- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty@80
tag
hali,
"De viszont olyat is produkál, hogy megfagy a kép, se restart, se a bekapcsológomb nem reagál, ezt nagyon furcsállom, csak a táp kapcsolóval tudom lelőni, ami ugyebár nem a legjobb neki......"
ilyet produkált néha nekem is gigabyte lappal, emeltem a cpu feszen, most jónak tűnik..
-
Recon666
Közösségépítő
Ilyen ez, nálam is 4Ghz felett kell neki tolni a feszt, had zabáljon.
Az XMP= Extreme Memory Profile, lényege, hogy ha 1,65V-os memóriád van, akkor az alalp 1,5v helyet az XMP bekapcsolásánál 1,65V kap és akkor vagy 1600Mhz megy vagy felette, attól függ mennyin megy a memória 1,65V-on.
-
Neoteric
addikt
Leszedtem egy linx-et és le is futtattam ilyen eredménnyel, de nem állítottam semmit a problem size-on, memoryn, szal minden default volt.
-
vinibali
őstag
most néztem a leírásban, hogy a kéket kéne használni. már túl vagyok néhány bios reseten. most próbáltam bene egy kvr1333d3n9k2/2g-s kittet, a kékbe természetesen. 1,5volton megy auto időzítésekkel a tünet ugyan az...
ez benne van a support listben, de ott elpida ickkel, nem gyártó spec kingstonokkal(mint a ramon) esetleg lap vagy procibaj is lehet? -
Dr.Én
veterán
igen használom a Real temp-et és a Core tempe-t is egyaránt
Everestet inkább csak sebesség mérésre használom írás és olvasás terén
LINX?
Azt még nem ismeremprime 95 eddig mindig bevált
de most jó megy tökéletesen
BCLK 160*20
memória 1600MHZ-en remélem azért a Corsairban majd még van több is
Többi meg fixálva, semmit se hagytam automatán
8800GT mellé egyenlőre több nem kell -
peetmaster
senior tag
Azért tart tovább, mert a problem size/memory magasabb, mint másnál.
Tedd mondjuk 1536-ra a Memory-t (nyilván a memory size ezzel egyenes arányban csökkenni fog). Kíváncsi vagyok, hogy azon az értéken milyenek lesznek a hőfokok, mert most elég magasak egy D14-hez képest. Nálam 3.8Ghz-nél a legmelegebb maghőfok LinX-el 68 fok (többi 65-66).
-
-
Motion_Blur
félisten
És milyen jó Neked is az írásod az én eredményemmel összehasonlítva. Valamit még állítgatnom kell a BIOS-ban
1.22V-al 3.8 nem gyenge
-
alibaba78
őstag
Koszonom!
Ez az osszehasonlitas meg hasznunkra valhat. Lehet, lecserelem..... Ki tudja?
En sem szeretem a hosszu teszteket, szoval nem kell ilyenekkel szamolni.
Ugy tudom (nem biztos), asus lapoknal mukodik beallitott fesznel is az energiagazdalkodas. Egyebkent pedig csak az orajelet veszi vissza, amit nem er tul sokat.
-
Kvazár
őstag
Én tökmást, mint ami itt a téma.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a videokártyádon lévő ramok hány fokosak, ha huzamosabb ideig terheled azt.
Ezt már az ide tartozó topicokba fel is tettem, de vagy azt kaptam válasz gyanánt, hogy én vagyok az első elmebeteg aki hőmérő szenzort applikált a videokártyája ramjára, vagy azt, hogy tényleges adatot nem tudnak, de úgy tudják, akár a bitang karikon 100 C fok-ig is felmehet. Hát egyik sem volt túl kielégítő...Mivel a te képernyő képeden azt látom, hogy a vidkarid (videokártya) azt is méri, ezért gondoltam, azt hátha mérted már.
-
fsb1000
nagyúr
Nálam is kb. ennyit mutatott a fogyimérő a teljes rendszerre 3,8GHz-nél: 151/334 W
Az everest itt is túlmér, de a CPU hőtermelését kb. 160-180W-ra saccolom ebben a beállításban. A maradék 150W mérési hiba (cosfi.. bocs a rövidítésért...) meg az alaplap + VGA.
A maghőfokok is kb. a léghűtő végét mutatják.
Érdekes, hogy alig kevesebb fesszel (cpuz szerint) 1,264->1,22 ugyanezen frekin már csak 75 fokosak a magok és kb 15-20W-tal kevesebbet mutat a fogyimérő. -
fsb1000
nagyúr
Vannak érdekes dolgok....
Magas órajelen, vagy túlfeszelve hibamentesen lefutnak a tesztelő progik.
Azt hittem minden rendben mig meg nem néztem az everest monitorozóját (annak is van teszt része)LINX alatt, már a második körben beindul a Thermal Throttling, azaz a CPU lassítja magát.
Ennek ellenére minden teszt hibátlan.... talán ezért volt akadásom játékban, ha HT bekapcsolva volt.Ez egy AUTO feszes beállítás, ahol a lap feleslegesen nyom 1,36@1,39V-ot.
Stabil, de hosszú távon nem lehet léggel hűteni. -
haky
senior tag
Várom
)... 2,8-on alapon 29-30fok terhelve 30 perc után max 50-53 fok. 3.8-on alapon 35-40fok terhelve 62-70 fok szinte 10 mp után. Fél óra alatt lehet elérné a 80 fokot. De engem már a 70 is zavar. ezért 3,5 -ön járatom +turbo mode ON így ha csak 1 v 2 mag megy akkor kapcsol fel 4Ghz-re. A hőfok így 60 körül marad terhelve. Jah és zárt a ház, szellőztetése minimumon jár nehogy hangos legyen.
-
duke
aktív tag
".öszintén...akkor minek vettél 4 magosat?
..adjál neki Prime-t, bizti megizzad..."
Nem akartam,meg a 2 magot is soknak tartom,de hat ezt aruljak.
Eredeti terv szerint core 2 duo E8400-t lett volna, amit 4.5 Ghz akartam jaratni,de mire kitalaltam mit mennyiert hol,addigra megjent az uj platforrm,es akkor mar inkabb az ujabbat vettem,megha van is benne nehany felesleges cpu."És minek használod 4.32 GHzen
"
A sebeseg miatt,azert legtobb program ma meg gyorsabb nagyobb orajelen,mint tobb processzorral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest