- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
a_t_k_a
csendes tag
válasz
SimonYana #5332 üzenetére
Hali!
Engem is érdekelne, hogy hol szerzel 48-ért core i5 760-t, picivel 50 felett van legtöbb helyen.
Itt láthatsz összehasonlítást a GSkill-el. Lehet jó nekem a GEIL, meggyőztekTáp esetére tudnál adni több alternatívát? 15-nél nem szántam többet, lehet ez rossz döntés?
Nah meg 5 év gari van a cx400-ra. Apropo, ha 5 éven belül emiatt meghalna, az garis hibának számít, hiszen én megfelelően használtamThx.
-
a_t_k_a
csendes tag
válasz
SimonYana #5328 üzenetére
Hali!
Köszi a véleményed ez volt a cél
Core i5 760 a gyárilag tuningolt 750-es változata 2.8GHz-en megy, több helyen is kapni, keress rá.
Tápos dologban a "mire elég 400 W" prohardver topic volt a döntő és sokan írták, hogy 1 HDD, + 4 mag + 1 GPU-hoz elég, főleg, ha cx400.
Amit olvastam a geil evo two-ról, hogy az 1066-os tud menni CL6-ban az 1600-as meg a CL7-et tudja, a linkelt oldalon is megtalálható.
A gyárilag tuningolt procihoz a gyári oc-s gigabyte gtx460-at választottam nem tervezek nagyobb húzást, ezért nem kell a 2200GHz-es. A Geil 1800Mhz-es megy CL8-ban, papír szerint
-
zH.
senior tag
válasz
SimonYana #5328 üzenetére
Hogy érted ,hogy nincs i5 760 ?
Egyébként lap-ból én is giga párti vagyok ,bár biztos jó az az asus is.
Tápból legalább egy 550-eset. Ha nem akarod azt a Corsairt game közben 100-on járatni.
A ház szerintem jó , elég alapház ,de tökéletes ,ha nem számít annyira a kinézet. Árához képest elég masszív ,vinyó nem rezonál.
RAM-ra szerintem nem érdemes egyébként annyit költeni ,mert CL7-es. Legalábbis mindennapok során nem tudom éreznél -e változást CL7 és CL9 között. De egyébként kíváncsi vagyok ,ha lesz időm megpróbálom CL8-on letesztelni a RAM-om érzek -e változást. -
ThaBoss
senior tag
válasz
SimonYana #5291 üzenetére
Advanced Memory Settings-ben találtam pár dolgot, de egyik opciót sem tartom valószínűnek, hogy bezavarna.
Amit tudok javasolni:
1. CMOS reset, újra beállítani mindent.
2. cseréld fel a modulokat (mármint az alsót a fölsővel), vagy a másik csatornára átpakolni őket.
Sajnos semmi okosság nem jut eszembe!ffodi: Már várom, kíváncsi vagyok hogy is néz ki...
-
ffodi
veterán
válasz
SimonYana #5291 üzenetére
Hát ez érdekes, hogy letilt bios frissítés után 1 modult. Egyébként az UD4-ben nem találkoztam ilyen lehetőséggel.
Nekem akkor nem lát néha 1 modult, ha kevés a fesz a ramnak/qpi-nek, illetve, ha a kék slotba teszem őket, akkor is csinál néha ilyet.(mert ugye 2 modul esetén a fehérbe kell tenni(gigánál), de gondolom ezt tudod.
)
ThaBoss:
Majd teszek be lassan képet.
-
válasz
SimonYana #4099 üzenetére
No ma rá értem kicsit tesztelgetni
és abban NEM adok neked igazat hogy csak a felső kategóriás G.SkiLL ramok vannak 1.szinten az EVO.ramjaiddal Ha mutatsz nekem ilyen eredményt egy ilyen árkategóriás (32.e ről beszélünk nem amit te említettél 50.e res G.SkiLL) rammal mint az én Ripjaws 1600.as G.SkiLL ramom akkor megemelem a kalapom
De sz.tem még a csoda 2133.as EVO-ramjaid se képesek majd +15.e el drágábban erre a produkcióra
És akkor itt lenne a bizonyíték => G.SkiLL Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRM 1600@2100.MHz 1,435.v CL9 Sz.tem azok a csoda 2133.as GeiL-EVO ramok még 1600.MHz-en se mennek 1,43.v-al, nem hogy 2100.on! és Blend+LinX stabilan (nem 5-10.percre gondolok)
-
válasz
SimonYana #4091 üzenetére
Ácsi félre értettél én egy szóval (sőtt még egy betűvel se) írtam olyat hogy rossz lenne a GeiL-Evo és azt sem hogy drágábban adod mint normális boltban (árgépet meg hanyagoljuk azt egy kamu oldal így azt én már vagy 10.éve hanyagolom) Én csak annyit mondtam hogy van a Evo ramoktól olcsóbb (de nem GeiL meg nemis EVO) ram! Botban PL: Hardverker-ben nem árgépes árakat nézek!
Tudom hogy nem olcsó ramok a GeiL Evo-k és nem is rosszak de PL: az én G.SkiLL Ripjaws F3-12800CL7D-4GBRM 1600.as ramjaim is mennek úgy mint amit te árulsz 2133.as Evo ramokat és nem 45-50.e be kerül hanem 32.ért vettem (Januárba mikor te a 2133.as EVO-kat 50.ért árultad) 5.év garival rendes boltban! erre céloztam hogy van olcsóbban jobb RAM nem arra hogy te adod drágán az EVO.kat
És nem futtatok én semmi eleve nem is az enyémek a Mushkin-ok haveromé csak volt nálam 2.napig tesztelni és haverom pontosan olyan lapban Asus P7P55D ben használja amiben dangerzone kolléga szenved ezért ajánlottam neki azokat mert ezekkel a Mushkin ramokkal biztosan menni fog neki a lap
-
dangerzone
addikt
válasz
SimonYana #4079 üzenetére
Valahol meg kell húzni a határt.
Meglátjuk még.
Papíros garival a gyárba van, vagy valami üzlet/nagykerbe?
Azért nem szeretném magam postázgatni a tengerentúlra, ha esetleg vmi baja lesz. A baj engem meg soha nem hagy el gépek terén.alibaba78:
Ezt a márkát most hanyagolnám egy ideig. Legalábbis i5 mellé -
-
válasz
SimonYana #3850 üzenetére
Ja-Ja! annyi 1,3875@4440.MHz de ez sz.tem átlag i5-750.nek számít! 20x200.at 1,28-1,29.el megy! láttam már ettől sokkal jobb 750.eseket 20x200.at 1,24.el vitték!
De inkább a Ram-ok amik brutálisak csak 1600.as ramok és alapfesz alatt 2200.felett szaladgálnak!
No ilyet viszont nem láttam teszteltem már pár ramot de 2200.at 1,65.körül szokták vinni még a gyárilag 2000-2200.as ramok is! nem hogy egy 1600.as 1,56.al!
-
szasanyi
félisten
válasz
SimonYana #3816 üzenetére
Neked a válaszod szerény, nekem meg a buxám!
De a tréfát félretéve az biztos, hogy nem ugyanakkora pénztárcából gazdálkodunk. Igazán szerencsés helyzetben lévőnek tudhatod magad, ha ilyeneket megengedhettél/megengedhetsz magadnak. Ráadásul te ezzel foglalkoztál kvázi profitot is hozott, míg nekem - meg a többi hobby-hülyének - csak kiadást jelent. De hála Istennek azt folyamatosan, és nem is keveset.
Szóval a drága, vagy nem drága jelzőknél kevés szubjektív vélemény van.
-
szasanyi
félisten
válasz
SimonYana #3776 üzenetére
Én vajon miért nem AMD-t kerestem nálad? Nálam nem lesz tuning és elég az 1600Mhz RAM sebesség... ennek ellenére az i5 750-et tartom jobbnak. Tuning esetén meg pláne az a jobb választás. És alapvetően nem is a +5k árkülönbség dönti el, bár nem mintha bármelyik is ócsó lenne.
-
ffodi
veterán
válasz
SimonYana #3749 üzenetére
Szeintem sem alapfesz, hanem AUTO, ott meg sztem ad neki egy kis koxot a gyárihoz képest.....
szutyis:
Tudnál nekem egy everest memória tesztet linkelni, mondjuk 2000 CL9-ben, vagy esetleg 2200-on? na már csak azért, mert kiváncsi vagyok, mit tud a Kingmax Hercules.
Köszi
-
szutyis
tag
válasz
SimonYana #3749 üzenetére
Na most megfogtatok
Alapot úgy értem,hogy a biosban semmihez nem nyúltam ,csak a BLC(ha jól írom fsb) és minden más Auto-n maradt (kivéve a ram az 1.65 így a ram 2000-en megy CL9-ben).
Igazából nem is próbáltam mást ,csak így belőttem ezt a OC profilt és kész (szerintem is elég ez bármire)
Azért is raktam össze ezt a konfiget, mert idle fogyasztásom így (totál alapon értem nem OC) 58W és 0-hangal (mivel HTPC-nek is hasznáva van a gép) és ha kell akkor van benne tartalék.
Üdv -
Főcske
tag
válasz
SimonYana #3605 üzenetére
Jókis proci az biztos,nálam i5/750 1.39V-al viszi a 4.1Ghz-et.Viszont a legmelegebb mag 58c-os volt 31min primeblend után. Milyen meleg volt a szobádba a teszt alatt? (ja nálam t56e block 2 dual radi csak a proci vizezve) Persze lehet hogy i7/860-asok ilyen melegedösek!
-
ffodi
veterán
válasz
SimonYana #3521 üzenetére
Jónapot Mester!
Szép eredmény, megy az az i7 860 szépen, ahogy kell!
Szerintem 24/7-re ne menj 1,4V fölé.Én most az i5 750-et 4200-on 1,37V-al stabilizáltam, és 2100-on a Kingmaxokat(1600-as kék bordás) 10-10-10-26-CR1-en. Eddig fasza minden, majd linkelek teszteket nemsokára.
Egyébként én everest stability tesztet szoktam csinálni(tudom, hogy nem terheli meg úgy mint az ibt, stb..), ha az fél óráig-óráig nem fagy ki akkor stabil a rendszer. Én sem szeretem, linx, prime, és hasonszőrű társait, mert az tuti, hogy kb 10perc után befagyna a mostani beállításokkal(főleg azért, mert nagyon felforrósodna a proci), de úgy sem kap soha mind a 4 mag akkora terhelést, mintha azzal tesztelnék.
Nekem a lényeg az, hogy játékok, és a mindennapi használat során stabil legyen(értem ezalatt azt, hogy fél évente max egyszer fagyhat le
), a többi nem hat meg.
De ez csak az én véleményem. -
Kvazár
őstag
válasz
SimonYana #2839 üzenetére
Azért thx.
Próbáltam ott meg kérdezni, hogy oké jó, hogy most jó, de ezzel mit kapcsoltam be, meg ez hogyan is működik.
Erre azt kaptam válasznak, hogy a memória kezelést változtatja.
Hát ezt gondoltam, de milyenről, milyenre.
Próbáltam guglizni, de csak angol dolgokat találtam, meg egy ph-s fórumot, ahol egy srác megemlíti, hogy itt állítólag van egy cikk erről, de azt sem találom.
Esetleg tud valaki ebben segíteni?
Nem fontos, de jó tudni.Thx. Üdv.
-
Savanya
addikt
válasz
SimonYana #2710 üzenetére
Sajnos ... UD3 lap jó ,de csak alapra . Kissé fura hogy ramokra nekem finnyás volt . Kingmax 1333-as ment rendesen benne , 1600-as kingmax 1400-ig , 1600-os Corsair csak 1066 , Geil meg csak ha xmp-t engedélyeztem . ASUS P7P55D PRO már egy másik kategória volt hozzá képest .
-
DarkDeer
senior tag
válasz
SimonYana #2594 üzenetére
Akárhova rakod a Mugen ventijét, a táp mindig a felmelegedett belső levegőt szívja kifelé. magán keresztül (felsőtápos házról beszélek, mint amilyen az enyém is).
Ha a Mugen aljára rakod a ventilátort akkor felfelé közvetlenül a tápba fújatod vele a meleg levegőt. Ha a Mugen tetejére szereled a ventilátort, és lefelé fújatod vele a levegőt, akkor pontosan a táp ventilátora ellen dolgoztatod, ráadásul a meleget a videókártyára fújod, ami még szerencsétlenebb. Ha a Mugen hátuljára szereled a ventilátort az még lehet hogy elmegy, bár akkor a ház hátsó ventilátorának nem sok értelme van, mivel közvetlenül előtte lenne a Mugen ventije, ami ugyanúgy mint a ház ventilátora kifelé szívná a meleget. Az összes ventilátor elölről hátra áramoltatja a levegőt, és ezt a légáramlást tennéd tönkre ha a Mugen hátuljára úgy tennéd fel a ventilátort, hogy befelé szívjon levegőt.
Szóval én maradok annál a megoldásnál, hogy a Mugen elejére szerelem a ventilátort, ami hátrafelé fúj majd. Szerintem ez a legjobb megoldás, melynek az az ára, hogy csak alacsony hűtőbordás ramot tehetek a gépbe. -
Kvazár
őstag
válasz
SimonYana #2517 üzenetére
Nem te mondtad, hogy amit mondasz lapon a csatik pont rossz helyen vannak, és kihasználhatatlanok?!
Amit meg én mondok (olyanom van és nekem pont megfelel), azon pont el is ismerted, hogy na abban ki is lehet használni és nem csak dísz.
De, tény minőségre, megbízhatóságra, szerintem mindegyik lap jó.
Csak csatit nem tudnak időnként rendesen elhelyezni.
Futottam már bele olyan ASUS lapba, hogy az előlapi USB csatija a vidkari alatt volt. Hát küzdeni kellett vele rendesen. (Na akkor szidtam magam rendesen miért nem gigát vettem, mert azon jó helyen lettek volna)
Lényeg a lényeg, mind jó, azt kell venni, amelyiknek megfelelő az igényeidnek. Üdv.
-
MrPG8
aktív tag
válasz
SimonYana #2500 üzenetére
Jézusom, raptort raidbe? Nem rossz.
Én raid0-m a felét tudja.
Hm. Azért az a memória eredmény annyira nem is durva.
Kb 1000-et ver rá mindig, kivéve olvasásnál mert ott 1800. 35%-al nagyobb órajel de csak 5-10% gyrosulás. Természetesen ha ugyanazok az késleltetések lennének, akkor jobban szembetűnne. Milyen ramok ezek és mennyibe kerültek, ha szabad tudni?
-
Celithrandi
addikt
válasz
SimonYana #2411 üzenetére
elszállt a szünetmentes csak úgy, tehát a hibát ő generálta és berántotta a plazmát.
holnap ügyintézések sora, elvileg 100ezer euróig készülékgarancia van a szünetmentesen, meg a tv re is van még 1 év.
csak hogy a fa**ba viszek be egy ekkora szart egy szervizbe, csak teherautóba fér be állítva -
DJackson
tag
válasz
SimonYana #2407 üzenetére
hát eddig egyetlen procimagom volt 2083 mhz-en, most van 4 darab 1700körül. Még ígyis bővelkedek. Persze holnapután a streameléshez majd fognak kelleni a plusz megahercek
Amúgy így nagyon kis kellemesnek hat az egész. Halk, nem meleg, épphogy füt kicsit a szobában, de elég langyi levegővel -
alibaba78
őstag
-
NFree
addikt
válasz
SimonYana #2233 üzenetére
és (#2232) Zé_Mester
Igazatok vanbőven elég lenne most egy 5870-is , de sajna akkor is házat tápot kellene cseréljek , erre meg most nincs keret ezért gondoltam , a gtx sli-re + a core i5-re mert akkor kevesebbe fájt volna a váltás, s egy gtx 280-as szintet hozott volna "remélem"
késsőbb meg lecseréltem volna hd 2db 5850-re, vagy attól függ mit hozott volna a jövő "fermi"
csak sajna a lap miatt meghiusul az egész .
Pedig tényleg nagyon ráindultam a i5.re -
-Gabesz-
senior tag
válasz
SimonYana #2235 üzenetére
A Linx szerintem a leggyorsabb stabilitás ellenőrző procituningnál.
Sokkal jobban nyúzza a procit, mint a prime, ez hőfokokban kifejezve +10 fok kb.
Ha a prime hibázik mondjuk 30 perc után, akkor a Linx már az első percekben.Persze megértem az állásfoglalásodat, ha stabil a hétköznapi használatban, akkor kár vacakolni ilyen tesztekkel. Az a 9 órás Prime + kékhalál tényleg eléggé agyvíz forraló.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
SimonYana #2230 üzenetére
Sőt, egy jó léggel is megy 4 illetve 4,2Ghz-et az I5.
Nálam a 4,4 már nem stabil, Pedig a lap 210-et megy, mert 17*210-et teszteltem és Linx stabil volt.Apropó Linx, úgy vettem észre stabil Linxhez több fesz kell, mint stabil Prime-hoz. Nálam 4,2Ghz stabil Linxhez kell 1,4Volt, stabil Prime-hez meg kell 1,36V.
Nálad milyen feszekkel stabil a Linx SYana? -
NFree
addikt
válasz
SimonYana #2230 üzenetére
Megmondom a frankót , jelenleg nem nagyon vagyok eleresztve, de lehet unoka öcsémnek el tudnám adni a gépet , a vidkari maradna, s akkor kici pénzé ugymond upgradeltem volna i5-re, s kapott volna még egy 98gtx-et sli-be a cumó nyáron pedig két atira cseréltem volna . most hirtelen nincs 140k-m csak egy vidkarira, de egyébként az lenne a megoldás ha a mostani gépbe dugnék egy 5970-et s csókolom 2 évig elég, de akkor vennem kell tápot meg házat
Úgyhogy sehogy nem jócsak koptatom itt a szám, úgyhogy bocsi a topik olvasóktól
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest