Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
Elvileg a 3 gigát is elérheted, ebben a lapban. Adj a procinak kevés feszt, az északi hidnak is , mondjuk 1,25 alap, tedd 1,30-1,35! Procidnak ehhez a sebességhez 1,4000V-ot a biosban! A ramjaid meg hagy 400MHz-en, amit persze nem tudom milyened van, de 1:1-ben lessz az FSB/RAM! Windows alatt futtasd le az Intel Burn tesztet! Ha ez lefut akkor jól van beállitva, persze a feszből lehet, hogy hozzá kell adni, vagy jobb esetben levenni. Arra ügyelj, hogy a hőmérséklet ne érje el a 68 fokot a procinak, nem egésszséges! és az NB-d északi hid is ne legyen magas hőmérsékleten 55 max. Próbáltam dihélyba leirni, de naggyából ennyi. Szivesen segitek!!!
-
JONAS77
aktív tag
válasz
Barcageri #12994 üzenetére
Helló, biztos tudod nagyobra is emelni a procit, megnéztem az alaplapod is, az FSB-t 1333MHz-ig mehet, vagy nagyob sebességre emelni. Nem elég az fsb-t emelni, kell a proci VCore, biosban a feszültséget megemeled, de ne sokkal, ha nem akarsz nagy tuningot, elég a proc feszét emelni. A ramjaidnak sem kell adni feszt, eggyenlőre. Én azt teszem legelső lépésben, hogy mindent autón hagyok és úgy próbálok emelni FSB-t. Windows alatt megnézem az értékeket, mondjuk EVEREST aatt, és ebből kiindulva próbálok csipegetni az értékekből a biosban.
-
Barcageri
tag
Szia!
Van egy ASUS P5QL-CM alaplapom q8300(2,5) proci. Szeretném tuningolni fsb-t átállítottam 333-ról 355-re itt szépen megy 2,68ghzen.2,7en beenged de később lefagy,ezután meg gép lezár, újraindít kiirja hogy failed overclocking. cpu vcore voltagenel ienek vannak csak: 0mv 50mv 100mv 150mv. Mit tudnék csinálni,mert 2,8ig akarom csak, vagy ez az alaplap ennyire nem tud semmit csak 150mhzet? help pls.
köszi. -
Speed®
titán
válasz
darál0w #12984 üzenetére
Játszottam skew/ref értékekkel is, semmit nem értem el. csak blank screent..
7x475 a vége 1.3Von, de nem P95/IBT stabil ez sem..RAMon és hozzá nem értésen bukik valszeg..ez a lap nem nekem való, türelmetlen vagyok. 450es FSBn 1.2 vCore/VTT/MCHn pöccröff megy, így is marad amíg itt van.
Ami elég rövid időt jelent..viszik egy AB9 QuadGT beszámításával, abban meg vagy megy a kis York ~ugyanígy, vagy egyáltalán nem (BIOS ready elvileg) és akkor csere G0 Q6600ra..aztán őszig csitt a géptémának, jogsi.. -
rup1u5
nagyúr
Az miért van, hogy bizonyos feszültség (Vcore) értékeket egyszerűen nem lehet beállítani UD3R-en? Most futottam bele ebbe, ugyanis próbálom a legkisebb feszt megtalálni 8*333-hoz.
Ha biosban beállítok neki 0.975v-ot LLC nélkül akkor az működik rendesen és stabil is a proci vele 2666Mhz-en de ha lejebb viszem 0.925v-ra vagy 0.9v-ra akkor Winben már videt kap. Ez 1.225v terhelve 1.184v.
Hogy állhat be egy másik feszültségre ha én egyszer a biosban megadok neki egy értéket? -
BeLucZ
addikt
válasz
Lipton #12971 üzenetére
nem a mhzről van szó, a fesz miatt is jó dolog, mert igy nem kárositom a procit ugy mintha 1,45 volton menne kevesebbet, szóval a procira is gondolván volt érdemes, de ki lehet belőle hozni többet is, 4,25 is meglehetne még talán a biztonságos határt súrolva, p35ös lapnál a közelében nem volt ennek!
-
Lipton
őstag
válasz
BeLucZ #12965 üzenetére
Én mondtam, hogy nem éri meg, és tartom is.
Most 4 gigán megy, előtte mennyit tudott? 3,8? Ez kb +5%, +200Mhz, nem éri meg ennyiért lapot cserélni.
Egyedül a fesz miatt lehet talán érdekes, de amennyit azon spórolsz azt bőben kifizetted a cseénél.
Sokmindetől függ a tuning. Nekem pl 1.3V a vid, és 3400-3600-on elég neki BIOS-ban 1,2V, pedig P35-ös lapom van. Szerencse kérdése is, és hogy éppen mennyire passzolnak össze az adott elemek. -
zeeland66
tag
Sziasztok!
A konfigom látható,mennyit lehetne kihozni belőle?
a VID 1.2875V jelenleg 1.1000 Volton szalad,ja és a Coretemp szerint a revision R0,ez mit takar? előre is köszönet. -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #12961 üzenetére
Az OS használata óhatatlanul behoz egy rizikó faktort az amúgy sem veszélytelen BIOS frissítésbe. Az OS nemcsak lefagyhat, erre van a kisebb esély, de könnyen bejöhet egy kékhalál / RAM hiba / és akkor annyi a biosnak. Aki mindenképpen az általa kényelmesebbnek ítélt OS alóli frissítést választja, akkor előtte tegye alapra a proci, RAM beállításait, az órajeleket és feszültségeket és csak aztán álljon neki!
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
darál0w #12964 üzenetére
végül megcsináltam probálgatom, f12est raktam fel de majdkiprobálom az f10c-t is, windows alól csináltam @biossal mert a q-flash nem ismerte fel a pendriveot érthetetlen okokbol
tényleg gyors és egyszerű mutatvány volt!az uj lap nagyon jó, páran emlitettétek hogy nem érdemes pár mhz-rt uj lapot váltani!
nos ezzel valós 1,3-al viszi a 4 ghz-t kis finomhangolással!
a vid 1,3 v továbbra is
dangerzone kolléga volt olyan kedves és még régebben elküldte emailben az ő beállításait és az ő 4 ghz-es beállítása tökéletesen jó volt nekem is!
csak úgy emlékeztetés képpen p35ben 1,3675 valós kellett a 3,6hoz llcvel!a többiről már nem is beszélek mert már azokhoz még több -
kasa85
őstag
válasz
paprika #12954 üzenetére
Köszi
Nagyos zsír,hogy lefényképezted ezt az oldalt mert én is azt találtam meg még az elején és sajna nem sikerűlt teljesen elolvasnom,de az oldalt nem tudom miért de megszűnt.Léci,ha van még belőle arról az oldalról dobd fel léci mert akkor lementem én is aztán lehet egy fasza ki indulási pontom mindenre.
-
fLeSs
nagyúr
Üdv emberek!
Ismét felteszem a kérdést, mert még nincs meg a proci.
Szóval, egy, a jövőben esetlegesen elkészülő teszthez kellene vhonnan szereznem egy Q9400-et, a kérdés pedig az, hogy lenne-e közületek vki, aki a sajátját kölcsön tudná adni egy napra? Valójában még egy nap sincs, mert de. ideadnád, du.-estefelé meg visszaadnám.
Ha van ilyen ember köztetek, akkor plz privizzen rám, előre is köszi!Segítsetek, hogy a PH-n jó tesztek jelenhessenek meg!
Pestről lenne szó, és olyan Quad kellene, amiben 6 MB az L2 cache.
-
paprika
aktív tag
válasz
kasa85 #12952 üzenetére
Próbáld a Terminationt 1.220 V vagy 1.240. nekem 3600 az úgy állt fel hogy. Vcore: 1.33750 PLL : normal Term:1.220-1240 nem emlékszem pontosan
Mch Core 1.320 V Ramok: 1080 MHZ 5.5.5.15 2.1 V többi minden Normal. De mindjárt töltök fel neked pár finomságot hátha az segít
Ezekből rengeteget lehet tanulni. Nekem is itt a Fórumba linkelték még annó
-
kasa85
őstag
válasz
paprika #12950 üzenetére
Értem
Köszi énis gondoltam,hogy a 3,6ghz már ful hd felbontáson kihajtja a HD giga 5870karimat.Remélhetőleg még vagy 2 évig elég lesz a teljesítménye a procinak karira meg nemerek gondolni mert már lehet a dx13is túleszünk addigra
Szerinted lehetne még csökenteni valahogy a feszt mert ha egyszer a cpu-z szerint ,pl 3,7 ghz en teszt alatt a vcore fesz 1.3v ra le esik annál lejebb gondolom már nem lehet menni.Így szoktátok gondolom ti is biállítani max meddig mehettek le pl vcore fesz el,vagy lehet még kissebb is?Csak akkor gondolom játszani kell a ref ekel.Érdekes most állítgattam a gépemet,gondol egyet újra indúl az oprendszer fel állásánál gondol egyet nem kb 15 indításból lesz 1 ijen
A prime 3órát ment a intel burn memória terhelést max ra raktam és 60tesztet rá ezis kb 1-2óra azt lefut,és atomstabil nemértem,gondolom ref lehet a gond,vagy a cpu termination mert azt nem emeltem hagytam 1.2v talán 1.24-en már jólesz.
-
paprika
aktív tag
válasz
kasa85 #12941 üzenetére
Szerintem felesleges is a 4Ghz mivel nem fogsz látni különbséget a 3600-3700 hoz képest.(Benchmarkban persze látni) Lődd be 3600 ra minél alacsonyabb feszkóval aztán sanyi
Nekem most alap feszen megy 3300 -on . Játékban meg nem kell több.(nekem) magas felbontásban nem számít anyira főleg h élsímítás meg Anizó is megy.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #12948 üzenetére
Általában én is de abban az esetben ha nem tudod, hogy mi hibázik, ésszerű döntés elöszőr egy small fft-vel megnézni, hogy a proci stabil-e. Nálam ez volt a helyzet és így jártam el. Másfél órát futott a small fft hiba nélkül. A blend meg 20 másodperc után hibát dobott. Nagyon hasznos volt hogy így jártam el, mert innentől egyértelmű volt, hogy a ramok oldalán kell keresni a megoldást. (Thx to Lipi!)
Elöszőr azt hitttem a G.Skilljeimmel van valami nyűgje a lapomnak, így kipróbáltam Reaper-ekkel is. A jelenség változatlan maradt. Ekkor jött a tanács hogy emeljem az MCH ref-et és láss csodát betonstabil lett.
Ha nem kapnék ebben a topikban ilyen értékes tanácsokat és a magam kút fejéből kéne kiokoskodni akkor még mindíg valahol 3600-3700Mhz környékén állnék és már régen elkönyveltem volna, hogy a procim antituning.A te kis levezetésedet is elmentettem magamnak és ez is segített nagyon sokat:
(ha jól emlékszem te írtad ezt egyszer)Ha Prime95 közben ezek a problémák vannak, akkor a megoldás:
Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy Cpu Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref (ez mentett meg engem)
Hosszabb idő után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU term vagy Cpu core
Újraindulgat: Helytelen CPU RefSzép eredmény az 1.168v de mennyi a VID nálad? Nálam 1.225v amihez képest az 1.248v@4Ghz nekem már nagyon jónak számít és több mint elégedett vagyok.
Azt hittem 1.3v valós vcore minimum kelleni fog nálam 4Ghz-hez. Elképzelhető, hogy kis játszadozással benne van még az enyémben egy 24/7-re stabíl 4.2Ghz de fölöslegesnek érzem tovább hajtani és attól tartok oda már kevés lenne a Scythe. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #12946 üzenetére
A 4Ghz nekem így jött össze.
Kellett adnom még az MCH ref-nek és stabil lett a blend is. Vcore-nak meg elég 1.248v a 4Ghz-hez. -
BeLucZ
addikt
na belett üzemelve az ep45-ud3r, hát elsőre elég kínainak tűnik a biosa, alapból most f6-os bios van rajta!
kérdem én szükséges lecserélnem az f12-re?
mert elvileg minden működik most is, csak hogy ad e valami pluszt? -
kasa85
őstag
válasz
paprika #12939 üzenetére
Biost frissítettél?Sajnos nem sok választásom van mert a vid em 1.3v.Próbáltam már mindent ami lehetet.Max ra feltoltam a határértékig mindent pll,vtt,mch ref-ek hátha tudok valamit okoskodni majd finomhangolni utána de nem akarja a procim az igazat terminationt is próbáltam.Jelenleg amin tartom a feszt az tudom nem a legjobb fesz ,nem tudom,hogy lehet ilyen darab az enyém,hogy másnak 1.1v-1.2v vcore megy pl 3.8ghz.Nekem meg Paks is kevés hozzá.
Jelenleg 3.7 ghz en tartom valós vcore 1.344v ami még jó az eddigi beállításaimhoz képest,illetve 1óra intel burn teszt után sem megy max 62C fok felé 22C fokos szobában amit nagyom befűtöttem a nyarat szimulálva.Bárcsak kicserélnék vagy valamit tudnák még okoskodni mert az árát sem szeretném elbukni főleg,hogy fél évig törleszthetem előleg miatt.Szerintem 1-2évig menni fog ígyis felejtős a 4ghz nekem utána majd jöhet a core i9 6magos mert 2011ben remélhetőleg beindúl ,mivel a x-box ok is újak lesznek és 3 magról átérnek 6 magra elvileg és mivel sok game konzolport ezáltal majd jólesz oda maj a 6mag.Most még csak álom a 1000dolcsis ára miatt meg a kihasználatlansága miatt játékok alatt.
-
paprika
aktív tag
válasz
kasa85 #12933 üzenetére
Kemények a feszek nagyon amikkel operálsz. Nekem írhatják hogy 1.36 nem adnék neki annyit vízzel sem. 3.6 megvan -de ha az kevés lenne valahova akkor a 3.8-4 Giga is . Még próbálok valamit okoskodni emrt alapon is mindig kék halálom van-
Valami nem okés. Viszont a ramok meg a proci okés. IBT is meg Blend is lemegy 3 órát hiba nélkül.
-
BeLucZ
addikt
sziasztok!
gyors help kéne, giga q-flashnél csak magát a bios fájlt kell a pendrivera másolni?
ep45-ud3r.f12 ???
vagy kell hozzá az autoexec meg a másik is?
vagy elég csak az f12-esgiga q-flash ep45ud3rnél kéne a help
köszi
-
kasa85
őstag
válasz
paprika #12932 üzenetére
Úgy olvastam,hogy max 1.36750ig lehet neki valósan adni.
q9550.
sSpec Number:
CPU Speed:
PCG:
Bus Speed:
Bus/Core Ratio:
L2 Cache Size:
L2 Cache Speed:
SLAWQ
2.83 GHz
05A
1333 MHz
8.5
12 MB
2.83 GHz
Package Type:
Manufacturing Technology:
Core Stepping:
CPUID String:
Thermal Design Power:
Thermal Specification:
VID Voltage Range:
LGA775
45 nm
C1
10677h
95W
71.4°C
0.85V – 1.3625V
Product Documentation:Ahogy a táblázat mutatja max1.3625V valós feszig garantálja a gyártó,hogy nemlesz semi gond.Egy pár helyet átnázve az elmúlt hetek során találtam olyanokat is,hogy max 1.45v valós fesz ig lehet felmenni természetesen ha hűteni is tudja valami,és nem éri el tartósan a 70 C fokot.Mondjuk én már 60C-65C fokon visítok de szerencsére a mungen 2-em jólvégzi a dolgát egyenlőre.Vcore 1.45felett már állítólag áthuzhat a fesz a proci áramkörein és ezzel károsíthatja a lapot meg a procit is.Én jelenleg Bios (436FSx8.5, 3.7GHZ)Vcore voltage 1.38150V valós ígyis max 1.344v vagyis nincs gond.
-
paprika
aktív tag
(#12929)
Akkor ezzel az üresjárati dologgal gondolom nem is lehet mit csinálni?! 1.35 nél nem nagyon akarok neki többet adni. Bár rajta van a víz a procin de nem akarom h degradáljon a nagy fesz miatt hosszútávon. 1.33750 felett már szerintem nem is szabad LLC-on ! Jól mondom ugye?
-
lipi67
nagyúr
válasz
paprika #12927 üzenetére
Vannak üresjáratok a procikban..Lehet, pont ott kaptad el! VTT ilyenkor nem segít. Ezért jó az én kis mocskom, ez szinte lineáris..
#12928) NFree: Szép! Majd én is csinálok 1 ilyet, csak azt nem tudom, hogy akkor 1,072 vagy 1,09-en? (1,088v-on van [3,8GHz])
LLC-t nem használni quad alatt ..tedd!!!
-
paprika
aktív tag
Hát valahogy nem nagyon akar összejönni a fesz csökkentés.
Amint 1.33750 alá megyek 20 perc után tolja is a hibát a Prime. Néztem a feszt evverest-ben 1.3 V alá nem esek be soha LLC-on ban és még is elszáll az első mag. Toltam neki VTT is de az sem segít
1.32 ig vettem vissza a feszt.
-
paprika
aktív tag
válasz
lipi67 #12925 üzenetére
Köszi. Neki is állok belőni a procit. Bár sok jót nem remélhetek szerintem. Stepping sem valami jó. C1 .. Azon csodálkozom hogy 3500 hoz elég 1.28- LLC On viszont 3600 már jócskán bekéri a feszt.
jelen esetben 1.33750 LLC On. Hát igen a procid az nem kicsit jó. El is fogadnám
-
lipi67
nagyúr
válasz
paprika #12924 üzenetére
Nem. Először csak vcore-ból vegyél addig (fokozatosan) míg nem dob hibát a Small FFT's. Ha hibázik, centizd ki, hogy hol és ott állj meg, (azon a feszen ahol az első hibát dobja), majd akkor kezdj el játszani a VTT-vel. (1,24körül sztem az is elég, de ezt így ember nem mondja meg). Persze ilyenkor már a ref értékekkel is játszani kell. Recept nincs, türelemjáték.
Most (ezért) nyomattam Neked egy 3,4GHz-et. Igaz, ez kicsit jobb proci..(Nem centiztem, csupán alacsonyabb szorzón (hogy a magasabb FSB miatt ne lustálkodjanak a ramok), kerestem egy 3,4GHz-et.[Ime] Brutal, nem?
-
lipi67
nagyúr
válasz
paprika #12911 üzenetére
Ref-ekkel játsz picit, de előtte adj a ramoknak úgy, hogy 2,12v-ot kapjanak valós feszként prime alatt.
(adni..semminek sem kell, inkább levenni a vcore-ból, de előbb zongorázd ki, hogy a ramok vagy a procid hibázik-e! -Prime 95 SmallFFT's ----> ezt futtatsd , sh a így nem dob hibát (u.ezekkel a beállításokkal mint amiket linkeltél), akkor ram. Ha dob..jöhet a "Játék a ref értékekkel" nevü buli...(#12917) kimi02: Kérdezni is akartalak, hogy Nálad min jön stabilan a 8*400!?
(#12918) Sziszifeca: Értelme igazán csak így van
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Sziszifeca #12918 üzenetére
Szerintem úgy, ahogy képen van, különben sok hőt kap a táp és hangos lesz...
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Szerintetek hogy jobb fordítani az UD3R lapon a Mugen2-t??
[Így?] csak nekem fölötte van a táp
vagy a másik irányban? -
Sziszifeca
őstag
válasz
lipi67 #12900 üzenetére
Elől van 1db 12cm-es még, és hátra is teszek 1db 12cm-est.
Szerintem lényegesen jobb lesz mint a mostani. Azt meg nem akarom, hogy felszálljon a ház, és hangos legyen, az a +1-2 fok nem ér annyit nekem.
Meg azért is kell, mert most nincs feltéve a ház oldala, és mindig jönnek gyerkőcök hozzánk, és nyúlkálnak..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest