Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Legion Tab - kicsi a bors, de erős
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
kösz!
ezt az gigás írást már nézegettem régebben
de a QPI link az elég kötött
tényleg, [x36], [x44], [x48] és [Slow Mode] van (ez utóbb micsoda?)
a QPI link általában x36 megy ami a bclk x18 = QPI link
ezt nem egészen értem, miért feleződik meg?
az volt a lényeg hogy kb 4000mhz-s qpi link volt a legfelsö határ .. itt úgy gondolom "platform wall"-ba ütköztem, de láttam már magasabb qpi link-eket is persze
azt hiszem vmelyik tesztben olvastam olyat, hogy az uncore-hoz másfajta tranzisztorokat használnak, amik nem bírják úgy a sebességet, mint a magok
-
Zájec
veterán
válasz
SimonYana #894 üzenetére
klassz ár, pláne a korábbi 30k-s..
-
SimonYana
addikt
válasz
Khaosz55 #891 üzenetére
Én todok neked ha kell Életartam garival!
Nem igaz az , hogy méreg drága!GEIL EVO PC17000 2133MHz 4GB KIT2 CL9
Gyártó: Geil
Típus: DDR III
Időzítés (SPD): CL9 ns
Kapacitás: 4 GB
Sebesség: 2133 MHz
Energiafelvétel: 1.65 V
36'000 FtGEIL ULTRA PC17000 2133MHz 4GB KIT2 CL9
Gyártó: Geil
Típus: DDR III
Időzítés (SPD): CL9 ns
Kapacitás: 4 GB
Sebesség: 2133 MHz
Energiafelvétel: 1.65 V
34'000 FtEz nektek méreg drága?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Khaosz55 #891 üzenetére
Egyet nem értek, hogy akkor mért van az I5-ös alaplapokon hogy 2000meg 2200 Mhz memória, amikor nincs is olyan memó ami menne 1,65V-on és 2000Mhz-en.
téves. létezik ilyen memória, de ezekről 2 okból nem tudnak nagyon sokan:
-1 : mocsok drága, sokszorosa az itthon kapható jobbfajta KIT-eknek
-2 : nincs beszállítója itthon , így nem is lehet hozzájutni boltba, max ha valaki kintről boltol magának....mert ugye mindenhol van, csak ebbe a retek országba nincs semmi normálisazt az 1.65V-ot meg nem kell szentírásnak venni, ha egy picivel többet kap a ram, attól még semmi baja nem lesz a cuccnak
-
Khaosz55
addikt
Na most meg lehet kövezni memóri kérdésben.
Ha jól értem, akkor max 1,65V-ot lehet adni az I5 rendszerben a memóriáknak.
Hát amiket találtam eddíg 1,5V vagy 1,6V-nál max 1600Mhz en mentek, de inkább mind 1333-on.Akkor gondolom max ilyen memót lehet a gépbe rakni.
Egyet nem értek, hogy akkor mért van az I5-ös alaplapokon hogy 2000meg 2200 Mhz memória, amikor nincs is olyan memó ami menne 1,65V-on és 2000Mhz-en.
Olyan mint valami zákutca ez így. Minek venni böszme memót ha a 1,65V-nál nagyobbra nem emelheted a feszkót.
-
törölt tag
Üdv !
Segítsetek hogy a biosban mit kellene beállítanom, hogy 3.8mhz-en menjen a proci.
Giga UD3, Kingmax 2x2gb 1333 ram és i5 750 van a gépben.Előre is köszi a segítséget.
-
keIdor
titán
válasz
SimonYana #887 üzenetére
Megpróbálok segíteni, de P55-el még nem volt dolgom, túl új, hogy valamelyik ismerősnek már legyen.
Hát amit feltétlen át kell állítani (X58-nál legalábbis) az pl. a QPI link tuningnál. Legkisebb szorzó, x36 ha minden igaz. A másik kettővel nem kell foglalkozni.
Uncore-al megint nem kell, mert ahogy látom 750-nél csak egy szorzó áll, BCLK növelésével tudod azt is növelni. Olyan, mint a ramok.
Arany szabály, hogy ramoknak max: 1,65V, QPI-nak max 1,35V!
Spread Spectrumokat mindig Disabled-re tesszük, PCI-E frequency: 100MHz
Én EIST, C1E-t egyéb energiatakarékossági cuccokat is ki szoktam lőni, azt ha minden igaz, akkor a CPU Configurations menüben találod.Aztán vannak egyedi opciók szinte minden lapnál, gondolom nálad is lesz majd olyan, amit Extreme Tuning esetén kell feloldani. Nálam ez csak annyit csinál, hogy magasabb feszültségeket is be lehet állítani, és kilövi a túlfesz. védelmet.
Ezeket nem kell bántani. -
Zájec
veterán
tlac :: én se , csak nagyjából amit eddig kivettem a dolgokból..
"tehát, hogy is működik ez pl. egy gigánál?"
erre a legjobb ismertetö a Gigabyte overclock guide . igaz ez X58-hoz van , de a core i5-i7 platform lényege és müködési elve megérthetö belöle..
"van egy bclk, amit szorozva a CPU Clock Ratio-val megkapjuk a proci sebességét"
"a System Memory Multiplier * bclk pedig a memória frekvenciája"a x6 a legkisebb és a x18 a legnagyobb .....(guide 9.oldal)
"és a bclk szorozva vmi uncore multiplier-rel az memóriavezérlő sebessége lesz?"(guide 5.oldal)
"qpi-t hogyan kell beállítani az uncore-hoz?" viszonylag függetlenek, tehát szabadkezü a dolog... de a QPI link az elég kötött... az Uncore-t szélesebb lehetöségben lehet állitani , variállni... ha alacsonyabb ramórajelhez párositasz egy magasabb uncore-t akkor is elég gyors tud lenni a memrendszer része... tehát ezért nem számit annyira a memória órajel nagysága, vagyis számit , de lehet büvészkedni,
a QPI link általában x36 megy ami a bclk x18 = QPI link
de van még lehetöség , (guide 6.-7.oldal)
nálam a x44 és a 48 kb . 170bclk-ig ment... az volt a lényeg hogy kb 4000mhz-s qpi link volt a legfelsö határ .. itt úgy gondolom "platform wall"-ba ütköztem, de láttam már magasabb qpi link-eket is persze.... nálam az van hogy 222bclk x 18 = 3996mhz qpi link... ezen még prime stabil is de 223-nál mintha szakadékba ugrott volna a platformom... semmi , egy mm-el sem tovább... érdekes... (semmi átmenet)(#882) Keldor papa :: a te példád csak 200bclk-nál vonatkozik,,,
tehát az Uncore emelkedés intervallum nagysága , az megegyezik a pillanatnyi bclk nagyságával... -
slett27
addikt
Megpróbáltam a max bclk-t az új F3f-es BIOS-al (Gigabyte P55-UD3R) nem változott semmi. 210 bclk-nál nyissz.
Valamit vagy nem jól állítok, vagy itt a proci vége.
Az osztó szerintetek itt mindegy ? Mert P35 (talán P45-nél is) volt hogy bizonyos RAM osztókat nem szerette a lap. Én max bclk-nál mindig 13xx MHz körülire állítom.
-
Zé_Mester
őstag
nem a ramra és nem a 100 évig stabil rendszerre ment a teszt.
minimum feszre voltam kíváncsi 4000 MHz-en, mivel a vevőt ez érdekelte.
ramot nem tesztelek mellé, mert úgyse lesz ilyen ramja mellette, ha lesz is, nem biztos hogy ugyanígy fogja hajtani, ahogy én hajtanám, feleslegesen szórakoznék vele.32/64 bites rendszer abszolút nem számít, mivel 1db 2GB-os modul van a lapba.
sonique - 1800MHz-hez képest elég sok a fesz.
átolvasom már amit linkeltél, hogy mire is jó ez a F5x bios. -
sonique
őstag
ezt is evvel a moddolt biossal csinaltak 200fsb hez képest elég alacsony a fessz...
-
sonique
őstag
tud valaki németül
?
csinaltak valami biost giga p55 deszkához valami dinamikus cpu vcore allitassal
sajna nem tudok németül itt a link -
kaoszpapja
aktív tag
nah mára csak egy 220bclk 32M jutott. majd holnap megnézem a 230-at is, de ma mek inni
-
tlac
nagyúr
én nem értek ehhez, semmi tapasztalatom core i-s procival és nem is követtem eddig a topikot
tehát, hogy is működik ez pl. egy gigánál?
van egy bclk, amit szorozva a CPU Clock Ratio-val megkapjuk a proci sebességét
a System Memory Multiplier * bclk pedig a memória frekvenciája
és a bclk szorozva vmi uncore multiplier-rel az memóriavezérlő sebessége lesz?qpi-t hogyan kell beállítani az uncore-hoz? gondolom annak nincs értelme, ha a qpi gyors, de a uncore pedig lassú vagy fordítva
-
lord szan
csendes tag
Nem hiszem, hogy AHCI-ben lett volna, hisz akkor elvileg az xp telepitő nem is látja a HDD-t. De majd utánanézek, kösz a tippet.
Tuningnál szerintetek mik a lehetőségeim? A ramjaim sajna csak 1333-asok, a bclk pedig ugye 133, ha ezt megemelem, a ramok birják vajon? Esetleg ha lejjebb állitom a memória szorzóját? -
Zájec
veterán
tlac :: jó kis proci a 860-s
én is azt venném... picit olcsóbb is mint a 920-s... a trich és dc között alig van különbség..
biztos lehet állitani a 860-s uncore szorzóját...
az intervallum nagysága az adott bclk nagysága... tehát amennyi a bclk annyi az intervallum nagysága...(#864) Keldor papa::"200MHz-es lépcsőnként."
nem annyinegyébként jó Zé eredménye, csakhát ramot abszolut nem terherlt, csak a procit,, nekem úgy lenne teljesértékü ha a 4gb ramot is teszteli, és lehetöleg 64-s oprendszerrel...
-
kelzsoca
félisten
válasz
lord szan #872 üzenetére
Nos, xp-t próbáltam felrakni, mert még mindig jobban kedvelem a vistánál, de teleptés közben állandóan kékhalál fogadott, igy maradtam a vistánál
Talán a biosban kellett volna beállítani hogy ne AHCI módban fusson a HDD, és akkor nem lett volna kékhalál, a vista nem véletlenül nem nyafogott erre
-
lord szan
csendes tag
Nos, xp-t próbáltam felrakni, mert még mindig jobban kedvelem a vistánál, de teleptés közben állandóan kékhalál fogadott, igy maradtam a vistánál, csak hát nem kevés időmbe bele telt az is mire a vista rendesen működőképes lett, pl. én egy audigy hangkártyát használtam korábban, ahhoz meg nem találtam normális vistás drivert, igy kénytelen vagyok az alaplapi hangkarit használni. No de mostmár jó.
Közben bekukkantottam a biosba is, és van valami, amit nem értek. Úgy tudtam, hogy az uncore órajelnek kétszer annyinak kell lenni, mint a ram órajelének / vagy ez csak i7 9xx-eknél van igy? /, mert nekem a ram 1330 / 10x133 /, az uncore pedig 2400. Egyébként mi történik, ha nincs meg a duplája az uncore órajele a raménak? -
lord szan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem van egy i7 860-asom! Tegnap vettem egy giga ud3-as lappal és 2 db 2 gb 1333-as rammal. Tuningot még nem próbáltam, egyelőre örülök, hogy megy a gép, win intsallnál voltak gondjaim ugyanis. Tuning ügyben asszem a segtségeteket fogom kérni, én utóljára még a p3-asomat húztam, az meg már jó régen volt.
-
Overlocker
veterán
Nálam DFI P55-el nincsenek USB fagyások, és eddig max 227 bclk léggel, 18x szorzóval, 1,42v vtt-vel.
-
Zé_Mester
őstag
THX
van még, ahonnan ez jött
860-asokat kedden kapok, tesztelgetem majd azokat is hogy mit mennek.
addig megpróbálok rájönni mit szeret ez az UD5 lap, és akkor minden baba leszkaoszpapja : nekem is csinál érdekességeket.
ET6 pl meghülyül ha 5 BCLK-nál többet emelek benne és leveszi a +1 szorzót....stb.de sztem folyamatosan jobbak lesznek, csak jöjjenek az új bios-ok.
-
keIdor
titán
válasz
Zé_Mester #835 üzenetére
Ez már meggyőző proci!
Végre nem 1,4V 4GHz stabil példány...
i7 860 van itt már valakinek?
Tuco Ramirez: Hát szerintem előbb jön a 32nm változat, mint egy újabb stepping. Szerintem kb. márciusra fog érkezni, ha egyáltalán érkezik...
Igaz roadmap nem jelöli a 32nm 4 magost, de csak nem ölik meg ilyen hamar ezt a foglalatot... bár igaz, nagyon közel van a Sandy Bridge. -
Tuco Ramirez
őstag
Tetszik ez a i5 750.
Nincs infoja valakinek arról, mikorra várható, hogy kijön belőle a következő stepping?
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
Zé_Mester #854 üzenetére
köszi!
a következő szint a szárazjég vagy a nitró lesz
most még eléggé kiforratlan a dolog. nem értem hogy mért nem működnek rendesen az usb-k
a tuningon is van mit javítani, mert 220bclk-hoz elég 1.35 vagy még kevesebb qpi\vtt, de 230-hoz már 1.47v kell. 230-on lefut hibátlanul az 1M (mást nem próbáltam még), de 231-en rögtön fekete képernyő. az ET6 meg nem mindíg azt jelzi amit kéne.
egy új bios-nak nagyon örülnék
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok. Egy I5-ös rendszerhez milyen DDR3 memóriát kell venni?
Olvasgattam, hogy nem lehet túl magas az alap feszkója a memóriának mert akkor megsül tuningnál a proci.
Ha lesz I5-öm akkor meg akarom hajtani amit bír. Ez a 4Ghz-re akarom kb hajtani, de nem tudom milyen memória kell hogy a tuninggal ne legyen gond. 1333,1600,1800 stb
szóval én ezt néztem ki.
CSX 4 Giga 1800MHz 8-8-8-28 1,9V
Ez most jó lesz vagy sem ...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
kaoszpapja #853 üzenetére
gratula, ez már egész korrekt eredmény, pláne ha még sikerül teszteket is futtatni rajta.
ha jól lehűtöd nitróval vagy jéggel, akkor elég szép eredmény várhatóén szenvedek továbbra is, 225-ön úgy ahogy elkezd tölteni a win, de megáll. 230-on se kép se hang. nagyon gyanakszok az F5f bios-ra, lehet hogy ez kavar be, de ezt majd kipróbálom vasárnap, hogy más biosszal megoldódik-e a helyzet.
-
kaoszpapja
aktív tag
mert nekem az egér, seagate külső vinyó és egy wireless usb-s cucc van és ha tuningolok, akkor a wireless semmiképp nem működik, a többi meg akkor működik, ha csak 2 usb van bedugva.
__________________________________________________________________________a 230bclk-ról itt a valid.
-
slett27
addikt
válasz
kaoszpapja #851 üzenetére
Nem próbáltam, de van egy 80GB SATA 2,5" HDD+RACK, azzal megpróbálom.
-
slett27
addikt
válasz
kaoszpapja #848 üzenetére
Ahham, hogy megtoltad a QPI/VTT-t 1,47-re. Én 1,32V-nál többet nem mertem neki adni (lehet ezért ment csak 210-ig). No akkor adok majd neki.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
kaoszpapja #848 üzenetére
na nekem 225-ön belefagyott
ezzel még szórakozni kell egy darabig, de most vasárnap estig szünet -
kaoszpapja
aktív tag
cpu vcore----------1.375
qpi\vtt---------------1.47
pch core-----------normal
cpu pll--------------1.8
dram voltage-----1.6
dram term.--------0.82ilyen beállításokkal léptem be a windows-ba 220bclk-val és onnan easy tunner-rel nyomtam fel 230-ra. egyből bios-ból még nem néztem, majd csak este folytatom, mert itt az ideje hogy jáccak egy kicsit
Zé_Mester: köszi! várom a válasz bclk-t.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
kaoszpapja #844 üzenetére
úúúúú, korrekt eredmény, én még nem néztem max bclk-t, de itt az ideje úgy látom.
egy beállítást szívesen megnéznék, hogy mit állítassz neki.de közbe tesztelem a procit. íme egy újabb környezetbarát eredmény
-
slett27
addikt
válasz
kaoszpapja #844 üzenetére
Arról a 230-as bclk-ról kérhetnék egy BIOS beállítást ?
Ez az eredmény több mint gyönyörű. Sima léggel ?
-
kaoszpapja
aktív tag
-
kaoszpapja
aktív tag
tegnap nézegettem egy kicsit a rendszert:
3.0GHz - Pi
3.2GHz - Pi
3.4GHz - Pi
3.6GHz - Pi
3.8GHz - Pi
4.0GHz - Pi
4.1GHz - Pi
210 BCLK
220 BCLKha magas a cpu vcore, akkor azt tekintsétek el nekem, mert azt még nem tapasztaltam ki.
csak nálam van az, hogyha a pch core nem auto-n van, akkor nem jól kezeli az usb-ket?
-
Zé_Mester
őstag
hmmm........akkor passz.
próbáld meg a vga driverbe kihúzni a képet. és akkor már jó lesz.más : előfordulhat az, ami a wolf prociknál is, hogy retek a szenzor ???
most nézegetem 4200-on, 1,312V-tal Prime alatt, megy szépen, de a hőfok kb semmit nem változott 4000MHz - 1,232V-hoz képest
-
Zé_Mester
őstag
no akkor itt a 4GHz-es eredmény
Intel Core i5 750 @ 4000MHz (20x200BCLK) 1,232V - Prime95 stabil
elég beteg ez a proci , ahol nézegetem 750-es eredményeket, mindenhol 1,3V körül/felett megy csak 4GHz-et stabilan
-
Zé_Mester
őstag
procihoz illesztőprogram ?
nem szokott gond lenni procicsere miatt, nekem volt olyan hogy 3 procit cseréltem ugyan abba a lapba, ugyan azzal a rendszerrel, de semmi ilyen gond nem volt.
win7-tel meg pláne nem, elég jól viseli a változásokat.P35-DQ6 -> MA790FX-UD5P -> P45-UD3LR -> P55-UD5
ezeket mind ugyan azzal a win7-tel használtam, első startra megkeresett mindent, restart után pedig ment szépen ahogy kell.inkább próbáld meg a vga drivert újra feltenni, az megoldja a problémát.
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
Processzort cseréltem (intel).de nem távolítottam el csere előtt az illesztőprogramot.A rendszer (Win 7)automatikusan telepítette az újhoz.Légyszíves írja meg valaki hogy hibát követtem-e el,mivel minimálisan kisebb lett a monitorképem. -
Zé_Mester
őstag
válasz
kelzsoca #826 üzenetére
ez a funkció inkább extrém tuningban segíti a felhasználót, de tesztelgetéshez simán használható simán léggel is, akár 24/7 beállítás keresésére is. legalább nem kell folyton restartolni.
többiek : mi az a VCore, ami jónak számít 4000MHz-en i5 750-el ??? stabil értékre gondolok
-
kelzsoca
félisten
Igazából csak ki akartam próbálni, mint bioson kívüli lehetőséget
De én is jobban bízom abban ha magam állítgatom be a dolgokat a Bios alól
Egyébként igen, ez a főgép, és ezt használom mindenre, tehát egyébként alapon fog ketyegni, esetleg egy komolyabb vga miatt majd a későbbiekben, ha szükséges akkor lenne húzva a rendszer
-
Zájec
veterán
válasz
kelzsoca #826 üzenetére
inkább ne használd az alaplapi +/- gombokat, inkább állitsd be fixen a biosba ,és a fesz-t is inkább meghatározott értékre, mert AUTO-n túlfeszelik a lapok...
ez a "pöckölgetés" inkább extreme tuningnál lehet segitség, ahol csontra kihegyezik a cuccot, tehát egy max validnál, vagy max.bclk-nál....
gondolom te 24/7-be szeretnéd elsödlegesen használni a gépedet...
-
kelzsoca
félisten
Az alaplapom MSI P55-GD65
A bclk-t egy + és egy - gombbal lehet változtatni az alaplapról is, és olyan kérdésem lenne hogy ez esetben a cpu feszt állítsam be autora, és ahogy emelem a bclk-t akkor automatikusan beállítja magának a feszt vagy ilyenkor is manuálisan kellene inkább állítani?
Holnap lesz időm végre foglalkozni a friss konfiggal
-
hito
nagyúr
Srácok...pörög ez a totyik rendesen úgy látom, már csak ezért is i5 lesz
A segítségeteket meg nagyon köszönöm (mindenkinek)
Átnyálazom az ajánlott tesztet, ha már veszek tudjam is hogy micsodát!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Overlocker #819 üzenetére
lehet elhozom a végleges Rev.1.0-ás lapot, megnézem azzal is.
de sztem itt lesz a bibi, mert az 99%-ban ugyan ez, némi változtatással itt-ott, de ahogy néztem a VRM 100% megegyezik.megpróbálok másik bios-szal, lehet ez a beta nem tetszik neki
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #819 üzenetére
hát igen , nem a fázisokon múlik , hanem a gyártón.... vagyis a mérnökökön aki beállitják a lapot...
a Gigánál mindig ez van.... "sok a drop"...
nálam a Biostar sem droppol...(#821) Zé_Mester :: hát ezek a kezdeti B1-ek elég gyengék tuningban, vagyis inkább nagyon feszéhesek... várni kell még valami jó C0 v D0 szériára...
-
Zé_Mester
őstag
üdv
LGA775 procira lecserélni a mostani Q6600-at nem érdemes, akkor már inkább i5.
eleve jobban húzható, gyorsabb is, meg mégis csak újGigabyte GA-P55M-UD2 : nem rossz lap, árba is helyben van.
talán egy pici hibája van : nincs semmilyen borda a VRM-en. ez tuningnál hátrány lehet, mert melegedni fog. de van Gigabyte GA-P55M-UD4, az már kapott hűtést, mondjuk egy 10-essel drágább is.a procit megbeszélhetjük, írj majd rám privibe
-
slett27
addikt
-
hito
nagyúr
Sziasztok...én is tervezek Q6600-ról áttérni Lynnfield-re. i5-öt néztem ki magamnak. Érdemes beleugrani egy ilyen váltásba?
Másik variáció egy Q9450-es lenne, de ezt azért nem preferálom, mert Q-ról sok értelme nem lenne Q-ra váltani, hamár itt van az új korszak hajnalaMásik, hogy egy mATX lap is kéne a proci alá. Gigabyte GA-P55M-UD2 deszkát néztem ki hozzá. Mennyire jó választás i5-höz? Nem titkolt szándékom a jövőben jó alaposan meg is rángatni a procit
Zé: lehet engem érdekelne majd a motyó
-
Zé_Mester
őstag
hmmm, ezt nem értem
ez a sok fázisos "ereszdelahajam" is egy nagy maszlag, mi a gyásznak 12 fázis, ha így se képes tartani a feszt
(UD6-ot már meg se merem nézni a maga 24 fázisával)na próbálkozok még, megnézem másik biossal hogy azzal mit alkot, de van egy sanda gyanúm hogy semmi nem fog változni
ui.: eladó az i5 750, akit esetleg érdekel
-
slett27
addikt
válasz
Zé_Mester #814 üzenetére
Én nem vettem észre ezt a problémát P55-UD3R-el. LLC-t bekapcsolva beton stabilan tartotta - CPUZ-vel néztem - azt a feszt amit a BIOS-ban beállítottam. Lehet ezek a felső kat. lapok feleslegesen túl vannak bonyolítva ?
szerk.: Ha van lehetőséged, sztem próbálj ki egy ilyen lapot.
-
Zé_Mester
őstag
üdv all
egy apró kérdésem lenne P55-UD5 tulajokhoz.
na van időm tesztelgetni, de már rögtön felhúztam magam.
elég sokat droppol ez a szemét lap1,4000V bios VCore-ra IDLE 1,3600V-ot ad, terhelve 1,3440V-ra esik vissza.
van 3 Load Line Calibration lehetőség : Standard, Level1, Level2.
első kettő kb semmit nem ér, a 3. meg megküldi a procit 1,4650V-ra, 1,4000V beállított értéken.másoknál is így megy ez, vagy csak ez az ES lap ilyen hülye?
Bios : F5f
CPU : i5 750 -
Zájec
veterán
(#810) SimonYana , (#811) kaoszpapja :: ha megnézitek a manualt , akkor balrol a 2. és 4. slot hivatalosan az 1. és 3. nempedig a 2. és 4 -s....
(#812) CHIPman :: nincs sok köze hozzá... ha nagy hűtö van fent mint például a mugen2 akkor mindkét slotot eltakarja a venti... de a hűtö nem.. tehát csak a ventit kell levenni ha ramot cserélsz..
-
CHIPman
nagyúr
-
SimonYana
addikt
válasz
kaoszpapja #809 üzenetére
A P55-nél 2. és a 4. slotba kell tenni a 2 ramot.Ha az 1. és 3.-ba teszed nem indul csak akkor ha 4 modulod van!
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
kelzsoca #806 üzenetére
köszi!
CHIPman: egyenlőre még nem.
most kezdem az ismerkedést. idáig windows telepítés volt, na meg egy jó félórás szenvedés az első bekapcsolással
. fekete képernyő fogadott és nem tudtam vele mit kezdeni, de kb félóra után megpróbáltam a ramot másik slotban és így bekapcsolt
. gondolhattam volna hogy ram lesz, mert az ud3p is ezt csinálta p45-ön, de meglátszik rajtam, hogy több mit egy hónapig most egy 1100mhz-es amd-t használtam
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #801 üzenetére
hát ez elég gáz.. eléggé kötött lett... akkor a 860 -870-nél nincs ilyen...
ott szabad a dolog... -
CHIPman
nagyúr
válasz
kaoszpapja #805 üzenetére
Nitrót is kap?
-
kelzsoca
félisten
válasz
kaoszpapja #805 üzenetére
Gratula a konfighoz
-
kaoszpapja
aktív tag
nah meglett végre a rendeszer.
kezdésnek egy UD3R-t, egy 750-es procival. megpróbálok valamit alakítani ma, de csak most látok először core i-s procit élőben
-
kelzsoca
félisten
válasz
Overlocker #803 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik, de ha vennék egy SSD-t csak rendszernek (32gb) az megdobná a teljesítményt? mert érezem hogy sokszor a HDD-re kell várni (Samsung F3 500Gb)
-
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #801 üzenetére
Akkor tehát csak az "FSB" emelésével lehet az órajelét növelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt számítógép ( Rtx 2070 8gb, Ryzen 7 2700x )
- Intel Core i9-10900X S2066 (10C/20T 3.70-4.50GHz 19.25MB 165W)
- Új, Bontatlan! Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box Processzor eladó!
- Új, Bontatlan! AMD Ryzen 5 9600X 6-Core 3.9GHz AM5 Box Processzor eladó!
- Intel Core i7-4790 gyári hűtővel, egy év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest