Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz EQMontoya #7631 üzenetére

A megfigyelésed az arányokról jó, a következtetésed rossz.
    A bme-re / eltére jelentkeznek általában a legjobbak, ezért nyilván onnan kerülnek ki általában a legjobbak is. De baromira nem az iskola és az oktatás színvonala az amit ezt okozza, csakis a presztízs a jelentkezésnél.

A legjobbak mindenhonnan kitörnek, és a tudás nagyon jelentős többségét senki sem az iskolában szerzi, hanem mellette. Csakis az iskolán kívüli szorgalmon múlik, nem az iskolán, az maximum felgyorsíthatja vagy lelassíthatja.

Nem láttál még oe-s c++ fejlesztőt? Én 1 évig csináltam, pedig villanymérnök vagyok és nem is oktattak nálunk c++-t, csak érdekelt. Teljesen magamtól kezdtem el tanulni. Csak aztán választani kellett a beágyazott és a c++ között, mert a kettő metszete iszonyatosan kicsi, és végül a beágyat választottam, mert számomra érdekesebb.

Felesleges tolni a bme/elte fétist, csak arra jó, hogy aki végigszívta, az megindokolja magának, hogy ez mégis miért volt jó. Azok az egyetemek pontosan annyival bocsájtanak ki több jó hallgatót, mint amennyivel többet kapnak a bemeneti oldalon (ebben mégis mi a nagy teljesítmény?). Így viszont látható, hogy tök irreleváns a képzés helye, tanulni bárhol lehet és ez hatványozottan igaz erre a szakmára.

Új hozzászólás Aktív témák