Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
Készítettem a Raid0 összerakása után egy új tesztet!
-
-Gabesz-
senior tag
Kinek mennyire sikerült húznia a 750-eset?
Nálam Prime 4350 körül stabil, de elég sok voltot kér már a kicsi és mivel léggel hűtöm, korlátozva vagyok.Linx alatt hozza az i7 920 eredményeit, 4,2Ghz-en 56Gflops értékeket.
A memóriakezelésben is fel veszi a kesztyűt, legalábbis ahogy nézegettem itt a Ph-n a húzott everest értékeket mind a 920, mind a 750 hasonlóan szép eredményeket ért el, minimális különbségekkel. Pedig ugye a 750-nél csak két sávos memvezérlő van, de ezek szerint a megnövelt sávszélesség kihasználatlan a nagy tesónál.
-
Kvazár
őstag
válasz
Celithrandi #2488 üzenetére
Jó kis hűtő, de nincs neki hátlapi merevítője??
Csak úgy simán van rögzítve mint a gyári?
-
Celithrandi
addikt
na megoldódott a meleg meg zaj problem, írtam egy rövid tesztet is
-
Kvazár
őstag
válasz
Zsolti1987 #2486 üzenetére
Tehát, akkor minden ok, dőljek hátra és élvezzem az i5 teljesítményét?!
Thx. Üdv.
-
Zsolti1987
aktív tag
-
Kvazár
őstag
Thx.
Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja??
Tehát akkor a te hűtődnek is teljesen teli a hátsó merevítője, ami nem a lapra fekszik fel, hanem a socket hátuljára?!?!
Thx. Üdv.
-
MrPG8
aktív tag
Értem, de te attól még akár 5GHz-re is állíthatod manuálisan.
Kiváncsi lennék, hogy hogy működnek azok az előre beállított profilok...
Ramot feltehetnéd 2100-ra csak 100%, hogy nem működne.Thermalright True Black
Ő lenne az:mody: Ismét csak magamat ajánlom: [link]
Hát szerintem még felesleges tuningolnod a procit, mert nincs olyan játék ami megfogná. Azt beszélik, hogy 3,4-3,6 GHz elég hozzá. A legegyszerűbb ha magad leteszteled. Fogsz pár játékot csinálsz benchmarkokat és utána összehasonlítod a tuningos és nem tuningos eredményeket. Szerintem 5 fps-nél nagyobb gyorsulás nem lesz. Az meg mindegy, hogy 80 vagy 85 fps. Majd később lesz érdemes a tuning. Most még nem érdemes vele foglalkozni.Szerk.: Ha akarod adok pár képet, 3,4 és 3,6 GHz-en is amik nálam stabilak voltak. Támpontnak jó.
-
mody
tag
hy egy 5850 essel mennyire boldogul el az i5?
mennyire kell tuningolni ahhoz h maxra kihajtsa a videókarit?
és még egy naon láma kérdés valaki el tudna igazítani a tuning terén mert én nekem az előző procim egy alap nem celeron P4 es volt azt meg nem naon lehetett tuningolni még, és én ott leragadtam
-
Kvazár
őstag
válasz
Zsolti1987 #2477 üzenetére
Nekem ott csak ennyi van: [link]
De fura, mert minden progi szerint amikor belehúz a proci 24X-esre teszi a szorzót, ott meg azt írja 20 a plafon?!
-
Zsolti1987
aktív tag
Nekem ott lehet állítani a biosba:
Advanced Frequency/Advanced CPU Core/ Intel Turbo Boost Technology
És ezt állítod enabledra.
Én a beállított profilokat nem használom, nekem is vannak, de megvagyok nélkülük.
A ramra alapból 1333-at állít be, ha 1,65voltos ramjaid vannak akkor szerencséd van és jókat vettél, és akkor ha beállítos a ram feszkóját annyira, akkor utána beállíthatos a ramok által tudott frekiket és időzítéseket.
Amúgy általában a lapokban többet lehet állítani, de a ramok nem bírják annyiar, vagyis jobbanmondva nem érdemes, mert időzítésekkel tobbet lehet nyerni.
Ja nekem is gyári hűtő van, azzal nekem kb 65 fok körül vannak a magok max terhelésen, alapbeállításokkal. -
-
Kvazár
őstag
válasz
Celithrandi #2473 üzenetére
Ilyen tétel esetén nem zavar, hogy 1e-vel olcsóbban vetted.
Szépet húztál rajta.
Mondjuk nálam is 4,2-ig van skálázva.
Ascrok p55 extreme lapom van, és nem tudom, hogy hol, vagy milyen néven futhat.
Nálam terhelve: [link]
Lehet a hűtő kevés neki??, de akkor miért adták hozzá?
(A polcon ott van egy komplett vizes szett, most csak tesztelek, mert ha rossz valami azt most derüljön ki.)Ha már hűtés. Nálam, és gondolom nálatok is a cpu keretének van egy merevítése a lap hátulján. Ez nem zavar olyan hűtők felszerelésében amikhez van hátlap?? Pontosabban az én lapom olyan, hogy 775-ös hűtőhöz is vannak rajta lyukak, de azoknak mind van hátlapja, így most akkor mit csináljak??
Mert az a merevítő eltartja a hátlapot a laptól, és nem lesz rendesen eloszlatva a nyomás rajt, vagy csak csavarok lesznek, de az szerintem nem biztonságos.
Thx. Üdv.
-
MrPG8
aktív tag
A hőmérsékletkülönbségek azért vannak, mert máshol mérik a hőfokokat. Az egyik a proci belsejében, a magoknál méri, amíg a másik a kupak hőmérsékletét. Nálam is láthatod, hogy eltérőek a hőfokok.
Mindig a legmagasabb értéket kell nézni és akkor nem lesz gond.Meg ezek a programos hőfokmérők sem a legpontosabbak, +/- 1-2 fokot általában tévednek.
Szerk: Turbo Boost-ot a BIOS-ban találod tuti. Az alaplapod típusától is függ, hogy hol találod és milyen néven.
-
Kvazár
őstag
válasz
Zsolti1987 #2467 üzenetére
Igen, pont úgy vannak az értékek összhangban ahogy írtad, tehát terhelés és nem kedv függő. Sőt a lapomhoz vannak még egyéb takarékossági progik, azokkal sincs gond.
De ezekkel a progikkal el is érkeztünk még egy témakőrhöz, mégpedig az hogy mindenhol más értékeket látok!Pontosabban mondva ez a hőmérsékletekre vonatkozik, a többi mind azonos.
Everest mutatja pl a 4 magot külön, de mint a c2d-ban nem mutatja az egységes cput, és a NB hőmérsékletét sem. A sajátja meg csak a cpu-t én NB-t ír ki. Ez nem is lenne gon de brutál különbségek vannak terhelés alatt. Prime95 3-4 perc alatt feltolja a maghőket everest alatt 70-72 közé?!?!Míg e-közben a sajátja ami csak a magot méri 52-t mutat. Nyugalomban magra 33-36 és a cpu-ra is azt az értéket írja kb.
Nincs valami progi ami egyben írna ki mindent, mert itt valami nekem nagyon nem kerek?
Még egy:turbo boostot hol kapcsolod be?
A biosban nem találtam.
Utána néznék én ezeknek (, nem a turbo boostnak, hanem a frekiknek), ha tudnám hol kezdjek neki, de még amikor c2d-m volt, az ottani topicban is rákérdeztem, de mindenki passzolt.
Azért, thx. Üdv.
-
Zsolti1987
aktív tag
Én igazából nem tudom, hogy ezek az optimal/auto/meg mittommilyen bellításokkal mit tudsz állítani, mert nem ismerem.
Én a biosba állítom, a proci tulajdonságainál.
Olvass egy picit utánuk, hogy melyik mit csinál, aztán kapcsold be őket, és nézd meg mi változik, és abból még te is tanulsz.
Ha otthon használod, és számít a villanyszámla, netán te fizeted, akkor szintem mindenképp érdemes ezeket bekapcsolni, mert mikor netezel, akkor minek menjen pl 2,6 ghz-en, bőven elviszi kisebben is.
Én úgy vettem észre, hogy a szorzót változtatja, a feszt meg beállítja a szükséges értékre hozzá. Tehát pl 24szorzó, 133mhz és 1,248 volton megy terhelve, de ha nincs terhelve akkor leveszi a feszt is kisebbre, 0,848 v-ra. Ettől takarít meg energiát.
A tápnak nincs ilyen téren köze hozzá.
A turbo boostot kapcsld be, mert akkor picit jobb lesz, a kétmagot használó alkalmazások esetén. Mondjuk nekem először nem működött, csak miután biost frissitettem, nem is értettem miért, de f6-al már jó. Mikor frissitettem nekem is lejebb vett mindent alapból, de utána szépen visszaállítgattam, lehet h az auto ennek felel meg, de nem tudom ezt én se értettem teljesen.
Laptopon nagyritkán lehet csak vmit állítgatni, azok olyanok. Ott kevesebb "extra" funkció van, legalábbis a régebbieknél így volt. Aztán lehet h a mai laptopok máshogy vannak. -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
i5 -ből melyik a mostani best buy cpu? tehát nekem se nem a leggyengébb, se nem a legerősebb kell, hanem ami jó áron van, de tuningba jól megy, de azert nem 2ghz az alap frekvencia?
Segítségeteket előre is köszi, ja és esetleg egy lapot is ajánlhattok hozzá!
üdv
-
Kvazár
őstag
válasz
Zsolti1987 #2464 üzenetére
Tehát, akkor jövök ki a legjobban a dologból ha optimálra teszem és hagyom ,had ugráljon?!
Nézegettem, és minden változik: szorzó (9-24), fsb (133-14?), fesz (0,8-1,2).
(Táp egy enermax 620-as, nem hiszem hogy az magától ugrálna)És akkor a turbo boostot kapcsoljam be?
Ok.
De, akkor azt mivel magyarázod, hogy auton csak simán a felén megy, nincs semmi mozgás??
És a 2 db, c2d-s laptop esetén még a bios is tök üres, 1-ik win7-es minden kikapcsolva benne, a másik xp-s??
Thx. Üdv.
-
Zsolti1987
aktív tag
Szia
Ez így normális, hogy ugrándozik.
Ez energiatakarékossági okok miatt van, hogy ne tekerjen állandóan, csak mikor kell.
A 20-as szorzóval jön ki az alap, de ha bekapcsolod a turbo boostot, akkor ha van 2 kihasználatlan mag, akkor a másik kettőét felemeli 3,2gh-re. Így a kétmagos alkalmazásokra jobban rá tud dolgozni.
A másik, 9-10-es szorzó meg akkor van, mikor alapon megy a gép, az meg azért, hogy fölöslegesen ne melegedjen, ne fogyassza az áramot. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Azt megtudja nekem magyarázni, hogy a cpu-z szerint alap esetben miért nem mennek a procik azon a frekin, mint ami rájuk van írva?
Ezt tapasztaltam t-s, meg p-s laptopom, meg e6400-asom is olyan volt és a mostani i5-720-asom is ilyen.Alig megy auto beállítások esetén 1200-at, ha nem manuállra rakom, és 133 fsb-t beállítok meg 20-as szorzót, akkor meg valamiért 24-esnek írja a cpu-z és 3giga felett megy a proci.
Most áttettem optimalra, itt meg a szorzót össze-vissza állítgatja. (Na jó terhelés függően, viszont jó bőkezűen 9-24-ig mindent láttam már)
Valakinek van 5lete??
Thx. Üdv.
-
toyone
őstag
Nyitottam új Topkiot az I3 / i5 nek.
Intel Core i3 5xx / Core i5 6xx "Clarkdale" (LGA1156) -
South Velen
addikt
válasz
Zsolti1987 #2457 üzenetére
Ilyen áron nem érdemes. Ha új rendszer kell, akkor 4 magos AMD+AM3-as lap. Ugyanolyan áron ki lehet hozni és még bővíthető is később.
-
jilian
addikt
válasz
Zsolti1987 #2457 üzenetére
Nem akarom fikázni azokat a procikat, de ha most kéne vennem 30 ezer körül akkor bizti AMD-t vennék...
Phenom II 945 3.00Ghz (4 mag 6 MB)<---> Core i3-540 3.06Ghz (2 mag 4 MB)jójó jó...most ne a TUNINGOLHATÓSÁGot nézzük (mondjuk ugye a BE-más tészta
)
-
Zsolti1987
aktív tag
-nem találtam rá új topicot, azért itt szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a véleménye a kétmagos i3-akról?
Nekem egy i5-750-em van, az nagyon jól teljesít, csak hogy ezeket a kétmagosakat érdemes-e venni. Kb 30 körüli áron vannak. Egyik jóbarátomnak kellene. -
duke
aktív tag
válasz
DJackson #2416 üzenetére
"szerintetek mennyit fogyaszt a rendszer készenléti állapotban? "
Eddig nem tartottam tul erdekesnek,pedig tok jo uzemmod.Nalam keszenletbe 3 watt a fogyasztas gigabyte ud4 lapban.De normal kikapcsolasnal is ennyi,ha az usb,ps2 meg kapja a tapot.Es igy gombnyomastol 16 masodperc alatt ott a rendszer.
Ezek szerint a memoria,es az egyebb dologok amik ilyenkor meg uzembe maradhatnak,az elenyeszo fogyasztasu. -
Zé_Mester
őstag
üdv emberek.
a minap kaptam új játékszereket, így most van mivel szórakoztatni magam.elég ütős kis prociba sikerült belebotlani, úgyhogy ezzel most elleszek egy darabig.
íme egy kis beugróIntel Core i7 870 @ 4000MHz
Gigabyte P55-UD6
G.Skill Ripjaws 2x2GB 1866MHzfolyt köv, kíváncsi vagyok mi lesz a vége
-
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2450 üzenetére
Semmit nem tudsz vele csinálni!
Én csak Maximusban próbáltam abban használhatatlan.
Nem Compatibilis vele szerintem.Azt nem látom neked mien a lapod. -
SimonYana
addikt
Akkor biztosan enyém szarul mér!
Ja..... elfelejtettem kikapcsolni a vízmelegítőt!Celithrandi
A Black dragon nagyon gázra sikeredett!
Én is teszteltem!
1800-on CL10-ben sem ment rendesen a Maximusban!
Majd bele tettem az Evot és pöcre megy 2130-on,majd mellé tettem még 2db-ot és ugyan úgy ment a 8gb 2130-on Cl9-ben. -
Zsubi
őstag
-
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2439 üzenetére
Geil Evo minden lapban így egy!
Mennyinek kellene lennie a víznek 4200-on?
25 fok? Azért ne akarjunk már 30 fok körüli hőfokot!
A víznek az a lényege,hogy nem megy 70-80 fokra fel és nem az hogy meg fagy a víz,ha nem megy fullon a CPU! -
Celithrandi
addikt
válasz
Zé_Mester #2434 üzenetére
mugen 2 szerintem nem a legjobb választás, a ninja 2 is leveri, amit lever a z600 amit meg a másik
nem kell most nekem cpu z igazából, nem húzom a procit, csak a hőfokokat nézegettem meg a venti sebességét. amúgy tudom hogy van új, csak a régi volt az asztalon
meg amíg 32bites xp van addig ő se nagyon kezd mit a procival még vagy 1 hét mire megjön a csoda 7 winem -
Zé_Mester
őstag
válasz
Celithrandi #2432 üzenetére
miért nem veszel rá Scythe Mugen 2 Rev.B-t ?
11.700 pénz körül van és van hozzá LGA 1156 lefogatás is.a másik : a CPU-Z v1.53-at tedd már fel, mert ennek az 1.48-as gőze nincs hogy mit kezdjen ezzel a procival
-
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2432 üzenetére
Rendelj engusz-tól!
Itt van amit keresel. -
Celithrandi
addikt
Prolimatech Megahalems rev.b re gondoltam, de nincs itthon forgalmazva még, a németeknél jó áron van, de 20euró a posta
no meg mivel leírjuk a cuccot jó lenne egy magyar áfás számla róla.még a z600al szemeztem mint Plan-B lehetőség, de ahhoz meg socket átalakítót nem találtam itthon
-
haky
senior tag
válasz
Celithrandi #2429 üzenetére
Milyen hűtőt szeretnél??? Lehet tudok segíteni.
-
duke
aktív tag
"szerintetek, ha i5 750 nél lekapcsolok 2 magot, az érződik a proc fogyasztásán?
( vagy csak a rendszer nem látja, de a két mag sutyiban, de alapon ott ketyeg )"
Idle uzemben nem igen van kulonbseg a fogyasztasban.Azt tapasztaltam,hogy annyira jo az energiatakarekos megoldasa a procinak,hogy egeszen szelsoseges beallitasokban is,alig par watt a kulonbseg.Peldaul :1 mag 1.2Ghz 0.85v -nal 70 wattot fogyaszt a teljes gep.
Ugyanakkor 4 mag 4.00Ghz 1.40v-nal 75-78 watt.Eleinte azt gondoltam majd csak akkor kapcsolom be a tobb magot ,ha azt tenyleg hasznalom,de rajottem,hogy idleben nem lehet jobb eredmenyt elerni mint amit proci alapbol tud.
Azt nem tudom,ez mennyire lehet alaplap fuggo,de a biosban minden energiatakarekos opcio be van kapcsolva,(C1E,c3c6c3,eist)mert kulonben 105 watt az alapfogyasztas 4 gigan. -
haky
senior tag
válasz
Celithrandi #2423 üzenetére
Ha giga lapod van akkor minden fesz értéket állítsd "normal"-ra. Legalábbis azokat amiket nem Te állítottál be manuálisan (pl: memória). Nekem 1,268xx-ra van állítva, de 3,6-on megy,
Megoldás 2: fektess be egy másik hűtőre.
-
Balupapa
senior tag
válasz
nagyon sok a cpu vcore, azért magas az érték, vedd le 1.1V körülire.
-
SimonYana
addikt
válasz
De frissíteni is tudod, ha már ez a régi meg van!
Nem tűnt fel hogy fele adat hiányzik? -
Zsubi
őstag
válasz
Egy kicsit régi a CPU-Z nem gondolod
Innen letöltheted a legfrissebbet
-
haky
senior tag
válasz
Celithrandi #2421 üzenetére
Milyen hűtőd van? Mennyin jár a CPU???
-
Celithrandi
addikt
na nekem még úgy is 42-46 fokos, hogy levettem a ház oldalát és alapjáraton megy
-
Zsubi
őstag
válasz
Celithrandi #2412 üzenetére
Sajnálom a TV-det
Ha szerencséd van akkor befér gy nagyobb személyautó hátsó ülésére.
Nekem volt már a hátul az autóban egy 10x centis LCD persze doboz nélkül -
haky
senior tag
válasz
Celithrandi #2404 üzenetére
Nekem alapon 29-30 fok 3,6Ghz-en a 750-es. Terhelve max 60-65 fok ha nagyon sokáig terhelve van akkor súrolja alulról a 70-et és akkor kb.1500rpm-et fordul a venti.
-
DJackson
tag
szerintetek mennyit fogyaszt a rendszer készenléti állapotban? Én úgy látom mintha teljesen kikapcsolna de ugye az lehetetlen, a ramok esznek valamit... azonkívül mi van még, és mennyi ez összesen? köszi.
-
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2414 üzenetére
Szerinted a tápokban miért van védelem?
Ilyenkor a táp letilt,vagy ha nagyon durva tönkre is mehet!
A túlfeszültség nem juthat el a rendszerig a mai minőségi tápoknál!
Legalábbis én mostanában nem hallottam ilyet egy Corsair tulajtól sem! -
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2412 üzenetére
Na sose legyen szünet mentesem!
-
Celithrandi
addikt
válasz
SimonYana #2411 üzenetére
elszállt a szünetmentes csak úgy, tehát a hibát ő generálta és berántotta a plazmát.
holnap ügyintézések sora, elvileg 100ezer euróig készülékgarancia van a szünetmentesen, meg a tv re is van még 1 év.
csak hogy a fa**ba viszek be egy ekkora szart egy szervizbe, csak teherautóba fér be állítva -
SimonYana
addikt
válasz
Celithrandi #2410 üzenetére
Elszállt a plazma a szünetmentestől?
Ezt nem mondod!
Akkor mire való? Én sosem használtam. Lehet azért nem érdekel,mert nem is értek hozzá , de meg vagyok nélküle! -
Celithrandi
addikt
no asszem nem lesz itt idő hűtőt hekkelni, az előbb elment az apc szünetmentesem és vitte magával az 50es plazmát is
-
DJackson
tag
válasz
SimonYana #2407 üzenetére
hát eddig egyetlen procimagom volt 2083 mhz-en, most van 4 darab 1700körül. Még ígyis bővelkedek. Persze holnapután a streameléshez majd fognak kelleni a plusz megahercek
Amúgy így nagyon kis kellemesnek hat az egész. Halk, nem meleg, épphogy füt kicsit a szobában, de elég langyi levegővel -
DJackson
tag
válasz
na sajna azt azért elfelejtettem mondani, hogy valami energia kímélés nálam be van kapcsolva, szóval a realtemp most pl 1750Mhz-t mutat a prockóra. Ha elkezd terhelni, csak akkor megy fel 2,66-ra. Gondolom ezért van, hogy neked forróbb az egész. De mivel most nem hajtom a gépet, pdf-ekből tanulok a vizsgákra, így elég ez a sebesség is.
-
MrPG8
aktív tag
válasz
Ha ennyire zavar, akkor érdmes venned egy új procihűtőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spectre Divide - Befellegzett a játéknak, lekapcsolják a szervereket
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- One mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Stabil pályára állt az Android 16
- Milyen billentyűzetet vegyek?