Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vzozo
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Lehet nem leszek ezzel népszerű, de attól még ez a véleményem. Kb. 30 éve mondogatom, hogy a szigorúan vett "programozó" az igazából egy kódoló majom, amit bárki meg tud csinálni. A művészet és tudomány abban van, hogy MIT és HOGYAN kell algoritmizálni. Ha az megvan, akkor azt átfordítani egy tetszőleges programnyelvre az egy triviális feladat.
-
válasz
HoTDoG
üzenetére
"a gyakorlatilag csak kódolást végző programozóknál jóval összetettebb (pl. tervezési és elemzési) feladatokat is ellátó szoftverfejlesztők körében csak jóval szerényebb, alig 0,3%-os visszaesést mutatnak a hivatal számai az adott időszakban." - ez kb. várható is volt.
-
426os
őstag
válasz
greggae
üzenetére
azt gondolom minimális okosság van benne: Ha egyszer felveszed, akkor egy ideig sokszor hívnak (engem az elmúlt héten legalább napi 2x, mindig másik UK számról, feleségemet csak 1x hívták, nem vette fel). Az osztrák és a magyar számomat is hívták (előbbin angolul, utóbbin magyarul mondta be a mondókát, de mindkettőn hallatszott, hogy rossz gép hang). Redditen is van már neki thread.
-
greggae
tag
-
headhunter
addikt
00:28:50 - Van, aki dolgozik, de mégse? (TheVR Happy Hour - 03.17.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pisti véleménye a bunkó pénzesekről? | Happy Minutes -
Sztenly
tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Velem ugyanez..
2 szám keresett UK-ből korábban (kedden és szombaton) és ma egy harmadik pont egy órája hollandiából.
Nem vettem fel egyiket se.
Nem vok IT-s meg normális vírusírtó sincs a telefonomon ezért ilyeneket nem veszek inkább fel.
Am el tudná így lopni a telóról az adataim? -
buherton
őstag
Akkor Gézának el kell mondani, hogy azért nem, mert... Ez pedig elég alapnak kellene lennie egy munkahelyen, hogy van visszajelzés, akár pozitív, akár negatív.
Végigolvastam a cikket, nekem az a take awayem - szigorúan a cikket olvasva -, hogy ott nem engedik a HO-t, ahol inkompetens vezetők vannak.
Szerencsére munkaerőpiac van. Nagyon nyomós indokomnak kellene lennie, hogy valaha is visszatérjek a heti maximum 1-2 napnál - ami egyébként is opcionális - gyakoribb bejárásra.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Ugyanez betalált engem is, 2 kulonbozo UK telszámról, kivancsisagbol irtam neki angolul 1 mondatot, visszairta a kovetkezo sorokat, majd orokre eltunt az eterben.
👏 Sziasztok! Én vagyok a toborzási menedzser (Fatima Akkaoui), és azért fordulok Önhöz, mert nagyszerű hírem van. Szánhatok néhány percet az idejéből?💗💗
-
HoTDoG
tag
Egy új jelenség ütötte fel a fejét a piacon, vagy legalábbis engem ma harmadjára találtak be. Szigorúan csak hétvégén egy londoni vagy holland telefonszám hív, amint felveszem, egy női gép hang magyarul bemondja: "Munkával kapcsolatban kell beszélnünk, kérlek vegyél fel WhatsApp-en." Majd vége a hívásnak.
WhatsApp -en belül senki nem keresett és nem érkezett üzenet.
Furi. Nyílván valami csalás vagy szélhámos sztori, ráadásul elég bénán kivitelezve. Ami inkább aggaszt, hogy a telefonszámom (meg ki tudja még mi) ezek szerint ilyen körökbe került. Persze ez sem meglepő, hiszen néha a CV-m is elkerül indiai "fejvadászokhoz" Linkedin-en keresztül, aztán onnan ki tudja hova. -
Egon
nagyúr
Na jó, utolsó hozzászólásom a témában (nem akarok etetni senkit), és nem csak neked szól:
1. Nyilván az az ideális, ha emberenként engedélyezik, bár akkor meg azon mehet a sírás, hogy Dezsőnek miért engedték, Gézának meg miért nem.
2. A fentebbi linket érdemes átolvasni, és esetleg végiggondolni. Hint: nem csak az az egy negatívuma lehet a HO-nak, hogy páran nem dolgoznak...
3. A fentiek miatt rohadtul nem fekete-fehér a kérdés. Nálunk is vannak akik jobban dolgoznak HO-ban, vannak a kik kevésbé (az első csoport a népesebb). Ugyanakkor óvakodnék a saját, statisztikailag messze nem reprezentatív tapasztalataimból messzemenő, mindenkire érvényes következtetéseket levonni, főleg ami HO hosszú távú hatásait illeti... -
-
eladocuccaim
tag
-
Én nem akarok újrakezdeni semmit, csak tipikus magyar hozzáállás, aki otthon van és nem az irodába nem dolgozik - és sajnos sokszor ezt érzem, ha mégsem így vannkor elnézést, csak belémverték a multik.
Hibrid helyen dolgozom, az amerikaiak full remote-ban és mégis chruncholtam tavaly ,hogy meglegyünk határidőre.
Az már kérdés, hogy nekem megérte. Csak ennyit a bizalomról...

-
kexksz
addikt
válasz
gergobaby
üzenetére
Ugyan kis sample sizeom van (kb 100 jelentkezo), de egy idoben nalunk is volt scope-ban, hogy Varsoban nyissunk egy fejlesztokozpontot. Egyseg sugaru senior fejlesztoket interjuztattam, akit mondjuk Bp-n talalsz ~1.8br-ert. 100k EUR alatt senki nem volt, aki megutotte volna a szintet.
-
Egon
nagyúr
Tényleg újra kell kezdeni a HO vs. nem HO vitát? Amúgy olvasgass:
Hrpwr - Áldás vagy átok: ezek lehetnek a home office előnyei és hátrányai? -
Egon
nagyúr
válasz
Fecogame
üzenetére
Nálunk sosem adják meg pontosan azt, amit máshol kínáltak: 50-100K-val kevesebb van felajánlva.
Ez egy elég jó szűrő: ha valaki (jellemzően milliós fizetések mellett) elmegy +50K-ért, azt felesleges megtartani, ugyanis ennyivel mindig lesz jobb ajánlat, és ha a delikvens minimálisan sem kötődik az adott munkahelyhez, valamint ennyire nem tudja beárazni egy váltás kockázatát, ott valami gond van (lehet rosszul érzi magát az adott pozícióban vagy feladatrendszerben, vagy valamilyen olyan adottság merül fel a munkahely vonatkozásában, ami számára kellemetlen, pl. túl sok idő a munkába járás stb.). -
Gombinyó
őstag
válasz
Alcsi69
üzenetére
Én most 3 hónap után kértem. A még futó pályázataim közül beesett egy jobb ajánlat, de mivel tetszik a jelenlegi hely, ezért jeleztem vezetőmnek, hogy maradnék, ha megadják, amit máshol kínálnak. Megadták. Ezzel egyidőben megemelték a már 10+ éve itt elkényelmesedett kolléga bérét is erre a szintre, hogy ne legyen feszkó.
-
horush
addikt
Na meg volt az idei emelés is, 6% lett.
Nem: Férfi
Kor: 31
Munkakör: Frontend fejlesztő / Angular
Tapasztalat: 9 év
Végzetség: érettségi
Nyelvtudás: Angol, felsőfok
Bruttó fizetés: 2.087.000 HUF
Egyéb: évi 500.000 HUF cafeteria
Hely: Budapest, multi (korlátlan HO) -
válasz
Alcsi69
üzenetére
Nálunk (magyar kkv) minden évben vagy dec vagy köv év elején január van bértárgyalás. Általában ha valakit második félévben vettek fel, annak nem jellemző hogy rögtön fél év után lesz tárgyalás, neki csak a kövi évnél lesz. Viszont ez automatikus, nem kell kérni, mindig van és mindig egyéni alku hogy mit kapsz. Ehhez előtte ki szokták kérni a véleményünket a többi csop. vezetővel, hogy ki hogy teljesített.
-
Egon
nagyúr
válasz
Alcsi69
üzenetére
Nyilván cége válogatja (nemkülönben gazdasági helyzet, a konkrét munkaerő vonatkozásában fennálló kereslet-kínálat függvénye...) a dolog, de általában nem igazán illik egy éven belül béremelésért folyamodni. Nálunk a főnök azt szokta mondani, hogy egy munkaszerződés minimum egy évre szól, ha valaki azt aláírta X Ft bérrel, akkor egy évig ne "ugráljon".
Persze kivételek akadhatnak. -
Alcsi69
senior tag
Ahol most vagyok cégnél nincs évértékelés, célok kitűzése, bértárgyalás stb., hanem ha szeretnél több pénzt akkor kérni kell (magyar kkv). Ennek annyira nem vágom hogyan van az etikettje, de gondolom azért várjam meg hogy egy éve a cégnél legyek ugye (ha még itt leszek akkor)?
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Én volt, hogy többet adtam az illetőnek, mivel akinek a helyére felvettük többet keresett és ha egyszer beállok X Ft-tal adott pozira, onnantól a “normál” emelésen túl közel lehetetlen szignifikáns emelést elérnem a beosztottjaimnak. Ja és sem előnyöm sem hátranyom nem származik abból, ha a kollégák kevesebbet keresnek (mármint közvetlenül), így nem vagyok érdekelt abban, hogy alacsony(abb) bére legyen mert csak elfog ugrani nekem fél év múlva egy jobb ajánlat miatt..
szerk.: de nem jellemző probléma ez mert a piactól általában alacsonyabban fizetünk min. 20-30%-kal.
-
Alexios
veterán
Nekem is volt hogy többet adtak már mint kértem, tapasztalatlan voltam, és tudtommal a saját minimumuk alá nem nagyon mentek, akkor sem ha kevesebbet kértek. Nem volt óriási fluktuáció, nagy zsákutca, nem kell szerintem mindenben csapdát keresni.
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen, mindenkinek!

-
-
I02S3F
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
Ilyet én is hallottam. Egy multi hatalmas összegekért keresett operátorokat, mint kiderült utólag, hatalmas fluktuáció volt a diszfunkcionális működése miatt a szervezetnek. Nem találtak embert a saját hibájuk miatt, így csalogattak magasbb fizuval.
-
JackFeryll
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Ha az alja magasabb a range-nek a kértnél akkor nem tudom.
Amúgy meg örülnek és dörzsölik a tenyerüket hogy jó áron szereztek embert akkor is ha amúgy simán adnának többet is ha kérted volna.Volt már olyan pozi ahol a kért összeg feletti ajánlatot kaptam, hamar el is jöttem onnan mikor kiderült mennyire zsákutca meló volt és ezért volt jó a pénz hátha valakit megtart.
-
válasz
I02S3F
üzenetére
Nagyon ritka, hogy magasabbat adnak, mint amit kérsz. Nem célszerű így kialkudni magasabb fizut.
Nálam eddig a stat:
A legtöbb helyen amennyit kértem, megadták
Egyetlen egy esetben próbáltak meg alkudozni
És egyszer se adtak magasabbat, mint amit kértem (de hallottam már ilyenről) -
I02S3F
addikt
Van egy kérdésem! Ha alacsonyabb fizut jelölök meg és magasabb a szkóp, autómatikusan jobb bért ajánlanak, vagy az - általam kért - alacsonyabbat adják?
-
gergobaby
aktív tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Annó 2017-ben dolgoztam kint, nyilván nem reprezentatív példa, de már akkor hasonlóan nagy szakadék érződött a magyar és lengyel valóság között. Annó családi-egyetemi stb. okok miatt végül hazaköltöztem, de azóta is sokszor motoszkált a fejemben, hogy vissza kellene menni. Pl. egy Krakkóban az ingatlanárak, élelmiszerárak, üzemanyag, kvázi minden jelentősen olcsóbb volt, emellett a fizetés még a legalacsonyabb IT-s pozíciókban is bőven elég volt a normális életvitelhez 21 évesen.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Még annyival kiegészíteném, hogy a jövedelem az Hollandiához van viszonyítva, és kb 10%-al vannak alatta. Cserébe feleannyi a lakhatás pl a lengyeleknél...
Lengyelek motiváltak, és elég haladósak. Contractor státusz nem hozza őket zavarba...sőt... eléggé kedvelik. És nem ragaszkodnak a nagyon feudális, mindenki menjen 5 napra irodába trendhez... Keményen beleálltak. Nincs forradalom, nem kell félre érteni...de kiálltak a HO lehetőség mellett.kraftxld : Amúgy érdemes meghallgatni... Ha nincs időd, 1,5-1,6 sebességen is emészthető.
-
Dare2Live
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Nehéz de nagyon tömören:
-jövedelem: +30-50+%
-RD fokuszúbb
-Nem egy város fokuszú
-google 3000+ központ...
-MOon nincs hely ahol 5000-7000fős IT rendezvényt meg lehetne tartani.
+1 infra egyes részei más dimenzióban van.
+2 "startup/unikornis" szinten durva a lemaradásunk. -
szotyika77
aktív tag
válasz
Red_Bull
üzenetére
Én egy fél éve voltam hasonló szituba, ugyanígy bejelentkeztem a munkaügyibe, és mondták, hogy hívhatnak rendőrségi/katonai toborzásokra, akkor menjek el, jelenlétit aláírom, és kész, nem kell elfogadni semmit, csak jelenjek meg.
Végül ilyenre nem került sor, nem hívtak.
-
Dare2Live
félisten
Lengyel IT munkaerő piac podcast [link]
-
adrian14
tag
válasz
Red_Bull
üzenetére
Bár nem ma volt (2014-ben), de engem börtönőrnek hívtak be. Annyit tettem, hogy elmentem a munkaügyibe és mondtam, hogy nem érdekel az állás és mást keresek. Kis város volt és próbáltak találni nekem IT-s állást, de nyilván nem volt. Utána költöztem megyeszékhelyre, ott is igénybe lehetett venni albis támogatást.
-
Revolit
senior tag
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
3 hete felmondtam a munkahelyemen 8 év után, elmentem a munkaügyibe, ott megítéltek 90 nap álláskeresési járadékot.
Tegnap jött egy e-mail tőlük, hogy a rendőrség toborzást tart,és
"...Vállalt együttműködési kötelezettsége alapján kérem, hogy 2025. március 20. napján 13:00 időpontban jelenjen meg..."Eszemben sincs rendőrnek lenni, van több szakmám is, szóval egyáltalán nem érdekel ez a lehetőség.
Mennyire veszik komolyan, ha nem jelenek meg, pláne hogy csak e-mailt küldtek, nem pedig hivatalos levelet? -
I02S3F
addikt
Hasonló helyzetben vagyok. Nincs tapasztalatom, így a mérnöki diplomámat nem tudom kamatoztatni. Csináltam a melóhelyem mellett egy rendszergazda foszk-ot és a főni előterjeztett IT-snak, assisztáltam neki. Úgyhogy ebben van pár év tapasztalatom. Mellesleg ez jobban fizet, mint amit a mérnöki diplomám után elkérhetnék, ráadásul ezt szeretem is
. Úgyhogy ez nálam happy end 
-
mcs
veterán
Van egy mérnöki Bsc diplomám, amivel nem bírtam elhelyezkedni, aztán értékesítő lettem és voltam árufeltöltő is ugyanazon a helyen több éven keresztül. Többen is állítják rólam, hogy nem sok esélyem van közel a 40hez ennyire eltoszott karriermúlttal, és a meglévő, de én esetemben felesleges diplomával valaha másik munkahelyet találnom.
-
HoTDoG
tag
válasz
carapace
üzenetére
Én a kertészkedésen gondolkozok el néha, mondjuk egy szezonra
Más. IT Contracting a mikrokörnyezetemben, látottak, hallottak alapján eléggé visszaesett.
Az utóbbi időben több, angol székhelyű fejvadász cég is megkeresett.
- Ebből az egyiknél kb 2 hónapja bekerültem egy 3-as shortlistbe, de azóta is fejvakarás megy az ügyfélnél.
- Múlt héten keresett meg egy fejvadász, ígéretes pozival, majd a végén kiderült, hogy az egyik korábbi amcsi cégtől ahol dolgoztam, szeretne tőlem kontaktokat begyűjteni, nyílván házalás céljából. Ez egyébként nem egy most indult garázscég a fejvadászatban.
Általánosságban a megkeresések 80-90%-nál az az érzetem, hogy piacot kutatnak napidíjak tekintetében vagy infómorzsákot próbálnak begyűjteni induló projektekről.Magyar fejvadász cég visszajelzése alapján is kb rekord kevés futó megkeresésük van contracting pozikra.
Összességében nekem továbbra is az az érzetem, hogy ami az elmúlt 2 évben volt, az még semmi ahhoz képest ami a következő 1-2 évben várható. Más szóval, még csak most jön igazán a gazdasági fekete leves.
-
carapace
tag
Hát egy ismerősöm nemrég felcsapott Wolt futárnak. Ő eredetileg PM contractor volt egy kerbanknál, csak valami 8 év után kirakták. Kicsit ki van égve a gyerek, mondta, hogy most egy fél évig az IT környékére se akar nézni, de valami jövedelem mégiscsak jó lenne... van egy elektromos biciklije, most azzal futárkodik.
-
tototos
addikt
Hát most a junioroknak elég rossz világ van. Nem igazán vesznek fel a cégek juniort most. Vagyis járműgépész ismerősöm nem igazán talál állást MSc diplomával. Sőt ahol gyakornok ott is azt mondták neki hogy sajnos seniort akarnak felvenni.
-
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Léteznek olyan munkahelyek, ahová felvesznek alacsonyabb képzettséget igénylő munkakörökbe főiskolai és egyetemi végzettségűeket?
-
-
-
skoda12
aktív tag
Ma már tényleg szűrnek középiskolai eredmények alapján.
What we are looking for
An exceptional academic track record from both high school and university
Innen van az idézet: [golang engineer]
De az összes számomra érdekes tech pozihoz ki van írva és redditen is többször belefutottam sztorikba, hogy a gimis jegyekkel szívóztak. -
Reggie0
félisten
válasz
Dinter
üzenetére
Mindenre. Hataridok, szabadnapok(szabadsag), rendelkezesreallas, feleloseg, kotber, karterites. Aztan biztositott rendszerek/informaciok/eszkozok biztositasanak felelosege es modja, kommunikacio modja, allasido/hatarido hosszabitasok, ezek koltsege esetleg. Vegere pedig teljesites-atadas/atvetel feltetelei. Aztan a szokasos: fizetesi reszlete, kesedelmes fizetes ilyesmi.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

majd tiltás

(Értsd direkt elbukni, nem a képességeidet céloztam gúnyolni