Hirdetés
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Készítsünk kézikonzolt PlayStation 4-ből!
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
SSC-nél tudtommal nagy a fluktoáció, ha beszélsz nyelvet, jobb esetben nyelveket, akkor bármikor találsz hasonló állást.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Természetesen annál a cégnél érdeklődtem amelyik átvenne. HR-től jött az igéret, hogy átvesznek, de szerintem már egyre kisebb az esély rá. Így meg se Cafeteria-t se egyéb juttattás nincs, se bónusz de még tanfolyamos sincsenek. Béremelés is csak egyszer volt az elmúlt 3 évben, de az is csak azért mert idén januárban csökkent a járulék, azt megkaptuk.
Az is benne van a pakliban, hogy ha sokat pattogok, akkor keresnek helyettem mást. Egy mezei User supportos könnyen pótolható. Főleg, hogy ezt a munkát egy hét után egy betanított majom is el tudná végezni.
Nem tudom, hogy 5 év supportos háttérrel nulla tudással mennyire találnék könnyen új munkát és milyen bérrel.Goose-T
Lehet, hogy itt is ez van, de amennyit számláznak utánam fél év alatt megspórolnák azt a pénzt az átvételemmel.
Szerintem az is lehet, hogy így "költségként" szerepelek nem pedig "headcount"-ként.
Van aki már több mint 10 éve van "kölcsönözve". -
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
A cégek közötti közvetítési szerződésben szokott lenni kivásárlási pénz, ami akár 5-10 millió forint is lehet. Ez azt jelenti, hogy a B cég ennyit kell fizessen az A cégnek, hogy átvehessen. Ha ennyi pénzt nem érsz meg nekik, akkor így jártál. Az ígérgetés ingyen van, ezt nagyon jól tudják a HR-esek, menedzserek. Ez is olyan mézesmadzag, mint a bónusz.
Én is dolgoztam egy cégnél kiközvetítve úgy, hogy átvételt ígérgettek egy év után, de szerencsére bő négy hónap alatt kirúgattam magam, mert nagyon tré volt az ottani munka. Utánam még hét ember mondott fel ugyanazon a projekten egy éven belül. Aztán a felelőst - aki engem is kirúgott - végül parkolópályára helyezték, hogy több kárt ne csináljon.
Nyolc senior .NET fejlesztő elüldözése lassan már bűncselekmény lesz itthon. -
Mercutio_
félisten
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Kinél kérdeztél rá A-nal, vagy B-nél? (Mert A gondolom ellenérdekelt, hisz valamennyit kap utánad)
Ha B-nél és ő is ígérget, akkor valami munkáltatói jogkörrel rendelkező vezetőnek jelezném, hogy mi hangzott el korábban, a mai napig nem történt előrelépés az ügyben, kéred, hogy intézkedjenek, vagy nyilatkozzanak a következő 1/4 évben számíthatsz-e az átvételre és milyen bér+egyéb juttatások mellett, mivel ellenkező esetben más lehetőségeket is számításba veszel.
Persze ehhez az kell, hogy tudd ha azt mondják szó se lehet róla, vagy épp kiadják az utadat A-nal, akkor mit lépsz.
-
Szakbarbár
aktív tag
Előttem már írták, hogy érdemes megpróbálni alkudni.
Te kérted, hogy vegyenek át, vagy a cég saját döntése volt?Én is pont ebben a helyzetben vagyok, "A" cég a munkáltatóm, de "B" cégnél dolgozom kihelyezve. Felvételkor ígérték, hogy 1 éven belül átvesznek, ennek már 3 éve. Sokszor rákérdeztem már, mindig az volt a válasz, hogy majd a következő negyedévben.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne elérni, hogy komolyabban megfontolják az átvételt? -
Azt hiszem talán az lenne a célravezető - amennyiben a 6 órás béred eléri a 8 órás minimálbért - akkor
- adószám
- egyéni vállalkozó (igazolványt felesleges kérni)
- számlázás (áfamentes)
- következő évben pedig odaadod az szja bevallásod egy könyvelőnek, aki 5-10e forintért elkészíti azt -
Sziasztok!
Dolgozom egy cégnél (legyen "A" cég) egy másik cégen keresztül (legyen "B" cég). "A" átvenne "B"-től, ezt a részét ők lebeszélték. Kaptam egy ajánlatot, azon ugye jól gondolom, hogy meg lehet próbálni alkudni?
mobal,
-
-
-
azbest
félisten
válasz
jbnd-007
üzenetére
azért kell elolvasni a navos dokumentumokat és szabályokat, hogy ne terjesszen butaságokat az ember
"Nem kell a bejelentést havonta megismételni abban az esetben, ha az egyéni vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységét szünetelteti – azaz kizárólag a szüneteléssel érintett első hónapra vonatkozóan áll fenn
bejelentési kötelezettség -, tekintettel arra, hogy a kötelezettség módosítását a rendelkezésre álló adatok alapján az állami adó- és vámhatóság hivatalból végzi el. 17T101E_kitoltesi_utmutato.pdfA helyi iparűzésinél lehet bonyolódás, érdemes ott rákérdezni, hogy szeretik. Mert ha az is átalánydíjas, ott is szünetel és arányosan kisebb az évese hipa.
(#8982) Tapsi
legutóbb mikor ennek utánanéztem, az adószámos magányszemély lényegében ugyanaz, mintha simán megbízási szerződés keretén belül kap munkát. Annyi a különbség, hogy így számlát tud kiállítani róla, ami lehet a megbízó cég könyvelésében kedvezőbb, nem tudom. Adózásilag, levonásilag kb az alkalmazotti iszonyhoz közelít.(#8985) djgeg: meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tehPwnerer
csendes tag
válasz
Froclee
üzenetére
Engem egy amerikai fintech startup hr-je talált meg nemrég a remote lehetőségével. Fel is csillant a szemem, aztán egy gyors google keresés után azt találtam a Glassdoor-on, hogy a cég kelet-európai és ázsiai fejlesztőket keres meg, hogy dolgozzanak nekik messziről. A felajánlott bér 10-17 dollár per óra körül mozgott (gondolom bruttó) és többen írták, hogy heti 50-55 órát kell dolgozni, lehetőleg olyankor, amikor az amcsiknál nappal van.
(Ezt igazából nem tudom miért írtam most le, tapasztalatom nincs a távmunkával, csak ez olyan megmosolyogtató sztori szerintem
) -
djgeg
őstag
KATA talán járható mert ha nem is használod később akkor szüneltetni lehet x évre. Viszont ha jól emlékszem 8 órás bejlentett mellet van havi 25.000 Ft os költsége. Amúgy 50.000 Ft.
Kérdés megfelel e ha 0% ÁFA-s számlát nyújtasz majd be mert a KATA akkor éri meg igazán mert nem kell vállalkozói számla meg egyszerűbb az adóbevallás is (plusz még havi 5000 Ft környékén van egy könyvelő, de akár még te is meg tudod csinálni a bevallásodat)
Persze inkább keress fel egy könyvelőt. -
Sziasztok! Dolgozom valahol 6 oraban. Lenne egy projekt egy kisvallalkozasnak amit esetleg bevallalnek. Hogyan lehet ezt legalisan csinalni? Hogy tudom leszamlazni? Mi erre a legjobb konstrukcio, tekintve hogy kb. max 2 honap, aztan lehet hogy ilyen nem is lesz tobb iden.
-
válasz
Froclee
üzenetére
Nekem elég sok van, keresünk is ilyenre embert. Szívesen leírom majd részletesen is (most mobilról vagyok), van konkrét kérdés?
A remote work totál mas tészta, mint az irodai. Az, hogy esetleg jobban fizet, egy kis része a dolognak. Sokkal érdekesebbek az egyeb hátrányai (nehézkesebb kommunikáció, izolacio) meg az előnyei (pl. lehet, hogy most télen elköltözünk egy hónapra, délelőtt meg délután munka, délben még lehet szorfozni tanulni..)
-
CyberPunk666
senior tag
Nyilván nem, ameddig nem tudod, hogy mennyire is osztják. De ha kapsz azért évente 2-3 havit minden évben, akkor a váltásnál beleszámolod a fizuba, nem?
Amúgy nálunk kevés a cafetéria, ezért én kp-t és kondibérletre költhető szépkártyás baromságot kértem, így ezt amúgy is elkölteném, pont ugyanerre.
De ha több lenne, akkor lehet gond lenne, hogy mire költsem el, hogy optimális legyen adó szempontjából (kajajegy pl nem az). -
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
De varj, most tenyleg ugy tunik, hogy kb. 1.1-1.2M berkoltseget jelent a cegnek, 15 ev tapasztalattal. Ez tok normalis, semmi rendkivuli nincs benne. Most az, hogy milyen konstrukcioban dolgozik, az vegulis az o dolga. (En ilyen konstrukcioban boldogan vennek fel hasznalhato seniort, de nincs.)
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ha bértárgyalásról volt szó, akkor én a bónuszt sosem kalkuláltam bele a bérigényembe. Mondjuk eleve egy bérsávot adtam meg, de nem emiatt. A cafetéria más kérdés, vannak hasznos elemei, de tapasztalatom szerint olyan dolgokra verik el az emberek, amit amúgy cashből nem biztos, hogy igénybe vennének. Részben ez is a célja, ezért kedvezőbb az adózása. Most én is beszámlázok, és látom az előnyeit.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Átlagos programozó vagyok. Nem vagyok kezdő, de nem is architektkedek, csapatok sem vezetek. Csak lapátolom a kódot, oszt jóvan.
Egyébként meg nem arra mondtam az átlagos dolgot, hanem a fizetésekre. Egy átlagos programozó árát fizeti ki értem havonta a cég, erre jöttek itt 800 ezres cafeteriákkal meg három havi bónusszal, hogy az alkalmazottak bezzeg ilyeneket kapnak.

-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
azért igen, jól tud jönni, főleg ha magas a cafetéria keret (nálunk közel 800k) és lakásra gyűjt/lakáshitelt törleszt az ember. meg persze amíg el nem törlik az adómentes lehetőséget, de az ilyen lakáspiaci/lakhatási körülmények mellett elég szemét szocpolitika lenne.
-
Goose-T
veterán
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Egyedi eset. Amíg havi szinten alsó hangon 200K-val jobban járok, addig pont aprópénz a cafeteria is. Egyébként meg kaptam én már vállalkozóként is bónuszt fővállalkozótól, na bumm. Szóval az sincs kőbe vésve, hogy vállalkozóként nincs bónusz.
Szerk.: és tb-t is fizetek, nem is alapdíjat.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az amire gondolsz az jelenleg 7110 Ft.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Kutya vacsorája?
Tavaly 3 havit kaptam kb, idén pedig már egyhavi felett vagyok (~1.3 havi), mert kaptam év közben rendkívülit, a tavalyi maradék keretből és még lesz az év végén is az ideiből.
Ráadásul mivel a szempontrendszer nyilvános, ezért tudom, hogy 1 havit biztosan kapok majd, de ha jól is alakulnak a dolgok, akkor lehet ez több is.A cafetériánk az valami havi 12-14, nem tudom pontosan, de van ismerős olyan helyen, ahol havi 40 a cafetériájuk, ami mondjuk lakáshiteleseknek elég király dolog.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Tb nélkül a magán sem annyiba kerül.
A magánellátás egy részét téríti a tb, ettől az olcsóbbá válik.Elvileg a vizsgálatokat és az eljárást nem, csak az extra kényelmi felárat fizeted a magánpraxisnál.
Persze a valóságban a térítés összege alacsonyabb, mint a kezelés valós költsége, de még így is van különbség.A tb amúgy nem valami havi 6k, amit be lehet fizetni csekken is?
-
BigBlackDog
veterán
Egyik ismerős ment el alvállalkozóként nemrég Infoparkba az egyik céghez, mivel alkalmazottként jóval kevesebbet kapott volna (konkrétan dönthetett a sikeres felvételi után, hogy milyen konstrukcióba akar dolgozni). Viszont a többi infóm már régebbi, szóval elképzelhetőnek tartom, amit írsz.
És ezzel meg is nyugtattál kicsit, ugyanis egyre több helyről kapom az ívet, hogy hlye vagyok, mivel nem akarok elmenni egyéni vállalkozóként KATA´-zni ugyanoda és ugyanazt csinálni, amit alkalmazottként is (tudok) dolgozni. Anyagilag jobban járnék, az biztos, de vannak egyéb szempontok is a fejemben. De talán akkor nem én vagyok a villamos.
-
kovsol
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én meg pont azt tapasztaltam eddig, hogy folyamatosan építik le ezt.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Oke, tehat bar nem mondtad egyértelműen, de KATA-zol?
Ez azért némileg megvarialja a képet. Egyrészt így abszolut reális (kb. 1M-et szamlazhatsz havonta, ami nagyon olcsó a munkáltatónak), másrészt a NAV megtalalhat, ha egy helyre számlázol egész évben (sokkal inkább, mint pl kft-n keresztül).
Ráadásul a KATA évi 12 milla felett már nem működik igazán.
-
Poultier
tag
Elnézést, hogy csak így iderondítok, de nem találtam relevánsabb topikot. Jelenleg majdnem 4 év tapasztalattal közel 600 bruttót keresek tesztelő/hálózatosként. Kacérkodom a gondolattal, hogy kitanulom a C#-ot, viszont anyagi visszalépést nem nagyon szeretnék, a kérdésem az, hogy junior .NET fejlesztőként van e lehetőség a fenti fizetést elérni/elkérni?

-
Goose-T
veterán
Évi 30 nap szabadság bele van számolva. Van két gyerekünk, többet egyelőre nem akarunk, GYED így nem kell (egyébként katával azt is kapsz, ha havi 75-öt fizetsz). Beteg nem szoktam lenni, ha mégis elkezdenék betegeskedni, akkor majd elmegyek rendes munkavállalónak. Bónuszként most vettem ki 800-at, bár az a magánprojektem hozadéka, amiért fiatalabb koromban sok éjszakát és hétvégét átdolgoztam, és mostanra meghozta a gyümölcsét.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
üzenetére
Megoldható ha jól látom, viszont ahogy hallom a tapasztalatok alapján nem túl egyszerűen.
(#8939) axioma: Az ilyen alvállalkozói konstrukcióknál elég sokszor hallok KATA´-s megoldásokról (ha csak "egy emberes" az alvállalkozó. Az egészségüggyel kapcsolatos hozzájárulások, járulékok megint csak jó dolgok, csak az a baj, hogy a legegyszerűbbnél bonyolultabb betegség esetén sok helyen már hónaposak a várólisták és az ellátás minősége is sok helyen problémás szerintem. Ha az embernek meg baja van, nem szívesen vár heteket, hónapokat, hogy legyen egy vizsgálat, amiből ki lehet indulni, sokszor jobban jár, ha magánúton indul el. De ez messzire vezetne, meg egyébként is csak a saját véleményem, szóval nem akarom borzolni a kedélyeket.
Persze a táppénz, szüléssel kapcsolatos állami támogatások megint máshogy láttatják a dolgot. -
axioma
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Barki szamara, akinek a kozteherviseles es a kockazati kozosseg [tb] smafu, es birja a gyomra. Ja es nem fog szulni meg nem lesz beteg gyerekkel tappenzen. Ha ugy adozol-jarulekolsz vallalkozokent, mint a valos jovedelem alapjan kene csak minusz nyugdij, akkor mar ketlem, hogy jobban jossz ki, pont azert mert az optimalizalt valtozathoz me'rik, hogy igy mennyit adnak.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
BTW ezzel mennyire hitelképes az ember?
-
Egon
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Szerintem átlag elérhető fizukat kellene mondani egy hasonló kérdésre, nem a plafon közelieket. Nyilván meg lehet csípni medior fejlesztői állást bruttó 1M környékén, de hogy nem ez a jellemző, ebben biztos vagyok. Asszony bankban dolgozik, jellemzően 7-800K körül mennek ezek a melók.
Persze az is igaz, hogy bruttó 500K meglehetősen karcsú ajánlat, a bruttó 300K pedig förtelmesen kevés. -
Goose-T
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Vállalkozóként simán. Épp most ugrok át egy 800+ nettós melóba. Igaz, én már 14 éve a szakmában vagyok, de .NET-tel komolyan csak 5 éve foglalkozom. Majdnem 900 nettó lett egyébként belőle, csak az alvállalkozói szerződések (köztem és a fővállalkozó között, valamint két közvetítő között) eléggé megkötötték a kezemet, így maradt csak ennyi.
Szerk.: a nettót úgy értem, hogy kézbe kapok annyit, nem annyit számlázom.
-
Facebookon most láttam egy hirdetést:
4-5 év C# fejlesztési tapasztalat
SQL, MVC ismeret
Banki backend rendszer fejlesztése.Mindez bruttó 300-500k/hó.
Most én vagyok még álmos vagy ezek tényleg két pengőért akarnak maguknak medior/senior fejlesztőt?

Ti milyen fizetést tartanátok reálisnak?
-
Egon
nagyúr
válasz
htomi85
üzenetére
Mihez képest legalja az Octavia, és ki vágott fel rá?

Személy szerint nem hogy egy Rapidnak, de még egy Fabianak is rettentően tudnék örülni, mint céges kocsinak (feltéve hogy magánhasználatra is adják). A családi kocsi jelenleg egy Ibiza, és két gyerekkel is elvagyunk benne (bár nem ritkán jönne jól egy nagyobb csomagtér - nyaraláshoz tetőbox-ot bérlünk).
A sógorom egy kábel nagykerben dolgozott, a céges autója egy C-Max Grand volt. Elcsábították egy másik, hasonló profilú cégbe, ahol a vezetői pozíció mellé, még cégrészesedést is kapott, és 12 millás keretet céges autóra. Annyira szerette a régi céges kocsit, hogy képes volt ennyi pénzből egy S-Max-ot vetetni (jól felszerelve persze). Elsősorban a családi autó képe lebegett a szeme előtt.
Ennyire eltérőek lehetnek a cégautóval kapcsolatos megközelítések. -
htomi85
tag
A trend pont az, hogy egyre jobban előtérbe kerül a cégautó mint juttatás. Nem csak felsővezetői szinten.
Egy Octaviára azért még ne vágjunk fel, az majdnem a legalja szint (a t-systemes skoda rapid flottát azért veri).
-
Jaja, egyenfuggo. Csalad mellett szerintem megerheti (most azt nezem, h a kocsimnak mennyi az eves fenntartasi koltsege, ha az amortizaciot is beleertem, es hat ... sok), tehat ha hasonlo kategoriaju kocsit vennek egyebkent is, akkor a ceges talan jobb. Persze Mustang helyett nem jatszik.
-
válasz
szabi325
üzenetére
vice president meg executive director.
emvy:
ez nagyon egyénfüggő, nekem nem érne többet. van olyan kolléga aki szintén nem kéri inkább jár a saját mustangjával, és van olyan aki szintén nem kéri helyette használja a régi fordot, mert az is kielégíti az igényeit a kessből meg lakást is vehet vagy utazhat. szóval itt minden eset egyedi szerintem. de van olyan volt munkahelyem, ahol a kolléga nem kérte a kocsit, mert nem használná, de nem választhatja helyette a kess opciót. -
BigBlackDog
veterán
Csak egy apró észrevétel kicsit elkanyarodva a vezérfonaltól;
"Szerintem egy 8 millas kocsi havi kb. 300 bruttot siman meger, valszeg tobbet is."
Na igen, ebbe nem tudok belekötni. Csak kérdés, hogy kell-e nekem egy 8 millás kocsi (vagy még racionálisabban szemlélve megengedhetek-e magamnak), vagy esetleg elvagyok egy 5 millással is? Lehetséges, hogy utóbbit olcsóbban ki tudom hozni, ha az a 300 bruttó kikérem fizetésként.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Készítsünk kézikonzolt PlayStation 4-ből!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- További aktív témák...
- Intel I5-4670
- AMD Ryzen R5 5600X + Hűtő / Beszámítás OK!
- Dell XPS 9380, 13,3" UHD/4K Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB-1TB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- Dell XPS 9380, 13,3" UHD/4K Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB-1TB SSD, Új akku, W11, Számla, 1 é
- Eladó Konfig I7 13700K 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060 12GB / 16GB D4 / 256+512GB SSD
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nyolc senior .NET fejlesztő elüldözése lassan már bűncselekmény lesz itthon.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Ezt igazából nem tudom miért írtam most le, tapasztalatom nincs a távmunkával, csak ez olyan megmosolyogtató sztori szerintem