- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
válasz
rup1u5 #25001 üzenetére
Gigabyte EP45 UDxxxxx széria... De ha olyan nagyon DDR3-al akarod akkor inkább x48 as széria esélyesebb h barátod lessz... EP45-el lehetnek gondok ... kényesebb a ddr3-ra....
BTW a 4GB os modulok abban az időben nem igazán léteztek... örülj neki ha fog menni 1333-on....
Valamilyen home szervernek viszont simán jó lehet... a konf.. csak hát, eszi az áramot.... -
Joachim21
őstag
válasz
rup1u5 #25001 üzenetére
Nem is tudtam, hogy volt Core2-höz DDR3 support. De látom Wikin, hogy az X38-hoz és az X48-hoz lehetett DDR3-at pakolni, de nekem a Maximus Formulán is DDR2 van, meg a P45-ös Maximus 2 Formulán is DDR2 volt, szóval nem tudom találsz-e ilyen ritkaságot. Google-lel megkutatva P41-es chipsettel szerelt lapokat látok DDR3 foglalattal elég drágán (30K körül), nem tudom ezek mennyire lehetnek tuningbarát alaplapok, gyanítom nem igazán.
-
válasz
rup1u5 #24443 üzenetére
8 magot nagyon kevés játék használ ki, talán ott van még előnye ha egy játék kb 4 magot használd de marad a windowsnak is meg sok sok háttérben futó proginak is prociidő. És ez egy eleve processzorlimites környezetben szerintem sokat számít.
Én tisztában vagyok vele hogy egy i3 szintjét szinte semmilyen játékban nem éri el, de ahol 4-et vagy többet kihasznál ott igen és meg is haladja. Tömörítés és konvertálás az nagyon megy neki de nem erre használom. Egyenlőre csak a BF4-et tudom felhozni ahol jól megy látszólag, bár mintha a GTA4 és 5 is kihasználna több magot. Ha lesz időm kipróbálom.
BF4-nél egyik mag sincs 100%-on folyamatosan de megközelítik azt, a videókari az kevés rá. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
rup1u5 #24422 üzenetére
Q9400-em van húzva. Szerinted miért 775-ös alaplapom van? 100k kb a fejlesztés de minek? Hidd el ha azt látnám hogy van értelme fejleszteni megtenném de nem látom és érzem.
Az intel 1 vicc! Évente új foglalat az "új" procihoz a fejlődés jelentéktelen.
Tuning? K-s proci csak...
Ár? i5 6600k kb 80 000 i7 6700k kb 115 000(A régebbiek olcsóbbak 10k-val)
Ja és már vegyél új memóriát is az 1151-hez
És tuningos lapot is 50k ért
De kapsz integrált grafikus csipet! HURRÁ!!!! (ha akarod ha nem kifizeted)
Természetesen nem cserélném el a procimat i3-ra 2 mag az 2 mag marad hiába a HT.
Ja i3 40 000 ért nem tudom nekem nem kellene.
Persze jobb az I7 de az árához (+lap +memória) nézd (100k alsóhangon) annyival jobb?
Vagy veszel a régi lapodba 4 magos Cpu-t és játszol. (10-20k max)
UT 4 pre alpha a megrajzolt szép pályákon 70-80 Fps kb nálam.
Ugyanez 120-130 fps GTX980 I73770k -val(videót néztem csak róla)
Én azt mondom annyit nem ér nekem. Inkább használom és ha eljön az ideje lecserélem.
2011-ben úgy gondoltam max 2 év, 2013 szintén max 2 év. Most 2015-ben azt mondom még 2 év tuti. Hála a cpu-k lassú fejlődésének. Régen tényleg 2 évente váltani kellett mert kevés volt de most ez nincs így.
A Sandy Bridge igen ott volt 1 nagyobb ugrás és azóta? 5-10% és ahogy írtam új lap mindig.
Köszönöm építő kritikád és örülök hogy veszel "ú"j procit +2 mag ami mindíg jól jön.(lapcsere nélkül)
Maradok a kő alatt még 2 évet. És a "Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne." fent tartom. (persze max full HD) Nem hajtja ki 100% a videokártyát? Na és? Tudsz játszani vele vagy nem? Elindul? Megy? Játszható? Igazából ez számít és nem az MSI Afterburner-en a processzor és videokártya kihasználtság.
"A mai játékok alatt már csak erős kompromisszumokkal használható egy York" Az erős az picit erős.
Bár minden nézőpont kérdése. -
szinesz.bob
senior tag
-
válasz
rup1u5 #24240 üzenetére
Sztem sandy-ep 30%+ al lehet gyorsabb azonos órajelen egy szálon. A két harpertown több szálon erősebb mint az egy sandy xeon. Árban olcsóbb minden, 2x12e proci, 12e 8x4gb ram, 15e lap, hűtők kukázoztak egyik 604-ről való, tápok 3eft a kettő. Nyilván nem éri meg átlag használatra, de ennek feléért is ki lehet hozni.
Majd futtatok ibt is. -
-
K!$$rác
tag
válasz
rup1u5 #24155 üzenetére
A "Zöld pokol" nevű pályán meghajtottam egy kört mentem min 44 fps max 50 fps volt. AIDA szerint az 1-es mag max hőmérséklete 72 fok volt a 2-es magé meg 68. Amúgy játszható a játék ennyi fps-sel is.
Két autónál singlebe 120 FPS-em volt.465 FSB-n ment az e6750-en és semmi fagyás nem volt, 470-nél fagyot de szerintem azért mert kevés volt neki a fesz. és ugyan így 70 fok körül volt.
corsair hx520w tápom van , egy HDD+ 5 venti megy róla .
-
codec
senior tag
válasz
rup1u5 #24035 üzenetére
CPU-Z [idle]
CPU-Z [load]
Csináltam egy IBT-t is, de nem tudom, hogy ez a cpu nyers erejét mutatja, vagy pedig, hogy a rendszer mekkora sebességre képes.[IBT]
Ha a tisztán a cpu erejét mutatja, akkor aki ilyen cpu-t használ dobna fel egy IBT-es képet, hogy tudjak mihez viszonyítani.
Lehet félredetektál a Win7, de azért mindenesetre furcsa.
Ahogy nézem, csak 8-as szorzóval számol, nem pedig 8.5-tel. De csak a Win7, más programmal nézve minden 2.83-nak mutatja.Teljesen mindegy mikor nézem mindig ennyit mutat a Win7. (Amúgy tiszta "Win7 Pro x64 Sp1" telepítés a szükséges driverekkel)
Bízom benne, hogy azért semmi baja a cpu-nak, és nem valami széttaposott példányt sikerült kifognom. -
Pickit3
aktív tag
válasz
rup1u5 #24035 üzenetére
Agyonhajtásnak már voltam szemtanúja. Egy e6xxx(kb 3.x Ghz) procit 4.2Ghz járattak 100% terhelésen(FullHD film konvertálás) majd negyed óra múlva jelentősen visszaesett a teljesítmény majd eljött a kék ördög bemutatni. A bios-t újra kellett flashelni, rendszert újratelepíteni de nem volt egyszerű az sem ugyanis még alapórajelen sem volt stabil. Most 2.6Ghz megy 1.42V-tal. Pedig egy p5q deszkában van és minden feszültség fixen. Ezeket félretéve nem értek a 4maghoz
lehet el is adom.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
rup1u5 #24007 üzenetére
Na végre megérti valaki, hogy szar lapom van. De a tápom se valami bajnok lcpower 500w. Lassacskán 7éve dolgozik a táp. De nem fogok mostmár egy fillért se költeni fejlesztésre. Teljes platformot váltok úgy 0,5-1év múlva. Veszek egy 4790k és leszarom.
( #24006 ) Mezga Aladár: a két proci közt nagy különbség van.
-
válasz
rup1u5 #23986 üzenetére
1. Nem faggatózom akkor. Well done mate.
2. Nagyon szívesen! A második sor bal oldalán a ramon, ott van feltüntetve, T2C. T2 binnelés=1250MHz capable anytime, C az pedig a kámmörsöl tempricsör és normöl páuör. Ergo eltaláltam.
Nem fogja a GTX560Ti-det meggyepálni, az biztos, de mindenképpen kitesztelném a helyedben eladás előtt. 1250-et nem fog menni a ram, mert ahogy most nézem a biosában, csak 1.35V-ot kapnak a ramok rajta, az kevés lesz a chip full kihajtásához.
Kíváncsi vagyok, ha nem nagy kérés, tesztelt ki légyszi, hogy mennyire lehet tuningolni, főleg a ram alrendszer érdekel.
3. 4x4GB 2400 CL10 G.Skill TridentX-et javaslok, a rambazár.com-ról.
Alaplap meg húzós. Elég drágák ezekhez a lapok. A nagy kedvencem a Rampage IV Extreme, az a csúcs 2011-es lap. Szinte csak csúcs 2011-es lapok kaphatóak használtan. -
válasz
rup1u5 #23984 üzenetére
1. Hol a túróban dolgozol és vajon miket dobhattak ki nálatok, amikor nem állította meg a kidobó illetőt senki???
2. Nincs Radeon megfelelője a VGA-dnak. 6790-re és attól fölfelé jellemző ram busz szélessége van (256 bit). 2GB-os, ami 6930-ra és attól felfelé jellemző. 512 shaderes, 32 raszterezővel, ilyen 6000-es Radeon nincs. A 6670 és a 6750 közé tehető. Ahogy gondolod, hívjuk 6690-nek, vagy 6730-nak.
Ahogy nézem, baromira alul vannak clockolva. Vedd le a hűtőjét és nézd meg, milyen ram chipek vannak rajta! Segítek dekódolni a számozás alapján. Aztán írunk egy rá egy király biost. Simán lehet, hogy T2-es binnelésű Hynix GDDR5 chipes, ami 1250MHz-en hitelesített (és akkor még nincs tuning). Ahogy látom, 500MHz-en járatják alapból a ramokat a V5900-on, ez 64GB/s ram sávszélt eredményez. Ha Igazam van és 2500-as chipek vannak rajta, akkor az natív sebességen 140GB/s körül fog dobni. Nem lenne rossz majdnem triplázni a sávszélt, nem?
Oké-oké, a mag nem indokolja a tuningot, kis picur a kártya, de... a tudat!
3. Alaplapot akkor nem kaptál hozzá, ugye? Hülyeséget írtam fent, hogy "add el", félreértettem, amit írtál, azt hittem az is volt.
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
rup1u5 #23957 üzenetére
Most épp melózom, de itt is futtattam egy gyors tesztet. Látványosabb különbségre emlékeztem.
Vagy a nem kifejezetten erős konfig vagy a megkopot emlékeim okozzák.
Ha lesz időm, ígérem leméregetem otthon egy Yorki alatt.
A Gtl-eket azért lehet auton hagyni, mert az egy arányszám. Gyártó függő, hogy szerepel a Bios-ban.
Van ahol fesz érték (pl. 0,760 mv), van ahol % (pl. 0,67).
Mindig az aktuális Vtt bizonyos %-a. A többi feszt tényleg nem tanácsos auto-n hagyni.
Nagy általánosságban igen erősen túlfeszel és nem, hogy nem segít, hanem gátol a tuningban.
Nem beszélve egy esetleges degradáció veszélyéről. -
Alpi.
addikt
válasz
rup1u5 #23942 üzenetére
Nem, megálmodtam.... Persze, hogy mértem. Óriási csökkenést hoz a latency-ben, de ha ez Nektek nem fontos a tuning mellé (lol), akk mehet alapra.
(nem beszélve arrol, hogy az Ő lapja is turbo-ra rakja alapbol, így ez downgrade, de nem érdekes....)
A Gtl ref-ekre mondtam, hogy tegye auto-ra, azzal hogyan fesezl már túl, mondd meg ? -
nyozo
aktív tag
válasz
rup1u5 #23947 üzenetére
Most váltok tápot, ez lenne a kiszemelt http://hardverapro.hu/dl/uad/2013-10/2284550/13813084323092_big.jpg vélemények? Egy EP45-UD3P és egy Xeon E5440-et tuningolnék cél 4Ghz lenne 24/7-re egy Alpenföhn Brocken-el hűtve egy jól szellöző házban (Zalman Z11 Plus) MX-4-es pasztával
-
mazi9
csendes tag
válasz
rup1u5 #23932 üzenetére
Hali!
Própálgattam a leírásod alapján beállítani, a win elindul, de amint elindítítom a prime95 blend testet, pár perc után kékhalállal újraindul!
Emeltem mch ref-t is de úgyse, cpu refen is , de úgysem stabil, megsütni meg nem akarom.
Jelenlegi beállításom:
8x438=3.5 GHz
Performance Enchance: Standard
MCH Frequency Latch: 333Mhz
SPD: 2.00B
Memory Frequency: 1066-876
Dram Timing Selectable: Manual 5-5-5-15
Vcore 1.35625 (1.2125)
CPU TT 1.32 (1.20)
CPU Ref 0.82 (0.805)
MCH Core 1.20 (1.10)
MCH Ref 0.816 (0.76)
DRAM Voltage 2.0 V (1.8)
Többi érték auto!
Még annyi h tudok neki adni 0.5 szorzót is, csak ugye akkor maxon járatnám, pl: 8.5*425=3.6 Ghz körül, kevesebb fsb emeléssel. Vmi javaslat?
Majd holnap még próbálkozok, köszi az eddigieket! -
ALLAT001
senior tag
válasz
rup1u5 #23700 üzenetére
Ezt anno én is megcsináltam, 2-3 fokot nyertem vele. Mondjuk amikor először a hűtő alját elkezdtem rosszabb lett, mert valszeg minimálisan ferde lett a csiszolás. Meg a por össze tud gyűlni középen, amitől pedig homorú lesz a kupak, amivel megint csak rosszabb lesz... Szóval nagyon precízen kell csinálni...
-
djrobaa
aktív tag
válasz
rup1u5 #21175 üzenetére
Keresgéltem, de az már 30k felett van. Akkor nem olyan jó ez a proci? Még nézegettem a Q8200-8300-at is. Azok meg L2-ben gyengébbek. Igazából azért néztem a 9300-at mert most van az apróban 20k-ért. Q8200 meg 15k-ért. Nemtudom mennyit dobna +2 mag még a játékokban. GTX 460 átkerülne akkor az Inteles gépbe. Phenom II 940 mellet nemtudom, hogyan muzsikálna. Ha gyorsabb nála a 9300 akkor megéri lecserélnem az E6850-et, de ha nem akkor marad a régi felállás és az AMD-s marad a játékos gép.
-
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5 #19444 üzenetére
ph! - bios -tuning :
A bios jó ha megvan, ha másértt nem, ne adj Isten elszáll a ramod és az új nem akar rendesen teljesíteni. Tuning: Azé' tetted Te régen, ezt se lehet elfelejteni mint a biciklizést. Igaz, nem konkrétan a tuning miatt küldtem.ph! Hát..Igen. Én az elmúlt 1 évben nem voltam annyit itt mint az elmúlt 1 hét alatt. -Most "hál Istennek" beteg vagyok, benéztem többször. Igen, itt is jöttek-mentek szempárak, s a kva gépre is féltékenyek voltak, még az nCore-ra is. (Igaz..így 3 feleség után megfontolom, hogy melyik köt le jobban..
)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
rup1u5 #19024 üzenetére
Király
Köszönöm a válaszokat kicsit megnyugodtam
Én is arra tippeltem, hogy elég lesz ez még jó ideig és amit szab.tam fórumtárs is említett teljesen adja magát a kihasználtság is.Vantage-ban is hozza a kártyám amit kell sőt még az erősebb kártya pontjait is, na de arra meg azt mondják "csak szintetikus teszt"
Mindenre van válasz végülis
-
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5 #17243 üzenetére
(1000éve nem láttalak) -vagy én nem voltam ott ahol Te..
Duracellm...: Tudom, viccnek tűnik, de..[link]
400-at kihozol ebből is, még quad alatt is. illetve..Ez olyan olcsó, hogy ha 390-et menne, akkor is ok. Ha meg teljesítmény kell, kell alá egy p45. (nálam ment 457-es FSB-t) -
Teasüti
nagyúr
válasz
rup1u5 #17236 üzenetére
De akkor ezek alapján nem ugyanott lennél egy 10x395-el is?
Mert az én olvasatomban ez annyit tesz, ami itt elhangzott, hogy csak annyit emeljek az fsb-n, amennyi kell a ramokhoz és utána a szorzót emeljem addig, amíg még stabil a gép.
És ram visszaosztáshoz már elég egy 345-ös FSB minimálisan (szerk: nálam - az 1150 mhz ddr2). Ha ehhez veszek egy 12-es szorzót, az már szép tuningnak számítana, de ugye csak 345-ös FSB-m van, éppen annyi, amennyi a ramnak kell.Ez elegendő keresztmetszet lenne?
Szóljatok, ha vhol sántít az elgondolás!
(Nyílvánvalóan kinek mekkora szorzó lehetséges, extrémeket gond nélkül fel lehet rakni 12-ig) -
sgteam
aktív tag
válasz
rup1u5 #16825 üzenetére
"quad procik is bőven vannak 500fsb felett igaz giga lapban" ezt értsd úgyhogy a cpu-hq táblázatban nincsenek p5q-pro lapok quad procival azért írtam, hogy "igaz giga lapban" pedig biztosan vannak olyanok akinek p5q lapuk van csak nincs feltöltve eredmény annak idején én se töltöttem fel mindent. (sajnos)
-
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5 #16636 üzenetére
Szia!
(#16637) Razermazer: Szia!
Azt hittem, azért nem jelentkeztél mert időközben meggondoltad magad és rég eladtad.
(ezért is kérdeztem, h kinél lehet).I5-nek odaver. Látom, 1400MHz-en nyomod a fesszel.
Kimi02 sztem még emlékszik rá, én 200-as FSB-n 0,73V-on is hajtottam! 197-es FSB alatt már nem indul be. Ha valahol megvan a screem, majd linkelem Neked. Ami a PH-n volt, már"nem jön elő"..Várom az eredményeket! Hajrá!!!!
-
hermanyi
addikt
válasz
rup1u5 #16475 üzenetére
A Q-s pocikhoz elég is a 4 pines táp de a QX hez elég kevés vagyis megy vele csak ...
polonic viszont a QX el szemezett ha jól értelmeztem írásait és ahhoz bizony elkel a 8 pines tápcsati .
Ha rosszul értelmeztem akkor sory.
Először én is a QX 9650 el szemezgettem de miután utánakérdezgettem,olvasgattam , meggyőződtem,hogy ha átalakítót használnék a másik 4 pin eléréséhez az sem lenne jó megoldás ,mert rengeteget tud felvenni az a processzor.De egy Q9650 9X400-on szerintem mindenhez elég egyenlőre
-
odorgg
addikt
-
CyberJedi
tag
válasz
rup1u5 #16388 üzenetére
Enermax Coolergiant EG485AX 480W-osom van nekem is, 15 és 16A-t ad le egy-egy 12V ágon.
Tuning biosból ment, Easytune csak mutatja.
Mivel magyarázható, hogy 3.8on csak az Intelburntest lefut, csak a furmark lefut, de egyszerre a kettő már nem.... ? Azonnali reboot-ot eredményez. Én arra gondoltam, hogy túl nagy az áramfelvétel. A táp 6 éves, eddig hibátlanul működik, megélte pár rendszerem.Lehet, hogy a szünetmentesemmel ki fogom tesztelni, hogy mekkora a Furmark és az IntelBurntest terhelése külön-külön, és akkor kiderül, hogy a kettő együtt meghaladja-e a max-ot...
-
F e Z o
veterán
válasz
rup1u5 #16171 üzenetére
Elég macerás a P45-ös MSI deszka york alá. Nekem kb 2 hetem ráment, mire megoldottam a 420-as FSB wall problémát. 420 felett csak az 1.0-ás bios-szal volt hajlandó elindulni. Max fsb-ben olyan 470 körül van vége a lapnak.
#16166 Benyaking : Black Opsnak egy elég egy alapórajeles yorkfield is.
-
Kelvin
őstag
válasz
rup1u5 #15993 üzenetére
"..de nem hiszem, hogy csak ez a gond."
Sajnos ez kimaradt mert túl gyorsan gépeltem. De amint láthatod a vdropra javasoltam én is megoldást. Méghozzá jó megoldást, mivel nekem is ez a lapom van és semmit nem droppol.
A mondat másik fele pedig, hogy kevésbé tuningos procit is kifoghatott. -
Zomb€€
őstag
válasz
rup1u5 #15963 üzenetére
Köszi:-]
Amúgy mennyi az alapfesze ennek a procnak? És mennyit egészséges neki adni?
(1.1V-ot állítottam először, de úgy még alapon is elhalt a prime a szép kis asus drop miatt)
darálow: persze, mielőtt kicseréltem procit néhányat lefuttattam. DÖbbenet a különbség még alap 3Ghz-en is :-O
És ami a legdúrvább, hogy a kis Freeze7 kordában tartja!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
rup1u5 #15659 üzenetére
elvileg igen. csak 500-as fsbvel is már hűtési gondjaim voltak, így inkább csak 450-en használtam. de teszteltem 475-ön is. de ez a tetű 475-tel el sem indul....
a qx-szel asszem rövid teszt elejéig 515-ig jutottam. és azért az annyira nem rossz, mert york-kal a giga p45 extreme.k is asszem kb. 530-ig szoktak egészséges üzemben eljutni. habár emlékeim szerint láttam akoska tuninglistáján érdekes fsb-ket is....
de ami stabil volt és normál módon hűthető, az a 8*450 volt.habár most 8.5*424-en vagyok, azért a 8*450-et lehet, hogy még körbejárom. hátha kicsebb szorzóval a 450 még elmegy.
(apakezdődik....)
-
DigitXT
félisten
válasz
rup1u5 #15631 üzenetére
Igazából a céges levelezésből rám ragadt rossz szokás,
de ezt már leírtam valamikor valakinek, s tökéletesen off
topik, ezért nem nagyon akartam megint kifejteni... Elég
az hozzá, hogy ha úgy van kedvem, úgy írom, ha nem...Igaz, a GTR2 is offtopik, csak annyiban nem, hogy i7-tel
összehasonlíthatatlanul jobban megy, mint Yorkkal. (És
nem azért, mert a procik között sok "gflops" különbség
van, egyszerűen erősebb platform az i7 DDR3-mal, stb.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
rup1u5 #15615 üzenetére
valószínű jegyzettöbben, a "hosszú sorok tördelése" pipa alatt írja, majd belleszti. és jönnek vele az enterek....
közben 3 óráa fut a linx 3.8-on. 300/96 van meg. remélem nem hasal el a fele után.
addig nem nyugszom, amíg nem lesz 3.8 ghen 300 kör....ha külön-külön, (gép-ember), vagy együt mindketten beledöglünk már az sem érdekel.
a szúnyoghálon nagy, őszi kövér legyek pihiznek. tán be akarnak jönni hogy beöpjenek? most akkor álljak fel a géptől, és menjek el fürödni???
DigitXT
a gflops-od a grtr2 mizériától függetleítve érdekel. pusztán önmagában.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
rup1u5 #15599 üzenetére
én meg futok egy újabb kört:
az előbb rávetttem magam, és átnéztem a táblázatot újra, amin a kipróbált beállítások annak. (már vagy 200...). és találam egy 3.8 ghz-es, azaz több hasonlót is, ami elég későn, (300/60, stb.), tehát 2 óra után hibázott linx alatt. azon próbálok finomítani, hátha...
csak az a baj, hogy úgy néz ki, 3600 fölött megugrik a nb és fsb term, (mhc, vtt?) feszigénye..
3600-nál valahol 1.24-1.30 között lesz az igazság, de 3800-on ez már 1.42. kicsit sok. igaz,a nb hideg így is, mert jól van hűtve. + kis ventikkel.most megemeltem ezt a két feszt, és el kezdtem a vcore-t viszavinni...
de úgy nézem, 1.3v llc+ az alja... sajnos 3.8-on llc nélkül instabil. hiába a 8 fázis, llc nélkül a dropp. majd 0.1v... (0.09). és a 1.3c loadhoz 1.4 biost kéen, és azt hiába lehet elvilegmég bőven, nem szereti...msot az 1.3 llc-vel linxen 70 fok alatt megy.ráküldök egy 10 órás 300 körös linxet. jó lenne reggel nem arra ébredni, hgoy megállt hibával az 52. körben. rámférne némi sikerélmény. ettől függ, hgoy holnap eladom-e és megveszek egy sima q9650-et. (ami majd esetleg még így sem fog menni....)
csak hát ami volt 9650 az qx és c rev. ez legalább E0... - úgye jól tudom? sima q9650 mind E0? abból nincs c-s?aztán lehet, hgoy a nb kapna 1.6-ot, rögtön észhez térne a flas-től...
vagy füsti feszke. és a szekrényben lévő tartalék 775 lapom nem york kompatibis, így ekkorákat nem ugrálok...de azért 3.8-on már 54 gflops. egyszer szeretnék 60-at látni....
szerk:
10 kör linx már lement, 20 perc alatt.
és elég egységes gflops. az első kört kivéve: 53.8468-53.8810
amikor ugrál, az eleve gyanús, de msot nem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- Zelda Játékok
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest