Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
válasz
darál0w #10091 üzenetére
Hát én így jártam, win7 alatt mindig 25 percnél eldobott, és már elegem lett.
Volt egy mobilrack-em, feldobtam a 8gb-os vinyóra, majd indul a Prime.
És lám.. Simán végigment a prime, és utána még a proci feszből is jócskán visszavettem.
Valami bezavar szerintem a win7-be.
XP-nél meg eddig simán ment minden. -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #10096 üzenetére
Tökmindegy, nem a VGA-hoz kell a proci, hanem a játékhoz. Ha kis felbontásban butított grafikával nincs gond, akkor nagyobb felbontásban csak a VGA határolhat és a proci igénybevétele csökken. A négymagos és a kétmagos közötti különbség elég nagy, még a Crysis-nél is pedig azt nem Quadra írták anno..
Gyorsabb volt a 2.5GHz-es 8300, mint a 3.3GHz-es 5200. AZ FSB azonos volt és a RAM-ok is, 15-20%-kal jobb volt a CPU benchmark 800x600-ban, ahol a VGA már nem rúgott labdába.
Mielőtt kicseréltem volna a procikat megnéztem szintetikus és játékteszteket, alap 8300 és 3.3GHz 5200-al, minden esetben jobb volt a quad, a SuperPI-t kivéve. -
-
-Solt-
veterán
válasz
fagy53 #10084 üzenetére
Hmmm... érdekes, bennem annyira az van, hogy PCI-e freki max 100 lehet, különben irgum burgum...
Na, ha eljutok odáig, lehet teszek egy próbát!
Egyelőre a procival nem tudom megfogatni a lapot... sehogy nem akarja 8.5-s szorzóval a 475-s FSB-t!
Pedig 8-as szorzón olyan vidáman megy...
-
fagy53
nagyúr
válasz
-Solt- #10082 üzenetére
Ezt az FSB-t annakidején zoo8800 a PCI-e freki emelésével érte el. Erre emlékezvén próbáltam én is élni ezzel a megoldással, valamit sikerült is, mert 420-ról 430-ra csak így tudtam menni. Érdekes hogy 105MHz alatt, de felett sem bootol be a gép ezen az FSB-n.
Kár, de biztonsággal lehet használni 1.06V-on 3.05GHz-en ez pedig mindenre elég, barátságos fogyasztással! -
válasz
darál0w #10075 üzenetére
sztem ez az oprendszer hibája és nem a biosbeállitásoké.
ha egyszer azt adom meg neki hogy nyomja tovább akkor ne okoskodjon.
vmi nem oké vele.
nekem is volt már nem egyszer,gondolom másoknak is.
és ha rányomtam hogy tovább akkor nem volt semmi rapair.én még mindig azt mondom,hogy a win7 nem a legjobb a tuninghoz.
sztem vmi bug van benne. azt nem tudom mikor mi hozza elő. -
-Solt-
veterán
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #10075 üzenetére
Én viszont nem csalódtam, nekem messze nem a max. amit kihoztam belőle, de a lapom határol.
CPU voltage: 1.11V, FSB:430MHz, CPU clock:3225MHz, RAM:1097MHz 2x2GB
CPU VID:1.274V tehát lehetne húzni rendesen még, ha lenne miben!
Imponáló viszont, hogy 2.55GHz-en 0.95V-on IBT 10 ciklus hibátlan és a fogyasztása jobb mint az 5200-nak, picivel de jobb. A teljesítmény 20-25%-kal jobb mint a 3.3GHz-en, 1.21V-on járó E5200-nak.
Az FSB term nálam 1.2V feljebb nem állítottam,mert az már a 65nm-es procik tartománya. 430-as FSB-ig csak zoo800 nyomán, PCI-e freki emeléssel jutottam csak el, 105MHz-en hajlandó csak a 430-ra ez a fránya lap. A proci viszont remek, kár, hogy soha nem tudom meg, mi rejtőzik még benne. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #10073 üzenetére
Köszi!
(#10074) BMW001: Melegem nem volt, de úgy 4,6GHz-ig, nem sok gondom van, szépen jönnek a MHz-ek. Utána kell a plusz, de mivel ezt most csináltam,s max fél órát volt kinyitva az ablak, nem mertem felé menni. Holnap, hamar kelek, ablakok kinyit s 1 úra hűtés után kapcsolom be és..lesznek feszek, s remélem, eredmény is.. -
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #10076 üzenetére
Nekem mondod. Nálunk is lesz vagy -15 vasárnap hajnalra. Holnap pakolom a cumót, rakom az autóba, viszem haza. Szerintem fel se viszem az emeletre, garázsban berendezem a cumót, és akkor éjszaka csak az asztallal együtt ki kell tenni. Netet ilyenkor 20m -es kábelen keresztül szoktam az erkélyről levezetni.
Ki kell használni ezt az időt, mert Karácsonykor enyhülést mond. 3DMark -ra jó az idő, főleg ha megkapom az új VGA -t. Csak adja isten, hogy ne legyen gond vele.Meg persze pálesz be lesz készítve, hogy ne fázzak.
Igaz csak ésszel, másnap asszem Debrecenbe megyünk.
-
darál0w
Jómunkásember
kicsit csalodott vagyok.
következő a helyzet.
probálgattam - állítgattam
CPU voltage nincs belőve még mert nemtudom , h mennyin fog menni
FSB term volt alapon , akkor 450ig tudom huzni fsbt. ha feltolom 1.3ra 474ig megy , majd 1.4 és 490. ezzel meg is elégedtem volna, de...
indítoképernyő feljön, majd win7 boot képernyő és kiírja , h reapir(recommended) vagy előző beállításokkal indítás. akármelyikre megyek repair lesz belőle
és írja, h vmelyik hardver nem ugy megy ahogy kellene és restart majd alapbeállításra vissza...
ez a hiba fsb term volt 1.4, nb 1.3, fsb 455nél mulik el. ez 3200mhz környékén jár. jo volna kicsivel több.
5let vkinek?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cobrusz #10070 üzenetére
Azt hiszem nálam ez a vége. Primrol nem tudtam képet csinálni mert 16 perc után lefagyott, 20 percig akartam futatni.
Sokáig normál feszen 3,72 GHz-en használtam a gépet. Akkor a prime azonnal fagyot, viszont sokszor 4-5 óra játék után is ment a gép.
497*8,5-be is próbáltam de akkor 2 perc után elhasalt.
Az LLC sokat segítet, most kapcsoltam be először, pedig már majdnem egy éve meg van a gépem. Már azt gondoltam egy rosszabb procit fogtam ki, de megy ez szépen.
A CPU term/ MCH mit fűt? Prime alatt nem ment feljebb 52 foknál a proci, az alaplap is 37-40 között volt. Szerintem ezek jó értékek, játékok nem terhelik le ennyire a rendszert.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Sziszifeca #10054 üzenetére
Szép!!!!
Én most wPrime1024-gyel (is) kinlódtam. Nem is rossz -
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca #10054 üzenetére
Grat
Szép eredmény
-
R1200GS
aktív tag
485*85 ugyan azokkal a beállításokkal mint korábban, csak az llc-t bekapcsoltam.
A legnagyobb 24/7-ben megengedhető feszültséghez szeretném hozzáigazítani a legnagyobb teljesítményt. Vagy még ezek a feszültségek is túl magasak?
-
-Solt-
veterán
válasz
R1200GS #10065 üzenetére
Nekem az vált be, hogy levettem a cpu szorzót a legkisebbre. Belőttem azt fsb értéket, amit majd a legnagyobb szorzóval használni akarok, és így ( 6x475 ) csináltam blend tesztet. Csak az mch értékeit piszkáltam egészen addig, amíg legalább 30 percet nem volt prime blend stabil. Így amikor elkezdtem a cpu-t hozzálőni, akkor tudtam, hogy csak a cpu értékeire kell figyelnem, mert az mch értékek tuti jók adott fsb-n.
-
válasz
R1200GS #10065 üzenetére
cpu term-et és az mch core-t is vedd lejjebb
próbáld 1.3-al,ha megy,akkor veheted még lejjebb.nyomhatnál egy coretemp képet is,és a proci dobozáról az FPO-t.
vdrop:
az az érték amit az alaplap "elcsal" a biosban beállitott vcore-ból.
pl: biosban beállitasz 1.3V-ot,és bent a win-ben a cpu-z már csak 1.27V-ot mutat. -
-
h.adam.92
őstag
üdv
érdeklődnék, hogy egy q9550, hogyan támogat tuning szempontjából egy P5Q Deluxe-ot vagy egy P5Q Pro alaplapot.
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
A kellemes időre való tekintettel próbáltam egy picit húzni a gépen.
teszt memóriaSzerintetek így használható 24/7-be? A referencia feszeket autón hagytam, azon próbálok még finomítani. Így megy a gép kb. 2 órája, 3dmark, Stalker benchmark, Gta4 bench, ezen kívül pár perc játék. 3,6 GHz-hez képest, csak a Gta-ban, és az ArmA2-ben vettem észre gyorsulást. Prime 95-öt nem futattam, az még ilyen durva feszek mellet sem stabil, de nekem az nem is fontos azt szeretném hogy 500*8.5-be menjen a gép fagyás nélkül. 3,72 GHz-en(feszek normálon) sem prime stabil, de viszont használható a gép.
Akarok még finomítani rajta, bár nem hiszem hogy nagyon lehet. Később próbálom a CPU PLL-t 1,65-re, a CPU Termination-t 1,4-re levinni, bár azt hiszem így már nem stabil a rendszer. De most orvoshoz kell mennem, mert megfáztam.
(#10054) Sziszifeca: Szép, gratulálok.
Ezt az enyémnek is tudnia kellene.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
kimi02 #10044 üzenetére
Na, csak kipróbáltam, és ennyi sikerült egyenlőre:
[Q9550_VALID] -
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #10051 üzenetére
Hm: akkor végülis elviszi (úgy rémlik alapfeszes tuningot írtál,
ott még nem kezdenek el annyira fűteni). De azért én jobban
érezném magam, ha valami komolyabb hűtőm lenne. Az első
Q6600-amon is egy XP-120 volt alapból... A gyári alapvetően a
tuningmentes normál hűtést jelenti, vagy, és itt jön be a képbe
a vagy: elbírja akár a tuningot is, csak szétpörögve, hangosan.
De feszt pl. biztosan nem emelnék vele: jobb a békesség...hanem a 6750hez volt
Jah, ahhoz képest "lehet" extra hűtőnek titulálni (csúsztatással),
mivel kétmagoshoz elvileg kisebbet adnak... De most ez a hőfok
meg tuning érték, amit írsz, az szintén a kétmagos eredménye?
(Mert akkor azért más a leányzó fekvése...)
-
DigitXT
félisten
válasz
Gaboman #10047 üzenetére
Ott valami félreértés lehetett: extra hűtő úgy, hogy adott a procihoz egyet?
Dobozos verziókhoz adnak ilyesmit, alap használatra kb. jó, nade tuninghoz...
Szerk: 10049-re: biztos vagy benne, hogy az eladó tudta, hogy tuninghoz kell?Szerk2: amúgy ránézésre is "pite" ez a hűtő, én azt a Q6600-at max. alapon
járatnám vele. (A Q9650-re sem került rá a gyári, ha már itt volt a TRUE...Na
azzal - ill. ilyen kaliberű más hűtőkkel - lehet szépen tuningolni is. De gyárival?) -
Gaboman
nagyúr
válasz
DroiDMester #10048 üzenetére
Engem beetettek akkor vele,hát szép!
Még jó hogy tőle vásároltam mindig,ne ezek után nem fogok! -
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,kérdésem a következő lenne Intel DTC-AAL03 hűtő ez extra hűtő az Inteltől?
Mert én anno Giannitól úgy vásároltam,mondtam neki hogy extra hűtő kell tuninghoz és ő ezt javasolta.
Ma meg azt mondták nekem hogy ebbe semmi extra nincsen.
Most mi az igazság? -
Yany
addikt
Nekem úgy néz ki, hogy 440 MHz a plafon. Mármint FSB-ben. És úgy tűnik, hogy totál érzéketlen az MCH és FSB overvoltage értékekre. Nem segített rajta, ha rájuk toltam +0,15 V-ot. A proci valszeg menne még feljebb is, de ez a 3740 MHz is nagyon finom. Meglepően sokminden gyorsult vele, még olyan gémek is, amikről eddig azt gondoltam, hogy két magot sem használ ki. Talán a grafikus driverek jobban kihasználják, ez lehet az oka?
-
darál0w
Jómunkásember
hi.
C2Qval nem volt még dolgom.
most toltam bele egy q8200ast egy p5q se2 lapba.
cél 3500mhz vagy több
mondjatok nekem még elfogadhato hőfokot (freezer xtreme hűtőm van
)
-
kimi02
őstag
Egy kis javitás Q9550@VALID
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca #10042 üzenetére
Ok ! Várom az eredményt
-
kimi02
őstag
Sziszifeca : Lesz teszt vagy nem ? Kiváncsian várom az eredményt
-
NFree
addikt
válasz
Sziszifeca #10034 üzenetére
1.45v ig szerintem mehet neki az llc csak fölötte kezd el rombolni
Pl [itt]
kapta az ívet rendesen s ez régen volt azóta is megy szépen persze nem úgy mint a ti alacsony vid-es csodáitok de azért nem rossz kis proci -
Yany
addikt
válasz
rup1u5 #10037 üzenetére
Na jó, de itt látom, hogy mindenféle MCH, VTT megy egyéb értékeket elpiszkáltok, hogy feljebb menjenek a cuccok, ráadásul a DQ6 azért elég elismert darab a stabilitása okán, így egy picit még reménykedem némi extra lóerőben... persze már ez is teljesen kielégít, ha nincs tovább. És köszi a segítségeket előre is.
-
Yany
addikt
Hali,
Beléptem én is a Q9550 klubba. Gyorsan végeztem is egy kis tuningot, de úgy érzem, hogy nem a procin, sokkal inkább az FSB értékeken fog múlni a történet. Perpill 8.5x434 MHz-en hajtom. 450-nel próbáltam még, de ott már nem stabil. Nem mertem igazából nyúlni még semmilyen feszkóhoz, csak a Vcore-t raktam 1.2V-ra és a RAM-jaim mennek 2.1V-on 5-5-5-15-tel. (490-es FSB-vel stabil a lapom E8400 procival). Egy X38-DQ6-os Gigabyte lapról van szó.
Tudtok valamit javasolni, hogy mit állítsak magasabb FSB értékek érdekében?
(az FSB-t 6x szórzóval teszteltem, tehát a proci tuningot kizártam a vizsgálatból) -
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca #10034 üzenetére
Persze LLC mehet neki nyugodtan. Itt még nincs akkora fesz , hogy baja legyen.Meg prime sincs , hogy terhelve lenne
-
kimi02
őstag
Jó éjszakát mindenkinek
-
pincehely
addikt
Srácok ajánljatok nekem egy jó kis tuningos alaplapot egy 9550 alá.
-
kimi02
őstag
Közbe egy kis javitás VALID
Cpu fesz szerintem kevesebbel is be éri, csak biztosra akartam menni.Majd meg próbálom
-
rup1u5
nagyúr
Úgy látszik eddig bírta.
Most este bekapcsoláskor alapórajelekkel fogadott a gép. Nehéz visszanyomozni mi történt mert barátnőm napközben grafikai munkára használja. Lehet hogy miközben zuhanyzott, kékhalálozott és újraindult alapon.
Lényeg, hogy most már nem hajlandó postolni sem azokon a memóriabeállításokon amivel az imént linkelt, közel 1 órás prime eredményeimet csináltam.
Visszaálltam 872, 5-5-5-15-re. -
kimi02
őstag
Csináltam egy kis VALIDOT De ha ettől feljebb emelem az FSB-t akkor egyből fagy, a VTT : 1.28v , az MCH : 1.44v. Lehet , hogy a 2*2GB ram miatt van ?? Talán jobban menne ha 2*1GB-al nyomnám
-
-
Henker2
addikt
válasz
Sziszifeca #10010 üzenetére
-
Henker2
addikt
válasz
Sziszifeca #10008 üzenetére
A legjobb kisérletem eddig:
-
Henker2
addikt
válasz
Sziszifeca #10006 üzenetére
Szép!
Nekem egy gyors húzgálás után ez jött ki:
-
Henker2
addikt
Üdv!
Ezek mennyire jó értékek, úgy hogy minden alapon van? Normális értékek a memória irás-olvasás? Vagy kevés?
-
kimi02
őstag
Jön a tuning idő
Lehet nyomatni a Quadokat rendesen, lesz hideg ami le hűtti
-15-öt igérnek.
-
DigitXT
félisten
válasz
gamekiller01 #10001 üzenetére
Ő most inkább Core i7 vs. Q9550 fejtegetésben volt, nem 4 mag vs. 2 mag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest