Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
De pörög a topic Fiúk!
-
DJackson
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet. Maradok 4G-nél, a másik 4et majd ha lesz zsém rá utánaveszem.
erről a gskillről mi a véleményetek?
3-12800CL7D-4GBRH - Ripjaws
2x2GB 1600MHz CL7-7-7-21 -
Khaosz55
addikt
Én Ezt néztem ki, hát ez vagy 12 ropi de akkor aztán nincs gondod.
Ez rendes hátlapi merevítős.
JA és 4Ghz-en. Iagz az nem derül ki a számomra cikkből, hogy házban volt -e az egész vagy szabadon ...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Zé_Mester #1272 üzenetére
no, én is beléptem a klubba.
( p55mud2 ) odaadtam neki a gyári hűtőt, mert nem lesz tuning és nem is találtam normális hűtőt... zalman meg jó dtága volt, a tx3 rögzitése meg patentos.
a bios első pontjából esc-re nemtudok kilépni, mi lehet?
a ram feszre 1,664 voltot ir...1,6 v 1600 as geil van.
-
Khaosz55
addikt
Na csináltam egy 3,2Ghz-et.
160X20 és a proci feszkóján emeletem 0,1V-ot. Hát mit mondjak nm nyagat sokáig mert felmet a hőfok 80 fokra
Két dolgot tettem még:
kikapcsoltam a CPU Turbo mode-ot
kikapcsoltam a szorzó variálási lehetőséget. Az az nem tudja csökkenteni a proci sebességét.Ti hogy használjátok?
Igaz amíg nem lesz egy rendes hűtőm visszateszem alapra.
-
Khaosz55
addikt
Nekem a ramra rá van írva hogy 1,65V 2133Mhz LC9 . Szóval ezt tudnia kell nincs mese.
Most jelenleg 1333-on LC7-es időzítéssel mennek, de ha elkezdem a BCLT pumpálni egyből gyorsul a memória is. -
kelzsoca
félisten
Miért kell szerencsétlennek lenni, miért nem lehet utánanézni hogy az i5 mellé milyen feszültségű modulok valók!
Ha már ilyen konfigurációt veszünk, egy minimális tudás legyen a birtokunkban, vagy járjunk utána a dolgoknak!Ezerféle memória van a piacon ami DDR3 de NEM ehhez a platformhoz készültek!
Kingmaxot meg amúgy sem teszünk ilyen cucc mellé!
Tri-channel kit-et sem teszünk bele szerencsétlen lapba mert szintén nem ehhez készült, a Lynnfield processzorok csak a dual-channel-t támogatják.
Minden nagyobb processzorgyártó kiadott már direkt ehhez a platformhoz memóriát, azt kell vásárolni, és nem lesz vele gond.
Nekem Geil 1600-as memóriáim vannak alapon természetesen 1333-on mennek 1.5V mellett, amint tuningra kerül sor fel tudom emelni őket 1600-ra, de itt már 1.6V-ot kérnek enni, ami még mindig kevesebb, mint a maximum 1.65V ami felett már a processzor károsodhat!
Az Intel meg azért adott ilyen választ, mert nem a saját gyári hűtőjével volt használva a processzor, tehát őket innentől nem is fogja érdekelni a dolog
DJackson
Mégis mire nem elég neked 4Gb memória??
4Gb memóriához 64bites OP rendszer is kelleni fog, ami meg tud címezni ennyi memóriát! -
DJackson
tag
válasz
Zé_Mester #1276 üzenetére
köszi! Nem lesz zsém 8G-re hehe.
Van még egy olyan gondolatom, hogy most veszek 3x2 gigát, és később kipótolom egy 2 gigással, ugyanolyannal, mint a másik 3. Akkor amíg "csak" 6G van benne, addig mi történne a gépben? Felismerné a 6G-t, de nem lenne dual channel? Ha így van, ez mennyiben lassítaná a rendszert?
Gondolom olyan nem létezik, hogy amíg 4G alatt vagyok addig megy a dual, és mikor elkezdi használni a 3. modult akkor belassul
Mondjuk ez hülyeség... az oprendszer lehet, hogy már előtte onnan adna a progiknak címet, pedig még lenne hely az első 4G-ben is.
-
SimonYana
addikt
válasz
DJackson #1275 üzenetére
Tri chanelt felejtsd el,mert X58-as llapokba való! 1db modul csak a fiókodban figyelne vagy 4gb vagy 8gb , az az 2×2gb-os kittekbe gondolkozz ami 1.65 voltodak.Bőven elég 4gb szerintem mindenhez! Geil Evo vagy a G.SKILL-nek is vannak fasza 2133Mhz-s kittjei!
Nekem Evom van 35-ért! -
Zé_Mester
őstag
válasz
DJackson #1275 üzenetére
6GB-os KIT nem hiszem hogy megfelelő lenne, mert ugye akkor 1 ram csak ott ólálkodna egymagába.
akkor már érdemesebb 2x 2x2GB ramot venni, EGYFORMÁT !!!, hogy csak véletlenül se legyen probléma
vagy meg lehet próbálni egy olyan megoldást is hogy 2x2GB + 2x1GB, persze ebből is egyforma szériát, hogy ne hisztizzen a lap -
DJackson
tag
válasz
Zé_Mester #1274 üzenetére
Húha. Még csak kezdem sejteni miről van szó... De mi van olyankor, ha nekem 6GB kéne? Nem kötözködésből kérdem, tényleg kéne. Illetve a 4g nem elég. Sok virtuális gépet kellene futtatnom.
dual channel ha jól sejtem elvész ha 3 modult teszünk bele. Mi történik a 4x2GB esetében?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
DJackson #1271 üzenetére
nagyon egyszerű az i5 ram kérdés : Low Voltage-s ram legyen, aminek 1,65V a gyári max órajelhez megadott feszültség.
bármilyen ramot fogsz betenni 1333MHz-en fog indulni elsőre, neked kell beállítani a ram sebességet hogy magasabb órajelen kezelje. ez annyiból áll hogy felszorzod bios-ba és beállítod a gyári időzítést, és mehet.OCZ3P1600LV6GK - Platinum
3x2GB 1600MHz CL7-7-7-24
jóféle ram, de felesleges a 3x2GB, mivel P55-be csak 2 csatornás mem kezelés van, X58-ba való a 3x2GB ram. lehet kapni 2x akármennyi GB-os KIT-et, pont a P55 konfigokhoz -
Zé_Mester
őstag
-
DJackson
tag
válasz
Overlocker #1270 üzenetére
mi a véleményed erről? ez i5höz való vajon? Egyáltalán honnan lehet tudni hogy mi való i5höz? Azt írták nekem, hogy az 1600as memók 1333-on indulnak el i5 környezetben.
OCZ3P1600LV6GK - Platinum
3x2GB 1600MHz CL7-7-7-24 -
Overlocker
veterán
válasz
Forza_JUVE #1263 üzenetére
Hát érdekes hozzáállás az Intel részéről, tényleg nem tudom mi köze a hűtőnek a ramokhoz..na mind1.
Én egyből megmondom neked mi a gond, mégpedig az hogy a Kingmax 2GB 1600Mhz-es memória nem Core i5-höz van hangolva, nem ahhoz való..Ezért van az hogy 1,8v-n akar egyből indulni a memória, ugyanis ez van az SPD-jébe írva.
-
g@bo
nagyúr
urak, bár matx, mennyire jó ez a lap :gigabyte GA-P55M-UD2 ?
-
SimonYana
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
Elméletileg a Ramomnak 1,65V-on kell tudni a 2133Mhz-et LC9-en. Szóval ha nem tudja majd akkor segberúgás lesz .
A gyári borda tényleg gagyi de 2,66-a jó.
-
Lacc88
senior tag
válasz
ENNYI
-
Forza_JUVE
aktív tag
Off-ba teszem, mert nem témába vág amit írni akarok, hanem a gyártóról szeretnék pár szót szólni!!
Pár napja vettem Core i5-750 procit, és elég sokat bajlódtam h megtaláljam a legjobb CPU - RAM beállítást ... Mhz, időzítés, RAM feszültség, CPU FSB stb.
Há' lássuk be, nem túl egyszerű ez a téma, kérdezgettem többek közt itt a PH-en is, tudtak is segíteni biz. kérdésekben!
Nem úgy a gyártó, az Intel!!
Mindenfelé arról lehet olvasni, h sok az i5-nek a 1.8V. De a RAM alapból mégis annyin, vagy még magasabb feszen akar menni. Ha 1.65 V-ra állítom (Intel által javasolt max. fesz.) akkor le kell butítani a RAM-ot. Szóval gondoltam rákérdek a gyártónál h hogy is van ez?!
Írtam egy pár soros e-mailt nekik, 1-2 egyszerű kérdéssel az általuk gyártott procival kapcsolatban.
Válasz: inkább kérdezzem meg az eladó boltot. Vagy ha úgy döntök h mégis az Inteltől akarok segítséget kapni, akkor scanneljem be és küldjem el a vásárlásról szóló számlát, írjam le az összes létező személyes adatomat, valamint a procin és cooleren lévő karaktereket. Továbbá írjam le a gép összeállítását, beállításait.
Már ezt furcsának tartottam. Mi a faszért nem lehet egyszerűen válaszolni h Igen v. Nem?!?!
(még ha tegyük fel kamuztam, és nem vettem meg a procijukat, akkor is)
Hát én elküldtem mindent amit kértek, a többi hardver megnevezésével. Tudni kell h a gyári Intel hűtő azonnali cserét igényelt, mivel olyan kis szar volt, hogy a régi P4-emhez kb. 2x nagyobb hűtőt adtak! Ezzel alapban ment kb. 48-50 fokon a proci pedig semmi sem futott a gépen! Szóval vettem egy fasza hűtőt, aminek szintén elküldtem a típusát.
Válasz: Mivel nem a gyári Intel hűtőt használtam, így nem tudják a kérdésemet továbbítani a technikus kollégáknak. Forduljak az eladó bolthoz, vagy ... és akkor belinkelt az Intel oldaláról vmi okosságot, amit persze korábban már átnyálaztam.
Mi a f*sz köze van a hűtőnek pl. a RAM frekvenciájához, ill. ahhoz h milyen beállításokat szeret a Core i-5-jük ???? Nem a hőfok volt a kérdés!!!
Szépen burkoltan el is küldtem őket a p-ba! Ennyit az Intelről és a "technical support"-jukról!
Vedd meg a méregdrága procit, utána meg maradj csöndben, vagy kérdezd az eladót!! -
Khaosz55
addikt
Akkor hogy is álljak neki egy gyengébb tuingnak. Mondjuk gyári hűtővel kb 3,4Ghz talán.
Mit kell beállítani?
A fesz meg a BCLK az okés.De valamit ki kell kapcsolni nem ? A turbó mod-ot meg még nem tudom mit.
Kis segítség jöhetne.
-
Khaosz55
addikt
Urai beléptem a klubba !
I5-ös lett a szíve.
Memó terén érdekes hogy 2133Mhz-es memót vettem amire rá van írva, hogy 1,65V-on megy.
Na most első dolgom, hogy megnéztem a biosban. És az Asus Bios egyből 1,8-at adott neki. Visszaállítottam 1,65-re működik faszán. Aztán frissítettem a biost. Az új bios a leírás szerint a következő a változás: Bios for low voltage RAM.Annak ellenére ismét 1,8-on indította el a ramot.
-
kelzsoca
félisten
válasz
SSJPeter #1258 üzenetére
Hivatalosan 1333 amit lekezel, de természetesen többet is
Az 1600-as moduloknak vagy felette is csak akkor van értelme ha tuningolni fogod a processzort, mert alapon az 1600-as modul(ok) is csak 1333-on fognak menni.
G.skill, Geil, Corsair stb. ezeket érdemes venni.
És a fentiek alapján eldönteni hogy neked milyen sebességű modulok kellenek. -
SSJPeter
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Tényleg logikusnak tűnne az LGA 1156 csak még nem tudom biztosan,hogy akarok RAM-ot is cserélni.
DDR3-ból milyet lenne érdemes venni?
Mármint hallottam olyat is,hogy vegyünk minél magasabb órajelűt,de olyat is hallottam,hogy 1600-asnál nagyobbat nem érdemes venni ehhez a platformhoz...mert hogy csak 1333-ig kezeli.(de aztán mondták rá,hogy ez hülyeség)
Tehát most akkor mi az igazság? -
kelzsoca
félisten
válasz
SSJPeter #1255 üzenetére
Szia!
Ez a jelenlegi procid? Intel Core 2 Duo E6400
Mert ehhez képest jelentős fejlődés lenne az biztos
Nem érdemes 775-ben gondolkozni, kifutó platform, esetleg akkor lehetne még érdekes ha lapot nem vennél és csak egy Q9550-eta Q9550-nél ~10%-al jobb egy i5-750-es processzor
i5-750 vs i7-860 kérdés pedig mire szeretnéd használni a gépet?
DDR3-nál arra kell figyelni hogy maximum 1.65V feszültségen menjenek a memóriák, mert ez felett károsodhat a processzor!
Szinte az összes nagyobb gyártónak van kifejezetten ehhez a platformhoz memóriája -
toyone
őstag
válasz
SSJPeter #1255 üzenetére
Inkább 1156-ra váltanék már a helyedben. Vagy 1366-ra Mert egy Maximus III kb 60k, abból veszel egy szintén R.O.G alaplapot a Rampage II Gene személyében.
Prociból meg ha a 860 ast választanád akkor már inkább I7 re érné meg költeni 50-55 körül találsz az apróban i7 920 D0-at
Ramokra feljebb találsz pár lehetőséget rögtön 1-2 Hsz.-el feljebb -ha i5 mellet döntenél. Ha i7 akkor meg arra is megvan a topic. -
SSJPeter
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Esedékessé vált,hogy lecseréljem a 3 éves Core2 Duo-s konfigomat.
Van értelme még LGA 775-ös rendszerre cserélni vagy jobb ez az új LGA 1156?Nevezetesen 2 alternatíván gondolkodok:
Asus Maximus II Formula és Q9550 vagy Maximus III Formula és i5-750 vagy 860?
És ha már DDR3-at kell vennem akkor milyen RAM-ot?
AZ SLI nem érdekel csak a teljesítménytöbblet...mennyivel gyorsabb ez az új platform?
Persze olvastam teszteket de "élő" embertől is szeretnék véleményt hallani.Köszönöm.
-
SimonYana
addikt
válasz
Zé_Mester #1248 üzenetére
Üdv mindenkinek , de főleg neked mester!
Igen tudok szerezni Geil Evot!
Nem ismerem annyira a G.Skill-t,de az tuti jó kis ram volt DDR2-es ben.
Nagyon jó gyártó szerintem. A Geil sem rossz és azért ez a 2133Mhz már nagyon ott van szerintem!
UHHHH!
Most néztem!
AKCIÓZÁK azt a párdarabot ami van és 32'000 Ft most 4gb-os KITT -
Zé_Mester
őstag
válasz
ubulmail #1247 üzenetére
mindkettő nagyon korrekt darab, szerintem bármelyikkel jól ellennél.
de valamiért én a G.Skill-t választanám, nálam volt 2000CL9-es Trident, iszonyat jól ment. hátha ez is jóféle.vagy van még Geil 2133MHz-es KIT, SimonYana-t kérdezd meg, neki asszem olyan van, és az is nagyon kajak ram
-
ubulmail
csendes tag
-
AMD_ok
őstag
válasz
Zé_Mester #1244 üzenetére
köszi, akkor még megkérdezném Tőled is, nem tudod-e, hogy OCZ Vendetta 2 hűtőhöz van e már valahol lga1156-os lefogató keret? Mert van egy ilyen hűtőm, és nem akarom elkótyavetyélni, hanem ezt tenném rá, csak nem találok keretet, mé Engusz se tudott 100%-osan segíteni
-
Zé_Mester
őstag
üdv.
korrekt kis konfig lesz, sztem játékra tökéletesen elég.a procit sztem egy jó hűtővel (nem gyári) simán tolhatod 4000MHz-en, azzal már bőven ki lesz hajtva az 5850-es kari.
a lapról eddig csak jót olvastam, most van nálam is egy ilyen, de még nem volt időm tesztelni, de sztem bírja a tuningot
-
AMD_ok
őstag
Helló!
Most rendeltem be egy ilyen konfigot, az lenne a kérdésem-kérésem, hogy mennyire lesz ez jó játékra,meg egy majdani 5850 kihajtására? Mennyire húzhatók általában ezek a procik?
Köszi
A konfig: cpu core i5 750
alaplap: gigabyte GA-P55M-UD2
memória: 2x2 GB Kingmax 1600-as DDR3 ram. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
kelzsoca #1236 üzenetére
Hali!
200-as bclk esetén 1:10 ben a ramoknak már 2000-en kell menniük nem?
Alap esetben ugye 20x133=2666Mhz a ram pedig 1:10 ben 10x133=1333Tuning esetén a bclk növekedésével a ramot is tudjuk gyorsabban hajtani.
160-as bclk-hoz pont jó az 1600-as ram 1:10-ben.De szóljatok ha ne jól tudom.
A Scyteh hűtőkhöz ha jól tudom lehet venni 2 féle felfoagtó rendszert és az egyik stabilabb.
-
J4N!
tag
Primeoltam egy kicsit.[link]
prime alatt nem ment 51fok fölé a magok hőmérséklete jóféleeee -
darál0w
Jómunkásember
tényleg. akartam is kérdezni...freezer eXtremem van. lehet e kapni vajon 1156os felfogatot rá, vagy vmilyen más megoldás?
-
kelzsoca
félisten
válasz
Khaosz55 #1232 üzenetére
Teljesen felesleges venni ilyen memóriát
Nekem 1600-as modulok vannak, amik alapon használva 1333-on mennek, és 4GHz-nél mennek 1600-at!
Áruld már el neked mire kell 2133-as modul???
Scyte Ninja2 revB
A lefogatása egy nulla, valami komolyabb hátlapi merevítős-csavaros megoldást nézz inkább.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
ha 4 Ghz-re meghúzom a az I5-t akkor léghűtéssel meg lehet hűteni normális hőfokra?A következő hűtőt néztem ki:
Más nagyobb hűtőt még nem találtam ami jó lenne.
Vízes hűtésben gondolkodtam, de szerintem felesleges. Max terhelve lenne jó hogy nem hangos.
-
danilla
őstag
Az előző üzenetet elrontván:
Egy kis, help me. Ez a 108°C ez szoftveres eredetű, vagy bios eredetű hiba lehet, mert az ugye lehetetlen, hogy valami a CPU-ba 108°C legyen. -
danilla
őstag
Egy kis, help me. Ez a [http://prohardver.hu/dl/upc/2009-11/02/28748_r1jn7zxlggeky2bw_magas_fok_2.png]108°C [/L]ez szoftveres eredetű, vagy bios eredetű hiba lehet, mert az ugye lehetetlen, hogy valami a CPU-ba 106°C legyen.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
na akkor még egy áldást kérek az I5 configomra.
Memóriának a Geil Utra 4GB 2133Mhz-es szettet néztem ki. Nem túl kicsi rajta a borda? A többi memón akkora állat nagy borda van.
A másik meg bírni fogja ha megráncigálom a gépet kb 4Ghz-re? Egy külföldi forumon azt írják hogy 4GHz 2133-on már nem stabil. Abban az esetben mit kell csinálni vissza kell venni a frekvenciáját a memóriának?
OverclockersValahol közép tájon lesz az everest memó teszt 3 különböző beállítással.
"
2150MHz at 9-9-9-28, what it runs like when set to the XMP. Found this made it very hard to get stable though, it locks the base clock so probably only useful if your not planning on overclocking the CPU."Azon is gondolkodtam, hogy megvárom az új Asus vagy Giga lapokat amin SATA3-van. Nem tudom érdemes-e várakozni..
-
kelzsoca
félisten
Az Intel maximum 1.65V-ig garantálja a processzor épségét, ez felett járatott memóriák kárt tehetnek a processzorban!
Nekem Geil 1600MHz-es memóriáim vannak, 1333MHz-en 1.5V-on mennek 1600MHz-en pedig 1.6V-on mennek.
Mint írtam már ezelőtt, minden komolyabb gyártónak van már direkt a Lynnfield processzorokhoz memóriája, ezeket érdemes beszerezni, a többi memória ami a piacon van is jó lehet, de azok általában nem ehhez a platformhoz készültek, így nem ajánlott azok használata, vásárlás előtt mindig tájékozódjatok az adott modul(ok) feszültség értékeiről, és nem érhet meglepetés
-
-
Khaosz55
addikt
Nem megyek 1,65V fölé memóriáb nost már turi, de akkor kérdem én az Ausu Pl mért írja a támogatott memóriák közé olyat ami Pl 2.0V-os.
Ők nem kapták meg az Intel specifikációit az I5-ös Prociról ?
Valakit itt seggbe rúgnak ha elkezdenek világ szerte hullani az I5-ös procik.
-
Khaosz55
addikt
Angol link hogy nem igazán ajánlott a 1,65V felé menni.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
darál0w #1222 üzenetére
Ha lenne pénzed a 860-ra, akkor inkább 1366 a kapható legolcsóbb lappal. Bőven elég alá, és az is megy 2GB Kingmax 1333MHz RAM-mal is. Amúgy az 1,35V 4GHz szerintem már átlagosnak mondható. Sőt... Nézd meg Zé_Mester eredményeit az apróban. Eddig a 3-ból 2db 750-es, és a 3-ból 2 860-ast próbált ki, és volt, hogy a 750-es jobban ment, mint a 860-as.
-
darál0w
Jómunkásember
hélo.
ugy adodott, h hamarosan be tudok ujítani egy kis finomságot
mindenképpen 1156os foglalattal rendelkező lapot vennék.
csak azt nem tudom, h a 860 megér e 20k-val többet , mint a 750. kiváncsi lennék mit megy egy "középszerű" 750.
nomeg milyen ramot vegyek hozzá?
-
Khaosz55
addikt
Kíváncsi vagyok különben, hogy tényleg megdöglik-e 1,8-on. Lehet csak para. Persze nem akarom kipróbálni...
-
bigdigit
addikt
nekem ilyen gskill van a p55-ös lapban pedig ez a gskill még nem is az amit 1156-hoz adtak ki
System Type DDR3
M/B Chipset Intel P55
CAS_Latency 7-8-7-24-2N
Capacity 4GB (2GBx2)
Speed DDR3-1600 (PC3 12800)
Test_Voltage 1.6 Volts -
Khaosz55
addikt
Ezt én sem értem, mert ezekben a cuccokban minden idióta biztos. A kábelek stb nem tudod elméletileg rosszul összerakni a gépet.
Erre meg szerintem simán adták a népnek az elején a 1,8-1,9-es memókat.
Erre lehetett volna valami biztosítás pl hogy az alaplap nem ad semmilyen memórinák 1,65-nél többet. -
Zsolti1987
aktív tag
Nekem ilíen ramom van:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
és a biosba autora van állítva. Everesten 1,6v-ot ír, akkor ez nekem így jó?
És a 1800 arra utal csak, ha növeli vki a Bclk-t akkor a ramnak 1800 ig nem lesz semmi baja?
-
Forza_JUVE
aktív tag
Valaki akkor mondja már meg hogy mi a jó beállítás ???
Valóban az 1600-as RAM alapból 1.8 V-on megy. Az is tény, hogy az alaplap (ASUS P7P55D) könyvében írja, hogy az Intel max. 1.65 V-ot javasol a proci "épsége" miatt.
Én viszont nem akarom lebutítani 1333 -ra a RAM-ot a feszkó miatt! Kell legyen vmi egyéb megoldás! Vki javasolta h állítsak az időzítésen. Ez viszont nekem 1 picit magas ... azt tudom h most 7-7-7-20, de nemtom mi lenne a megfelelő változtatás ilyen téren, ill. az sem teljesen vili h ez az időzítés mit befolyásol?!
Vki vmi tipp, tanács, szakértő vélemény??
Köszönöm!És még 1 kérdésem lenne:
A proci órajele ugyebár a CPU Ratio x BCLK Frequency -vel egyenlő!
Jelenleg nálam ez 20 x 160 BCLK = 3200 MHz. De mi van ha ezt úgy érem el, hogy 16 x 200 BCLK, ami uennyi. Melyik kínozza jobban a procit? A RAM frekvenciája ezektől függetlenül külön is állítható a BIOS-ban. -
sonique
őstag
hajrá látom lessz itt halálozas i5 téren a sok 1,8 voltos ramtol
hajrá ... aki nem fogadja meg sok ember jotanácsát és 1,65volt felett hasznalja a ramokat
szamoljon vele hogy a cpu megdögölhet ...és egyik gyarto sem hülye ... ugyanis van olyan amibe ez kell
az a hülye aki ezt rakja bele ... és nem néz utana mit lehet az alaplaphoz parositani .. -
Jenő76
tag
válasz
CHIPman #1187 üzenetére
Akkor légyszíves azt mond meg, hogy többen írják azt hogy az 1333-as vagy 1600-os memóriájuk 1.8V -ot megy alapból a biosban. Akkor most hülyék az alaplapgyártók, mert nem tudják.hogy 1.8 V-on tönkre megy a proci memóriavezérlője? Vagy a memória profiljába van beállítva ez a profil és ezt olvassa ki az alaplap? Akkor meg a memóriagyártók hülyék ?
Egy egyszerű usernek akinek fingja sincs a biosrol az majd honnan tudja hogy 0,15 V-tal nagyobb feszen mennek a memóriá és tönkremehet a proci?
Vagy lehet, hogy megint baromságokat beszélek?
-
Crytek
nagyúr
Lehet hülye kérdés de milyen ram kombináció jobb egy core i5 nek??
Értem azt hogy pl 2x2GB az jó neki vagy ez is 3 csatornás és kötelező 3 db xy GB-os ram hozzá? -
Zsolti1987
aktív tag
Olvastam itt h a pwm-es szabályozással a biosba be lehet álllítani a max hőm-et és a min fordulatszám százalékát. Na én csak olyat találtam, h állítani lehet h pwm vagy voltage legyen. Meghogy figyelje-e az esetleges megállását. Én ott olyat nem találtam. Lapom: Gigabyte p55 UD3
Köszi ha vki tud segíteni
-
bigdigit
addikt
válasz
Forza_JUVE #1201 üzenetére
hát ez elég kevés infó a biosból.ugyanilyen konfigot raktam össze a héten.
most 1.210 vcore 3800mhz.prime alatt 71fok hyper tx3-as hűtővel.
ram feszt lődd be max 1.650-re.ha nem bírja szerintem lazíts az időzítéseken. -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Tuning ügyben kérnék 1 kis tanácsot.
Core i5-750-em van, eredetileg 2,66 GHz, mellette gyárilag 1600MHz-es RAM, mindez egy ASUS P7P55D lapban.
Érdekelne h jónak tartjátok-e a köv. BIOS-beállításokat: [link] [link]
A proci így 3.2 GHz-en fut, Everest szerint 42 C-on.
Ami 1 picit aggaszt, az a RAM 1,8 V-os feszültsége. Nem sok ez 1 picit? Az Intel sz. ennek a procinak úgy 1,65 V a javasolt a RAM fesz. Lehet ettől bármelyiknek baja??Köszi!!
Ja, még 1 kérdés: mit eredményez ha BIOS-ban a PCI-E frekvenciát is húzom picit?? (gyárilag 100 MHz)
A GPU órajele per pill 750 MHz, a VGA RAM-é pedig 2300 MHz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már készül a Warhammer 40,000: Space Marine III
- Spórolós topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Használt számítógép ( Rtx 2070 8gb, Ryzen 7 2700x )
- Intel Core i9-10900X S2066 (10C/20T 3.70-4.50GHz 19.25MB 165W)
- Új, Bontatlan! Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box Processzor eladó!
- Új, Bontatlan! AMD Ryzen 5 9600X 6-Core 3.9GHz AM5 Box Processzor eladó!
- Intel Core i7-4790 gyári hűtővel, egy év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest