Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
A Marsra

-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Saját űrhajót?
-
CyberPunk666
senior tag
Én egy saját öltözőt szeretnék és 5 napos homeofficet.
lehet licitálni

-
djgeg
őstag
Na és ki írta, hogy nem kapta volna meg? (senki...) Hetek egyeztetése után még mindig jöttek az igények ebből lett elege a főnöknek. Egy 500 e Ft ergonómikus csoda szék miközben heti 3 nap HO-t akar valaki 5 ből elégé barom kérés (saját vélemény, de miért ne kapja meg ha azon múlik... mint írtad bagó ahhoz képest amennyit termelhetne), de ezt is megkapta. Az 5 méteren belül ne legyen embernél kezdett elszakadni a cérna de aztán nem is ez volt az utolsó csepp a pohárban.
-
mandleee
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Köszi, ez egy hasznos tanács, sajnos megfeledkezek róla gyakran. A monitorom szemmagasságban van, illene azt használnom elsődlegesként, eltekintve most a gép témától. Köszönöm!

Elrendezésre nekem úgy van, hogy a monitor pont a gép fölött helyezkedik el egymás alatt-fölötti pozícióban. Sajnos kicsi az asztalom, így egymás melletti elrendezés nem volt megoldható. Szerencsére a magasító miatt nem lóg bele. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
mandleee
üzenetére
Ha munkaszerűen egy laptopot használsz fő eszközként és nem a külső monitort és billentyűzet+egér kombinációt, akkor majd 10 év múlva beszélgetünk a nyaki gerincsérvedről és a rendszeres inhüvelygyulladásaidról.
Egy laptop nem alkalmas napi több óra munkavégzésre mert vagy a billentyűzet lesz túl magasan vagy a képernyő túl alacsonyan.
Ez a része nem vita tárgya. Akkor már inkább ha csak egy monitor kell, akkor használd a külsőt csak és ne a laptopét.Nincs az a sport és torna, ami napi 4-5-6 óra előredöntött fejet ellensúlyozni tudna.
Tiltani kellene az ilyen munkavégzést. Nem véletlenül ELŐÍRÁS, hogy adni kell külső eszközöket az irodai munkához a laptop mellé.
Kérlek fogadd meg a tanácsomat és a laptopot csak annyit használd, amennyit muszáj.
Nagyon súlyos és részben visszafordíthatatlan károkat okoznak a testednek és egész öregkorodat fájdalmak közepette fogod eltölteni miatta. -
mandleee
tag
"Asztalnál úgyis külső billentyűzetet használ az ember, egérrel és külső monitorokkal, nem egy laptopét, még ha az egy macbook is..."
Én a laptop billentyű + touchbart használok, néha egérrel. Mindenkinek más a kényelmes. Hiába van külső monitorom, csak akkor használom, ha kell a két képernyő. HDMI kábel van az újabbakon. Nekem kényelmesebb, de mindenki maga döntse el neki mi az.
Megértem azt aki Macen szeretne dolgozni. Mint mondtam, feladat függő, nem tudom ti mire használjátok, de az én feladatomhoz bőven elég erőforrást nyújt.Az pozitív hozzállás egy cég részéről, ha megkérdezik min szeretnél dolgozni, esetleg lehetőséget ad a választásra.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ráadásul a céges infrastruktúrák általában nincsenek felkészítve az OSX teljes körű supportjára. Már ott megbukik a dolog, ha valami saját alkalmazást kell használni, mert 99%, hogy nincs OSX-es verziója. Apple laptopot olyanoknál szokás látni, akik nagyon általános célra használják (pl. üzletkötők, ráadásul itt még jól is mutat), de IT vonalon kb. kizárt a normális, nagyvállalati használata.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
mandleee
üzenetére
Az érzés kell csak szerintem, hogy azod van.
Asztalnál úgyis külső billentyűzetet használ az ember, egérrel és külső monitorokkal, nem egy laptopét, még ha az egy macbook is...
Meetingen, annyit azért nem kell nyomkodni, hogy kiadná az előnyeit. Ráadásul nincs se vga se hdmi rajta, csak dp, ami gond lehet a projektorra csatlakoztatásnál, átalakítók cipelgetése meg eléggé illúzióromboló sztem.A méretei miatt egy rendes workstation laptopba nagyobb fogyasztású, gyorsabb processzort lehet rakni, vannak rajta megfelelő csatlakozók, több ram is mehet bele.
A macbook adott feladatot nem fog gyorsabban végrehajtani, ha lassabb a processzora, maximum azt az érzetet kelti a finomabb átmenetekkel.
A súlya sem tétel, mert egy céges laptopot egy fejlesztő, max asztaltól-asztalig hordoz, meg taxizik a cég kontójára, ha olyan van, mindegy a súlya.De persze megvan az érzés, hogy macbook meg világít az alma logó, amikor felhajtja.
Amúgy egy jó workstation laptop többe is kerül, mint egy macbook pro...
-
EQMontoya
veterán
Lehet, hogy nagy a hiány, de ez a nagy hiány alapvetően szerintem abban manifesztálódik, hogy sok középszerű fejlesztőt keresnek, vagy inkább felvesznek 4 kezdőt, mint egy seniort.
Gyakran jönnek a megkeresések linkedinen, de ha mondasz egy erősen hét jegyű bruttót, futnak szanaszéjjel, hogy annyit nem tudnak fizetni. Aki meg tud, az általában olyan melót ajánl, amit aztán annyiért se.
-
Lortech
addikt
Saját (vagy max 2-3 emberrel megosztott) iroda szerintem tök jó. Elmélyült, hatékony fejlesztői munkához az kell, hogy csend legyen körülöttem és csak a szükséges interakció legyen. Hogy ez nem reális? Lehet. El lehet férni 10-en is 30 négyzetméteren, mert a cégnek első számításra ez éri meg, ettől még nem feltétlenül ez a kifizetődő. Nem mindenki akar 500 vagy 1000 emberrel egy épületben dolgozni. Nem mindenki akar menő creative workplace-t, hülyeségekkel, a belvárosban, ahova sok idő bejutni, ha nem akar békávézni (én nem akarok), ahol szívás parkolni, tele emberrel minden, openoffice.. Ha saját preferenciát kéne felállítani, inkább legyen kevésbé menő irodaházban, de jobban megközelíthető helyen, és maradjon több tér egy emberre.
-
mandleee
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Én személyesen a Macbook Prot preferálom, csak mint más opció linkeltem a Mac Prot. Még nem volt vele dolgom, csak említettem, mint elméleti opció.
"Mégis miért éri meg egy apple gépet megvenni munkára, ha a munkához valami miatt nem előírás az OSX?" Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van vele. Kételkedtem egészen addig, míg nem volt alkalmam pár hétig használni, akkor döntöttem el, hogy soha más. Nehéz röviden válaszolni, de egy idősebb gép (3-4 éves) simán hozza ma is az elvárt szintet. Ebbe verhetetlen, valamint értékállóbb. De specifikus feladatokhoz, lehet nem a legjobb választás. Persze húzós ára van, de itt egy érdekes adat: http://index.hu/tech/2016/10/21/ibm_hosszu_tavon_olcsobb_a_mac/
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
mandleee
üzenetére
Mégis miért éri meg egy apple gépet megvenni munkára, ha a munkához valami miatt nem előírás az OSX?
Cégnél nagyrészt külső billentyűzet, egér és monitor lesz rákötve, olcsóbban kapni erősebbet.
Azon kívül, hogy státuszszimbólumként tekint rá az illető, milyen oka lehet azt kérni?
-
Akkor a főnököd jó nagy balek, vagy a sztori kamu. A több százezres szék manapság már eléggé alap, a Morgannél mindenkinek default ilyen jár, még az utolsó operátornak is. Macbook szintén nem olyan nagy kérés, mennyi lehet nettóban, 500? Bagatell a fizetéshez képest. Egyszerűen arról van szó, hogy akkora hiány van szakemberből, hogy a jók válogathatnak. Ne aggódj, máshol megkapta ezeket a juttatásokat, abban biztos lehetsz! Ő lenne a legnagyobb hülye, ha nem harcolná ki magának. Ha egyszer megteheti.
Amúgy az open office szerintem (és a legújabb kutatások szerint) hatékony munkára alkalmatban. Simán megértem, ha valaki nem akar ilyenben dolgozni, vagy próbálja úgy alakítani a helyzetet, hogy minél kevesebbet érzékeljen a hátrányaiból.
A másik meg szimplán nem jött, pedig még rá is lett licitálva a fizujára.
Látod, ez az, amit a magyar főnökök még évtizedekig nem fognak megérteni. Hiába licitálsz rá, itt már a pénz nem elég. Munkakörülmények, rugalmasság, home office, saját projektek, stb. Ma már ezek is legalább olyan fontosak, mint a fizu. Te sem érted, úgy látom.
-
mandleee
tag
Szerintem a Macbook Pro (már a régebbiek is) elegendően a napi munkára és szerintem a legjobbak, de ez privát vélemény. Teljesen megértem azokat, akik Macen szeretnének dolgozni. De a legújabbat kérni, azért már pofa kell, főleg, hogy szerintem egyáltalán nem lett jobb. Aki meg játszani akar, vegyen otthonra konzolt, vagy asztali gépet, céges erőforrást erre használni nem túl etikus.
Azt hittem, hogy evidens mindenkinek, hogy jogtiszta legyen minden sw a céges gépen.

-
szabi325
tag
Ha már igények...

Tudtok olyan céget mondani ahol van parkoló/mélygarázs?
(És ha felvesznek akkor nem kell 1 évig várni h beállhassak)
Nem olyanra gondolok h kapok 1 helyet a nevemre, hanem hogy ha elég korán érkezem még jut hely (pool rendszer) és nem valami olyan helyen kell egész nap parkolni, ahol bárki idegen hozzáfér az autómhoz.
-
FLx
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Mi próbáljuk erőltetni az asztali gépeket, de sokan i7-es laptopon akarják inkább tolni, ami éppen csak el nem repül amikor rendesen dolgozik a proci.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
letepem
üzenetére
Ráadásul, ha sarokba ülteted, akkor már csak egy negyed kör kell

#FLx
A vízhűtéses az tényleg túlzás és hülyeség. Nálunk elég drága laptopok vannak (~800k körüliek), 4 magos i7-tel. Nem szeretem, mert a mobil hiába 4 magos és hiába i7, azért egy asztali 6700k megkerüli, ha nem is háromszor, de kétszer legalább a 1.5 GHz-vel magasabb órajelével. Szívesebben dolgoznék fullos asztali gépen. Mondjuk vga meg nem is kell bele, az integrált is elbánik 3 monitorral, nem használunk semmire sok gpu-t. Nem kell vízhűtés, de amit használunk és ki is használnánk, abból azért jó lenne a maximumot kapni :/
De ez van, ez legyen a legnagyobb gondunk, csak mondtam...
-
FLx
addikt
Fizetési igény is van rendesen, de azt még azért egyszerűbb teljesíteni, mint ezeket a nyafogásokat. Olyanok mint az elkényeztetett kislányok, de komolyan. Azt már nem is mondom, hogy többnyire az idősebb korosztályból a legkomolyabb fejlesztőinknek soha nincs egy szavuk se, csinálják a dolgukat... Megjegyzem, meg is vannak becsülve.
ps. A Bridge-es alapítók közül az egyik.
De a többiektől is hasonló tapasztalatokat hallok amúgy. -
FLx
addikt
Azért ablakot még csak találni, bár ha 5-600 ember akar az ablak mellett ülni, azt is nehéz megoldani. És azt sem várhatja senki, hogy egy évek óta az adott helyen dolgozót állítsák fel, mert az új ember ablaknál szeret ülni. Illetve lehet, de utána abból tuti nem lesz már jó hangulat. Viszont 5 méteres körzet óriási. Gyakorlatilag saját iroda kell az embernek, ami lássuk be még viccnek is rossz. Néha érdemes gondolkodni abban, hogy ha más is olyan marhaságokat kér mint mi, akkor azt hogy lehet vajon megoldani 500 vagy akár ezer emberes irodában.
Erre az emberek 99%-a képtelen amúgy. -
válasz
Ursache
üzenetére
Mi ezzel a gond? Marmint engem nem zavar az emberek kozelsege munka kozben, de siman el tudom kepzelni, hogy valakit igen. Ettol meg lehet jo fejleszto, sot normalis szemelyiseg is. En peldaul azt kotottem ki regen, hogy muszaj ablak kozelebe ulnom (mert egyebkent szarul erzem magam).
-
FLx
addikt
válasz
Ursache
üzenetére
Nekem a legújabb kedvencem, aki egy hónappal ezelőtt kért új Macbook Pro-t, amikor még most sem lehet venni belőle Európában sehol. De ő csak azon hajlandó dolgozni.
Azokat már nem is említem, akik a standard desktop gépek helyett saját gamer PC-t akartak összerakatni velünk vízhűtéssel. 
-
FLx
addikt
Nálunk is hasonlóak jönnek amúgy. Olyan igényeik vannak day0, hogy csak nézek. Aztán amikor odáig jutunk, hogy oké haver, de amúgy ezt a rakás szabályt cserébe be kellene tartani és céges gépen nincs feltört játék meg anyuka programjai és hasonlóak, akkor jön a durcizás, mint az oviba. Szóval van dögivel probléma a jelöltekkel is, nem csak a cégekkel. Minden ovisnak nem lehet teljesíteni a kívánságait, hiába jó fejlesztő.
-
-
djgeg
őstag
A fizu megüti a szintet és jön sok ember is, szép tapasztalatokkal Papíron. Jönnének ők, tehát nem a fizetéssel van gond, csak felvéve se lesznek, mert nem ütik meg a szintet. Az elmúlt prá hónapban 2 ember lett volna aki megütötte, az egyikkel addig ment a huza vona, hogy oké akkor ennyi fizu, akkor még caf, akkor még apple laptopot, ja meg oké akkor még sok 100 ezres széket, kedvencem ne üljön 5 méteren belül senki mellette és no persze mindezt heteken keresztül egyeztetve, mire a főnök megunta és elküldte a francba.
A másik meg szimplán nem jött, pedig még rá is lett licitálva a fizujára.
Nem a pénz a gond, inkább normálisat nem találni. Amit egyébként mindenhol hallok mostanában. -
-
djgeg
őstag
válasz
htomi85
üzenetére
Jelenleg fejlesztéssel azért lehet IT-ban szép pénzt keresni mert hiányszakma, mint annó és egyébként most is csak régebben méginkább igaz volt, hogy az üzemeltetés területén is hiány volt. (Az értelmes szakemberből)
Egy normális üzemeltető meg tud keresni ugyan annyit ha nem többet mint egy fejlesztő. Sőt speckóbb tudással meg bőven túl lehet szárnyalni.
Az üzemeltetés ma nagyon összeforrott az alja be tudom kapcsolni a számítógépet meg szétkapni összerakni "informatikusokkal", de ha megnézed ugyan ez megy most programozás terén is. Nálunk hónapok óta nem tudunk felvenni egy normális fejlesztőt, pedig van, hogy napi 1-2 jön interjúra. (halkan megjegyzem, hogy jó Linux/openstack/openshift üzemeltetőt is keresünk... szintén szép pénzért szintén hónapok óta...) -
htomi85
tag
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Minden szakmában igaz, hogy a fejlesztésben több pénz van, mint az üzemeltetésben.
-
[1st]Diablo
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat, meglátjuk mit hoz a holnap. Remélem több örömöt mint a mai, mert amikor megláttam az emailt (eddig nem tárgyaltunk anyagiakról, vagyis arról a részéről hogy mennyit kapnék), borzalmasan elszomorodtam, pedig az elmúlt napokban nagyon örültem neki hogy dolgozhatok.
De hát meglátjuk, maximum
verem a fejemet a falba 
Köszönöm szépen a tanácsokat, javaslatok.

-
kraftxld
félisten
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Egyetemet felejtsd el, csinálj meg pár MS vizsgát aztán nyugodtan pályázhatsz bármilyen Level 1-2 melóra nagyon jó eséllyel, aztán hajrá

-
amargo
addikt
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Ehhez már át kellene menni a megfelelő programozás topicba (viszont hasznalj boundle-t) mert én látom, hogy a szavak megvannak meg nyílván a mögöttes is (egy full stack fejlesztés komplex gondolkodást is megkövetel). Pont ezért írtam, hogy érdemes lenne a programozást megnézni, mert jelenleg borzasztó nagy a hiány, ha a referenciát is megmutatod helyben, akkor tényleg csak arról kell beszélni, hogy mikor tudsz kezdeni.
-
[1st]Diablo
csendes tag
Ki van rakva csak megnyitáskor jelszót kér hogy betöltődhessen, mert még nincs minifyvel / uglifyvel összekavarva a controller.js, ez igazából csak elővigyázatosság az illetéktelen ellen, a szerver oldali része a fontos hiszen a javascriptet hiába piszkálgatja bárki ha a szerver oldal rendesen le van kódolva.
Igény esetén bárkinek szivesen megmutatom

Illetve tudom hogy refferenciának jó lenne, de csak miután be lesz fejezve és napi szinten használni fogják.
-
amargo
addikt
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Mondjuk, ha magad raktad össze az oldalt, igaz képről sok mindent nem lehet leszűrni, akkor mar egy junior programozást bőven megfoghatsz es ott nem 160-t kapnal kezdesnek. Erdemes lenne kiraknod a site-ot valahova és lehet referenciának is mutogatni.
-
[1st]Diablo
csendes tag
válasz
Alexios
üzenetére
Jelenleg az új ASP MVC 4 full bootstrap, angularjs, ajax alapú weboldalomon dolgozok.
Próbáltam a lehető legbiztonságosabbra kialakítani. Két lépcsős autentikáció és a többi.
Majd a dizájnolás is elkezdődik lassan, csak engem a funkcionalitása mozgat meg jobban. A régi weboldalam php-s, arra kevésbé vagyok büszke, ott még gányoltam a kódot nem mondanám se szépnek se jónak, csak lusta voltam átkódolni.Viszont itt a C#-os weboldalnál ha kell / eszembe jut jobb megoldás egy szó nélkül átprogramozom ha kell az egészet is.

Inkább az üzemeltetés ami ténylegesen fontos számomra, a fejlesztés csak hobbi és soha nem árt több lábon állni a talajon.
Néhány kép:
[link]
[link]
[link]Referenciának szerintem már elmenne, igazából büszke is vagyok rá mert rengeteg munkám van benne, és még remélem rengeteg munkám is lesz benne, ezernyi ötletem van amivel tovább lehet haladni.
De ahogy írtam, a programozás csak hobbi illetve jelenleg ez termel számomra pénzt,viszont örülnék ha majd tudnék szerezni egy rendesebb ugródeszka munkahelyet ahol tudok tanulni.
A 120 ezres munkahelyen nem fogok tanulni, vagyis de, már hátrakötött kézzel fogok tudni windowst telepíteni, most csak csukott szemmel tudok... Meg nyelvel fogok vírusokat pucolni gépekről...
Végül úgy döntöttem hogy leírtam a jövendőbeli főnöknek, hogy csak akkor vállalom el a munkát, amennyiben az említett napokon el tudok menni a kressz oktatásra, egyébiránt nem.
Most várom a válaszát.
-
Alexios
veterán
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Szerintem első körben azt döntsd el, hogy fejlesztési vagy üzemeltetési irányba szeretnél elmozdulni, mert mindkettőt megemlítetted.
Miután eldöntötted neked kell tudni, hogy ebből milyen szinten állsz, 160k egy fejlesztőnek pl. diákmunkában is kevés igazából, de tény, hogy ehhez annál azért több tudás kell, mint hogy valami tutorial alapján összetákolt az ember egy oldalt pl.
Mindenesetre gondold át milyen szinten állsz belőle, ha nem érzed úgy hogy magadtól tudnál dolgozni benne akkor addig is feküdj rá jobban. Az állás amit ajánlottak meg 140k-ért nem sok, de ha ténylegesen tudnál fejlődni benne azon a területen amivel foglalkozni szeretnél, és máshova kevés a tudásod, akkor nem vetném el teljesen a helyedben. -
kexksz
addikt
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Egyik lehetosegnek ott van, hogy elkezded egyetemet, miutan tok ingyen van, amellett meg heti 20 oraban is tudsz ennyit keresni gyakornokkent.
Masik hogy rafekszel valamire specifikusan es probalsz loni egy junior allast, de errol nincs sok fogalmam, en az elobbit csinalom. Ha van referenciad itt se lehet baj, pl. webdevkent tipikusan rengeteg ember dolgozik barmi papir nelkul.
Szerintem.
-
[1st]Diablo
csendes tag
válasz
htomi85
üzenetére
Tehát te is azt mondod, amit sok más "szakember", akiknek a véleményét kikértem prog.hu-n és a többi, hogy ennyi pénzért nem éri meg dolgozni ilyen helyen?
Itt bővebben leírtam picit a dolgokat, nem sajnáltatni akarom magam, de úgy gondolom, hogy ennyi pénzért elmehetnék iskolai rendszergazdának is, eddig nem néztem ennyire alap szintű munkákat, mert egyszerűen egy iskolai rendszergazdának, csak karbantartási hibaelhárítási feladatai vannak, alapesetben amikor nincs dolga azt csinál amit akar, csak felügyelnie kell. Akkor tudnék a hobbimmal is foglalkozni, a fejlesztéssel vagy bármivel.
És a próbaidő vége után kapnék 140 ezret...
Tudom hogy a pénzt meg kell becsülni és nincs diplomám meg egy rakat papírom, de a fejemben levő tudás és az évek során szerzett tapasztalat szerintem sokat számít, ahol eddig dolgoztam mindenhol teljesen meg voltak elégedve a munkámmal, sőt...
És ez nagyon elszomorító, nem tudom eldönteni hogy rábólintsak a munkára vagy ne, de az agyam egyértelműen azt mondja hogy ne.
-
htomi85
tag
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Ennyi pénzt a meggyszedő munkások keresnek. Legyél kicsit bátrabb.
-
[1st]Diablo
csendes tag
Sziasztok!
-22 éves Informatikus vagyok
- Érettségivel
- Informatikai Rendszergazda OKJ-s képzési papírral rendelkezem.15 éves korom óta játékokkal, játékfejlesztéssel, szerver üzemeltetéssel (VM Ware) foglalkozom jelenleg is ebből éldegélek.
A VM Ware virtualizációval 2,5-3 éve dolgozom együtt, van egy erősnek mondható fizikai szerverem és azon vannak a kis projektjeim.Folyamatosan tanulok a szabadidőmben programozni, PHP, C#, C++, angular js, VB.net rendszeres használatával, sajnos - nemsajnos néha ide kell nyúlnom amikor nagyon elakadok és kilátástalan számomra egy adott feladat megvalósítása, de úgy gondolom ez a közösség erre való, hogy segítsük egymást a fejlesztésben.
Főleg windows beállítottságú vagyok, nem vetem meg a linuxot sem, de a játékszerverem is MSSQL, IIS használatával üzemel, Active Directory környezetben. Cisco-t is tanultam, (CCNA), (IT). Hardveres szakközépiskolába jártam és elég jó a kézügyességem, így bizonyos hardverek javításához is értek, alkatrész csere stb.
Szerintetek ezekkel az ismeretekkel el lehet helyezkedni bármilyen értelmes munkahelyen?
Nekem nincsenek nagy elvárásaim, 160 ezer ft környéki fizetés / minimálbér + utiköltség megtérítése, ezzel sokat kérek? Saját laptopom van, jogtiszta szoftverekkel, van több telefonom is, tehát csak egy mikrosim-et kéne venni a munkás telefonhoz...
Ti hogyan indulnátok el? Nem szeretnék egész életemben robotolni, ezért is foglalkozok a játékfejlesztéssel, mert abban látok jövőt és pénzt, de szükségem volna egy fix állásra ami mellett / amikor nem történik semmi közben tudnék foglalkozni a saját projektjeimmel.
Pesttől 30 perc vonatra lakok, a jogosítványt 2 hete kezdtem el.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
azbest
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
amikor csak a munkaadó jár jól az nem okos megoldás, hanem inkább sóherség.
A kata pedig lehet legális, ha a hozzá tartozó lista megfelelö számú eleme teljesül. Távmunkához ideális. Persze ha nem adja meg a bérköltséget, mert nehogy több nettó legyen a zsebedben, mint a fönöködnek, akkor az csak neki lenne jó, nem a munka elvégzöjének. -
axioma
veterán
Az ilyen hozzaallas miatt nem jelentette be az ismeros, hgoy csaladi adokedvezmenyt ker, majd ev vegen szepen benyujtotta sajat maga az szja-t es utolag utalta ki az allam. A munkaltato meg kompenzalt. Szerintem jol tette, ha mar ilyen kreten a munkaltato - hiszen a _csaladi_ adokedvezmeny nem a munkara jar hanem a csaladra koltheto plusz penz (aminel lenyegesen tobb megy el).
Enyhebb formaja amikor a masik szulo keri a kedvezmenyt, ezzel me'g mi is jatszottunk hogy hogyan jobb, amikor kulfoldre keszultunk eltolva... -
azbest
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
mit várhatnánk egy olyan országtól, ahol arra is van példa, hogy valakit nehéz fizikai munkára közmunkásként alkalmaznak állandó jelleggel és még örül neki, hogy havi nettó 51 ezret megkap napi 10-12 óra melóért, hétvégén is... esetleg az elvtárs talán fizet egy kicsit zsebbe is a birtokára hétvégén vezényelt melósoknak, mert különben 22 ezer körül maradhatna otthon vagy ha rokkant, akkor 37-ért (minusz az ünnepnapok, mert azokra nem jár).
A napokban nézttem kínában régóta élő nyugati srácok videóit és komolyan, ahogy mesélik az ottani körülményeket és történelmet, egyre inkább úgy tűnik, hogy a kínai kulturális forradalom light verziója zajlik nálunk szépen csendben.
Videéken nagyon durván. -
CyberPunk666
senior tag
Szerintem ez konkrétan nem legális.
(tudom, hogy bejelentve, adókedvezmény miatt kap annyit, de szerintem nem legális ugyanazért a munkáért kevesebb bért adni, mert valakinek van adókedvezménye, de ha szabályos, akkor tiltani kéne. Persze nehéz bizonyítani, de ez nem fair. az illető nem véletlenül kapja azt az államtól, a gyerekeire vagy rokkantságára kapja. Elvei vannak az ilyen főnöknek? Az ilyen az egy nullember. ) -
azbest
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Olyan nehéz megérteni, amit írok? Teljesen bejelentettről írok, amikor a körülményektől függően más nettó tartozhat más bruttóhoz. Van olyan cég, ahol kevesebb bruttót kapsz, ha kedvezménnyel megvan ugyanaz a nettó.
Nem mondom, hogy érdemes ilyen helyen dolgozni, de van olyan hely, ahol nem számít a bruttó a főnöknek, mert neki elvei vannak.
-
azbest
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ahogy írtam ez nem mindig így van. Multiknál lehet, hogy az a jellemzőbb, mivel kicsit más a vállalkozás-kultúra. Mégha bruttóról is tárgyalunk, akkor is lehet, hogy szempont a munkaadónak is, hogy mennyit kapsz kézhez. Akár pozitív, akár negatív irányban.
Akár azért, mert a kedvezményedet beleszámolja és a nettót tartja hasonló szinten valami saját meggyőződése alapján ("bérfeszültség"), akár azért, hogy spóroljon rajtad, akár azért nehogy te többet kapj mint a főnököd. Magyarországról beszélek.
-
CyberPunk666
senior tag
De a bruttó az összehasonlítható, csak az számít, hogy a munkáltatónak mennyi költséget jelent a munkavállaló, mert a munkával azt a pénzt kell kitermelnie minimum.
Az, hogy ebből mennyit kap meg az alkalmazott az nem számít. Adott munkára az adott bér a bruttó.
A többi az egyéni szociális probléma.Amikor pedig valaki munkát vállal, akkor arról dönt, hogy mennyi bruttóért veszik fel az adott feladatra. A bértárgyaláson is bruttó bérről beszélgetnek.
-
azbest
félisten
Magában a bruttó sem összehasonítható, mivel simán lehet nettó 100as különbség is két azonos bruttó között. Ha meg a családi pótlékot is odaveszi, akkor 150 közeli különbség is lehet. Amikor pedig valaki munkát vállal, akkor az alapján lövi be a bruttóját, hogy nettóban mennyiből gazdálkodhat, mert nem az állam bevételéből élünk.
Önmagában egyik sem egyértelmű. Nettóból élünk, de ha csak ezt mondjuk és kedvezményeink is vannak, akkor egészen más bruttót jelent más esetén és lehet pofára esés. Ha meg bruttóról beszélünk csak, akkor lehet egy családos ember által belőtt megfelelőnek érzett szint egészen máshol van, mint egy gyerek nélkülinél, mert a nettó nagyon más.
Ráadásul a munkaadó is teljesen szabadon variálhat és saját elvei mentén máshogy viszonyulhat különböző emberekhez fizetési hajlandóság terén. Van ahol a vezetőt az érdekli, hogy nettóban mennyit fizet, mert nehogy már többet kapjon a beosztott, mint a manager vagy a csoportvezető. Akkor se, ha nem lenne magasabb a teljes bérköltsége. Volt aki a szemembe mondta, bár lehet neki nem esett le, hogy mit is fogalmazott meg.. ő valami bérfeszültséget emlegetett
. -
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Miért fáj neked, ha valaki nettó fizut ír?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Azt írta, hogy multinál van, azok nem szoktak zsebbe fizetni, nem?
-
polonic
félisten
Erre az állásra mennyit lehet max kérni?
Megvan az elképzelésem, amennyiért váltanék. Csak kiváncsi vagyok, mennyire reaálisan gondolkodom.

-
x-Drew
csendes tag
Sziasztok!
26 éves full stack .NET web fejlesztő vagyok, Budapesten egy pénzügyi termékeket fejlesztő multinál dolgozom. Most leszek itt 3 éve, eddig így alakultak a béreim:
2012 szepttől dolgoztam 2013 juliusig egy kis magyar cégnél heti 20 óra / 60k
2013 jnulitól decemberig 40 óta 90k
2014 jan - aug 220k már a mostani helyemen, mint junior fejlesztő
2014 augtól 2015 májusig volt egy kompenzáció (céges szinten), közel 300k-t kerestem, sajnos pontosan nem emlékszem mennyit
2015 májusában lettem mid level fejlesztővé előléptetve, ekkor kb 340k-t kereshettem
2015 novemberben egy újonan induló csapatba kérettem át magamat, mert már a jelenleginél kicsit repetitivek voltak a feladatok
2015 decemberben éves emelés 10% körül alakult - 380k körül volt a fizu
2016 májusáig, amikor kaptam nettó 520k-ra egy kis cégnél ajánlatot, ezt belengettem, és itt megemeltek 465re azonnal, hogy megtartsanakMost úgy néz ki a dolog, hogyfebruártól fixen előléptetnek senior-nak, de a főnököm jelezte, hogy indulni fog 3 új csapata és szeretné ha az egyikben lead engineer lennék (kb junior dev manager pozició, most fog a pozició is debütálni a cégnél.). A pozició nagy érdekel, mert mindenképp ebben az irányban szeretnék tovább fejlődni. Szerintetek, milyen bér változásokra számíthatok, egy +10% gondolom belefér.
-
törölt tag
java, 6 év tapi, nettó 800.
vajon mennyire lehet szürke? vagy elírás? -
freaghill
őstag
Fizetésben mekkora ugrást jelenthet ha valaki átlép Junuiorból Expertbe illetve Seniorba?

Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

5 méteres környezetében ne üljön senki 
verem a fejemet a falba
Videéken nagyon durván.