- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arlekim
aktív tag
válasz
Chaser #48465 üzenetére
Nagyn gondolkodam az ebay-on.
Forintban csak 44K, és talán kevésbé lestrapélt mint a hazai gépek. (bár 8K a szállítás)
T400
Type 2768
Core 2 Duo P8600 2.4GHz
160 GB HDD
4GB RAM
Built In WiFi
Fingerprint Reader
Ati Radeon HD3400
1440x900 Resolution
DVD CDRW
14.1" WidescreenMi a véleményetek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
qwertly #48481 üzenetére
A számla nem kell (legalábbis eddig nekem nem kérték soha), elég a BIOS-ból kiolvasott type+szériaszám, illetve fontos, hogy ezek egyezzenek a gép alján található matricával.
Érdemes megnézni (pl. Aida64-el), hogy nem melegszik-e túl, nem zörög-e a ventije, ellenőrizni az akksi állapotát (lenovo power manager v. aida64), kijelzőt átnézni pixelhibák után kutatva, a hardver komponensek egyeznek-e a leírtakkal, stb. Egyetlen típushibája van ennek a gépnek, a palmrest sarkai szeretnek elrepedni, de ez inkább esztétikailag lehet zavaró, eBay-ről 20-30$-ért beszerezhető egy új cseredarab.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48482 üzenetére
Jobb az ssd, nem arról van szó. De én többet vártam az áráért. Én se altattam régebben, gondoltam ssd-vel majd pikk-pakk feláll a rendszer, de csalódtam. Most meg amikor hálózatról használom(szinte mindig), akkor altatom, így azonnal működőképes a gomb megnyomása után.
Am neked mitől tölti be a megnyitott oldalakat újra a chrome? Úgy látom, lemaradtam vmiről.
-
Chaser
legenda
De mi van ha nem altatom?
SSD-ről ha megvolt nyitva 10 ablak és restart után indítom a chome-ot szinte egyből feláll a böngésző a betöltött oldalakkal. Itt jön ki, hogy a kis fájlokhoz az SSD mennyivel gyorsabban hozzáfér mint a HDD. Van amikor torrent is SSD-re megy, letöltés sajnos nem gyorsabb, de legalább nincs hangja
Engem se érdekel mit mondanak erről, olyan mértékben nem töltök hogy meghalna, ha meg meghal megy gariba, nem olvastam a manualban hogy torrent tilos
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Gondolkodok egy hasznát Lenovo Thinkpad x201 vételén garanciás még az eladó szerint.Kérdésem ,hogy elég a biosbol kiolvasott seria vagy kell a számla is a gép le ellenőrzéséére?És azt nem is lehet módosítani vagyis ha elkérem emailba akkor itthonról is letudom elellenőrizni érvényességét?És még mire érdemes nézni a külső szemre vételezése után,nem vettem még használtat de nagyon szimpatikus a Lenovo Thinkpad csak eredeti árat az sokk. -
Francia91
veterán
Torrent-tel megölöd az SSD-t, sok helyen ezt olvastam...
Amúgy nekem 2 HDD van a T60p-ben, a belső helyen egy 750 Gb-os 7200 rpm-es Scorpio Black, Caddy-ben pedig egy 500 Gb-os Scorpio Blue. A Scorpio Black kissé zajosabb az átlagnál a fordulatszáma miatt, de igazából nem tud zavarni a HDD zaja (csak ha ősrégi és a másik szobából is hallani a seek hangot)
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48473 üzenetére
De csak az első indítás megy ssd-ről, utána már ramból. Ha altatod a gépet, a régebben indított programok azonnal indulnak hdd-vel is. Én nem szoktam előzményeket törölni, uh az nekem nem téma, a böngészés meg ugyanolyan. Én a torrent miatt hagytam bent egy hdd-t, de azzal meg az a baj, hoyg mindig buzerálja, ezért mindig megy. engem is zavar a zaja, lehet, hogy a torrent is ssd-re fog menni.
-
cildren
tag
Hali
Kérdésem lenne, adott egy T61 (14,1" Wide WXGA+) a kijelzőn megjelent egy fehér csík kb 3-4 centi magasságban ami keresztül fut az egész kijelzőn maximum 2 pixel magas a csík. Régebben csak annyi volt, hogyha nagyon kinyitottam(165°-180°) akkor a vissza csukásnál jött ez elő. Vajon ez most csak a kábel hibája vagy a panel esetleg az inverteré? -
Chaser
legenda
Én nem tapasztaltam hogy nem lenne küönbség. Sok progit indítok, böngésző is sokkal gyorsabb, nem is tettem át a böngésző cache-t hdd-re, hadd kopjon csak, pont azért van. HDD-n pl egy nagyobb előzménysorozat törlése böngészőből homokórás, SSD-n néhány pillanat, max másodperc. Ilyen kis apróságok.
Arról nem beszélve, hogy a HDD "zaja" engem már kezd kikészíteni, esetek nagy többségében csak szépen csendben készenlétben ül az ultrabayben. -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #48284 üzenetére
Erre a problémára:
A DPI-t kellett feljebb állítani, 107%-ra tettem,most jól jön az ikon, meg olvasni is kellemesebb...tökéletes
a gép! -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
X200-ba affs panel beszerzésén töröm a fejem. Valakinek akad egy eladó?
Tudtok esetleg egy megbízható forrást ajánlani, vagy ebay-en érdemes keresélni?
Ehhez mi szóltok? Tudtommal a 120-as jelzésű a matt, vagy tévedek? -
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #48465 üzenetére
Úgy értettem, egy 2ghz-es C2D 4m cache-el elég sok mindenre, a T7600 nem éri meg a felárat. A T2400-t nem tudom, mennyivel gyengébb, de árban jó a t7200 is, tehát mé ne legyen az. Az ssd-től én nem vagyok elájulva, a programok hidegindításánál van jelentős gyorsulás, de, ha altatja vki a gépet, onnantól nem nagyon van különbség.
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #48466 üzenetére
az gondolom statikusabb terhelés. ezek a szilárdtest-izék azért rángatnak durván. én is akkor láttam, mikor a gép a led lámpával egy kisfesz körre volt kötve, még adapteren keresztül is durván rángatott néha. értsd a lámpa picit vibrált youtube-nál, extrém esetben akár egérmozgatásra is. és az ott pufferelve van békebeli tp táppal. persze, az cpu, de végülis itt is nagyon volatilis a terhelés.
-
Chaser
legenda
Erős, mihez képest. Olyan hatalmas különbséget nem éreznél egy T2400-ez képest. Ha már t7600-od és konvertálgatsz akkor igen. De ha rám hallgatsz nem cpu-t cserélsz, hanem veszel egy SSD-t. Gondolom T60-on nem videot akarsz vágni vagy hasonló cpu igényes dolgot csinálni. Kis T2400 is elég FHD 1080p mkv lejátszásához coreAVC-vel. Netezni is elég, sok ramot se tudsz a gépbe rakni, 3GB a limit. Én már végigjártam a cpu lépcsőket, sokkal inkább egy T2400+SSD, mint T7600+HDD. Persze ha erős cpu és SSD is van az a legjobb, kérdés mire/minek. Következő körben a ram limitál erősebb hw-t kívánó dolgoknál aztán meg a vga.
szerk: Arlekim: T61, T400, T500
T61-ekből olyat, aminek a gyártása 2008 jül. utáni. -
Gondwana
addikt
válasz
Kalandor #48452 üzenetére
X201 + SSD-furcsaság: nem sebességben jelentkezik, hanem arra a következtetésre jutottam, hogy a SATA port 5V tápja nincs elég izmosra kondenzátorozva, ami X25M-160 esetében random bootkori kékhalálokat jelentett, Samu 470 (pm810) esetében munka közbeni random merevrefagyásokat, amióta meg adapterezett X18M-et használok (ami csak 3.3V-ról működik), semmi ilyesmit nem produkált. HDD-vel szintén tünetmentes volt.
-
rekop
senior tag
válasz
Arlekim #48461 üzenetére
Szerintem toldd meg 10k-val ha megtudod, alfa-nál van T400 dedikált vga-val WXGA+ kijelzővel. Korrekt ez eladó hozzáállása, megbízható gépeket árul. Ennél jobbat szerintem nem veszel TP-ből. Ha nincs rá keret, kicsit vissza kell venni az igényből. T61 vonalon én már nem gondolkodnék...
-
-
Arlekim
aktív tag
Most érkezett hozzám egy baráti kérés, segítsek notit venni 60K-n belül, de valami nagyon jó ár-érték arányút. Nos egyértelmű, hogy thinkpad, de a t60 "túl olcsó" fentebbről meg nincs tapasztalatom.
Valami olyanra lenne szükség ami 14-16 coll körül van, többmagos, sok memóriás, lehetőleg nem integrált vgas, és 3gb-nél több ramot használ.
Lehet hogy ez túl sok paraméter? -
Francia91
veterán
válasz
Arlekim #48457 üzenetére
64 bit alatt sem tudod használni a 4 Gb-ot, elmondom előre
Látni látja, de csak 3 Gb-ot fog használni BIOS korlátozás miatt. A chipset elméletileg kezelné a 4 Gb-ot, de a T60 sosem fogja, még 64 bit alatt sem.
Tapasztalat, és számtalanszor kitárgyaltuk itt a topikban.(Egy 150-200 Mb-os Inventor 3D-s rajz megzabálja a 3 Gb RAM-omat, jobb lesz majd T500-zal a 8 Gb, az talán elég lesz
)
-
scarbantia
aktív tag
Samsung M470T5267AZ3-CF7 4GB-os 800Mhz-es DDR2 RAM modulból megy a T61p-ben 2db?
A Thinkwiki-n nem találtam a támogatottak között, de egy német Thinkpad fórumon valaki használt ilyet T61p-ben, de csak 1db modult. -
Tim82
félisten
válasz
Kalandor #48452 üzenetére
Én csak egy egyedi problémáról olvastam.
-
scarbantia
aktív tag
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
FoxiestFox #48447 üzenetére
A T7500 pont nem jó a t60-ba (61-be igen), teljesítményben nem sok különbség lehet a T7600-hoz képest, de a 7600 ritkább és drágább is.
-
-
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
2 évtizede thinkpad hívő vagyok. Nemrég vettünk a páromnak egy T60-at, T2400 procival. Tökéletesen megfelel, remek gép.
Azonban: Tökre nem vagyok képben a processzorokkal, és most láttam itt phn egy hirdetést, ahol szintén T60-akat árulnak, T2400, T2500, T5500, T2300, T5600, T7600, procikkal.
Gyakorlatban van lényegi különbség ezek között? Vagy csak pár %, amit csak egy benchmark mutatna ki? -
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #48436 üzenetére
Drágaság az olyan kábel.
Áhá megvan a kulcsszó, akkor az is megúszható 6 dolcsiból. Állat.
audi100td: Az asztalon van hely, de én szeretném ha a csati után is maradna és ne az a bigyó tartaná el az egészet a faltól. Dokkon hátul vannak a csatik pont azért, hogy ne zavarjon és ott hátul menjenek mindenfelé. Sima HDMI annyival van előrébb, hogy minusz 6 centit adna a falig. No ezt itt a baj kéremalássan. -
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #48435 üzenetére
Ez azért elég egyéni problémának tűnik nekem. Ott nem inkább az a gond, hogy egyszerűen hátul van a csati és túl rövid az asztalod/polcod? Ha sima HDMI lenne mennyivel lenne jobb a helyzet?
Mindig van min siránkozni.
soldi3r: probléma megoldva (azt hittem ilyet már nem lehet kapni, mint ha lett volna valami hír erről a HDMI licenszdíjakkal kapcsolatban, de ebay-en van választék).
-
soldi3r
veterán
válasz
Tikakukac #48435 üzenetére
nem adaptert kell venni adott esetben, hanem dp male - hdmi male cable-t
(#48433) Integra, a dp port egy lepessel a hdmi elott jar, helyenkent az nem mindegy, fejbol nem tudom az ertekeket, de mindjart kiguglizom
dp: 3840 x 2160 @ 60 hz
hdmi: 4096 x 2160 @ 24 hzraadasul ha jol tudom, a hdmi egyiranyu, a dp ketiranyu hibajavito kommunikaciot folytat, deebben nem vagyok teljesen biztos
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
A T420-ban egyben van a füles és a mikrofon rész tehát egy ajzat,abba bármilyen ezzel kompatibilis headset menni fog vagy csak a lenovos?Szükséges át állítani bármit is vagy csak beledugom és menni fog?Köszönöm.
-
MrSealRD
veterán
Hát itt takarítás volt?
-
4ckatro
csendes tag
válasz
Francia91 #48419 üzenetére
Hát több fajta Thinkpad Toolbox van. Régen a PC-doktor csinálta a szoftvert, aztán nem tudom miért de kb 3 éve váltottak. Nekem nagyon nem tetszik a legújabb toolbox szoftver, már nagyon csicsás, meg újszerű, de kevesebb dolgot találtam meg benne mint a régi PC-Doktoros változatban
-
4ckatro
csendes tag
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Chaser #48379 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, h teljesen igazad van, fotohoz kell a nagyobb felbontas.
Nalam erezheto volt a valtas: x61 1024x768 -> T430 1600x900
Mar nem is rakom nagyon kulso monitorra a gepet - csak ha egyeb munkam van, ahol jobb ha ket oldalon tudom kovetni a dolgokat. -
TayRol
nagyúr
Sziasztok,
Melyik programmal tudom/ajánlott megnézni az akku állapotát? El szeretném adni a laptopom és ki akarom írni hogy milyen állapotban van a battery.
Köszi,
TayRol -
lapa
veterán
válasz
audi100td #48408 üzenetére
oké, nem rémlett. pedig pár napja zsíroztam újra az édesanyámnak adott t61 ventijét, mert két nappal a látogatásunk után (80 km) mondta, hogy most akkor fan error... hozzáteszem 60 éves édesanyám derekasan lebontotta a palmrestet + billt, de a fújkálás akkor már nem segített. azért gondoltam sokfélét a lenovoról az úton, de ennél nagyobb bajunk sose legyen.
(leginkább arra gondoltam, hogy t61-et elvihetné a megáradt nagyduna, édesanyám meg ellenne egy jó kis x-szel. persze ilyen nem lesz, amíg az nv gpu ólommentesei bírják)
-
Tikakukac
titán
Megjött a 4k-ért boltolt modem. Tök zsír meg minden. Ráparáztam a driverekre, semmi értelme nem volt. Win7 eszközkezelőben szépen kijelöltem a felsorolásból a saját driverét, aztán update és csók a családnak. Remélem megy a GPS is, mindjárt dugunk simet is bele. Ennyiért atom bolt volt.
-
MrSealRD
veterán
Látom volt ma téma a kijelző...
A mai nap beesett a céghez egy Thinkpad Helix tesztelésre. Gondolhatjátok, hogy alaposan megnézegettem mi a franc kerül több mint fél millióba. ezen a gépen.
Én őszintén és maximális objektivitással mondom, hogy vicc ez a gép.
Beleraktak egy 11,6"-es IPS FHD! panelt. Betekintési szöge és a színek rendben voltak. A kép szép volt.
Alapból valami buta felbontás volt beállítva, majd miután feltettem FHD-ra, hát kellett neki az a 125%-os méretnövelés. Úgy már használható kategóriában voltak a méretek.(de éppen..)
Az érintést pontosan és jól érzékeli, bár közepes méretű ujjaimmal nem mindig találtam oda ahová szerettem volna. A toll érzékenységéről annyit, hogy kb 2 cm-re tartva a kijelzőtől már írt, bökött...stb.
Összességében az a véleményem, hogy ez baromi kicsi mint laptop. Tabletnek meg nagy és nehéz.CPU: Intel i5-3427U volt benne. 17W-os TDP. Üresjáratban is folyamatosan ment a ventilátor. Ami a nagyobb baj volt bele, hogy jellegzetes hangja volt és bár én érzéketlen vagyok az ilyesmire, de kifejezetten hangos volt...
2! db USB van rajta összesen. Laptop módba. Ilyenkor rá van ültetve a billentyűzetre...Na ez még egy "jó" rész.
Az "tablet" rész hátlapja kicsit kopogós de jó tapintású műanyag. Hajlik mint a fene...
A billentyűzet rész szintén hajlik mint a fene...gagyi műanyag. A gombok az új szigetes amit már láttunk. Nyomáspontra kicsit billeg, de nem vészes. Viszont a gombok felülete ilyen "csúszós" érzésű...Az egyes billentyűk közötti rés túl nagy...
A billentyűzet és a kijelző összecsúsztatása egy érdekes mutatvány...Nincs visszajelzés, (mondjuk egy kattanás) hogy jó vagy sem. Pontatlan és hézagos. A zsanér kicsit nehezen adta magát mikor kinyitottam először. Azt hittem jó merev...Egy frászt. 1-2 hegyes szögben, derékszögben és 1-2 homorú szögben próbáltam ki és eltérő mértékben de lötyög...Fogyasztás: 2 akku van benne. Az egyik az alsó részben. A gyártó valami SMP volt ha jól emlékszem. Üres járatban tekerő süvítő ventilátorral 5W és 11W között ingadozott. Átlagban én 8W-ot láttam...
Összegzés: NAGYON NEM AJÁNLOTT. (Főleg ennyi pénzért)
-
Francia91
veterán
A T60p-ben hol és mivel tudom megnézni a RAM-jaim pontos típusát szétszedés nélkül? Everest és Adidacsak a méreteit írja
-
Shatterstar
aktív tag
Chaser, caderyn: Ezt örömmel hallom mert akkor meg van oldva a pót akksi probléma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged