Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hisense LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
Sziasztok, lenne egy kérdésem a Mockito-val kapcsolatosan.
Már nem nagyon foglalkozok Java fejlesztéssel, de most egy BigData projekt kapcsán beleugrottam újra, nagy lelkesedéssel.
Le is érkeztem a gödör aljára.
Szóval egy kis progit írtam, ami különbözo" rendszereket hivogat meg, akár többször is. A különbözo" rendszerek saját zárt api-kkal rendelkeznek.
Az összes rendszerhez írtam egy ValamiCommander osztályt, aminek a feladata a külso" rendszerekkel való kommunikáció, és aminek a unit tesztjénél az eredeti helyett mockobjectekkel dolgozok.
pl: FileSystem fileSystem = mock(FileSystem.class); ezután when, meg verify, stb.Ezeket a CommanderTest teszteknél használtam is nagy örömmel. Külön tetszett, hogy nem kellett setter a mock objekthez, hanem beleinjektálta.
Mivel a commander osztály nem tartalmazott üzleti logikát, csak lényegében továbbadta a hívást a külso" APInak, ezért sok értelme nem volt a unit tesztelésnek, de legalább belerázódtam egy kicsit.
Az üzleti logika egy szinttel feljebb van. Vannak ValamiTask osztályaim, amik mindegyike tartalmaz egy doAction metódust, és az tartalmazza az üzleti logikát, valamint a commander meghívását.
ès most jön a kérdés:
Hogy oldom meg a TaskTest osztály testDoAction metódusában, hogy az ott példányosított Task osztály doAction függvényében meghívott commander osztály mock objektumokat használjon? Tehát két hívásra to"le.
Nekem van pár túl gyenge tippem, de szeretném megkérdezni a közönséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Formula-1
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Call of Duty: Black Ops 6
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ford topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G10 i5-1335U 16GB RAM 256GB SSD FHD 1 év gyári helyszíni garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Ryzen 5 PRO 32GB RAM 512GB SSD 4GB dedikált VGA Érintőkijelző
- Eladó Apple MacBook Air M2 (2022) hibátlan, magyar billentyűzet, csak külső monitorral használt!
- Eladó Apple iPhone 11 128 GB hibátlan állapot + Apple Care Plusz!
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest