- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Most, hogy írod újratelepítettem
Más: ez de frankó -
MrSealRD
veterán
A szagot egyébként az Mg váz "ereszti". Amikor szétkaptam anno a T61-et megvizsgáltam, mert azt hittem valami istállóból szedték a gépet. De nem. Ez ilyen.
-
HSM
félisten
válasz
jjeahh #84775 üzenetére
Enyém is jelegzetesen "Thinkpad szagú" vot, amikor megvettem, T410 és a T420 is. Mindkettőt keveset használt állapotban vettem, 3 évesen. Egy év után kb. elmúlt mindkettőnél.
Bár a TPFancontrollal jó vigyázni, én T420-on inkább a gyárin hagyom, vagy csak kicsit veszek belőle vissza, mert amúgy gyárilag mást is figyel a vezérlés ahogy néztem, nem csak a procit, és van egy gyanúm, hogy a procit hűvösen tarva is tud belül másnak melege lenni.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84790 üzenetére
nézd meg kompatibilis-e 8560/70 billzetekkel
bár alátámasztás sem mindegy, ezekben konkrétan az egész billzet alatt van egy magnesium ötvezet (?) lap, a kicsiknél is
külsőre szubjektív kinek mi jön be, nekem mindkettő
anno pont azért kezdtem tp-vel, mert feketét akartam zöld ledekkelés még ma is olyanom lenne, ha....de ez már nem az a tp
viszont a 8540-ben ha sikerül a vezérlőpanel ledjeit zöldre cxserélni és az isd-t áthackelem tp-re akkor na...
nekem személy szerint a 40-es eb vonal sokkal jobban bejön, 60/70 már nem annyira, de az utódok meg már izék, 60/70 kényes, 40.-es vonal a tank, 60/70 könnyített de modern harcijármű
egyébként tömegre egy 8540 és 60 majdnem ugyanaz grammra, akku miatt nehezebb a 8540, elég brutál magnesium váza van belülről és hűtője is az, nem egészen értem mégis hogy egyezik a 8560 tömegével, bár valszeg pont a billzet merevítés lehet az oka, 40-esben az nincs, de mondjuk nem is kell -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84788 üzenetére
nem tudom melyik probook, de olyan nem is járt nálam, sztem nem is fog
amit szeretek az új elitebookokban, letisztultak, nagyon könnyen szerelhetőek, touchpad fenomenálisan jó - cserébe viszont a stick értelmetlen, van, de nincs hozzá középső gomb- dedikált gombok calculatornak v explorernek, hangnémítás, wifi...ez nagy hülyeség
, ezt nem szeretem, viszont tényleg minőségi hatása van, full alu ház, fedlap, macbook feeling, kicsiknél ami bajos az ips kijelző ugye, szóval akinek ez fontos mint nekem is nem választja, tn ami bennük van azért annyira nem gáz, de tényleg csak arra használom én is ha nagyon kell nézni valamit, egyébként meg htpc
kis szépség
volt x220-am ips-sel, semmi bajom nem volt vele, az teljesen más világ, mivel igazából nem használtam ki így ment is tovább, mindkettőt ugyanúgy megvenném most is ha nem lenne és kellene kis gép -
Chaser
legenda
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Chaser #84774 üzenetére
Én se úgy értettem, hogy a TP-ben lévő TN milyen faszányos lenne. Viszont tényleg IPS lenne a cél.
A szigetes billel alapvető gondod van, vagy a HP nem tudta szerinted jól megoldani? Tesztekben azért többnyire dicsérik/erős közepesnek mondják.(#84775) jjeahh
X200-nak is volt némi szaga, de én szerettem. -
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #84780 üzenetére
A T400-as laposnak semmi szaga nem volt. A családban van T60-as, T61-es is. A T60 szintén szagtalan még terhelés mellett is. A T61-es már rendesen ontja azt a fura szagot. De a T420 először rendesen megijesztett. Olyan volt, mintha égne valami a gép belsejében. Aztán nemrég kipucoltam, kapott friss pasztát és most is jelen van ez a fura "égett" szag, de sokkal kevésbé.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, nektek is büdös a thinkpadetek?
Amióta megvettem a t520-at, lassan fél éve enyhén égett bakelitszagot áraszt, különösen akkor ha a tpfancontrol legalább 60 fokot mutat... gondolom ez nem normális, bár még nem lett baja
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84764 üzenetére
tpben sincs jobb kijelző csak ha ips-sel veszed vagy utólag raksz bele, nyilvan nem adják ingyen
mint gép korrekt 2560/70, szigetes billzet nekem nem jön be, repedni ezeken nem repwd semmi, szerelni még gyerekjáték
msatat nem tudják, boot szinten biztos nem de asszem egyébként sem -
Zsolt1
tag
válasz
metal01 #84768 üzenetére
A kis gumiharang feletti fehérre gondoltam: kép Sajnos ez nem akar visszapattanni határozott nyomásra se
(#84772) Tubi2
Igen, az előző hszmben igazából ezt akartam megkérdezni, hogy merre kell hozzá nyomni/pattintani, hogy lejöjjön? Nem merem erőltetni, mert most ez így ha szarul is, de működik és inkább nem töröm el feleslegesen. -
Tubi2
senior tag
Retro kérdés: használt valaki T43(p)-on Vistát? Van valamilyen tapasztalat XP-hez képest? (2GB, M780)
Tudom, tudom, a világ legrosszabb rendszere, szar meg minden. Tudom, tudom...(irónia)
-
bluekoli
tag
Ma délután raktak a laptopsystem-nél egy USB 3.0 kártyát (2 slot-os) az Express Card slotba, de egyelőre nem nagyon működik. Kaptam egz CD-t is a driverrel, azt feltelepítettem, de semmi. Amikor bedugok egy pendrivot, akkor a pendrive egyszer felvillan, de utána semmi. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Laptop: Lenovo T420
-
Zsolt1
tag
válasz
Chaser #84761 üzenetére
Délután óta nem jutottam előrébb (nem foglalkoztam ezzel), de most újraolvastam, amit én írtam és szerintem hülyeséget mondtam, mert a billentyű alá nézve látom, hogy ott van alatta a kis fehér rugó(szerűség) és nincs eltörve csak ki van akadva az első két kis fém kampóból, ami a második képen is látszik. Merre próbáljam mozgatni, hogy visszaakadjon?
A videókban amiket néztem az elmúlt negyed órában láttam, hogy simán benyúlnak alá és felpattintják a billentyűt. Ez ennél a típusnál is így működik? Egyelőre nem mertem erőltetni, mert hátha még sincs eltörve és vissza lehetne nyomkodni. -
fi:zi'k
nagyúr
Rég jártam erre.
X220 - X230 - 2570p tekintetében van vkinek közvetlen összehasonlítási alapja? Mondjuk a HP lehet kiesik a gyenge kijelző miatt eleve. -
Chaser
legenda
válasz
Zsolt1 #84756 üzenetére
csinálj képet másik gomb mechanikájáról, vkinek biztos akad
nekem 3 billzetem van bontásra más mechanikákkal, ált-ban csak space és pad gomb defektes, van köztük új
is, akár cserélheted magyar ékezetesre ishányféle mechanikás volt ezekből? van egy német billzetem de egyik mechanikája se jó hozzá...
szerk: metal01 eddig ilyen azért nem volt, lehet megkeverte a hp rendszere
de az elitebook osd tp-n az tényleg vicces
majd printscreenelem, de lehet osd nem látszik rajta, akkor marad fénykép
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
A vaterán vettem nagyon olcsón egy T420-at és az a betű törött (a hirdetésben nem írták) a billentyűzeten. Kép1 kép2. Lehet ezzel még valamit kezdeni, vagy az egész billentyűzetet cserélni kell majd? Kár lenne érte, mert még kifényesedve is alig van illetve ha lenyomom a billentyűt, akkor érzékeli. Előre is köszönöm a segítséget!Még egy kérdés: csukott állapotban a kijelzőnek stabilan kéne maradnia vagy normális ha kicsit "döcög"? (Pár millimétert mozog le-fel.)
-
Chaser
legenda
-
levente88
csendes tag
válasz
metal01 #84748 üzenetére
Sikerult a pastazas, most a chromenal (par fullel nyitva) + win frissites 55fok 3500rpm aida szerint. Ezelott ez 80fok es 4500rpm volt. A wint is ujrarakom es lenovo support cuccokat teszek fel ra, mert a hiba meg mindig letezik
Hol ujraindul 1038 blue screen hibaval, hol az a windows kerneles dolog van ..
-
HARholio
csendes tag
válasz
MrSealRD #84747 üzenetére
Amennyiben fent van a Lenovo power management driver, akkor registryből szabályozható a dolog:
El kell navigálni a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Lenovo\PWRMGRV\Data kulcshoz, ez alatt a ChargeStartControl és ChargeStartPercentage értékeket az alsó, a ChargeStopControl és ChargeStopPercentage értékeket a felső határértékre állítani.
Sajnos csak egy újraindítás után állnak be ezek az értékek, de legalább működik.Ami a kompatibilitást illeti, nekem összejött az upgrade T520-on és X201-en is.
Megoldhatatlan problémával nem találkoztam, inkább csak bosszantó dolgokkal (Power managert leszedte, Fn-F5 a menü helyett direktben a WIFI-t kapcsolgatja). -
metal01
őstag
-
T420-on hibamentes a w10? Merjek frissíteni?
-
metal01
őstag
Hajaj. Annyira én sem. 1.37-en voltam. Az 1600-on használta a RAM-okat, jó volt minden. Az 1.46 a dokkal nem volt kibékülve. Gondoltam felteszem az 1.48-at, kipróbálom. És maradt is, mert azt az egy sort nem olvastam el az update előtt, hogy nincs downgrade
De nem baj, szerencsére működik rendben minden. (Kopp-kopp...)
-
törölt tag
Üdv!
Thinkpad T540P milyen minőségű laptop egy Dell E6440-hez képest? Mennyire van egyben? Vannak esetleg ismert hibái, betegségei?
Köszönöm előre is a választ!
-
Pszihonaranc
senior tag
(#84696) metal01
(#84697) stp1dhKöszi! Frissítések folyamatosan jönnek, bios frissítést meg hagyom.
-
levente88
csendes tag
válasz
metal01 #84736 üzenetére
Szetszedtem delelott, a venti elegge poros volt, kifujtam, de pasztam nem volt, szoval holnap jon a kovetkezo kor. Viszont elobb is volt ez az elfekededes, de nem minden esetben kapcsol ki a gep, hanem valamikor visszater egy oylan hibaval h az nvidia illesztoprogram nem valaszolt de a windows helyreallitotta ... a legfrissebb driver van font pedig. Lehet h alaplap vagy vidikartya haldoklik ?
-
metal01
őstag
válasz
levente88 #84730 üzenetére
Mikor volt pasztázva? Lehet, hogy egy kipucolás + MX-4 jól jönne neki. A Win update fullra hajtja a gépet. Simán lehet 70-80 fok is közben a proci. Meg a RAM-ot is fogja.
Szerk.: A TPFC-t neked kell kitapasztalnod, hogy hogy konfigolod. Függ a procitól, hogy mennyire fűt, a venti zajosságától, felhasználási szokásaidtól (mennyire, hogy hajtod a gépet), stb...
-
dugo_
veterán
válasz
levente88 #84730 üzenetére
A TPFC-t be kell konfigolni először.
Nyitsz mondjuk egy Aida64-et, egy RealTemp-et és egy CoreTemp-et (én ezt a hármat találtam a legpontosabbnak), majd ráeresztesz valami stressztesztet a rendszerre.
Ha beállt a rendszer, akkor megnézed mit mutat a TPFC, az eltérést pedig beírod az ini végű fájlba:
// calculating Highest Temp with:
// temperature of sensor no. = real temp minus SensorOffsetno.
// Default SensorOffset1-12=0 , Capital O in SensorOffset,
// to activate delete slashes '//',
// Negative SensorOffsetno. values increase temperature values.
// Berechnung von Highest Temp mit:
// Temperatur des Sensor Nr. = reale Temp minus SensorOffsetnr.
// Default: SensorOffset1-12=0 , Grosses O in SensorOffsetnr.
// zum Aktivieren Schrägstriche '//' löschen,
// Negative SensorOffsetnr-Werte erhöhen den Temperaturwert.
SensorOffset1=4
//SensorOffset2=20
//SensorOffset3=0
SensorOffset4=-2
//SensorOffset5=1
//SensorOffset6=5
//SensorOffset7=5
//SensorOffset8=4
//SensorOffset9=3
//SensorOffset10=2
//SensorOffset11=1
//SensorOffset12=5 -
MrSealRD
veterán
T420 modbios 1.46-hoz:
Itt van egy pipás lista ami tartalmazza milyen extrákat ad a géphez. (Tudom német az egész de szerintem jól lehet következtetni.) Ezen kívül érdemes odafigyelni, hogy ami ezen az oldalon van link az mutat a megfelelő változatra. Sajnos van több is. Utóbbi tartalmazza a v2170-es vbios-t is illetve aktiválja a hardveres AES modult is. De nekem sikerült belefutni egy olyanba ami pár hónappal korábbi és szintén 1.46-os verziószámmal fut. Csak hiányzik belőle a fenti két feature.
Ezen kívül itt láthattok képernyőképeket a BIOS felületéről. Az Advanced menüpontot ajánlanám mindenki figyelmébe. Annyi beállítási lehetőség van, hogy totál dzsungel az egész.Tehát az alábbi elnevezésű modbios-t szerintem érdemes hanyagolni:
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_SpeedoEzt érdemes feltenni:
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo_AES_vBios-2170----------------------------------------------------------------------------------
Több helyen feszegetik az Ivy Bridge alapú 3. generáció i3/i5/i7 processzorok használatát. Elméletileg a coreboot adhat rá lehetőséget de még nem sikerült rábukkanom legalább egy gyakorlati megvalósításra. -
Ed_007
aktív tag
W500-ba szeretnék SSD-t tenni. Az eredeti merevlemez (specifikáció alapján) normál SATA-s, viszont ilyen SSD-t nem találok.
Hogyan lehetne megkerülni az eltérő csatlakozókat (van pl. SATA/SATA2 illetsző, vagy ezek egyformák, csak a sebességben különböznek)?
Elnézést a láma kérdésért... -
-
szaszyka
senior tag
Bocsánat, összekevertem a kettőt. Ritkán használom
84720: Én egy X220-at használok 2-3 hónapja, előtte egy SL510 volt 6 évig. Otthonra használom netezni, gyerek néz rajta mesét, néha játék (ets2) , egyébként semmi különös. Ha maxon megy a proci, elég hamar eléri a gép a 95-96 fokot, illetve a kicsi gépház és hűtő miatt hamar àtmelegszik, de egyébként semmi probléma vele. Én szeretem, nem vennék Thinkpad-en kivul mást, mondjuk az ujakat nem ismerem, és kicsit elfogult is vagyok -
LattilaX
tag
Sziasztok kedves fórumtársak
Megszeretném kérdezni hogy ki milyen Thinkpadet használ ?és mire ?mennyire van vele megelégedve? akar e a közeljövőben váltani róla?
Előre is köszönöm további jó fórumozást! -
winhate
őstag
Sziasztok
T420 trackpoint -ot ki lehet valahol kapcsolni ?
(bugzik rendesen)koszi elore is a segitseget
-
Tikakukac
titán
válasz
levente88 #84711 üzenetére
Hát ezüstös csodát ne. Leszedhetetlen.
MX-2, MX-4 olcsó és sokat ad. Kolléga gépét megtoltuk a legdrágább/legjobb még nem fém pasztával ami emlékeim szerint 3-szor drágább az MX-4-nél és prociban elértünk vele 0 fokot, max a szobák diffijét dolgozta le. Szóval túl van ez specelve. Asztali más ott kupak delid után én is fémezni fogok, de az más.
-
levente88
csendes tag
Pastat mivel lehet leszedni, valami alkohollal ?
-
LattilaX
tag
T400 -ast szabad még venni ? vagy t420? netezesre kell .
-
szaszyka
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest