- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNor
tag
válasz
Gabesz87 #83494 üzenetére
A villanás az inkább a kijelző 50hz - 60hz közti átváltására utal, és azt emlékeim szerint a vga szofterében lehet kiiktatni
.
@beloadjoker: BIOS-ban beállítható, hogy ha nincs töltőn, akkor is töltsön. És akkor megy kikapcsolva is, vagy töltő nélkül is emlékeim szerint. -
beloadjoker
őstag
Hali!
Az always on usb portről lenne kérdésem, ez tényleg csak úgy működik ha közben a gép töltőn van?
Mert így kb semmi értelme viszont ha nélküle is menne akkor kb lenne egy nagyobb powerbankom, ami hasznos lenne. /x200am van/ -
Gabesz87
veterán
Ne haragudjatok meg, de ez a Power Management egy nagy kalap sz.r. Korábban talán ebben a topicban írtam, hogy miért van az, hogy amikor bedugom/kihúzom a töltőt, mindig villan egyet a képernyő. Azt a választ kapta, hogy ez ilyen, mindig ezt csinálja. Átraktam a windowsos kiegyensúlyozottra a profilt, és úgy nem csinálja ezt! Ráadásul a Power Managementes profillal akkuról olyan harmatgyenge volt a gép, hogy botrány (Edge E530 amúgy, de ez lényegtelen most). Pedig szinte mindent felhúztam, már olyan volt a beállítása, mint az AC-s módnak. Most a kiegyensúlyozottal normálisan megy akkuról is. Biztos hogy többet nem rakom fel ezt a baromságot.
-
daddy9
tag
válasz
SidCorky #83480 üzenetére
Nekem is ugyan ilyen gépem van a laptopsystem-től, de a matricán lévő kóddal nem sikerült a tiszta telepítés. Nálam maradt a virágbolti, de ha Nálad menne, szólj, mert akkor én is újrapróbálkozom!
Más: A Thinklight működésre bírásához milyen driver szükséges X201-en? Hotkeys fent van, a többi Fn kombináció reagál, de ez nem. Vagy hardveres a probléma?
-
kromatika
veterán
válasz
donjohnson #83487 üzenetére
kipróbáltam,de mikor újra be kapcsol nem ajánl fel választási lehetőséget,hanem normálisan indul a rendszer.
-
kromatika
veterán
sziasztok,think pad edge s430 nál nemtudok belépni a biosba.telepíteni szeretnék. hiába nyomogatom szorgosan indulás után,a delete,vagy f1,vagy f2,vagy f12,vagy f5 mindig a rendszer jön be ,és nem a bot menű.mit csináljak?
-
Feenyx
aktív tag
Olyat szeretnék venni ami benne van az FRU listában, csak az a baj, hogy Delta gyártmányút nem találok csak Toshibat. Amivel az a baj, hogy szeret zörögni, tapasztaltam is, és olvastam is Thinkpad fórumokon. Természetesen nem fogok vásárolni kép alapján, mindenképpen utánajárok, hogy az az FRU jó-e a gépbe. Ezért kellene egy bővebb lista amiben benne vannak a P/N jelzések.
Szerk.:
Az mennyire csereszabatos, ha én a jelenlegi integrált gpu-s hűtőmről leszerelem a rézcsöveket, és csak magát a ventilátort raknám rá a dedikált gpu-s hűtőbordára? -
Tim82
félisten
válasz
Feenyx #83482 üzenetére
Lehet, hogy nem egészen értem, amit mondani szeretnél, de ha arról van szó, hogy eBay-en keresgélsz, akkor sürgősen felejtsd el, hogy termékfotó alapján vásárolsz.
Nem véletlen az, hogy a hivatalos Lenovo doksiban kétfajta FRU-s hűtő van csak. Olyan FRU-sat vegyél, azzal meg ne foglalkozz, hogy más hűtőknél milyen termékfotót tesznek fel eBay-en az eladók.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy Nvidia gpu-val rendelkező T430-ról lenne szó, amibe szükség lenne egy hűtőre. Néztem az FRU listát, hogy mi mehet bele, de ott csak kétfélét említenek. Az egyik a 04W3269, ami Toshiba, és 04W3270 ami Delta márkájú. Na ugyebár időnként, ha minden igaz a Lenovo is váltogatja a beszállítókat, így változhatnak az FRU számok (vagy más miatt, lényegtelen). A kérdés az lenne, hogy honnan tudom kideríteni, hogy ezeknek az FRU-nak mik a helyettesítői még? Mert T430 diszkrét vga-s hűtőre rászűrve dobott még ki más FRU-val ellátottakat is, amik ugyanúgy néznek ki mint a fent említett Toshiba és Delta. Viszont csak így kinézet alapján nem merem azért megrendelni, jó lenne ezt leegyeztetni.
-
SidCorky
őstag
Most tűnt fel, hogy a laptopsystemnél vásárolt X201 alján van egy Windows 7 Pro serial, ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
1. Ezzel a serial-lal hogyan tudok jogtiszta win7-et felrakni ha nincs telepítőlemezem?Virágbolti win7-et tudok ezzel aktiválni, és jogtiszta lesz?
2. Úgy tudom hogy win7-ről ingyen lehet frissíteni 10-re. Ha felrakom a 7-et ezzel a serial-lal, és ráfrissítek akkor egy jogtiszta win10-em lesz, korlátozás nélkül?
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #83477 üzenetére
Hááát pedig szerintem az
-
Bdanyy
addikt
válasz
donjohnson #83477 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok biztos benne
Csak semmi usb eszköz nincs a gépen, más dolognál pedig nincsen hibaüzenet.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Van egy T410-em, aminél úgy tűnik tönkrement a webcam. A drivert újra feltettem, nem javult meg tőle. Ennek a csatlakozója hajlamos a kilazulásra? (a billentyűzet hurcolás után mindig rossz pl, de elég megnyomkodni erősebben és utána jó)
-
Tim82
félisten
válasz
t52042405ug #83470 üzenetére
Notebook beárazós topikban kérdezd meg.
-
t52042405ug
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, h mennyit érhet egy T520, ha az alaplapja rossz? (i5, 320 GB HDD, 1600x900, webkamera, angol bill.,)
-
Jakuu
őstag
Adott egy X201, amit istenert e tudok ravenni az Intel Widi-re, mikozben a processzorja i5 M540 es a wifije Intel Advanced-N 6200 AGN, tehat kompatibilisek a technologiaval. Ellenben az Intel driver kiirja, hogy nem kompatibilis eszkozok.
Lenovo driverrel meg nem latjak egymast az eszkozok.
Ezert nem tudom az okos TV-n a screen mirroring (kepernyo tukrozes) funkciot elerni. Viszont a Nero HomeMediaval filmeket siman attudok kuldeni lejatszasra a TVre. Tud valaki valamilyen modot arra, hogy a TV kepernyojere varazsoljam a laptok kepernyojet ? HDMI kizarva, VGA bemenet meg nincs a TVn.
A screen mirroring lenne a legjobb megoldas. -
Tim82
félisten
válasz
Mz/ts250@300 #83461 üzenetére
Fizikailag igen, csak elindulni nem fog vele a T520.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Mz/ts250@300 #83461 üzenetére
Ha elég erősen nyomod...
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok T520-asba bele megy az ivy bridge ?
-
Gondwana
addikt
válasz
Micuir_M #83443 üzenetére
Régesrég volt màr itt arròl szò, hogy az X220/X230 akkuk mechanikailag egyformàk, X220 nem is vàlogatòs, ellenben az X230-ak rasszistàk, csak a sajàt fajtàjukat töltik.
Szerk.: T60 flatkàbel - 3.5" kijelzőn most nem keresek HMM-t, de biztos ugyanaz a FRU XGA(LVDS) és SXGA+(DualLVDS) esetén? (tùlhajtott LVDS csak X200/201s-ben létezik, ùgy fér àt egy csatornàn az 1440x900, hogy 50Hz a képfrissìtés)
-
Sziasztok!!
Adott egy T500-as ami az első boot képernyőig, a ThinkPad logóig jut csak el, tovább sehova. Semmire sem reagál, nem tudok a BIOS-ba sem belépni. Kikapcsoláskor egy hangos csippantást hallat, és a legendásan jó hűtésű lapos izzik mint a faszén. Van valakinek valami ötlete, h mi a rosseb esett bele?
THX!!
-
Tim82
félisten
válasz
tototos #83351 üzenetére
Elvileg a roll cage-ből kell valamennyit lereszelni.
T420/T430 IPS FHD Mod - szerelési útmutató képekkel. Ahogy nézem, gyakorlatilag kukázni kell az eredeti LVDS kábelt, helyette lesz az átalakító rácsatlakoztatva az alaplap LVDS csatlakozójára + egy eDP kábel.
-
Micuir_M
tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad X230i-m.
3 éves, az akksija már csak 3/4 órát bírt vettem hozzá egy utángyártott, 6600mAh-s akkut.
Csakhogy nem hajlandó tölteni.
Mit tehetnék, hogy töltse? A Power Managert már letöröltem, de nem használt.
-
vizcsap
tag
Köszönöm a segítséget, így FRU alapján már könnyebb dolgom lesz. Ebay-ről rendelt itt már valaki képernyőt?
(#83429) qnadam: Igen, tisztában vagyok vele, hogy csak TN paneles lesz, de az XGA felbontásról muszáj váltanom.
(#83435) SNor: Nem vagyok egy nagy műszaki zseni, úgyhogy ha hülyeséget kérdezek akkor mea culpa. Szóval a CCFL fénycső a kijelzőbe van beszerelve és nem lehet cserélni, vagy abból is lehet utólag venni újat?
-
metal01
őstag
válasz
BobChemistry #83437 üzenetére
Pont a napokban vittek el tőlem egy T400 (ATI-s) hűtést...
"ciripel, berezonál,"
Ezzel sokat nem tudsz csinálni. Elvileg (ha olyan típusú a hűtés) szét lehet kapni a ventit és grafitos szilikonzsírral vékonyan megkenni a tengelyt, illetve a perselyt, de hosszú távon szerintem nem megoldás. Inkább E-bayen, vagy aprón egy másikat venni. Az kevesebb görcsöléssel jár.
A pasztázás meg természetesen sokat jelent. Kell is időnként. MX-2, vagy MX-4 paszta mehet neki.
A művelet meg nem bonyolult. HMM, vagy Youtube videók alapján kb. 20 perc, fél óra.
-
BobChemistry
őstag
Sziasztok!
Van egy 2009 júniusi vásárlású T400-am aminek a ventije az utóbbi pár hétben egyre hangosabb, ciripel, berezonál, stb. Gondolom csapágyas. Ezzel együtt a CPU hőmérséklet is kicsit megindult felfelé, talán ideje lenne újrapasztázni.
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet beszerezni - lehet-e egyáltalán - új ventit, és van itt a fórumon aki ezzel foglalkozik? -
Tim82
félisten
válasz
qnadam #83427 üzenetére
Ezért meg a NEC/Renesas USB 3.0 vezérlő drivere a felelős a német Thinkwiki szerint, megoldásnak downgrade-t javasolnak az 1.0.17-es verzióra. (T420s-ről szóló szócikkben van, de a W520 is ugyanezt a kontrollert, drivert használja.)
-
Oscar
tag
Ha a dokkolót szeretném összekötni a monitorral Display Port kábellel, számít a "zsinór" minősége? Milyet érdemes venni? Mert látom, hogy árban meg vakításban (aranyozott stb.) határ a csillagos ég...
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Van egy 14"-os T60-am és az XGA felbontású kijelzőjét szeretném kicserélni SXGA+ felbontásúra. Ehhez elég szereznem hozzá megfelelő kijelzőt egy másik T60-ból és ki is cserélhetem vagy kell hozzá még kábelt/invertert/stb-t is vennem?
-
csubuka
addikt
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
(#83418) stp1dh és (#83419) Chaser:
Köszönöm válaszaitokat. Igen a vinyó lesz a hibás, merthogy 7200-es, nagyétkű, valamint 3.0-ás házban van, ami 2.0-ás csatiba van dugva
Igazán más vinyókkal nem volt a gond, csak furcsálltam, hogy megy, aztán nem megy...
-
Aki próbálta a Win10-et, kevesebbet megy telepről a gép vagy ugyan annyit?
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
Sztem usb3 port usb2 kábelen nem ad le több áramot, ott már futottam bele olyanba hogy usb2 kábelen a vinyó leállt random, vagy csak fel-fel pörgött, usb3-usb3 verziónál viszont nem volt még gondom egyik hdd-nél sem hiába csak egy porttal csatlakozik.
-
válasz
csubuka #83417 üzenetére
...előző két komment jó, de még +1: Ha 1TB feletti HDD-ről beszélünk, akkor is ajánlott már a 2 USB-s (egyik adatot, másik áramot szolgáltatja) Y csatlakozó.
[link]
Elektronikához nem értek, így azt már nem tudom, hogy egy USB 3.0-ás külső HDD-k csatlakozója nagyobb áramot képes-e "átadni" USB3.0 : USB3.0 csatlakozás során mint USB2.0 : USB2.0 esetén. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az lehet, hogy az X220 (nem USB3-as) bizonyos külső vinyóknak nem szolgáltat elég áramot, így azok elérhetetlenné válnak bizonyos helyzetekben? Egyszerűen másolok valamit, amit majd "nem talál" a Windows egy idő után...
Vagy USB driver gond? Vagy a külső USB-SATA konverter rossz (itt arra gondolok, hogy ha a spórolós laptop vinyó parkoltatja a fejet vagy mittudomén, akkor nem képes feléledni többet...)? Csak ötletelek, de nagyon idegesítő. 100/100-as 7mm-es gyári vinyó, ami az X220-al jött, olcsó ebay SATA-USB átalakítóval. Frissítsek BIOS-t?
-
lakkusjj
aktív tag
Szia
Nem értem itt, hogy a kijelző kábel pont a géphez van méretezve, ha még egy átalakítót akarok berakni a meglévő kábel és az új kijelző közé, akkor hogy fog ez elférni anélkül, hogy valami sérülne?
Én lennék a legboldogabb, ha ez a megoldás működne, mert így még pár évig kihúznám t400/t410-zel.
-
válasz
s3toraph #83409 üzenetére
Szia!
http://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html - ezek szerint igen, támogatott mSATA SSD -
Chaser
legenda
Ilyen az unibody történet
Régi TP-k egyik lényege az volt, hogy könnyen lehetett cserélni bármit de maguktól azért nem nagyon repedt el semmilyen burkolati elem. Másrészt ugye az energiát eséskor a műanyag elemek nyelték el, amit még felfogott a rollcage és a kis maradék bánthatta az alkatrészeket csak. Más világ, más funkciót is töltöttek be a táplálékláncban. Jelenlegi felhozatalból Dellt vennék, mac-et csak azért nem mert pofátlan ára van ami nem baj, de garancia idő meg vicc mellé és gyanítom nem is dell NBD szintű. Fujik egyre érdekesebbek viszont. Ez kifejezetten tetszik. Jól össze van rakva, valószínűleg a hűtése is közelít hangtalanhoz. Van backlit billzet, elérhető FHD IPS panellel abból is elvileg egy nagyon jó tech. verzióval. Szervize is rendben van. Ára az kevésbé tetszik de hát na
Többi versenyzőnek is hasonló ára van ebben a kategóriában. Bár fujiból is láttam hasonló kategóriás 13"-os gépet, pár éves modell, annak nagyon gagyi műanyag hatása volt és nem tűnt túl strapának. De van olyan modelljük is ami régi TP-k szintjét hozza. Ebből is van 13-as verzió is és kb mindenben megegyezik a 14-essel, csatik számát tekintve és felbontás opciókat is. Elgondolkodtató...ha új gépet kellene vennem esélyes lenne. Legnagyobb 6 cvellás akku 77Wh bele de van optiakku is hozzá. Úgy 100Wh ilyen 14-es gépnél hát nem lehet rossz
szerk: metal01 Majd lövök' egy képet a mostani 510 akkuról
-
Oscar
tag
válasz
metal01 #83392 üzenetére
Nekem volt MacBook Pro-m, ott az volt az über idegesítő, hogy egyáltalán nem volt szerelhető. Ha valami sérült rajta, akkor vehettél egy új unibody házat mondjuk. Az x220-at most lehet toldozni, foltozni, ez tetszik. A céges laptop nálunk olyan rendszergazdai szigorral van megküldve, hogy a gépelésen és a böngészésen kívül semmire sem használható. Persze mindemellett olyan méretű gépeket vesznek, hogy kedvem sem legyen cipelni őket. Hovatovább dedikáltan Win XP-t telepítenek a vasakra
Asztali nekem nem pálya, csak az ultra hordozható, mert sokat utazom, így saját gépet kell használnom "céges" ügyekre. Szóval, én nem bánnám, ha azért valaki gyártana egy használható, megbízható és strapabíró laptopot. -
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #82024 üzenetére
Sziasztok!
Beszéltük hogy a T420-ban van msata. A kérdésem az volna, hogy ez biztosan 100% alkalmas SSD fogadására is? Vagy elképzelhető hogy van olyan T420 amiben csak GSM modult támogat? Azért kérdezem mert akitöl megvettük a gépet húgomnak (ami egyébként nagyon pöpec kis masina), mondta hogy ő próbált többet is de egyik sem ismerte fel az SSD-t az msata helyen. Megkérem húgomat nézze meg a type-ot, aztán megírom.
Aki használ T420-ban msata SSD-t, és jól működik vele a gép, megírná a pontos "altípust", a type-ot? Ja és a BIOS verzió számot is! Nem szeretnék úgy járni hogy megvesszük bele aztán nem kezeli.
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #83404 üzenetére
Csak 9 cellásom van.
metal01 T500-ból a legdurvább pana akkum 1500 ciklusos volt, 60-70% körül 7-8 éves kor körül
/ jó hogy szóba jött, valahol még van egy újszerű panám, el ne felejtsem
/ Csináltam is róla screent, lehet még itt van valahol a fórumban
Van most egy sanyo is 500 feletti ciklussal és kis elhasználódással. Valszeg a rendszergazdi és érthette a dolgát és szépen beállítgatta az akku szabályzást. Konkrétan 510 sanyo akkuból ennyi idősen jóval kisebb ciklussal is max 40% körülieket láttam, pedig már elég sokat teszteltem.
Most egy 510-et nyúzok htpc célra. Amit furcsállok de még nem néztem és most nem is tudom. 8540-et használtam előtte és jóval dinamikusabb volt a hangzás, hangerő is nagyobb volt. Ott HDMI-n ment a hang, hangszóró meg a monitor jackbe. Jelenleg az 510-nél jackbe csatlakozik közvetlen a hangszóró. Lehet impedancia miatt nem a legjobb a hangzás? Most másik monitorom van, nem tudom megnézni. Dokkról meg csak lefagy a gép ha jacket akarok használni rajta.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #83393 üzenetére
El sem tudom képzelni, hogy mit lehet kommunikálni az ügyfeleknek ilyen esetben
(#83395) Chaser:
Nekem is volt egy Pana akkum még T400-hoz több száz ciklussal nem sok elhasználódással és bírta rendesen. Most a T420-ban LG akku van, egyelőre nem tűnik az sem rossznak. De a régi jó világnak már vége az tuti. Nem csak akku viszonylatában. Nekem muszáj lapost használni a munkám miatt mert több munkahely között mozgok és muszáj, hogy tápos is legyen a gép. Virtualizáció minden mennyiségben, stb... A céges laposok meg hát nem arról híresek (legalábbis nálunk), hogy táposak lennének
PM-ben hogy oldod meg, hogy csak az akkuszabályzást kezelje? Le lehet valahogy tiltani a default sémákat, hogy csak az akkut tudjam állítgatni?
-
SNor
tag
válasz
donjohnson #83398 üzenetére
Én pl sokszor elküldöm aludni a gépet, de nem csukom le a kijelzőt. Amúgy nekem is a bekapcsoló gombos megoldás jutott eszembe, mint alternatíva. Most kíváncsiságból megnyomtam a bekapcsoló gombot, de nem csinált semmit. Pedig PM szerint aludnia kéne. Sebaj.
@Tim82: Az adatptive keyboardot nem kukázták már/még? Én elsőre is hátast dobtam mikor megjelent. Az alap koncepció nem volt rossz, mondjuk fizikai gombokkal.
@metal01: Igen ez egy x1 gen3-as billenytűzete, de ahogy nézegetem, az összes '16os gépnek hasonló lesz az kiosztása.
Egyszer úgy meghallgatnám azt aki tervezte ezeket, hogy miért. Még egy rossz hír, szerintem még nem volt.
N
-
Tim82
félisten
Érdekesség: MVA panel, mint potenciális kijelző T410-be.
Ha jól értelmeztem a topikot (kissé kopott a némettudásom
), akkor a csatlakozó pinkiosztása elvileg nem kompatibilis, de megoldható átalakítóval. A kijelző adatlapja panelook-on: CMO G141C1-L01.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest