- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3DMark Vantage eredmények
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Chesterfield #9198 üzenetére
Ha már 4 félév, akkor már miért nem 6 és van egy szakirányú diplomád. Nagy az átfedés a két képzés között, sok esetben ugyanazok az oktatók tanítanak, de az elvárások alacsonyabbak lehetnek - amik amúgy sem túlságosan magasak a példaként felhozott helyen.
Interjú másik oldaláról nézve én biztosan "nagyon megkérdezném" a jelöltet fejlesztői pozícióra, ha ilyen végzettséggel jelentkezik, de a végén úgyis a tudás döntene. Ha a képzés mellett egyénileg képzed magad és elhelyezkedsz gyakornokként közben, akkor van esély ledolgozni a kisebb értékű papírból eredő hátrányokat.Egyébként ha a tudás megvan, egy nem szakirányú műszaki diplomával is simán felvesznek. Pl. vannak/voltak villanyos, gépész, matematikus, fizikus, vegyész, közgazdász fejlesztő / tesztelő kollégáim. Az elején kompromisszumot kell kötni, és bárhogy bejutni valahova, ahol releváns tapasztalatot tudsz szerezni.
-
axioma
veterán
válasz
Chesterfield #9153 üzenetére
Waaaa, nyomj ra alul hogy mennyi ido alatt terul meg... legrosszabb esethez beirva a legrovidebb ido
Epic fail.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9153 üzenetére
Ez azért elég durva....én egy fillért nem fizetnék érte....
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9147 üzenetére
Ilyesmi? (Bocs, mobil)
https://maven.apache.org/examples/injecting-properties-via-settings.html
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #9117 üzenetére
Ha mock framework nem jöhet számításba, akkor maradnak a kézzel létrehozott Stubok. Saját Connection, ami visszaad saját Statement objektumot, ami visszaad saját, tesztelhető Resultsetet.
-
Lortech
addikt
válasz
Chesterfield #9117 üzenetére
Ahogy elhangzott, előbb eldöntendő, hogy unit tesztet vagy integrációs tesztet akarsz írni.
Mivel nem írtál konkrét kódot, nem tudható, hogy van-e olyan metódus az osztályában, ami tartalmaz olyan logikát, amit érdemes unit teszttel lefedni. Ha van, a 9114 jó irány. Ha integrációs tesztet szeretnél írni, az a 9110-es irány.
Ha csak gyakorolni szeretnél, érdemes mindkettőt kipróbálni. -
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #9106 üzenetére
-
kispx
addikt
válasz
Chesterfield #9109 üzenetére
Attól függ, hogy melyik cég. Általában br. 200k lesz tapasztaltat nélkül (szakmai gyakorlattal). Esetleg az e betűs cégnél, ha jól sikerülnek az interjúk ugyanez nettóban.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Chesterfield #9108 üzenetére
Ha adatbázisba írsz, akkor az már nem unit teszt, mert egy csomó függősége lesz. A kulcszó: mock
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #9108 üzenetére
Igazából ezt a részt elég nehezen lehetne már unit tesztnek becézni. Én általában egy ilyen teszthez -- nevezzük bárminek is, akár integrációsnak pl -- fel szoktam húzni a teljes környezetet, ami szükséges a futtatásához. Egy DB query futtatáshoz pl kell a teljes perzisztencia-réteg élő kapcsolattal.
Mivel Springet használok leggyakrabban, ott elég annyi, hogy 2 annotációt hozzácsapsz a teszt osztályodhoz, pl
@RunWith(SpringJUnit4ClassRunner.class)
@ContextConfiguration(locations = {"classpath:/testContext.xml"})
public class MyTest ...Ha viszont egyéb módon rakod össze az alkalmazást, akkor a JUnit egy másik annotációval fel engedi építeni a szükséges környezetet:
public class MyTest {
...
@BeforeClass
public static void start() {
// itt hozod létre a db kapcsolatot, stb...
}
...
} -
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #9106 üzenetére
Mi a kérdés? Hogy tudsz JUnit tesztet írni vagy az, hogy mihez kellene??
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Chesterfield #9089 üzenetére
A for ciklusnak nincsenek kapcsi tehát a teljes if tartozik hozzá. A system.out.println is.
A system.out sor elé kellene az ifet záró } jel es nem utána.
Egy javaslatom had legyen. az ékezetes betűket próbald hanyagolni az azonosítókban. -
axioma
veterán
válasz
Chesterfield #9080 üzenetére
Regisztralj linkedin-re, ha beirod hogy java, meg fognak talalni...
-
válasz
Chesterfield #9080 üzenetére
Profession, Cv online. Feltoltod az oneletrajzodat aztan elkezdenek bombazni a HR-esek. Legalabbis nalam igy volt. Fel eve levettem mindenhonnan, de meg most is csorog hetente a telefonom
-
Sirpi
senior tag
válasz
Chesterfield #8929 üzenetére
A parseInt nem kezeli a belső szóközöket.
-
válasz
Chesterfield #8908 üzenetére
Maven helyett mondjuk én már a Gradle-t nyomatnám.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Git-re nem feltétlenül, SVN is nagyon sok helyen van. Nyilván nem hátrány az ismerete
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Első kettőre és a harmadikra amúgy is, azok nem EE specifikus dolgok.A kérdésedre válaszolva pedig igen, ezekre vagy alternatívájukra szükség lesz.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #8828 üzenetére
"Kelleni fog még a jackson-datatype-jsr310 vagy a jackson-datatype-jdk8 modul is a LocalDate-hez."
oké, itt is megoldotta, thx mindenkinek.
-
disy68
aktív tag
válasz
Chesterfield #8826 üzenetére
Kelleni fog még a jackson-datatype-jsr310 vagy a jackson-datatype-jdk8 modul is a LocalDate-hez.
A json mezőnévnek pedig nincs köze a konstruktor paraméter neveihez, hanem a getterek nevei alapján készülnek. Ha szeretnéd megtartani a getter nevét, viszont más nevet használnál a generált json-ben, akkor használhatod a @JsonProperty annotációt. Arra figyelj, hogy melyik jackson verziót használsz (1.x <-> 2.x).
pl.
public String getSomething()
-> mezőnév: something@JsonProperty("somethingelse")
-> mezőnév: somethingelse
public String getSomething() -
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8812 üzenetére
Maven mindig jól jön
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #8810 üzenetére
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-databind/2.8.5/jackson-databind-2.8.5.jar
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-core/2.8.5/jackson-core-2.8.5.jar
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-annotations/2.8.5/jackson-annotations-2.8.5.jarMondjuk én mindenképpen azt javasolnám, hogy egy mavenes projektet csinálj, mert anélkül ez manapság már csak favágás.
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #8808 üzenetére
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #8798 üzenetére
ok, közben megtaláltam:
"Declare an extra variable before using printf:
String format = "%" + fieldSize + "d";
System.out.printf(format, yourVariables);
" -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8788 üzenetére
Persze, hogy megváltozik, hiszen ugyanarról az objektum példányról van szó. Olvasgasd át az OOP alapjait!
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #8787 üzenetére
Közben megoldottam úgy, hogy a konstruktorban lemásoltam a halmazt, és a másolat lett a példányváltozó.
Ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás? -
Szmeby
tag
válasz
Chesterfield #8767 üzenetére
Továbbá javaslom a datetime api "of" nevű factory metódusait, van belőlük egy rakás, pl.
LocalDateTime.of(localDate, localTime)
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #8766 üzenetére
Megvan:
LocalDateTime ldtHourMin= ld.atStartOfDay();
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8764 üzenetére
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8740 üzenetére
Pl alma_szilva esetén, melyikbe tegye a szeparátort a két elem közül?
Tehát a split függvény értelemszerűen nem teszi el magát a szeparátort egyikbe sem. Ha neked más működés kell, akkor az nem a split. Meg kell írnod magadnak. -
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8731 üzenetére
Olyan szeparátort válassz, amit nem akarsz, hogy belekerüljön. Ha pontosan értettem a kérdésed.
-
szervizeszso
csendes újonc
válasz
Chesterfield #8714 üzenetére
Az én problémámon esetleg nemtudsz segíteni?
-
szervizeszso
csendes újonc
válasz
Chesterfield #8714 üzenetére
Nincs mit.
-
szervizeszso
csendes újonc
válasz
Chesterfield #8712 üzenetére
AltGr+W
-
stepboy
csendes tag
válasz
Chesterfield #8613 üzenetére
Ezt írja:
"Programming experience equivalent to Introduction to Computer Science and Programming Using Python 6.00.1x is required, with a working knowledge of a modern programming language like Python or Javascript or Java. The course will use Java for all assignments, but will include Java tutorial elements if you don't know Java yet."Tehát kell hozzá már meglévő programozási ismeret.
-
disy68
aktív tag
válasz
Chesterfield #8522 üzenetére
Talán margarinon.
Bocsánat. -
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #8514 üzenetére
Nem a short felső korlátját kéne felvennie x-nek?
Azaz 32 767-et?Vagy például dobhatna kivételt. Nem, sajnos ilyenkor a legfelső bitek elvesznek.
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #8514 üzenetére
Bár nem kifejezetten java témakör, de a számábrázolás a negatív értékek esetében úgy történik, hogy a 15 biten ábrázolható legnagyobb érték + előjel jelenti a -1-et
1 111 1111 1111 1111 (ha jól emlékszem az előző évezredből)
a -2 így néz ki
1 111 1111 1111 1110
és így tovább csökkenő sorrendbenja és a magyarázat: -1 x (32768 - (40002 - 32768)) azaz 40002 - 2^16, ha az érték túlcsordul
-
disy68
aktív tag
válasz
Chesterfield #8495 üzenetére
Java esetében a package egy magasabb egység. A Package-ek logikailag összefüggő egységeket tartalmaznak (interface, class, stb.). A base package általában az adott cég domain-je, plusz az adott alkalmazás neve.
Pl. FancyStuff alkalmazás eseténél org.fancyltd.fancystuff
Magyarul rád van bízva mit használsz, de azért használj valami egyedit.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Chesterfield #8495 üzenetére
template = sablon
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #8490 üzenetére
Egy fájlba kerülhet több osztály is, de ezek közül csak egy lehet publikus, és annak az osztálynak a neve meg kell egyezzen a fájl nevével. Kezdő perspektívából szerintem mindenképp jobb, ha maradsz az egy fájl egy osztály felosztásnál.
-
válasz
Chesterfield #8482 üzenetére
JDK + IntelliJ Community Edition.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Chesterfield #8480 üzenetére
Agyhullám, nagyon jól elmagyarázza!
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Chesterfield #8477 üzenetére
Tök mindegy melyik nyelvet valasztod szvsz. Sokkal fontosabb szerintem hogy az oop-vel tisztába legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Trollok komolyan
- Google Pixel topik
- Fűnyíró topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged