Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Még két csúcsnode-dal készül erre az évtizedre a TSMC
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Ez aztán elég komoly ProArt monitornak tűnik!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluetooth is legyen bekapcsolva mindkét eszközön. Ez fontos. A híváshoz.
A telefonkönyvnek szinkronizálnia kellene, Bluetooth nélkül is...
Nekem is iPad Pro 11 M5 van (WiFi+Cellular változat), legújabb iPadOS verzióval, és működik minden, ami nálad nem, szóval valahol a beállításokban kell legyen a bibi. -
Uganazzal az apple ID-vel legyél bejelentkezve, mint az iPhone-on.
Az iPhone-odon nézd meg ezt a menüpontot: Beállítások - Appok - Telefon - Hívások egyéb eszközökön.
Az iPad-ed itt meg kell jelenjen, engedélyezd neki a hívást.A nevek megjelenéséhez a telefonon lévő Kontaktok és az iPad Kontaktok is szinkronizálva kell legyen az iCloud-ba.
A telefonon a Beállítások - iCéoud - menztés az iCloud-ba mrnüben tudod ezt beállítani. Az iPad-en hasonlóan.
Majd menj mindkét eszközön a Beállítások - Appok - Kontaktok - Kontakt-fiókok - iCloud menühöz, és ott legyen bekapcsolva a "Kontaktok" vagy egyéb néven létrehozott kontakt-fiók
Ha ezután sem jelenik meg a hívó a híváslistában, akkor passz. De meg kell így.
-
jacis
nagyúr
Sziasztok, vettem egy iPad Pro 11 M5-t és minden szuper de a telefon alkalmazásba nem jelennek meg a nevek csak a telefonszámok. Látom az iPhone-on indított meg fogadott hívásokat a felsorolásban de hívást nem tudok indítani az iPad-ról.
A csatolt képen látható hibát dobaj fel.
Segítsetek mi lehet az oka.Köszönöm előre is.
-
RaFii04
csendes tag
2021-es M1 Pro-m akksija brutál gyorsan lemerül, most azt vettem észre, hogy 73%-ról kikapcsolt. Szerintetek megérné az akksi csere, vagy más probléma is lehet? Használtan vettem, kb 2 éve, egyetemre használom (előző tulajdonosa is erre használta) reális lehet, hogy meghalt az akksi?
-
szabonagyur
félisten
Adott egy iPad9 gyári lightning - HDMI átalakítóval.
Ha így raknék ki HDMI-n keresztül képet akkor egyes tartalmaknál DCP probléma miatt nem megy a lejátszás, pl. Disney+
Erre van valami ötlet? Netflix simán megy.
Újabb iPadet venni nem akarok mivel minden másra ott az Macbook Air M4 -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
zsolt_71
üzenetére
Pencil pro-t meg az usb c-set. Én kb egy hónapja váltottam az m1-es airről az újra, akksiban nagyon-nagyon sok különbség volt az új javára. Nálam mondjuk sok tab nincs megnyitva, csak vágok rajta általában, de sebességben nagy különbséget nem vettem észre. Egyébként, pencil pro-t is ki lehet fogni jó áron, én 35-ért vettem hozzá egy szinte vacsi újat. Azért váltottam csak az újra, mert kb egy százas volt a csere mindenestül, így megérte, de amúgy az m1-el is bőven elvoltam. Engem a touch id nem zavar (amúgy is inkább jelkódos vagyok), és érdekes mód a 60hz se, pedig minden más eszközöm már 120+hz.
-
válasz
Alex91
üzenetére
Ehhez csak annyit, hogy van egy 2018-as iPad Pro-ma, aminek 80+ %-os az akksija, és volt ám használva. A 26-os iPadOS-t pedig még megkapta.
Szerintem nem ez a fő probléma. Amiért én is újat vettem most, az az, hogy a 2018-asnak a mai szoftverkövetelményekhez már nagyon kevés a memóriája (3 vagy 4 GB), és emiatt egyrészt nagyon lassú tud lenni (SOKKAL lassabb, mint amit az A12X provcesszora indokolttá tenne), másrészt a multitasking nagyon korlátozottá válik, ugyanis a háttérben lévő appokat igen gyakran (TÚL gyakran) "kilövi".
Felhasználástól függően egy 2020-as még megérheti nyomott áron, mert ugye az aktuális 2025-öst (M5-öst) egyáltalán nem nevezhetjük nyomott árúnak a maga 450ezer forintos induló árával (a SIM-es pedig 550 Ft-ról indul itthon, egészen szürreális ez az árazás, de hát... Apple). s akkor ehhez hozzájön, ami nekem is sajnos csak a vásárlás után esett le... hogy bakker az Apple olyan "jól" megcsinálta, hogy az új iPad Pro CSAK az Apple Pencil Pro-val kompatibilis, még véletlenül sem lehet használni vele (próbáltam) a régi iPad Pro-val használt, hajszálpontosan ugyanúgy kinéző (Apple Pencil 2nd gen-t). Szóval ha valakinek a Pencil is kell, akkor adja még hozzá a Pencil Pro árát.... és mondja azt, hogy nem túlárazott az iPad. A 130-050ezer forintos billentyűzetről nem is szólva, mert ha valaki már abban is gondolkodik, akkor mát tényleg nonszensz, hogy egy Mavbook Air-t SOKKAL olcsóbban megvesz, mint egy 13-as iPad Prót alapkiépítésben billentyűzettel és Pencillel... és az MBA-n legalább rendes oprendszer van, több RAM-nal és több SSD-vel...
(A Neo-t meg szándékosan nem említettem meg).Én inkább a 2026-os iPad Air-ben gondolkodnék el, bár nincs benne FaceID, de az azt helyettesítő TouchID is egészen jól használható. Szerintem ha nem alap iPad kell, akkor az Air a legjobb vétel - így, hogy megvan a Pro, én már bánom, hogy nem az Airt választottam. Annyival nem nyújt többet az új Pro, mint amennyivel drágább.
-
zsolt_71
csendes tag
Sziasztok. iPad vásárláson gondolkodom és ezzel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Használt/Refurbished iPad Pro modellben gondolkodom , de ami beleférne árban az 2020/2021 modell. Felhasználási jellegem nem pro szint , de a 120Hz kijelző és Face ID ami a Pro felé billentene. A hangzás nem lényeges , mert AirPods-al haználnám főként. 2026-ban mi a jobb választás? Új iPad vagy 2020-as iPad Pro? Akku kapacitásban van különbség? A régebbi Pro modell nem fog annyi ideig szoftver támogatást kapni , ez lehet fontos szempont vagy annyi különbség nem várható? Mi lenne ésszerű egy átlag felhasználónak? Új és frissebb modell és megbarátkozni a 60Hz kijelző/Touch ID kombóval vagy használt régebbi pro modell? Ami még nagyon fontos , hogy USB-C legyen a töltés.
Köszönöm előre is.
-
tl-x
addikt
Én ma veszem át a iPad Air 13-hoz a Magic Keyboardot. Hát nem tudom meddig bírom majd "csupaszon" használni a gépet. De tokot meg nem találtam eddig hozzá ami megfelelően működne a tesztek alapján .
-
nincsnév007
addikt
Az ilyen bugokat mikor akarják javitani ? Nagyon idegesitő
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Erősen gondolkozom egy magyar kiosztású magic keyboardon az 13-as ipad air-emhez, Tudom nem éri meg meg ott az ESR ami szintén tetszik, csak hát a magyar macbook air-hez is vettem egy statechi angol billentyűzetet és azon is utálom keresgélni a karaktereket. Részletre venném úgy nem olyan vészes. Viszont tudtok ajánlani az ipadhez egy jó tokot ami kompatibilis a magic keyboarddal? Tudom van a coverbuddy...
-
zsolosz
tag
válasz
Aszpirin
üzenetére
Kedves Aszpirin!
Nagyon rendes tőled, hogy ennyi időt szántál megsegítésemre!
Az internetkapcsolat rendben van, mert más funkciók jól működnek.
Egyébként egy sima wifis, 2.generációs 11 hüvelykes Ipad Pro.
A probléma onnan indult, hogy frissíteni akart, de nem volt elég tárhely, és ezért automatikusan törölt dolgokat.
Miután végzett a frissítéssel, jöttek elő ezek a problémák...
Ha szürke app ikonra kattintok, sem csinál semmit.
És a TVGO...
Újraindítás volt már.
Az Apple ügyfélszolgálatot még nem hívtam, de akkor valószínűleg ezt kell tennem.
Köszönöm, mégegyszer! -
nincsnév007
addikt
Nekem is első ipadom az iPad a16 imádom, elsőnek fura volt nagyon de már teljesen megszoktam. Egyedül az nem tetszik hogy megnőtt a készenléti fogyasztás. Mikor megvettem ha nem használtam alig merült, vagy volt hogy nem is merült, most éjszaka 3-4 százalékot csipeget. Ezt valahogy sokallom.
-
Párduc
junior tag
Kaptam húsvétra egy iPad 2025 (A16)-ot. Az előző iPad-ről előbb ki kell jelentkeznem vagy elég azt követően, hogy bejelentkeztem az Apple ID-ba az új iPad-en?
-
válasz
zsolosz
üzenetére
Nálam 11 colos M5-össel és iPadOS 26.4-gyel működik a Telekom TV GO.
Az általad leírt jelenség olyan, mintha nem lenne internetkapcsolatod. A szürke ikonok két lehetséges esetben vannak, ismereteim szerint:
- új iPad esetén, ha másik iPad-ről migráltál. a migrált applikációk ott vannak a képernyűn/Appkönyvtárban, de amíg nem történt meg a letöltésük, szürkén. Ha vcan aktív neted, és rátappintasz a szürke ikonra, elindul annak a letöltése (előrehozza prioritásban). Ha nincs aktív neted, akkor semmi nem történik
- App store-ban nyomtál egy "Összes frissítése"-t, ilyenkor kiszürkülnek a még nem frissített appok. Ha időközben "lemegy" a net, akkor ezek a szürke appok nem indíthatók mindaddig, amíg nem jön vissza az internet, és nem tölti le a legfrisebb verziót.Én tehát első körben az internetre gyanakodnék. Nem tedted véletlenül repülőgép-üzemmódba az iPad-edet vagy nem kapcsoltad ki (függesztetted fel) véletlenül a WiFi-t vagy mobilnetet?
Honnan próbálod nézni? Van rajta aktív VPN? Ha igen, kikapcsolva sem megy?
Egész pontosan milyen Ipad Pro? Mobilnet vagy WiFi a kapcsolat?
Ha mobilneten vagy, engedélyezve van a mobilnet az adott applikációra? Egyáltalán be van kapcsolva a mobil adatforgalom? Ha igen, és külföldön vagy, engedélyezve van az adatroaming?
Ha a fentiek nem nyújtanak segítséget, próbáld meg a teljes újraindítást.
Ha az sem vezet megoldásra, javaslom az Apple-ügyfélszolgálat felhívását, mert hardveres oka is lehet annak, hogy nincs interneted (bár ha csak a 26.4 óta jött ez be, akkor gyanús, hogy inkább szoftveres)
-
válasz
NomAd_82
üzenetére
Az egészen biztos, hogy nem s Spigen Rugged Armor az egyetlen, ami stabilan tartja a tollat, mint ahogyan az is, hogy bumszli overkill és nem illik egy iPad Pro M4/M5 filigrán stílusához

Én ilyent használtam (és használok még ma is) az előző (2018-as) iPad Pro-mhoz már évek óta, és TÖKÉLETESEN tartja a tollat, nem esik ki, és nem is "lóg ki" a tolltartó rész: [link]
Amiért most nem ez van, az az, hogy kb egy hete vettem az iPad Pro M5-öt az USA-ban, és kellett egy tok, amivel hazahozzam a kézipoggyászban. Mivel mozogtunk, nem tudtam online boltból rendelni, ahol jártam (BestBuy, Walmart) pedig nevetséges Speck tokok voltak mindenhol, vagy a k.vadrága (350 dolláros) billentyűzetes Apple-tok vagy a nevetségesen drága 80 dolláros +hivatalos" Apple folio-tok.. Végül egy Apple boltban vettem kényszerűségből egy Tech21 FlexFolio tokot adóval 59 (ami még mindig nagyon sok szerintem egy tokért, de a kényszerűség rávitt), amiből szintén nem esik ki a toll, mert egy műanyag "csőbe" kell belepattintani, hossza mentén meg nem csúszik az iPad Pro erős mágnese miatt - de nem az igazi ez sem, a fentebb linkelt origami tok nem csak jobb, praktikusabb is. (ha egyszer veszel egy origami tokot, és ráérzel az alakíthatóságta, akkor megvan az esélye, hogy nehezen szoksz le róla).
A tokok ára sajnos nincs szoros korrelációban a használhatóságukkal és a tartósságukkal sem. Ami biztos, hogy az Apple-féle hivatalos tok tartóssága és használhatósága is a béka segge alatt van az árához képest.
-
Ipad air M4 13, pencil pro, goodnotes, notabilty, myscript problémám van. Számomra nagyon zavaró a latency. A gyári appban tökéletesen sima a pencil használat, de ezekben mind nagy a késleltetés. Valami beállítás gond lehet, vagy ez ilyen és kész?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Napelem
- Mini-ITX
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.