- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Ezzel tisztában vagyok, 4mag+HT, de az akkor sem 8mag, bár tény, hogy ha HT be van kapcsolva, akkor jobban izzasztja a dolgokat.
Nekem egyébként szinte nem is droppol. 1,375-re állítottam a procit, bekapcsoltam a loadline calibrationt, és ennyin tartja idleben és terhelve is.
-
fsb1000
nagyúr
hmm....
Te az emberek hibáit soroltad, nem pedig az XP hibáit.Hagyjuk.... legyen linux rulez, de az iskolapadban edződött rendszergazdiknak egyszer fel kéne fogni a gazdasági realitásokat. Még sokáig fogunk élni windows érában.
Az emberek nem hűlyék, vagy nem jobban mint amilyen Te az Ő szakterületükön lennél.Ja... és otthon te sem linuxon nyomod a 3D gamékat... lefogadom.
-
fsb1000
nagyúr
Én nem mondtam, hogy bármit használj, csak érdekel, hogy a sommás véleményed mivel tudod alátámasztani.
"A korral haladni kell, és az xp-n már a 22. sp sem tud segíteni"
Tudnál mondani két olyan problémát, amin nem lehet XP esetében segíteni és más op. rendszerre nem jellemző hiba?
(a DX9/DX10/DX11 dolgot most kicsit felejtsük el, mert az legfeljebb a gémelőket érinti) -
fsb1000
nagyúr
Most mi is a gondod az XP-vel? Az hogy 10éve került piacra?
Megy több maggal. Én nem hallomásból tudom.
Mehet alá C2Quad vagy i7 is.Nem értek egyet a véleményeddel, de szerintem érdemes lereagálni az ilyen szakmunkára való utalással alátámasztott vélekedéseket is.
2007-ben (akkor is voltál rendszergazdi) milyen alternatív op.rendszer létezett XP helyett a válallati és állami szektorban?
Egyébként meg nem a rendszergazdi határozza meg egy cégnél, vagy költségvetési szervezetnél, hogy milyen op. rendszert használjanak.Szerencsére....
-
fsb1000
nagyúr
Sokan használnak XP-t, pl én is.
A vállalatoknál, kereskedelmi cégeknél pedig igen nagy az aránya és ebben a szegmensben még egy darabig domináns Op. rendszer lesz az XP.////
Nálam mind a 4 mag használatban van XP alatt.
Aki azt írta hogy, 32 bit alatt nem megy 2 magnál több az tévedett.
Soroltam már a példákat, de tudok még párat. Pl. videoszerkesztők, tömörítők, játékok.A Turbot azokra az alkalmazásokra találták ki, amelyek valóban csak egy szálon futnak.
Ilyenkor a TURBO csak 1 mag órajelét emeli meg, a többiét nem igy nem melegszik túl a proci.Ne tévesszülk össze az op. rendszer tulajdonságát azzal, ha egy konkrét alkalmazás nem vagy rossz hatékonyságal kezel 1 vagy 2 magnál többet.
-
cncDAni2
csendes tag
érdekes képek
a te procidat 1,3ghz-nek írja - gondolom csak a energia gazdálkodó miatt. A másik képen meg a bal és jobb oldali ablak másmás procit mutat (i5/i3) - bocs ha én vok a hülye, de én ezt látom.
A tuningról meg az a véleményem hogy nem véletlenül van úgy beállítva ahogy van- amíg megy addig nem húzom.
Az i3-530 jól néz ki - úgy látom ez már 32 nm-es, ráadásul 3 Ghz is! (és nagyon olcsó) Elgondolkodtató. De 4Mb a cache-ja - mondjuk ha +4Mb cache lenne benne, az mennyit nyomna rajta?
//A 4 mag meg hát... khm.. eléggé nem támogatott még mostanság,Szerk.: A memó mellette DDR3-1600 lenne... nem tudom h a prociknak tetszene ez
(mármint az i3-asnak - a specifikációjába csak 1333 van írva)
-
-
Def26
félisten
Igen, ezt csinálta nálam is a 64 bites Winnel. 2-3 óra alatt jutott el oda, hogy elkezdte telepíteni, de 30 perc is kevés volt neki a 1% -hoz.
Minbdegy úgy néz ki, hogy ez volt a baja, mert játszani tudod rajta, lefut a 3d mark is. Csak az a bibi, hogy egyenlőre XP -n.
Sorry a sok offért.
-
Def26
félisten
Köszi a tippet. Valamiért HDD -re gyanakodtam, mert egy elég régi 80GB HDD -n ment a Win7, ami 2006 -os gyártású. Találtam otthon még egy régi 80GB -os HDD -t amire gyorsan feldobtam az XP -t meg a Bad Company 2 -őt (tesztnek) és tökéletesen működött.
Nekem a hibaüzenetet 2x dobta fel, de kb. 20x lefagyott már. Általában a Win betöltésénél fagy le.
Amikor a következő indításnál felteszi a kérdést, hogy Kívánom e helyrehozni a hibát, azt engedélyezem és működik egy darabig. Aztán egyszer csak böngészés közben lefagy. -
TomiLi
addikt
Nekem más a helyzet!
Valamit elcseszhettem, de nem tudok rájönni, hogy mit.
Ugyanis működött nekem a CPU-Z is, meg a minialkalmazás is. A valós értékeket mutatta. Nah mindegy. Szerintem úgy is hamarosan megy fel egy új rendszer, akkor kiderül, hogy tényleg én csesztem el valamit, vagy.... Nemtom... -
-
fsb1000
nagyúr
A táp probléma valakinek az i5 tuningja kapcsán merült fel.
Szerintem legalább annyira fontos téma lehetne tuning esetén, mint a " mivel hűtsem " sokkal népszerübb és közérthetőbb téma.
A táp is lehet korlátja egy erőteljesebb tuningnak.
És az is igaz, hogy a gagyibb tápok között akadnak olyanok, amelyek nem teljesítik a speckójukat, és még a közép kategóriába soroltak is képesek 0,5-1V-val ledroppolni már a teljes terhelés 80-90%-nál is.Egy combosabb VGA 8A-t is felvehet az alaplap felöl, igy nem sok marad a CPU-nak, de gyenge tápnál már a VGA terehelése nélkül is akadhatnak gondok.
-
fsb1000
nagyúr
Amit leginkább el lehet fogadni az a TjMax-tól való távolság.
Ez a mért érték (illetve már elektromos jellemzőből konvertált érték)
Ha ismerjük a TjMax-ot akkor tudjuk a magok hőfokát megmondani (elég pontatlanul)
Maghőfok = TjMax- TjDistAz hogy mennyi a valós TJmax azt nyomozd ki, én elfogadom azt amit az everest vagy Realtemp állít erről. Nálam azonos a 2 érték.
C2D-nél is sok vita ment ezen, de "hivatalos" intel forrásokban is megtalálható volt a korrigált 105°C néhány CPU esetén.Amiket Fiery ír teljesen normális dolgok, a mérési tartomány valahol 30 foknál kezdődik és a 2 széle pontatlan, mert nem lineáris a karakterisztika. Illetve CPU tipusonként változik.
Ezt már legalább 1 éve kifejtettem a vizhűtés topicban, mikor a peltieres projekttel belefutottam ebbe a problémakőrbe. EGyszerűen nincs értelme 30-35 fok alatt maghőmérsékleteteket összahasonlítani, mert a mérési pontatlanság a mért érték nagyságrendjét is meghaladhathatja.
40-80 fok tartományban érdemes összehasonlításokat tenni azonos CPU családon belül.
(ha helyesen van a TjMax megadva a mérő szoftverben) -
A Prime-on belűl kell valami prioritást állítgatni vagy elég alapon indítani?
A Core Damage-t ha felrakod a 4-es prioritásra garantálom hogy csak a kikapcsoló gombal fogod leállítani, ezért a 4-es prioritást hanyagolja mindenki, nehogy a lelkemen száradjon egy két proci
De tényleg érdemes egyszer kipróbálni.
Most Prime alatt 90W-ot eszik a proci és 63-64 fokosak a magok EVEREST szerint.
Míg a Core Damage-val 124W-ot is megkajál és a magok 75-78-ig is elmennek -
C1trom
tag
Hát ez hogy kinek mi tartozik a 'kell' kategóriába az relatív (legalábbis abban az értelemben ahogy én gondoltam.) Cirka 2007 óta szinte minden játék kihasználja a kettőnél több magot.
Játszható FPS-t kapunk játékokban kétmagos procival? Igen, többnyire.
Több fps-t kapunk 4 vagy több magos procival? Igen, az esetek jelentős többségében (legalábbis középkategóriás és afölötti videókártyákkal.) Nekem 'kell' ez az fps többlet, de lehet másnak nem. Egy jobb gpu-t (értsd közép és felső kategória) már érzékelhetően visszafog egy 2 magos proci, de egyenlőre még elviselhető szinten.
Meg úgy általában a rendszer is sokat gyorsult nekem két maghoz képest. Minden hétköznapi feladatban.Olyan értelemben, hogy feltétlenül szükséges kettőnél több mag, az hétköznapi felhasználásban nagyon ritka.
Jelenleg ami miatt leginkább örülök hogy négymagos procim van az a Battlefield Bad Company 2. Itt Ég és föld a különbség 2 és négy magos procik között (legalábbis a bétában.) De pl aki GTA4-el akar játszani az is elfelejtheti a kétmagot..
Mondjuk ilyen játékok szempontjából szerintem clarckdale-ek simán jók, de az igazi négymagos jobb, az hogy mennyivel jobb és ez a különbség megéri-e az árkülönbözetet pl i3-hoz képest az egyéni kérdés. (De konkrétan a kétmagos clackdale ami ugyanannyi vagy több pénz mint a 750... hát én nem tudom elképzelni azt a szituációt ahol én inkább az előbbit választanám. Ha a fogyasztás a lényeg, akkor eleve kisebb procit veszek, ha teljesítmény akkor meg jobb ár érték a 750.)
-
C1trom
tag
Röviden: A 750-es. Az összes többi kétmagos (+HT) és az architektúrájuk is eltér kicsit. (Memóriavezérlőjük nem olyan jó.)
A clarckdale-ek (kétmagosok integrált videókártyával) 32nm-en készültek és valamivel magasabbra lehet őket tuningolni, de azért nem drasztikusan.
Ahova négymagos proci kell, oda négymagos proci kell. Ilyen helyzetekben egyértelműen a 750 vezet, HT ide vagy oda.
Játékok nagy részében a legdrágább clarkdale hasonló teljesítményű, de azonos órajelen még mindíg simán jobb a 750 és azt is elég szépen és egyszerűen lehet tuningolni. És mivel kb ugyanannyiba kerülnek így a 2 magost venni teljesen értelmetlen hacsak nem izgulsz a 10 wattal kisebb fogyasztásra.Szerintem a clarckdale-ekből csak a legolcsóbbak érik meg (egy kis tuninggal).
-
Delta-Laca
aktív tag
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, ahogy a linkelt tesztet elnéztem, cirka 20 gurigával többért szinte semmit nem mutat a 860-as a 750-eshez képest, csak ahol erősen párhuzamos feladatmegoldású a program (pl. a 3DS Max nagyon szereti a több magot
) ott jön ki az előnye, játékoknál majdnem 0 a különbség, de ettől még egy nagyon jó proci, csak az árát kicsit túlzottnak tartom
Ez is egyéni vélemény volt
-
jilian
addikt
-
fsb1000
nagyúr
Kvazár:
A hálózati csatinál mértem, nem az everest adatokra hivatkozok, mert az túlmér.
TX650-es tápom van, nézd meg hogy 35A terhelésnél milyen a jósági tényezője. Nagyobb mint 70% (86%) [link]
Tehát nem igaz a 70% hatásfok, amit megelőlegeztél.Persze a 86%-val is vissza kéne számolni (-14%), csak az a gond hogy a fogyimérők meg többet mutatnak a valós értéknél a cosfi folyamatos változásai miatt. legalább 5-10%-val. Itt látszólagos fogyasztás mérünk.
Szóval, ha a mért 410-ből levonom azt a maradék 4-10%-ot akkor is marad még 370W, amit valami elfogyaszt. és jórészt a CPU, ha a többi alkatrész nyugalmi állapotban van.
Erre irtam, hogy legalább 25% a mérési hiba. Ez egy házi méricskélésnél még elfogadható.Az pedig nyilvánvaló tévedés, hogy a hálózatból felvett energia nagy része nem hővé alakul. Ez alol csak a ventillátorok és a HDD-k a kivételek, mert azok a felvett energia egy részét mozgási energiává alakítják.
Minden más alkatrész az elektromos energiát hővé konvertálja, igy a bejövő elektromos energia legalább a 95%-os mértékben hővé alakul.
Nincs más lehetőség. -
Delta-Laca
aktív tag
Akartam írni, hogy egyforma cumónk van
Ezzel hűtöm a rendszert: Swiftech Apogee GT CPU-blokk, XSPC 9800GTX FC-blokk, D5 (3-ason), HWLabs Black Ice GTX480 radi (4x12-es, fejenként 1300 rpm) 19/13-as csövezés végig.
Nem percekig terheltem, hanem majdnem egy órát folyamatosan (Prime64+FurMark), és nem volt képes 40 fok fölé melegedni, a VGA sem érte el az 50-et -
Kvazár
őstag
Bocsi, már látom, mivel hűtőd.
És a lapot is. (Nekem is olyan van.)
Szerintem normálisak azok, csak ne 4 percig futtasd, hanem 3 óráig, és akkor talán pontosabb értéket kapsz.
Én spec víznél a vidkarit is szoktam (már) terhelni, mert azzal tesztelem (szerintem) ténylegesen a rendszert. Hisz játék alatt is minden dolgozik. Ha a teszt alatt nem fagy ki semmi, akkor a játék közben sem lesz gondod vele.
-
Gordiann
őstag
Hm.... Van itthon egy Arctic Cooling Alpine 11 GT hűtőm, megnézem vele mennyire megy fel.
Ez a mostani szerelős megoldás jelenleg próba szinten megy. A gyári hűtő helyett vettem az Alpine-t. (1.5k volt) Halkabb mint a gyári hűtő, de még mindig van hangja. Ezért indultam neki a vágásnak/faragásnak. (van csere, ha elrontanám alapon) De lehet, hogy egy darabig akkor marad az AC.
Szerk: egyébként ennek az AC-nak nagyobb hűtőbordája van, ellenben nem rézmagos - mint a gyári. Nem tudom melyik ér többet.?
-
Goldmen75
őstag
Ez így nem teljesen igaz
Mielőtt megvettem a 750-est, 1000 tesztet olvastam s az derült ki világosan, hogy a játékos társadalom jobban jár egy 750-essel mint pl i7-920-al!!! Sok esetben leverte "nagyobb" társát. A többi alkalmazást tekintve, meg nagy eltérés nincs...Nem beszélve az árdifferenciáról, főleg alaplap terén(is)! Az hogy 2 év, nem sokat mozgat, hisz a mai világban jó ha az embernek 1-1,5 évig megvan a cucca, aztán úgy is továbblép, főleg a játékosok! -
Vagtam
tag
-
Vagtam
tag
Feltettem a win7-et és ugyanaz a problémám mint neked volt, hogy csak 2GB ram használható a 4GB-ből, és a BIOS-ban is látja ugyan, hogy 4GB van benne, de az egyikre azt írja, hogy nincs engedélyezve. Hogy lehetne engedélyezni
köszönöm
olyan, hogy memory remap funkció nálam nincs a biosban (giga p55 UD4)
-
alibaba78
őstag
Ez a vantage hibaja szerintem, ne aggodj. Mas......, Nem is tudtam, hogy az Atinak van koporsoja?!
En majd akkor veszek nvidiat, ha a gtx260 ugyanannyiba fog kerulni, mint az 1gb-os 4870. Ugyanis a teljesitmenyuk megegyezik. Amig tularazzak a termekeiket, addig reszemrol maradhat is a boltok polcain. Lassuk be, a 9800gt araert majdnem egy hasznalt 4850 512mb-ot veszel, az pedig mar gts250 kategoria. Itt befejeztem az offot.
-
alibaba78
őstag
A physx az Nvidianal olyan, mint a havok az Atinal, es azert talaltak ki, hogy realisztikusabbak legyenek a jatekok. Konkretan a tereptargyak realisztikusabb robbanasa, darabokra hullasa, stb..... Sok jatek, ami nvidia physx-et tamogat, azt szoftveresen a processzorra lehet haritani ati kartyanal, mig nvidianal hardveresen van tamogatva, es a drivereben ki tudod kapcsolni. Sajnos konkretan ezt a tesztprogramot (vantage) egy picit osszezavarja, ezert szoktak javasolni, hogy a tesztprogram idejere kapcsold ki. Eleg sok jatek tamogatja a physxet egyebkent: [link] . Ezeket a jatekokat nvidia kartyaval szebben lehet futtatni. (ELMELETBEN) De majd jonnek az okosabbak, es megkoveznek ezert a bena megfogalmazasert. Azert en megprobaltam. Szerintem errol szol a tortenet.
-
-
Zé_Mester
őstag
itt Miskolcon a SIAD-ból hozzuk, 5500 ft-ért a 40 litert.
van egy 42 literes Dewar-edényünk, csak ebbe és semmi másba nem engedik elhozni, mivel ez a hivatalos előírás a szállítási feltételeknél, meg hiába tenném be más tartályba, vagy felrobbanna, vagy mire kiérnénk a telepről már el is fogyna.
egy rendes Dewar-edénybe a 40 liter (ha nem nyúlnánk hozzá) akkor hónapokig is elállna, de persze erre nem adunk esélyt nekiPest környékén a Linde-ből hozza pl Over is, az árat viszont nem tom mennyiért.
annyit tudok, hogy nagyon sokkal drágább ott, mint nálunk -
Zé_Mester
őstag
szted érdekel?
a múlkotába hóesésbe volt kint a teraszon a gép, a proci foglalat körül állt a víz, a lap hátulja meg deres volt
de lehet hogy megvárom a hétvégét, pénteken elmegyek nitróért és hétvégén széthajtom őket. lehet ez egy jobb verzió......na majd kiderül mi lesz -
-Gabesz-
senior tag
Alap BCLK-val megy a ram 1333-on, ha procit húzod, akkor a ram sebességét is emelheted vele. Tehát pl. 20x200-on (4000) a ram 2000-en mehet.
Nekem Geil ultra 2133 van, és alapon 15x200-on hajtom, tehát a ramok 2000-en mennek, a proci pedig 3Ghz-en. Ezek a ramok egyébként nem magasak, beférnek a hűtő alá.
De tud ilyet is a proci: -
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
Mugen 2 + gyári venti.
az a durva a prociba hogy nem igazán melegszik.
van itt egy másik i5 750, prime alatt ugyan ilyen feszen, de alacsonyabb órajelen (3860MHz) majd 10 fokkal melegebb, mint ez a jóféle 4000MHz-en. ...érdekes...-Gabesz-
i7 860-ból jövő hétre már lesz valami eredmény -
SimonYana
addikt
Szerintem mikor csatiról beszéltünk akkor Maximusom volt!
Vigyázz mert nálam sosem tudhatod éppen mi van agépemben!
Ha jól emléxem a PCIe csatiról beszéltünk és a maximusnál a kettőből 1 a hang karinak van a másik lehetetlen helyen!
Lényegtelen,mert ha bedugtam egy raid karit nem indult at alaplapi raidről!
Egyébként nagyon jó lap a Maximus addig amíg nem akarsz minde Sata csatit használni!
Tény mindegyiknek van előnye hátrány és mindenkinek más az igénye!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest