Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Casto

csendes tag

Helyzetjelentés!

Mivel a bedöglött olasz kávém használhatatlan (a lányom reggel lecseszett, hogy ihatatlan volt a kv, amit csapolt reggel :DDD ) beszaladtam a Sparba és vettem egy zacsi Lavazza Orot (03/14-i pörkölés) erre a két napra.

Megállapíthatjuk (ami nektek ugye nem újdonság már), hogy döglött kávéval nem lehet normálisat csapolni. :(

A Lavazzat 12-esen (bár kettővel finomabbra állítottam már a felső követ), kicsit alullőtt 16 grammos mennyiséggel (a 14grammos LM szűrőbe gondoltam elég lesz, de nem volt) végre normálisan tudtam csapolni! 7mp előáztatás után gyönyörűen felépült a nyomás 9 barra (talán egy ici-picit alá) és utána ugyan visszament 8,5 barig, de a csapolást nem rontotta el! A cremát hagyjuk, most nem is arra utaztam, csak tényleg kellett valami ihatóbb erre két napra. Viszont a lényeg: az előáztatással együtt 30mp alatt két ristrettot (2*22ml) sikerült csapolnom! :C

Yuppiiii, nem én vagyok a hülye :DD :DD :DD

Köszönöm a sok segítséget! :R

Ha megjön a frissen pörizett kávém, akkor gyorsan belövöm a helyes mennyiséget és rendelem is a méhész üvegeket, hogy fagyasztóban várják a sorsukat! Mondjuk ugye eleve emiatt indult el az egész story...

Bár hozzáteszem, azt továbbra sem értem, hogy a Kapuczineres kávémmal mi történt. Augusztus 1.-én rendeltem és valamikor szeptember elején töltöttem be a babtartályba az utolsó zacsit. Azt persze éreztem, hogy a zamata napról napra gyengébb, de ennek lehet köze ahhoz, hogy 2 hét után már nem tudtam vele normálisat csapolni? :U

Új hozzászólás Aktív témák