Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz darál0w #11298 üzenetére
Ezek nem az enyémek csak kukáztam őket de ugyanilyen...
Valamiért nem engedi feltölteni öket...Szar itt a mobilnet...
Mindenesetre ha kiváncsi vagy a googleban ha beirod x48-ds3 bios és a képek között keresed bedob pár bios képet...Mi az a C.I.A.2 ?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz darál0w #11296 üzenetére
Nem tudok mert melóba vagyok csak holnap reggel 6kor megyek haza...
...Teljesen alap beállitással ugy,hogy csak a proci frekijét emeli és semmi máshoz nem nyul minden normálon kinek meddig sikerül a QXXX prociját túlhajtani...?
Az enyém csak 18% enged úgy...[ Szerkesztve ]
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz darál0w #11294 üzenetére
Mint mondtam ugy használom a gépet,hogy ne kelljen semmin emelnem igy 3333Mhz megy...Nem egy kerek szám de mivel elötte egy E8600-om volt igy teljesen kivagyok vele békülve...
Na de ennek ellenére azért kiváncsi vagyok mit is bir a gépecském...
De eddig az fesz emelés kimerült nálam a proci és a ram feszének emelésében...A többit azt sem tudtam mire jó...
Aztán ahogy kiokositottatok és elkezdtem emelni a többi értéket is igy egyre magasabb frekit tudtam elérni...
De pl van valami pci mittomén mi is amit nem tudom,hogy mire jó...ahhoz nem is nyultam...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
-
-
sz.zoli25
aktív tag
3.8-ig stabil voltam de kapzsi modon egyböl 4-re ugrottam azt már nem birta...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BeLucZ #11268 üzenetére
Nincs/nem volt Q9550 a birtokomban, nem tudom, hogy viselkedik vele a P35.
Azt tudom, hogy a kis Yorkal (Q8300) 450 fölé mentem NB/VTT piszkálásával.Nem tudom mennyi jelenleg a droppolt feszed, de a VTTt (FSB Termination Voltage vagymi) annyira kell állítani, amennyire droppol a lap a beállított feszen.
Tehát most (hasraütésszerűen), bekapcsolt LLC (Voltage Dumperel) te beállítasz BIOSban a procinak 1.4Vot, a VTTt tedd a gyári 1.2ről 1.35re.
MCHnak (ami nálad NB) is nyugodtan adjál ennyit a gyári 1.25 helyett.
PLL maradhat 1.5, kézileg erre állítsd.
Ha ez megvan, elvileg jó vagy 450 felett is egy darabig, legalábbis az én kis mATX tuningos dögöm 470en is bejutott Winbe így, de 466on lett végül csak stabil, igaz, valszeg már a procin is múlt.De ha nem is jutsz feljebb FSBben, akkor sincs nagy tragédia..játssz a VTT/NB duóval és csökkentsd a vCoret amíg bírod. Ha meg feltétlenül 4+GHzre vágysz, tényleg csak palcsere a megoldás, P35el nem emberi fesz és mázli kell hozzá..
-
darál0w
Jómunkásember
-
fagy53
nagyúr
válasz BeLucZ #11274 üzenetére
Az Asus nem ezeket a rövidítéseket használja, az MCH helyett a biosban NB szerepel és a memóriavezérlő feszt lehet állítani. Komoly tuningnál eleve könnyiteni kell az NB feladatán, azaz az egyik RAM modult vedd ki, így SC-ben megy a memória ami nem nagy veszteség és csúcsrajáratásnál nem is érdekes. Egy kis feszt ekkor is érdemes az NB-nek adni. A PLL nem oszt, nem szoroz 1.5V-on hagyhatod.
-
Cseneles
őstag
válasz darál0w #11261 üzenetére
Szerinted full terhelés alatt 4*3600-on 59fok az nem sok kicsit 1.26v gyári vid-del?
Zalman 9700CUval hűtöm, ilyen gömb kinézetűRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BeLucZ
addikt
jah én is azt hittem hogy x48 mekkora királyság, azt csak fikázzák, úgy hallottam c2d alá p35 c2q alá p45 a zsír
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BeLucZ #11255 üzenetére
1.5V
és nem is szabad feljebb vinni.
MCH: 1,25V p35 esetében 45nm komboval.
CPU Termination (VTT) 45nm CPU: 1,10V
(#11256) sz.zoli25 a drága jo x48
sztm el tudnád adni jo áron...hírdesd meg hátha...aztán csak leesik vmi p45ös deszka
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Cseneles
őstag
válasz darál0w #11251 üzenetére
Egyszer próbáltam a Q9550-em....3600-on nemkért feszültséget pluszba semmi
Tovább nemnéztem de majd holnapRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BeLucZ #11245 üzenetére
-PLL: max 24/7 1,5V
-CPU Termination (VTT): max 24/7 1,4V
MCHnak nemhisezm , h sok kellene. max 1.4V(#11246) sz.zoli25 6kor lépek el, de fél10 körül még jövök vissza. ha addig nem igazít utba vki, majd jövök
(#11248) Cseneles DS3P. szinte ugyan az. sőőőt...
Q8200 1.24Von ,500as FSB ,7es szorzo, VTT 1.36V, MCH 1.36-38V
(#11249) BeLucZ asztem ezen már tulestél...
ha nincs normal, akkor alapérték...
(#11250) Cseneles így van
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz BeLucZ #11249 üzenetére
Ha AUTO-n hagysz minden értéket és csak az FSB-t emeled, akkor az alaplap magától ad plussz feszültséget mindennek!
Legalább is Gigabyte lapoknál ezt tapasztaltamRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
Cseneles
őstag
-
BeLucZ
addikt
magyarán auton.
mert a feszültségállításoknál van vagy ezer beállitás, de ezekszerint akkor a magfeszültséget, vtt és mch-t mindenképpen manuálisan kell beállitani?
cpu pll állítását több helyen is láttam itt a fórumbanilletve akkor vtt, vagyis fsb termination voltage és mch azaz nb voltagenak milyen értéket adjak? (maxot is) mert akkor lehet mondjuk ezzel az 1,45 el nagyobb frekit érnék el 3825 mhznél mivel magasabb fsbnél is stabil maradna
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Cseneles
őstag
Szeva Skacok!
Gigabyte EP45 DS4 tuningban ezzel tapasztalat valakinek?
Mostanában jáccok a Q9550-emmel és jól jönne néhány tipp mi az mi kihozható ezzel a lappal?
ÜdvRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
BeLucZ
addikt
illetve cpu pll az mi?az egy 3ik fontos beállitás?
-
BeLucZ
addikt
válasz norb55 #11240 üzenetére
próbálkoztam már és ez az ami 100% stabilos, mert minden teszt lefutott és több óra prime, tehát ez jó neki, viszont most visszaolvasgattam, ahogy darálow mondta és elolvastam a vtt és mch részt, érdekes, lehet azokon kell állitsak picit és mindjárt fog 450 fsb fölé is menni valamelyest és mindjárt nagyobb frekit érek el azonos vcore mellett!
a kérdés már csak az hogy az én biosomban hogy hivják ezt a 2 beállitást?
mert tuti hogy nem vtt meg mch voltage néven lesz ott[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
válasz BeLucZ #11239 üzenetére
Én is azt mondom a 3800MHz már bőven sok is 1 kártyának már !
én procim azért 1,36V-al viszi a 3800MHz-etszerintem próbáld meg csökkenteni a proci feszültségét, van 1 pont a prociknál ahol már iszonyat nagy feszültség kell neki a + MHz-ért cserébe !
lehet te elérted azt a pontot !
próbáld csökkenteni és teszteld everest-el, orthoros-al vagy prime95-el, és ha satabíl , mindig csökkentsd a feszültséget ! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kimi02 #11225 üzenetére
1.35 VTT és MCH sem segített már érdemben P35ben 466 fölé menni FSBben..tolni kellett a Vcoret rendesen, mást nem kért már. 480hoz már 1.44Vot kapott a kis Qm és már nem futott le a Pi1M, feljebb nem akartam menni léggel..
P35ben ennyi van, ezt el kell fogadni, vagy sem, és cserélni P45re -
kimi02
őstag
válasz BeLucZ #11233 üzenetére
P35-ös lappal nehéz lesz belőle ki hozni azt amit tud a proci. A VID is magas mondjuk az nem azt jelenti , hogy ne menne jól , de kétlem. Giga P45-ös lapba mennek a legjobban a Q9550-es procik főleg UD3-as lapba De az 1.3v-os VID itt is nehezebb tuningolhatóságot eredményezne.
-
BeLucZ
addikt
válasz kimi02 #11225 üzenetére
hát akkor légyszives avass be a rejtelmekbe,hogy nekem is jó legyen
hogy mire kell az a szörnyű teljesítmény?játékokhoz főleg, meg úgy vagyok vele hogy ki akarok belőle hozni mindent, az utolsó szuflát is ,de úgy hogy mellette kitartson sokáig mintha nem is lenne húzva
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
ha lenne p45ös deszkám már rég nem szórakoznék itt mert simán elértem volna a 4 Ghzt azt kész, de így mindenféle trükkre kényszerülök
most már nem fogom uj lapot venni, marad ez a p35ös blitz formula, de nem hiszem hogy olyan szar lap lenne, hogy ne lehessen normális eredményt kihozni belőle, szinte a legjobb léghűtésem van, kötve hinném hogy a hütésen mulna a dolog, csak több dolgot is be kéne állitani lehet nem kkéne ekkora fesz a magnak sem és simán menne jobb is, de mivel ezt a 4 értéket szoktam csak állitgatni lehetséges hogy kevés hozzá ( szorzo, fsb, dram freki kiválasztása, vcore)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
egyszer vki irta itt,hogy nem mehet dual channel az UD3P-ben az 1-4 slot.
a második UD3P bizonyitja nálam az ellenkezőjét.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BeLucZ #11223 üzenetére
először is.
mire kell ekkora freki?
másodszor.
olvasd vissza az esti történéseket. ott leírtam mi a VTT és MCH és miben segít
harmadszor.
ez, h loadban kisebb a fesz természetes jelenség. vdrop. erről is lehet olvasni itt PHn.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz darál0w #11221 üzenetére
na hát loadban 1,448ot kap, de ha alig van használva a cpu, akkor magasabb feszt kap, ez hogy lehet? de biosban 1,5 V van beállitva vcorenak!
na erről a kettőről fingom nincs hogy mi, nem szoktam babrálni de ha értenék hozzájuk, lehetséges hogy simán meglenne a 4 ghz, mert azért elég hihetetlen hogy 3825 Mhz legyen a vége!főleg ekkora fesszel!VTT , MCH >>>fingom nincs ezek mik és mennyit kéne neki kadni, nem is emléxem ilyen beállitásra, de ha van is tuti auton van
megmondom mit szoktam csinálni>>>
manualra rakom az oc profilt és akkor beállitom az fsb-t, meg a szorzót, illetve a ram frekvenciát ha tudom 1066 Mhzre rakom , vagy akörülre, nem mindig kinálja fel e lehetőséget fsbtől függ, illetve a magfeszültséget beállitom hozzá és ennyi
mit kéne még csináljak hogy jobb eredményt érjek el?
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Egy kis Cinebench R10
-
-
norb55
őstag
válasz BeLucZ #11219 üzenetére
sziasztok!
nem csak a proci áramellátását kell növelned !
van 1 pont ahol az auton hagyott dolgoknak is feszültséget kell adni !
nem csak a proci magja van aminek feszültséget kell adni
pl CPU PLL
és CPU VTT-nek is kell 1 kis veszültség nálam ,hogy még 500MHz-et kihozzak a prociból ! -
BeLucZ
addikt
1,45 V-ot úgy érted, hogy annyira droppoljon a lap és azt mutassa cpu z ben mint current voltage?magyarán hogy 1,45 körül legyen?
vagy 1,45 merjek beállitani max a biosban mint vcore voltage, amit természetesen a lap kb 3 századdal mindig droppol -
-
BeLucZ
addikt
válasz darál0w #11212 üzenetére
Hát most ez elég abszurd, hogy birom hüteni
Tél van amugy sincs meleg, meg megahalems csúcs hütő, nem azon mulik!
Tehát te azt állítod, hogy adhatok tök nagy feszt is neki ha normális értéken tudom tartani a hőmérsékletét?Mert a károsodást a hosszútávon jelenlévő magas hőmérséklet okozná?
Mert mondom volt hogy nagy feszt adtam neki 1,5 felett is csak benchmark erejéig és 66 fok fölé nem ment egyszer sem, szal nincs itt gond a hűtéssel!
Meg az én procimnak 1,3 V a VID-je!Igencsak magas, szal vicces lenne ha szarrá menne akár plusz 1 tizedtől!Sajna én jól beszívtam a p35 lappal, mert 450 fsb a max amin még stabil 8,5 szorzoval de ehhez 1,5 V-ot kell adjak a procinak is igy stabil az IBT szerint is és sehol nem volt vele gond!A lap 1,472re droppolja idleban, terhelésnél pedig 1,448ra akár!Feljebb egyszerűen nem akar stabil lenni, vagy mit kéne tennem, lehet hogy a ramjaim nem bírják?Mert mindig visszaosztom 1066-ra, mert az a max elvileg csak fsbtől függ, 1081-et birják eddig max amit néztem, más értékek auton vannak lehet kéne még valamin változtatnom?Többi értékekhez nem értek, ezért nem nyúltam hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz sz.zoli25 #11210 üzenetére
Erre a mondatodra reagáltam :
Nos akkor milyen lapba való a QXXX proci(Elötte egy P35-DS3 volt) mondjuk ebbe a qxxx-be még beleférene a q66-is
meg erre
Tulajdonképpen nem az extrém tuning a lényeg ez csak olyan játék...Hanem az alacsony fogyasztásmellett a lehető legnagyobb teljesitmény...Ja és ne legyen hangja se...[ Szerkesztve ]
vga
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sz.zoli25 #11207 üzenetére
elég neked az x48...
de lehet a p35öd jobb lett volna
amugymeg giga p45 UD3R/P vagy BIOSTAR Tpower i45. ettől jobb nincs
(#11209) BeLucZ
én ugy vagyok vele, ha bírja hűteni az emebr még 1.45V is mehet neki...
de azzal a procival szvsz bőven benne leszel még az 1.3Vba is...de mondom mehet neki több, csak bírd hűteni.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz BeLucZ #11209 üzenetére
24/7re 1.3 fölött semmi esetre sem. Jobb a békesség
És normális (P45) lappal ennyire sincs szükség 4Ghez..Én is használtam P(G)35öt York alatt, nagyon kérte a pluszfeszt..azonos órajelen P45ben tizedes különbséget lehet mérni szükséges feszt illetően..
Kis szerencsével nálad is meglehet a 470es FSB, de ritka, hogy emberi fesszel megy. Nálam már a 466 is éppenhogy stabil volt 1.34Von, hasonló MCHn/VTTn.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
Ti mennyi feszt adnátok nyugodt szívvel egy Yorknak 24/7-ben max?
Intel honlapján 1,3625-ig adja meg max, véleményetek szerint ezt túl lehet lépni valamennyivel? ( persze laptól függetlenül, meg egyéb komponensektől függetlenül)[ Szerkesztve ]
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz darál0w #11204 üzenetére
Elaludtam a nagy izgalomba...
Nos akkor milyen lapba való a QXXX proci(Elötte egy P35-DS3 volt)
És milyen proci való az X48-hoz?
Tulajdonképpen nem az extrém tuning a lényeg ez csak olyan játék...Hanem az alacsony fogyasztásmellett a lehető legnagyobb teljesitmény...Ja és ne legyen hangja se...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sz.zoli25 #11201 üzenetére
az az alapfeszed, tehát BIOSban is annyi van beállítva gondolom
(#11199) sz.zoli25 ne everest terhelést nézd. az lofütty. prime vagy IBT.
3655MHz-n vok- feszek? --> válasz nem jött
(#11203) sz.zoli25 a normal az normal. tehát jo (BIOS Normal a VIDet veszi alapul)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest