Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz darál0w #11595 üzenetére
Isten ments.. Azzal rendesen keresztbe tennék magamnak.
GTA4 is érdekes téma...nekem volt E2220@2.7GHz, utána E7300@3GHz és most E8200@3.6GHz, minden egyes váltáskor gyorsult valamit a játék, de a nagy "áttörés" (hogy esetleg vajsimán menjen) nem jött meg, gondolom azért, mert a plusz két mag itt is sokkal többet számítana, mint az órajel-emelkedés meg a cache-növekedés. A benchmark persze megy 55fps-sel, de hát az hazudik, mint tudjuk.
A másik az UT3, amiben konstans 55-60fps a vágyálmom, és szinte biztosra veszem, hogy ebben a jelenlegi cpu akadályoz meg.Szóval azt mondod, van értelme? Tulképpen, ha eladom a mostani procimat, akkor nem is 40k az a 40k, hanem lehet, hogy csak a fele, vagy még annyi se. Meg a tuning is érdekel, terveznék mellé egy Mugen2-őt (gondolom ez már elég quad alá..meg én amúgy is csak a fesz-emelés nélküli tuning híve vagyok), lapom is szerintem jó alá (Giga EP35-DS4), szóval ezt is ki szeretném aknázni.
mod: miért, egyébként mi a gond ezzel a lappal. E8x00 proci alá az egyik legjobb tuning lap, Quadok alatt már nem nyerő annyira?Aggregátor: huh, az érdekelne!
4870 1GB-om van amúgy. Mindent 1680x1050-ben játszok, általában szűrőket nem használok.[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Mázlid van, pont csináltam tesztet E8200 és Q9400-el Csak még hátravan pár grafikon, meg maga az írás, aztán mehet logoutra
Az hogy játékban gyorsabb lesz-e, erősen függ a játéktól és a videokártyádtól.
(#11590) players111: vga hűtőnek hasznát venném de kimi szólt előbb
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
én e5200ről válottam q8200re.
el sem mondhatom mekkora a különbség a 4 magot használo alkalmazásokban....
GTA4...hasít. e5200vel laggoltam mint állat. és nem a cache különbség miatt szűnt meg az is biztos
de remélem nem ugy 40k, h ezt beszámolják neked és +40k.
az viszont biztos, ha a proci tud is 6ghzet, abban a lapban nem fog annyit menni
~3600-3800.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Pala
veterán
Hali emberkék!
Szerintetek van értelme egy E8200-at lecserélni egy Q9400-ra? A két proci minden paraméterében megegyezik (2.66GHz,1333FSB, 6MB L2 cache, 45nm) , csak a magok száma a különség. Használok olyan alkalmazásokat (Ableton, Deep Fritz) és játékokat (GTA4, UT3, Dirt2), amik kihasználják a több magot, csak az a kérdés, vajon mennyire lesz érezhető a gyorsulás!? Ezügyben van valakinek tapasztalata, aki esetleg hasonló kalibefrű 2 magosról 4-re váltott? Mert a jelenlegi procim vígan szalad akár 4GHz-en is, és ha esetleg a quadokat nem lehet ilyen mértékben húzni, az beleszólhat a dologba. Nem akarok csak úgy hirtelen felindulásból kiadni 40k-t. Csak ha tudom, hogy nem nyúlok mellé.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A vga hűtőt azonnal oda tudom adni mert egy xfx4890-et használok
-
törölt tag
válasz adamssss #11582 üzenetére
Nem akarom tovább eröltetni léggel majd víz. Ha megvan a vízhűtésem szivesen odaadom valakinek a termalright propci hűtőmet. Ja és van egy vga-ra is szintén termalright még a régi msi 8800utrámon volt. Olyas valakinek szeretném adni akinek nincs pénze ilyesmire és szereti a tuningot!!!
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz lipi67 #11558 üzenetére
netes sz*rok nem minig mutatják jol
de van kint ablakba nekem hőmérő
(#11560) Cseneles
a kíváncsiság nagy ur. az meg egyértelmű, h erkélytuning nem 24/7es használat belövésre van kihegyezve...(#11569) lipi67 nyáron megmajd uszogumival akar menni sielni
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Cseneles #11574 üzenetére
Versenyszellem. Attól, hogy hidegben tolod, még nem feltétlen feszeled szét. Aki szétfeszeléssel lapátra tesz egy procit, annak meg úgy kell. Még a degradáció is ritka, mindenki tudja hol a határ.
Ha feszemelés nélkül értelmetlen nekiállni tuningolni még 24/7 -re is. Bár vannak kivételek, ahol csökkenteni lehet a feszt, de ahhoz jó proci kell.Don't Tread On Me
-
Cseneles
őstag
válasz lipi67 #11561 üzenetére
Sosem értettem miért fontos az ki ér el több pontot meg amúgy sincs garancia a szétfeszelésre...én mindig inkább a biztos feszemelés nélküli tuning híve voltam
Fanatikus ez már mint az alkoholisták meg a játékgép függőgRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
MPowerPH
félisten
válasz kimi02 #11568 üzenetére
Igen, még élek. Igaz, most még csak fél ember vagyok.
Persze megértem a kollégát, sejtem mire gondolt. Tudom, hogy szánalmas kint ücsörögni a hidegben, vagy legalábbis a gépet kirakni az erkélyre...De ha valakinek nincs pénze kompresszorra, vagy nincs elég tapasztalat dice és ln2 terén, nem mer belefogni, akkor ez a hidegbe kipakolok lehetőség marad csak, ha jó eredményeket akar az illető felmutatni.
Én múltkor jól megszívtam, volt vagy -18, és felforrt a proci. Heat pipe nem bírta a hideget.players111: SPi32M -et lefuttathatnál.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
válasz kimi02 #11568 üzenetére
Most mondta a rádióban egy csaj, hogy akislánya kérte, szánkóval menjenek a strandra..
Én se fogok valid csúcsot vagy superPI 32M-et augusztusban tesztelgetni..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Aggregátor, BMW 001: Látom, nektek is szemet szúrt..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz Cseneles #11560 üzenetére
Miért szánalmas? Nem értelek. Inkább picit fanatizmus és..szerinted a szuper eredmények kánikuklában születnek? Én pl. leszarom a 24/7-es beállításokat mert a procim alapon is sok nekem, elég lenne egy 1200-es cerka is. Viszont a max órajel, piFast stb..Alig várom, hogy hideg legyen mert csóró vagyok. Más meg..Nézd már meg a HWBOT-on, LN2..Akkor az én nyitott ablakom labdába se rúghat,s csalás, hogy ilyenekkel kell versenyeznem? (nincs külön kategória sajna).
Más: Ha máshogy nézem, akkor jogos, de a 24/7-es beállítások normál környezetben készülnek, vagy..ha jön a meleg, akkor van "nyári beállítás" is.
-
Cseneles
őstag
Az már szánalmas mikor erkéjen járatott géppel tuningoltok a minuszban.....értelmetlen, úgysem tudjátok soha használni azt a procit szobahőmérsékleten
Bár kiváncsiság erejéig beleférRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #11552 üzenetére
Asszondták ' -17° itt iccaka, net szerint nálunk most -12,7° van, nálad meleg, -8,5° 20km bakker és 4°
-
kimi02
őstag
Ha este lesz olyan -8 vagy -10 körül akkor ki pakolom a cuccost. De nem reménykedek benne mert most is csak +1 fok van. Hát nem hiszem , hogy ki kell hurcolkodni
-
törölt tag
Nekem eddig 490 Fsb léggel (q9550.) Nemsokárra lesz vízhütésem remélem azzal böven 500fölé megy
-
-
Nekem max a 450. Fsb ez a lapom miatt van?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
barnam_
nagyúr
válasz darál0w #11518 üzenetére
kipróbáltam a GTA4-t, a proci 3.2-n megy. 1024-ben minden high-on, a csúszkák is fel vannak és nem akad Igaz a 256MB vram nagyon kevés, nem bírja előre megjeleníteni a utat, épületeket, stb. De állítom ha a 2600XT-ből lenne 1GB-s, azzal menne akadás nélkül. Hétvégén lehet kipróbálom egy 512-essel, kíváncsi vagyok hogy fog menni.
(#11527) zeeland66: valószínűleg nem volt jó a paszta, vagy nem feküdt fel rendesen a hűtő.
-
nTom
aktív tag
válasz darál0w #11518 üzenetére
nem lesz szembeötlő különbség. Valamikor régebben írt valaki egy cikket hogy a különböző csiszolópapírok használatával hogy alakul a hőfok. Most nem igazán tudom hogy hogy is van a papírok számozása, de amikor már a nagyon sima papírokkal polírozott, a hőfok rosszabb lett mint a kevésbé simával. Talán olyan ~1600-as papírig volt még jó. De rá kellene keresni, akit érdekel.
-
sz.zoli25
aktív tag
Ez most milyen topic?Fémipari alapképzés?
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
-
zeeland66
tag
válasz darál0w #11510 üzenetére
Hm,lehetséges,akkor kiveszem a procit és megnézem egy zsilettpengével a fényviszonyokat,a hűtőnél szintén,valahol olvastam,hogy az illető síkba csiszolta,bár akkor ugrik a gari
Aggregátor..szerintem igen,de nem szedtem ki a lapot a házból procicserénél,ja és ezek a műanyagpöckök,kritikán aluliak[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz barnam_ #11506 üzenetére
hát ezt nemtudom. vhol biztos írnak rola, csak most fáradt vagyok keresgélni. így ez rádmarad
#11507) zeeland66 nagyon magas értékek.
sztm 2 dolog lehetséges. vagy a proci "pupos" vagy a hűtő...kellene rá szerezned tesztre egy bármilyen hűtőt, h kiderüljön
[ Szerkesztve ]
-
zeeland66
tag
válasz darál0w #11505 üzenetére
nos elmondom a jelenlegi értékeket,és ha kéred akkor visszaállítom a biost,és azokat az értékeket is prezentálom.
VID:1.2875, biosban beállítva:1.1000,
Coretemp: 1999.09 Mhz(332.2x6),Tj.max-100,core0 41C,core1 39C,core2 39C
Core3 41C fan 2046rpm 95%,de pl cod4 multiban,egy menet után kiszálok,coretemp 64-67C a Q8300 71.4C a határ
paszta :Zalman csl 850,primet nem nyomtam,mert nem merek és nem tudom kompatibilis e a win7-tel[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz darál0w #11499 üzenetére
Igen, ami 4szálon fut, ott majdnem kétszer gyorsabb. De ami meglepett hogy 1 szálon se lassabb, pl. Cinebench R10 1 szálon renderelve csak pár ponttal kap kevesebbet mint az E8400 2.66-on.
Azt jó lenne tudni hogy ha egy alkalmazás csak két magot használ, akkor csak páronként foglalhatja le a magokat (az egyik chip-et), vagy a két chip-ből 1-1t? Mert az előbbinél 2 szál csak 3MB cache-t használhat, az utóbbinál meg akár 6MB-t is. -
-
zeeland66
tag
válasz darál0w #11503 üzenetére
Értem,ugye emlékszel ezzel a problémával fordultam már hozzád ,kb.5X szétszedtem,összeraktam,átnéztem,bepasztáztam,szvsz. jól össze van rakva,ha adnál tippet hogy a bios melyik részét fotózzam le megköszönném,a képekből meg tudnád állapítani,hogy esetleg valami nem oké?
ja,nem szereltem ki a lapot a házból procicserénél,de ennek szerintem nincs jelentősége
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- i9 9900K NZXT KRAKEN X62 ASUS PRIME Z390-A 32GB 3200MHz DDR4
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- I3-6100T Intel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor