Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NagyGL

csendes újonc

Sziasztok!

Csendes tagként hónapok óta olvasgatom ezt a fórumot, és nagyon sokat tanultam itt. A tanácsokat megfogadva néhány hónapja van is nálunk otthon egy full-tuning GC, és nagyon jó kávékat iszunk! :)

Van viszont egy olyan kérdésem, hogy az elkészült espresso fogyasztására van valamilyen ajánlás?

Konkrétan: korábban azt olvastam valahol, hogy fontos még melegen meginni, ezért kell a vastag falú, előmelegített csésze is. Ehhez képest itthon azt vettük észre, főként világos pörkölésű, SO (pl. CasMo) kávékon, hogy 1-2, sőt 3-4 perc után esetenként pont hogy kiegyensúlyozottabb, szelídebb ízük van. (Mondjuk nem tudom, hogy a „levegőztetés” vagy a hőmérséklet csökkenése miatt.)

Sőt, olyannal is találkoztam már 2-3 fajtánál is, hogy az első korty még az elején kifejezetten és erőteljesen sós (és ez minden mást elnyom), és csak néhány perc után jelennek meg finomabb ízek.

Igazából a fő kérdésem az, hogy ez vajon így normális, vagy valami készítési hiba miatt alakul így? Maga a sósság mitől lehet?

Illetve, mi a kanál használatára az ajánlás? Eddig csak "simán" szürcsöltük a csészéből, de nemrég egy James Hoffmann videóban azt láttam, hogy konkrétan összekeveri a kávét a csészében kóstolás előtt! Ennek mi lehet a szerepe?

Új hozzászólás Aktív témák