Hirdetés
- Rakétaként lőhetnek ki a NAND flash árak az NVIDIA terveitől
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egér probléma
- RAM topik
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.i.L
senior tag
Én is becsatlakozok ugyanakkor lassan cserés lesz az aksi,ha minden jól megy jövőhéten megejtem a Váci úton. Sokat mondok de éjjel-nappal nyúzva volt
-
lkristóf
senior tag
válasz
Bubukain
üzenetére
Nekem ez van: [link] be kell kapcsolni a beállításokban: adatvédelem és biztonság -> elemzések és fejlesztések -> ipad elemzésének megosztása
Ha nem volt bekapcoslva akkor úgy tudom várni kell 1-2 napot és akkor ez alatt majd megjeneik az elemzés adatai aztán ott valamelyikre rá kell bökni megosztás továbbiak, kiválasztod a shortcut-ot és kiírja.
-
zaskar
senior tag
Nem használok limitert se iPad-en, se iPhone-on, és mindkettőt hagyományos, nem gyors töltővel töltöm. A 15 Pro-t most adtam el 23 hónapos korában, 95%-os 250 ciklusos akkuval. Azt azonban hozzáteszem, hogy nálam a telefon jóval kevesebbet van használva, mint az iPad, 2-3 naponta töltöm. Két évente csak azért cserélem le, mert ilyen paraméterekkel viszonylag könnyen és elfogadható áron el tudom adni. A hasonló korú hirdetett telefonok többsége ugyanis már 90% alatti akkuval rendelkezik. Ja, és még az iPad nincs frissítve 26-ra.
-
kátú
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Mondjuk az is laza
az Air akkuja egyébként másnak is gyengécske? Ablakos módban használom, és képes 5-6 óra alatt elhatalmasodó, úgy, hogy igazából YouTube, Safari, iMessage és Messenger fut egyszerre. Bár lehet, hogy ez most a 26.2 hibája
Vettem egy tokot, az előző másfél hónap alatt, úgy, hogy nem volt ejtve, meg semmi ön megsemmisít… viszont az ESR shift magnetic Case lett az új kiszemelt, ma reggel meg is jött. Elképesztő király, ajánlom mindenkinek. -
arn
félisten
visszaneztem, 220 ciklus volt mar akkor is
akkoriban baromi sokat kellett toltogetnem, epp ott borult ki a bili. asszem azt csinalom az apple cuccaimnal, hogy majd kompenzalom a limiter feltolasaval. az ipadnel mar visszatoltam 100%ra, az iphone 16pronal meg majd lepcsosen: pl 95% battery healthnel mar 90%ra fogom tolteni, nem 80ra, mint uj koraban, ha pedig 90% lesz csak a health, akkor cserelem. -
arn
félisten
válasz
zaskar
üzenetére
te is hasznalsz 80% limitert? mert eleg hasonlo akkor az akku eletutja, mint nalam...
en 270nel jarok, 92%. de amikor szeptemberben elvittem szervizbe, akkor is 92% volt 1xx toltessel.nem tudom, hogy ez veletlen egybeeses, a reset segitett, vagy hogy azota black temakat hasznalok es nincs olyan meleg, akkoriban szinte hetente csokkent egy szazalekot, szeptember ota viszont semmit.
iphoneom mar nem 100, hanem 99, 151 ciklus utan. -
A 2021-es M1 Prómat majdnem naponta töltöm. Újkorában sem volt fényes az akksija, szerintem jobban bírta az előző 2018-as iPadem. A használat nagyon le tudja szívni valamiért.
-
válasz
mattheus
üzenetére
iPad Pro 12.9 3. generáció (2018)
mindenki azóta is mondja, hogy ez a generáció a valaha volt LEGidőtállóbb Apple termékre sikeredett
nekünk 7 éves eszköz tart ennyi ciklusnál, és jobb akku értéke van

na ez a kemény! szerintem az M1/M2/M4/M5 akkukat már inkább visszafelé fejlesztették
túl jóra sikerült a 2018as generáció 

-
arn
félisten
válasz
mattheus
üzenetére
Jo hir, hogy azota nem csokkent… de feketere allitottam a kijelzot meg mindent dark temara - nekem gyanus, hogy az oled + a feher temak nyaron, az amugy is magasabb fenyerosseggel tulmelegitettek az akkut.
A lakasunkban eleg meleg van, mert sok az ablak. De ez csak tipp, mert lcdnel ez nem gond, es az iphonet is hasonlo korulmenyek kozott hasznaltam. Az a mai napig 100%os, pedig lassan masfel eves.
Az elozo nekem is 3-4 ev alatt csokkent 90re (500+ toltessel), epp ezert voltam kiakadva (asszem itt vmi 100-150 korul volt csak a toltesek szama). At is allitottam 100%ra az akkut, leszedtem a korlatozast, es ha eleri a 90ot a health, akkor megvalok tole.
-
mattheus
őstag
Köszönöm!
Most visszaolvastam, hogy mi volt annak idején Neked az M4-el az akkumulátor problémád. Az azért eléggé rosszul hangzik, hogy 92%-ra esett egy év alatt. Mennyi töltési ciklus került bele ennyi idő alatt?
Az M1-es tabletemet én most adtam el, 3 évesen volt 90%-os az akkukapacitása, 374 ciklussal a háta mögött. Szomorú lennék, ha harmadannyit bírna ki az M5-ös variáns
-
zaskar
senior tag
Igen, így a megjelenés után másfél évvel tényleg ennyi a különbség, valóban a Pro éri meg jobban. Az általam említett 200 ezer úgy jött össze, hogy én a Pro M4-et még 2024-ben vettem, amikor minimális engedmény volt rajta a listaárhoz képest. Az Air M2-t meg tavaly vettem kifutó modellként, ráadásul külföldről, ebből ered az extrém árkülönbség. Egyébként külföldről nagyjából 100 ezerrel kevesebbért beszerezhető mindkettő, ha valakit nem zavar, hogy így csak 1 év Apple garit kap hozzá. Engem általában nem, a Pro hazai beszerzése nálam kivétel volt, impulzus vásárlás. 2011 óta használok mindenféle Apple terméket, ezalatt két esetben kellett garanciális ügyintézés, azok a hibák is egy éven belül jöttek ki. Persze ez nem törvényszerű, hogy mindig így lesz. Pro és Air iPad-et -et itthon leginkább kifutó modellként érdemes venni.
-
zaskar
senior tag
Igen, igazad van, ami a kijelzőt illeti. De számomra ez a különbség nem olyan számottevő, hogy még egyszer kiadnék a Pro-ért +200 ezret (kb. ennyivel került többe). Megnéztem most mindkettőn néhány fotót, és jóformán alig látok különbséget. A vékonyság az viszont tényleg minőségibb érzetet kelt.
Smc: nem szól rosszul az Air sem, viszont a Pro hangja valóban teltebb, jobb mélyekkel. Az Air hangja élesebb, magasabb tónusú, de teljesen elfogadható. A Pro-ban Type-C 4 van, az Air-ben 3.1. Külső SSD-ről számomra elhanyagolható a kettő közti sebességkülönbség, gyorsan átmegy minden ide-oda. A Face ID természetesen praktikusabb a Pro-ban, hiszen már telefonon is azt használok régóta, de könnyen megszokható a Touch ID is.
Insyde5: iPaden a beépített szerkesztőt csak gyors javításokra használom. A fotókat egyébként PC.n szerkesztem (ha szükséges) és már kész állapotban külső SSD-ről másolom rá az iPad-re. Még valami: a fotókat a Files-ban tárolom és rendszerezem mappákban, nekem ez jobban bejön, mint a gyári Fotók app (persze a fotóim megvannak az asztali gépen is, meg egy külső tárolón is a biztonság kedvéért). Az iPad-eken leginkább nézegetni szoktuk őket.
-
Ijk
nagyúr
Megnézegettem helyi MM-ban, szerencsére volt air és pro is 11" és 13" is.
Most 80%-ban a 11" Pro felé húzok, még világosban is kijött a kontrasztosabb oled, vékonyabb, jobb érzés készbe fogni, és a pro-motion miatt sokkal fürgébbnek érződik.
13" képméret nagyon csábító, de nem gondolom hosszútávon szeretném mint egy tablet. Ha ki akarnám váltani asztalit, vagy tabletet használnám többet akkor nem lenne kérdés a 13". Inkább már egy macbook amit lehet tabletként is használni levéve a billentyűzetről. -
zaskar
senior tag
11-es mindkettő. Azt hozzáteszem, hogy csak hobbifotós vagyok, túlságosan nem merültem el eddig a részletekben. De este megnézem őket egymás mellett azonos képtartalommal. Hirtelen egy apró különbség jutott eszembe, az a hanggal kapcsolatos. A Pro hangereje finomabb lépésekben állítható.
-
zaskar
senior tag
Nekem most van egy M2 Air meg egy M4 Pro is itthon. Mondjuk elég nagy luxus, hogy tartok egy iPad-et az emeleten meg a földszinten is, hogy mindig kéznél legyen
De nekem ezek a sokat használt eszközeim, nem a telefonom. Mivel fotózok is, ezeken (is) tárolom az elmúlt 23 év fotóit, és szeretem, ha azok bármikor elérhetőek, akár offline is, ezért mindkettő 512-es. A felhőtárhelyek számomra csak másodlagos megoldások, én már csak ilyen régimódi vagyok 
-
kátú
őstag
válasz
zaskar
üzenetére
Én amúgy nem is értem az Apple-t ebből a szempontból, már az iPad Mini 5 is laminált volt, most barátnőm használja. Így nálam szoba se került olyan, ami nem laminált. Így egy nagyon jó áron beszerzett bontatlan 2024 -es (M2-es) Air lett a kiválasztott. A telefonom 120Hz, a laptopom szintén, a munkás monitorom meg 100Hz. Engem egy pillanatra sem zavar amúgy, hogy az iPad “csak” 60Hz. De ez mindenkinek egyéni preferencia.
-
Nekem a pdf olvasás/annotálás vállalkozoás intézés ( jegyzetelés, tervek stb összefogása) miatt vettem meg. ez a méret kiváló A4 lapok olvasásához. nem okoz gondot számomra sem ágyban ( főleg ha tokban van ) sem utazáskor a méret. Azt gondoltam az arány miatt nem kapok jobb kijelzöt streming nézéshez yt.hoz, de ebben is pozitivan csalódtam.
-
lkristóf
senior tag
Van egy 2020-as ipad pro-m, akkumulátora már érezhetően gyengült, cserét hol ajánlott elvégezni?
Your iPad battery's real stats:
MaximumFCC (original maximum capacity): 8035 mAh
NominalChargeCapacity (current maximum capacity): 6283 mAh
CycleCount (number of complete charge cycles): 1327 cycles
Relative to when it was new, your battery capacity is 78,2%. -
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz
insyde5
üzenetére
Majd megfogdosom legalább valahol. Pro szintjén már a 13" felé húzok, az oled kijelző, a vékony kasztni, hardver mind a nagyobb meretert kiált. Valahogy lefojtva érzem a pro-t 11"-on, ami teljesen jó méret a sima ipadnak és airnek. Overkillnek tartja a legtöbb tesztelő a pro hardveret a szimpla ios alá, viszont majd 8 évig használtam a 10.5 pro-t és még ma is nyuznam ha nem nullazom le akkucsere miatt, mert erős hw került bele a maga idejében. Szóval szvsz nem azt kell nézni hogy mac os való ilyen vas alá, hanem hogy hosszú évekig ki fog szolgálni mint tablet.
Egyelőre úgy is emesztem a dolgot, nemrég talaltam ki, mindig várok min. pár napot vagy hetet mielőtt beleugrom olyan vasarlasba ami nem nélkülözhetetlen. -
kuntics
aktív tag
Majd megpróbálok megnyomkodni egy air-t 60hz végett biztos ami biztos.
a lassan 7 éves pro-mban márcsak 65% környéki az akku. Csere kb 40k, egyelőre gondolkodok a dolgon. Annyira nem zavar, viszont ahogy elkezdtem újabb ipdeket nézni, egy héten belül kétszer is lefagyott, csak a force restart segített rajta. -
mattheus
őstag
Én nagyon sokat agyaltam azon, hogy melyik iPad-et válasszam. Az Air és az iPad Pro szerepelt. Végül a Pro mellett döntöttem, elsősorban azért, mert a 120 Hz-es képfrissítés hiánya engem nagyon zavar. Mellette azt is olvastam, hogy hosszútávon (évek) az akkumulátor degradációja jellemzően enyhébb a Pro modellek esetében, mint az alap / Air modelleknél.
Ez utóbbi abban az esetben nem zavarna, ha lehetne hivatalos Apple szervizen keresztül cseréltetni, de persze ezt nem lehet
, ami marhára bosszantó és nem szimpatikus lépés (éljen a Föld és a környezetvédelem).
13-as méret adta volna magát, de valahogy nekem túlságosan nagynak tűnt kézben. Persze mindent meg lehet szokni, így ezt is, de lassan egy évtizede nem érzem ennek szükségét, hogy nagyobb legyen a kijelző az iPad esetében, így maradtam a 11 col-os méretnél.
A PWM viszont eddig nem is volt a radaromon. Teljesen ledöbbentem, hogy ennyire elkerülte eddig ez a figyelmemet, hogy ez is egy fontos paraméter lehet, amit az Air tud,, Pro nem..... most már mindegy, remélem nem bosszúlja meg magát ez a döntésem a későbbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yézi: Videokártyáim [2015/08-2026/01]
- További aktív témák...
- IPAD AIR 4 (2020) Wifi+Cellular 256GB, világos zöld, garanciával, üzletből
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nalam is sokkal kevesebbet van hasznalva, otthon lenyegeben az ipad tolti be a szerepet.
az Air akkuja egyébként másnak is gyengécske? Ablakos módban használom, és képes 5-6 óra alatt elhatalmasodó, úgy, hogy igazából YouTube, Safari, iMessage és Messenger fut egyszerre. Bár lehet, hogy ez most a 26.2 hibája

túl jóra sikerült a 2018as generáció 
Ez a teljes képernyőre igaz vagy csak a szélekre ?
, ami marhára bosszantó és nem szimpatikus lépés (éljen a Föld és a környezetvédelem).