Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem igazán lehet összehasonlítani 2 és 4 magos procit
Számít hogy milyen alkalmazásban hasonlítják össze, vagyis hogy kihasználja-e mind a 4 magot. Ha nem akkor egy magasabb órajelen járó C2D gyorsabb nála. Ha 4 magot használ, akkor lehet a két magos 4Ghz-es is, a 4 magos proci gyorsabb lesz 2.33ghz-en.
-
RIOSE
csendes tag
Srácok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy egy Q8200 proci kb milyen 2 magos E-ssel ér fel? -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #10992 üzenetére
Ajaj...ha azt akarom, hogy a procim milyen jól húzható és én milyen ügyes vagyok másokhoz képest akkor csak úgy lehet ezt másokkal összehasonlítani, ha azonosak a feltételek.
A teszt többi résztvevőjének, a hűtés módja, környezeti hőmérséklet, zárt ház vagy csupasz asztali kivitel, azonosnak kellene lennie Abszurd dolog egy szárazjeges eredményt egy léghűtésessel összehasonlítani, mert nem biztos, hogy a szárazjeges a jobb proci, márpedig a prociról kellene szólnia ennek a megmérettetésnek. -
Robi_73
őstag
válasz
darál0w #10992 üzenetére
Sziasztok!
Alapfesszel ez milyen eredménynek számít a Q9550-ek között?
Q9550 FPO: L941B678
8x463mhz (3704mhz)
gyári fesz: 1.275 v 1.23-1.25v valós
1 óra prime teszt volt
Alaplap: Gigabyte P35 DS4Lehet, hogy megy még fentebb is, csak most raktam be a gépbe, belőttem ennyire egyből és start. Majd hétvégén kitesztelem.
-
norb55
őstag
válasz
darál0w #10992 üzenetére
az 1 dolog ,hogy 1 proci mit bír, de hozzá kell azt is tennem ,hogy terhelés alatt meddig mennek !
mert ugye az a fontos és nem az hogy bebotol a windows, és megy 10 percet a prime 95!24 órás teszt után ,ha működik az már jó
és egyértel mű az is ,hogy minél újabb 1 proci annál több tuningot fogsz kipréselni belőle!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fagy53 #10986 üzenetére
nem csak ezen a listán van így...ez így működik mindenhol a világban
de ilyen szempontbol az sem tiszteséges, h az intel különböző procikat ad ki egy szérián belül....más-más VID és ugye más-más tuningpotenciál...majd ha egyforma procikat adnak ki, akkor lesz értelme különszedni a víz/lég/jéghűtéseket
tömören -
norb55
őstag
válasz
adamssss #10958 üzenetére
1,38V az még elmegy 1 Q9650-nek ebből a prociból 4300MHz-et hoztak ki és az már vízzel volt hűtve !
Sriker 2 formula lapba ez az eredmény már elég szép, szerintem, köztudott hogy az inteles lapokat sokkal jobban enged tuningolni !mert én nem közvetlen a procit tuningolom ,nálam az északi és a déli hídon keresztül kell tuningolni, nem úgy mint egy X48-as lapba ahol külön húzod csak a CPU-t
Nálam a hidak blokkolnak csak plusz feszültséggel megy feljebb
3840MHz-en atom stabil még a rendszerés780 i chipkészlet és terhelve a lapom 25 fokos, a procim 50fokos
Sajnos ennek a procinak kell ennyi feszültség , de még kritikus határon belűl vagyok !
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
rup1u5 #10982 üzenetére
Azt bizony.. és meg is találtam, most írta le lipi67! Nem tartom tisztességesnek, hogy egybeveszik a különböző hűtésű eredményeket, ha ez így van. Ez a csomó és nem lipivel kötözködöm, segítettünk már egymásnak itt a PH!-n, egy-két infóért örökké hálás vagyok neki ma is
, de ismét tapasztalnom kellett, hogy mennyire nem korrektek ezek a tuninglisták, benchmarkok.
lipi67: A világért ne forgasd fel az életed emiatt, 5Ghz miatt ne fázzanak meg a törpikék! Gondolom azért elismered, hogy a kiértékeléshez szükség van arra, hogy azok a tényezők, pl. hőmérséklet, valahol közös nevezőn legyenek. Nem a Te hibád, hogy a listárakerülés feltételei között mindig vannak hiányok, melyek miatt nem korrekt az összehasonlítás. Te hátrányban vagy a vizesekkel szemben, aki meg nyári eredményt tesz be léggel, az meg veled szemben.
-
lipi67
nagyúr
válasz
fagy53 #10978 üzenetére
-8?
Tudod 1 gépünk van, s 2 gyerekem. Azt se tehetem meg, hogy a gépből kiszedjem. Az ablak jó másfél méterre van, kinyitom és ennyi. At a -8 jó + 8-nak is..(a ház meg egy nagytorony, pár hónapja cseréltem le. Képtelenség a párkányra rakni, alatta meg a konvektor van, arra tenném eldőlne és le is szakadna..De. főzök, mosok stb, ez meg megy magának.13kor meg már itthon a 2 törpe, legkésőbb délben ablak becsuk, mert fázósan érnek haza és első a gép.. Látod, ilyenkor csak -be be ugrok (ha ideengednek), hétvégén meg esélyem sincs.."nem fair a játék azokkal szemben, akik nyáron tuningolnak" - Nyáron? Nyári beállítások vannak, s alulfeszelés ált. mindenkinél, nem, hogy tuning. FER: Tudod mi nem az? Az, hogy nincs szétszedve a lég, víz, jég stb..Listákon velük kell versenyezni, tetszik vagy sem. Az már egyéni szoc.pl, hogy nekem légre van csak pénzem, a bóbus az ablak. Sőt..Tudod velem 1 szobában alszik a lányom, és mindíg mindenki itt köt ki. Én még éjszakai hidegben sem tuningolhatok, kizárólag reggel 8-12 között kb. A szoba fekvése meg olyan, hogy 10 körül +13° van itt a külső párkányon lévő hőmérőn. Tegnap direkt meglestem.. Ez van, ezt kell szeretni. Nyári tuninghoz meg annyit, hogy ember nem teszi. Nem mert fölösleges, s mert bár néha vannak extrém feszek, azért mindenki vigyáz a procijára..
Szép estét, megyek vacsit(uzsit) csinálni.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
fagy53 #10980 üzenetére
ha elgondolkodik az ember, h mikor is tuningoljak és persze nem egy 24/7es tuning a cél....szvsz egyértelmű, h nem nyáron a +30fokba fog nekikezdeni.
deh, majdnem ugyanez az eredény megismételhető akár nyáron is, azzal a különbséggel, h vszínű magasabbak lesznek a hőfokok. -
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #10979 üzenetére
Egy kísérlet csak akkor, ill. annak eredménye csak akkor tekinthető egzaktnak, ha reprodukálható. Levegőnél egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, ezért kérdeztem, hogy van-e környezeti feltétel. Tudniillik, ha nincs, akkor lipi67-nek nyáron is meg kell tudnia ismételni ezt a tesztet és ezt az eredményt kell kapnia.
Különben így nem fair a játék azokkal szemben, akik nyáron tuningolnak, márpedig tuningolnak!
-
fagy53
nagyúr
válasz
lipi67 #10977 üzenetére
Cseles, a mostani -8°C olyan mintha vízzel hűtenéd.
Nincs ezekben a tuninglistákon környezeti hőmérséklet, mint paraméter?
Nagyon nem mindegy, hogy léghűtéssel mikor nyomsz fel egy eredményt!
Ettől függetlenül grat!ezért a teljesítményért, elképesztően megy és ez nemcsak a proci érdeme, legalább ennyit számít a lap is!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #10972 üzenetére
Te! Kben sok 4,7Ghz-es validot látsz q9550-nel léggel? Az a fesz sok? Wr listán 1,66-on nyitnak, s 4,8GHz 2,12V (s nem lég). Kben meg..Amin lefut egy Super Pi meg egy wPrime, az azért kicsit több mint valid.Ez a proci víz latt..simán Wr bajnok, léggel most is az.
Találtam Neked eredményeket a hdd-men:
[0,896v!!!/2,83GHz]
[1,088v/3,8GHz]
[1,12v/ 4Ghz-kicsi]-1,136v a köv feszlépcső, de ezen több mint 4GHz, de most nem nézem meg------kben majd ha a HWBOT-os cuccokkal végeztem, ezeken az eredményeken javítok még ha el nem adom addig, mert ezek még elég kezdetleges eredmények voltak a 0,896-ot és asszem az 1,12V-ot leszámítva.
[1,184V /4140MHz]
[1,2v/4216MHz]Meggyőztelek?
(nem a 4,7 a lényeg(nem csak) hanem az, hogy ha egy proci 4676-on léggel 1,5V-on futtatható wPrime alatt..-no , ez a nem mind1.Keress rá neten, sehol sem találsz hasonlót. Ezért örülltem neki. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #10972 üzenetére
Szia! Most nioncs időm tesztelgetni, de van itt vinyón, keresem és dobok!
4GHz asszem 1,12v-on jön 20MHz híján..
köszi Aggregátor! -eszembe se jutott, de van HDD-n még olyan feszes ami nem listás fesz, majd most megkeresem.
(#10974) adamssss : ok, értem. Nem meglepő, hisz "X"-es lapok nem quad alá valók.
#10975) kimi02 : Köszi! -
-
lipi67
nagyúr
Mai termés:
[Max OC.]
[Super PI]
[WPrime] -
lipi67
nagyúr
Bocsi, de nem értem! gyári VID-(?) atomstabil 3,6-on.
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #10949 üzenetére
Nálam 1edül a Mushkin Ascent Redline nem jött be. 1000-res ramok és 1060-on haltak meg..
(#10951) NFree Nem, nem lehet lap. Küldj priviben majd ha lesz időd egy részletes biosbeállítást, hogy átnézhessem.
norb55: ? Most 3687/1,28v és 3840/1,38? Így kell érteni? Nem valami sok, az szent. Ne a fesszel játsz, a Vtt-vel. Lesz ez még jobb is, hidd el!
-
Fel
addikt
válasz
Chosen #10959 üzenetére
VID 1,2V-ig alacsony, 1,25 fölött pedig már magas szerintem... Volt (1 még van is) mindhárom fesztartományba eső Q9550-em. Az 1,25V-os ment a leggyengébben, az 1,2375-ös tűrhetően, a mostani 1,1625-ös pedig veszettül.
Stepping kérdés: Q9550-ből egyértelműen E0 (újonnan szerintem nem is kapsz már mást). A többinél meg nincs választási lehetőség (Q9400=R0; Q9300=M1).
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
q9xxx sorozatból melyik steppinges változat képes VID-en a lehető legmagasabb Mhz-en menni? Mennyi számít alacsony közepes és magas VID-nek?
-
válasz
norb55 #10956 üzenetére
Kezdésnek Nem rossz, de a jótól is távol áll. A fesz rohadt sok. Ennyi emelést kb alapfeszen kéne vinnie. Én is idáig jutottam a Q9550-el x48-as deszkával, ami köz tudottan nem tuningbarát. Mentségedre legyen mondva a steppinged csak c1-es... Na de egy kis bíztatás: valahol el kell kezdeni...
-
norb55
őstag
ittvan a rendszer
-
norb55
őstag
sziasztok!
hosszú évek után megszületett első nagyobb tuningomQ9650-es procit 3840MHz-ig sikerült feltornásznom 1,38V-on !
lehet kicsit sok a volt ! -
Sziszifeca
őstag
Köszi srácok!
Akkor megpróbálom úgy belőni!
-
válasz
Sziszifeca #10952 üzenetére
Én is a 8x500-at ajánlom 2d-s szorzóval.
-
válasz
Sziszifeca #10952 üzenetére
8*500-on gyorsabb elvileg, de a különbség csak ott jön ki, ahol számít a gyors memória.
-
Sziszifeca
őstag
Hali srácok!
Szerintetek hogy használjam a Q9550-em 4ghz-en 24/7-re?
500x8-on, vagy 471x8.5-en? Van jelentősége?
Max az északi híd melegszik jobban? -
lipi67
nagyúr
Akkor olyan boltban kell venned, ahol ki tudod próbálni, hogy a lap "szereti-e a ramot."
Pl: ha 800-on 1,8v a gyári fesz, és nem indul csak 1,95V-on a 4 modul, akkor keress tovább! (2gigás moduloknak sose kell több fesz! Sokszor kevesebb is kell mint az 1gigás társaiknak, de..MCH-nak kell adni. Ha gyári feszüket megkapva nem mennek rendesen, akkor nem az a ram a lapod favoritja) Én 2x2 +2+1 Gigával nem játszanék, vagy 4 vagy 8 giga.q9400-es 8*500. Ide corsair 400-as jó (ha nem brutal a vga). TX2 elég, ha szellőzik a ház rendesen, ramnál crucial 800-asok viszik szinkronban is az 1000-ret tRD 8-on egy jó lapban. Ha drága, akkor a legolcsóbb 1066-os ram amit "elfogad" a lap. Reaperek is vszínü mennek.
(#10947) NFree : MCH, Vtt?
-
válasz
lipi67 #10943 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat!
Arra számítottam, hogy P45 kell majd, ezzel nincs is probléma.
A Ram viszont számít, mert minimum 4GB kell, de inkább 6GB... Tehát fajlagosan olcsónak kell lennie amellett, hogy bírja a tuningot.
Én is a q9400-at néztem ki, ebben te is megerősítettél.
Köszi! -
lipi67
nagyúr
Szia! Köszi!
Elég összetett a kérdés..
Hűteni TRUE (Tehrmalright ultra 120 extreme) hűtöttem. Mondjanak bármit, Mugen2 től kezdva, nincs szte ma léghűtés ami verné..(ha alacsony fordulatu ventit teszel rá (halk) akkor a lamellák sűrűsége miatt jobb választás a Mugen, de én úgy vok vele, teljesítmény kell, s nem kis szőke titkárpicsa vok, zúghat mint egy rakéta, nem zavar. (este, ha csak tölt, lehúzom a venti csatiját és úgy is elbír a procival)Hm..Ezt procija válogatja. Egy átlagot szerintem 24/7-re 4-4,1GHz. Ezt pl ami nekem van, 4,4GHz felett is. (1,248-on már 4,4nél vok.., mikor el akartam adni ezért is mondtam: 60.000). Olcsó nem lesz. Nem mert azért kell majd normális ram, lap és táp is. Ram nem kell brutal, csak szeresse a lap. Lap csak p45 (esetleg giga p35 ds4). Viszont..ha pl Iponból veszel egy átlag procit..24/7-ben kb uott vagy egy q9400-gyel....
-q9550-nél még 24/7-es tuningnál se vehetsz hozzá 8k-s hűtőt, nem fogja bírni! q9400-nél viszont egy TX2-es is kordában tartaná..-
Mai: [link]
-
Értem. Akkor tudom ajánalni a Scythe Mugen2-t, az szinte mindenre felmegy (AMD 939/940/AM2/AM3; LGA 775/1156/1366). 11-12k körül lehet kapni.
-
válasz
barnam_ #10939 üzenetére
Egyelőre nem, mert fontos a teljes gép árának a lehetőségekhez képest alacsonyan tartása, és a vízzel kapcsolatban sok felmerülő problémáról hallottam, és nem fér bele az időmbe az ezzel való tökölés, sajnos.
Inkább a nagy méretű lassan forgó ventivel ellátott féltéglákra esküszöm, amik időtállóak lehetnek, ha több foglalatra is felszerelhetőek. Később jó lehet HTPC-hez majdnem passzívan.Köszi!
-
sz.zoli25
aktív tag
az llc enabled-re raktam...
a memóriának adtam +2.5voltot most nem fagy le...
játszok tovább -
válasz
lipi67 #10933 üzenetére
Hali!
Először is gratula az eredményedhez!
Mivel hűtötted? Én is valami jó tuningos 4 magos procira gyúrok. Egy jó izmos léghűtővel milyen frekire van esélyem, ami mellett atomstabil a gép? Renderelésre kellene a gép (30-40 óra non-stop 100% terhelés, de pl. nyáron azért vissza lehetne venni a tempóból), és minél olcsóbban szeretném megúszni, így a max tuning számít - nagy, de halk léggel.Köszi!
-
lipi67
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #10930 üzenetére
Nekem is
(#10931) Laraxior : A lista nem jön be, HWBOT szerint 7.hely(erickwok 2eredménnyel megy, 1 nem számít, hisz uaz a rendszer),[link] de..Előtte sztem csak tom_tol van, uezzel a procival, Svédben csinált 4773-at egy Biostar lappal, gondolom, ott se volt kánikula
. Ha megnézed a többi feszt, 1,66v -on van vagy éppen 2,13v-on..Szóval..az tuti nem léghűtés
Megnézegettem a többi tuningomat ezzel a lappal és..egy "még nem fagy a rendszer és netezhetek" meg egy wPrime között 150-160MHz különbség van, egy prime 95 stabil és egy valid között meg 400-430MHz. Na most ha ezzel "szaros"1,488v-on 4633MHz-en jön a wPrime [link], akkor kb 4780-4800 kell, hogy legyen validban itt is. (majd ha fagy
.Viszont 4290-4320 körtül kellene, hogy tudjak prájmolni. Hm..Az meg bőven megvan 1,248V-on is [link] Majd úgy 1,4v körül prájmolok 1et, s +400-430..ennyit tudnia kell validon egy erős közepes vizzel már.
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #10926 üzenetére
Ha Bogi nem aludna itt, tuti rányitnám az ablakot..
#10927) BeLucZ : Hát..ja. Quadnak p45 kell, nincs mese..
#10928) NFree : Vtt 1,48v volt, Mch 1,52v
(#10929) rup1u5 : Hát ha majd lesz valóban "nappali minusz" is. Ez +1°-ban volt. Nem is a valid a lényeg. A wPrime. Ott az az eredmény (wr 4.hely) ..
-pill. majd folyt, most picit mennem kell- -
NFree
addikt
válasz
fkaresz #10918 üzenetére
bocsesz én nem láttam, hát akkor ott valami nem jó max 60 körül meg kéne áljon , de olyan 55 lenne szerintem alapfrekin a normál , jól van pasztázva? meg kéne nézni a procit a hűtővel össze fényfele fordit nincs-e nagy hézag , de az is lehet elbaszták a forrasztást a kupak és a magok között hallottam már ilyet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Sziszifeca #10922 üzenetére
na igen. ha lenne rá kess
-
Sziszifeca
őstag
Most van FEL-nek egy L830B550 állat procija eladó, és nem is vitte fel az árat túlságosan. Hajrá emberek, akinek kell proc!
Remélem ezért nem rúgnak seggbe. -
törölt tag
4ghz fölött mennyi fesz kell az nb és sb-nek? q9550
-
fkaresz
tag
A hűtőm HyperTX3-as, nem gyári. - ezt elfelejtettem leírni.
Ezért is érzem soknak a hőfokokat. -
NFree
addikt
válasz
fkaresz #10914 üzenetére
Szerintem kiemeled az alaplapot a házból s úgy de ez körülményes kövesd inkább fagy53 "Annyit tennék hozzá, hogy én megnéztem melyik mag a legmelegebb, ez általában terhelésnél egyértelmű és azt figyelem mint procihőmérsékletet." koléga leírását s akkor 1000% nem lessz baj.
-
fkaresz
tag
? hőmérőzés mivel történjen?
Kézi lézeres mérővel?
De akkor a ventilátortól hogyan tudok processzor hőfokot mérni? -
NFree
addikt
válasz
fkaresz #10910 üzenetére
Nos elvileg nincs ott gond, szar a proci hőérzékelő bigyója, yorkoknál megszokott dolog, viszont valamivel tényleg nem ártana meg nézni mennyi az annyi
Egyébként nállam is 7-14fokkal többet mér a magok hőmérsékletére én ezt szoktam mérvadónak tekinteni a kupak hővel nem foglalkozok. -
fkaresz
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a problémám a következő:
Q9300-as processzorom magórajeleit magasnak tarom
alapon 1,2125v-on 45-50fokot jeleznek a tesztprogaramok, míg a kupakhőmérséklet
25-28 fok.
Meghajtva 2500Mhz-en a magok 55-70fok között, a kupakhőmérséklet 35-40fok
között ingadozik.Ha a feszültséget vissszaveszem 1,000v-ra akkor sem változik a helyzet,
ha maghajtom 3400Mhz-en (1,225v-on), akkor is processzormagok 55-70fokot,
kupak 40-45fokot mtatnak.Melyik lehet a valós érték? Miből adódik ekkora eltérés? Mit lehet tenni?
Alaplapom Gigabyte EP45-UD3, F9 bios-szal.Segítséget előre is köszönöm!
-
BeLucZ
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm srácok a válaszokat..
(yéé tag lettem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest