Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
kasa85 #12693 üzenetére
Nem tudom, hogy mik a paraméterei annak a ventinek (légszállítás-ár), de én maradnék a Scythe Ultra kaze 3000-nél. Tényleg, mik?
Ennek: Légszállítás: 133.60CFM és az ára 2.600Ft. Nem halk 3000-ren, de valamit valamiért..(#12695) rup1u5: Reaperek jók a lapodba az tuti! kíváncsi vagyok. Nálam..Felemás eddig az új bios, igaz nem is tököltem vele. Különösebb állítgatás nélkül hirtelen most [ennyit hozott], ami önmagához képest bizony csalódás..Persze az a 3977MHz amit az F10c-vel tudott itt, az azért be volt lőve rendesen, de ha annyival jobb lenne ez a bios, egy nagyolós beállítással is hozhatná azt..
Persze, lehet, hogy telhetetlen vagyok, s unom is, uazon teszteket futtatni sose szerettem..
-
1269
tag
válasz
kimi02 #12691 üzenetére
A ramok ugyanúgy vannak állítva, mint a x48-dq6-ba.
Perf. enh.Standard, a reaperek 2.1v-ot kapnak, perf.lev 10, próbáltam az időzítésen is lazítani, visszaosztottam kisebb órajelre, de semmi
Azt nem tom mi lehet az a csipogás amikor nem indul, pity-pity-pity gyorsan és sokszor amíg nem indul újra.(nem bírtam megszámolni olyan gyorsan csipog) -
boogie84
veterán
válasz
KTTech #12614 üzenetére
Mégsem kell erőmű a gémhez
1680ban fullon megy, igaz néha visszaesik az fps 35-re. Ennek ellenére játszható, de NAGYON OPTIMALIZÁLATLAN
A procimat csak 50 70% ban terheli a játék. GPU-t nem néztem, de tuti h nem írták meg jól.
Semmi különbség nincs a low ill high beállításoknál (legalábbis nálam)...
Azt írták a topicjában h anno BF2 is csak akkor volt úgymond játszható, mikor kijöttek hozzá a patch-ek. A single a rengeteg hibával együtt is tetszett. -
-
kasa85
őstag
Köszi lipi67 a segítséget sztem ezt a ventit érdemes venni a mungen2-re
Enermax MAGMA 12CM egész jó a légszállítása+fordulatszáma.Nos sikerűlt megtalálnom a memo kártyámat a porszívó pórzsákjában amire a mostani bios beállításaimat lementettemLéci ha valaki tudna még segíteni a finom beállításokon minnél többet hozzak ki azt nagyon megköszönném
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
1269
tag
Sziasztok.
Help.
Van egy kis gondom, apron vettem egy p45-ds4-et.
Az elozo x48-as lapomba siman ment 420-as fsb-vel a q9400-as procim.
Az mch-nak es ay fsb-nek adtam az x48-asba +0.1v-ot.
A ds4-be hiaba adtam +0.1-et ezeknek a feszeknek, meg 400-as fsb-vel sem hajlando elindulni a gep.
Folyamatosan csipog rovideket amig ujra nem indul.
Csak alapon megy a proci.
A topikba leirt ref. term. ertekekkel probalkoztam, semmi erdmeny...
Biztos valamit rosszul allitok, de mit -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #12684 üzenetére
Nézd, Nekem HWBOT-ra készült teszteknél: [pl. itt] a proci folyamatosan 1,475 feletti vcore és 1,5v feletti VTT-vel ment napokig.. (úgy értem, napokig csiszolgattam a tesztjeimen) és 1,4v feletti VTT ha van hűtésed, TUTI semmilyen következményekkel nem jár. Nem mondom, hogy prájmolj órákat 1,5v-on, de napi 10-20 dmark, wPrime , sőt..több 32M-es Super PI (ami terhel rendesen) megvolt.
-
proper
őstag
válasz
lipi67 #12680 üzenetére
ezt a lapot nem lehet elpusztitani
már átköltöztem bele, nem volt egyszerü mert 16-os bios volt rajta és az még nem támogatja a 4magos procikat kissé megizzadtam vele mire eljutottam a bios frissitésig
400-as fsb megy neki vele gond nélkül majd holnap adok a szájának
a ram tuti szar, az egyik modul jó viszont érdekes hogy az asusban ment most az abitban meg nem
de a halott modul-al eddig egyik lapom sem indult el
majd keresek valakit aki segit megirni meg értelmezni a levelezéstmost alkudozok egy ud3r-re rev1.1
-
NFree
addikt
válasz
lipi67 #12682 üzenetére
Köszi szépen akkor , holnap ha lessz időm megpróbálom 510környékén habár szerintem ott lehet kell már neki az 1.4v körüli cpu term .
Egyébként a fene se érti ezt a tuningot már, az én gépem teljesen másképp üzemel mint a többieknél, rengeteget harcolok de lehet csak én vagyok egy fasz az egészhez.
Egyébként tegyük azt hozzá , hogy szerintem a te lapod a legjobb itt ph-n szerintem, s lehet nállad ez a proci teljesen másképp viselkedne mint nállam, ha netán megunod a tuningot s beéred szerényebb eredményekkel , lehet csereberélni kéne + játszana egy kis +$ , csak előtte tesztelni kéne az én körülményeimmel a lapot
-
kimi02
őstag
válasz
lipi67 #12683 üzenetére
A gyerek gépe most pihen , az enyémet nyüstölöm
Kéne már egy jó valid de a Cpu Term-et nem nagyon merem nyomatni , anélkül meg nem akarja az igazságot.
1.25v-os tesztem csak ez van Q9550@1.248
De az F12-es Biossal lehet ez is javulna
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #12678 üzenetére
Azt se tudom néjha, hogy éppen min vagy! Gratula!! Mizu, letiltottak a gyerek gépéről?
Hazavágtad? Olyan kár, hogy azonos feszen alig alig teszteltünk. 1,25v-os teszted nincs véletlenül? Te! Csütörtökön elvileg hideg lesz. Nézhetnél egy új Validot, valami azt súgja, úgy belelendültél, tök jó eredmény lenne!!!!
-
lipi67
nagyúr
Igen. VTT, FSB term, CPU term..-jaja.
Miért csodálkozol? Látod a q9400-es procimat? 1,8V-on ment jól s asszem 1,3v felett sose kérte a VTT-t. A q9550-es más.. Neki már 1,475-ös vcore-nál is kell az 1,4v-os VTT. Értem úgy az 1,475-nél erért MHz-hez. Egy q9550 VTT éhes többnyire. Nálam kapott már nem 1x 1,52 felett, kérte..(Nem, nincs semmi baja). Nem azért mondom, hogy tedd, de tudd, nem bűnözöl betom_tol is írta, ő se ért szart se 1,4v alatti VTT-vel.
Érdekes mert régen az Abitomnál a 2xxx volt olyan csak, hogy FIX 1,275-ös VTT, GTLref 0,67% és ezen hozott minden jó eredményt, független a vcore-tól. (alulfeszelve is, 24/7-be is, validra is ez cvolt a nyerő) -biosfüggő is!! Utána a 6320/6750 -e már 1,4- 1,475-öt is kért, másnál megh 1,45-ön már a lap se indult. Igaz a szabály, hogy nincs szabály -
lipi67
nagyúr
válasz
proper #12664 üzenetére
Mit szeretnél a lapoddal? Nem értem. Nyírjuk ki?
A ramok gariuztatásáról kérdezd meg Őst, elmondja, hogyan. Tuti, hogy szar?(#12666) Auratech : Szuper, hogy minden ok, használd egészséggel!!!
(#12671) akosf :
Egy nem maszatolós, emberesebb tuningnál annyi VTT-vel szart se lehet csinálni. Quad 9550-nél meg.. úgy 4,5GHz-nél át kell lépni az 1,4v-os VTT-t is..
-
kimi02
őstag
Nyomtam egy kis tesztet Q9550@1.232
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone #12650 üzenetére
(#12657) boogie84 : Még vízzel is
Csak Validra kellett, azt meg kibírta simán.. Csuda jó kis proci volt, már eladtam, de néha bánom..
(#12660) kasa85 : Á! Szerintzem..nem. Nem tuningra valók azok (ezért megölnek majd). Ami brutal jó lenne annak ára is van rendesen (gondolom). Viszont..Én úgy gondolom, hogy ha fele összeget beleversz légbe, uott vagy. A Mugent megspékeled egy Scythe Ultra kaze 3000-res ventivel, házba is 1-2 jobb venti oszt' csókolom. Víz..Tök jó dolog, de inkább élvezet. A nagy vizesek többnyire nem is tuningolnak, hanem mint műszert kezelik, tartják becsben a gépüket (azok is, s igazuk is van én is mindíg így állok hozzá a gépemhez), s a látvány sem utolsó szempont. Nekem ami pluszt hozhatna az validnál kevés, 24/7-re sem lényeges. Mondtak jeges -sós vizes dolgokat, én nem merültem bele, hülye vagyok a vízhez, de.. Mikor x-y okok miatt kva 100MHz plusz kellett volna, vagy 2 század minusz a wPrime alatt, direkt megkérdeztem. Azt mondták, neeeem, nem hozná azt a pluszt amit szeretnék. Így inkább léghűtésre költök. Mobilabb, s ha provit kell cserélnem..jobb és..Az is lehet szép és exkluziv, ha jól van megcsinálva. Ha végre Engusz rendbe jön (ezúton is gyógyulást Neki!), belekezdek egy jó kis hűtésbe én is.
-
NFree
addikt
válasz
rup1u5 #12674 üzenetére
Muszály ilyen hülye kérdésekkel sajna fárasztani beneteket ,mert épp ezen munkálkodom [500 végre]
Ez a nyavajás intel burn gyilkos nem is hagytam végig szaladni74 fok vízzel
Cpu 1.281v
Cpu term 1.34v
Mch core 1.36v -
PH-User
addikt
Olyan procit veszek besírtok.
-
NFree
addikt
válasz
#95904256 #12671 üzenetére
Akkor Ez lenne a cpu term?
" A másik az FSB feszültsége Vtt jelzéssel. Ennek jóval szűkebb tartomány van megszabva, 1,045V és 1,26V között."
Vagy hülyeséget gondolokGornek oldalán viszont Cpu term-nek 1.4v adnak meg max 24/7 re vagy rosszul rakom össze a dolgot?
Nos azért kérdem mert ,eddig nem ment az 500-as fsb 1.3v cpu termel , most adtam neki 1.36v-ot s így most 1.40 perce megy a prime 1.26 vcore -al.
viszont a régi procim meg pont fordítva ment 1.4v v core 1.3v cpu term, viszont ez így meg nem hajlandó stabilan működni még ha a vcore-t agyon feszelem akkor sem
ezért lenne ilyen fontos nekem ez a hülye kérdés , ha értitek miről zagyválok itt. -
törölt tag
A Core2Quad prociknál háromféle feszültség érkezik a processzorhoz. Egyik a "főtáp" Vcc (VID) jelzéssel, ennek 0,85V és 1,3625V a minimum/maximum értéke. A másik az FSB feszültsége Vtt jelzéssel. Ennek jóval szűkebb tartomány van megszabva, 1,045V és 1,26V között. A harmadik pedig a PLL feszültsége Vccpll jelöléssel.
Szerintem is a Vtt esetében kritikusabb a magasabb feszültség, ugyanis erre a feszültségre jelentős nagyfrekvenciás AC összetevő is érkezik, ami meg túllövéseket eredményez.
-
kasa85
őstag
válasz
#95904256 #12669 üzenetére
Értem thanks.Nos most gyilkolom a procit 4ghz-en Vcore 1.5V mert már 1.475V nál már elszáll a teszt alatt ez brutal.Nos nemvágom miért ekkora a vid-je mert az az érdekes teszt alatt cpu z szerint felugrik terhelés alatt 1.425-1.44ig.Szerintetek ez az érték már káros a procira nézve hoszzú távon mert majd szétcsesz az ideg,hogy lassan egy hónapja szarozom ezzel a fostalicskával.
-
törölt tag
válasz
kasa85 #12665 üzenetére
(#12665) kasa85: "De a retek intel IntelBurnTestV2-nél 15 perc alatt felmegy akár 63C fokig is 20-21C fokos fütött szobában?(((("
Na ez a baj.
Egyébként Intelnél jól tudják, hogy a processzorokon a különböző típusú utasítások végrehajtása mennyi energiát emészt fel. A programkód pedig arra van optimalzálva, hogy minél több olyan utasítást futtasson ami maximalizálja a fogyasztást.
-
NFree
addikt
Hali Srácok , ma megint megcsillant a fejembe az értelem
,s kitaláltam egy csomó hülye kérdést de, ide már nem írom meg [link]
-
Auratech
őstag
válasz
lipi67 #12508 üzenetére
Szia! és Szevasztok!
Tanácsod alapján vittem szervizbe a deszkát. Hogy rátolt cmos-reset jumperrel éjszakázzon a lap, aztán másnap egy crossair 1200-es rammal próbáljon éleszteni.
Elsőre elindult minden!
Néhány próba, teszt, szóval minden rendben lett. Bios deff. beállítása után visszakaptam és fizetnem sem kellett, mert kb. 5 percet töltött a padon a lap. (persze elköltöttem mostanában ott a suli pénzéből...)
Szóval minden happy és juhhé! -
kasa85
őstag
válasz
rup1u5 #12663 üzenetére
Értem köszi csak nem szeretném a gépemet grillezőnek használni
Nos azt nem vágom,hogy a fenében van ez,hogy a real temp 3.4 nevű progival lefutattom a sensor test et ami 10 lépésből teszteli a procit 100%on kb durván 10-15percig és a magok
57C 50C 54C 52C fokosak!!!
De a retek intel IntelBurnTestV2-nél 15 perc alatt felmegy akár 63C fokig is 20-21C fokos fütött szobában?(((( -
proper
őstag
válasz
lipi67 #12638 üzenetére
izlésem az mindig volt
biostart inkább a kinézete miatt is favorizálom meg amik eddig voltak azokban nem csalodtam
giga ud3p meg inkább a felszereltsége miatt vonz
de elöbb meg kéne szabadulnom ettől a hulladék asustól de lehet vissza kéne küldeni a gyárba cserére a francba csak én nem értek ehhez meg angolt sem vágom annyira
itt van a polcon egy ballastix tracer is amiből az egyik modul elfáradt de ezt se tudtam még elintézni
de lehet mindjárt belepakolom a procit a quadba -
rup1u5
nagyúr
válasz
kasa85 #12660 üzenetére
65 fok és parázol!
Ne viccelj már! Nálam IBT alatt 72fokig is fölmegy némelyik mag. Szarni kell rá! Valós alkalmazásokban jó ha az 55 fokot eléri.
Tegnap 4Ghz-en 1.264v valós fesszel (biosban 1.3v) ráengedtem egyszerre a Prime-ot és az IBT-t is. Az eredmény 82fok lett de csak rövid időre. Amiért jobban aggódtam az inkább az alaplapi chipset mert nem bírtam rajtatartani a kezem a bordákon, meg a heatpipe-on.
Aztán kicsit szereltem, beüzemeltem a házban még két db 12-es ventit és lecseréltem a Scythe-on a ventit egy halkabb, nagyobb fordulatú Enermax ventire. Így mostmár minden szellőztetve van alaposan és a hangja sem vészes. -
NFree
addikt
válasz
kasa85 #12660 üzenetére
Menj a vízhűtős topikba , ott eligazítanak ahogy kell ne aggódj , de szerintem a víz nem lessz sokkal hűvösebb mint a levegő csak halkabb, az a baj a nyáron a vízhűtő radi is csak a meleg levegőn tud (ugymond) hülni annyi az előnye sokkal halkabb
ProWater880i
Nem ismerem de szerintem jobbat össze lehet rakni darabokból , itt ph-n -
kasa85
őstag
válasz
lipi67 #12638 üzenetére
Köszi lipi67 a részletes segítséget hála neked most már nyugodtabban űlők a gép mellet taktikai lőtéri fülvédő nélkűl a robbanó alkatrészek miatt
Bocsi a késői válaszért mert éjjel melóztam és most keltem,de az éjjel azon gondolkodtam valyon megéri-e vízhűtés a procira mer a Mungen2-sem rosz de a magas vid em miatt legalább kb Vcore1.42V -nél 4GHZ fölött elérheti a intelburn test a 65C fokot ami szerintem már brutál főleg bele gondolva,hogy lassan jön a tuning halála a jó 40C fokos nyár
Nemvágom miért melegebb a intel burnteszt alatt a gép vagy 8C fokkal mint a prime95 alatt sztem a memók maxleterhelése végett van igaz így ezek az eredmények csak tesztek mert nincs program ami így leterhelné.Jelenleg ezt a vízhűtést néztem ki.
Vízhűtés ProWater880i
Talán valaki még tud ebben segíteni ez ügyben nem szeretnék mellé nyúlni mert salynos sok helyen angol úl vannak a resztek és nemigazán értem inkább töröm.Majd ha sikerűl a bios lekapnom majd megmutatnám a belső beállításaimat hátha tudnám a segítségetekkel még finomítgatni rajta.Mégegyszer köszi az eddigi help-et. -
törölt tag
Eh... németektől lehet rendelni Q9500-ast. Vagy egy tucat boltban láttam.
Az ára olyan 165-180 EUR között van ( + a postaköltség 15-20 EUR ).
Hm... ez olyan 51kHUF-ra jön ki. Sajna a költségvetés nem erre készült. -
BeLucZ
addikt
annyit elfelejtettem odairni hogy ddr2-1066os gskill ramokról van szó!
dram voltage auton van, 1066nál 2,1 voltot adni neki elvileg -
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone #12654 üzenetére
Sajnos
Még valami!A ramokat probálnám piszkálni, mert tömöritésnél, főleg kitömörítésnél igencsak érezhető a ram sebesség áldásos hatása!
ddr2-1131nél nem tudok többet adni nála, hiába adok meg ddr2-1275öt, egyből ddr2-1131-el indul
az fsb 425 -
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone #12652 üzenetére
akkor igy már érthető
mert akármit csináltam kinyitottam az ablakot meg minden, de idleben sem megy annyi alá, ezek szerint akkor a szenzor se tökéletes, nem nagyon lehet hinni a mutatott hőfoknak ezek szerint, na de ez a helyzet mikor forrósodik is?! vajon...
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy a procim léggel nem tud 32 fok alá menni?Vagyis realtemp még sosem mutatott kevesebbet!
-
-
PH-User
addikt
3.37GHz-en stabilnak tűnt minden, de sajnos csak 45 percig. Utána mindig lefagyott a system.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Lipton #12623 üzenetére
Világos. Más a tempó, mások az igények. Kérdés..kinek ér meg annyi pluszt. Hobby szinten nem.
Más a leányzó fekvése ha ez a melója az embernek, akkor megtérül a befektetett összeg idő formájában. -én is végigzongoráztam 286-tól, s pl a dx46 100-at, 200MMX-et (giga triton lapban) nagyon szerettem..
Végre utolértem magam. További szép napot mindenkinek!
-
törölt tag
Találtam még egy ilyet az Intel oldalán: [link]
Apró furcsaság, hogy ezen táblázat szerint VT képes a Q9500. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5 #12598 üzenetére
Nincs boot cd-n memtest-ed? Jó egy Win Hope, Win Blade stb is, amin rajta van. Dos alól kellene megnézni, hogy mennyi az a fesz, ahol már nem hibázik a ram. IBT..-én nem szeretem, SmallFFT's és memtest.
Everest
ájl/ beállítások/hardverfigyelés/ feszültség értékek decimális jegyeinek száma -ITT írd át 3-ra a kettőt.
(#12604) boogie84: [szörnyülködj]-Ha saját procid, foglalkozol is vele és ísmered a lapodat is, érzed úgy is, hogy mit bír, s inkább 1,8v validra mint 1,5v alatt 2 óra prime..
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
kasa85 #12596 üzenetére
Először is bocsi a kései válaszok miatt, hétvégén "apa" vagyok, s a törpéim a géphez sem engednek..
Amivel lehet operálni az az, hogy magas a VID, jobban feszelhető. A hő magában nem, de magas fesszel 1ütt káros lehet. Értem úgy, pl. a procidnak bios 1,475v-on évekig nem lenne baja 55°-on, de 70°-on már heteken belül kinyirnád. A hő csak okozat, de magas hő és nagy fesz páros nem ok. Én ezt tenném: Valós 1,35V-ra belőném és kitesztelném, hogy mi a vége. Ha megvan, levennék 5FSB-t még, hogy ne járassam mindíg maxon és ott használnám. Illetve..Megnézném, hogy itt mit megy és mit mit valós 1,3v ill. 1,4V-on. Ha 1-200 MHz-ek a különbségek..nem éri meg feszelni. Nélam 24/7-be megy a gép mindíg, van is hajtva, használva, de..hidd el, alapon megy ez a brutal kis dög, hétköznapokban tökéletesen elég, még sok is. Nekünk a 4870+ez elég játékokra bőven (én ellennék egy int.vga-val is..)
(#12597) proper : Fene az izlésed
T-Power vs UD3R/P? Hét félig személyes tapasztalat alapján azt mondom, hogy Neked UD3R/P, s nekem inkább a biostar. Elmiondomk miért. Én 24/7-ben nem húzom, picit se, Neked meg inkább egy emberi feszen egy ésszerü tuning kell. No: tom_tol-nál volt a mostani procim kint Svédbe, Ő hajtotta Biostar lapban. A max FSB , max órajel jobb volt Nála mint itthon most nekem. Neki 4770 a vége, nálam "csak" 4740. Viszont..Minden alacsony feszes eredményt amit a biostar produkál megdöntöttem UD3R-ben. Nála asszem 1,136V-on vagy 1,15-ön jött a 4GHz, nálam 1,12v-on. Alulra asszem,092v körül tudott menni, nálam 0,896. Stb..
Egy 3,6-4,2GHz-es tuninghoz inkább UD3R/P, ha wr listás brutal tuningeredmények úgy hajszállal talán Biostar. -
rup1u5
nagyúr
válasz
#95904256 #12633 üzenetére
Érdekes. Ez kb olyannak tűnik mint az E8700 esete. Azt is bejelentették, hírek is voltak róla, hogy jön egy 3.5Ghz-es, teljesértékű Wofdale aztán sosem volt kapható newegg-en. Ebay-en találtam kemény 1 darabot. Az biztos hogy ha lesz akkor ebből se lesz sok.
-
törölt tag
válasz
Lipton #12628 üzenetére
(#12628) Lipton: "Az Intel oldalán megtalálható minden processzor a http://processorfinder.intel.com címen."
Ezt meg ki mondta neked?
Inkább csak olyan 95%-os ez a lista.Csak egy ellenpélda: Hivatalos Intel processzor árlista 28/02/2010
Ha megnézed már a múlt hónapban is lehetett kapni. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Lipton #12628 üzenetére
Na mondom én, hogy nem létezik Q9500 a valóságban. Ez is kb olyan mint az NV papírsárkány Fermije volt.
Nem véletlenűl nem találok sehol a neten online megvásárolható példányt belőle. De még használtan sem az ebay-en. Míg Q9505-ből van rogyásig. -
válasz
BeLucZ #12622 üzenetére
Egyszer írtam már (azt hiszem), de leírom még egyszer:
A memória (valós) órajele nem lehet kisebb az FSB-nél, innen az 1:1 arány, de lehet gyorsabb is az FSB-nél. Vagyis a 12:10 is oké.
Amiért sok szinkronban hajtott ramot látsz, az az, hogy pl. nagy fsb-nél (500) felszorozva már nagyon gyors, tuningos ramok kellenek, ami nem mindenkinél fordul elő. -
Lipton
őstag
Az Intel oldalán megtalálható minden processzor a http://processorfinder.intel.com címen.
Itt vannak csak a [quadok].
-
törölt tag
válasz
rup1u5 #12624 üzenetére
A teljes idézet a linkről:
"Core 2 Quad Q9500 CPU is yet another variation of quad-core 2.83 GHz microprocessor with 1333 Mhz FSB. First two Q95xx versions were Q9505 with 6 MB level 2 cache, and Q9550 with 12 MB L2 cache. Both processors supported such advanced features as VT-d and Trusted Execution Technology (parts of vPro technology), and had standard for Q9xxx CPUs Thermal Design Power. Eventually Intel released energy-efficient 65 Watt modifications of the Q9505 and Q9550 processors - these received model numbers Q9505S and Q9550S respectively. The Q9550, which is planned to be released in January 2010, has the same TDP and the same size of the level 2 cache as the Q9505, but it lacks VT-d and Trusted Execution technologies. On the other side, during its introduction the quad-core Q9500 will be priced $30 lower than the Q9505."
A kiszürkített rész elég egyértelműen elírás. Megjegyzem több száz CPU adatlap közül egyiken-másikon bizony néha előfordul egy-egy elírás, máshol is. Nézd csak meg az Intel Processzor keresőjét, bizony ott is előfordul. Pedig ők még gyártják is.
Egyébként hamar leszűrted egy elírásból, hogy "össze-vissza irogatnak mindenféle hülyeségeket".
-
rup1u5
nagyúr
válasz
#95904256 #12621 üzenetére
Nyilvánvaló hogy ezen a linken is össze-vissza irogatnak mindenféle hülyeséget és keverik a procik elnevezéseit.
Olvasd el ezt:
"The Q9550, which is planned to be released in January 2010, has the same TDP and the same size of the level 2 cache as the Q9505, but it lacks VT-d and Trusted Execution technologies."
Szóval a Q9550, 2010 januárjában jelent meg? Ugyan akkora L2-vel mint a Q9505 és virtualizáció nélkül?Látom, hogy a Q9500 és a Q9505 között csupán spec számban és steppingben van eltérés. És ha jól tudom kisilabizálni a sok hülyeség közűl amiket írnak akkor talán még annyiban, hogy a Q9500 nem támogatja a VT-t. De ebben sem vagyok biztos. Tény hogy Q9500-at még sosem láttam készleten sehol. Gyors hevenyészett keresgélésem eredményeképpen sehol a neten nem sikerült fellelnem eladó Q9500-at. Se ebay, se amazon. Szóval erős a gyanúm hogy ez csak papíron létezik. Talán oem-ként szórtak ki párat a nagyobb vevőknek, mint a dell pl.
-
Lipton
őstag
-
BeLucZ
addikt
valaki árulja már el hogy miért törekszik mindenki a dram:fsb aránynál az 1:1-re, egy csomó képen úgy látom hogy igy van beállitva, nálam jó párszor 12:10 az gáz?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone #12619 üzenetére
Elég furcsa, hogy ugyan annak a procinak két neve is van.
("papíron" legalábbis) Volt már példa ennél durvább elírásokra is sorozatban.
Tény hogy Q9500-at még soha nem láttam neweggen, pedig ott mindent lehet kapni ami megjelenik és kb naponta nézem az oldalt, ezzel szemben Q9505-öt akár ebben a percben is vehetnék náluk 240dolcsiért. -
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone #12616 üzenetére
El van írva a hírben is.
Q9500 nincs!
A 2*3MB-os, 2833Mhz-es York a Q9505 névre hallgat.(#12617) lizakattila:
Itt az okosok azt mondták, hogy azt 333-on küldjem. Máshogyan még nem is próbáltam.
Legközelebb sort kerítek arra is de mára ennyi elég volt. -
lizakattila
senior tag
válasz
rup1u5 #12615 üzenetére
Szia!
A (G)MCH Frequency Latch-et azt mindig 333-on használtad, minden tesztnél?
Bocs, hogy közbekérdezek (szeretek itt is olvasgatni) - nekem volt olyan procim (igaz az csak c2d volt) amivel csak akkor ment stabilan a rendszer, ha auto-ra vagy 400-ra állítottam ezt az értéket. Csak egy ötlet volt.
-
rup1u5
nagyúr
Semmi változás a +50-re.
Egyelőre hagytam 4Ghz-en mert GTA 4 fut rendesen. Aztán majd kisérletezem vele de ötletem az nincs több. Esetleg megpróbálom még 1 rammal vagy kölcsönkérem cimborám 1150-es, heatpipe-os OCZ-jét egy próba idejére.(#12613) akosf:
Q9505-re gondolsz nem?
Nem hiszem hogy itthon sok helyen lehetne kapni. Kint 10dolcsival olcsóbb mint a Q9550 szóval onnan meg akkor inkább egy 9550-et érdemes venni. -
törölt tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a január 17-én bejelentett Q9500 mikortól lesz kapható?
Mondjuk addig azért nem siettetem míg ilyen erős a dollár... -
NFree
addikt
válasz
rup1u5 #12608 üzenetére
Akkor sajana nem tudok már más megoldást , egyébként ez a probléma nállam is 4ghz fölött . a régi procimmal viszont nem volt , de az is lehet nem szereti ez a lap a g.skill-eket.
esetleg annyit próbálj még meg , hogy az advanced clock controlba az mch skev -nek vagy mi a szarnak adj +50-et
(#12611) boogie84
Ne aggódj egy Q9550 4ghz-en még bőven elég lessz úgy 1.5 évig, ha belegondolok , hogy nekem csak egy 9800gtx-em van s elszaladgál minden , de néztem ez a prockó elboldogul egy gtx 295-el , nos mire jönnek olyan gamék , hogy az a kari kevés legyen az nem most lessz -
rup1u5
nagyúr
válasz
fagy53 #12609 üzenetére
Átraktam standard-ra. Így lett 5-5-5-15 helyett 5-6-6-18 de a jelenség ugyan az.
Ráengedtem 4ghz-en a prime small fft-t és az IBT-t egyszerre.Lekaptam a ház oldalát és az alaplapi bordák elég forróak közben. Nem tudtam rajtuk tartani a kezem. Rögtön fölmászott az egyik mag 82 fokra és a második pass után adta a warningot az IBT. De small fft még mindíg okés. Megpróbálok betenni még egy ventit az NB fölé mert igaz, hogy elég jó légáramlat van a házban de az nb és a ramok környékén pont van egy pangó terület.
-
rup1u5
nagyúr
Próbáltam. Nincs változás.
Gondoltam egyet és betoltam neki ezeket a beállításokat. Franc fog itt maszatolni 3.8-on.Találomra 1.3v-ot biosban a procinak, mert az biztos elég alapon.
A jelenség ugyan az mint eddig.
Small FFT megy, blend dobja a magot. Egyértelmű hogy a proci szeretne repülni. 1.3v biosban, LLC-vel terhelés alatt 1.264-et ad.Nemsokkal vagyok VID felett és 4 Ghz.
Lehet hogy ramot kéne cserélnem? Eddig látszólag semmi eredményt nem hozott az állítgatás. Következetesen blendben dobja a hibákat 3.7, 3.8, és 4Ghz-en is.
Ej de b@ssza a csőröm! -
dangerzone
addikt
Ahhoz képest, hogy a VID-je 1,275V....
#12602 boogie84 :
1. Nem ez a procim van most eladósorban
2. Szerintem jó reklám , hogy valid-ra ennyit megy.
3. Mivel nem terheltem, csak egy everest benchet csináltam, meg validot, ezért nem volt igénybevéve a proci, nem is melegedett emiatt.
4. Tehát nem volt hajtva huzamosabb ideig, semmi baja nem lett.Ha esetleg 1,7V-tal kínálom meg, és csomó tesztet futtatok, akkor talán fellépne a degradálódás veszélye.
-
NFree
addikt
válasz
boogie84 #12604 üzenetére
Ezt én sem értem de ez az ugymond csúcscuccoknál mindég így volt , hogy nem ment lejebb az ára , hanem csak egyszerüen eltünt a boltok polcairól, i5-re meg teljesen felesleges váltani q9x-ről inkább i7 de az meg megint sok s nem tud annyival többet. jah ha kifogsz egy jó q95-öt talán ki lehet csikarni a lapodból egy 450-470 fsb-t 24/7-re s akkor megéri az uppgrade
-
-
boogie84
veterán
válasz
dangerzone #12585 üzenetére
Nem tudom pontosan mi a maximális fesz aminél még nem károsodik nagyon a proci, de sztem ez a kép nem jó reklám a procid eladásához. Szted hányan érdeklődnek majd ha látják h megküldted 1,4V-al?
Kicsit többet olvasgatva látom h bírja az 1,4Vot, de miért kell maxon járatni, ha el akarod adni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Eladó AMD Ryzen 7 5700G AM4 processzor gyári hűtővel, dobozával, garival! Ryzen 9 csere érdekel!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest