Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Az i5 750-nek mennyi a legmagasabb szorzója?
Mert eddig azt hittem, hogy 20-as. De most itt láttam ,hogy valakinek 21-re volt beállítva. -
Zsubi
őstag
válasz
dangerzone #2795 üzenetére
21x200-on 1.184V-al 1600cl7-es ramokkal
-
Zsubi
őstag
válasz
dangerzone #2793 üzenetére
Természetesen lassabb mint a 4mag bizonyos progiknál de nekem az nem lényeg csak játszom és az a fő szempont a többi nem érdekel
(#2792) Gerisan: még az is megéri de felette szvsz nem érdemes venni
-
Gerisan
tag
Kezdek már belezavarodni ebbe a Core i dologba.Én a i5 750-t néztem ki magamnak de annyi mindent olvasni a neten,hogy nem tudom már mit érdemes venni?i3 vagy i5 inkább?mer ahogy nézem azért van pl a i3 530 ami jóval olcsóbb igaz csak két mag de jól lehet tuningolni van benne HT szóval nem tudom.Maradjak a 750nél?
-
envy06
tag
ok rendben, de mienk ez a hatalmas szabályozás könyörgöm! Még az óvodában is lehet repetát kérni miután megetted a kaját
! ha valami őrült nagy baromságot kérdeznék, vagy nem a témához illene, vagy bárkit megsértenék akkor ok ! hmmm Bocs!! odafigyelek a szigorú Törvényekre! Én nem régóta vagyok itt de tök jónak találom ezt az oldalt , jól el lehet dumálgatni és infókat szerezni, most ha ez annyira nagy vétek..... NE haragudj, de ha nem tetszik ne válaszolj, ha másnak is ez Baj akkor összeszedem magam az érthetetlen szabályozás miatt!
-
MrPG8
aktív tag
Ez nem az élményről szól. Az alapelvekben is bennevannak:
*ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
*ha egy hozzászólásra válaszolsz, akkor azt a Válasz gombbal tedd, hogy akinek írod, illetve mindenki más is láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat. -
envy06
tag
Én i7-860-asra : Zalman CNPS10X Quiet , hűtőt fogok venni! Vélemény? köszi
-
envy06
tag
köszönöm a sok válasz
!!! ha már itt tartunk 1 procinál mi a max hőmérséklet amin már "nem kéne, hogy legyen"?? és ienkor mi történik? kikapcsol a gép, vagy károsodik a proci???
-
-
haky
senior tag
Várom
)... 2,8-on alapon 29-30fok terhelve 30 perc után max 50-53 fok. 3.8-on alapon 35-40fok terhelve 62-70 fok szinte 10 mp után. Fél óra alatt lehet elérné a 80 fokot. De engem már a 70 is zavar. ezért 3,5 -ön járatom +turbo mode ON így ha csak 1 v 2 mag megy akkor kapcsol fel 4Ghz-re. A hőfok így 60 körül marad terhelve. Jah és zárt a ház, szellőztetése minimumon jár nehogy hangos legyen.
-
Goldmen75
őstag
Még mindig Híper TX-3!
-
omikron23
senior tag
Hi!
Én a gyári hűtőről csak rosszat olvastam mindenhol, úgyhogy ki sem próbáltam. Ránézésre is kisebb, mint a C2Duo prociké... Előtte E8500-am volt, annak a hűtője nagyobb volt ennél.
Vettem egy NOCTUA NH-U9B SE2 hűtőt rá, ez 35-40 fok környékén tartja a procit, és csendes, és jobban is néz ki, mint a gyári...
-
envy06
tag
sziasztok! i7-860 -as tulajt kérdeznék, a gyári hűtője mennyire hangos? jól meghűti a processzort???? köszönöm!
-
Khaosz55
addikt
Hali A ramokkal én is hadilábon voltam. Geil Ultra bejött nekem, de van számtalan más memória mi még jó bele.
NA a gépem nem stabil 20X200-on. Ezért visszatértem a 19X206-ra. Mindez most 1,34-es feszkón.
A kérdésem 4 Gz-en nektek mekkora feszkó kell a procinak hogy stabil legyen a gép. 1.3-on nem volt nekem stabil.
1.16-az alap feszültsége a procinka ?
-
FrankBlack
csendes tag
Hi mindenkinek!
Köszi az eddig segítséget. Végigolvastam az egész topicot, de még mindig nagyon zavaros a dolog, hogy milyen memóriát vegyek.
Amit vennék: Core i5 750-es, Cooler Master Hyper 212 Plus CPU hűtővel.
Alaplap: Gigabyte P55-UD3Kb. 180-as, BLCK-n szeretném használni (tehát 3600 Mhz) nem kell nekem nagy tuning, szerintem ez is elég mindenhez. Jó választás az alaplap?
Szerintetek elég jó lesz hozzá a fent említett CPU hűtő? Cooler master HAF922 jól szellőző házban.
Ehhez milyen memóriát vegyek, hogy jó legyen? ok, hogy 1600-1800 Mhz DDR3-at, de milyet? Az is ok., hogy max. 1,65 V legyen, de nálunk vidéken (Debrecen) senki nem tudja megmondani a bótban, hogy mennyiről megy a ram, sőt én a neten is ha nézek bármilyen memóriát nem írják hány V-ról megy, csak max. külföldi oldalakon, és amit ott láttam, hogy 1,65 V, vagy kevesebb, azt meg itthon nem lehet beszerezni, nem árulnak olyat.
Szóval milyen RAM-ot vegyek ahhoz a nyomorult 750-es procihoz, ami még be is szerezhető, és bírja a legalább 3400-3600 Mhz-ig való CPU húzást?
Amúgy meg az nem megoldás, hogy veszek valami jófajta RAM-ot, beleteszem, kiderül hogy 1,8, vagy 1,9 V-on megy, erre én meg fogom és a bios-ban leszabályozom 1,65 V-ra.
Ez nem járható út?????Jó lenne ez a core i5, de már a faxom kivan ezekkel a RAM-okkal, főleg hogy a több ezer hozzászólást végigolvastam, és még mindig nem tudom milyen RAM-ot kell vennem, ami még be is szerezhető
HELP, PLEASE!!!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dangerzone #2760 üzenetére
szerintem mindenféleképpen
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dangerzone #2758 üzenetére
én az OCZ ramokat hanyagolnám....
még a p55 megjelenésekor azzal tesztelgettem elég sokat, és csak a gond volt vele.
a G.Skill rammal sokkal jobban jársz, mert az tuningba is hozni fogja az elvártat, az OCZ-vel meg lehet hogy a gyári érték se fog menni (ahogy nekem se).
én mostanába G.Skill ramokkal teszteltem, és nagyon jól mentek, bármilyen P55 lapba pakoltam őket.haky : nehéz lett volna 1 hsz-be ?
-
dangerzone
addikt
Lehet hogy sztornó a gskill ram, amit pár hsz-al ezelőtt írtam.
Olcsóbban tudnék kijönni az ocz platinum 1600 mhz-s cl7-es ramokkal.
Erről van valami vélemény, hogy mennyire jó a p55-höz?
A deszka változatlanul egy MSI P55-GD55 vagy MSI P55-GD65 lenne. -
haky
senior tag
-
-
alibaba78
őstag
Koszonom! A link nem volt pontos, mert amit en neztem ki, az Asus P7P55D LE, nem a sima, de ez most mellekes, ugyanis vmiert nem tudom megnezni milyen ramokat tamogat a lap.
Nem tortenik semmi, ha rakattintok. Egyebkent meg jobban erdekelne a velemenyetek, mint az asus oldala. Koszi!
mod: £4-tal tobbert talaltam G.skill Ripjaw-t is ugyanilyen sebesseggel, es idozitesekkel(cl9), de vhogy ez szimpatikusabb nekem.
mod2: Jah es megneztem, 1.65voltot ir a shopban is a description.
-
omikron23
senior tag
válasz
Gerisan #2751 üzenetére
A GA-P55-UD3 28.000, a GA-P55A-UD3 32.000 körül van. Hosszabb távon simán megéri az a 4.000, de ennek persze elsősorban a pénztárca szab határt. Én is most váltottam, és a váltás a memória rovására ment egy kicsit, mert így csak 2 GB-om van, de azt később simán bővítem 4-re, ha úgy állok anyagilag....
-
omikron23
senior tag
válasz
Gerisan #2748 üzenetére
Hi!
Szerintem nézz inkább egy P55A UD3-at vagy UD3R-t, azon már van USB3,és SATA3 is.... pár ezerrel kerül csak többe, mint a sima P55 UD3
-
Gerisan
tag
Hello!
most tervezek 1156-ra váltani és olyan kérdésem volna,hogy egy i5 750 alá melyik lap lenne jobb?
GA P55 UD3
GA H55 UD3H -
MrPG8
aktív tag
válasz
alibaba78 #2744 üzenetére
De durván néz ki az az Obsidian.
A csomagoláson kéne megnézni, hogy hány volton üzemel, mert a honlapon csak a low voltage-os van fenn, de lehet, hogy a boltokban még van. (Nem biztos, lehet alapból csak ilyet gyártottak.) Az a lényeg, hogy 1.65V vagy kevesebb legyen ráírva.
Csak ennyi a kikötés. Esetleg megnézheted Asus honlapján a lapodnak a ramtesztelési cumókáját. ITT a Memory Support Listben bennevan-e. -
C1trom
tag
válasz
Goldmen75 #2739 üzenetére
Lehet csak nekem forrófejű a procim / rosszul szellőző a házam, de szntem 4GHz-hez max úgy elég a TX3 ha max fordulatszámon süvít (ami szerintem elviselhetetlen) és alapfeszen bírja a proci. (Nyáron szinte biztos hogy 70 fok fölé megy így is.)
De közepes fordulatszámon teljesen halk és még így is látványosan jobb mint a gyári hűtő, és nagyon jó vétel azon az áron.
-
Machado
tag
Max 5000Ft-ért milyen hűtőt ajánlotok Core i5-höz? A következőket néztem ki:
COOLER MASTER Hyper TX 3
Arctic Cooling Freezer 7 ProDe, ha valakinek van jobb ötlete, kérem szóljon, mert ez a gyári egy ótvar szar, pedig nem is tuningolok. GTA 4 1-2 óra használat után 75 fokig is ment már fel...
-
dime27
őstag
válasz
dangerzone #2734 üzenetére
Igen csakis Gskill!Nekem Trident van 3x2gb 2000es és nagyon mennek,de én már nem csodálkozom miota megvan a p45höz a Gskill PC9600PI
-
dangerzone
addikt
Hát remélem is.
Most már csak ramokat kéne találnom.Első körben ilyet nézegettem: G.Skill DDR3 1600MHz 4GB RipJaws.
-
dime27
őstag
válasz
dangerzone #2731 üzenetére
Tesztek alapján nem kéne 210 bclk fölött is találtam rola teszteket h stabil volt nagyon stabil deckának irják meg h könnyen tuningolható és képek alapján pofásnak néz ki meg jol elrendezettnek sztem nem lesz vele kopp!
-
haky
senior tag
Most átállítottam 166x20-ra 1,25xxV-on. De a Turbo-t bekapcsolva hagytam így. 1 vagy 2 magnál majd 4Ghz. 3-4 magnál pedig 21x-ót használ. Minden energia gazdálkodás be van kapcsolva úgyhogy vissza is veszi rendesen. Ergo ha nem hajtom nem zabál
. Nem gondoltam volna, h a Turbo mode-ot ennyire jól ki lehet használni.
-
dangerzone
addikt
MSI P55-GD65
Ő lesz a befutó asszem.
Remélem nem csalódok benne. MSI lapom még sosem volt. -
Rover623
félisten
-
C1trom
tag
válasz
Csabee. #2721 üzenetére
Ez a "nem támogatja" dolog nem egészen korrekt.. mert nincs is mit támogatnia. Egyik p55-ös vagy H55-ös alaplapban (amikbe az i3 i5 és i7-ek mennek) sincsen integrált alaplapi vga.
Viszont a legújabb kétmagos i5 / i3 processzorokban van 'beépített' gpu (magában a processzorban), amit H55-ös chipsettel szerelt alaplapokban lehet használni is (Mivel azokon van video kimenet).
-
dime27
őstag
válasz
dangerzone #2714 üzenetére
Ez a legjobb vétel:
MSI P55-GD65 38k
-
Csabee.
nagyúr
Vettem múltkor egy alaplapot és bele egy i5ös 4magos procit! És a szervízben azt mondták hogy ez az i5 nem támogatja az alaplapi vga-t így az nem is működik! Erről hol ovlashatok bővebben? Mert érdekelne a dolog
-
haky
senior tag
válasz
P55A-UD3R 12 fázis. A PH-n volt egy összesítő cikk ott is ezt ajánlották, h ennél jobb nem kell s1156.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Zé_Mester #2702 üzenetére
Hali nekem is Geil Utra 2133-am van. Én nem állítok semmit csak küldöm 19X206-al. Valamiért 19X210-nél néha megfagyok kék halállal és memó problémát ír. Ezt még kikisérletezem.
Ha 20X200-al nem lesz gond akkor valószínű a memória nem bírja. De nekem ennyi elég is lesz azt hiszem.
Az időzítésen én sem állítottam semmit minden megy frankón.
-
Kvazár
őstag
válasz
1 hete van asrock p55 extreme-em, és nekem bejön.
-
MrPG8
aktív tag
válasz
Én az MSI-ket ajánlom. Nagyon jó kis lapok. Felszereltségét nézd meg, és hogy szükségesek-e neked.
Ha számít az ár akkor GD55 egy jó vétel lehet. Nekem a nagytestvérük a GD80 van és nagyon szimpi.
A Gigabyte lapokkal sem tudsz igazán mellényúlni. -
dangerzone
addikt
válasz
MSI P55-CD53 28k
Ezt kifelejtettem.
-
dangerzone
addikt
Na összegyűjtöttem egy kis listát, azokról a lapokról ,amelyek szóbajöhetnek.
Ha esetleg tudnátok valamilyen infókat az itt felsorolt alaplapokról, kérlek titeket, ne tartsátok magatokban.
Szerintetek melyik lenne a legjobb vétel? (iponban ennyi az áruk)ASUS P7P55D 37k
GIGABYTE GA-P55-UD3 28k
GIGABYTE GA-P55-UD3R 32k
GIGABYTE GA-P55-UD4 37k
MSI P55-GD55 31k
MSI P55-GD65 38k -
Goldmen75
őstag
válasz
dangerzone #2709 üzenetére
Üdv!
Nekem ilyen lapom van s 750-es cpu s 4Ghz-ig simán megy benne! Igaz 1333-as apaceer ramjaim vannak.
Relatíve olcsó a lap, ami kell rajta van, ennyi. S Gigabyte -
Savanya
addikt
válasz
SimonYana #2710 üzenetére
Sajnos ... UD3 lap jó ,de csak alapra . Kissé fura hogy ramokra nekem finnyás volt . Kingmax 1333-as ment rendesen benne , 1600-as kingmax 1400-ig , 1600-os Corsair csak 1066 , Geil meg csak ha xmp-t engedélyeztem . ASUS P7P55D PRO már egy másik kategória volt hozzá képest .
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #2702 üzenetére
Ugyan így jártam a GEIL BLACK DRAGON - al.
1800-on csak CL10-ben indult el azokban a lapokban amiben az EVO ugyan az a 2130-as ramja elsőre megy. Evo-ból belepróbáltam a 4 modult és gyönyörűen ment ugyan úgy 2130-on!dangerzone
Én úgy veszem észre ezek a lapok közt elég komoly különbségek vannak és nem az extrakban!
Van aki panaszkodik,hogy ami az UD5-ben megy szépen az az UD3-ban nem megy (gondolk itt a ramokra). -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
i5 alá milyen lenne ez a lap szerintetek? : GIGABYTE GA-P55-UD3
Tuningolni is szeretném.
Sok full extra nekem nem kell, világrekordot sem akarok dönteni. Csak jól lehessen benne hajtani a procit. -
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #2706 üzenetére
Nekem ez már a második vízhűtéses gépem.
Az előzőt azért cseréltem le mert elöregedett a gép. Minden jól működik rajta, csak az egy Amd athlon xp 2600+. Közel 4 évig használtam vízzel, meg tuninggal.
(Fő oka, hogy cseréltem:
nem vitte win7 alatt a 1080p-s videókat. Amikor már közel 1 éves volt a telepítés, akkor már a 720p-t se.)
Természetesen oda kell figyelni a dolgokra.
De, ha minőségi alkatrészeket használsz, akkor nem lesz gond.
(Viszont úgy 2-3x drágább.)Üdv.
-
Goldmen75
őstag
Jómagam is gondolkodtam vízhűtésen, de mikor két ismerősömnek is csak úgy fogta magát és szivárogni kezdett, 1iknek az alaplap égett le, másiknak majdnem az egész gép tönkrement, na akkor döntöttem el ,hogy jó nekem a friss levegő...
-
Kvazár
őstag
Sikerült beüzemelnem a vízhűtésemet, és megszűntek a hőmérsékleti gondjaim.
Előtte ilyen volt 3 perc prime után (Teljesen gyári hűtés, és még a paszta is az kétes tapasz volt amit ők tettek rá. Egyszerűen kíváncsi voltam az Intel szerint milyen az a megfelelő hűtő):
[link]
Most ilyen, 3 óra prime után:
[link]Üdv.
Ui.: tehát a gyári, amit 40e fölötti procihoz adnak, csak arra elég, hogy netez.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
-Gabesz- #2700 üzenetére
nekem most Geil Ultra 2x2 2133MHz CL9 van, de tegnap már odáig jutottam vele, hogy kiszedem a gépből, kettétöröm és összetaposom őket
nemtom mizu, lehet hogy valami bios szórakozás, de az hogy 1700 felett nem tudom elindítani a gépet még CL10-be se az már kicsit durva
bezzeg a jó kis GSkill 1866-os ramok 2300 CL9-be is szaladtak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spectre Divide - Befellegzett a játéknak, lekapcsolják a szervereket
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- One mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Stabil pályára állt az Android 16
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest