Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
Barki tud magarol meno fotokat posztolni, ez alapjan ne vonj le semmilyen kovetkeztetest. Altalaban ezek a legcsovesebb emberek, mert mindenuk elmegy arra, hogy mutogassak milyen menok. Amugy nem kimagaslo fizetest adnak ilyen melokra es azt sem tudhatod milyen mas forrasai vannak, mondjuk szuloktol. Sose legyen merce amit a facebookon latsz, az tobbnyire mind kacsa.
ps. Van hofeher BMW-s ismerosom, aki kajat alig tud venni honap vegen...
-
azbest
félisten
Ezek gondolom nem alkalmazottként mennek, hanem minimális oktatás után szabadrablás van. Aki több embernek tud elpasszolni a bank számára előnyös megoldásokat, az többet keres, mert amíg fizet az ügyfél, addig százalékot kap. Remélhetőleg azért legálisan, vállalkozóként csinálja és nem feketén.. ahogy sokan más mlm megoldásokat tolnak.
A menő külsőségeket azért fenntartással kell kezelni, lehet hitelből van minden és rájátszás, mert a sikeres ember gazdag megjelenésű kell legyen és sikeresség látszatát kell keltse. Hisz ezzel hiteti el a leendő ügyfelekkel, hogy ő mennyire jól csinálja amit.

És igen, jól látod, hogy kemény munka lehet mögötte, ha valóban jól keres vele.
-
Valaki tudja, milyenek a jövedelmi lehetőségek a Fundamentánál, mint személyi bankár? Egyik ismerősöm már valami Audival jár, folyamatosan posztolja a menőbbnél menőbb fotókat magáról. Egyszerűen hihetetlen, hogy pénzügyi irányú végzettség nélkül is 2 év alatt ilyen szintre lehet jutni, huszonpárévesen. Úgy, hogy ismeretlen a terep.
Félreértés ne essék, nem irigykedek, én más utat járok, csak régen próbált engem is behúzni pl. az OVB-be (amivel végül lyukra futott). De úgy tűnik, hogy ez a Fundamenta eléggé bejött neki. Mondjuk a képek mögött sokszor heti 60+ munkaóra van, arra persze nincs rálátásunk.
-
Eleg sok olyan projekt + csapat van, ami PM nelkul meghal. A jo PM-ek nem elcseszik az idot, hanem epp ellenkezoleg -- megcsinaljak azokat a dolgokat, amik egy fejlesztonek fajdalmas/nehez/maceras, hogy a fejlesztok azt csinalhassak, amihez ertenek.
Valszeg nem talalkoztal meg jo PM-el. Aranyat ernek.
-
azbest
félisten
Lehet, hogy soft skillben jobb.
Láttam már olyat, hogy a vezetőség azt imádta és annak a szavára adott, aki a feladatok kapcsán azt mondta, amit a hallani szerettek volna ahelyett, ami a valóság. Az objektivitás helyett a határozottság sokkal fontosabb. Sokkal megbocsátóbbak. ha csúszik a projekt és egészen máshogy kell végül megcsinálni, mintha már az elején megmondják nekik, hogy lehetetlent kérnek lehetetlen idő alatt. És valóban, a megrendelő is akkor boldog, ha azt hallja, amit szeretne, nem pedig az objektív tényeket, valós idő és költség igényeket.
Aztán, ha kamuzás mellett még szakmailag is oda tudja tenni magát, tehát meg tudja valahogy oldani a feladatot (ha nem is úgy, nem is annyiért), akkor egyenesen megállíthatatlan.
-
"Meglepődtem rajta, mert nem volt túl jó a kurzusokon az Egyetemen."
- tapasztalatom szerint az egyetem alatti teljesítmény viszonylag ritkán korrelál a későbbi karrierhez, illetve az is egy jó kérdés hogy az adott Egyetemen mennyire friss az a technológia amit tanítottak ( efelől is vannak erős kétségeim ) -
Orionk
senior tag
Sziasztok!
BÚÉK!

Továbbra is a C# junior pozíció az aktuális.

A Project Manager-re csak azért figyeltem most fel, mert egyik távolabbi ismerősöm az EPAMnál helyezkedett el ebben a munkában. Meglepődtem rajta, mert nem volt túl jó a kurzusokon az Egyetemen. Nem lenézem, mert én sem voltam mintadiák, de azért fura, hogy Project Manager poziba került.
- Ezek szerint nem kell kifejezetten ismerni ebben a munkakörben a technológiát?A másik pedig, hogy csupán tudni szeretném, ismerni az IT-ben a pozíciókat, ahhoz szükséges tudást, stb. és ezért kérdeztem. A Scrum rendszerben a Product Owner-t ismertem, de eddig nem hallottam az EPAM os Project Managerről.
- Mi a konkrét feladat ebben a melóban? -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Azt tapasztaltam előző napokban, hogy elég sok IT-s van itt köztünk.

Ismeri-e valamelyikőtök, hogy EPAM-nál mit jelent a Project Manager pozíció? Milyen szerepet tölt be? Én nem tudom és ezért kérdezem.
Ő lenne a Product Owner, ami más cégeknél jellemző?Mi a feladata és munkája EPAMnál a Project Managernek?
köszi
-
axioma
veterán
-
(szigorúan szvsz és saját tapasztalat)
Eddig sehol nem sikerült emelést kapnom magától, (pl. a HR-nek eszébe jut hogy jééé itt van Józsi jól végzi a munkát adjunk neki fizetésemelést). Csak amikor már beadtam az felmondásom, akkor kaptam egy +25% ajánlatot. Nem fogadtam el, részben hasonló okok miatt ami a cikkben is le volt írva, részben pedig azért mert +40% jobb ajánlatot kaptam a másik helyen. Volt kollégám elfogadta az ellenajánlatot, ő maradt is a cégnél - most már keres más munkahelyet, és bánja már hogy elfogadta az ellenajánlatot. A cég egy nagyobb multi SSC.
(/szigorúan szvsz és saját tapasztalat)
-
axioma
veterán
Szerintem ez abban az esetben igaz, ha egyreszt azert mennel, mert a regi helyen nem erzed jol magad (de ez azert nem ritkan nem igy van), masreszt ha mar elfogadtad a masik ajanlatat. De mar az utobbibol kovetkezik, hogy nem is erdekelt a regi helyed. Akkor meg hogy merulne fel egyaltalan a kerdes?
Azzal viszont egyetertek, hogy rossz szajizt ad, ha kvazi ugy kell kieroszakolni (vagy akar csak kimondottan kerni) a helyzetnek megfelelo fizut (azaz emelest). De van amikro nem erdemes sajat magadat buntetni azzal, hogy valaki mas nem elegge vegzi jol a dolgat a cegnel (akinek dolga lenne figyelni erre: HR-es, kozvetlen fonokod, vagy maga a cegvezetes a bertomeg meghatarozasaval).
Szigoruan SZVSZ. -
Kis szilveszter előtti olvasnivaló:
Should I Accept A Counter Offer?
bocs, ha már valaki linkelte volna, szerintem elég jól összeszedi a lényeget.
-
bmakszim
őstag
Semmi nem fog történni a próbaidő leteltével az Evosoftnál. Az elejétől fogva a szerződésed szerinti fizudat fogod kapni, cafeteriával együtt. Annyira béna nem lehetsz, hogy kirúgjanak. Max, ha nagyon nem jössz ki a csapattal, akkor keresnek neked egy másikat.
Bérfejlesztés minden üzleti év végén van, a kitűzött célok, a teljesítményed és a többiek (főleg az architect és ahol van, scrum master) véleménye alapján.
Kölcsönzöttként ott dolgozni egyébként szinte csak előgyökkel jár: rövidebb felmondási idő, egyszerűbb kiutazás, fizu is hamarabb jön, a HR-es kollégák is jobb fejek, stb. Talán csak a csúnyább belépőkártyát tudnám hátrányként említeni. -
szabi325
tag
Ott dolgoztam én is 4 évet, az Evosoftnál kicsit mást jelent mint a többi cégnél ez a "külsős" dolog ha nagyon érdekel privátban leírom. De nyugi fogsz kapni bónuszt, próbaidő alatt cafeteriat, és a felmondási idő meg 2 hónap ha ki kell utaznod mindent megszervez a külsős cég, (a rendes evosoknak nem) szvsz van hogy előny külsősnek lenni ott. Amúgy ha majd egyszer váltasz az új helyen bemondod hogy 3 hónap a felmondási időd, akkor sincs semmi, ha kellesz akkor kivárják
. Az Evosoftnál eléggé Team Manager függő hogy leültök-e beszélgetni a próbaidő végén vagy sem de emelésre ne számíts. Amúgy ahhoz hogy innen kirúgjanak nagyon látványosan szarnod kell a munkára és kerülnöd a munkahelyet. -
Mercutio_
félisten
Van ahol leülnek, van ahol úgy veszik, hogy a próbaidő csak egy formalitás és ha bajuk lenne már szóltak volna lejárata előtt, abból, hogy letelt és még ott dolgozol érts

Próbaidő végén csak akkor van emelés, ha azt már az elején a szerződésben rögzítették. Szóbeli ígéret az felejtős, ha ilyen volt, azt kérd, hogy írásban is szerepeljen a szerződésben.
-
sss
őstag
"próbaidő végétől kezdve plusz juttatásokat kapsz, fizu emelés, stb.?"
Nem. Pontosabban magyar cégek szeretnek ezzel trükközni, hogy a próbaidő alatt kevesebb fizetés jár, mert csak. Kaptál egy ajánlatot, az nem lesz hirtelen több 1-3 hónap után. Viszont írtad, hogy első évben külsős lennél, ha átvesznek belsősnek akkor esetleg számíthatsz emelésre.
"Próbaidő végét általánosságban hogyan kell elképzelni IT területen?"
Szerintem túlparázod a dolgot.
Igen, valószínűleg elmondják, hogy maradhatsz/nem maradhatsz ennyi. Esetleg a próbaidő vége felé megkérdezed a felettesed. -
-
azbest
félisten
Felmondási idő tekintetében nem mindegy, hogy a munkavállaló vagy munkaadó bont szerződést. Ha a munkaadó, akkor a fele felmondási idő alól fel van mentve, azt már munkahelykeresésre fordíthatja.
De persze azt is figyelembe kell venni, hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződés bomlik. A határozatlannál nem veszhet el szabadság, vagy ki kell adni vagy pénzzel kell kompenzálni, ami benn ragad. A határozottnál ha nem veszi ki, akkor nem jár kárpótlás érte, hanem elveszik.
-
adalbert1
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
"akár 1 nap után is kirakhatnak, ha mégse kellenél" - ennek IT esetén mekkora a reális kockázata? Mert én max. úgy tudom elképzelni, hogy mégsem indul el az a projekt, aki miatt felvettek, vagy mégse jön hozzájuk az a customer, aki miatt bővíteni akartak, stb - szóval ilyenről még nem hallottam, de azért persze, benne van a pakliban (de egy bizonyos méret felett, mivel nehezen találnak megfelelő embert, szerintem inkább itt sem küldenének el, hanem találnának valami munkát az embernek) - de ha gondolom egy cég tömegesen/rendszeresen csinálna ilyet, akkor többet nem igazán akarna senki náluk dolgozni.
-
FLx
addikt
Nem szamit az egesz amugy, aki nem akar dolgozni azt nem is lehet ra kotelezni. Ha te azt mondod, hogy csak 30 napot akarsz vagy akar csak 1 hetet, akkor ez van. Tudom jogilag lehet keverni meg blabla. de ez senkinek nem eri meg. Mellesleg bizonyos munkakorok eseteben nem is engednek a felmondas utan egy percet sem dolgozni, mert kitudja.
-
Mercutio_
félisten
Az új helyen jelzed, hogy ennyi a felmondási időd, ezzel számoljanak, így el tudják dönteni, hogy így is kellesz-e. Mivel szakemberhiány van esélyes, hogy ez nem akkora gond, ha egyébként megfelelsz, hisz lehet 2-3 hónap amúgy is elmenne a megfelelő ember megtalálásával.
Nyilván előszerződést, vagy akár konkrét szerződést adott időpontra vonatkozó kezdéssel célszerű aláírni, bár az új helyen is van próbaidő, így akár 1 nap után is kirakhatnak, ha mégse kellenél. -
Orionk
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Két hónap esetében hogyan valósítatok meg egy munkahelyváltást?
Gondolom, hogy nem kockáztatjátok meg, hogy felmondatok mielőtt még elkezdetek álllásinterjúkra járni. Vagy igen?Sőt hogyan történik akkor 3 hónap felmondási idő esetében?
Egyszer lehet nekem is eljön a pillanat és azért kérdezem. köszi
-
Shrieker
csendes tag
Legjobb tudomásom szerint pusztán adminisztrációs okai vannak a munkaerőkölcsönzésnek az evonál, egyébként minden ugyanúgy jár (tréningek, bónusz, café). A 2 hónap csak a kölcsönző cégnél két hónap, ha közvetlenül az evo foglalkoztat, az inkább három, szóval ebből a szempontból jobban jársz

-
PazsitZ
addikt
Bónusz, tréningek, 1-2 különbség azért előjöhet idővel, persze nem mondom, hogy kritikus dolgok, plusz ha valami extrém gond lenne, az ilyen szerződésű munkavállalót építik le először, de ez azért úgy hiszem minimális rizikó.
(Nem tudom a munkaerőkölcsönyzővel kötött melyik kategória lesz, de)
a határozatlan idejű szerződés, például hitelfelvétel esetén előnyösebbnek számít, mint egy határozott idejű.
Én anno kiharcoltam, hogy alapból ne ilyen konstrukcióban vegyenek fel hanem az anyacéghez, de ez gondolom jelenkező skill-cég erőforrásigény függő is és létszám kontrol miatt sem mindig lehetséges.A törvényi alap az 1 hónap, ez majd esetleges váltáskor okozhat kényelmetlenséget.
Bár egyénileg lemondhatnak róla és éppen elengedhetnek hamarabb is, de erre nyílván nem lehet építeni, ha 2 hónap van leírva szerződésben. -
Nerd
aktív tag
- 2 honapot en sokallom, altalaban 30 nap szokott lenni.
- a masodik meg, valami penzugyi baszkodas lesz szerintem. Ha ugyanazt kapod akkor teged szerintem ez nem erint, ev vegen kapsz 1 uj szerzodest max. Anno dolgoztam a Siemensnek (egy kutya), ott ha jol remlik a 3 honap probaidot fizette mas. Raadasul ott a probaido alatt kevesebbet adtak. Ez mar tobb mint 5-6 eve volt.btw en mind2-re huznam a szamat... de egyikkel sem tudsz semmit se tenni. A 2 honapon lehet faragni felmondaskor, bar eddig nekem mindig lekellett tolteni a teljes idot...
-
Orionk
senior tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Köszi.
A szerződést még nem küldték, de az általad felsorolt dolgok közül 2őt már tudok.
2 hónap felmondási idő lenne. Ez a többi cégeket tekintve jónak mondható?
Illetve az újonnan belépőket az EVOSOFThoz jelenleg nem közvetlenül Evosoft-hoz veszik fel, hanem egy másik budapesti céghez és ő ad téged kölcsönbe az Evosofthoz. Mindent ugyanúgy megkapsz, fizetés, cafeteria, stb. és 1 év után van lehetőség közvetlenül az Evosofthoz áttérni. Ez nagy hárányokat jelent manapság?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Operationsben mennyi mostanában a reális multis bérigény a fővárosban? Jó lenne tudni hol helyezkedem el a piacon. Máshol adtak volna többet a mostaninál, de nem akartam váltani.
Picit több, mint 4 év tapasztalat, leginkább Microsoft vonalon, azon belül is Windows és IIS mélyebben. PaaS szolgáltatás L3 üzemeltetői csapatában dolgozom jelenleg. Van MCSA-m, pár ITIL certem (ebből majd egyszer jön az Expert), illetve CCNA-m, de az nem releváns jelenleg. -
válasz
Janicka
üzenetére
Miután nem derült ki, hogy milyen technológiákat, milyen mélységben ismersz így nehezen fognak segíteni. Pályázz be néhány helyre, úgy tudod belőni, hogy mennyit érsz.
Sokan szeretnek általánosítani, hogy mennyit keres egy java fejlesztő, de ez nem így működik. Minden területen vannak átlagos, jó és gyenge képességű emberek, ez is nagyban befolyásolja. Tapasztalatod alapján a pályakezdőkkel versenyzel.
Szóval írj egy önéletrajzot, küld el pár helyre, told le a kötelező köröket és tudni fogod mennyit érsz.
Ha ezt nem teszed meg, akkor pont nettó 160e forintot érsz... -
Janicka
csendes tag
Sziasztok!
Vidéken jelenleg java fejlesztőként dolgozom. Egy ügyviteli rendszert fejlesztünk, konkrétan egy nagy cég, de még nem multinak, a fejlesztői osztályán dolgozom. A cég fő tevékenysége egyáltalán nem programozás.
A lényeg:
Gazdaságinformatikus Bsc
Java fejlesztő vagyok
1 év tapasztalatom van
Nettó 160 ezer forintot keresek
Kafetéria nincs, jövőre kapok kafetériát (10k/hó)
Bonuszok nincsenek.
Vidék, nem megyeszékhely, nagy cég, de nem multi.Ez szerintem nagyon kevés.
Mennyi lenne a reális bérem pesten, illetve vidéken egy szoftverfejlesztő cégnél?
-
Szerintem a legfontosabbak:
- munkabér, juttatások (amennyiben van munkaszerződésben rögzített juttatás)
- munkaidő, munkavégzés helye
- próbaidő (minél rövidebb)
- felmondási idő (minél rövidebb)
- szerződés határozatlan idejű legyen
- magával a céggel szerződj, ne valami közvetítővelHa ezek egyeznek az elképzeléseiddel talán nagy gond nem lehet.
-
Mire kell figyelni egy ilyen szerződésnél? Átolvasásakor mit érdemesjól átböngészni?
Milyen hátrányok lehetnek benne?1. A szerződésre figyelj.
2. A szerződést
3. Azt csak te tudod mi az ami neked hátrányos.egyéb: Én a versenytilalmi záradékra vagyok érzékeny. Ha van ilyen akkor azt érdemes jól elolvasni.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Első szerződésemet fogom megkapni és tervezném aláírni az Evosoft-nál junior pozícióra.
Mire kell figyelni egy ilyen szerződésnél? Átolvasásakor mit érdemesjól átböngészni?
Milyen hátrányok lehetnek benne?Állítólag 20 oldal körüli terjedelmű lesz.
köszi -
CyberPunk666
senior tag
evosoftról mik a vélemények?
Beágyazott fejlesztőnek mennék.Fizetés, légkör, mennyire korrektek... stb.
az iroda milyen? Mennyire zajos meg open? -
freaghill
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nekem első váltásomnál (szűk egy év) akkor kb 40%-al nőtt a fizum. Ott muszáj volt váltanom. Inkább mondanám menekülésnek, elég rossz projekten voltam.
Most meg letelt egy év (évente van fizuemelés), kaptam 6% emelést. Így jelenleg még csak érdeklődés miatt kérdezem, nyáron valószínűleg el kell költözzek az ország másik felébe, és információt próbálok szerezni

-
Mercutio_
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
8℅ emelés kategórián belül volt, aki átkerült juniorból seniorba X év után az ott ugrott egyet bérben is, és onnantól a magasabb bérre jött a 8℅
Srácok ti itt jobbára fejlesztői bérekről írtok, de a kérdező 1 éve kezdett junior linux üzemeltető ott mások a perspektívák főleg vidéken, illetve a pestre költözés se biztos, hogy pénzügyileg jó döntés lenne számára.
Igazán azt lenne érdemes tisztázni milyen konkrét rövid és középtávú céljai vannak , mit tesz azért hogy elérje, mit tett az eltelt 1 év alatt a fejlődésért (önképzés, saját projektek, belső tréning vagy arra való igény jelzése felettesnek írásban, stb.)
-
EQMontoya
veterán
válasz
htomi85
üzenetére
Azért ahhoz szerencse is kell.
Eddig 2x váltottam (bő 3, majd bő 2 év után, a jelenlegi helyen 2.5 éve vagyok, szóval nem sűrűn ugrálok), de mindkettő tankönyvi példa:
-Mindkét helyen közölték, hogy most épp sajnos nem tudnak fizetésemelést adni, és utána valami BS indok, aminek nem volt köze a teljesítményemhez.
-Az egyik váltásnál 60%-kal, a másiknál 40%-kal nőtt a fizum. Tehát bőven lett volna hová emelni.És igazából ez a piaci átlag. Azt aláírom, hogy nem egészséges évente váltani, de tisztességes fizut az elmúlt 5-10 évben csak így lehetett elérni.
Azóta változott némileg a piac, amiről ugye itt is volt szó, hogy a kezdő bérek sokat emelkedtek az elmúlt 5 évben, ma egy jó kezdő annyit kap kb., mint amennyivel én a 2. munkahelyemen kezdtem 2013-ban, 3 év tapasztalattal. Így már valóban nem feltétlen éri meg hamar ugrálni.
De ha visszaemlékszel, hogy hogy nézett ki a piac ezelőtt 5 évvel, akkor az volt a helyzet, hogy a kezdők kaptak 300-350 körüli bruttókat, a senior szinten meg akkor is elérhető volt 1M+.
Kétjegyű emelést meg nem lehetett kapni sehol. Tehát ha egy viszonylag jó évi 8%-kal számolsz, akkor is 10+ évre lett volna szükség eljutni A-ból B-be. -
PazsitZ
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem eddig jellemzoen akkor volt valtas, amikor ereztem, h nagyon nem fejlodok es nincs ra kilatas sem. Ekkor tobbnyire fizetesben is sikerult ugrani.
De en inkabb igyekszem nem surun ugralni, bar lehet ugy elorebb lennek penzben, de nagyon nem panaszkodok es ugy vaguok vele, azert a penz nem minden. Persze ez egyenfuggo.
Nalam 1.5, 1.5, 3, 2+ a jelenlegi.
Viszont erdemi emelest sehol nem nagyon tapasztaltam csak valtaskor.
Szoktak mondani, h min. 1x el lehet jatszani mindenhol az elmegyek vagy emeles kartyat. De nekem ehhez sokszor nem volt kedvem, konyorgesnek ereztem amihez nem volt kedvem. -
kraftxld
félisten
válasz
Goose-T
üzenetére
Persze, sok olyan van aki egy helyben tötymörög ezer éve. A kettő közötti arany középutat kell megtalálni, ezt főleg belsős ITnél látom.
Pl. "Géza aki '91 óta csak a mentéseket csinálja
" más cégnél nem alkalmazható effektíven.Szerintem úgy a 2-3-4-5 évenkénti váltás ami teljesen jó ha valaki nem tud cégen belől továbblépni.
Amire én szűrni szoktam, és nem jó pont:
- Azonos munkakörben éven belőli több váltás folyamatosan az elmult pár évben. Ez akkor nem gond ha az illető kontraktor és ilyen kontraktokat szerzett.
- Ezer éve ugyanazon a helyen ugyanaz a munkakör. Amire én szoktam interjúztatni ez szintén nem a legjobb, mert elég rugalmas a meló amit végzünk.Volt pár ex kollega aki ilyen zabszem a seggben mentalitású volt, némelyik már a 3-4-ik cégnél van, és a legtöbb után füstölgő szeméthalom van, amiket még hónapokkal utána is takarítunk
Ennyi idő alatt nem tudták rendesen átvenni a céges standardokat, kultúrát, stb. -
-
Ironizer
tag
Én 11 éve dolgozom egy helyen, és 13-szor emeltek.
-
válasz
freaghill
üzenetére
Attol is fugg mennyire vagy junior es mennyire vagy elmaradva attol a bertol, amit Te piaci bernek hivsz.
Ha rossz a hely es mar nem tudsz mit kihozni belole, akkor valts. Egy tevedest (par honapos munkaviszony) mindenki elnez egy oneletrajzban. Hosszabb tavon viszont rosszul nez ki az oneletrajzban, ha tobb egy eves vagy annal is rovidebb munkaviszonyod volt. -
htomi85
tag
válasz
freaghill
üzenetére
Tudomásod szerint? Jelentkezek ellenpéldának.
Több mint 6 éve ugyanott, 3 fizetésemelés kérés nélkül.
Egyik ismerősöm nemrég kezdett 4 év alatt a 3. helyen. Ilyen embert sose vennék fel. Jellemző, hogy az egyik exmunkáltatóját pereli is.
Ahhoz, hogy valaki piaci átlag felett vihessen, extra kell, ez magától értetődik. De nem az az extra, hogy kétévente ugrál valaki.
Akinek meg a habitusa nem bírja az egyhangúságot, vállalkozzon. Az a next level, jóféle kata adózással. -
freaghill
őstag
Köszi srácok, kraft, te mit gondolsz erről, jobban kifejtve?

-
stickermajom
addikt
válasz
freaghill
üzenetére
Én egy, és másfél év után váltottam, így értem el a piaci szintet. Persze nem a pénz volt a váltás oka, mással volt problémám.
Pont nemrég lett volna lehetőségem váltani, jókora emelkedés lett volna pénzben, viszont 4 interjú alatt sem sikerült meggyőzniük, hogy szakmailag nem lenne visszalépés, így visszamondtam. Nem minden a pénz.
-
válasz
freaghill
üzenetére
Nálam ez teljesen véletlenül alakult így, de 2 - 1,8 - 2 (jelenlegi) És most nem is aktuális a váltás, mert jól érzem magam. De mindkét váltásnak komoly oka volt nálam. A fizetésben a változás a legelső és a mostani között ~5x. De eddig el kellett jutni...és menni is kell tovább...
-
A ceg majd intezi ezt is. A kifizeto le fogja vonni a megfelelo adoterhet. Nem a beredbol, hanem a 450e forintos keretedbol.
Pl. ha ki tudod kerni lakashitelre, akkor 450e-t kapnal belole kezhez(adomentes), ha egy adokoteles cafeteria elemet valasztanal, akkor legjobb esetben 335e marad belole. -
Orionk
senior tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Köszi, és (#9320) Jhonny06-nak is. Mindkettő infó hasznos volt. Nem tudtam ezekről.
Egyelőre annyit tudok, hogy a cég, ahol 3 hét múlva kezdek évi bruttó 450.000Ft cafeteriat ad.
Semmi más, konkrét dolgot nem tudtam, csak amit írtatok.
Részemről esélyes lenne talán a diákhitel, később pedig lakáshitel és szép kártya(szabadidő kategóriára).Írtad, hogy adózási kedvezmény sorrendben írtad a felsorolást. Cafeteria után akkor ezek szerint adózni kell? Úgy mintha fizetés lenne? Van olyan cafeteria csoport, ami után nem kell?
Adózást hogyan kell csinálni fizunál és külön cafeteriánál? Vagy a cég majd ebben is segít?
-
freaghill
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Úgy értettem, hogy tudomásom szerint az aki sokáig marad egy cégnél, béremelésekkel sem fog 4-5 év után annyit keresni, mint amit el tudna kérni esetlegesen más helyen.
Magyarul többet érsz a piacon mint a jelenlegi helyeden. Többször volt már itt ez a téma, hogy sűrűbb váltások (2-3 évente) esetén nagyobb százalékban fog nőni az ember bére.
Lehet picit furán fogalmaztam, sry érte.
(#9323) Ursache: Nem úgy gondoltam, hogy évente váltani, hanem azért ennél ritkábban.
(#9324) sutszi:

-
válasz
freaghill
üzenetére
Rossz oldalról közelíted a dolgot. Ha jó helyed van akkor minek váltani, ugye? A jó hely definíciója meg mindenkinek más, de alapvetően a megfelelő ütemű béremelések is benne vannak. Ha nem vagy elégedett akkor váltani kell... De ha amúgy jó helyen vagy, csak pénzzel vagy elégedetlen azon érdemes elgondolkodni, mert a pénz nem minden. Sokszor nagyobb árat fizetsz mint amennyit néhány extra tízezer megér... Türelmetlennek sem szabad lenni, meg kapzsinak sem. A lehetőség úgyis adja majd magát.
-
freaghill
őstag
Ti milyen sűrűn ajánlanátok a munkahely váltását egy juniornak, hogy könnyen felzárkózzon a piacon hasonló állásban dolgozók béréhez?
Valamilyen mérföldkövet mondanátok, hogy ha úgy érzed nem igazán fejlődsz? Vagy inkább években mérnétek?Nekem nehéz lenne belőni, hogy jelenleg hol tartok, mit kérhetnék el. Sokat fejlődtem, de nagyon sok van még hátra, és azt veszem észre, hogy a megtanulandó dolgok halmaza csak úgy nő.

Másik kérdés:
Home officet mennyire szokták csípni a budapesti cégek? Telekom állásajánlatainál láttam, hogy részlegesen lehet távolról dolgozni, ez általában mit jelent, heti 4 nap? -
Felesleges meg nagyon agyalni rajta. A cegek altalaban ugysem teszik valaszthatova az osszes cafeteria elemet.
A megfelelo valasztas pedig a korulmenyeidtol is fugg.
- Van lakashiteled vagy alberleted? Kerd erre
- Van diakhiteled? Kerd erre
- Jarsz szinhazba/koncertre? Kerd erre
- Van kisgyerek? Kerd erre
- Egyik se volt jo? Kerj 100e kp-t?
- Meg maradt?
Kerd szepkartyaraKb. Ennyi, a felsorolas a legkedvezobb adozassal kezdodik.
-
Nem lehet továbbvinni és igen, általában előre kell egész évre nyilatkozni. Van egy keretösszeg, amit fel kell osztanod és azon belül vannak korlátozások, hogy mennyit kérhetsz az adott dologból. Ha épp úgy jön ki, akkor 1 dologra is fel tudod használni, de nem mindig/nem mindenhol. Ez nagyon cégfüggő, úgyhogy nincs is nagyon értelme ezen előre gondolkodni, már csak ha ott leszel.
-
kyowolf
csendes tag
Nos, eljutottam arra a szintre hogy a Ti véleményeteket kérem jövedelem szempontjából.
Munkakör: Java backend fejlesztő vagyok. (+erős frontend, szóval akár full stack-et is mondhatnék)
Végzettség: Bsc
Nyelvtudás: Magyar, Szlovák, Angol (6/10)
Tapasztalat: Mindig outsource cégnél dolgoztam
1év távkomunikáció, 2év helyi banki, jelenleg 2éve külföldi banki szektor.
Hely: Budapest, nagy multiSaját véleményem szerint, közelítem a seniort. (saját projekt, külföldi business-el és tesztelőkkel kommunikáció. CI ismerete, stb)
Jelenleg 450br + cafe. Valahogy olyan érzésem van hogy ez junior szintű bér.
1. kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyit érhet a multiknak ilyen tapasztalat?
2. hogy mi a véleményetek a forbes, monster és hays féle BP fejlesztői bér statisztikáról?
hays 2017
Röviden:
Junior: 400br
Fejlesztő: 700br
Senior: 950brKöszi a válaszokat
-
djgeg
őstag
válasz
tehPwnerer
üzenetére
Vagy realista?

-
golfvariant
aktív tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Sok helyen cafeteria sincs...
Lehet felelősöket keresni, de aki tud és akar is félretenni az a 0%-os Kp-t is meg tudja forgatni
Ha a munkáltatód fizeti a nyugdíjpénztár díját akkor nincs adójóváírás és nem kevés adót vonnak le belőle.
Ha te magad fizeted be, akkor 20%-os adójóváírás kaphatsz és ha ezt még a 0%-os kp kifizetésből teszed, akkor még az adókülönbözetre is "hozamként" tekinthetsz!Sokan 0% adó esetén sem tennének félre nyugdíjas éveikre... Dolgoztam tanácsadó cégnél, ahol az emberek 90%-a cafeteria-ból vette meg az éves bérletet és szó szerint hülyének néztek, hogy én nem 50%-os adóval vettem meg a 103000Ft-os éves bérletet

-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha valakinek van, akkor egyértelműen érdemes kimaxolni a lakáshitel törlésre, amennyit tud. A legjobb kombináció sorrendben, ha jól rémlik a színház/sportesemény -> szép kártya -> évi 100kp -> bérlet. Szóval például budapestieknek cafiból bérletet választani nem okos.
Amúgy nálunk a hentes például elfogadja a Szép kártya vendéglátóhely tárcáját, szóval érdemes körülnézni a környező elfogadóhelyeknél, illetve az is megfontolandó, hogy az asszonyt/családot havonta, évente hova szoktad cipelni étterembe vagy országon belül nyaralni. Én anno eltöltöttem 1-2 órát, míg a leghatékonyabb csomagot összeraktam.Azért nagy tételben egy munkáltató számára mégiscsak van különbség.
-
EQMontoya
veterán
-
Nehaiu
csendes tag
Gyakorlatilag mindent a munkáltatód intéz ezzel kapcsolatban. Neked annyi dolgod lesz, hogy nyilatkoznod kell arról, hogy az éves cafeteria keretedet milyen arányban szeretnéd megosztani a választható opciók között (a cégeden múlik, hogy mik közül választhatsz).
A szép kártya igényléshez még egy formot ki kell majd töltened, de ezt is a munkáltatód adja majd neked. Értelemszerűen ezt csak egyszer kell majd megtenni.
-
Szmeby
tag
Már jóideje nem cafizok, de valamil ilyesmi lehet:
Lesz egy éves keretösszeged (pl 300e HUF), amit többé-kevésbé saját belátásod szerint feloszthatsz, hogy mire költenéd, kajára, utazásra, stb. Nincs valami nagy szabadság, sokat nem tudsz vele sakkozni, de na. A semminél több. Vagy játékpénzt kapsz, vagy az általad is említett szép kártyát.
Játékpénzzel és szép kártyával is csak ott tudsz fizetni, ahol elfogadják. Keresd az "xy elfogadóhely" matricákat az ajtókon, éttermekben, hiperekben. Meg persze meg is kérdezheted, hogy adott helyen elfogadják-e. Ez ilyen össznépi játék.
Egyébként az egész procedúrát a munkáltatód intézi, nála töltöd ki a papírokat, hogy mit kérsz, tőle kapod a szép kártyát vagy a játékpénzt. Talán még segít neked elfogadóhelyet is találni, bár az már a te dolgod lesz. Ennyire ne parázz rá.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Január elején kezdek első munkahelyemen. Szegeden junior C# developer pozícióban.
Eddig nem volt olyan munkahelyem, ahol lett volna cafeteria.Tudnátok valami infóval szolgálni a cafeteriat illetően?
Hogyan és mire tudom elhasználni? Hogyan lehet igénybevenni? Külön kell csináltatnom szép kártyát? Vagy valami más kártyát? és azokkal kell fizetnem, amikor igénybevenném?Semmit nem tudok erről. köszönöm
Ez például egy mai videó a Cafeteria 2018 új szabályairól, de számomra nem segítség, mert csak az új opciókról beszélnek és azt is érintőlegesen. Hogy mit?hogyan?hol?kell igényelni,stb. arról nem ejtenek szót.
-
Legyek picit ontopik is:
Nem: férfi
Munkakör: nagy, távközlési eszközöket gyártó cégnél fejlesztő C-ben, meg ami éppen kiesik a szekrényből
Végzettség: távközlés diploma
Nyelvtudás: angolt átlagosan megértem és beszélem, szlovák 9/10; papírom nincs róluk
Nettó fizetés: 380 000 körül 3 év után
Egyéb: céges teló + cafeteria
Hely: Bp
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Warships
- Path of Exile 2
- Mikrotik routerek
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OpenMediaVault
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ugyan annyi fizuert mint elotte.

Ennyi idő alatt nem tudták rendesen átvenni a céges standardokat, kultúrát, stb.