Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
-
Joachim21
őstag
Sefi84
Ez a C1es változat nem biztos ám hogy olyan jól tuningolható mint a későbbi E0-ás változatok. Mi lenne ha a szorzót növelnéd felfelé, és az FSB-t kicsit visszább vennéd? -
C64
őstag
csinálok egyet 4250mhz-en is, mert azon is elfut a gép, pill...
-
Sefi84
senior tag
válasz
darál0w #13582 üzenetére
Te vagy a guru!
Legye egy ilyen a listádon? -
Sefi84
senior tag
Nekem Q9300 volt ami szintén 2,5Ghz-es és simán alapfeszen vitte a 3200Mhz-et! 427x7.5 és kész is abban a lapban tutira megy! Hagyd majd auton ezek már nem feszelik túl a procit ilyen kis emelésnél! De beállíthatod a vid-jét és vinni fogja!
-
Barcageri
tag
hi.asus p5ql-pro-val meddig tudom felráncigálni a q8300-at?ezt a hűtőt néztem ki: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro
-
fagy53
nagyúr
válasz
Sefi84 #13572 üzenetére
Még láthatsz! A Prime95 inkább a memóriára van hangolva, még a small FFT azaz a CPU-t terhelő része is bőven elmarad az IBT-től. Igaz viszont az is, hogy memória problémát az IBT nem képes könnyen, gyorsan kimutatni.
Nálam lement a 10 körös IBT hibátlanul, de csak egy percet bírt a Prime95 alatt.
Ajánlatos mindkét stabilitás tesztet külön-külön lefuttatni, ha a rendszerünk stabilitására vagyunk kíváncsiak, 10 kör IBT és 1-1.5 óra Prime95. -
darál0w
Jómunkásember
max stress, 10-12 kör.
prime small FFT procit tesztel, blend teszt, meg teljes rendszert.
-
C64
őstag
mennyi ideig kell futtatni a prime95-öt?
-
q2w3
senior tag
Valakinek volt olyan problémája, hogy az alap proci hűtő olyan hangot ad ki, mint ha folyamatosan állítgatná a fordulatszámot. Iyen zümmögő effektus. Játék közben nem hallani, de netezés közben elég zavaró.
-
q2w3
senior tag
Mi a különbség a C1-es és E0-ás Q9550 között?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tommee #13557 üzenetére
az FSB overvoltage lesz a VTT fesz... 1.4Vig elmehetsz 24/7re...
probáld azért meg...nekem se ment az 500FSB, csak ha magasabb volt a VTT....
így, h VTT nemhiszem, h megtalálod bármelyik lapban is...CPU termination, FSB termination, FSB overvoltage...meg kitudja még milyen néven fut...
-
-
wardred
tag
Üdv!
A szakemberek véleményére vagyok kíváncsi az alábbival kapsolatban:
P5K-Pro + Q8200 (SLB5M) --> 1.15V 400*7-ben Prime alatt produkál 54°C-ot. A TX2-m le van szabályozva 900RPM-re.
Ez a hőmérséklet mennyire okés? Nézelődtem neten és találtam egy táblázatot, ahol az OC guru azt írta, hogy 65°C-ig okés teljesen a dolog, viszont nem tudom, hogy az én értékeim mennyire jók ezen a frekin, illetve, hogy tekerjek-e a ventin, vagy nem érdemes (ha nem, azt nem bánnám, szeretem a csendet, erre megy ki a dolog).
Előre is köszi
-
F e Z o
veterán
-
Kleroo
veterán
Köszi srácok.
Hát mivel kicsi a kínálat q9550ből,így nem igazán lenne helytálló egy kis alku. 35-38k-t érne inkább teljesítményét nézve.
De az meglepő hogy azonos órajelen még a phenom II is elvérzik a yorkfield ellen. sőt az esetek nagy részében a 3,2hgzes phenom is bőven kikap a q9550től.
Ami pedig egy fokkal azért az i5 alatt van.
Nagyon magasan az amd fölé nőtt az intel....Akkor belevágok a projektbe. a proci elméletileg tűrhető fesszel viszi a 4,2 ghz-et ami azért jó a jövőt nézve. Még a 4 mag is csak mostanság válik elterjedté,és én ezzel a procival 2-3 évre tervezek. annyit sztem bőven jó nem?
(3,6ghz körül hajtva)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kleroo #13541 üzenetére
a phenomok a Q9xxx szériával vannak pariban, de nem lenne rossz választás vmi phenomot venni a későbbi fejleszthetőség miatt. ha most uj intel foglalatba akarsz ugrani, akkor csak az 1366, mivel jön egy uj foglalat, és nembiztos, h kompatibilis lesz az 1156al....
az 1366os lapoknak meg van ára...
szal ha mindenképpen uj foglalat kell, és AM3at javaslom
-
Kleroo
veterán
Szerintetek melyik cor I-vel van partiban egy 3,5-3,6ghz kröüli q9550-en? mert kcsiit gondolkodóba estem,hogy most fogom 40ért megvenni használtan,gari nélkül...
miközben már vannak 40-50 körül i5-ös procik vmint a phenomII x4 se piskóták,főleg 30-40k körül árukkal.
A tesztekben alig-alig van q9550. Mennyire bika ez még manapság?(3,5ghz környékén,ddr2 1066 ramokkal)
Vagy ugyanazon órajeleken hogy viszonyul a coreI3/5/7;phenom I/II-höz? -
válasz
Speed® #13533 üzenetére
VTT-t nem tudok állítani EP35-DS3-am van. MCH-nak is adtam bőven, FSB-nek PCIE-nek stb...mindnek. Próbáltam a 4 közül 1-1 modullal is, de így együtt is mennek 1000-et(adatlapomon a RAM-ok), tehát ez is kilőve. Pont ez miatt lenne necces lapot cserélnem, mi van ha az újban nem megy a 4 modul...tehát megvárom a programozókat, használják csak az új alkalmazások/játékok a 2nél több processzormagot
-
válasz
Speed® #13530 üzenetére
Éppen ezért írtam h hátrányos az alacsony, 7x szorzó, mert ha gyengén muzsikál a lap, akkor nem fog túl magas órajelen menni a proci. Nálam 7x420 a vége, de ott már 1.3V CPU fesz kell a stabil működéshez, többi fesz normal-on, hiába emelek minden feszültséget az egekbe, nem stabil e fölött. Én már beletörődtem
-
Speed®
titán
válasz
Tommee #13440 üzenetére
Semmi baj a Q8200al..csak jó lap kell alá és egy kis szerencse. P35ben ha nem tudsz 7x450et kihozni belőle, akkor a lap tré..nekem P5E-VM HDMIben 475ön sikerült primeolnom és 500on validolni..24/7 450 1.12Von megvolt.
P45ben viszont szívtam mint boci, igaz, a RAMjaim miatt, a proci itt is bírná.
De 7x450 ujjgyakorlat volt, szóval tényleg, ez azért alap elvárás a Q8200tól.. -
q2w3
senior tag
Szerintetek a Q9550 jól érezné magát egy p45 ud3rl alaplapban?
DDR2-es ramjaim vannak, és gigabytenál más p45-ös nem igazán van. -
Pala
veterán
válasz
F e Z o #13512 üzenetére
Valszeg egyedi. Mert gyanítom, hogy magának a hűtőnek semmi baja. Végülis mi romolhat el egy rézcsöves alumínium tömbön!?
Fizikai sérülés sincsen rajta, teljesen makulátlan állapotban van. Ha kell, bárkinek odaadom 5k-ért. Még garis is ráadásul. Csak úgy látszik, engem nem szeret!
-
Kleroo
veterán
Köszönöm a hsz-eket.
Úgy néz ki megveszem.
22k reális az e8200amért(box,dobozban,hűtővel,1év gari.tuninghoz túlságosan nem értek,de a lapomban a memóriák nem vmi jók(egymással) de alapfeszen 3,2ghz-ig jutottam,de biztos tudna többet alapon)???
Ez aztán már tényleg bármire elég lesz még évekig(az e8200 is,de egyre többet renderelek
)
q9550re elég a hyper tx2 3,6ghz környékén?
-
NFree
addikt
cső yorkosok van mostanába valami egetverő fejlemény, nem tudtok valakit akinek kell uberfasza q9550 , de megkérem az árát
-
F e Z o
veterán
-
zso73
veterán
Mi a különbség a Q9400, és a Q9450 között a cache méretén kívül? Én mást nem látok.
Mi a túró miatt kerül kétszer annyiba a Q9450? -
F e Z o
veterán
válasz
Kleroo #13510 üzenetére
Egyik legjobb árban lévő 9550. Én majd 5 hónapja vettem ennyiért a Q9450-emet. Csak deszka hiányában még nem tudtam rendesen meghajtani. Mindenesetre nem sajnálta a srác a feszt tőle.
#13509 Pala Nálad egyedi esetről van szó....Scully és Mulder tudná ezt csak megmagyarázni.
-
Pala
veterán
Nah, fent van a Xigmatek, ezzel tökéletesen megy, semmi fagyás és a hőmérsékletek is jók! Nem értem én ezt.
-
Pala
veterán
válasz
darál0w #13507 üzenetére
Viszont!
Köszönöm azért a segítséget. Megyek szerelgetni (kellemes lesz így hajnalban)
sephi: hát elvileg a lefogatással nekem sem lehet gond. Elég rendesen be lehet csavarozni a Mugent és az alaplap sem feszül, se nem görbül a hátlapi panelnek köszönhetően. Viszont most ha leszerelem, nagy ívben dobom a kukába!
-
F e Z o
veterán
válasz
darál0w #13504 üzenetére
Nem, az IBT enged bármilyen feszen tesztelni, csak ha vid alá megyek 8*445-el, akkor már instabil a rendszer. 1,1875V-on már viszont nem dobott ki. Kb fél órát futattam a tesztet.
#13505 : Amikor még E2180-asom volt, egy 5*5 cm-es ordasi blokk volt volt a hűtésem, egy 8 centis ventrács volt a lefogatóm, mégse fagytam ki sose. Pedig elég rosszul nézett ki, viszont jó teljesitményű hűtés volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest