- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
AxBattler #85896 üzenetére
A Laptopsystemnél március-áprilisban elég sokáig volt kapható T530, hátha lesz még belőle, T430 viszont van.
Most W520 is van, SSD-vel. -
Üdv!
T430-at vennék (T530-at még inkább, de az nincs), és kérdezném, hogy i7 + Nvidia kombó ellen szól valami, vagy nyugodtan vehetem? Nem nyúznám extrém szinten, csak napi 1-2 órában kis játék, de CPU Turbo-t le is tiltanám BIOS-ban.
Olvastam, hogy 1, és 2 hőcsöves hűtés is létezik hozzá. Ha az 1-est kapom, utána cserélhetem Ebay-ről 2-esre?
Alapjáraton, netezéssel mennyire melegszik?Optimus rendesen működik? W10 alatt is?
W10 alatt vannak driver problémák?
Power Manager-rel mi a helyzet?Bármi, ami miatt nem ajánlanátok?
Köszi!
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #85888 üzenetére
Azt hiszem vagy 2-3 évig takarításkor grafitos vazelinnel kentem a T61 ventilátor tengelyét. Pár hete fan error játék kezdődött és ebay-ről lőttem egy ventit 1300Ft-ért. 2 hét alatt itt volt. Gondolom R61-be is hasonló kell, szóval szerintem fogsz kapni ventit. Addig is kevesebbet volt restartolva a gép, hogy biztosan elinduljon. Most cseréltem benne először ventilátort a gép teljese élete alatt...Ahhoz képest elég jó.
-
Francia91
veterán
Megoldás: Windows 7
100x ki lett tárgyalva itt a topikban, hogy valamilyen téren mindig lesz szopás a Windows 8-cal, és ami utána van, ezekkel a gépekkel, mert egyszerüen nincs rá támogatás. Lehet mókolgatni, de 100%-os sosem lesz ezekkel a rendszerekkel(A stílusomért előre is sorry, csak már több századszor írjuk le, nem csak én...)
-
Veron
addikt
Hello!
Ha már T400 és új Windows problémák felmerültek, nekem is lenne egy. W8 alatt a fényerőt nem tudom az utolsó két fokozatban használni. Azaz csökkentgetem a fényerőt és az utolsó n és n-1 állásban (W8 szerint), nem változik a helyzet az n-2 álláshoz képest. Ez valami driver gond lehet, mert W7 tökéletesen működött. Valaki tudja erre a megoldást?
Kösz!
Veron -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Mint már írtam van egy törött lcd paneles T400 aminek hiányzik a Ó betű gombja is.És mivel egy összeg fölé nem érdemes menni,így a veterán nézelöttem.Találtam döglött T400 kivannak belezve így nem tudom milyen panel van benne és hogy működik-e egyáltalán.Van valamilyen tanács ami alapján ellehet indulni és lenovonak hol van a seria száma ami alapján beazonosítható,hogy milyen panellel gyártották. -
rgeorge
addikt
R61 (15.4 Wide nVidia) fan error állandósult, nem indul többszöri próbálkozásra sem, hangja is rút. Mit lehet ezzel gyorsan csinálni? Van valami csodakenési megoldás, amíg csereventit vagy cseregépet szerzek? Nagyon necces ebbe már ventit szerezni?
-
Tim82
félisten
válasz
kemotox #85882 üzenetére
Én lecsekkolnám újra, hogy rendesen az alaplapra van-e dugva a hűtőventi csatlakozója, valamint ugyanezt ellenőrizném a kijelző szalagkábelével, valamint a szalagkábel-inverter kapcsolódást szintén.
(Újra) szétszerelés előtt azt is megnézném, hogy külső monitorra dugva is "zizis"-e a kép.
A hibaüzenet, amit kapsz, nem azt jelenti, hogy lemerült a CMOS elem (ezek azért 8-10 évet legalább ki kellene, hogy bírjanak), hanem azt, hogy mivel le lett húzva szerelés közben (gondolom), a T420-ad elfelejtette a dátum-idő beállításokat. F1-gyel be tudsz lépni a BIOS-ba és be tudod állítani.
-
kemotox
addikt
válasz
kemotox #85881 üzenetére
Új fejlemény! Bocsi a dupláért, de nagyon kivagyok. Előzőt még vonaton írtam, de ahogy hazajöttem eszembe jutott, hogy kipróbálom akksi nélkül, tápról közvetlenül. Nemtom, hogy ezért, de most nem volt annyira "zizis" a kép bekapcsoláskor, és el tudtam olvasni az errort.
Real Time Clock error. Most akkor csak tényleg szimplán lemerült az elem? Vagy ez lehet mástól is? -
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85877 üzenetére
jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére?
Ha megvan oszd meg, ezren vágyak rá. Nekem utoljára 2 éve sikerült franciáktól szereznem egy cégtől megmaradt nem használt 1-5 ciklusos akkukat X200-ba. Azt mindenképpen el kell fogadnod, hogy mint egy autónál, itt is egy idő után annyira értéktelen a gép, hogy gazdasági totálkár pölö egy új gyári nagy akku berakása is. Meg igaz ez mondjuk egy IPS-re is. 3 éve havi 2 gép tuti volt összedobva, 1 éve olcsóbb lett a gép, mint a kijelző.
-
Zooka
tag
Egy R60-ra szerettem volna no whitelist biost tenni, de sajnos valami hiba történt, bekapcs után nem ad képet. A szokásos trükköket próbáltam, ilyenkor már csak a külső bios-flashelő hozza vissza?
-
törölt tag
Van valami jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére? Az aprón nem találtam semmit X200-hoz. Elsősorban 9 cellásban gondolkoznék, így nem kellene magammal vinni a töltőt bárhova is mennék. Viszont a gép árát sem fizetném ki egy akkuért. Olvastam, hogy utángyártottat nem kellene erőltetni az alaplap érdekében. Esetleg érdekelhet eredeti töltő is a jelenlegi mellé. Ez esetleg lehet használt is.
-
havri1
félisten
Hali!
T400/500 esetére ezt találtam W10 és a Power Manager problémájára. Most telepítem..
Valakinek esetleg gyakorlati tapasztalat?
Működött jó ideje így, de ki kellett vennem az akksit, és azóta 100%-ig tölt, kellene valamit kezdenem.had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
1. get the latest power manager from Lenovo website
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
5. run it and you only need to install "compatibility administrator"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
7. on the right, right mouse click setup.exe and select "disable entry"
8. now you are on the way installing and using power manager
good luck! -
Francia91
veterán
Hát emberek, nem tudtam, hogy visszafogom sírni a T500-as szerelhetőségét...
A HP 8560W-hez képest sokkal egyszerűbben hozzáférek a hűtéshez -
peti_s
addikt
Üdv! A munkám miatt bizonyos feladatokhoz csak Windows 2000-t tudok használni, érdeklődni szeretnék hogy R60e-n, vagy T400-on, vagy X201-en megoldható-e a futtatása. Köszönöm előre is, üdv peti_s
-
Oscar
tag
Most, hogy így felpörgött ez a RAM kérdés, X220-ba milyen modulokat érdemes keresni, ha 2x8GB-ot szeretnék belerakni? Persze, jó ár, meg ami van, de kell figyelnem valamire?
-
dash17291
tag
Hmm, a T530-on még nem volt numpad. Hál' Istennek. Kár, hogy kevés ilyen eladó van. Ezek lennének jók nekem: 2392-6AU, 2392-ARU, 2392-6BU, 2392-65U, 2392-FJU, 2392-FHU.
-
kemotox
addikt
-
válasz
donjohnson #83868 üzenetére
Régi hsz,de nagyon hasznos!
2 órája próbálom megoldani a BT problémámat T510 és Win10 alatt,csak ezzel sikerült. Ahogy bekapcsoltam TPfancontrollal,egyből megjelent az eszközkezelőben is a Bluetooth.
És működik,egyből feldriverezte magát. -
dash17291
tag
Sziasztok!
A T520 család FHD változata gyárilag mind TN paneles? A régebbi modelleket nem látom az ltwbook-ban.
-
Tényleg. És ahogy nézem, az ugyanott kapható "nem-IPS" 1080p kijelzővel is mintha ugyanez lenne a helyzet.
Akkor passz, hagyom inkább az egészet."I found out one by one that you also need to order a different lid assembly and hinges along with the cable. This all ended up costing me more than it would have if I had chosen it when ordering."
-
Chaser
legenda
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #85855 üzenetére
A Value RAM-okkal (ezek a KVR... kezdetű típusmegjelölésű modulok) az a baj, hogy még akkor is lutri, hogy működnek-e Thinkpad-ben, amikor amúgy kétsoros modulokról van szó.
Mobilról nehezen tudnám most előkaparni, de többször összeírtunk több típust a fórumtopikban, amelyek viszont tuti jók. Este előkaparom a listát, ami nyilván nem teljes körű.
-
dugo_
veterán
válasz
#59070464 #85855 üzenetére
Várjál, mert a Kingston Value RAM típusokra (KVR jelölés) is érzékeny még az az évjárat. Nekem pl. nem ment a T500-ban egy KVR1333D3S9/4G modul.
Tim82 is írt erről.
Szerk.: Közben látom megtaláltad magadnak az infót.
-
törölt tag
Akkor marad a 220volt-ból a kit, ez a kétsoros. Májusban ingyenes Pickpack-al.Vagy nem. A spec sheet szerint egysoros. Bírom ezeket a webshopos képeket. Még jó, hogy megnéztem. Meg olvastam már olyat külföldi TP fórumon, hogy a Value RAM-okkal voltak gondok. És ez ráadásul az.
(#85854) fungi
Dehogyis, nincs szükségem rá. Nem tudom, a hátlapon a matrica írja. Ezért gondoltam, hogy van. Majd ha szétszedem, kiderül. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85850 üzenetére
Hát nézd, nekem 1600CL9-es ramjaim voltak először, azzal játszottam BF4-et, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K procival. Mikor megláttam, hogy ez a motor milyen szépen skálázódik ramra thief alatt, kidobtam a 4x4GB-omból a két 1600-asat, és gondoltam meglesem, mit megy a másik kitem 2133Mhz Cl11 időzítésén... Hát, igencsak érezhető volt, cseréltem is egyből a másik kitem is 2133-asokra. Iszonyat jó ár/értékű upgrade lett.
És ez eléggé ingame és realworld teszt.Szóval ésszel kell.
De asszem azt leszögezhetjük, hogy a kétmagos notikba kár azon izzadni, milyen ramok mennek mellé. -
Tikakukac
titán
Akkor nagyon ügyesek vagytok, az 5 játékos méréssel ki is átlagoljátok azt a kb. 1-t, amiben számítana a memória.
Így igaz. Ha a 11 játékból amiből áll a paletta összesen ha jó kedvem van, kijön 2 ami hajlandó akár elérni 10-15%-os diffit azért, mert veszel másfélszer drágább ramokat, akkor pontosan, ebből az lesz, hogy semmi értelme az egésznek, nyugodtan lehet elfelejteni a csoda ramot. Ja ez asztali, laptopnál nyugodtan felejthető, úgyis lefő az egész hamarabb, mint eljönne a memória sávszél limit és egyéb hülyeség.
Az ingame bench az ingame bench. Nem izé rész meg nem kézi irányítás. Ingame bench.
Cinebench alatt is remekül kijön, igen. Meg kijön 3DMark alatt is. Bizony. Úgy kijön minden, hogy a bench alatti +55%-os pontértékekből a 11 AAA játékra leátlagolva kijött 2-3fps. Ugyanez igaz a videovágásra amire van a gép használva. Pont annyira nem veszem észre, hogy szutyokra húzom a gépemet, mint amikor nem. Laptopnál pedig nyugodtan merem állítani, az életben nem fogod megmondani mikor mi van a gépben. Én sem tudom, szerintem még ha magam cserélem át akkor sem.
-
Chaser
legenda
ez oké, de notebooknál lepkefing cpu mellett olymind1'
ráadásul ha arról van szó 1333 vs 1600mhz pffffff
bika desktop i7 vagy i5 mellett oké, alkalmazástól függően, ott nem feltétlen mind1 1800 vs 2400mhz pl, de olyan egetverő marginális különbségek nem lehetnek, has tippre 10-15% max
szerk: dc mindenképp az igp miatt is
lehet megtaláloma fogymérőmet és megnézem 1 illetve 2 modullal a gépet, de sztem kb semmit nem eszik
régi nb-k ettek 1-2w-ot, de soknál még ott sem volt borda, azok tényleg forróak voltak, nem melegek, mindezt desktop házban ami bőven szellőzik -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85843 üzenetére
"5 kör megy le, legalább 5 játékkal és csakis olyanokban ami ingame benchet futtat"
Akkor nagyon ügyesek vagytok, az 5 játékos méréssel ki is átlagoljátok azt a kb. 1-t, amiben számítana a memória. Taps.
Ez pedig szerintem a képen éppen eléggé ingame, a "Welcome to the jungle" pálya elején található a vonatos rész előtt, bárki bármikor odasétálhat, remek CPU bench amúgy.
A Battlefiled 4 Frostbite motorja is épp ilyen csak abban mérni nem lehet a játék jellege miatt, de pl. ugyanazon motor Thief alatt mérhetően szépen skálázódik ramokkal. De az nekem nincs meg mérni.
Meg a mostani asztali hatmagosomon is remekül meg lehet mérni Cinebench alatt, nagyon nem 0,2%-ok a difi egy kihegyezett és egy ki nem hegyezett memóriarendszerű beállítás között. Pedig ott 3 ramcsatorna is befigyel, nem csak 2. És ez csak azok a programok, amikkel személyesen van tapasztalatom, és látom a difit.
(#85844) NewmanHD: De, 1,5V a standard. Hint: P=U×I
-
Tikakukac
titán
Visszabújok: ha ilyet mérünk akkor 5 kör megy le, legalább 5 játékkal és csakis olyanokban ami ingame benchet futtat, elkerülve, hogy valami máshogy megy végbe.
Hogy egy olyan játék, ami egy kényszerfejlesztett hardverzabálóka volt 0. day korától valamint egy bench mit tud engem nem érdekel. Meg úgy mást sem kéne szerintem.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85836 üzenetére
A hőmérőm alapján 35 fok a gép a hátsó ram alatt, 34 az SSD alatt, és 30-33 a többi részen, netezés közben.
Nem mondtam én semmi paksot, de hogy azért nem elhanyagolható tényezők a ramok.
(#85838) Chaser: Az SSD-m hűvös, 36-40 fok között szokott lenni, most éppen 38 fok. (Samu 840 Pro 128GB). Fogyimérő van, de majd kukac megméri.
Nekem kis étvágyú moduljaim vannak, ezzel nagy difi nem lenne szerintem.
(#85839) Tikakukac: Javaslom bújj még kicsit vissza a laborba azzal az 1FPS-el meg 0,2%-al. Nem egy helyzetben hoz ennél sokkal többet is a gyorsabb ram: [link].
Persze, kétmagos noti-proci mellé kár erőltetni a gyorsabbat ez tény. Szóval az utolsó mondatod osztom.
-
Üdv!
Szerintetek T540p-be utólag lehet rakni 1080p-s IPS kijelzőt?
Itt néztem, és utánaolvasva kellene hozzá még egy ilyen kábel: 04X5540 -
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85837 üzenetére
Tanács, csak, hogy ne nagyon menjen rá a fél napod a keresgélésre: szerezz olyan ramot, amit kapsz jó áron és ennyi volt. Az asztalimban lehet játszani a ramokkal, 10k-val fizettem többet értük, a teljesítmény olykor a mágikus 1fps-t is eléri, vágásnál akár 0,2%-ot is hozhat. Ne foglalkozz időzítésekkel meg egyebekkel, vegyél jó áron, maradékot fagyira és boldog is leszel.
-
Chaser
legenda
melegszik az oké, az ssd-m 50 fok szokott lenni
fogyaszt max 3w-ot és sokkal nagyobb a hőleadó felülete
a ramnak mekkora?ha van fogymérőd kösd rá, nézd meg 1 modullal majd kettővel, ha nem tévedek nagyot semmi változást nem fogsz látni
wifi modul az tud zabbantani pl ha messze van a routertől és erőlködnie kell, olyannal már találkoztam párszor, amikor kérdőjel volt mért nagyon kicsi az üzemidő -
törölt tag
Valahol meglepő, de elfogadom. Bizonyára igaz ez az 1600 MHz-es memóriákra is. Vélhetően akkor az is CL7-en működik 1066 MHz-en.Bár ahogy elnézem az X220 processzorai is "csak" 1333 Mhz-es memóriákat fogyasztanak. 30-tól pedig nem érdekelnek a TP-ek. Vadászok 1333/C9-es RAM-okra.
-
Tikakukac
titán
Ez van sajnos az én bajaim ilyenek. De majd bedugom a fogyimérőt, rápukkantunk (asszem most 18 gépből lehet csemegézni) mert gondolom azért csak ember vagy, ergo azért nem 1 fokot érzel meg, tehát csak el kéne fütölnie annak a modulnak 1-2 wattocskát. Ami azt jelentené egy újabb gépben, hogy rádobsz 30%-ot az összfogyasztásra, az nice. Amit te érzel az a kretén elhelyezés, nem az, hogy Paks3 indulna be 2 modullal.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #85834 üzenetére
Aha, hogyne. Ram nélkül hideg volt a T420-am alja, rammal hirtelen úgy megváltozott a "termodinaika", hogy jól meleg lett alul, pedig elég kis étkű ramot raktam bele. Véletlenül sem a ram fűtött be oda, áhh, dehogy....
Bocs, ha neked innen következtetés levonásához labor kell, az legyen a te bajod. -
Tikakukac
titán
Amennyiben van egy laborod, és érdekelnek ezred wattok meg ezred fokok, akkor valóban lehet jelentősége.
Ha laptopba dugod, akkor nincs, ne toljunk ilyen szövegeket, mert ez is úgy fog terjedni, mint a tripla árú szépre festett ramok, amiket beletesznek az észkombájnok a laptopba, hogy na majd most oda fog tenni rendesen.
Általánosban az ilyenekről: a tényleges tuning, 1600-ról 2400-ra, csak 1 időzítéssel fentebb lépve játékokban szinte mérhetetlen. Na akkor lehet gondolkozni mi értelme van laptopnál.
ahol egyedül a memória a hőtermelő kütyü
Igen
Megmondja a RAM a fizikának: na hallod ám te gonosz meleg ami jössz a többi komponensből! Te ide nem jössz be, innen csak én tolhatom ki a meleget! Engedelmeskedik is neki a termodinamika és innentől kezdve elhagyja a tudományt és átlép Narniába. Mi sem ezybb
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #85831 üzenetére
Ha kb. semmit nem fogyasztana, nem lehetne a ramos ablak alatt tojást sütni főleg korai DDR3-as gépek alján, ahol egyedül a memória a hőtermelő kütyü.
(#85832) NewmanHD: Bármilyen meglepő, az adott memória SPD-jébe programozott, 1066Mhz-hez tartozó időzítését fogja használni. Ez a legtöbbször CL7 az 1333-on CL9-es moduloknál.
-
törölt tag
Ok.
Akkor még egy kérdés. Korábban már érintve volt a dolog, de érdemi beszélgetés nem történt annak kapcsán, hogy mi van akkor, ha az 1066 MHz-t támogató processzor helyett 1333 MHz-es memóriák kerülnek a gépbe? Azt tudom, hogy mehet bele, de mi a helyzet az időzétésekkel? Ha az 1066 MHz-es CL7-en megy zömében, az 1333 MHz-es általában CL9-en, akkor az 1333 MHz-es memóriák levezérelve 1066 MHz-en fognak futni, de vajon milyen időzízéssel? Azok maradnak CL9-en? A BIOS-ban nem láttam beállításokat memória időzítésre.
-
törölt tag
Ha már memóriáról van szó, én is feltennék egy kérdést ezzel és fogyasztással kapcsolatban. A napokban nézegetem az aprót, és annak ellenére, hogy jelenleg látszólag elég az 1x2GB az X200-ban, gondolkoztam a 4 GB-on, mert annyira olcsó. A dual channel miatt érdemes lenne 2x2 GB-t levadászni, vagy a fogyasztás miatt inkább 1x4 GB-t? 8 GB sosem lesz benne, tehát a bővíthetőség nem lesz előny az 1x4 GB-os opció mellett.
A WWAN-ra sosem lesz szükségem, így ki fogom szerelni a billentyűzet alól. A fogyasztásra lehet ez hatással? Vagy ha nem működik nem is fogyaszt?
-
rgeorge
addikt
Szerintetek érdemes 4x4GB helyett 2x8GB memóriát tenni a gépbe? Melegedés (2x annyi modul + a vezérlő is többet dolgozik?)?
-
-
Oscar
tag
Van valakinek tapasztalata az X220-as fingerprint readerének a működésével kapcsolatosan Win10 környezetben? Köszi
-
dugo_
veterán
válasz
qwertly #85822 üzenetére
Bele lehet rakni nagyobb felbontást, csak a 30 pines CCFL világításos panelokból kell szemezgetni: TFT display - Thinkwiki
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Be tört lcd panelnek eltudtam olvasni az adatait aida64 programmal ezek: Lenovo LTN141W1-L05 képernyő azonositó: LEN4031 gyártó: LTN141W1-L05.Sajnos ez nem ledes ahogy kibogarásztam és a felbontása csak 1280×800 ebbe nem lehet beletenni a jobbik panelt 1440x900 felbontásút.Ha lehet akkor milyet keresek mert már a "rosszaik" is ha újonnan vesszük 25-30 ezer között mozog.Nézegettem a veterán ott árulnak teljesen halott T400 notikat de ott nagyon lutri,hogy milyen a panel és,hogy egyáltalán működik-e?Az aksi is halott program szerint Sanyo és 70% elhasználódás,talán a legkisebb gond a hiányzó Ó betű a billentyűzetről. -
kispapp87
csendes tag
Sziasztok!
Van egy T430s-em. Az elmúlt időszakban a kijelző színével vannak problémáim. Korábban egyik pillanatról a másikra túlszaturált lett a kép. Újraindítás megoldotta a problémát. Az utóbbi napokban pedig a sötét színeket nem jeleníti meg normálisan. Mivel saját fényképezővel készült képeknél vettem észre, először azt hittem, hogy a fényképezőm fog behalni. De facebook-on az összes képnél színprobléma volt.
Képmetszővel kivágtam egy képet, itt látszik, hogy miről is van szó.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Köszi előre is,
üdv
Gábor -
Sziasztok,
Másodjára járok úgy, hogy a hangszóróm kis külső behatásra(gép felemelése, csuklórész enyhébb megnyomása) teljesen elhallgat, és elkezd kattogni.. ha utána mozgatom a gépet visszajön a hang. Pár hónapos x1 carbon 3gen. Legutóbb kicserélték benne mind2 hangszórót, utána kb másfél hónapig tökéletes volt, ma megint észrevettem. Valami ötlet mi csinálhatja? ennyire gyenge minőségű lenne a hangszórókábel, vagy csati benne? -
Tim82
félisten
válasz
kemotox #85816 üzenetére
Lenovo Thinkpad T420/T420i Hardware Maintenance Manual (direktlink, pdf, kattintásra letölti), doksi saját oldalszámozása szerinti 97-100. oldal érdekelhet Téged kifejezetten.
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
T420-am elkezdett villogni. Elvileg jó eséllyel csak az LCD csatiját kell megigazítani. Tudna valaki valami kis leírást vagy videót vagy bármit linkelni, ami alapján meg tudnám csinálni a dolgot? Épkézláb dolgot még nem találtam. A kijelzőt magát már sikerült kiszednem, viszont nem tudom, hogy hova megy a csati az alaplapon.
Köszi. -
sss
őstag
Üdv,
Rendelnék X61s-be ventillátort, ilyet találtam a lenovo service parts doksiban:
Fan assembly, Low Voltage
7667-All
FRU: 42X3804A 7667 a type number eleje lenne ugye? Gondolom igen, de mivel heteket kell várni rá, ezért örülnék egy megerősítésnek.
@Tim82: köszönöm
-
dash17291
tag
válasz
Mohhoj1986 #85802 üzenetére
Ha a partslookup-ba írsz P/N -t és kibogarászod a billentyűzetet, akkor írja utána, hogy CHI vagy LTN vagy SRX. Egy T430-nál néztem.
-
dash17291
tag
válasz
Mohhoj1986 #85802 üzenetére
-
dugo_
veterán
-
Dio111
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék ha tud valaki.
Eltört az SL300 as thinkpadom zsanérja de nem találok sehol sem illetve a fru számát seElőre is köszi Dió
-
Feenyx
aktív tag
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok! Azt nem tudja véletlen vki hogy a mai thinkpad-ekbe is 3 féle billzetet használnak, vagy erről már leszoktak? Gondolok itt pl. egy T450-re vagy X250-re. Ezekből is kilehet fogni jó NMB-t meg Chiconyt is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Magisk
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest