Új hozzászólás Aktív témák

• Osiris

őstag

Java applet-et szeretnék szignózni. Azt tudom, hogy hogy kell. Arra lennék kíváncsi, hogy ha azt akarom, hogy az aláírás hiteles legyen, pl a netlock.hu-n szeretnék venni hozzá valamilyen megbízható tanúsítványt, akkor milyen típusút kellene vennem?
    Azt tudom, hogy egy HTTP szervernél egy szerver ssl tanusítványt kell generálni, majd az aláírási kérelmet (CSR-t), fel kell tölteni a netlock-hoz és ők aláírják. Azt viszont nem értem, hogy ugyanez, hogy menne az appleteknél?

Elvileg itt az jönne a fent linkelt leírás szerint, hogy:
    1, "Digitális személyazonosságunk elkészítésének ezköze a keytool nevű alkalmazás. Első feladat, egy kulcspár generálása: " - eddig oké (gondolom az applet-et üzemeltető szervezet nevére szóló kulcs jó lesz).

2, "Ha a kulcspár elkészült, a következő feladat, hogy a nyilvános kulcsunkhoz egy tanúsítvány készítsünk vagy készíttessünk. Ha egy hitelesítő hatóság (CA - Certification Authority) szolgaltatását kívánjuk igénybe venni, egy tanúsítvány hitelesítési kérelmet (CSR - Certifacte Signing Request) kell elküldenünk a kiválasztott CA-nak. Ezt is a keytool segítségével készíthetjük el"

...és itt akadtam el. A netlock az alábbi tanúsítványtípusokat tudja hitelesíteni:
    - SSL tanúsítvány - Titkosító, hitelesítő (HTTP szerverekhez)
    - Aláíró tanúsítvány - Ez lehet személyes, munkatársi, szervezeti

Ez alapján azt gondolom, hogy szervezeti kell. OK!

És akkor ezt a tanúsítványt én használhatom több applet aláírására (a fent linket doksi szerint)..

Akkor lehet, h meg is válaszoltam a kérédésem. Jól gondolom? :F

Új hozzászólás Aktív témák