- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeri
tag
válasz s3toraph #82580 üzenetére
Talán segít
Ezt kell felvarázsolni--nekem fent volt
ez meg a rapid nálam müködik ssd samuval
esetleg cmd bol wuapp rendszergazdigént futatva -
metal01
őstag
válasz s3toraph #82594 üzenetére
Én már nem tudom eldönteni, hogy kell-e vagy nem. Nálam (T420 - Samu 850 Pro + WD Red) ha fent van is minden OK, meg ha nincs fent is. Elviekben a sebességet optimalizálja SSD és HDD tekintetében is, valamint az energiagazdálkodásban is matat valamit. Eltérőek a vélemények, hogy kell-e vagy nem. Az SU kritikusként jelöli meg a telepítendő driverek listájában. Majd mérek egy sebességtesztet az SSD-n és a HDD-n is IRST-vel és a Windows saját driverével is. De szerintem ~ua. lesz.
-
Dobbanto
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A húgomnak szeretnék egy kicsit segíteni, aki kinézett magának egy Lenovo ThinkPad x200t típusú notit. Igaz nem egy mai darab, de elméletileg még megállja a helyét manapság is. Sajnos a teljes felhasználói profillal nem vagyok tisztában, azonban azt tudom, hogy ő egy iskolában animációt tanít, ott szeretné ezt használni témák bemutatására. Illetve otthoni animációk, képek egyéb grafikai programok használatára, kezelésére. Nekem külön kiemelte, hogy az érintés érzékeny kijelzője milyen jó ennek a gépnek, és hogy ilyen gépet szeretne magának.
Kérlek Titeket, hogy amennyiben tanáccsal tudtok szolgálni a témában (ár, esetleg másik típus stb.) úgy jelezzétek felém.
Köszönöm!
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82593 üzenetére
Nekem is annak tűnik. Nem szereti a WD-t. Legalábbis az alapján amit Te és dying_star írtatok. Jó is hogy ezek szóba kerültek, így hagyom ezt a T420-at a windows saját alap AHCI driverével, mivel mint írtam én is WD-t akarok majd bele.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
metal01
őstag
-
félisten
-
jani0114
tag
válasz donjohnson #82588 üzenetére
Köszönöm. Mert attól tartottam ha veszek olcsón angol nyelvű laptopot, nem lesz meg a hosszú Í helye a széles Shift alatt, meg ilyenektől.
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82589 üzenetére
Ha van PC a közelben, rakd át abba és úgy is teszteld le, HDS rövid önteszt, HD tune error scan full teszt, nekem ez a kettő ki szokta dobni ha van hiba egy HDD-vel. Valamint még lehet live CD-vel is mondjuk ubuntu, abban is van HDD teszt.
Egyébként ha csak az a lenovo progi mondja hibásnak, az összes többi meg nem, akkor szerintem nincs gond vele.Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
metal01
őstag
Gyalultam a LSC-t. A WD Red-nél a smart drive self tesztre warningot dob. Kipróbáltam egy rakat IRST-t ua. Minden más szoftver hibátlannak látja a vinyót és nincs is gond vele. Lehet ez TP vs. WD kompatibilitási hiba? Vagy a LSC bugos? Érdekes, hogy a régi Thinkvantage Toolbox system tesztje hibátlanul teszteli a vinyót. Az extended HDD teszt is. Az meg vagy 4 óra...
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz jani0114 #82585 üzenetére
Van US angol (nincs hosszú i (í) betű. Van UK angol, ott megvan az i (í) betű gombja. A többi európai kiosztásún is. Méretben a billzet ua.
Szerk.: US-nél az í betűt altgr+j kombinációval lehet írni. Az Í betűt meg altgr+i, ha jól emlékszem. De ez működik bármilyen billzeten.
[ Szerkesztve ]
-
jani0114
tag
válasz FoxiestFox #82538 üzenetére
Egy láma kérdés: billentyűzet cserénél nem számít az hogy angol vagy magyar kiosztású? Mármint ugye a nagy Enter-kis Shift és kis Enter-széles Shift. Mert itt fizikailag is eltérő méretűek a gombok. Vagy az alattuk lévő érintkezők egyformák, mindegy hogy az eredetileg angol, svéd vagy akármilyen gyártású?
-
félisten
-
Dani3
csendes tag
válasz Tikakukac #81050 üzenetére
sziasztok.
T420 és Windows 10 páros esetén nem működik a Bluetooth nem lehet bekapcsolni Fn F5 billentyűkkel! Találtam rá megoldást egy régebbi Hotkeys Features V3.81 minden ment vele wifi Bluetooth, wwan fény fel le!
A power manager driver lenovo oldaláról a legfrissebb!Ha már ezt itt valaki megírta elnézést az ismétlésért! Ha nem remélem segítettem másnak is!
Innen töltöttem le! [Hotkeys Features V3.81]"The greatest enemy will hide in the last place you would ever look." - Julius Caesar,
-
s3toraph
senior tag
válasz FoxiestFox #82581 üzenetére
Igen valóban fordítva, Te írtad!
Annyit még kérdeznék, mint jelent az hogy összeszarja magát? Miben nyilvánul meg az inkompatibilitás? Azért kérdezem mert jó ha tudjuk, hasznos infó lenne, hogy honnan, milyen hibajelenségből ismerhető fel, hogy ezt most az RST okozza.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
félisten
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82579 üzenetére
Megcsináltam, amit alapból felrak a windows 7 AHCI vezérlőt, azzal sincs változás, manuálisan nem működik a windows update továbbra sem. Mind1 legfeljebb így marad.
Kérdés mindenkihez:
Már nem tudom ki de valaki írta hogy WD vinyóhoz kell az Intel rapid storage? Ebben a T420-ban most asszem egy seagate van (500GB-os), ha dolgozik 43-45 fok HDS szerint. Ha helyette egy 500-as WD Black-et tennék be, ahhoz kellene vajon az RST? Mert akkor visszarakom.
Valamint egy WD black vajon jobban melegedne? Lecserélés oka az lenne hogy amig nem kap mSata SSD-t a gép addig is legyen benne egy gyors vinyó és így valamivel pörgősebb lehetne a rendszer.Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82577 üzenetére
Mondjuk az is érdekes, hogy se a malwarebytes, se a microsoft security essentials nem tud frissíteni adatbázist, ha manuálisan indítom. De úgy látom automatán ezek is frissülnek.
Az is igaz, hogy itt van mellette egy T60-as, most ezen sem megy egyik sem manuálisan. Nem értem, mi van most ezekkel a manuális frissítésekkel, nem szokott ezzel gond lenni egyik programnál sem.
Megnéztem, nekem is fent van ez a windows frissítés. Mielőtt észre vettem, manuálisan indítottam a letöltött telepítőjét, de csak frissítéseket keresett a gépen a telepítés előkészítésekor, nem jutott sehova. Ezt sem értem, miért van, ezek szerint manuálisan semmit nem tudok telepíteni ami windows frissítés. Ilyet tapasztalt már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz s3toraph #82575 üzenetére
Ez valami biztonsági frissítés. Nem tudom, hogy mit csinál. Megnéztem, nálam fent van. Próbáld meg feltenni. Hátha.
Tim82: Próbáltam a LSC tesztet Intel RST nélkül is. Akkor is warningot dob a SMART Drive self testre, de csak arra. A régi Thinkvantage Toolbox extended tesztje is simán végigmegy a vinyón. A HDS, HD Tune, a WD data lifeguard is hibátlannak látja. Csak a LSC szarakodik. Tuti van köze ehhez az Intel RST-hez. Anno T400-on a Lenovos RST-vel szintén hibát jelzett a teszt. Egy HP-s driverrel viszont nem. De az a T420-ra most nem megy fel platform hiba miatt. Gondolom attól függetlenül a vinyó jól működik, teszi a dolgát. Én nem vettem észre semmilyen anomáliát a warningon kívül.
Van esetleg valakinek olyan RST drivere ami nem Lenovos és felmegy T420-ra is? És működik is rendesen?
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #82572 üzenetére
Ha megy a Windows Update, akkor szerintem nálad nincs vele nyűg. Ez rémlik, mint RST-vel és WD vinyókkal összefüggő gebasz, de nem hiszem, hogy a Solution Center-es teszt emiatt produkálna warning-ot.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82574 üzenetére
Ja értem, csak itt más a neve.
Szerinted, előbb ezt próbáljam meg leszedni ahogy Te írtad, vagy pedig ezt a frissítést tegyem fel amit simonjoe javasolt: Windows6.1-KB3087039-x64.msu ?
-
s3toraph
senior tag
+ (#82570) metal01:
A lenovo system update-ben nálam nem szerepel intel matrix storage.
Ezek voltak alapból, lefényképeztem mikor első alkalommal indítottam a friss rendszeren a system update-et:
Most így néz ki a lista a system update-ben, felraktam mindent ami fontosnak tűnt:
Látható hogy az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél csak ez az egy van ott, az alap:
Intel (R) Mobile Express Chipset SATA AHCI ControllerItt pedig az látható, hogy a háttérben tölti a frissítéseket mert ott a felkiáltójeles pajzs a leállítás gombnál, közben meg a vezérlőpult update részénél azt írja sosem volt még frissítés keresve.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
Nálam most jelenleg fent van. (Szerintem véletlenül bepipálva hagytam.) TRIM megy rendesen, nem jelez semmi hibát. Hagyjam fent, vagy gyalu? Mit lehet a Lenovos helyett feltenni? Próbáltam már HP-s drivert, de "nem támogatott platform" miatt nem megy fel.
Viszont amit nem értek még mindig (már régebben írtam), hogy a Lenovo Solution Centerben a HDD tesztnél Smart Drive self test "warning"-ot jelez. WD Red 1 terás vinyó caddyben. A vinyó tuti hibátlan. Gyakorlatilag zsír új. Minden más tesztszoftver szerint OK. Csak a LSC Smart Drive self testje jelez "warning"-ot. Ez miért lehet? Más vinyóval is ua. Szoftver bug?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #82570 üzenetére
Ha anélkül is rendesen kezeli az SSD-t (trim megy a HD Sentinel szerint, valamint a teljesítményt is 100%-osnak írja), akkor semmi értelme.
De amúgy asszem csak régebbi, Core 2 Duo-s Thinkpad-eknél volt ennek jelentősége, nálam pl. alapból sem T60-on, sem T500-on nem ment a trim Windows 7-tel, kellett hozzá az RST driver. (Abból meg ugye a Lenovo-félét nem szeretjük.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
metal01
őstag
válasz s3toraph #82568 üzenetére
Ha feltelepítetted akkor: eszközkezelő -> IDE ATA/ATAPI vezérlők -> Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller. Nyomj rá egy jobb klikket. Eltávolítás (illesztőprogramot is). Újra fog indulni a gép egyszer vagy kétszer. A Windows felteszi a saját SATA cuccait. Ha a System Update-et elindítod akkor fogod látni a "Critical update"-nél a Storage cuccot. Azaz most nem lesz feltelepítve. Egyelőre ne is tedd fel. Próbáld meg a Windows update-et enélkül.
A többieket kérdezem: van amúgy gyakorlati haszna/értelme az Intel RST-nek? Pl. T420 esetén?
-
Tim82
félisten
válasz s3toraph #82568 üzenetére
Lenovo-s driver/program, szóval a Thinkvantage System Update hozná fel, ha azt futtatod.
Legalábbis nekem nem rémlik, hogy a Win 7 valaha is akarta volna telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz FoxiestFox #82561 üzenetére
Nem látok intel matrix storage drivert. Hol jelenik meg ha fent van? Programok listáján, vagy a windows telepített frissítések között?
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz simonjoe #82566 üzenetére
Köszi kipróbálom.
Egyébként, érdekes módon, automatikus letöltésre és telepítésre volt állítva, így pedig szedett le frissítéseket, két körben, kikapcsoláskor felrakta őket kb. 28-28 db-ot. Csak azt nem tudom, hogy mit, mivel ha én manuálisan indítom el a frissítések keresését, tekeri a gépet az svchost de láthatóan nem haladunk sehova, tehát nem látom a frissítések listáját mert eddig el sem jutunk. Viszont, ha újraindítom, akkor az update-nél piros pajzs fehér X-el fogad, és azt írja hogy még sohasem volt elindítva a frissítések keresése. Szóval olyan, mint ha maga a vezérlőpultos update kezelőfelülete lenne működésképtelen, de közben meg a háttérben maga a szolgáltatás működik ha automatán van. Nem igazán értem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
robertka
tag
Tudtok nekem esetleg abban segíteni, hogy miért nem látom egy x240 es gépen az akku időt? A tálcán megjelenik a power manager 6 akku ikonja és ott ha jobb egérrel kattintok akkor az ki is van pipálva, hogy jelenítse meg az akkuidőt de továbbra is csak --- jelek vannak az ikonban. Köszönöm szépen.
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #82561 üzenetére
Nem emlékszem már mi volt abban a T410-ben. De szívtam vele eleget. Aztán a Google segített. Ott olvastam valami fórumon, hogy az Intel RST bekavar. És tényleg az volt.
-
félisten
-
s3toraph
senior tag
válasz metal01 #82559 üzenetére
Ezt majd megnézem fent van-e, ami tuti fent van az az Intel rapid storage AHCI driver for windows 64bit. Ezek egyébként kellenek? Én mindig felrakom, amit én írtam azt a system update kritikus frissítésnek írja.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Nos, úgy fest hogy ez a westlake-es windows 7 x64 prof. végre jó lett!
Ezután felraktam a LAN drivert a support oldalról.
Ezután már egyböl felment a system update-böl a support oldalon lévő 5.07-es verzió, mivel a rendszertelepítőbe be van integrálva a .NET 4.5.2-es verziója.A system update fel is tett mindent szépen, kivéve a bluetoot drivert, mert ennél elakadt valamiért, ill. a wi-fi driver nem volt benne a listában. Utóbbi kettőt a support oldalról szedtem le és manuálisan telepítettem. Most már minden fel van ismerve, nincs egyetlen sárga kérdőjeles eszköz sem az eszközkezelőben!
Szóval úgy néz ki, rendben lesz. Igaz a windows update még most sem működik, de le van tojva, majd magára talál idővel.
Köszönöm a segítséget még egyszer Neked is és a Többieknek is!
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz levente88 #82555 üzenetére
Neked az Ultranav -> Trackpoint settings kell... Merthogy T410-ed van, ugye, ha jól olvasom a korábbi hozzászólásaid alapján, ott meg tuti, hogy az a gomb a trackpoint-hoz tartozik, nem a touchpad-hez.
Win 7 alatt ez így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
levente88
csendes tag
Sziasztok,
korabban mar irtam, hogy a touchpadon a "ket piros gomb kozotti" kozepso gombom nem mukodik megfeleloen, viszont az ultranav/touchpad/buttons beallitasoknal csak a jobb es a bal gomb lathato a kozepso nem. Valakinek esetleg valami otlet, elore is koszi!
Levente
-
s3toraph
senior tag
Az szép. Nálunk 20Mbit van, és jah, svchost tekeri a gépet, vinyót, ramot a nagy semmire.
A thinkvantage oldala linkeli a 4.0-s .Net-et. Ezt szedjem le akkor? Vagy kell neki korábbi verzió hogy engedje a 4.0-t felrakni? Ezt a részét nem vágom.
-
HSM
félisten
válasz s3toraph #82551 üzenetére
Én is mindig a nyerset preferáltam, de régebben mindig jött ki friss forrás friss SP-kkel, most meg egyre csak hízik a telepítenivaló. Úgyhogy én is léptem. Ráadásul a T410-en kész csoda, hogy nem esett össze a telepítő, mert megette az összes ramot, és tök feleslegesen tekerte halálra a HDD-t, de a proci is izzott. Iszonyat gáz, ahogy meg van oldva szerintem.
Nálam is amúgy akkor 50 vagy 60Mbit nttel a keresés is jó sokáig tartott, amíg mintha semmit se csinált volna.
Szerencsére én csak félévben egyszer nyúlok hozzá, amúgy ki van kapcsolva. Jobb a békesség alapon.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Akkor ez lesz, rakom is fel este. Köszönöm, én mindig nyersel dolgoztam eddig mert tartottam azoktól amikbe bele nyúltak, akkor is ha tudjuk hogy csak frissítések vannak beleintegrálva semmi több.
Egy évben laptopot PC-t vegyesen rakok újra 7-8 alkalommal win 7-el, szóval tudom milyen ez az update, van hogy nekem is 3 kör alatt frissít 420 tételt és 5 óra ez a móka. De az hogy most sehova nem halad már a keresés sem, az kiakasztó.(#82550) stp1dh :
24 óra?? Jó ég, nincs erre ennyi időm, ez akkora szenvedés hogy nem igaz. Ha ez nem új gép lenne a családban, és lenne róla egy recoverym ahogy szoktam, tuti nem telepíteném újra 0-ról az fix.
Én úgy látom, az update egyre nehezebb ahogy időben haladunk előre, pár (4-5) éve még pikk-pakk ment. Amilyen mocsok a picipuha, kinézem belőlük hogy így akarják átkényszeríteni az embereket újabb (nem feltétlenül jobb) verziókra.
A segítségeteket köszönöm, este megy fel az integrált frissítéses SP1.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz s3toraph #82548 üzenetére
Hagyd ott az update keresést 24 órára.
Nem világos, hogy mi okozza a hibát (a fixek nekem se működtek), de mindenhol azt írják, hogy előbb-utóbb beindul.Nekem most két Win7 (ugyanúgy 64 bit Pro TP-re) telepítésem volt az elmúlt hónapban, elsőnél elkezdtem használni a gépet, de csak 4-5. napon ugrott fel az update, másodszorra meg célirányosan otthagytam, a 3. próbálkozásra (első kettőnél hibával leállt) kb. 24 órán belül elkezdett frissíteni.
-
HSM
félisten
válasz s3toraph #82548 üzenetére
A leírt kiadást javaslom, mert 4GB rammal, és HDD-vel fél éve a win update kb. 5 órán keresztül csinálta a dolgát a régi T410-esemen, míg az említett kiadást telepítve egyből feltelepül minden egy standard telepítés ideje alatt.
A hivatalos licenszkóddal használható, nekem bevált. Az 5 órás update rossz tapasztalata óta inkább azt használom, mint az origi SP1 telepítési forrásom.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Most újraraktam ultimate verzióval, a diagnostic után vagyunk, fixit is lefutott de az semmit nem csinált. Szűz rendszer. Update-el frissítéseket kerestetek éppen, de a világon nincs annyi idő ameddig ez kínlódik...
Nekiesek megint este, úgy ahogy írtad (most wi-fi-röl megy) sőt már westlake edition-on is gondolkodom a beintegrált frissítések miatt, mert elegem van belőle. Nem működik úgy ahogy pedig kellene. Ezt pedig nem bírja bevenni a gyomrom.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz s3toraph #82546 üzenetére
Pedig így mennie kéne a T420-nak... Én is így csináltam. Letöltöttem Lenovo oldaláról a friss LAN drivert, a megfelelő .NET-et, a friss System update-et, és úgy raktam fel. Friss win 7 (64bit, Professional) telepítése a ledózerolt HDD-re, utána LAN driver, utána .NET, utána Lenovo System Update. Reboot, utána System update lefuttat, és fel is rakott szépen mindent, kivéve a bloatware cuccokat, amiket nem kértem. A win update is működött utána, igaz, marha sokáig dolgozott vele.
Szerintem próbáld meg elölről, ahogy írtam. A Win8-al szerintem csak a szívás mértékét növelnéd meg.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz kmisi99 #82159 üzenetére
+ (#82161) Chaser + (#82162) Francia91 :
Most értem el oda hogy érdemben válaszoljak, mert meg van a T420 és éppen telepítem.
Tudtok segíteni? Tudom jókor kérdezem, de én is csak karácsonykor érek rá húgomnak gépet telepíteni. Szóval, gondjaim is akadtak nem kicsit.
Angol win 7 prof volt rajta, volt egy kb. 9,5GB-os recovery partíció is. Ledúrtam egy win 7 telepítővel, felraktam a 64 bites magyar professionalt. Erre, a nyomorult win 7 update nem működik. Márpedig a linkelt csomagban lévő ThinkVantage System Update 5.00.exe hibát dob, hogy nem az én rendszeremhez való! Na mondom leszedem aztán felrakom azt ami a lenovo support oldalon van. Meg is tettem, ennek meg kell a .NET 4.0. Oké, leszedem, raknám fel, nem csinál semmit. Gyakorlatilag ami bármiféle frissítéshez kapcsolódik, vagy ha frissítést ellenőriz egy windows összetevő település előtt, akkor megáll az egész, nem halad sehova. Mással sem nem csak a .NET-el. Drivereket manuálisan tudtam telepíteni de maradt egy pár felkiáltójeles, ezért akartam a thinkvantage-et bevetni, és ekkor láttam meg hogy nem működik a windows saját update-je. Ilyenkor mi van?Van itthon másik két laptop, egyiken win 7 x64 ultimate, másikon win 7 x86 prof. Egyiken sem megy az update , pedig ezek jól működő gépek csak az update manuálisra van átállítva automatáról. Most akkor lehaltak a microsoft szerverei? Vagy így akarják a win 7-et ellehetetleníteni szándékosan? Mát nagyon unom hogy ezzel az egy géppel vacakolok tegnap este óta és sehova nem jutok. Még a windowsupdatediagnostic-ot és a microsoft fixit-et kipróbálom, ha az sem segít, felrakok egy win 8.1-et mert most már nagyon elegem van ebből!
Akinek ötlete, javaslata van, kérek segítsen! Hozzákezdtem úgy hogy jaj de jó lesz, felrakom a rendszert, wi-fi driver, van net, thinkvantage és mindent megcsinál, e helyett itt tartok idegileg készen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #01758976 #82544 üzenetére
De nekem semmi bajom így az Operával, nem használom az Intel grafikát, max ha nagyon kell az akkuidő, akkor pedig túlélem, ha épp nem görget simán.
Feltettem ezt a fentebb linkelt kiegészítőt Firefoxra, igazából ugyanúgy működik, mint Opera minden nélkül.
1080p html5 megy így is, úgy is, 1080p 60fps nem megy így sem, úgy sem. -
törölt tag
válasz FoxiestFox #82543 üzenetére
Próbáld meg Operából a 36 developert, x61-is fasza vele Yt.
-
félisten
válasz roti86 #82539 üzenetére
Nálam amúgy olyan remekül működik az Intel chip, hogy még a görgetés is szaggat vele Operában, Yt videóról nem is szólva. Fulscreen mondjuk kisimul. Persze Flash tiltva, html5-ben megy.
Radeonnal sima a görgetés, a videók is így mennek jobban.
Amúgy ennek a kiegészítőnek kéne legyen Operás változata is, hisz az engine ugyanaz, ami a Chrome alatt is van, csak kevesebb Google szeméttel. -
Francia91
veterán
válasz roti86 #82539 üzenetére
Az egészben ott a "hiba", hogy én messzire elkerülöm a Chrome-ot... . Az, hogy hatalmasra duzzasztja a gyorsítótárát, meg az Ashampoo WinOptimizer megfagy, ha a Chrome-hoz ér... És nem a program hibája, máshol is van ilyen gond, hogy néhány takarító nem bír a Chrome-mal
Évek óta only Opera, ha az Intel aktív, akkor pedig jó az 1080p is. Letiltani nem tilthatom le az ATI-t, mert sokszor kell a grafikus kraft."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
fungi
aktív tag
válasz FoxiestFox #82538 üzenetére
Nálam NMB a nyerő. ALPS sem rossz, de ha billt keresnék akkor NMB. Chicony egyértelmű harmadik.
-
roti86
őstag
válasz Francia91 #82457 üzenetére
Érdekesek ezek a problémák, amiket az 1080p-s YT videókkal kapcsolatban írtok. Nekem is T500-am van (4500MHD, az ATI le is van tiltva BIOS-ban, mert nem használom, csak feleslegesen fűtene), simán megy a YT. Ahogy be van lőve a Chrome:
I. A beállításokban a hardveres gyorsítás használata legyen bepipálva.
II. A böngésző címsorába a chrome://gpu parancs beírása után ha nem ezt látod, akkor a következő a teendő:
1. A címsorba: chrome://flags, majd ezt és ezt is engedélyezd.
2. Indítsd újra a chrome-ot.
III. Most már tényleg ezt kellene látnod a chrome://gpu parancs beírása után.
IV. Telepítsd fel a h264ify nevű bővítményt a webáruházból, ami a vp8/9 kódolás helyett (amit ha jól tudom még a core i széria sem minden esetben támogat hardveresen) avc1 alapú kódolásra kényszeríti a böngészőt. A h264ify működését könnyű ellenőrizni: A YT videón jobb klikk/statisztikák és ha a mime type-nál ezt látod, akkor minden ok.
V. Az eredmény: kisebb cpu terhelés, hűvösebb gép, hoszabb akkuidő, röccenésmentes videókszerk.: Boldog Karácsonyt!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akinek van tapasztalata: ALPS, vagy NMB jobb a T60-W500 éra billencsei közül? Chicony-ról tudom, hogy a harmadik.
Szerintem cserélnék valami nem lyuggatottra a W500-ban, angol darabokat tök olcsón kapni, engem nem zavar az ékezetek hiánya.Blues:
matt vs fényes
0:1
Rly? Egy businesslapi tokikban? Hájáj... elő kell venni lassan a punishert.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Bluesummers #82535 üzenetére
Hát fog a szög csorbulni, mert fényesen nem látod a panelt.
Egyébként nekem asztal ablak mellett van. Bármi ami fényes-->kuka. Egyetemre beviszed ahol nincs roló lehúzva-->kuka. Melóhelyen nem ölték bele a csilliárdot a tökéletes fényelésbe-->kuka.
Hidd el, ügyfelek nem azért jönnek azzal, hogy matt gép kell nekik, mert nonstop parkban ülnek. Hanem mert szimplán tonna olyan tök alap helyzet van amikor megbolondulnának fényessel. Nem is véletlen van/volt matt kb. minden üzleti gép, nem kisujjból szívták ezt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hkari
őstag
válasz Bluesummers #82535 üzenetére
Én is mindig viszonylag fénymentes helyen használom, szóval nem baj ha fényes. Akkor meg is rendelem, remélem jó lesz
-
őstag
válasz Tikakukac #82534 üzenetére
Ez így igaz, tükröződik, de ez az ultrabook nem egy Toughbook, hogy nonstop kinti működésre legyen tervezve, s ha nem is használod Afrikában / nincs a szobád 360°-ban kivilágítva + a napocska sem üldöz a háttérben, s celeb sem vagy hogy hátul vakuzzanak / kamerázzanak led lámpákkal, akkor az én összehasonlításom mellett
matt vs fényes
0:1Mindkettő IPS-sel, szóval a belátószög nem fog csorbulni.
Lengyelországból rendeltem, lényegesen olcsóbb szállítással, bár ugyanott kötünk ki.
Tika, nálatok nincsen tükör? (Ok, ez amúgy ízlés és pofon, tény, hogy ThinkPadot (Edge-t nem beleszámolva) valóban nem gyártottak fényes panellel, okkal.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tikakukac
titán
-
hkari
őstag
válasz Bluesummers #82532 üzenetére
Ne ez jó hír köszi Hol vetted hozzá a kijelzőt? Fényerőre is combosabb? Nekem a sima HD van benne, az elég halovány sajnos
-
őstag
Épp pár hozzászólással korábban, nemrég csináltam: http://prohardver.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_82458-82458.html - az enyém glossy, nekem ez jobban bejön, élesebb a kép, szebb, IPS panel. Kb. nekem is ennyibe jött ki.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
hkari
őstag
-
HSM
félisten
válasz thgergo #82528 üzenetére
Néha meghülyülnek a portok, de nálam elég ritkán. Reboot segít olyankor.
Amúgy a lecsatlakozós dolog létező, egyszerűen kikapcsol a replikátorba épített USB HUB, mikor leveszed róla a gépet, vagy elaltatod, és mikor ébreszted, újra csatlakoztat mindent. Nekem is néha idegesítő, de szerencsére a win7 elég jól kezeli. -
thgergo
tag
T420/X220/T520 stb és a dokkoló működéséről kérdeznék, belefutott-e valaki ebbe a problémába:
ThinkPad Mini Dock Series 3 (433710U)
Különösképp a hot-docking opció és a dokkolón levő USB portok működéséről.
A hiba annyi, hogy a dokkolóról való levétel, és visszatétel után az USB portok nem működnek, vagy csak részlegesen.
- Win10 esetében, fel se ismeri a oda dubott dolgokat.
- Ubuntu linux esetében működik, de minden második billentyűleütés kihagy, és minden második egérkattintást is kihagyja.Elsőre gondoltam biztos valami USB auto suspend funkció, de powertop-al ellenőrizve, a dokkolón levő portok is ugyanúgy működiknek. Ha jól gondolom csak egy sima port replikátor ez, miatt BIOS problémára gyanakodtam, mivel powertoppal kikapcsolva az autosuspendet, stb sem éleszthetőek fel. Igazából csak azért zavar, mert altatás után "elfelejti" a mountolásokat, megnyitott nem lokális SSH terminálokat.
Suspend és felélesztés után a dolog megoldódik.
Ma gondoltam egy BIOS update megoldja ezt, de nem. 1.15? factory-->1.46Van valakinek erre ötlete, tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #82521 üzenetére
Hogy klasszikustól idézzek a magyar politikából: "Csak".
Nem olyan gyakorisággal előforduló hiba, mint a Quadro vs T61 gebasz, meg általában jobb hűtéssel (M10-es, "long fan") lehet megoldani a T4x-szériánál, hogy ki se jöjjön, de ismert és azért nem ritka gond. Lásd ThinkWiki. (Mondjuk én még nem is hallottam olyan T60-ról, amelyik érintett lenne, de azt is felsorolják valamiért.)
A31-nél, A31p-nél viszont nincsen mód másfajta hűtésre, egyféle van tudtommal. Lehet próbálkozni rézlapkás hűtésmoddal, de kétséges az eredmény; messze nem mindenkinél hatásos. Úgy rémlik, hogy a hozzáértők szerint kb. a komolyabb belső hőfokváltozás (pl. kikapcs-bekapcs ciklus miatt) nyírhatja ki a GPU-t.
-
HSM
félisten
válasz mustang28 #82523 üzenetére
Hű, ez tényleg elég gáz.
Nálam ilyen:
Sima fehér lapot tartottam a kamera elé, azt fotóztam. Középen az a zöld a led fénye, ahogy a kevés fényben visszaveri a lap.
Viszont nálam sem fedi tökéletesen a bezel, kis fény elszivárog:
De úgy látszik, nálam nem elég, hogy gondot okozzon.Közben támadt egy ötletem... Az lesz a gond nálatok, amit írtam. A bezelt kicsit felfeszegetve könnyen kipattant picit a helyéről, és egyből sikerült reprodukálni a problémátokat egy stabil bezel-állapottal, íme:
Visszapattintás után pedig újra nincs becsillanás.Szval asszem rejtély megfejtve. Nézzétek meg a bezelt, hogy a helyén van-e, és nincs-e pöcök letörve belőle a kamera környékén.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz mustang28 #82520 üzenetére
Érdekes... Nekem az a gyanús, hogy nektek nem-e áll kicsit el a bezel?
Mert a kamera ha jól rémlik belül van, és rajta a bezel, ami elvileg elviszi a led fényét:
[link]
Ha ott nem fekszik fel rá, simán el tudom képzelni, hogy bevilágítson a led a képbe. Anélkül viszont nem kéne neki. Nálam sem csinálja a T420-on. -
félisten
-
mustang28
tag
válasz FoxiestFox #82500 üzenetére
Pedig nincs rajta már fólia...
Műszaki szemmel, 5-6 mm-rel távolabb kellene lenniük egymástól.
Se a kamera, se a világítás nincs a közép pontban, így nyugodtan lehetett volna széjjelebb vinni egymástól.Ádám
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #82518 üzenetére
A T40-ben ugyanúgy elhullásra hajlamos Radeon 7500 van, mint az A31-ben. Mondjuk a későbbi Nvidiás problémával ellentétben ez elvileg javítható, az ok az akkor éppen bevezetett ólommentes BGA technológia.
-
félisten
-
rgeorge
addikt
válasz FoxiestFox #82513 üzenetére
2000M. Full terhelés alatt (Aida64 CPU és GPU) 91-92 °C, throttling nincs, az eredeti gyári pasztával.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #82515 üzenetére
Jó kérdés, de azok is érintettek VGA elhullásban.
-
félisten
-
félisten
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #82413 üzenetére
Akit érdekel: BIOS bug miatt az Intel VT-d-t ki kell kapcsolni, akkor megy a Windows 10 telepítés W520-on.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Molk
tag
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
-
Francia91
veterán
válasz Bluesummers #82507 üzenetére
így már más, HD3650-esből van MXM modulos verzió is, pl a Toshiba Satellite P300D notinál. Ott egy MXM modul formájában va benne a HD3650-es
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
őstag
válasz Francia91 #82414 üzenetére
Megvan, hogy miért gondoltam, hogy T500/W500-asokban különálló kártya volt!
Notebookchecken nézegettem még anno a 3650-es Radeon kártyát, s ez maradt meg bennem valahogy. Ott egy MXM-es kártya látható --> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3650.8839.0.htmlHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
donjohnson
addikt
válasz vikcsi #82504 üzenetére
nem látszik semmi, onnan még tovább kell bontani.
találtam egy W540-es szétszedős útmutatót. az elrendezés hasonló, vagy ugyanilyen.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vikcsi
senior tag
válasz donjohnson #82501 üzenetére
Billentyűzetet ha leveszed, akkor nem látszik amúgy?
[ Szerkesztve ]
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Grafirka
őstag
válasz Bluesummers #82489 üzenetére
Fallout 1 & 2 akarmin elmegy
T61, W500 volt es most egy T420 hasznalok. Hat a T61 mindent tulel, mai napig is egy haveromnal a gyerekek nyuzzak.Hetekig nincs kikapcsolva, tobbszor leesett , de rendithetetlenul megy tovabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest