- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Fire TV stick/box
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #83605 üzenetére
Elvileg igen, a BT is működőképes lesz.
Gyakorlatban én azt szeretném elérni, hogy az Fn + F5-tel kapcsolgatható legyen a BT és BT-ként a 7260AC BT részét használja.
Eddig azt olvastam, hogy erre az a recept, hogy bent kell hagyni a régi BT modult is (mert kell, hogy a helyén legyen az Fn + F5 működéséhez), de le kell tiltani az Eszközkezelőben, és ezután telepíteni a 7260AC BT driverét. Namármost ez nekem nem működik, mert az Fn + F5 továbbra is a régi modult kapcsolja, letiltás ide vagy oda, akkor meg az Intel BT rész leáll/nem indul el stb. Ahogy írtam, próbáltam korábban a régi BT modul nélkül is, anélkül meg fel sem ismeri a Windows jelenleg, még az Intel driver telepítése után sem, hogy van benne egyáltalán BT.
Wifire a pinragasztgatás után teljesen jó a legfrissebb Lenovo-tól letöltött, 18.32.0.5 verziószámú driver.
-
Kicsit kapargatom a felszínt T420 vs T420s témában de egyre bizonytalanabb vagyok.
1. Akku: 's'-nél csak 6 cella a max és az is kisebb mint a normál változatban.
2. Caddy: Most van egy amit a T530-al használok. Az jó lenne a simához, de nem jó az 's'-hez. Abba vékonyabb kell.
3. ExpressCard és kártyaolvasó: 's' változatnál nincs egyszerre a kettő, vagy az egyik vagy a másik van.
4. USB. 's' változatban USB3 van ugyan 1 darab, de összesen csak 3 port van, míg a sima verzióban 4 port van. Igaz ezek mind 2.0-t tudnak csak. Meg van egy eSATA kombó.Nehéz lesz a döntés.
-
RoboGuru
tag
x201 Fan error. Cseréltem hűtést igaz az is használt, de nem mozdul. Majd biztosítékot mert nem engedett át, ugyan nem lövi ki, de ez sem segített. Most vagy az van hogy mind2 venti halott, vagy olyan hiba amire egész más megoldás létezik, ha létezik? Találkozott valaki hasonlóval?
-
Sziasztok,
Van egy X220-am, amin a trackpoint-hez tartozó gombok néha működnek, néha meg nem. Win10-zel használtam, azon se volt tökéletes (vagy talán egyáltalán nem is mentek, nem tudom, de igazából nem érdekelt, mert nem használtam azokat a gombokat). Most eladás miatt feltelepítettem rá Win7-et, tegnap hibátlanul működtek, ma meg egyáltalán nem megy. Elvileg minden drivert feltelepítettem. Mi lehet a hiba oka?
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #83599 üzenetére
Köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #83597 üzenetére
Nem csak ott, thinkpads.com-on is, ott finoman jelezték, hogy csináljam meg rendesen a leragasztást.
Azóta jó is, újraindítás után sem tűnik el a wifi. Mind a 20., mind az 51. pint leragasztottam, elvileg az 51. pin kell a BT rész működéséhez, de azt még nem sikerült megoldanom.
Csak hogy itt is meglegyen az utókornak: mini PCI-e wifi WLAN WWAN modulok lábkiosztása.
Ami egyébként tökre jó a 7260AC-ben az N6205-höz képest (a még ugyanazzal a routerrel is picivel jobb sebesség mellett) az az, hogy azonnal elmegy vele sleepbe az X220, ha lecsukom a fedelet; N6205-nél úgy 15-20 másodpercig gondolkodik, pörgeti egy kicsit a ventit és utána alszik el.
Kíváncsi leszek, hogy egy ugyanilyen adapter hogyan viselkedne egy Linuxos gépben - az X201-ben is kellene cserélni, ha már lassan átállok az itthoni hálózatban az AC-s eszközök használatára.
-
donjohnson
addikt
ez a pin 51-es dolog vajon mi lehet? azt is le kell takarni?
itt az az utolsó: hsz"About a year ago I bought a AC7260 card for my Sony Vaio VPC-CA. Like most posters on this thread I had no joy getting the bluetooth to work.
Last week I noticed that some people were able to use this card by insulating "Pin 51" which allowed the bluetooth to work.
Anyhow I decided to try it, and it works.
Pin 51 is the last contact on the far right of the strip when viewing the side of the of the card that contains the antenna connections.
I hope this helps some other people."meg látom reddit-en is írtál, oda csak válaszolnak majd.
-
soldi3r
veterán
Felig meddig meglett az M4600 utod egy be nem tervezett W530 szemelyeben.
Igaz eredetileg az X200-at indultam lecserelni egy X240-re, ami igy fel ora hasznalat utan meg mindig nem tetszik, ugyhogy ez helyett inkabb jon egy 2570p. Ez a touchpad megszokhatatlan, a gep tobbi reszevel mar kibekulnek. Az 50-es szeriat valaki probalta? -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #83591 üzenetére
Hogy gyárilag mennyire volt opció az X230 életpályája elején, azt nem tudom, de megjelent olyan BIOS frissítés 2013-ban, amelyikkel már támogatja.
Az ötlet nem az enyém, elég sok X220-szal, T420-szal, sőt X200-zal is megcsinálták a 7260AC-re upgrade-t (valahol még egy T60-nal is olvastam példát). Biztos vagyok abban is, hogy írtam már róla a topikban.
Viszont sajnos nekem egyelőre csak akkor működik (de akkor stabilan), ha eleve úgy kapcsolom be a gépet, hogy az FPR-t használom a bekapcsoláshoz. Ha újraindítok és csak a Windows-ba bejelentkezéshez használom az FPR-t, akkor mintha nem is lenne bent wifikártya az X220-ban, még az Eszközkezelőben sincsen nyoma. Erre esetleg valakinek ötlet?
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Véleményre/ajánlásra lenne szükségem. Billentyűzetet szeretnék javítani, pontosabban pótolni 2 hiányzó billentyűt. Mivel nincsenek a billentyűzeten az eredeti gumiharangok, amiket a billentyűvel lenyomok(nem tudom a pontos nevét), ezért azt is pótolnom kellene. Az érdekelne, hogy mivel érdemes ráragasztani a panelre ezt a gumiharangot? Pillanatragasztóra gondoltam, vagy kétoldali ragasztószalagra, csak ne mtudom, hogy azok károsítanák-e esetleg az érzékelőfeületet, vagy egyáltalán mit érdemes használni hozzá? Ha valakinek van valami ötlete, azt szívesen fogadom, köszönöm
-
Tim82
félisten
A mókás az, hogy ha újraindítom a notit, akkor a következő bootnál a Windows nem látja, hogy egyáltalán benne van a 7260AC (most mint wifikártyát értem, a BT-vel nem foglalkozom már).
Ha kikapcsolom, majd újra be, akkor igen. A 20. pint lefedtem (jobb híján most alkoholos permanens filccel, nincs itthon körömlakk és nem tudok elég kicsire vágni szigetelőszalagot a lefedéshez).
-
Tim82
félisten
eBay-ről rendeltem egy Intel 7260AC (egészen pontosan 7260HMW) kártyát az X220-ba. Ma jött meg, beszereltem, próbálom működésre bírni.
A wifit még lehet is, bár azt is többszöri nekifutásra: az X230 driverei között talált Lenovo driver nem volt stabil, volt, hogy újraindítás után úgy döntött a Windows, hogy akkor ő egyáltalán nem látja a 7260AC-t. Egyelőre az Intel oldaláról feltett Windows 7 driver jónak tűnik.
A bluetooth beüzemelése viszont egyáltalán nem megy. Ha benthagyom az eredeti Broadcom BT daughter card-ot, csak letiltom az Eszközkezelőben, az Intel BT driver ugyan települ, de nem hajlandó utána elindítani a Windows a 7260AC BT részét. Az Fn + F5 természetesen csak a Broadcom-ot hajlandó ki-be kapcsolni, hiába van az letiltva. Ha kiveszem a Broadcom-ot és utána próbálkozom az Intel driver telepítésével, a driver ugyan települ, de utána egyrészt sem az Fn + F5 kombó nem hoz fel BT ki-bekapcsolás opciót, sem az Eszközkezelőben sem látszik BT eszköz.
Kár, mert örültem volna a BT 4.0-nak (a Broadcom drivere szerintem szarul van megírva, bizonyos idő elteltével el-el dobja a BT-s eszközöket, legyen szó Thinkpad BT egérről, Arctic headsetről és hangszóróról). A vége az lesz, hogy egy X230-ba való BT 4.0-ás daughter card-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- Dobozos Microsoft Surface Érintős Laptop Go 2 -50% 12,4" i5-1135G7 8/128 WSXGA
- Új Dobozos PcCom Revolt Gamer Tervező Vágó laptop -65% 15,6" i7-13700H 32/1TB RTX4060 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Heart Rate Monitor HRM-Tri eladó (2db is van)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest