- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
válasz
HoppMaster #42583 üzenetére
Előzmények alapján én ezt használtam még 5 éve arra, hogy több accountból (google+ms+stb.) a kontaktokat kimentsem, majd utána azt 1 helyre beimportáljam.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #42581 üzenetére
Dehogy nem, nekem gmail + outlook + icloudban vannak a kontakjaim szétszórva. (Jelezve hogy épp milyen fanboy voltam
) És mindem szépen syncel. Majd egyszer összeterelem őket egy helyre plusz a 3/4 kuka amúgy is.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #42552 üzenetére
Ha a régi telón az icloudan vannak a kontaktok akkor simán hozzá lehet adni a fiókokhoz. (Settings - Contacts - Accounts - Add Account)
-
R a y
senior tag
válasz
HoppMaster #41714 üzenetére
Én tavaly márciusban erről a linkről rendeltem, igaz akkor még 6 ezer ft volt. EU raktáras volt akkor, szerintem most is az.
-
Carasc0
őstag
válasz
HoppMaster #41255 üzenetére
Szerintem igen!
Nekem sosem volt még iPad-em, de szeretek hosszútávra vásárolni. Oktatási kedvezménnyel 590k lenne a 12,9 M2. Nem olcsó mulatság...Egyenlőre rágom a dolgot. Igaz nekem csak tok + toll kellene hozzá. Bill felesleg.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
HoppMaster #41224 üzenetére
Nekem m1 van, nem tudtam bele kötni .
-
Carasc0
őstag
válasz
HoppMaster #41224 üzenetére
Én agyalok rajta!
-
válasz
HoppMaster #39926 üzenetére
Ez úgy néz ki, hogy a gép benne fekszik egy vaskos gumiágyban, azt elölről és hátulról is acél keret veszi körbe. A hátsó kamerák előtt általában valamilyen erős plasztik van, míg a képernyő előtt edzett üveg.
-
válasz
HoppMaster #39920 üzenetére
Love Mei tokokat ajánlok, évek óta minden eszközömet az védi
-
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster #36980 üzenetére
Nekem egy normál USB to LAN átalakítóm van, még anno egy Windows-os laptophoz használtam. Van USB A to USB-C fordítóm, ezek segítségével vezetékes hálózatra is tudok csatlakozni, de ahogy R a y is írta, vannak olyan USB-C hubok, amelyek működnek iPad-del is és van rajtuk LAN port.
-
R a y
senior tag
válasz
HoppMaster #36980 üzenetére
nyilván olyan usb-c-s kiegészítővel, amiben van lan port.
-
Kaba
veterán
válasz
HoppMaster #34492 üzenetére
Rossz topikba írtál.
Okostelefonok-IPhone topik. -
tboldi
nagyúr
válasz
HoppMaster #33972 üzenetére
Az Xbox One és Series X/S, valamint PlayStation 4 és 5 DualShock 4 és DualSense kontrollerei biztosan működnek.
Nintendo Switch Joy-Cont meg lehet távoli shutter buttonként használni.
-
consono
nagyúr
válasz
HoppMaster #33972 üzenetére
Sony DS4 biztosan megy, azt próbáltam iPad 8-on, de elvileg az Xbox One kontroller is működik.
-
Gzolo
senior tag
válasz
HoppMaster #33914 üzenetére
Ez fura, mert nálam nem reagál semmit az iPad ha nincs bekapcsolva a Sanleplus.
-
R a y
senior tag
válasz
HoppMaster #33912 üzenetére
Hát a tetején, te hogy kapcsold be?
-
R a y
senior tag
válasz
HoppMaster #33909 üzenetére
Nagyon érzékeny a kapacitív kapcsolója... ha egy picit feljebb fogod meg, és a bőröd hozzáér a végéhez, már kapcsol is ki.. Ez az egy hátránya..
-
Gzolo
senior tag
válasz
HoppMaster #33873 üzenetére
Nem kapcsolódik direktben az ipad-hez, nincs párosítás sem, egy irányú a kommunikáció.
Kiveszed a dobozból, bekapcsolod, és ennyi a működése.
-
consono
nagyúr
válasz
HoppMaster #33873 üzenetére
USB C-n tölt, rátéve nem és nem is mutatja a töltöttséget. Legalább is én még nem jöttem rá, hogy hogy tudnám látni. A led lesz kék helyett piros, ha már nagyon kevés a nafta, azt hiszem.
-
parandroid
félisten
válasz
HoppMaster #33434 üzenetére
Na, ez meg a másik. Feltettem valamit fix áron, 150-ért, ami reálisan, garitól, állapottól függően 150-200 eur között mozog. Boltban, újan 200-220. Szövegben is leírtam, hogy nincs alku. Napi 3 üzenetet kaptam, hogy 100-ért viszi, vagy hogy mennyi az alja. Volt, aki azt mondta, hogy 140. Mondom, legyen 145. Annyiért nem kell, az sok. LOL, 5 eur?!? Kb 4-5 napot volt fent, amikor rám írt valaki, hogy eljönne érte, ha tényleg szép állapot, viszi. Másnap jött, megnézte, felajánlottam, hogy bekapcsolhatja, de nem akarta. Fizetett, vitte. És őszintén: jól járt vele.
Hülyék ezek komolyan. Eladni mindent annyiért akar, amennyiért vette, venni meg a félár is sok.
p
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #33234 üzenetére
Pletykák vannak róla, de jelentős különbség nem hiszem, hogy lenne. A második generációs nagyon el van találva
-
telefonmágus
senior tag
válasz
HoppMaster #33210 üzenetére
-
telefonmágus
senior tag
válasz
HoppMaster #33207 üzenetére
Milyen anyagot?
Dual nanoSIMes és kész
-
Noxy
veterán
válasz
HoppMaster #33194 üzenetére
Viber Out, MobileVOIP, stb.. előfizetés után, bármilyen telszámot, bárhonnan hívhatsz vele. Kivéve a FaceTime, mert e-hez csak net kell. Apple eszközök között, meg ingyen működik.
A cellular meg úgy jön a képbe, hogy ezen kapod a tel..kapcsolathoz a netet. -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster #33194 üzenetére
Telefonhívás fogadása és indítása Macen, iPaden vagy iPod touchon
Csak így lehet telefonálni iPad-en és Mac-en. -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster #33188 üzenetére
Bármelyikkel lehet, ha van iPhone-od...
-
nagysuhi
tag
válasz
HoppMaster #33188 üzenetére
Nem lehet az iPaddel telefonálni.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #33133 üzenetére
Akkor már tempered glass. A Pencilt az sem zavarja.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #33131 üzenetére
Száraz mikroszálas törlőkendő. Ablakmosót meg ilyeneket nem ajánlom, mert leszedi a zsirtaszito bevonatot, na azután meg ha ránézel is maszatos lesz.
-
telefonmágus
senior tag
válasz
HoppMaster #33055 üzenetére
vágódeszkának kicsi ...
Mondjuk az akku nagyon jó újszerű maradt, átvészelte ezt a hosszú pihit
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #32989 üzenetére
Szerintem a Pencil az ilyen upgrade kérdése. Most azt csinálnám, hogy vennék egy olcsót, aztán ha érzem, hogy a produktivitásom/kreativitásomnak az szab gátat, az a szűk keresztmetszet, veszel Pencilt. Addig sem áll benne a pénz.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster #32987 üzenetére
Nem sok mindenre, de a lényeg az, hogy nem használom ki. Szóval nem az van, hogy felpofin rajzolok, és kihasználom az előnyét, különbségét egy ebayes tollal szemben. 90% jegyzetelek, arra elég lenne egy 25£ vacak is. De ha már van...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
HoppMaster #32970 üzenetére
A OneNote-ban mondjuk az, hogy platform függetlenül bárhol, bármikor, bármilyen eszközről elérhető és szinkronban van és nem kell külön biztonsági mentést csinálni. Platform váltásnál se vagy gondban.
Ha akár egy baelaset miatt semmilyen ép eszköz nincs nálad, akkor akár web alapon is elérhető és látsz mindent. -
mohbalu
csendes tag
válasz
HoppMaster #32936 üzenetére
Netes ügyintézés lenne, adatok rögzítése kb hetente kb 1-2 óra meló. Passz kb 100 e ft szánok rá max
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
HoppMaster #32834 üzenetére
Ez így van sajnos. Nem találtam rá alkalmazást.
Egy reddites fórumon amnyit olvastam, hogy a lokátort használják sokan az iPaden az eszközök akku állapotát figyelni. Habár itt nem százalékosan írja, ezen javíthatna az Apple. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
HoppMaster #32827 üzenetére
-
jófejsrác
senior tag
válasz
HoppMaster #32827 üzenetére
Ennek én is tudnék örülni, mert lefekvés előtt az óra töltőn van. Addig meg már az ágyban másik szobában még lazítok az ipad-el (telefon messzire van direkt rakva) és jó lenne látni mennyin ál.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
HoppMaster #32782 üzenetére
De azt is megteheted, nem mint képet, hanem mint fájlokat tárolod őket, egy tetszőleges mappában, de nem a Photoshoz hozzáadva.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
HoppMaster #32778 üzenetére
-
Noxy
veterán
válasz
HoppMaster #32770 üzenetére
Azt is megnézted hogy mennyi helyet foglalnak az eszközökön?
A képek helyet fájl név lenne pld IMG5435, soha nem tudnád hogy milyen képről van szó. Amit látsz az egy pár kb-s bélyegkép. Amikor rá böksz akkor tölti le teljes felbontásban hogy tud szerkeszteni, vagy megosztani. Ezt később újra lecseréli bélyegképre.
Ennyi. Ez így működik. -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
HoppMaster #32770 üzenetére
Lehet, hogy sok helyed/kevés képed van vagy valami hiba. Nálam szokott működni, nem így van most beállítva, de sose volt vele gondom, amikor igen. Talán telefonon most is úgy van. Sajnálom. :-(
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
HoppMaster #32753 üzenetére
-
Jaded
őstag
válasz
HoppMaster #32615 üzenetére
Beállítások - App Store - Alkalmazások off.
-
xhege
veterán
válasz
HoppMaster #32612 üzenetére
Annyira pontosan nem emlékszem. Amikor aktiváláshoz, akkor rákérdez valahol, hogy az alkalmazásokat az hozod vagy kézileg telepíted? Vagy valami ilyesmi a kérdés. Ott azt választod, hogy nem hozod át automatikusan, és azt telepíted csak amire szükséged van.
-
xhege
veterán
válasz
HoppMaster #32609 üzenetére
Persze! Nekem sincs minden alkalmazás fenn, amit telefonon használok.
-
vakablak93
őstag
válasz
HoppMaster #32590 üzenetére
Na meg az akcentussal sem tud mit kezdeni,
legalábbis idegen nyelv esetén egyenesen katasztrófa amit művel.
De anyanyelvvel oké. -
consono
nagyúr
válasz
HoppMaster #32571 üzenetére
Nálam mióta megvan az iPad teljesen kiváltotta a laptopot, gondolkodom is, hogy eladom a Macbook Air-t, mert az elmúlt másfél-két hónapban talán háromszor kellett bekapcsolnom. Abból is kettő azért volt, mert a gépen levő Firefoxba volt belementve a jelszó... Én is Magic Keyboardban gondolkodom, de nem tettem le teljesen a Logitech K380-ról sem (bárcsak lenne belőle magyar kiosztású....)
Ja, annyit hozzátennék, hogy dolgozni céges notebookon dolgozom, de szükség esetén van VDI is, ha kell. Így csak a privát használatot kell kiváltania az iPadnek. -
vakablak93
őstag
válasz
HoppMaster #32561 üzenetére
Ha PS+Lightroom progikat használtál pc-n eddig akkor ha olyat veszel amin Usb-C van akkor igen, Capture One nincs rájuk például.
Jól működő megoldás ez már ha elfogadod hogy a legtöbb esetben lesz némi fekete rész a monitorodon, merthogy ez csak tükrözi, nem pedig rendesen kiteszi a képet, azaz az ipad képaránya lesz ott is csak kivetítve.
Néhány app támogatja csak rendesen a külső kijelzők használatát.Azt viszont tudnod kell hogy ha esetleg LR-ben egyszerre több száz képet szerkesztgettél Pc--n kötegelve, akkor arra a ram ezekben már kevés lesz, illetve a multitasking sem igazán van ilyenkor a helyzet magaslatán mert ezek azért eléggé erőforrászabáló progik, de ott van az M1-el szerelt Macbook is, abban volna ram is elég.
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32561 üzenetére
A kérdés ott van, hogy mi az amire használni szeretnéd. Egy iPad + MagicKeyboard (vagy lényegében bármilyen billentyűzet) kombó kitudhat váltani egy gépet.
A képszerkesztős példát a rétegek miatt hoztam fel mert a rajzolásban (Procreate-el) is hasonlóan működik a dolog. Viszont ha a képszerkesztést nézzük akkor Photoshop/Lightroom kombó pl elég szuperül muzsikál az iPad-eken -
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32557 üzenetére
Igazság szerint ezt nem nagyon lehet máshogy körül írni. Ha esetleg a fotó szerkesztésben megvan a réteg fogalma (PhotoShop, Gimp etc környezetben) akkor kb ugyanarra kell gondolni, több egymáson levő réteg melyek kiegészítik vagy módosítják az alattuk levőket. Ha ebből nagyon sok van egymáson azzal már meggyűlhet az Air baja mert ez elég RAM zabáló tud lenni.
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32545 üzenetére
Azt, hogy rengeteg layer-el dolgozol nem csak egy párral
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32542 üzenetére
Pl komolyabb videó vágás, asztali gép helyettesítése (monitor, dokkoló etc) vagy akár sok-sok réteges rajzolás is.
Mondjuk én videót vágok és kódot is írok az Air 4-en -
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32535 üzenetére
Hát azt neked kell tudni, hogy azt a plussz ~65 ezret megér-e neked.
A lényegi különbség ugye a kijelző frissítési ráta és a hangszórók valamint a Pro-ban nem 4 hanem 6 GB RAM van. Ezek normál használatban egyáltalán nem szembetűnőek max egymás mellé téve őket. Persze többet nyújt így a Pro, a kérdés az, hogy kitudnátok e használni azt amivel többet nyújt vagy sem és a felárat pl egy Apple Pencil-re szánjátok egybőlÉn általános használatra biztosan az Air-t vinném de neked kell tudni
-
válasz
HoppMaster #32530 üzenetére
Nejemnek vettem: böngészés, video, levelezés, tehát semmi extra. Gyors, hosszú az üzemidő, nagyon jó kijelző. (Samsung 2 éves oled kijelzős tabot váltottunk le vele..)
-
válasz
HoppMaster #32527 üzenetére
Igen!
11. Sokszor estem már olyan hibába, hogy megvettem valamit, majd jóval olcsóbban túladtam rajta, mert a “maxra” vágytam. Most is meg volt rendelve a sima 8, és ez lett belőle. Sikerült még kiszállítás előtt a Telenornál lefújni, pedig nagyon jó áron kaptam volna. A Vodánál vettem, 24 havi részletre.
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32524 üzenetére
Persze, csak ott már nem annyival olcsóbb mint az alap modellek esetén. Én tavaly voltam hasonló helyzetben, elég aktív használatban, melóra is, gyakran SideCar-ként is használva de mivel nekem lokálisan szinte semmi fájl nem kell így a 64-es Air-t választottam, tökéletesen elégedett vagyok vele az utóbbi bő 3 hónapban
A 120 Hz meg a színek pedig két külön téma. A képfrissítés tény, hogy kevesebb de szvsz ha nem profi rajzoláshoz kell akkor a felárat nem éri meg, a színekkel pedig én nem tapasztaltam semmi problémát
-
válasz
HoppMaster #32524 üzenetére
Mit értesz ezen: nem kiforrott a színek terén? Láttad már élőben? Jó szívvel tudom ajánlani!
-
Divinity
őstag
válasz
HoppMaster #32510 üzenetére
Szerintem ilyen felhasználás mellé annyi a kérdés, hogy elég e a 64 GB, ha igen akkor Air, ha nem akkor Pro
-
válasz
HoppMaster #32512 üzenetére
Elvileg ugyanaz a kijelző a 120hz-et leszámítva, de sokan panaszkodnak hogy a háttérvilágítás nem olyan egyenletes és fekete tartalomnál sokkal szürkébb.
-
válasz
HoppMaster #32510 üzenetére
Pro 2020: Promotion 120hz képfrissítés, van még benne face id is is touch id helyett, több ram, állítólag a kijelző is szebb, ezt nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni (nem csak a promotion miatt) 4 hangszóró a 2 helyett. Prociban az A14 egy szálon erősebb mint az A12Z, de többszálon már egál, gpu-ban pedig az utóbbi erősebb. Ergó, ne a proci alapján dönts.
Ha a pro-t is számításba veszed várj, márciusra várja mindenki az új Pro-t. -
atala
addikt
válasz
HoppMaster #29869 üzenetére
Ok, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest