Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- SSD kibeszélő
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Raspberry Pi
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3513 üzenetére
És az mennyi volt? Én még soha sem láttam olyat.
Csak lefagyni láttam, ha sok volt.Szoktunk mi privizni is, régi cimborák vagyunk mi.
Fsb1000:
Dolgoztam már nyomdában is, sőt elég sokat is, mégsem vagyok nyomdász.
Samsung tv gyárban is melóztam már, mégsem vagyok tv szerelő. -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3511 üzenetére
Egy jó op. kivédi a külső és belső támadásokat, és nem kezd el kékhalálozni minden egyes hardver csere esetén.
Az meg szuper dolog, hogy olyan emberek hoznak olyan döntéseket amihez nem is értenek, és ezért sz@rból kell várat építeni. Mondjuk ez növeli a kreativitást és a kitartást.
Félre értettél, én nem a Windows-t szidom, én az xp-t de ez is egyéni vélemény. Főleg azért mert első mondatomnak egyáltalán nem felel meg. Egyszerűen nem egy stabil rendszer.
Hagyjuk.... legyen linux rulez, de az iskolapadban edződött rendszergazdiknak egyszer fel kéne fogni a gazdasági realitásokat
Erre meg csak annyit, hogy én nem tudom nekik mit kéne, és mit nem kéne felfogniuk, mert én nem tartozom közéjük, és a volt főnökeim sem.
A linux szintén jó dolog, és egy átlag user összes igényét kitudja elégíteni, csak sajnos vagy nem sajnos az nem arról szól, hogy tovább, tovább, tovább.
Ez lenne az optimális op csak sajna a gazdasági érdekek nem támogatják, meg sok a begyöpösödött ember, aki fél a változásoktól.
Az most még tény, hogy játékok nincsenek rá csak tetrisz, de lassacskán a pc is erre a sorsra jut, mer a konzoloké a jövő, hisz arra egyre több jó játék jelenik meg, míg winre, meg mac-re nem igazán. Vagy csak szerintem zöldebb a szomszéd fűje?Arra, hogy szerinted miért jó az, hogy hozzá nem értő emberek hoznak döntéseket azt nem tudom, de sajnos igaz és tény. Erre csak a Pirates of Silicon Valley egyik lényeges mondatát tudom idézni, amikor a végén Jobs azt mondja az ö rendszere a jobb, de Bill csak flegmán ennyit mond, Hát nem érted? Nem ez a lényeg...!
Ez tény, nem azért van win a gépükön, mert az annyira jó, hanem azért mert a gazdasási versenyben ez nyert, és pont.
De mint már mondtam nekem személy szerint csak az xp az ami nagyon nem jön be, és ha valaki kérdi, akkor őt is lebeszélem róla.
Viszont kezdünk messzire menni, és ez már nagyon nem ehhez a topichoz tartozik.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3508 üzenetére
Vírus, és hülye user.
Ezen viszont csak a linux segít. Ott a vírus esélye elhanyagolható, és az átlag usernek semmi jogosultsága sincsen, így túl nagy kárt nem tudnak a gépben tenni.
A rendszergazdis dolgot, csak azért mondtam, hogy arra utaljak hogy már számtalan gép megfordult a kezem között, itt ph-n csak remélni tudom, hogy ezzel mások is így vannak, és nem csak önkényesen kikiáltják magukat egy adott témában szakértőnek és osztják az eszet.
Sajna tápos topicban találkoztam ilyen okostojással, és én meg voltam akkora marha, hogy hallgattam rá. 1 táp mínusz, lecke megtanulva.De, te is jól látod a képet, a userek akik elrontják a gépeket, és nem az ami eredendően rossz.
Csak van az a pont amikor már több jogosultságot már nem tudsz megvonni tőlük, de nekik sikerül 5 perc alatt kiakasztani, és a nyomtató valami oknál fogva nyomtatás közben a ráírt szöveget tetszése szerint tájolja. (már volt ilyen...) Vagy másik jópofa dolog, minden hálózati automatikus keresést letiltasz, és nyomtató keresést is, de ha pdf-et akarsz nyomtatni, a ctrl+p után vagy 10 percet vársz, hogy a nyomtatási ablak megjelenjen, pedig már minden keresést letiltottál meg a hálózati beállításokat is újra konfiguráltad, de doc-ot meg simán kezeli.De, volt már olyan is, hogy csak azt vettem észre, hogy az eszelős felhasználó kilövi a vírus irtót, azzal az indokkal, hogy lassítja a gépet, és amint kimész a szobából ismét megteszi, csak azt felejtette el, hogy 2 napja mint a fejetlen csirke szaladgált a folyosón, mivel vírusos lett a gépe és nem tudott vele dolgozni...
Tehát igazad van abban a dologban, hogy a felhasználó és nem a gép a hülye, csak ezek a jóemberek igen hamar eltudják rontani, és ők azok akik a vistát, meg a 7-et használhatatlanak mondják mert baszogatja őket, ha valamit telepíteni szeretnének.
Tán nem kéne mindre rá klikkel, majd telepíteni...
Azt megnézném, egy linux alatt mit csinálnának, mert ott még jelszót is kér. Tudom kikapcsolható.Azzal is egyet kell értenem a gazdasági osztály döntése az, hogy milyen op legyen, a informatikai osztály csak ajánlást tehet. Viszont egyre több olyan munkahely van, ahol már a linux is, meg a mac is kezd teret hódítani, és nem ok nélkül.
De az is tény, hogy felhasználó biztos gépet nem lehet csinálni, és vannak olyan userek akik 5 perc alatt kitudnak olyan gépeket akasztani amit a programozók hónapokig teszteltek.
Megtörtént eset, csak a felhasználókra példa:
Suliban tanárok terveztek labortápokat, és tesztelgették őket meg minden, volt amikor rövidre zárták, meg minden ami kell, a táp túlélt minden. Gondolták, akkor ezzel már lehet oktatni. Hát a nap végére nem kimúlt 5 táp... -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3505 üzenetére
3 nyáron is voltam.
Sajna ott nincs más, sőt...
Némelyik usernek az is gondot okoz, ha valami eddig bal oldalon volt most meg jobb oldalon van (semmi politika), így ők egy op.-csere esetén a rendszergazdik rémálmaivá tudnak válni.Részemről az a 7 év amíg használtam elégvolt, hogy megutáljam, és ha nem muszáj nem nyúlok hozzá. (már több mint 3 éve váltottam.) Így nekem már bármit mondhat bárki, részemről az xp kerülendő. Ez mint már mondtam teljesen egyéni vélemény.
Természetesen ami linuxok esetén van, hogy félévente- évente újat adnak ki az sem ideális, de valahol a 2 között, még szerintem egy tartható fejlődést lehet elérni.A korral haladni kell, és az xp-n már a 22. sp sem tud segíteni, az akkor is egy régi mára már elavult rendszer lesz.
Egyébként vannak olyan nyomdák, ahol még '98 van, akkor e-szerint használjam azt, mert az iparban még az vígan jó?!
Jah, és egy csomó műszeren is xp-fut, de csak kinézetre azonos a PC-sel igazából köszönő viszonyban sincsenek, így részemről azok is jók. Nekem csak PC-s az ami elvesztette a szavatosságát.
Ha kéred az önéletrajzomat szólj átnyomom e-mailben.
Egyébként mi minden topicban egymás torkának esünk?? -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3501 üzenetére
Hát lehet, otthon a többmagosaimon nem próbáltam, csak az elmondásokra támaszkodtam.
Tudom, hogy sok helyen van xp (sajnos) mert 3 nyáron keresztül melóztam rendszergazda ként, és szívtam vele eleget.
Ha saját célra telepítek gépet, és a 7-et nem bírná akkor én inkább Ubuntut teszek fel mert az xp-t én személy szerint nem szeretem.
De ez az én véleményem, és elfogadom azt, hogy vannak olyan emberek akik a 10 éve használt op-ot nem akarják lecserélni, mert azt már megszokták, hiába van alatta egy többmagos vas.(Ez egyéni vélemény volt, ha nem értesz vele egyet, akkor hagyd figyelmen kívül.)
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3497 üzenetére
Nem limitálva van, hanem csak simán nem kezeli le: [link]
A képen egy 32-es xp van.Más is mondta már nekem, hogy 32-es xp-je volt, vett a p4-e helyett egy c2d-s procit, de sokkal gyengébb lett a gépe a csere után, és megnézte, és tényleg nem kezeli.
Az ok egyszerű, a 32-es xp közel 10 éves. Abban az időben még 2 magosok sem voltak sehol, nemhogy 4 magosok...
De ez egy sarkított példa, hisz kihasznál ma már xp-t.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3495 üzenetére
Pontvadászat, olyan tetsztprogival, ami nem használja ki a több magot.
De amúgy tényleg semmi értelme a minden napokba.
Esetleg még egy területet tudok mondani, ha 32 bites az op-od. Na akkor nyugodtan lekapcsolhatod, mert úgysem használod azt a 2-t és legalább nem melegszik annyira.
-
Kvazár
őstag
válasz
cncDAni2 #3492 üzenetére
Hali!
A srác simán csak letiltott a 4 mag közül 2-t, mert pi-nél úgysem terheli mindet, és úgy jobban tudja hűteni, meg stabilabb is tuning esetén.
És azért látsz 2 féle procit a képen, mert a cpu-z még így is felismeri a másik meg nem.Nálam igen, pontosan úgy van ahogy mondod. Be van kapcsolva minden power saving, meg egyéb vacak, és természetesen a turbo boost is. Így a procim órajele 1200-3200 között ingadozik a terheléstől függően.
Hát azt, hogy a nagyobb számú jobb az nem mindig igaz.
Én csak azt mondom, hogy itt a legtöbben 750 tulajok vagyunk, mert ennek a legjobb az ár/érték aránya.Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3477 üzenetére
Gépednek, ha nem húzód, akkor pont elég.
Ha húzod, szerintem akkor nem.
Hisz csak vidkarid fogyaszt 188 W-ot terhelve a proc is tud enni, olyan 94 W-ot, de ezek nem a húzott terhelt értékek, ha meg még húzod is...
Előtted többen is írták, hogy az a 94 akár 200-ra is felszökhet, és te azért rendesen megrángattad. 4,45 hát az elég brutál érték, egy 2,66-os proctól.Tehát, ha tuningolni akarsz, akkor lecseréled, ha nem, akkor nem fontos.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #3475 üzenetére
Mekkora tápod?
(Rossz táp tapasztalatom:
Már elég sokat vesztett az erejéből, mert az összes kondi kifújt már benne, de a gépet vitte.Viszont prime elindítása után olyan volt mintha kihúztam volna a konnektorból a gépet. Se kép, se hang. Táp csere, majd minden ment mint a karikacsapás.)
Jó hogy irkálok, és az adatlapodat nem nézem meg...
Szerintem az kicsi, azzal a konfiggal. -
Kvazár
őstag
Hali!
Hát sanszos a HDD nálad is. Mondom, valami bad szektor kereső progival menj rajta végig, de lehet elég lesz egy HD sentinel is, vagy a win HDD saját tesztelése. (HDD-n jobb klikk, tulajdonságok, eszközök, ellenőrzés...)
Én is tapasztaltam már 1-2 érdekes dolgot, pl. volt olyan ismeretlen 80-asra próbáltam win7-et rakni, de a telepítő 1 nap (igen 24 óra, ott hagytam a gépet) alatt sem futott le. Majd xp, és az meg rendesen lefutott. Ezek után HD sentinel, ami kiírta, hogy bad szektora nincsen, de a teljesítménye 70%-os, így lett még 1 papír nehezékem.
-
Kvazár
őstag
Pontosan mikor írja ki boot közben?
Nekem is volt a hetekben részem, ehhez hasonlókban bőven.
Nálam HDD.
Nálam: A logo elkezdett összeállni, majd jött a kékség, és a reboot.
Ezek után el szöszmötöltem egy kicsit a géppel, javítás, cd-ről javítás, csökkentett mód javítás, majd rendszer visszaállítás, HDD regenerátor futtatás, és a végén ismét ment a gép.
A HDD egyébként 8-9 gyenge/bad szektor van, de ezek mind az elején, amit a saját teszt progija is kiír.
Csak ezek után jött egy áramszünet, és tapasztaltam, hogy a 9 éves szünetmentesem aksija nem épp van top formában, majd kezdhettem előröl...De, volt olyan eset is, amikor a HDD vezérlőhöz nyúlkáltam bele, pontosabban ki akartam próbálni a raid-et, de az op ide-s beállításokkal lett telepítve, így amikor átkapcsoltam a biosban raidre, akkor a zászló el sem kezdett összeállni, máris kékhalálozott.
(egyébként ezt már megoldottam, újratelepítés nélkül)Tehát:
1. nálad mikor szál el?
2. szerezz be egy hiren's boot cd-t, azon szinte az összes hdd gyártó tesztprogija fent
van, és a HDD regenerátor is, és ezeket futtasd le. (egyébként a teljes gépedet végig tesztelheted vele, mert szinte mindenhez van rajta teszt progi) -
Kvazár
őstag
Nos srácok, én egyértelműen a Feketeszeder lekvár-t ajánlom nektek.
Na ennyit a pasztákról.
Mondjuk én is mx2-t használok.De van itt még egy gyöngyszem: [link]
-
Kvazár
őstag
Én sem adnék ki magamnak ennyit egy házra, mert én magamnak építek.
A mostanimat kemény 3e-ért vettem, de még mindig vagdosom, hogy pofás legyen.De vannak sokan olyanok, akik ezt nem tehetik meg, így ők keresnek maguknak egyet, majd meg veszik, és használják.
Ezt hogy értetted: szeretem ha elől fúj be a venti és hátul meg ki,
Ez is olyan, elöl van egy 12-es a HDD-k előtt, és hátul meg egy másik.
-
Kvazár
őstag
válasz
alibaba78 #3415 üzenetére
Szerintem ez a jobb.
Ez teljesen egyéni vélemény.
Indoklás:-Az USB csatlakozók kicsit felfelé néznek, így könnyebb az asztal lábánál lévő gépbe beledugni.
-Hordozható a fülek segítségével. (Én csak ritkán cipelem a gépemet, de akkor szidom magamat miért nem olyan az enyém.)
- teljesen szubjektíven: fekete a belseje.Hátránya:
-Ha vizezel, és házon kívülre kell jönnöd, akkor fúrnod kell, vagy egy PCI csati részénél hozod ki, míg a másiknál erre külön lyukak vannak.Mivel több érvem van mellette, mint ellene, sőt az is gyenge lábakon áll, így én a linkeltre szavazok.
Szerk.:
Nekem az elfordított HDD tároló tetszik. -
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Ennek a támogatása alaplap függő.
Az enyém pl nem kezeli, de a procim sem olyan amiben lenne, így nem is zavar.Te milyet használsz?
-
-
Kvazár
őstag
Köszi a mini alkalmazásokat.
Az everest lehet nem támogatja a lapodat, és azért ír ki minden félét. Máshol nem látsz benne érdekes dolgokat? Pl. nálam a gpus résznél tök üres volt és a hőfokokat is össze vissza jelezte ki. Ezt jeleztem az ide vágó topicban, és sorozatos képernyőkép küldésekkel lett a lapora beállítva. Volt olyan is amikor a proc, meg az NB hőfokát pl. fordítva írta ki.
Sajna amikor 2. alkalommal is jelentkeztem, mert a laptopomon is rosszak a proc értékek, meg lehet a hőfokok is, hát nem igazán tudtunk zöld ágra vergődni...
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3190 üzenetére
Szerintem legalább annyira fontos téma lehetne tuning esetén, mint a " mivel hűtsem " sokkal népszerübb és közérthetőbb téma.
Ez tény. Nekem is az elszállt kondis DTK-m simán vitte a gépet, csak amikor elindítottam a prime-ot, azonnal elment a kép, és leállt minden. Fura volt, mert amúgy minden jól működött eleinte, sőt játszani is lehetett. (Ez nem i5-tel volt.) Táp csere után minden a futott rendesen.
Egyszerű ökölszabálynak mondanám azt, hogy ha valaki tutira akar menni, akkor 600-feletti márkásat, vagy 700-feletti nem annyira márkásat vegyen, és az egy jó darabig tuti jó lesz.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3188 üzenetére
Hát tápja válogatja, és ez a téma nagyon nem ide tartozik.
De nekem is volt egy DTK tápom, amit a Codegennel tettek egy listára itt a ph-n. Én mégis gond nélkül használtam 7 évig, és amikor elpukkantak a kondijai, akkor sem okozott semmi kárt, csak már nem volt ereje ahhoz, hogy mind a 4 vinyómat vigye, így időnként 1-1 vinyót nem pörgetett fel. Azok a vinyók azóta is tökéletesen működnek.
Csak az azóta vásárolttal van bajom.
De ez megint nem ide tartozik, és az ide illő topicban már beszélgetek róla másokkal.
-
Kvazár
őstag
Olyanokhoz szeretnék szólni, akik i5 750 tulajok és tuningolják is.
Nekem elég antituningos ramjaim vannak, így míg nem muszáj, nem tuningolom, de érdekel, hogy miről maradok le.
Csináltam egy kis szuper pi-s tesztet, és arra szeretném kérni vállalkozó kedvű tulajdonos társaimat, hogy ők is futtassák le, és nézzük meg mit is jelenet az, ha 3,2 helyett 4, vagy 4,4-en jár a proci.Tudom, ez nem hogy nem használja ki a 4 magot, de még nem is 64 bites, de az alap programjaink mind ilyen. Így használati, és nem képességi teljesítményt mérünk.
(Azt az erőt mérjük amit egy alap progi ki tud hozni a gépből, és nem valami cél progit amit erre írtak kifejezetten.) -
Kvazár
őstag
válasz
FrankBlack #3150 üzenetére
A hőfok különbség kicsit, sok de esetleg reális is.
Abból adódik, hogy a magok hőmérsékletét a prociban lévő szenzorokkal méri a cpu hőt meg az alaplapba épített méri, ami ugye elég messze van tőle.
Tehát a magok hőmérsékletét nézd.Bocsi, biztos jól raktad össze, de hátha:
1 ellenőrizd le, hogy jól illeszkedik-e a hűtő a procidra, ha nem korrigáld
2 ellenőrizd a hővezető pasztát, hogy megfelelő mennyiséget vitted-e fel belőle, ha nem korrigáld.A fesz érdekes dolog, mert nálam soha, de soha nem megy 1,2 fölé, de még el sem éri, pedig nálam is minden auto-n van.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3146 üzenetére
Az a bibi, hogy ha jobbról nézem akkor is, ha balról nézem akkor is a pontos tartományban lenne.
Természetesen ezt a képet az i5-öm esetén azonos progikkal is elvégeztem és ott minden kattra azonos volt.Csak ha lineáris, ha nem, az szerintem tök nyolc, mert fourier számítással elég egyszerűen meglehetne csinálni a közelítő egyenesét, és mindjárt pontos lenne.
Tudom, hogy nem periodikus, impulzus szerű jelekre van, de ezt is fel lehetne vele bontani a komponenseire.
De, ezen kívül még millió+1 módszer van arra, hogy a nem lineáris karakterisztikát értelmezhetővé varázsold. -
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #3144 üzenetére
Szerinted, itt melyik értéket fogadjam el?
[link]
Az everest topicban már kiakasztottam a fejlesztő srácot
. Azt mondja ők az intel ajánlását követik, és pont.
De akkor miért jelzi ki rosszul a proci sebességet?Tudom nem ide tartozik, csak ha valaki nagyon emleget bizonyos progikat, hát én már kezdek egyiknek sem hinni.
Egyébként meg ennyit a hőfokokról: [link]
-
-
Kvazár
őstag
Értve! Köszönöm.
Nekem is 750-em van, de azért mert ez volt a legolcsóbb i5-ös, és i7-re meg nem volt elég pénzem.
Csak azt látom, hogy a 6?0-s procikat az Intel sorra dobja piacra, és jóval drágábban is.
Az, hogy azok csak 2 magosak, azt csak az előző kérdésem feltevése után vettem észre.Hát igen, az Intel ár képzési módszereit már sokan vitatták, de tényleg fura, hogy van egy olyan szegmens, ahol a legjobb a legolcsóbb. Ezért kérdeztem rá.
Egy kis kötözködés:
Tudnál olyan alkalmazási területet mondani ahova kell a 4 mag?
Mondjuk valami bitang Linuxos, szerveres megosztós gép esetén eltudnám képzelni, de egy közepes használat esetén nem. Vannak olyan tervező progik amik ki is használják? Én eddig csak 2 magot kezelőkkel találkoztam, bár lehet azok a 4-et is simán vinnék. De az össze ilyen általam ismert több magot kezelő is egy combosabb C2D-s procin is gond nélkül elfut. -
Kvazár
őstag
I5-ös procik közül melyik a legerősebb? [link]
Józan paraszti ész azt diktálná, hogy amelyiknek a nagyobb a száma, de a 750 technológiailag eléggé le van maradva 1-2 6?0-hoz képest.
Szerk.:
Hopp, most látom, csak a 750-es 4 magos. De ettől még a kérdés áll. -
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #3085 üzenetére
Az előre beállítottakat még nem próbáltad?
A biosban vannak előre beállított OC-s értékek, mind ramra, mind procra.
Én gyáva is vok kipróbálni, meg nekem amikor 1200-re lemegy, még akkor is bőven elég a teljesítménye.
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #3081 üzenetére
Húzni ilyenkor biosból húzod, vagy a hozzá adott OC-s driverrel?
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #3075 üzenetére
Szép eredmények, de ezen is használod?
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #3015 üzenetére
De akkor miért jött a kaszás?
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #3008 üzenetére
Először a képet néztem, és egyből azt gondoltam, mi az hogy az asrock lap nem jó a tuningra, de utána elolvastam az írásodat.
Kár érte. Lehet csak a ramjadi nem bírták és abból kéne valami tuningos, és minden jó lenne. -
Kvazár
őstag
Én tökmást, mint ami itt a téma.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a videokártyádon lévő ramok hány fokosak, ha huzamosabb ideig terheled azt.
Ezt már az ide tartozó topicokba fel is tettem, de vagy azt kaptam válasz gyanánt, hogy én vagyok az első elmebeteg aki hőmérő szenzort applikált a videokártyája ramjára, vagy azt, hogy tényleges adatot nem tudnak, de úgy tudják, akár a bitang karikon 100 C fok-ig is felmehet. Hát egyik sem volt túl kielégítő...Mivel a te képernyő képeden azt látom, hogy a vidkarid (videokártya) azt is méri, ezért gondoltam, azt hátha mérted már.
-
Kvazár
őstag
Srácok!
Lenne pár költői kérdésem:
1. Arra az everestre hivatkoztok, ami szerint a laptoppom 2gigán megy, de a cpu-z, meg a real temp meg csak 1600-at ír ki rá?? Hát szerintem erőteljesen tájékoztató jellegűek ezek az adatok.
2. Amit mértek itt-ott a progikkal, az a fogyasztás, és nem a hő disszipáció.
3. Egyáltalán tudjátok, hogy mivel, és mit mértek?? Ugyanis van meddő, látszólagos és valós teljesítmény.
4. A hálózati csatlakozónál mérni már egy kicsit jobb 5let, csak azt felejtitek ki a számításból, hogy a 30e fölötti tápok, azok amik a felvett teljesítmény (amit a műszeren láttok) 80%-át tudják átadni a gépnek. Pontosítva 80%-os a hatásfokuk, de ezt is csak akkor, ha a terhelése is a megfelelő tartományban van. Tehát amit mértek annak csak a közel 70% az amit a komplett kép felvesz, a többit meg elfűti.
5. Csak egy kis saját tapasztalat. Az alaplapomhoz kaptam mindenféle eco-s progit, természetesen ezek adatai is csak érdekességnek, és nem hivatalos mérésnek jók.
De, amikor terhelés nélküli az i5 750-em 1200-on a progi szerint 4,8W-ot eszik, és ha 100%-on hajtom 3200-on (de már 2800 -on is), akkor felveszi a 91W-ot.
Ezek az adatok a fogyasztását mutatják, és nem a hőtermelését, de eléggé széles tartományban mozog ahhoz, hogy 200W feletti értéket hihetőnek tartsak.
6. És természetesen ezek a fogyasztás mérők úgy pontatlanok ahogy vannak, de az a pár W most nem számít.Bár úgy kezdtem, hogy lenne pár költői kérdésem, kérlek titeket nekem ne válaszoljatok, csak gondolkozzatok el azon amit írtam.
Üdv, és béke veletek.
-
Kvazár
őstag
válasz
fsb1000 #2941 üzenetére
Bár az én procim, kisebb mint a tiétek, meg a vidkarim is, de olyat én is tapasztaltam, hogy néha jól töltötte be a pályát a játék, néha meg nem. (autós)
A megoldás nálam egyszerű volt. Az élsimítást lejjebb vettem, és most már mindig jó.Gondolom nálatok nem ez a bibi, de hátha...
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #2934 üzenetére
Gondolom normális dolog, de azért én furának tartom, hogy a magok között ekkora hőmérséklet eltérés van. Nem csak nálad, nálam is megfigyeltem.
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #2926 üzenetére
Bitang jó.
Hát nálam (most már) csak 2 db 1*12-es radi viszi a procit, meg a vidkarit a linkelt módon.
És a csövezésem is gyatrább, mert csak 8/10-es, így már érthető a különbség.
Jah, és a pumpád is jobb, mert nekem csak DDC van. Meg a ventijeim, is jóval lassabban forognak.De, a lényeg: igen normális.
Én is azt tapasztaltam, hogy léggel nehéz lehűteni (vagy csak gyatra a gyári), de vízzel elég könnyű. -
Kvazár
őstag
Bocsi, már látom, mivel hűtőd.
És a lapot is. (Nekem is olyan van.)
Szerintem normálisak azok, csak ne 4 percig futtasd, hanem 3 óráig, és akkor talán pontosabb értéket kapsz.
Én spec víznél a vidkarit is szoktam (már) terhelni, mert azzal tesztelem (szerintem) ténylegesen a rendszert. Hisz játék alatt is minden dolgozik. Ha a teszt alatt nem fagy ki semmi, akkor a játék közben sem lesz gondod vele.
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #2923 üzenetére
Üdv!
Mivel hűtöd?
Mindig a legújabb Everestet használd, és az talán jó lesz.
Nem tudom meddig futtattad a tesztet, de ha csak nem gyári hűtés van rajta, akkor 4 perc alatt nem illene túl nagy eltéréseket tapasztalni.Üdv.
Más kérdés: Milyen lapod van?
-
Kvazár
őstag
válasz
Gordiann #2901 üzenetére
Hát szerintem egy picit magas.
Nekem full gyári hűtővel volt ilyen:[link]
De szerintem az a gyári hűtő életveszélyesen gyenge.Össze raktam a vizes szettemet, majd ilyen lett:[link]
De, nagynak találtam, meg hallottam is a ventiket. Így külső radi nélkül, meg a ventiket 5 V-on járatva. (Közvetlenül arra kötve
És mielőtt valaki kérdezné, ezek mindig elindulnak.)
Procit, meg vidkarit egyszerre terhelve:[link]De, jó minőségű léghűtéssel sem szoktak 65 főlé menni, tehát szerintem, ha szoktad terhelni is, akkor cseréld le. (pl játszani.)
Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
Goldmen75 #2895 üzenetére
1. Nekem is i5 750-em van
2. Előző gépemet 7 évig használtam, így ez az egész engem hidegen hagy. Mire megint váltok a 1366 sem lesz sehol.
3. Igen a játékosoknak meg minden mindegy mert ők tényleg sűrűben cserélnek, de akkor is lehet, hogy valami i7-tel jobban járna.Üdv.
-
Kvazár
őstag
Lehet csak a memória időzítések voltak rosszak,
Én most tesztelek 1-2 alkatrészt mert eladóak lesznek, és nekem is az volt.
Össze-vissza állítgatott biosszal nekiestem, hát mindenféle memória hibát tapasztaltam. Majd rendesen beállítva minden teszt többszöri lefutás után is hibátlan.Üdv.
-
Kvazár
őstag
Pedig ott kéne lennie valamelyik adwanced menüpont alatt.
De, ha nem találod akkor kérdezd Sub-ZeRo fórum társunkat, mert nekem is ő segített.
Én úgy néztem ez minden lapban benne kéne lennie, de nem 2 gigát kell látni, hanem 3,12-t, de a 4-et még így is kiírja, mint a képen.
Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
alibaba78 #2876 üzenetére
Jajajjj
Kinek a pap kinek a papné.
Ez kb olyan vita mint az AMD vs. Intel. Vagy Win/MAC/Linux.
Ezek azok a viták amikbe nem szabad belemenni, és nem egy büntetést osztottak már ki érte.És tényleg ne is írjunk többet erről, mert sohasem lesz vége.
((((3 év garival vettem
))))
-
Kvazár
őstag
válasz
alibaba78 #2872 üzenetére
Pontosan. Egy kicsit vissza kell olvasni és 06 esetén a 4 gigára húzott kapott 6e körülit, az én áll 3,2m meg 5e körülit, ami szintén reális érték.
Csak mondom az a fura, hogy a PhysX-et támogatnia kellett volna.
Vagy lehet, hogy pont hogy támogatta és azért kapott annyit???De, akkor ez még egy hatalmas szög lenne az ATI koporsójában.
Azt hiszem most lebuktam, hogy nv fan vagyok.Üdv.
-
Kvazár
őstag
Én alapon használom, minden eco funkciót bekapcsolva, így 1200-3200-ig minden előfordul. (Közben változik a blck, szorzó és a fesz.)
De a legfurább az ez a pont érték:
Tudom, a vidkarim elég gyenge, és lehúzza, de nézd a prociét.
Mivel én is hibának véltem így vagy 3-4x lefuttattam, de kb azonos értékeket kaptam.
Üdv.
Bár lehet az összes ilyen, és csak én vok tájékozatlan
-
Kvazár
őstag
válasz
SimonYana #2839 üzenetére
Azért thx.
Próbáltam ott meg kérdezni, hogy oké jó, hogy most jó, de ezzel mit kapcsoltam be, meg ez hogyan is működik.
Erre azt kaptam válasznak, hogy a memória kezelést változtatja.
Hát ezt gondoltam, de milyenről, milyenre.
Próbáltam guglizni, de csak angol dolgokat találtam, meg egy ph-s fórumot, ahol egy srác megemlíti, hogy itt állítólag van egy cikk erről, de azt sem találom.
Esetleg tud valaki ebben segíteni?
Nem fontos, de jó tudni.Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
dangerzone #2832 üzenetére
Hiba megvan, ha esetleg valaki szintén ebbe ütközne.
BIOS-ban a memory remap funkciót kellett bekapcsolni.
Köszönet Sub-ZeRo fórumtársnak.Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
dangerzone #2830 üzenetére
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, miért írja és csinálja azt a win7, hogy 4 g ramból 3,18 a használható számára?
Mindenhol ezt írja és így is lehet látni a tesztpogikban
Pedig 1300 körülit ad a vidkarinak, tehát az nem lehet az indok.Win7 64 bites, és tudom, hogy ez nem az a topic ami a legoptimálisabb erre a kérdésre, de hátha akad itt valaki aki ért hozzá.
Thx. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek