-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Habugi #20047 üzenetére
Egy ponton tévedsz.... Ezeket nem KELL, csak lehet. Nem is értem, ezt minek kérték, de nem az én dolgom.
Nekem annak idején az FT01 házamban vígan elvolt passzívan az előző i5 3570K-m duplaekkora TDP-vel, egy 4000Ft CM 212-es hűtőborda alatt, ugyanezzel a vacak pasztával az IHS alatt....[link](#20049) Dtomka: Nincs ezeken el***va semmi, csak nem kell nyuszinak lenni a hőfokokkal, mert bírják. Nálam 4400Mhz-en így festett egy 4690K fél óra BF4 után: [link]
Még a 60 fokot se érte el, 4400MHz, Prime95 24H biztos feszekkel, 2133Mhz-es ramokkal. Persze, Prime95, meg Linx alatt elérte a 95 fokot is, de semmilyen normális, gyakorlatban is létező programban nem volt ilyen meleg. Amúgy pedig be lehet lőni egy TDP limitet, és akkor az ilyen AVX2 szexualizáló programok megregulázhatók, akkor ugyan már "csak" másfélszer lesz gyorsabb egy Ivy Bridge-nél, de röhögve megmarad 70-80 fokon. -
Dtomka
veterán
válasz
akoska07 #20045 üzenetére
Szép munkát végeztél, panasz nem lehet
!Ezért hagyom ki a Haswellt-t, mert az Intel elk***ta...
A kesztyű mérete a probléma. Ha kisebb lenne, akkor jobban éreznéd a "fogást". A véred meg 1 prociért se add, annyit nem ér 1ik sem!(#20048) akoska07
"Tehát most már látható mi van a kupak alatt." a motorháztető alatt.
-
-
Habugi
addikt
válasz
akoska07 #20040 üzenetére
Mivel ilyen prociárak mellett felsírok, hogy delidelni kell őket (és ugye az Intel a technológiai hűha..) jobb híján csak ahhoz tudok neked gratulálni, hogy végre nem rózsaszín gumikesztyűt választottál a műtéthez!
(#20048) akoska07:
Akkor szó szerint a véredet adtad azért, hogy kiderüljön mi van alatta!
-
-
Picit belevágtam az ujjamba.
-
-
Tomdriver
őstag
-
XuChi
addikt
válasz
#Morcosmedve #20034 üzenetére
Amúgy hogyan lehetne a kupakot levenni anélkül hogy tönkre vágjam a procit ?
-
XuChi
addikt
válasz
#Morcosmedve #20034 üzenetére
Játékok alatt 35-40fok
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni Titeket, hogy egy I5 4690 (non K) alapon, gyári beállításokon hajtva, egy Raijintek Triton vízhűtővel megtámogatva Prime 95-el terhelve 72-80-82 fok közötti hőfokkal kicsit abnormálisnak hat. Vagy ???
A hőfokokat aida64 + OCCT + az alaplapi post kijelzőről lestem le.
Kicsit aggaszt ez a hőfok
-
Lori82
senior tag
Sziasztok,tudom nehéz megsaccolni de egy core I3 4130,4160,4330 + gtx 750 ti kombó kb. meddig elegendő.1650*1050 a monitor natív felbontása egy BF 4 már megszorongatná?.Egy core i5 4460-at szerettem volna de sajnos nem jött ki a keretből így marad a gyengébb megoldás.
-
MPowerPH
félisten
Na, leszedtem a Cerka kupakjat is, kb. 4 perc volt, melegitessel. Az elozo 4770K, es az elozo Cerka utan ennek jott le a 'legnehezebben'. Ez nem a finom megoldas, de mukodik. Viaskodok, hogy gyorsban a 4790K-nak is nekialljak.
-
salieven
aktív tag
Sziasztok.
Van egy i5 4670k procim és rá egy Scythe Ashura Shadow hűtőm. Azt szeretném kérdezni mennyit bírna ez a proci ezzel a hűtővel tuningba vajon? Nem kell rekordokat döntő MHz nekem csak azért a 4GHz lehetne stabilba mondjuk. A lapom egy Asus Z87-A.
-
dewil666
őstag
válasz
#Morcosmedve #20006 üzenetére
És ha játék is lenne?
-
Rica
senior tag
Pontosan errol van szo!
A Silver Arrow egy hajszallal meg jobb a legtobb tesztben. Eleg eros ez a proci alapon is, de egyre tobb helyen olvasom, hogy 290x vga tuninghoz nem art megnyujtani egy kicsit. Szerintem megvarom, amig mondjuk lesz sajat tapasztalatom mondjuk Crysis 3-mal, es utana dontok. Bar arrol meg mar azt is olvastam, hogy az 1600-as ramok lehetnek a szuk keresztmetszett...Azt hiszem elso lepesben annak jarok utana, hogy a Scythe hozhat-e jelentos kulonbseget, es akkor meglepem magamat meg ezt a fasza kis procit vele Karacsonyra
-
Joshi
titán
A hűtőteljesítmény az egy hűtőnél adott amit tesztekből tudhatsz meg. Szerintem kicsi az esélye annak hogy itt valakinek pont ilyen hűtője van, ráadásul te a két hűtő közti különbségre is kíváncsi vagy gondolom azért hogy érdemes-e lecserélni a jelenlegit. Egyébként sokan a Noctua NH-D14/15 hűtőt tartják az egyik legjobbnak, az más kérdés hogy elég drága.
-
Joshi
titán
Mondjuk nézz processzorhűtő tesztet és válassz egyet a pénztárcádhoz és az elvárásaidhoz leginkább megfelelőt. Milyen CPU hűtőt vegyek?
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Hat ugy nezem, hogy 4790K-t nem fogok HTX3 hutovel tuningolni. Annyit tudtam megnezni, hogy 1,01 Volt a minimum fesz, ahol alapon stabil. Olvastam mar a Prime95 uj melegito hatasarol, de meg itt is 85 fok korul voltak a magok
Szerintetek egy Scythe Ashura Shadow megoldja a problemat? Itt kint lehet kapni TR Silver Arrow BE-t is, de nem akarom, hogy a proci huto nagyobb legyen mint az alaplap. Koszi. -
Lalaboy
őstag
válasz
Picturemaker #20007 üzenetére
En mident megadtam a RAM-bol a HD4600-nak, igy amikkel jatszom nem, vagy csak neha akadoznak, ilyenkor feltolom 1600-1700Mhz-re a HD4600-at es semmi gond! De ritkan jatszom es szinte csak relative osoreg jatekokkal, arra boven megfelel!
De persze BTF4-re pld. full alkalmatlan....
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Picturemaker #20007 üzenetére
Alaplapi VGA-val... Azért gondoltam, hogyha elég, akkor elég, ha nem, akkor nyom egy duplat!
duronx: normális!
-
duronx
senior tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy i5 4590-es procit amit gyári hűtővel használok. 66 fok terhelés alatt az normális hőmérséklet?
-
Picturemaker
őstag
válasz
#Morcosmedve #20006 üzenetére
Alaplapi VGA-val jártam úgy, hogy csak a lapra integrált 128MB-ot engedélyeztem neki és egy saját, fényképezőgéppel készített FHD videót csak komolyan akadozva játszott le. Kapott a rendszerből még 128-at és a "hiba" megszűnt.
Én min. 256MB-ra szavazok. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy i5 4460 procim. Mennyi video memóriát érdemes engedni neki? 1024Mb a felső határ.
-
demmer123
őstag
válasz
#Morcosmedve #20002 üzenetére
Lehet inkább hozzá dobok több pénzt és veszek inkább egy Noctua NH-D14 hűtőt és ezzel már nem lenne gond tuning téren.
-
demmer123
őstag
válasz
#Morcosmedve #20000 üzenetére
4,2 most 1.100 viszi prime95 alatt képes 85fokig felmenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest