Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dymeix
csendes tag
Azt viszont tényleg nem értem, hogy mi értelme van elvenni egyetlen egy érintkezőt a foglalatból, mert nem hinném, hogy bármi érdemleges változást hozna, max akkor jó, ha valami új dolgot hoznak be vele. Mint mondjuk az AMD az am2-t lecserélte az am3-ra, hogy behozza vele a ddr3-at (a részletek most nem fontosak). De itt kiványcsi vagyok, hogy mit hozhat ez, amiért váltani kéne.
-
alibaba78
őstag
Egyetertek. Nem banom, ha majd eltunik a foglalat. Ha majd egyszer(mondjuk jovore
) cserelni akarom a procit, akkor adom vele a lapot is. A ddr3 szerintem ugyis marad. Az 1600mhzes memok meg szerintem legalabb 2 evig elegendoek lesznek. Lasd hany eve a toppon vannak a 800asok is (2-3?)
-
Goldmen75
őstag
Pénz..pénz..pénz..semmi másról nem szól ez...
-
Dymeix
csendes tag
Na de én csak azt nem értem, hogy miért baj, ha majd eltűnik az lga 1156 és a helyébe jön az 1155. Hiszen ezt játsza az AMD is az am2-es meg az am3-as foglaltaival, mert tudtommal az am2-ben 940 érintkező van, míg az am3-ban csak 939. De mégis belemennek az am2-es lapokba akár az am3-as procik is. Persze ha valamit nem jól tudok, akkor nyugodtan homályosítsatok fel, mert nem szeretnék nagy baromágot terjeszteni.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #2895 üzenetére
1. Nekem is i5 750-em van
2. Előző gépemet 7 évig használtam, így ez az egész engem hidegen hagy. Mire megint váltok a 1366 sem lesz sehol.
3. Igen a játékosoknak meg minden mindegy mert ők tényleg sűrűben cserélnek, de akkor is lehet, hogy valami i7-tel jobban járna.Üdv.
-
Goldmen75
őstag
Ez így nem teljesen igaz
Mielőtt megvettem a 750-est, 1000 tesztet olvastam s az derült ki világosan, hogy a játékos társadalom jobban jár egy 750-essel mint pl i7-920-al!!! Sok esetben leverte "nagyobb" társát. A többi alkalmazást tekintve, meg nagy eltérés nincs...Nem beszélve az árdifferenciáról, főleg alaplap terén(is)! Az hogy 2 év, nem sokat mozgat, hisz a mai világban jó ha az embernek 1-1,5 évig megvan a cucca, aztán úgy is továbblép, főleg a játékosok! -
Kvazár
őstag
Lehet csak a memória időzítések voltak rosszak,
Én most tesztelek 1-2 alkatrészt mert eladóak lesznek, és nekem is az volt.
Össze-vissza állítgatott biosszal nekiestem, hát mindenféle memória hibát tapasztaltam. Majd rendesen beállítva minden teszt többszöri lefutás után is hibátlan.Üdv.
-
Vagtam
tag
-
alibaba78
őstag
válasz
fsb1000 #2888 üzenetére
En meg semmit sem allitottam a biosban, es alapbol leviszi a magok sebesseget 1200mhz-re (9x133). Terhelesen meg 20x133. A C3/C6/C7 State Support nalad be van kapcsolva? Lehet, az is segit.
maci74: Szerintem tokeletes lesz. Mar csak egy hazba rakd bele, mert igy eleg veszelyes.
-
Kvazár
őstag
Pedig ott kéne lennie valamelyik adwanced menüpont alatt.
De, ha nem találod akkor kérdezd Sub-ZeRo fórum társunkat, mert nekem is ő segített.
Én úgy néztem ez minden lapban benne kéne lennie, de nem 2 gigát kell látni, hanem 3,12-t, de a 4-et még így is kiírja, mint a képen.
Üdv.
-
maci74
tag
Sziasztok!
a jövö 7en rendelném az alábbi konfigot,s azt szeretném +kérdezni tőletek h. szerintetek elmegy ez így? Illetve h. ti mit változtatnátok rajta?
Ime:
MSI P55-GD65
INTEL Core i5-750
COOLERMASTER Hyper 212 Plus
GIGABYTE GV-N26SO-896I 896MB
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB
GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8
CHIEFTEC gps-550AB
+2db dvd íróElőre is köszönöm az építő hozzászólásokat
-
Vagtam
tag
Feltettem a win7-et és ugyanaz a problémám mint neked volt, hogy csak 2GB ram használható a 4GB-ből, és a BIOS-ban is látja ugyan, hogy 4GB van benne, de az egyikre azt írja, hogy nincs engedélyezve. Hogy lehetne engedélyezni
köszönöm
olyan, hogy memory remap funkció nálam nincs a biosban (giga p55 UD4)
-
Nescafé
őstag
üdv
Most egy 1156 socket és egy 1366 között van különbség? -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Kéne egy kis segítség P55-UD4 + I7-860 Bios beállításához.Minden OK, de Idle-ben nem akarja a szorzót visszavenni.
EIST, C1E = Enabled
Ha turbo OFF, akkor mindig 21x
Ha turbo ON, akkor változik: 21x-26xA fogyasztás tulajdonképpen OK, mert 10W alatt van (everest szerint), de zavar hogy a szorzó nem megy le. Egyáltalán mennyire kéne leesnie? Vagy ez nem része az energiatakarékos üzemmódnak P55 lapon?.
Mégegy kérdés:
Everest kijelzés szerint Prime95 terheléskor felmegy 100W főlé a fogyasztás, ahogy melegszik eléri a 135W-ot is. Ez normális? Több mint a TDP.
10% tunungnál (fesz = AUTO) pedig már eléri a 170W-ot is. -
Kvazár
őstag
válasz
alibaba78 #2876 üzenetére
Jajajjj
Kinek a pap kinek a papné.
Ez kb olyan vita mint az AMD vs. Intel. Vagy Win/MAC/Linux.
Ezek azok a viták amikbe nem szabad belemenni, és nem egy büntetést osztottak már ki érte.És tényleg ne is írjunk többet erről, mert sohasem lesz vége.
((((3 év garival vettem
))))
-
alibaba78
őstag
Ez a vantage hibaja szerintem, ne aggodj. Mas......, Nem is tudtam, hogy az Atinak van koporsoja?!
En majd akkor veszek nvidiat, ha a gtx260 ugyanannyiba fog kerulni, mint az 1gb-os 4870. Ugyanis a teljesitmenyuk megegyezik. Amig tularazzak a termekeiket, addig reszemrol maradhat is a boltok polcain. Lassuk be, a 9800gt araert majdnem egy hasznalt 4850 512mb-ot veszel, az pedig mar gts250 kategoria. Itt befejeztem az offot.
-
Kvazár
őstag
válasz
alibaba78 #2872 üzenetére
Pontosan. Egy kicsit vissza kell olvasni és 06 esetén a 4 gigára húzott kapott 6e körülit, az én áll 3,2m meg 5e körülit, ami szintén reális érték.
Csak mondom az a fura, hogy a PhysX-et támogatnia kellett volna.
Vagy lehet, hogy pont hogy támogatta és azért kapott annyit???De, akkor ez még egy hatalmas szög lenne az ATI koporsójában.
Azt hiszem most lebuktam, hogy nv fan vagyok.Üdv.
-
alibaba78
őstag
válasz
slayer006 #2868 üzenetére
Sajnos a vantage nem irja ki, hogy milyen sebessegen ment a proci, de 3dmark06 alatt kiirta, es 2666mhz volt, szoval nem hiszem, hogy 1200mhz-en ment a vantage.
Egyebkent meg realisnak tunik a 13000 koruli cpu pontszam, mert a phenom II x4 965 is kb ennyit ment alapon, es a ket proci pariban van. Javits ki, ha tevednek!?
-
alibaba78
őstag
A physx az Nvidianal olyan, mint a havok az Atinal, es azert talaltak ki, hogy realisztikusabbak legyenek a jatekok. Konkretan a tereptargyak realisztikusabb robbanasa, darabokra hullasa, stb..... Sok jatek, ami nvidia physx-et tamogat, azt szoftveresen a processzorra lehet haritani ati kartyanal, mig nvidianal hardveresen van tamogatva, es a drivereben ki tudod kapcsolni. Sajnos konkretan ezt a tesztprogramot (vantage) egy picit osszezavarja, ezert szoktak javasolni, hogy a tesztprogram idejere kapcsold ki. Eleg sok jatek tamogatja a physxet egyebkent: [link] . Ezeket a jatekokat nvidia kartyaval szebben lehet futtatni. (ELMELETBEN) De majd jonnek az okosabbak, es megkoveznek ezert a bena megfogalmazasert. Azert en megprobaltam. Szerintem errol szol a tortenet.
-
-
Kvazár
őstag
Én alapon használom, minden eco funkciót bekapcsolva, így 1200-3200-ig minden előfordul. (Közben változik a blck, szorzó és a fesz.)
De a legfurább az ez a pont érték:
Tudom, a vidkarim elég gyenge, és lehúzza, de nézd a prociét.
Mivel én is hibának véltem így vagy 3-4x lefuttattam, de kb azonos értékeket kaptam.
Üdv.
Bár lehet az összes ilyen, és csak én vok tájékozatlan
-
alibaba78
őstag
válasz
omikron23 #2847 üzenetére
Ezzel sikerul is 1600mhz-re tornaszni a ramokat, de ha jol sejtem, akkor a bclk-t kell 160-ra allitani, mivel auto-n 10x-es a szorzo. Tehat igyis-ugyis tuningolni kell a memok rendes mukodesehez?! Egyebkent a gyarilag 1.65v-os memok XMP nelkul 1.5v-on mennek.
mod: Vagtam: Mar irtam a hsz-t, amikor te is irtal.
Az nem lehetseges, hogy alaporajel mellett menjenek a ramok 1600-on? Vagy legalabb 1333-on?
-
Vagtam
tag
válasz
alibaba78 #2846 üzenetére
1066-nak ismeri fel a BIOS, attól még az tudja 1600-on az előírt késleltetéseket
Mint azt Omikron23 is írta válaszd az XMP Profilt és beállítja magát vagy simán manuállal állítsd be a kívánt értékeket, a feszkót ...és hadd szóljon.
Nekem kellet egy BIOS frissítés ahhoz, hogy normálisan működjön (szerencsére ez manapság b@romi egyszerű, főleg egy giga lapban).
-
omikron23
senior tag
Én GTX285-ről váltottam HD5870-re, de nem vagyok maximálisan elégedett. Kicsit többet vártam az ATI-tól. A rendszeres driver gondok talán soha nem oldódnak meg. Mindig azt ígérik, hogy majd a következő, aztán majd az azt követő, de ennek már nem lesz vége....
-
Jenő76
tag
válasz
FrankBlack #2814 üzenetére
GTX 275 helyett inkább vennék egy sokkal modernebb (DX 11) , erősebb , és kevesebbet fogyasztó radeon 5850-et
-
Kvazár
őstag
válasz
SimonYana #2839 üzenetére
Azért thx.
Próbáltam ott meg kérdezni, hogy oké jó, hogy most jó, de ezzel mit kapcsoltam be, meg ez hogyan is működik.
Erre azt kaptam válasznak, hogy a memória kezelést változtatja.
Hát ezt gondoltam, de milyenről, milyenre.
Próbáltam guglizni, de csak angol dolgokat találtam, meg egy ph-s fórumot, ahol egy srác megemlíti, hogy itt állítólag van egy cikk erről, de azt sem találom.
Esetleg tud valaki ebben segíteni?
Nem fontos, de jó tudni.Thx. Üdv.
-
Khaosz55
addikt
IMC Auton van és 1,25 V
Úgy néz ki nálam 3,9 Ghz a vége. Feleslegesen nem akarok feszkót emelni.
Én a turbót kikapcsoltam, az energiagazdálkodást meg be.
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Ez a memoria szerintetek elfogadhatoan fog menni egy p55-os lapban, vagy maradjak a Ripjawsnal? Koszi!
-
Ákos1111
tag
sziasztok
légyszi írjatok egy olyan megbízható linket,ahol lehet olvasni i5 750-es proci tuningolásáról!
köszi -
Kvazár
őstag
válasz
dangerzone #2832 üzenetére
Hiba megvan, ha esetleg valaki szintén ebbe ütközne.
BIOS-ban a memory remap funkciót kellett bekapcsolni.
Köszönet Sub-ZeRo fórumtársnak.Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
dangerzone #2830 üzenetére
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, miért írja és csinálja azt a win7, hogy 4 g ramból 3,18 a használható számára?
Mindenhol ezt írja és így is lehet látni a tesztpogikban
Pedig 1300 körülit ad a vidkarinak, tehát az nem lehet az indok.Win7 64 bites, és tudom, hogy ez nem az a topic ami a legoptimálisabb erre a kérdésre, de hátha akad itt valaki aki ért hozzá.
Thx. Üdv.
-
-Gabesz-
senior tag
Tudja valaki, hogy a tavasszal megjelenő I7 880 proci már 32nm-es lesz?
Illetve a későbbiekben gyártott I7 860-870 is át fog állni 45-ről 32nm-re? -
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Mennyire hangos egy i5 750 BOX gyári hűtése? Egy passzív videokari lesz mellé, halk rendszerventikkel. Érdemesebb lenne inkább nem "BOX" procit venni és valami egyéb hűtést venni rá?
Az előző gépeimet úgy oldottam meg, hogy házi módszerrel a hűtőbordákra erősítettem 12cm-es halk ventiket, amik tökéletesen működtek. Egy i5-nél is esetleg megoldható lehet így, vagy nem érdemes kockáztatni? (előzők: Intel E2180, AMD Sempron 2800+)Holnap veszem a gépet, így örülnék, ha addig kapnék valami választ, köszönöm
szerk: olyan nagyon sokat nem szeretnék pluszköltséget, néhány ezres ventik előnyben lennének.
szerk2: nem lesz tuning semmi a procin. -
duke
aktív tag
válasz
"AMI MÉG FONTOS KÉRDÉS: Azt vettem észre, hogy sok alaplap különböző típusai között szinte csak az a különbség, hogy az alaplap tápellátása hány fázisú.
ENNEK MI A GYAKORLATI JELENTŐSÉGE????????Mert rengeteg alaplapnál "csak" ez a tápellátás fázisai adatokban különböznek a különféle típusok, de egyik a másiknak akár duplájába is kerül.
MIRE JÓ EZ A GYAKORLATBAN?? MEGÉRT 50-60 EZRET IS AKÁR EGY ALAPLAP CSAK AZÉRT MERT SOK FÁZISÚ A TÁPELLÁTÁSA????"
Ennek van technologiai oka,reszben meg szerintem csak marketing.Egy fazisu kapcsolouzemu tap is pont ugy mukodne,csak tul nagymeretuek lennenek az alkatreszek,egy alaplaphoz kepest,ezert inkabb,tobb kisebb teljesitmenyu tapot hasznalnak a lapokon.
Sac per kb ez mondjuk ugy 6 fazisig tenyleg szukseges es celszeru.De szerintem a 12-24 fazisu tapokat mar csak a reklam miatt talaltak ki(kisebb mertekben az energia takarekosag miatt).Illetve talan az extrem tunningnal ahol a processzor 250-300 wattot fogyaszt lehet hogy tenyleg jol jon egy 24 fazisu tap. -
Vagtam
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni i5(750) feszemeléseihez.
A korábbi hsz-ekből kiderült, hogy a VCore-nak mennyit érdemes adni, de mi lesz a többi feszültséggel, azokkal mit kell csinálni
(a ram-ot kivéve, mert azt belőttem).
Fixáljam őket a gyári értéken
Melyikhez szabad nyúlni és melyikhez nemKöszönöm a segítséget
üdv
Tomi
-
Goldmen75
őstag
GI-GA-BÁJT! GI-GA-BÁJT!!!!
-
haky
senior tag
válasz
Giga giga giga
-
slayer006
addikt
válasz
-
FrankBlack
csendes tag
Sziasztok.
Gépfejlesztés előtt állok, és nem tudom ledönteni milyen alaplapot vegyek, pedig olvastam itt a PH Fórumon már vagy 1000 hozzászólást.
CPU: Core i5 750 (2,66 Ghz) lesz
VGA: Geforce GTX275 lesz
RAM: valami jó fajta lesz (Geil, Corsair, G.Skill). Tudom, hogy 1,65 V kell hogy legyen a max, olvastam róla (1600 Mhz lesz a tuning miatt)Csak azt nem tudom milyen alaplapot vegyek. ami szimpi:
Asus p7P55-M
MSI-p55-GD65 (GD45, GD55)
Gigabyte P55-UD3 (UD4, UD5)Nem akarok nagyon tuningolni, csak egy kicsit: a Base Clock alap 133-at nekem elég ha 150-160-ra felveszem max. (ez ugye 2,66 GHZ-ről 3,0 Ghz, 3,2 GHZ)
Nekem nem kell USB 3.0, meg SATA 6 GB/s, meg SLI, Crossfire sem.
Melyik alaplapot ajánlanátok a fenti cuccokhoz?
AMI MÉG FONTOS KÉRDÉS: Azt vettem észre, hogy sok alaplap különböző típusai között szinte csak az a különbség, hogy az alaplap tápellátása hány fázisú.
ENNEK MI A GYAKORLATI JELENTŐSÉGE????????Mert rengeteg alaplapnál "csak" ez a tápellátás fázisai adatokban különböznek a különféle típusok, de egyik a másiknak akár duplájába is kerül.
MIRE JÓ EZ A GYAKORLATBAN?? MEGÉRT 50-60 EZRET IS AKÁR EGY ALAPLAP CSAK AZÉRT MERT SOK FÁZISÚ A TÁPELLÁTÁSA????
A választ, tanácsot, előre is nagyon köszönöm, légyszi segítsetek!
-
Machado
tag
Jelentem, megvettem a CM TX3 hűtőt, 4500-ért.
Prime 95 Small FFT, tuning nincs minden default, turbo bekapcsolva:
gyári hűtő - max 83 fok
TX3 - max 58 fok25 fokkal jobb a gyárinál
Másoknak is azt mondom, Core i5/i7 platformnál a gyári hűtő tuning nélkül is kevés!!!
-
haky
senior tag
Gondolkodj így: beletettem az i5-750 mellé 2db 2gb-s 2000-s HyperX-et majd BIOS--> tuning-->200x18 és ennyi. CPU: 1,275V-on ramok gyári feszen 1,65V. hibátlan, és így van memória sebesség rendesen. a 8xx i7 mellé is tehetsz ilyet nekem. 5ezerrel került csak többe ez a ram páros mint az 1600-as hyperx
-
Goldmen75
őstag
Tök jó, két halálfej beszélget
(bocsi) -
envy06
tag
alaplapom giga p55a-ud4 , 5850, i7-860- ehhez már érdemesebb 1600 -as ramot tennem? köszi
-
Zsubi
őstag
válasz
dangerzone #2797 üzenetére
Nem tudom pontosan de 1.35V-al mennek olyan 4500-4600 körül stabilan
De én erre azt szoktam mondani ameddig megtudod rendesen hűteni a procit mehet neki a fesz persze csak ésszel, normális keretek között
De nagyon a 32nm-nek sem ajánlott 1.35-nél többet adni 24/7-re -
envy06
tag
Sziasztok! i7-860 -hoz mien ram ajánlott??? 1333Mhz, vagy jó az 1600 Mhz- is?
köszi
-
haky
senior tag
válasz
dangerzone #2800 üzenetére
21
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spectre Divide - Befellegzett a játéknak, lekapcsolják a szervereket
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- One mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Stabil pályára állt az Android 16
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest