Hirdetés
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen házat vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Goose-T
üzenetére
Messze nem egyértelmű a válasz.
Ha kocsival szeretnél munkába járni, városon belül nem fizetnek rá semmilyen költségtérítést. Ehhez képest akár napi 30-40-50 km-t is autózhatsz Bp-en (a sógorom, aki a város keleti feléről Budára jár dolgozni, az M0-n, ettől sokkal többet megy naponta). Számold ki az autó fenntartási költségét, a benzint stb. Ha korrekt a cég, és magánhasználatra is adják az autót, akkor akár megspórolható a családi autó vétele is.
Én is örülnék egy céges kocsinak, még ha 100K bruttómba fájna is. -
PazsitZ
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Egyebkent mostanaban olvasgatom itt, hogy par ev tapasztalatra emlegetett junior upper levelre is siman 500 nettot irnak itt egyesek.
Lehet csak en nem vagyok kepben, de ez mar tenyleg ennyire altalanos fizu, hogy lazan barmelyik ceg megadja?
Ez alapjan felmerult mar a kerdes bennem mi a realis olyan 5-6 evre? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
+ (#8893) Tapsi:
Jól éreztem, hogy jobban járnék, ha a kocsit magamnak szedem össze. Ugyan lehetséges, hogy lenne lehetőség (pl. nálunk szeniorok általában kapnak 40-50e Hufos üzemanyagkerettel, amit magáncélra is ellőhetnek céges járművel-, de ne kérdezd miért
), de nem erőlködök akkor. 
Lízingdíj szerintem inkább 100-150e Huf között lehet egy középkategóriás új autónál (flottában), de ugye annak a pénznek csak egy részére van reális esély, mivel sok elveszik belőle, mire nettóként megérkezik a munkavállaló számlájára. Meg a lízingdíjat talán költségként el is tudják számolni, míg bérként gondolom más lenne a kihozatal.
-
Goose-T
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
céges kocsi programozónak 
Már rég elmúltak azok az idők, amikor csak úgy adogattak mindenféle céges eszközt juttatásként. Céges kocsi, laptop, telefon annak jár, akinek szükséges a munkájához. Manapság ez már csak átok. Ha céges kocsit kapsz, azt azért adják, mert mindenfelé kell utazgatnod vele céges ügyekben. A céges telefont azért adják, hogy bármikor elérhető legyél munkaügyekben, munkaidőn kívül is. A laptopot meg azért, hogy otthonról is tudj vele dolgozni munkaidőn kívül (na jó, ez még szerencsére nem mindenhol van így).
Egyébként egy céges kocsi költsége havi 150-200 ezer forint (mivel lízingelik), amit nyilván inkább fizetésként szeretnél te is megkapni, ha nincs égető szükséged céges kocsira.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Senior szinten sem szokott. Vezetőknél befigyelhet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Kivételesen nem csak a "főnökség" mondta ezt, persze ez nem biztosíték, hogy a jövőben is így lesz. Nálam nettó 375-450 körül mozgott eddig az elképzelés, de akkor nem lőttem nagyon mellé. Junior szinten céges autó mennyire szokott járni (egyelőre nem játszadozok ilyen gondolatokkal, csak hátha)?
-
Goose-T
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Mindig ezt mondják.
Te még beveszed? Nettóban egyébként szerintem elkérhetsz 400-500 ezret. -
BigBlackDog
veterán
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én nem kalkulálnám bele. Csak a fix havi jövedelem a tuti

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A bónusz szerintem a kutya vacsorája.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
3-3.5 év Java fejlesztői tapasztalattat (+ BME mérnökinfó BSC) mi a reális elvárás nettó havi bér tekintetében egy multinál? Elvileg a havi alapbérre jön még egy 25%-os bónusz is, viszont ez csak negyedévente, illetve évente kerülne kifizetésre és csak szervezeti/céges mérőszámok alapján van vagy nincs (tehát egyéni teljesítmény nem befolyásolja). Illetve éves szinten van 800e Hufnyi cafeteria (bár nem tudom, hogy ebből mennyit lehet kiszedni optimális esetben). Egyáltalán bérigény esetén mennyire illik a bónuszt is "belekalkulálni" az igényelt bérbe?
-
Egon
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nagyjából tisztában voltam vele, hogy mit kérhetek, ugyanis ez nem versenyszféra, így nem "korlátlanok" a lehetőségek (igaz: tulajdonképpen nem is állami, hanem a kettő között).
Valójában volt egy "álom" kategória, és egy minimum, amiért váltani akartam. A jelenlegi bérem (pontosabban a jövő januári bruttóm, mert akkor lesz még egy kis emelés, ezért abból indultam ki) százalékában ez 150 illetve 130% volt. 140%-ot kértem (elég rutintalanul), és csont nélkül elfogadták (ezért bánom picit, hogy nem próbálkoztam be a nagyobb összeggel, de tulajdonképpen így is elégedett vagyok). -
Egon
nagyúr
Basszus, tudtam hogy többet kellett volna kérnem...

Ha egyből elfogadják a bérigényed, az gáz vagy nem?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így is 100K-val többet kértem, mint a kollégámnak ajánlottak, akit ide hívtak (igaz, más pozícióba). -
sss
őstag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ahogy írták, 80-90k-ból azért megvan egy szoba, arról nem beszélve hogy ez ugye napi közel 5 óra vonatozás. Illetve ha épp nem a nyugatinál kapsz munkát, Bp-n belül is hatalmas távolságok vannak, nekem anno simán volt 50-55p hogy beérjek munkába, úgy hogy az összes metró a közelben volt.
-
Nerd
aktív tag
OK, koszi az infokat!
-
Poultier
tag
Hali,
Ha tömegközlekedéssel mész egyszerűbb, ha a Corvin negyednél leszállsz a 3-as metrórol, majd a Corvin plázán átvágva jobbra lesz az EPAM. Autóval a baross utcán rákanyarodsz a futóra, ahol a pláza után rögtön ott lesz az EPAM, ahol parkolni is tudsz sztem a mélygarázsban.
-
Nerd
aktív tag
Hello,
Valaki meg tudna mondani, hogy hol kell bemenni az Epamhoz a futo utcan. HR-rel kell talalkoznom. De csak a cim van meg. Google Street view kep segitene.
Videkrol megyek, ezert nem tudom elore megnezni...
-
-1 a Diószegi Samura.
2 utcára laktam tőle. [a Visi Imre utcában] Késő délután egyszer arrafele mentem haza. (előtte nem hallottam arról az utcáról)
Hát nem az elit ült kint a játszótéri padokon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jbnd-007
tag
https://ingatlan.com/viii-ker/kiado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+8+kerulet+dioszegi+samuel+utca/23618591
26 m2, 75e + rezsi, elég jó helyen. Mi a trükk? Ha minden ennyire drága, az ilyet miért nem viszik el 5 perc alatt?
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Annyira a kacsa feneke alatt van, hogy innen már csak felfelé mehet és akkor a kamatperiódusok végén lesz nagy szomorkodás. A másik fele a dolognak, hogy az albérleti árakból tényleg lazán ki lehet hozni egy drágább hitel törlesztőjét is és hiába mondják, hogy ma mobilisnek kell lenni, attól még centralizált marad az ország, nem USA méretű.
-
-
válasz
üzenetére
Egyébként az a szomorú ebben, hogy van az a szükséghelyzet amikor valaki örül egy ilyen szerény hajléknak... Éppen ezért nem akarom leszólni, de tudjuk, hogy azért nem egy hosszú távon kényelmes megoldás... De itt a lakótársaknak sem könnyű, hiszen biztos nem azért kell egy társ, mert könnyű kifizetni a részüket. -
jbnd-007
tag
Próbálom belőni, hogy mennyivel kerül többe Pesten dolgozni, ha nem akarok odaköltözni. Hétfő-péntek ingázás plusz albérlet rezsivel, közös költséggel az legalább 180 nettó, helyi közlekedésre, drágább kajára dobjunk még mondjuk 20 ezret. Az összesen 200 ezer, bruttósítva 300. Tehát úgy gondolom, hogy egy 1 millió bruttós pesti ajánlat 700 ezres szegedinek felel meg. Jó ez így szerintetek?
Van még persze a pénzben nehezebben mérhető rész, ami egyénileg változik: az utazással elcseszett idő, ki mennyire utálja a büdös levegőt szívni, stb. Ha ez is megér az embernek egy százast, akkor már nem is olyan reménytelen a szegedi helyzet.
-
-
jbnd-007
tag
A vonat pénzügyileg nem vészes, Pest-Szeged retúr 4200 körül van Start Klub kártyával, plusz 35K a kártya egy évre. Tehát olyan 80-90-ből kijön 20 munkanapon az út, ha van home office, akkor kevesebből.
A napi 6 óra ingázás (tömegközlekedéssel együtt) az már inkább durva. Ismerősöm kocsival csinálja, úgy csak 4 óra, de neki a cég megfizeti.
-
Mawyx
őstag
Én olyat látok, ahol ennyiért szobatársakat keresnek, nem lakótársat. Ez meg azt jelenti, hogy koli vagy menekültszálló jellege van, többen alszotok egy szobában, nincs külön szobád se.
-
jbnd-007
tag
Egyre inkább úgy látom, hogy Pest lesz a megoldás nekem is, Szegeden fele fizetéseket kapnék. Jó lenne heti 1-2 home office napos állást találni. A maradék napokon meg vagy vonatozás, vagy valamilyen szállás.
Tudtok olyan megoldást, ami rugalmasabb az albérletnél, nem kell egész hónapra fizetni és olcsóbbra jön ki? Kapszulahotel? Valami munkásszálló-féleség diplomásoknak?
-
Nem: Férfi
Kor: 31
Munkakör: Key account manager
Végzettség: 10 év sales tapasztalat, BSC folyamatban
Nyelvtudás: angol,
Fizetés: nettó 400, bónusz nettó 1.2M/év
Hely: Budapest
Egyéb: Céges autó, privát használatra is, teljes benzin térítéssel -
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha úgy alakul, előbb utóbb felmerül majd a kérdés. Érdemes lenne erről már így fél évvel korábban beszélni, ha tegyük fel decembertől lenne aktuális?
Egyelőre úgy néz ki, meglett hol csúszott meg a dolog. Valóban később érkeztek a jelenlétik, mert állítólag rossz a levelezője aki ezt intézni, és persze nem figyelt rá eléggé, hogy jött-e feedback. Nem érzem a legjobbnak a hozzáállásukat, de meglátom mi lesz a következő hónapokban.
-
szabi325
tag
válasz
programozo
üzenetére
Ha mind a 6 éved full stack akkor br 1 millió, én 4 évvel kapok br 800 -at.
Majd azért írj eredményt is hogy hogy sikerült ajánlatot kapni
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Igen igen, több dologról lenne szó valóban. Első dologgal eddig várnom kellett, mert az illetékesek szabin voltak.
Második dolog: ők is hosszú távra terveznek velem, már többször megerősítettek róla.
Harmadik: én még ennyire nem gondolkodtam előre, tényleg lehet, hogy célszerű lenne. -
válasz
momo2828
üzenetére
Szerintem ne keverd a dolgokat össze. Először is szó van egy fizetéssel kapcsolatos problémáról aminek ismered azt verzióját amit az iskolaszövetkezet mondott. Nem ártana, ha normális hangnemben a cégnél is felvetnéd a kérdést, miszerint az iskolaszövetkezet kicsit hektikusan fizet és ezt a cégre fogják...
A második kérdés, hogy te ugyan hosszú távra tervezel, de a cégnek mi az elképzelése veled? Erről is érdemes lenne beszélgetned a megfelelő emberrel...
A harmadik dolog, hogy függetlenül a fentiektől nem ártana elkezdeni interjúkra járni, hogy kicsit hozzászokj ezek ritmusához, és megismerj más cégeket is. Elvégre, hogyan tudnál választani, ha csak egy lehetőség van előtted.
-
Froclee
őstag
válasz
programozo
üzenetére
Ha tenyleg ertesz is hozza, en 850-900k-ra emelnem a kiindulast minimum. En ~1.5ev tapasztalattal kaptam br580at + cafi.
-
Sziasztok!
Adott a helyzet amiben vagyok, miszerint 3 tárgyam lenne még a diplomáig, valamint egy szakdolgozat, így egy félévet még nem tudok teljes állásban dolgozni semmiképp.
Jelenleg már 2 éve dolgozok diákmunkaként egy fejlesztő cégnél, mint tesztelő. A fizetés óránként 920 Ft nettó, amióta idekerültem. Viszont adott a probléma, miszerint, a fizetésem megérkezése teljes átment random módba, hol a hónap elején, hol a végén. Az iskolaszövetkezet szerint, a munkahely nem küldi időben a jelenlétit.
Ez így ahogy tart már április óta, elérte az ingerküszöbömet, így valamit lépni szeretnék. Bár hosszútávban gondolkodtam a céggel, de ha ennyire trehányan kezelik a dolgot, lehet mégse kéne. Kérjek szerintetek kompenzálásként jobb órabért, (egyébként mennyire számít ez jónak? budapesti, 25-50 fős cég, IT biztonsággal foglalkozik), vagy inkább jobb, ha inkább máshol nézelődnék, vagy bármi egyéb ötlet valakinek? Esetleg hasonlóban van-e valakinek tapasztalata? -
programozo
újonc
Sziasztok!
5-6 év releváns tapasztalattal Full Stack fejlesztő pozícióért Budapesten mennyit lehet elkérni? Akár több bérsáv is jöhet, attól függően, hogy közepes méretű-e a cég, vagy multi. Én nekem most egy 650-750 bruttó van a fejemben, de kíváncsi vagyok más mit mond.
Köszönöm előre is

-
szabi325
tag
Á köszi így már értem, azt hittem hogy ez valami törvényileg kötelező hogy ebben az esetben ha nem közös megegyezés akkor fele a felmondási időnek " felmentési idő" de akkor nem
.@inferno88 Igen amúgy benne van a szerződésben a 3 hó felmondási idő csak itt a közös megegyezés vs rendes felmondás dolgon dilemmáztam kicsit , mert eddig mindig közös megegyezéssel távoztam mindenhonnan.
Bár nem tudom miért jó nekik hogy ennyi ideig még itt tartanak mert kollégáktól így is kaptam pár cv-t hogy vigyem magammal...

-
-
szabi325
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Az utolsó napig le kell töltenem
de már csak 1 hónap van hátra, azért kérdeztem, hátha így nyerek egy hosszabb nyári szünetet, csak épp elfelejtettek szólni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy az elválás barátságos volt megértették hogy az új ajánlatot nem tudják lekövetni meg azt is hogy pénzből élek, viszont kevés a senior fejlesztő a projekten ezért ragaszkodtak a 3 hónaphoz... -
-
szabi325
tag
Én kb 2 hónapja mondtam fel és itt 3 hónap a felmondási idő, viszont erről nem szóltak hogy felét kell csak ledolgoznom. Ez most komoly hogy létezik felmentési idő? Elvileg a felmondásom "Rendes felmondás" nem közös megegyezéses...
-
axioma
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hat, vittek a projektet Indiaba. Nemreg vmelyik topikban emlegettem. Mire kiderult hogy nem utaltak, sztem mar nagyjabol megvolt az atadas. De eleve elegge fura volt, mert az indiaiakkal nemigen tudtam angolul kommunikalni, es hiszem hogy nem en voltam a kevesebb angoltudas birtokaban...
-
azbest
félisten
válasz
inferno88
üzenetére
múltkor, ismerős cégnél mikor elküldtek pár embert, akkor meglepődtem rajta, hogy a két hónapos felmondási idő másoldik hónapjában már nem kellett dolgozniuk... hogy milyen jó fejek. Aztán kiderült, hogy ez a szabály, hogy a felmondási idő második felében már nem dolgoztathatják (felmentési idő). Szóval szimplán csak betartották a szabályokat. Ilyet még nem láttam. Persze lehet azért sem, mert sok helyen határozott idős, hosszabbítgatós megoldást csinálnak, hogy a munkavállaló viselje a cég kockázatát, amikor semmi sem jár, simán csak nem hosszabbítanak.
-
axioma
veterán
válasz
bmakszim
üzenetére
Engem megszivattak egy egesz eves, automatikusan jaro bonusszal felmondaskor. Akkor jar, ha nem vagy felmondas alatt. De ezt valami uberokos ugy ertelmezte, hogy akkor, amikor szamfejtik, nem pedig akkor, amikor jogilag aktualis. A masik munkatars 3 nappal kesobb mondott fel, o megkapta. Es csak az o felmondasa utan ket hettel vagy hogy lett kihirdetve (vagy utalva, mar nem tudom, 10 eve volt). A szabalyzat leirta, hogy x napon belul kell szamfejteni, de azt nem, hogy melyik datumra vonatkozoan.
Siemens PSE, marcsakazertis, a "kedves" HR-es kolleganot nem nevezem meg. Ja es 9 ev feletti munkaviszony utan, es deklarative az elozo evre vonatkozott. A legfobb erve az volt, hogy de hat a kov. evi budzsebol fizetik, abba en meg nem fogok mar hozzatenni... -
kovsol
titán
Ahol most dolgozom pl éves bruttó keret van, így napra pontosan le tudják osztani, hogy mekkora keret jár az embernek adott évre még. Aztán ezt ugye tetszőlegesen oszthatom szét a különböző választható opciók közül.
(#8810) tboy93: ha 3 hónap után adnak, de te 20.-án kezdtél, akkor az három hónap után is 20.-a lesz.
-
djgeg
őstag
Ahoy,
Cafertéria kérdés. Ha valaki 15 ke után kezd egy hónapban akkor nem jár neki az adott hónapra cafetéria még akár valamilyen arányosított formában? Vagy ez csak cége vállogatja?

-
tonermagus
aktív tag
válasz
tonermagus
üzenetére
Valakinek van a kérdésemre esetleg valami tippje?
A héten lesz meghallgatás, addig ki kéne találni egy reális árat

-
Sziasztok!
Egy államigazgatási project manager-e milyen fizetési sávba esik vajh? Nem közalkalmazott és nem köztisztviselő , határozott idejű szerződéssel, nem Budapesten hanem megyeszékhelyen. -
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Békés megyében szerintetek mennyire reális ezért Bruttó 350.000 Ft-ot kérni?
-
jbnd-007
tag
Szegeden senior Java/JEE fejlesztőre mit mondanátok? 20+ év fejlesztési tapasztalat, ebből kb. az utolsó 6-7 Java/Spring/JSP/JPA. Van már némi modernebb frontend tapasztalatom is (konkrétan AngularJS és Angular Material UI), de ebben még kezdőnek számítok.
Ja és a fejlesztő az legyen fejlesztő. Nem architect, nem PM, nem BA, nem account menedzser, nem sales-es. Sok cég mindent rá akar sózni a szerencsétlen introvertált programozókra, akik pedig csak szeretnének nyugodtan kettesben maradni a gépükkel.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Jól éreztem, hogy jobban járnék, ha a kocsit magamnak szedem össze. Ugyan lehetséges, hogy lenne lehetőség (pl. nálunk szeniorok általában kapnak 40-50e Hufos üzemanyagkerettel, amit magáncélra is ellőhetnek céges járművel-, de ne kérdezd miért
), de nem erőlködök akkor. 
céges kocsi programozónak

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de már csak 1 hónap van hátra, azért kérdeztem, hátha így nyerek egy hosszabb nyári szünetet, csak épp elfelejtettek szólni