Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
-
Lipton
őstag
Egyelőre csak 3825-ig tudtam emelni az órajelet.
Sajnos a 800-as ramok nem nagyon mennek tovább. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speed® #12391 üzenetére
Mérges leszel de:
Tök jó, hogy még nem hozta az elvárásaidat (elvárásainkat). Jó, mert nekem nem azt bizonyítja, hogy agyonsztárolt, s kevesebb tudással bír, s azt sem, hogy Te nem barátkoztál még össze vele (ez se lenne baj, nem jó az, ha egy lap egyszerű mint a szög)
Inkább azt, hogy hárklis, válogatós fajta. Ha válogat a ramok között, tegye! Nálam is ez van.
Pl: 200-as FSB-s procikat leszarja a ram-lap páros, BE SE BOOTOLT egy 3200-zal alapon!
Ram: Másoknál (s nem egyedi) kva jól mennek a Kingmaxok, nálam..kaki volt. Bagi Peti Mushkin Ascent Redline 1000-res ramjai szenvedtek benne, a lap is. 1 hét és mentek a háztól. Viszont..Reaper 1150-es rev1-es és Rev2-es is kiválóan szerepelt benne, igaz teljesen máshogy. Rev1-es 2,3v-ot kért, cserébe 1320-ig ment mint a szél. Rev2-es 1,9v-tal is beérte, de 1200 felett nem ment.
Kiválóan teljesített benne még a Patriot Viper 800-as (1200-ig), Crucial B. CL4 800-as (1160-ig), s a Team Xtreem és a CellShock (CL4-ben 1100 felett a Team, a Cell egyelőre 1060-ig)Kíváncsian várom az eredményeidet, észrevételeidet. Sok sikert és jó eredményeket!!!
-
Speed®
titán
válasz
lipi67 #12389 üzenetére
Teljesen okés így 3600/1.352Von, alig melegszik, szinte passzívan elvan vele az NH-C12Pm. Ezen az órajelen is csak azért járatom, mert alapon kicsit karcsú volt GTA4 alá..mondjuk így is az, de azért segített kicsit az 50% OC
Jaja, láttam, hogy ki akartad próbálni, hát szerintem nálad sem lett volna csoda.A lapot 30+pkért vettem, ennyiért is fogok megválni tőle, ha úgy alakul. Remélhetőleg addig fel tudok mutatni vele valamit, amivel alá tudom támasztani, megéri az árát..mert az előzetes elvárásaim mások tapasztalatai alapján elég nagyok voltak..és eddig..hát nem az igazi. De nem zárhatom ki, hogy RAM, mert végülis amíg nem akarok 900 fölé menni ilyen téren, addig pöccröff hozta a P5Eben elért eredményeket. Szóval..ja. Lehet, hogy tudok egy 1066os Reaper kittet (tulajnál 1200at mentek..) szerezni tesztre, hogy kizárhassam a RAM témát.
AMD meg..nálam a szimpátia oda húzott, de a saját (és a pénztárcám) ellensége(m) nem vagyok, eddig a C2D/C2Q volt a nyerő ár/értékben.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speed® #12387 üzenetére
Kben jogos is, hosszútávon úgy se használnád, min1, hogy mit megy, csak működjön addig rendesen.
Én (amivel a tesztek készültek), kb 2 órát szórakoztam vele, s pár nap múlva el is kelt. Utána jött egy másik, azt alig volt időm beüzemelni, kulerr-nek kellett.
Mankó? Azt hiszem, akkor a mostani procidat is meg akartam venni..(nem ment nála, kíváncsi voltam, itt menne-e).
q9400-es jó proci, remélem, hogy találsz.AMD.... Értem, s most még jobban meglepődtem. Én 486dx4/100-után használtam pár hónapig AMD-t. Nem a tudás, egyszerüen a szimpatikusság miatt, azóta se , csak Intelt.
-na..ez "szép, értelmes" mondat lett...-Ha majd netán eladnád a kis lustát(
), mit kérnél érte?
(ALAPLAP) -
Speed®
titán
válasz
lipi67 #12386 üzenetére
Mankótól vettem, tudtam, hogy nem számíthatok sokra, de nem olyan rossz egyébként, csak kéri a feszt. 4GHz 1.5Von..kicsit sok, de P95 stabil. Ez van..ideiglenes proc úgyis, még egy Q9400at bepróbálok a Genebe ha minden összejön. Ha nem, adom elfele..valahogy nem az igazi az érzés..de lehet tényleg csak én vagyok kezdő az ilye GTL/skew témákhoz.
AMDvel meg max. azért leptelek meg, mert nem ismertél régen..én ízig-vérig AMD/Atis voltam a Core2k eljöveteléig, azóta csak proci fronton engedtem ebből, mikor ár/értékben jobb volt ez az oldal. És úgy néz ki, lassan visszaáll a "rend", köszönhetően az említett platform @4 core procijainak..
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speed® #12384 üzenetére
Igen, erre (a lapodra) voltam kíváncsi. Nem értem. Ez a 3200-as is lustácska, nálam jobban ment.
[sok feszes valid]
[alulfeszelve]
AMD??? huhh..megleptél.Procit elqadtad, de mi van a lappal?
-
Speed®
titán
válasz
lipi67 #12383 üzenetére
Nem vagy álmos, csak valszeg nem a legegyszerűbben próbálod keresni ;p
Adott topikban a cím végén lévő friss.html helyére írd be: keres.php?suser=
Utána amilyen usernevet írsz be, annak a topikbéli hozzászólásait írja ki1ébként itt leírtam a tényeket, ez van. Lehet én vagyok/voltam kevés hozzá..
Ha összejön egy másik proci értelmes áron, még nekiugrok a dolognak 1x..Sry, ha csalódtál, én is ;( *Electra* eredményeihez hasonlót vártam amúgy.
-
lipi67
nagyúr
Szép "estét".!.Alig győztem visszaolvasni, gyakrabban kell járnom ide.
Konkrétan a GENE eredményét kerestem, de nem találtam..Lehet álmos vagyok. -
*Electra*
csendes tag
-
válasz
PH-User #12380 üzenetére
Nem sajnos
De vannak olyan alaplapok amiknek van érzékelőjük ezekre a feszültségekre.
Alapvetően pontos értéket csak külső mérőeszközzel lehet mérni. (multiméter)
Az MCH feszt a pci-e csatlakozó alatti fet-en lehet mérni, a VTT-t az északi híd mellettin. Ez nekem pont nem jó, mert az NB borda fölé lóg -
válasz
kimi02 #12377 üzenetére
Én is azt használom. Meg biztonságosabb is mint win alól piszkálni a bios-t. Én a win alóli frissítést senkinek nem ajánlom, mert ugyan kicsi az esélye hogy rosszul sül el, de ha igen, akkor nagy kárt tud okozni
(#12378) PH-User: az mch fesz oké, de a VTT egy kicsit sok. Nem azért mert káros, csak feleslegesnek érzem azért a plusz pár mhz-ért fsb-ben.
-
PH-User
addikt
Q9300, P35
7.5x440MHz = 3300MHz - 1,2160V de megnézem kevesebb krafttal is. MCH, VTT = 1,35V
440MHz az utolsó FSB, ami az alaplapnak ízlik ezzel a procival. -
Robi_73
őstag
válasz
dangerzone #12374 üzenetére
Mindig jönnek ki jó darabok szerencse kérdése az egész. 2009.11.24 gyártás
-
dangerzone
addikt
Van valakinek arról tapasztalata, hogy a 09-ben gyártott q9550-ek hogy mennek?
Jobban, esetleg rosszabbul mint a korábbiak?
Vagy semmi biztos nem mondható erről? -
BeLucZ
addikt
válasz
darál0w #12362 üzenetére
hát azért az is fsb is szűk keresztmetszet, 460at bír nagyon max a formula, ez a gigában szerintem esélyes hogy feljebb is fog menni, nem vagyok benne biztos hogy jobban járok vele de végülis nem 1 olyan halálos összeg
Robi_73:köszi hogy aggódsz, rendes tőled
Kísérletezgetős kedvemben vagyok, próba cseresznye! -
Robi_73
őstag
válasz
BeLucZ #12361 üzenetére
Meg van rá az esély erre próbáltalak rávezetni, és a felesleges pénzkidobástól meg óvni!
Yorkfield alá jobb választás egy P45 mint egy P35 chipsettel rendelkező alaplap ez nem vitás, de a te esetben sok fesz kell a 3.9ghz eléréséhez is és erről nem a lap tehet szerintem.
-
BeLucZ
addikt
Tehát akkor azt állítjátok, hogy semmivel sem fog jobban menni az 1.3 V VID-del rendelkező Q9550 procim egy giga p45 ud3r-ben mint a p35-s asus blitz formulában???
-
Robi_73
őstag
válasz
BeLucZ #12353 üzenetére
Elég sok fesz kel a 3.92ghz-hez neked és erről szerintem nem az alaplap tehet. Ezért írtam, hogy kevesebb fesszel biztos nem fog többet menni P45-ben sem. De ne legyen igazam!
Én is mikor jobban kergettem a rekordokat mindig feljebb és feljebb törekedtem. (mhz) Ha nem ment a proci akkor cseréljünk alaplapot, majd tápot, memóriát és küzdöttem a semmiért. Mivel nem nyertem vele szinte semmit.
A megfelelő megoldást és egyben a leggazdaságosabb is egy megfelelő tuning potenciállal rendelkező processzor felkutatása és beszerzése volt. Szerencsés kéz kell hozzá, vagy több processzor és azok közül a legjobb!Nekem most bejött elsőre a Q9550-nél, Q6600-nál a 3. proci lett a befutó, E6600-nál a 2. és így tovább......
Remélem érted mire alapoztam amit fentebb írtam!
Üdv.
-
válasz
Speed® #12351 üzenetére
Karácsony előtt volt sok Q6600 az aprón, több közülük jó tuningos is, de sajna kikoptak onnan...
Most csak 1-1 db van, de a többi Quadból sem jobb a helyzet... Q9550-et meg nem veszek 50-ért..Q9400 oem is lenne újonnan 37-ért, de az is túl van már a fájdalomküszöbömön...
A másik meg, hogy F3 bios van a P35-DS3 lapomon. Szal frissitenem kéne F14-re, azzal meg olvastam egy pár gondot... de szerintem úgyse úszom meg a frissitést, meg kell lépjem mostmár.
-
Speed®
titán
válasz
Locutus #12344 üzenetére
Q6600 szerintem a fogyasztása miatt 25 felett felejtős gari nélkül aprón..Q8300 nem rossz, legalábbis ha megelégszel 3-3.4GHzel, ugyanez igaz a 9300ra is P35ben. Csak akkor vedd meg a 9300at, ha szükséged van VTre, egyéb esetben szerintem nem ér sok pluszt a magpáronkénti 1-1MB cache.
Igazából egy használtból beszerzett 25 körüli Q8200 is bőven okés 7x450en..legalábbis nem éreztem gyengének sehol. Nyílván ha többre vágysz, magasabb szorzójút keress. P35el 450es FSBvel lehet számolni Yorkok alatt. -
C64
őstag
sziasztok, az miét van, hogy egy C1-es Q9450-nél van SSE4.1 ill. VT-x
de egy E0-lás Q9550 esetében ez hiányzik:
-
clippy
tag
Sziasztok! Én is épp a Q8xxx és a Q9xxx között vacilálok mert árban van különbség Mhz-ben nincs csak a belső mem. (4-6)... én nem játékra használom igazából hanem video renderelésre, ahhoz gondolom a 9-es sorozattal jobban járnék. Tapasztalat?
-
-
válasz
Speed® #12341 üzenetére
Igazából 3 játékkal játszok összesen, bfbc2, gta4, és a supreme commander... ezek meg mind jobban mennek állítólag 4 magon. A kérdés csak az, hogy szánjak e többet Q9-re, vagy jó lesz a Q8 is... nem csodákat várok, csak hogy jól menjenek, esetleg kisebb tuninggal.
Amin még gondolkodok, az a Q6600. A tesztekből úgy láttam, hogy Q8200-at, és a Q9300-at is lenyomja, ha tuningolva van. Csak cserébe jobban melegszik. Bár gondolom az AC Freezer 7 pro ezt is lehűtené.
-
Speed®
titán
válasz
Locutus #12340 üzenetére
Attól függ mire használod. Ha valami cacheintenzív dologra, ott jól jön a plusz, de egyébként szerintem nem számit olyan nagy mértékben. Talán az egészséges középút a legjobb választás a Yorkok közt, ha találsz jó áron, Q9400.
De a legkisebb taggal sem volt semmi gondom sebességügyileg, szóval ha olcsón akarsz jót, ez sem rossz, csak nem szabad csodákat várni. -
Ezeknél a Quad prociknál mennyit jelent a cache?
Q8 / Q9 megéri az árkülönbséget? -
PH-User
addikt
Q9300, P35
7.5x430-as beállítást sikerült stabilizálnom. Az MCH és a VTT is egyaránt 1.4V környékén van, a proci pedig alapfesz alatt 1.0560V-tal megy. Memóriák 1075MHz-en DC-ben CL5-ben.
Feljebb sajnos nem megy.
-
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone #12336 üzenetére
de nem kéne neki ennyi, ha egy jó kis p45-s lapban duruzsolna, de hát p35-ben nem úgy megy ahogy kéne:S
azért akarok most szerezni egy p45-ud3r gigát -
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone #12331 üzenetére
most alapon megy, de 1,45 alatt kap loadban de vid 1,3 v
-
Livius
őstag
Lehetőségem lesz beruházni egy Core 2 Extreme QX9650 cpu-ra, de hűtőt nem kapok majd hozzá. Tudtok valamit ajánlani ami alapon meghűtí jól? Nem fogom tuningolni.
-
BeLucZ
addikt
még annyi hogy miért kell törekedni arra hogy a dram és fsb aránya 1:1 legyen?párszor probáltam ugy tuningnál de sosem volt stabil
-
BeLucZ
addikt
Dobozában, a hátlapi sata kivezetéstől eltekintve mindene megvan >>> de ez mennyire érint engem érzékenyen?pótolható dolog?mire kénee ez nekem ha egyáltalán használnám
-
Gaben01
őstag
válasz
BeLucZ #12323 üzenetére
Ha ez a legnagyobb hibája annak a lapnak (márpedig ennyi),akkor nem kéne sokat gondolkodni rajta.Nekem amióta megvan a lap,a hátlapi sata kivezetés elő se került a dobozból.Nem kettesével hírdetnek ud3r lapokat itt ph-n,yorkfield alá az egyik legjobb választás,szóval szerintem ne sokat vacakolj a vétellel.
-
BeLucZ
addikt
hát nézegettem itt az ajánlatokat de mindegyikről hiányzik valami, mittomén milyen kivezetés vagy ez letört vagy mi, szal egyik se makulátlan!nem várom el hogy új legyen csak megkímélt, még adnék érte egy használatlan procit is + kp, de hát nem tudom találok e olyat amin nincs sérülés, de abban biztos jól érezné magát a quad meg nem lenne hibaforrás
-
BeLucZ
addikt
köszike
-
BeLucZ
addikt
nekem ud3r kéne de hol lehet kapni ilyet mennyiért?
-
BeLucZ
addikt
válasz
Lipton #12312 üzenetére
felpörget minden ventit és nem indul el!csak megy mint az állat, sztem elfáradt a lap vagy nem tudom, néha jön elő ez a jelenség, bekapcsolom megy ezerrel a ventik de nem csippan no jel, csak reset segít, táp proci kizárva, szal sztem lap kezd meghalni
nekem ud3r kéne de hol lehet kapni ilyet mennyiért?
-
BeLucZ
addikt
akkor az UD3R a legjobb lap quad alá?
-
*Electra*
csendes tag
válasz
darál0w #12307 üzenetére
Igen, ez az új szerzemény...
Léptem még egy lépcsőfokot:
Q8200_490+7_BIOS_fesz_1,15000V IntelBurn_15_stabil
Lassan memória szűkében leszek...
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani hogy mi a különbség a giga p45 ud3lr és ud3r közt?Tudtommal az utóbbi a jobb, de mégis mi a lényeges különbség?
Elsősorban a tuningpotenciálra vagyok kíváncsi, illetve esetleg bővítőhelyek stb előnyök!
Tehát mégis miért érné meg jobban az UD3R?Q9550 alá kéne, mert a p35-s lapomnak kezdem megunni az induláskor ventifelpörgés jelenségét!Válaszokat előre is köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
barnam_ #12304 üzenetére
Szerintem nem kevés/reális. Nézz szét mit lehet kapni..45ért kisker vadiúj i5 750, 40ért szintén új PII X4 965BE..döglött LGA775be 40+k egy 9450ért..?
Egyébként adtam volna én kicsit többet is érte (27.5k+pk KPt max.), ha normális válasszal szembesülök, de így adja el másnak aranyáron, ha tudja -
Speed®
titán
Biztos én voltam a pötsch, de hol ér 44et egy 9450? Max ha megy 8x475 24/7..
-
*Electra*
csendes tag
Sziasztok!
Találtam egy "egész" jó Q8200-at... VID:1,07500V
Időm még nem volt tesztelni rendesen, egy gyors esti tuning három eredményét osztanám meg veletek:
Q8200_430+7_BIOS_fesz_1,07500V_Alapfesz
Q8200_460+7_BIOS_fesz_1,10000V
Q8200_480+7_BIOS_fesz_1,12500VHa lessz egy kis időm (és érdeklődéssel fogadjátok) később majd adok az érzésnek
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Battlefield 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest