Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabpassy
csendes tag
válasz
LorD_ARmES #12075 üzenetére
Hi!
Ez a lap jó lenne nekem: Gigabyte GA-EP45-UD3RL?
Hogy menjen végre rendesen a cucc. -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nos egykis problémába ütköztem.Mostanában mikor a gépet bekapcsolom és felál a bios furcsa hoszzú sípolást hallok,utána néztem állítólag a proci ventilátora miatt van és igaz mivel bekapcsolom azonnal felpörög lassan utána leáll kapásbó sípol a gép mint atom kb3sec és utána bios csippan eggyet felál és a venti is elindúl.Kb amíg a venti 4-5sec ig nem pörög fel addig csinálja ezt a kerregős csipogós dolgot.A procihűtőm egy Sytem Mungen 2-es,lap EP45DS-4. ProciQ9550ami már hálistennek jól megy 3.7GHZ-en ezer köszönet a segítségeteknek(főleg Lipinek).A sipogást eddig nemigazán érdekelt azt gondoltam eddig ,hogy a fsb húzás miatt csinálta ezt,Nos ha valakinek volt hasonló godja pl a Mungen2 venti azonnali felpörgetése miatt léci segítsen mert még ilyet nemigazán tapsztaltam és nem szeretném,hogy a venti haldokolna megáljon és a gépem elfüstöljön.Talán lehetséges ,hogy nemelegedet be a proci és emiatt vár indítás után kb 5sec et a Mungen2 gyári ventije?Segítségteket előre köszönöm. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
rigo88 #12094 üzenetére
1. és talán legfontosabb dolog.
Tuning közben semmilyen feszt nem hagyunk AUTO beállításon. hajlamos tulfeszelni a lap magát, mint ahogy ezt nálad is látom....
javaslom ezt az oldalt átböngészni.
ha a szorzot fixálod, attol még a C1E és EIST vissza tudja venni...azzal nincs gond
-
rigo88
aktív tag
ja és
CPU VID 1.2875 V 8xos szorzónál 3.6ghz-n, és 1.1000 6xos szorzónál 2.7ghz-n. -
rigo88
aktív tag
üdv
az odáig világos, hogy értelmetlen a ddr3 az lga 775höz, de akkor minek gyártják az olyan lapokat?
kérdezem, mert nekem most 3.6ghz-n megy a q9400asom és a ram 1800ba. (tehát fsb:dram 1:2) ami ugye nem túl jó. hiszen bőven elég lenne 900mhz-n a ram. de azt meg egy ddr2 is tudja.
lényegtelen.
p5b deluxe és a proc 500as fsb-n már meg sem nyekkent. (minden automatikus, a fsb-t huzigáltam csak) gondolom ha minden automatikus akkor a megfelelő feszt is megadja a procnak a lap ha felhúzom a fsb-t nem? egyébként 12 óra 100% prime után 0 hiba és 60 fok.
ITT egy kép igaz "csak" egy óra prime-ről szerintem marha voltam és nem csináltam screenshotot. itt 1:1be van a ramhoz a fsb.
húznám feljebb is mert szerintem a 60fok nem olyan szörnyen sok. 4ghz lenne a cél. igaz 80fokon sem szeretném járatni a masinériát.
meg kell várnom a meleg nyári napokat, hogy akkor is 60fokon marad-e 100%on.szorzót állítsam feljebb? de akkor nem mindig pl 8.5ön lesz? az megintcsak nem jó, mert ha nem használom, minek menjen?
sok ökörséget írhattam, meg minden, de mint az közismert: "úgy tanul a gyerek, ha kérdez"
úgyhogy köszi a türelmet -
kimi02
őstag
válasz
dangerzone #12091 üzenetére
Kiváncsian várjuk az eredményeket
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #12091 üzenetére
gondolom...elég nagy most még a kontraszt a 2 proci között számodra
de majd megszokod
hát érdekes lesz leopreálni azt a tápcsatit, meg fixálni a problémát
-
dangerzone
addikt
válasz
darál0w #12090 üzenetére
Egy álom.
Nem melegszik . Ez load 1,25V-on max terheléssel 55 fok. A quad ennyi fesszel már 70 fölött járt. Terhelés nélkül ez 30 fok , az meg 55 volt. Na meg persze vagy 2x többet zabált.
Ez viszont még jóval gyorsabb is.Már nagyon megnézném ,mit tud az ud3p-ben.
Csak jövő héten még rám vár egy kiadós forrasztgatás, kábelvágás, csatlakozó illesztés előtte. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #12089 üzenetére
az probléma öcsém
Q6600 után milyen?
-
dangerzone
addikt
Na, csatlakozom a közösségbe én is.
Ma tettem szert egy q9550-re.
A vidje egész magas, 1,25V. De nagyon jó kis cuccnak néz ki. Furák ezek az alacsony hőfokok a c0-ás E8400-hoz meg a q6600-hoz képest.
Egyelőre még a p35-ös deszkámban van. Aztán bekerül az ud3p-be, mihelyt megoldok egy "kis" problémát.Most 3,7ghz-n megy alapfesszel. A p45-ös deszkámban így úgy néz ki, a 4ghz-is meglesz 1,35V- alatt.
Majd jövő héten kitesztelem. -
lipi67
nagyúr
Szia!
Hiszed vagy sem, nem néztem. 1,248-on 4378-at csináltam, felette nem prájmoltam. Valós 1,35-ön kellene megnézni még, csak valahogy a HWBOT eredményekre mentem rá utána. Jövhéten ha lesz időm, megnézem. Vagy..vagy utána, mert jövhétre tettük át a q9400-es tesztet, feltéve, ha Debrecenbe minden rendbe lesz hétfőn..
2x1 giga volt a szokásos, benchmarkoknál volt, hogy csak 1 modullal.(#12085) kasa85: Gondoltam (csalt). Ha így jó Neked (megfelel) akkor hagyhatod nyugodtan.
(#12086) Fel : Megkaptam. Tudásához képest reális ár, csak 1 hétre az sem olcsó..
Utána meg vagy el tudom adni, vagy nem. Ami aggaszt az az még, hogy vizzel ment, s nálam léggel kellene mennie (s jó lenne ha jobban menne). Agyalok. -
Fel
addikt
válasz
lipi67 #12065 üzenetére
Szia!
Mindenek előtt köszönöm garulációt, a Többieknek is
Igen végeztem a kis Q9300-mal, tovább nem nyaggatom. Elég volt ezt az eredményt is elérni. Látva azt, amit a Maximus II Formulában produkált nem is álmodtam 4G-ről...
Hirdetésbe még nem teszem. Küldök egy árat priviben
Kell neki hűtés, melegszik. Igaz nálam, most nem a legjobb hatásfokkal dolgozó víz volt rajta (gyenge radi..). A VID-je alacsony, 1,125V. Gondolom azért is állították gyárilag is ilyen alacsonyra, mert jobban melegedett az átlagnál... ellenben megy szépen.
-
kasa85
őstag
válasz
lipi67 #12080 üzenetére
Hali.Nos a chane A,B igen az easytune6 ban tényleg csal mert nem 0.900 hanem a dram frek 2.0V akkor (a,b 1.0V).A többi tényleg valós beállítás eggyezik amit belöttem a bios ban.Nos a 1.3V vcore nemtudom egyáltalán nem megy max míg elindúl a prime95 és azonnal kifagy.Most épp megtaláltam Vcore határát 1.36875V amin nem fagy fél napos tesztelés után sem.A Cpu reference azért állítottam mert 2.4vtt alatt ha azon az értéken hagyom amin belövi magának ismételten lefagy.Így csökkentettem a vtt-ét,és a frek-et megemeltem egy kicsit így kevesebb vtt fesz-en is már tökéletesen megy.Linkelek egy képet sztem ezen a beállításokon maradok.Illetve van a bios ban egy olyan beállítás,hogy HPET support disabled vagy enabled,ha enabled enged alatta egy beállítást,hogy HPET Mode 32-64Bit sztem ezis a procihoz van és úgy hiszem,ha 64Bitt es oprendszerem van akkor érdemes 64-re állítani feltéve ha a proci eztis kezeli.
-
NFree
addikt
lipi67
Te mennyit tudtál eddig kicsikarni acumóbol prime stabilan fsb-ben?
Meg azok a szuper eredmények mennyi rammal születtek, létezik , hogy a 2x2 fog vissza ennyire? -
Gabpassy
csendes tag
válasz
LorD_ARmES #12075 üzenetére
Továbbra sem megy, "starting windows" azt heló. A ramoknak 900MHz az alja 450 FSB-nél.
Szerintem feladom lassan. -
Lipton
őstag
válasz
lipi67 #12080 üzenetére
Nekem munkára kell, nem szoktam benchamrkokat futtatni soha. Inkább renderelek egyet, és azt nézem meg.
Én is megkerestem az alját, BIOS-ban 1.050V-ot kap, ez valós idle olyan 1.01-1.02V. Sajnos ez alatt nem nagyon akar menni. Mondjuk ennek a vidje is 1.3V.
Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyi a vége, a hétvégén kipróbálom. -
lipi67
nagyúr
válasz
kasa85 #12073 üzenetére
Szia!
A beállításaidben semmi káros nincs. 1-2 dolgot ugyan nem értek, pl.ha Vtt maradt akkor a hozzá tartozó ref értékeket miért emelted meg? (nem létezik, hogy ilyen fesz (valós fesz) mellett még finomhangolni kellett) és az mch/dram ref-et miért csökkentetted. A többinél tom, hogy csal az ET6 (ezért se nézegetem különösebben, hogy win alatt mit mutat (channel a-b..)."és a drop az optimállis valós fesz a procinak,mert a cpu-z szerin Vcore1.28-max1.34-között mozog" -Ezt nem értem. A droop igen, azt jelenti, hogy abit biosban adsza procibak, azt nem kapja meg, esik a fesz. Ezért ha a biosban adott feszből kivonod a terhelés alatt lévő valós feszt, megtudod, hogy mennyi az értéke. S ha konkrét feszre akarod belőni a procidat, (pl.1,3V-ra) akkor a az 1,3v-hoz hozzáadod és azt lövöd be a biosban, ahogy a képen is van.
(#12079) Lipton : dmarkozásnál (és mivel kapkodok) nem érdekel a cpu fesz. Ment ez volna 1,475-1,488-körül is, de most nem az volt a lényeg. Én 24/7-ben valós 0,9v-on járatom alapon, mert 1xűen nem kell több. Ha sarkosra akarom prájmolni, akkor kicentizem, de markoknál nem. Ártani..
Nézd. Elég jól ismerem a lapom-procim képességeit és figyelek azért, még ha kapkodok is. Tartósan nem adnék én se még 1,4v-ot se, de erről nincs is szó. Megkerestem az alját, [link] és egy tuningosabb nap után többnyire uígy letesztelem. Ha hozza (hozza) baj nem lehet. -
LorD_ARmES
tag
válasz
Gabpassy #12074 üzenetére
A DS3L csak 4 fázisú, és nem bírják azt a teljesítményt kiszolgálni, amit egy olyan quad kér tuningolva.
Itt PH! -n is volt már, aki belefutott a teljesítménykorlátokba P35 mellett. Ha jól emlékszem 130W körül bírják a P35 DS3-asok, de azok 6 fázisúak.
De próbáld meg a ramokat 800@5-5-5-18 környékére belőni, hogy ne az legyen a gond. Majd ha stabil a proc, jöhet a ram tuning. -
kasa85
őstag
válasz
lipi67 #12069 üzenetére
Szia Lipi67.
Nos tesztelgettem a gépemed,és sajnos Vcore voltage kivűl a vtt,mch tudtam csökkenteni optimállis értékre.Próbálkoztam emeléssel ahogyan leírtad csökkentésel stb-stb,de az istenért nem akar 2-órát stabill lenni 1.36750v alatt a Vcore.Szeretném meg tudakolni tőled,hogy a procira ugye nem káros ez a fesz még,illetve küldök egy képet,hogy meglesd mi lehet nállam veszélyes érték a beállításaim terén a proci-ra vagy az alaplap-ra mert nem szeretném,hogy elszáljon az egész.Illetve léci ha ráérsz magyarázd lécives el mi az a droop mert nemértem a jelentését.Hát a gigák "átka", hogy quad alatt kva nagy a droop. Segíts neki
A bios 1,3V-ból kivonjuk a valós terhelt 1,23-at, az ugye 0,07. Akkor bios 1,375-nél még egy sima alapfeszes (valós VID-es) tuningnál leszel.
Ellemezni próbáltalak,akkor ezek szerint ugye e Bios-ba hiába állítom 1.37v re a Vcore-t ennél alacsonyabb feszt fog ezekszerin adni a procinak,és a drop az optimállis valós fesz a procinak,mert a cpu-z szerin Vcore1.28-max1.34-között mozog.Az easytune6 megmutatja,hogy a Biosban milyen értékeket állítottam be,hosszú szenvedések árán,természetesen szígorúan csak bios ból tuningolok.Válaszodat előre köszönöm.
Kép. -
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, tudom rossz helyen kopogtatok, de Intel Xeon X3360 fórumot nem találok?!
A kérdésem a következő, most fogom lecserélni Q6600-as procimat a fentire, csak a Vid Voltage Range-re lennék kiváncsi:Core VID
X3366: E0 1,212VX3360: C1 0,962-1,237V
Q6600: B3 0,85-1,5V
Szerintetek melyik jobb tuning szempontjából, nemrég rendeltem meg a Xeont, és tudom már ,hogy az új magos lessz, E0-ás! Csak attól félek, hogy ennek pont nincs "mettől-meddig" VID Rangeje!? Ez baj? Vagy jobb volt a Q6600-om tuningra?!
-
lipi67
nagyúr
válasz
KTTech #12067 üzenetére
Hát a gigák "átka", hogy quad alatt kva nagy a droop. Segíts neki
A bios 1,3V-ból kivonjuk a valós terhelt 1,23-at, az ugye 0,07. Akkor bios 1,375-nél még egy sima alapfeszes (valós VID-es) tuningnál leszel. Miért favorizálod a 4:4:4:12-őt szinkronban?
5:6-ban (cpuZ), ami ha jól számolok ilyenkor Nálad bios 2,4-es és 1020MHz, tuti mennek 5-5-5-12-n és felette is. [Itt pont le is írtam]
és [Pl. erre ]utaltam. A szinkron 1100 sehol sem vol mellette!!! hiába a CL4..
U.ez volt wPrime és Super PI altt is. -
KTTech
veterán
válasz
lipi67 #12066 üzenetére
LLC van az alaplapon, engedélyeztem is, bár, kb. annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz, mert droop az van bőven: terhelés hatására 1,21-1,23V-ra esik le a Vcore, IBT alatt, Prime95 x64 25.9-nél 1,23V alatt nem nagyon láttam.
Screenshotot hétfőn tudok majd csinálni (illetve akkor tudom folytatni a kísérletezést), mert ma el kell utaznom vidékre, a gép meg marad
Gyanítom, hogy valami a memória körül lesz, mert 425MHz-nél már a 4-4-4-12-es időzítésekkel fagyott a gép... (és jó móka amikor a BIOS-ba belefagy, ahogy 450-en tette, miközben próbáltam visszaállítani
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
KTTech #12055 üzenetére
Ne szívass már
Mi nem bírja?
X-es alaplap, egy szted nem brutal cpu, nyolcvanezer cucc a gépben, Win7 64-es, és feszemelés nélkül megy 3,6-on IBT stabilan..Némelyik gép ennyi kütyüvel el se indulna!!!
Jó lenne azért egy kép, hogy mekkora a droop terhelés alatt..
Mch-t etetned kell, az tuti.
Nem tudom, de azt hiszem (lehet, hogy tévedek) de a Te lapodban sincs LLC. Ha így van..Van?
-
lipi67
nagyúr
válasz
{Zodiac} #12049 üzenetére
Beszarás, itt jelentettem ki, hogy giga lapot nem veszek, mert ovis..
(külsőre) Igaz..Ha az Abit nem áll le..sose lenne más deszkám..
.
(#12051) Fel: Szuper!!!!!!! Gratula!!!!Azt írtad : "kész vagyok" -no..akkor akár el is adhatnád...
Nekem sietni kell, nincs vizem, s még 1-1,5 hónap (ablak) és szarok (szarhatok) a tuningra. -Úgy értem, hogy 24/7-es persze ok, de az engem nem érdekel, 24/7-re jó nekem alapon is.. Igaz..Kíváncsi leszek, hogy aug.környékén ki, milyen feszen, s hány fokon hajtja majd a procit..Akkor kell cpu hűtőt tesztelni
-Nem?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speed® #12047 üzenetére
" de..milyen" -ezt úgy értettem, hogy láttam, és pont azért írtam, hogy ettől nem láttam még semmit, csak mintha 1xübb lenne..
-Ne add fel! Menni fog(#12048) Fel Egyszerübb bios, kicsit fapados.. Legalább Te értettél a "de milyen". Bevallom, én nem vártam tőle ennyit..
#12049) {Zodiac} :
Tudom milyenek, sokat szemezgettem a nagytesókkal. Én FAPADOSNAK hittem, ezt akartam kifejezni..
Hát..kvra tévedtem. Bár..Most se cserélném el a 2 lapot.. -
KTTech
veterán
válasz
KTTech #12055 üzenetére
Na úgy néz ki, a 3600 marad, ez stabil... 450MHz-es FSB-n már a BIOS-ba is belefagy... itt a vége az alaplapnak, úgy tűnik. De nem gond, a cél meg van
alapórajelen 3612MHz lett (azért ha esetleg valakinek van ötlete, szívesen várom... GMCH-nak, FSB-nek adtam plusz feszt (0,1V, amire 425MHz-nél még nincs szükség), memória alapból kap többet...)
-
KTTech
veterán
válasz
lipi67 #12022 üzenetére
Az enyém se brutál... a VID az 1.3V, a 3.6 meg van még (alapfeszen, IBT lefutott, max. 60°C maghő mellett), de 3.8-on már nem bootol a Windows... igaz még nem próbálkoztam feszemeléssel, egyelőre örültem, hogy a BIOS-ba sikerült visszajutnom (CMOS resetet nem túlságosan szeretnék... a RAID tömböt macerás visszapakolgatni).
Persze felmerül a kérdés, vajon mi nem bírja... a memók már a 4-4-4-12-őt sem szeretik 425-ös FSB-nél, az biztos, ez gyorsan kiderült...
-
Gabpassy
csendes tag
Hali!
A minap vettem egy Q9400-as cpu-t, a gond az, hogy az istennek se bírom 3.4 GHz felett működésre bírni. Kérdésem: mi lehet a baj? Volt már minden féle fesz, ha valamelyiken elindult a win logonál megfagyott.
A konfig: Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 x 1 GB 1066 DDR2.Ha valaki tudna segíteni, azt meg köszönném.
Üdv.
-
Fel
addikt
Kész vagyok
cpu-z valid Q9300 540x7,5
HWBOT Q9300 rank
HWBOT LP JR P45-T2RS rank -
Fel
addikt
válasz
{Zodiac} #12049 üzenetére
Ebben azért vitatkoznék... a JR lapok mindig a DK lapok mATX-re faragott változatai. A BI a sorozat legalja.
UT P45 T2RS lapom is volt; nem ment enyire jól
Kevesebb az UT-vel elért jó eredmény is: [link]
Az egy teljes értékű csúcslap. Mindenfélével megpakolva. Praktikus apróságokkal. Gyönyörű fesszabályzó résszel. Amellyel a P35-ös modell sikereit próbálták meglovagolni...
Ez ahhoz képest tényleg fapad.. Csak 2x8 PCIe sávval rendelkezik (egy vga-val is!!), 3 ventit lehet csak rákötni, stb... -
{Zodiac}
senior tag
válasz
lipi67 #12046 üzenetére
DFI-nál a JR széria nem tuning lap. De nem tudják meghazudtolni önmagukat. Éveken át szinte kizárólag tuninglapokat csináltak LANparty néven. De ma már a LANparty név önmagában nem garancia a jó tuningra. Amire inkább lehet adni az a kettő betű, ami utána jön. Tuningra csúcs az UT, majd a DK. A BI nagyon fapados már, a JR meg csak lendületből tudja kis szerencsével azt, amit a nagytesók.
Szerk.: itt nézegettél? www.compuweb.hu
-
Fel
addikt
válasz
lipi67 #12046 üzenetére
Egyszerűbb a BIOS-a, mint az UT P45-é. Viszont ez a jelek szerint nem válik hátrányára. Vannak furcsaságai is, pl.: az LLC fordítva működik (On=Off, Off=On)
Igazából miután megvettem nem is foglalkoztam a tuningolgatásával, ezért is adtam el a Q9550-et... Volt ez a pont, ez a 449MHz az FSB-nél, ahonnan nem akart sehogy sem tovább menni (450-nél CMOS Clear kellett). Szinte mindent állítgattam, kivéve egy dolgot: az órajelgeneráló feszültségét (alpból 3,45V; Nem cpu PLL). Meg kell kínálni fesszel és megy mint a villám (530+ hoz 3,85V, ez a max).Az 538MHz-el kinlódok most, nehezen akar összejönni a valid. A lap részéről szeintem valahol itt lehet a vége, minden beállítás már a maximum értéknél van. A cpu feszeivel lehet még játszani, de minden egyes +MHz aránytalanul sok emelést követel már.
-
Speed®
titán
válasz
lipi67 #12046 üzenetére
Nézegettem mikor P45 mATX után kutattam, de a BIOS miatt féltem tőle, illetve hardforumon és XSen is azt írogatták, jobb a P45 Gene. Hát..jelenleg még nem egészen ez látszik..de még nem mondok semmit biztosra, lehet csak én nem értek hozzá (tuti) még eléggé..jelenleg P95/IBT max. FSB457el megy..elég tré a kis P35 P5E 475je után..de nem adom fel
-
ugye nem mondjátok komolyan,hogy most veszitek észre az egyik legjobb tuninglapot ?
emberek...hát DFI,mire számitottatok ? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #12036 üzenetére
akkor jovan
mert némi pénzért (15k körül) ezt is el tudod adni ugye, aztán ugy megéri
(#12038) Aggregátor ha messze van, hanem ne érjen ide
#12037) lipi67 lefagy , aztán meg kikészítenek a "vasárnapi vezetők"
-
Fel
addikt
[link] Lesz ez még jobb is
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #12034 üzenetére
A kertünkbe, az udvaron itt van 30cm-eres...
(#12035) darál0w : Ez az..Du-tól mahd kezd fagyni..szívás..
(#12036) dangerzone: 24/7-es tuningban sztem talán jobb is mint az UD3R.. Esetleg annyi, hogy max FSB-ben, validolni jobb lehet az az "R"
(#12038) Aggregátor: Akkor a feleségem se strandpapucsba járkál most..---- tegye is..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #12029 üzenetére
az sem rosszabb lap.
mennyibe van?
i5 meg felejtős, mert az 1156 szvsz nem lesz hosszu életű...
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone #12025 üzenetére
Megérné bizony..
darál0w
Az (500) egy q9550-nél már nem is rossz..Nálad az alacsony szorzó a gát..(esik nálad vmi? )
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone #12021 üzenetére
Szia! Hát..A Validokat elnézve, egy primestabil 3,8GHz-ért is meg kell harcolni vele emberi szen..[Itt mindent megtalálsz]
(#12023) darál0w : Ha hasít..akkor ezek a csákók mind user err-osak voltak, az tuti
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone #12021 üzenetére
nekem P5Q se2ben ment. 430FSB win7 alatt
a sima P5Q viszont hasít.
milyen lap pontosan?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Megy valakinek yorkfield proci asus p5q lapban?
Ha igen, akkor megosztaná velem a tapasztalatait? -
lipi67
nagyúr
Hát, hogy mi ciripel..innen nehéz megmondani. Lehetni lehet, de lehet a táp is. (bár Te tudod, hogy honnan hallottad..)
Értem amit írsz, csak az árát nem tudom még
-Persze..Igen, fura dolgok ezek. Fura mert szuper proci és kvra érdekes játszani vele, de nyomni kell neki 4GHz-en, amit egy közepes q9550-es simán tud. (miért is adtad el..)
24/7-ben a tuningpontencia ellenére nem lehet űber ára, ez ok, de..mennyi az az annyi? Bérbe nem adod? (Én egy hétig kínoznám..mert maga a proci nem kellene) -
Fel
addikt
válasz
lipi67 #12016 üzenetére
A lapot féltem... a procit nem. Terhelés alatt hallottam valami érdekes hangot a cpu környékéről.. lehet a tekercsek?
Eladás.. ez volt a szándék korábban, de most elbizonytalanodtam
Nincs árelképzelésem. Azt tudom, hogy mennyiért vettem, de annyiért szerintem nem venné meg senki. (Drága volt, és teszteletlen; zsákbamacska)
Azért estem neki a teszteknek, mert egy kis reklámanyagot akartam csinálni, de elkapott a hév. Miután sikerült a 449MHz-es FSB falat ledönteni a lapnál, vérszemet kaptam -
Fel
addikt
válasz
lipi67 #12009 üzenetére
Köszönöm
Feldobtam HWBOT-ra is, 5. helyre jó vagyokNem lenne messze az a 4004MHz sem, de sajna validolni nem sikerül (fagyott), pedig bebootoltam 7,5x534-en.
Az alaplap meleg, a PWM. Teszt alatt 65-68°C is volt.
Az 1x120-as radim pont fölé lóg, így nincs neki rendes légmozgás szerintem. A ház tetején ott pörgött a 20-as venti 12V-on, de nem segített.
Tudnám az alaplapot (nb-t és a PWM-et is) vizzel hűteni, de nincs megfelelő csatim a Zern blokkomra.
Tegnap már szét akartam szedni az egészet, mert itt pihen az asztal alatt a Ph II 955BE és várja, hogy meghajtsamdarál0w: BIOS-ban 1,38V a vtt és 1,42V az NB, ha jól emlékszem..
Este még ki akarom próbálni egy ram modullal, hátha segít egy kicsit. -
KTTech
veterán
Ma lecseréltem (garanciában) a Q6600-amat egy Q9550-re
Kíváncsi leszek mit tud majd... igaz csak egy X38-as lapom van alá. Ha elérem vele a 3600MHz-et, akkor elégedett leszek (a Q6600 is ennyin járt, igaz ehhez már 1.5V-ra volt szüksége (1.275-ös VID mellett...)
-
lipi67
nagyúr
Még feszt sem adtál neki!!! Nem akarod meglesni a végét? Brutal lehet(ne)
Szuper eredmény!
Az komoly, hogy IBT nem hibázik 1,34V-on se? Prime95?..És mi a forró? Én semmi melegedést nem láttam, bár csak a real temp-re tudtam hagyatkozni. Ezért is utálom az IBT-t, Én működés (teszt) közbeni linkekre bukok
-
Fel
addikt
Itt a vége:
Q9300@7,5x530rup1u5: Igen, eléggé forró. Nem is fűtöm tovább tesztekkel
-
Fel
addikt
-
Fel
addikt
-
-
kimi02
őstag
Na megyek aludni . Jóccakát mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest