- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #83599 üzenetére
Köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #83597 üzenetére
Nem csak ott, thinkpads.com-on is, ott finoman jelezték, hogy csináljam meg rendesen a leragasztást.
Azóta jó is, újraindítás után sem tűnik el a wifi. Mind a 20., mind az 51. pint leragasztottam, elvileg az 51. pin kell a BT rész működéséhez, de azt még nem sikerült megoldanom.
Csak hogy itt is meglegyen az utókornak: mini PCI-e wifi WLAN WWAN modulok lábkiosztása.
Ami egyébként tökre jó a 7260AC-ben az N6205-höz képest (a még ugyanazzal a routerrel is picivel jobb sebesség mellett) az az, hogy azonnal elmegy vele sleepbe az X220, ha lecsukom a fedelet; N6205-nél úgy 15-20 másodpercig gondolkodik, pörgeti egy kicsit a ventit és utána alszik el.
Kíváncsi leszek, hogy egy ugyanilyen adapter hogyan viselkedne egy Linuxos gépben - az X201-ben is kellene cserélni, ha már lassan átállok az itthoni hálózatban az AC-s eszközök használatára.
-
donjohnson
addikt
ez a pin 51-es dolog vajon mi lehet? azt is le kell takarni?
itt az az utolsó: hsz"About a year ago I bought a AC7260 card for my Sony Vaio VPC-CA. Like most posters on this thread I had no joy getting the bluetooth to work.
Last week I noticed that some people were able to use this card by insulating "Pin 51" which allowed the bluetooth to work.
Anyhow I decided to try it, and it works.
Pin 51 is the last contact on the far right of the strip when viewing the side of the of the card that contains the antenna connections.
I hope this helps some other people."meg látom reddit-en is írtál, oda csak válaszolnak majd.
-
soldi3r
veterán
Felig meddig meglett az M4600 utod egy be nem tervezett W530 szemelyeben.
Igaz eredetileg az X200-at indultam lecserelni egy X240-re, ami igy fel ora hasznalat utan meg mindig nem tetszik, ugyhogy ez helyett inkabb jon egy 2570p. Ez a touchpad megszokhatatlan, a gep tobbi reszevel mar kibekulnek. Az 50-es szeriat valaki probalta? -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #83591 üzenetére
Hogy gyárilag mennyire volt opció az X230 életpályája elején, azt nem tudom, de megjelent olyan BIOS frissítés 2013-ban, amelyikkel már támogatja.
Az ötlet nem az enyém, elég sok X220-szal, T420-szal, sőt X200-zal is megcsinálták a 7260AC-re upgrade-t (valahol még egy T60-nal is olvastam példát). Biztos vagyok abban is, hogy írtam már róla a topikban.
Viszont sajnos nekem egyelőre csak akkor működik (de akkor stabilan), ha eleve úgy kapcsolom be a gépet, hogy az FPR-t használom a bekapcsoláshoz. Ha újraindítok és csak a Windows-ba bejelentkezéshez használom az FPR-t, akkor mintha nem is lenne bent wifikártya az X220-ban, még az Eszközkezelőben sincsen nyoma. Erre esetleg valakinek ötlet?
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Véleményre/ajánlásra lenne szükségem. Billentyűzetet szeretnék javítani, pontosabban pótolni 2 hiányzó billentyűt. Mivel nincsenek a billentyűzeten az eredeti gumiharangok, amiket a billentyűvel lenyomok(nem tudom a pontos nevét), ezért azt is pótolnom kellene. Az érdekelne, hogy mivel érdemes ráragasztani a panelre ezt a gumiharangot? Pillanatragasztóra gondoltam, vagy kétoldali ragasztószalagra, csak ne mtudom, hogy azok károsítanák-e esetleg az érzékelőfeületet, vagy egyáltalán mit érdemes használni hozzá? Ha valakinek van valami ötlete, azt szívesen fogadom, köszönöm
-
Tim82
félisten
A mókás az, hogy ha újraindítom a notit, akkor a következő bootnál a Windows nem látja, hogy egyáltalán benne van a 7260AC (most mint wifikártyát értem, a BT-vel nem foglalkozom már).
Ha kikapcsolom, majd újra be, akkor igen. A 20. pint lefedtem (jobb híján most alkoholos permanens filccel, nincs itthon körömlakk és nem tudok elég kicsire vágni szigetelőszalagot a lefedéshez).
-
Tim82
félisten
eBay-ről rendeltem egy Intel 7260AC (egészen pontosan 7260HMW) kártyát az X220-ba. Ma jött meg, beszereltem, próbálom működésre bírni.
A wifit még lehet is, bár azt is többszöri nekifutásra: az X230 driverei között talált Lenovo driver nem volt stabil, volt, hogy újraindítás után úgy döntött a Windows, hogy akkor ő egyáltalán nem látja a 7260AC-t. Egyelőre az Intel oldaláról feltett Windows 7 driver jónak tűnik.
A bluetooth beüzemelése viszont egyáltalán nem megy. Ha benthagyom az eredeti Broadcom BT daughter card-ot, csak letiltom az Eszközkezelőben, az Intel BT driver ugyan települ, de nem hajlandó utána elindítani a Windows a 7260AC BT részét. Az Fn + F5 természetesen csak a Broadcom-ot hajlandó ki-be kapcsolni, hiába van az letiltva. Ha kiveszem a Broadcom-ot és utána próbálkozom az Intel driver telepítésével, a driver ugyan települ, de utána egyrészt sem az Fn + F5 kombó nem hoz fel BT ki-bekapcsolás opciót, sem az Eszközkezelőben sem látszik BT eszköz.
Kár, mert örültem volna a BT 4.0-nak (a Broadcom drivere szerintem szarul van megírva, bizonyos idő elteltével el-el dobja a BT-s eszközöket, legyen szó Thinkpad BT egérről, Arctic headsetről és hangszóróról). A vége az lesz, hogy egy X230-ba való BT 4.0-ás daughter card-ot.
-
Tim82
félisten
Megoldási tipp #1 -> eredmények: [link] [link] [link]
Megoldási tipp #2.
Összefoglalva: nincs univerzális megoldás, kísérletezni lehet ezekkel persze. Nálam külső hangkártyával volt ilyen, a belsőt nem használom, ott az #1 + Foobar2000 buffer érték változtatása oldotta meg (X220 / Win 7/Steinberg UR12) alatt.
SEO: DPC latency, "pattog a hang", "döccen a hang", "kihagy a hang", Thinkpad, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10.
-
Az-X
őstag
Némi kiegészítés: simán zenehallgatás közben is jelentkezik.
-
Az-X
őstag
Üdv!
X220-on Win10 telepítése óta filmnézés közben néha-néha megdöccen a hang. Rottyan egyet, vagy nem tudom hogy fogalmazzak
Csinálja ezt a beépített hangszóróval, a fülessel és a DP kimeneten is. Valaki találkozott ilyennel? Van rá megoldás?
Emlékeim szerint Win8-cal nem csinálta ezt.
-
donjohnson
addikt
kijött a 2.22-es bios T540p-re, ha esetleg valakit érint.
-
Tikakukac
titán
-
Dhampir
félisten
válasz
rgeorge #83573 üzenetére
Az Alohaba nem szabad vinni, a Smartservice-be kellett volna.
(#83576) mobal
A kinézete lehet, hogy olyan, de az alja megkapta a magnézium-vázat.
(#83575) westlake
Ezt jó tudni, bár az a kérdés, hogy mikori gyártási dátumból származott a hibás széria. Lehetséges, hogy időközben, utóbb már javították.
(#83574) donjohnson
Hosszabb ideig szimpla HD-felbontású notim volt, egyszerű feladatokra megfelelt. A PC monitorom felbontása 1024x768 volt.
-
No.01
addikt
Koszonom mindenkinek az elrettentest
Nekem a leirtak ill amiket ossze tudtam kaparni a kulfoldi oldalakrol az boven eleg volt ahhoz, h inkabb v.mi mas fele kezdjek keresgelni. Kozben az is kiderult, h ez mar egy hivatalosan nem is nagyon forgalmazott tipus avgy hivhatom kifutonak is. 2 dolgo tetszett meg: a hiresen jol hasznalhato hattervilagitasos billentyuzet es meg kellemesebb ar (tovabba, h nem kell mindenfele soha ki nem hasznalt dedikalt videokartyaert fizetni)
Orulok, h nem kezdtetek reszlehajloan dicserni. Tenyleg nagyon halas vagyok!
-
rgeorge
addikt
válasz
Dhampir #83571 üzenetére
T540p-ről már korábban is írtam, nem volt pozitív a benyomásom. Azóta azzal a példánnyal más is történt: nem töltött, akkuval nem lehetett bekapcsolni, alaplapcsere lett a vége. Aloha javította: elnyírtak egy kábelt összeszereléskor, így egy új bill. is került a gépbe.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #83568 üzenetére
Azért az kevés lesz szerintem. Némi időtállóság nem árt.
Egyébként a tegnapi dilemmám eldőlt. Nem tartom meg a T530-at ugyanis 150K lett volna az "ára".
Így most T420 vagy T420s típust próbálok meg vadászni. Az 's' felé jobban hajlok. Tetszik a portok elrendezése. Viszont kicsit tartok attól, hogy max 6 cellás akkut lehet bele tenni.
Ha a könnyítésből adódó fizikai különbségeket most nem nézem, akkor van valami egyéb különbség a két típus között? -
westlake
félisten
A legjobb választás, ha például melegen akarsz valamit tartani, amit előtte ráteszel a gépre. Nem kicsit elkúrt tervezés. Nyilván nem számít igazából, hogy milyen meleg a gép, de én dolgoztatok egy ilyet is (összecsukva) és irracionálisan melegebb az egész gép a többi modellhez képest. Más negatívumot nem nagyon tudnék említeni.
#83566: Sokkal közelebb áll a ThinkPad-okhoz, mint az IdeaPad-okhoz. Nekem sem szimpatikus, de annyira nem rossz, mint az IdeaPad-ok általánosságban. Találkoztam már kiszakadt zsanéros példánnyal, de igazából nem nagyon tudnék olyan modellt mondani, amiből ne láttam volna már töröttet.
-
MrSealRD
veterán
(#83560) mobal: Az mondjuk igaz, hogy dokkolhatnám és akkor külső monitor, billentyűzet és nincs gond.
(#83561) Dhampir: Ez igaz. DA2-t elég szépen vitte FHD-ba...A gond az, hogy bár a szánék megvan az idő nincs. Már több mint 1 éve nem játszottam kb semmi érdemlegessel...
(#83562) SNor: Ja, akkor jó. Azt hittem komolyabb gond volt.
(#83564) Kbali: Vissza tudtad tenni ezután a PM-et?
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Laptopvasarlas elott vagyok es az egyik baratom figyelmembe ajanlotta az S540-es tipust. Van errol konkret velemeny tapasztalat?
A masik ami erdekelne, h melyik viszontelado ajanlott? Mysoft szimpatikusnak tunik, de hatha jobb/olcsobb?
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
SNor
tag
válasz
MrSealRD #83559 üzenetére
Semmi komolyra nem kell gondolni. Az adobe termékek hardveres gyorsításánál voltak anomáliák. Plusz pl az AI2015 már nem támogatja csak a 4000-es intel VGA-t. Meg a Firefox alatt a YT 60fps-es lejátszása során volt sok az eldobott képkocka. De az megjavult szoftveresen.
-
MrSealRD
veterán
(#83555) SNor : Milyen hardveres BUG-ok voltak?
(#83556) HSM: Ezt az ismert előéletet én is komoly előnynek érzem. Valószínűleg az ár lesz a döntő.
(#83557) mobal : Kompromisszumképes vagyok ha nem látok más megoldást...
(#83558) jjeahh: Köszi a megerősítést.
-
-
SNor
tag
válasz
MrSealRD #83554 üzenetére
Én most váltottam 20->30 szériára. Röviden: a billentyűzet hulladék kiosztású a 20-as után (nagyon finoman fogalmaztam). Pár gomb nyikorog pl: fel-le! De ez lehet egyedi. Hűvösebb, halkabb, tovább bírja akkuról. Én a GPU miatt váltottam, hardveresen nem bugzik annyit mint a 3000-es intel. Átlagos felhasználás során viszont nem veszek észre semmi gyorsulást se.
A 20-as maradt a családban, de win10 telepítő belefagyott az elején, így hanyagoltam. Szerintem csak a BIOS-t kellett volna frissítenem. Biztosra mentem: win7-t kapott.
-
MrSealRD
veterán
(#83552) mobal: Ez nem valami jó.
Tim82 : Felhasználás az átlagos net, videó dolgokon felül max fejlesztéssel kapcsolatos otthoni tanulás. De az sem annyira CPU kritikus. Az erős GPU jó lenne...de igazából most sincs kihasználva játékkal. RAM-ot tudok bővíteni, SSD meg van...
Aggregátor fórumtárs! Mi a helyzet feléd?
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #83551 üzenetére
Nem lenne szerintem nagy visszalépés, de azért jó volna tudni a pontos használatot, elvárásokat.
Procierőben van talán 10% különbség egy Sandy és egy Ivy i5 között notebookfronton. Az Ivy Bridge procik GPU-ja már nagyobb lépés a Sandy procikéhoz képest, de igazából azért az sem hatalmas.
Ami a Win 10-támogatást illeti, én úgy láttam, hogy kb. minden driver megvan a 20-as szériához is, csak Lenovóék biztonsági játékot játszottak, amikor osztogatták a W10-támogatási plecsnit. Ha jól rémlik, pl. Aggregátor fórumtárs nem panaszkodott a T420-Windows 10 felállásra.
-
MrSealRD
veterán
Van egy kisebb dilemmám. Van a céges T530 amit lehetőségem lenne átvenni saját gépnek. Árat még nem tudok.... Én bontottam ki a dobozból így ismerem az előéletét...vigyáztam is rá... nincs semmi baja DE a 30-as billentyűzet nekem nem fekszik annyira és az ár sem biztos, hogy kedvező lenne...
Mivel mindenképp kellene egy gépet vennem, ezért a másik irány egy jó kis 20-as szériás gép lenne. T420/T420s-ben gondolkodom (1600-as felbontással). (Esetleg T520 FHD-val is okés, de ez ritka, ennyi időm nincs)
1. Attól félek, hogy egy 20-as sorozatnál visszalépést éreznék a 30-hoz képest. Reális a félelmem?
2. Van olyan szempont amit nem vettem fiigyelembe?
3. Windows lenne az alap rendszer. Win 10 és a hozzá kapcsolódó driver világ megfelelő a 20-as gépeken? -
kistewe
tag
válasz
mustang28 #83520 üzenetére
Dell E6430 NVS5200-al és Win7-el is ismerte ezt a játékot, ha táp bent volt és úgy volt készenlét vagy hibernálás .. lement és jött is vissza miután 3 -ig számolt mint a bújocskában ...aztán egyszer padlót fogott .. adatmentés.. új HDD és történetesen nem az 1-es számú hanem a 2-es számú IT mindenható telepítette újra a legfrissebb driverekkel valószínűleg ügyelve a sorrendre és láss csodát alszik fekszik nyugszik...minden ok..
stewe
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #83544 üzenetére
Kinek mi. Ezt egy laikus soha nem csinálja meg. Egy Fuji-HP üzleti-Dell üzletiből 1-2 jobbat simán.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #83542 üzenetére
Hp meg 1-2 Dell azért ezt a koncepciót agyonveri. Mire eljutsz a billzetig én már kapcsolom vissza a gépet
-
válasz
Bluesummers #83541 üzenetére
Ennél hogyan lehetne elérhetőbb helyre tenni? Pár csavart kell oldani az alján, két műanyag elemet és billt levenni, és ott a hűtő.
-
Legjobb barátom Lenovo ThinkPad W500 (Intel Core2Duo T9900 / ATI Mobility FireGL V5700) munkagépét kiganéztam.
Amire eljutottam a ventilátorig, azt hittem készen kipurcanok, annyi csavar + akadály volt előttem. Hát nem tették valami túlságosan elérhető helyre az biztos.
Belül a paszta olyan száraz volt, hogy szinte porként töröltem le a prociról és vga-ról. De legalább megérte, alapállapotban már 15°-ot csökkent a hőmérséklet, terhelés mellett bár nem tudtam tesztelni, de a géptulaj elmondása alapján a gép már nem kapcsol ki önmagától!
Na most ..... lehetséges, hogy akár -40°-ot is sikerülhetett elérnem??? 105°-nál durr kikapcs a gép, s az én W500-asom (igaz abban egy hőkímélő Intel Core2Duo P9600-as van).Legalább egy óriási előnye van az új ThinkPadeknek, hogy relatíve könnyen (HP EliteBookot azért nem éri utol még most sem) szétszedhető az egész noti.
-
Sziasztok! Az lehet az oka, hogy nem tudom használni a Rescue & Recovery-t, hogy a windows 10-el legyalultam a recovery particiót, vagy win 10 alatt alapból nem működik? Nyomom az F11-et bootnál, mikor kiírja, hogy recovery, de csak simán bootol tovább.
Illetve win 10 alatt mit tudok használni, hogy kímélje az akkut? Az y50-emen működött a power manager, ami 70%-on tartotta, de úgy látom a thinkpadeken nincs win 10 alá.
-
mustang28
tag
válasz
donjohnson #83517 üzenetére
-
Bocsek
aktív tag
válasz
Razermazer #83516 üzenetére
Köszi. Igen én is úgy gondolom, szóval keresgélek tovább 1.5V-ost
-
Razermazer
őstag
válasz
Bocsek #83515 üzenetére
Szia
Ha a t420 is elmegy velük akkor a t430 szerintem simán. Az más kérdés tényleg, hogy keverve szeretik e egymást.
Elvben mondom elvben az a low voltage ram ami tudja az 1.5v-ot annak menni kéne a másik csak 1.5v-ot tudóval. De én mindig úgy voltam jobb a békesség, 1.35v-os csak 1.35v.os mellé, az 1.5v-os meg csak 1.5v-os mellé, no mix. -
Bocsek
aktív tag
Sziasztok, T430 kezeli a low voltage RAM-okat? Gyanítom nem jó ötlet berakni egy 1.5V-os mellé.
-
mustang28
tag
Sziasztok!
A T430s-en már ugye fogynak a dedikált gombok. Én használtam a T500-on a hibernáláshoz az Fn+F12-t.
Azt néztem a most zene a gépen, hogy esetleg a PM-ben be tudom állítani, hogy a Power gombra lemenjen hibernációba. Be is állítottam, de nem megy le, vagyis nem csinál semmit!Mi csinálok rosszul?
-
dugo_
veterán
válasz
s3toraph #83509 üzenetére
Én egy ilyet vettem a T500-ba: ebay link
Plug&play, de kell hozzá driver. A kicsi kínai küldött egy kis cd-t, rajta tucat hol angol, hol kínai rar-ral, élmény volt megtalálni. (Kicsit féltem is, hogy milyen botnet része leszek, miután beraktam a gépbe a lemezt).
Szerk.:
Nekem erről háromféle vinyó (sata 1-től 3-ig, 120-500GB), háromféle házzal/kábellel simán ment egy kábellel.
-
válasz
s3toraph #83509 üzenetére
pnp, viszont driver általában kell. ja és nagyobb áramot igénylő dolgok (pl vinyó) nem mennek a kártyáról, csak y kábellel úgy, hogy az áramot egy alaplapi portról szedi, vagy van egy csatlakozó a kártyán áramnak, és akkor oda lehet vinni villanyt egy alaplapi portról.
-
s3toraph
senior tag
+ (#83506) azbest:
Köszönöm!
Nekem olyan kell ami pont passzol, nincs lyuk. Akkor egy ilyen lesz: ExpressCard 54mm 2 x USB 3.0 .
Még annyit kérdeznék, hogy ehhez kell-e valami driver? Vagy bedugom a gépbe és a windows automatice telepíti (win7 32bit)? Valamint, ezek az eszközök plug & play-ek mint az usb-s eszközök, vagy kikapcsolt állapotban kell berakni a gépbe?
-
s3toraph
senior tag
válasz
Chaser #83410 üzenetére
Köszi, bízom benne hogy igazad van!
(#83414) Bluesummers:
Köszönöm Neked is!
Más téma:
Adott egy T60-as laptop, ebbe milye PCMCIA kártya tehető? Nekem úgy tűnik képek alapján hogy a 34mm-es (most nincs előttem a gép). USB 3.0 portot szeretnék így a géphez megoldani.
-
Feenyx
aktív tag
És a típusszámhoz, vagy magához a gép egyedi azonosítójához van köze? Vagy mindkettőhöz? Azért kérdem, mert itt aprón találtam egy Nvidiás alaplapot hozzá, csak nincs beleütve a lapba ez a két azonosító. Utólag kell pótolni. Mondjuk maga az alaplap elég olcsó, ahhoz képest hogy új (15.000 Ft). Ez kicsit gyanús is, meg régóta hirdeti, bár nem újonc az eladások alapján.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
A System Update mi alapján tölti le a drivereket? Köze van a szériaszámhoz és a modell típusszámához?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged