- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #111421 üzenetére
64 bitest is és menni fog USB-ről, nem kell hozzá semmi BIOS állítgatás.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #105379 üzenetére
Sajnos egy konkrét hasonló esetet találtam, biztos megoldás nélkül és valószínűleg alaplap.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #105365 üzenetére
Pontosan mi történt a probléma jelentkezése előtt? Frissítések telepítése, akku lemerülés, ilyenek?
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #97495 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy az IRST és az Ultrabay között ilyen összefüggés van, de igazán nincsen mit.
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #97470 üzenetére
System Update telepítése és futtatásakor nem talál esetleg hozzá valamit?
-
félisten
-
skoda12
aktív tag
válasz mutyuru #66257 üzenetére
Bill + memoria is self-service cru a t430 manual szerint (62-63. oldal)
Osszes eddigi thinkpadben cserelhetoek voltak ezek az alkatreszek szerintem. Jo nyilvan vannak most mar a 40-es sorozatban olyan modellek, ahol 4 giga ram ra van forrasztva az alaplapra, az nyilvan nem lesz cru alkatresz. -
Tikakukac
titán
válasz mutyuru #66242 üzenetére
Random polcról letépetem egy ramot haveromnak, beleraktuk, kész. Nem noname ebay ram kell bele és menni fog.
Chaser: Válogatósnak mondott és fórumokon telesírt ram slotos gépekbe úgy dugtam bele az ezer éves gigás modulokat is, mint a sicc, ment mint a huzat.
Vagy ott van a gyárilag kiadott rakat inspiron, ami ram csere után működik rendesen hálózaton, gyárilag szerelve hangsúlyozom. El van ez cseszve, bele kell tenni, ha jó akkor csók, ha nem csere. Asztalimba is gyári kódos ramot néztem, ha épp nem lett volna nagyker akcióban arra is teszek ívesen. Ne a nyuszi vigye a mordályt.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #54903 üzenetére
Használj TPFC-t, alapból elég vacak a venti szabályzása, lényegesen kellemesebb ha átveszed felette a hatalmat. Nekem soklapos böngészés, Lync, Outlook, Excel mellett simán tud néma maradni, esetleg 1-es fokozaton pörög, de az is alig hallható.
HDD védelem konfigurálható, állíthatod az érzékenységét. Airbag Protection nevű cucc vezérli az APS-t.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #54860 üzenetére
Ha most "gyorsan" megrendeled, van esély hogy megjön január végén. Inkább vegyél Chaser-től, az enyém is tőle van, az tuti jó bele, és pár nap alatt megjön.
[ Szerkesztve ]
-
cadeyrn
aktív tag
válasz mutyuru #52099 üzenetére
Lenovo nincs régóta ilyen kaliber. Sőt, ahogy nézem, az új HP Elitebook szériában sincs már 17".
Erre mozdulj, hamár: Dell Precision M6800 mivel más nincs már ezen a szinten. -
Tim82
félisten
válasz mutyuru #51308 üzenetére
Ha megengeded, jelezném, hogy a tablet verziókról volt szó, nem a simákról. Egyébként pl. egy X60s és egy X61 tablet van, hogy ugyanolyan FRU-s hűtőt használ.
-
scarbantia
aktív tag
válasz mutyuru #51119 üzenetére
Most nézi a HDtune a meghajtót, aztán nézek egy memtestet.
Még egy tisztítást nyomhatok CCleanerben ha az segít.A Lr-os problémára ha tudsz valamit, akkor írd meg, fórumokon több helyen tárgyalják, de még nem találtam rendes megoldást. Csak van valami élhető alternatíva. NAS-t egyelőre nem próbáltam, csak hálózati megosztásban lévő meghajtót, ami az asztali gépben van.
A lényeg a közös katalógusfájl lenne, és hogy akár egyszerre lehessen dolgozni benne két gépről. -
scarbantia
aktív tag
válasz mutyuru #51116 üzenetére
Win7 64.
Egy halom figyelmeztetés között találtam néhány hibát, az egyik elég gyanús, 6008 a hibakód.
Utána kéne olvasnom, csak van még pár egyéb megoldandó dolgom...Túl sok adat szerencsére nincsen, viszonylag friss a rendszer, és nem nagyon laktam még be, alapvetően csak rendszert és programokat tartanék rajta, és háttértárolóból lennének az adatok.
Remélem csak windows szórakozik...Megpróbálom még végigfutni az általad vázoltakat.
Ezen is megy most a szívás, a Lightroom nem képes hálózaton keresztül katalógusfájlt kezelni...
A cél az lett volna, hogy a képek és a katalógus egy NAS-on, és több gépen is elérhető lenne a munkamenet. -
soldi3r
veterán
válasz mutyuru #51097 üzenetére
ssd-bol a samsungot mindenkepp erdemes megfontolni, en azt vennek (vagyis nem bantam meg, hogy megvettem)
ultrabay-t meg ebayen talasz mindenfelet, erdemes nem a legolcsobbat(#51095) Francia91, egy w700-on en is erosen gondolkodom, kene egy nagyobb meretu gep, ami elbirja a cadet, igaz 2d-ben az ihd sem fuldoklik mar (de a precision is nagyon jonak tunik ebben a kategoriaban)
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
metal01
őstag
válasz mutyuru #50575 üzenetére
Egyetértek. A gépem már több mint egy hónapja van ott. Más miatt is. De ez a fő probléma. Először azzal ment oda, hogy pixelhiba. Legalábbis azt hittem, hogy az. Aztán kiderült, hogy nem az. Másrészt a kijelzőn van egy kb. fél cm-es fehér folt is, ami szürke színeknél eléggé látszik. És ez a kettő dolog sem elegendő ahhoz, hogy tegyen valamit a szerviz. Kötik magukat a pixel-policyhez, aminek ehhez semmi köze. De ezzel le lehet a problémát passzolni...
Nem volt olcsó a gép anno 4 éve, és tavaly a gar. kiterjesztés sem volt olcsó. De hát ez van...
-
brekiisti
tag
Tudod informatikusként erre mondom (annak ellenére hogy le van írva a korlátozott jótállási nyilatkozatban hogy ilyen károkért a gyártó nem fele és senki nem olvassa el) hogy ha olyan fontos a melód mert alap szöveg hogy én ezzel míg szervizben volt x milliót buktam. Akkor van pénzed tarcsi laptopra / gépre is mert 2 ór -10 nap alatt behozza az árát.
Rettentő kíváncsi lennék melyik gyártó cserélne neked garban döglött bogaras kijelző
Minden esetre együtt érzek a kollégával és elismerem ez szar helyzet.Bocsi a duplázásért
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Új gépnél NBD garancia a megoldás, akkor kisebb vagy egyáltalán nem lesz veszteséged. Nem tudom, hogy ilyet tud-e a Lenovo, mazsola vagyok ezen a ThinkPad géptípus-területen.
(#50576) Chaser
Köszönöm szépen a választ!
A T60p anyagilag érné meg. Az nem zavaró filmnézéskor, hogy nncsen kissé oldalra széthúzva a kijelző? Dokumentumokra viszont előnyösebb.
Nem tudtam, hogy ennyire egyforma a W500 és a T500.
A W500 esetében 1980x1200 felbontású panelről tudok.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz mutyuru #50557 üzenetére
a szervizek a saját lehetőségeikhez mérten próbálnak korrektek lenni, nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom velük. a gond inkább azzal van, mit fogad el javításra a lenovo, vagy mit nem. néha a szerviz nem "meri" megjavítani az adott dolgot, de ha írsz a lenovonak, akkor nincs gond. néha viszont a lenovo is elutasít olyan javításokat, amiket nem kéne, vagy úgy bánik az ügyféllel, ahogy nem kéne. én legalábbis ezt tapasztaltam.
nem mindig arról szól a történet, hogy egy javítást elvégeznek vagy sem, néha arról is, hogy az ember bizalmát eljátsszák-e vagy sem. ők nem (csak) abból élnek, amit megspórolnak az ilyen javításokon, hanem a vásárlásokból. ha viszont eljátsszák a bizalmat, az ember többet nem vásárol tőlük. ez nem 1-2 gépnél gáz, hanem ha a beszerzőkkel szórakoznak, könnyeg ugrik párszáz/ezer gép vásárlása.
ezt meg egyetlen cég sem engedhetné meg magának a biznisz kategóriában. lehet, hogy ma a lenovo az első pc gyártó, de ha nem kapják össze magukat az ügyfélkezelés terén, nem sokáig lesz ez így.de csak hogy korrekt legyek, a lenovo még mindig eléggé jó gép, és megbízható is. szóval amíg nem kell javítgatni, addig nincs vele különösebb gond.
-
Francia91
veterán
válasz mutyuru #50552 üzenetére
Általában nem, de elő szokott azért fordulni, hogy nem egyeznek (az esetek többségében elvannak egymással).
Nekem a T60p-ben egy 2 Gb-os ADATA és egy 1 Gb-os Kingston RAM volt, elvoltak egymással minden probléma nélkül."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Borote
addikt
válasz mutyuru #50136 üzenetére
De hogy jön ide a Call Center, ha ThinkPad-ről van szó? Németeknél ennyire másképp működik?
Itthon semmi köze nincs egy TP tulajnak az IdeaPad Call Centerhez, felhíjja a SmartService-t, mondja, hogy mi a probléma, ők berendelik az alkatrészt, beviszi, és még aznap viheti - ez egy gyakori menete a szervizelésnek.Németeknél milyen a helyszíni garanciája a Lenovo-nak, nem tudod?
-
Tim82
félisten
-
mutyuru
aktív tag
válasz mutyuru #49476 üzenetére
Megvan a megoldas... nem szoftveres volt a problema, hanem hardveres. Az aku kinyirta magat es segitett a gepnek csontra fagyni. Fura, hogy csak a touchpad illetve a pocokeger hasznalatakor jelentkezett a problema.
Viszont kiveve a rossz aksit a problema elmulott.
Tudom, hogy nem teljesen idevag a dolog, de klonozott mar vki Win7-s OS-t? A problema ott jelentkezik, hogy keszit maganak a telepiteskor egy kulon particiot a vinyon a rendszerallomanyoknak. Ezt is klonozni kell?
Utoljara meg XP-vel csinaltam ilyet es ott Norton Ghostot hasznaltam. -
ezsolti
tag
válasz mutyuru #48010 üzenetére
A műanyag keret nagyon könnyen lejön, óvatosan nyúlj alá a körmeiddel az LCD panel felöl, fent a kamerától egy kicsit jobbra vagy balra! Vigyázz! Nagyon vékony!!! Szép lasan elkezded kifelé húzni és recsegések közepette le fog szépen jönni! ("egészséges" recsegések, tehát nem az a fajta amikor a műanyag törik, persze ha azt hallod akkor már úgy is mindegy! )
Én kb ott kezdtem a bontást amikor egy 3-ik wifi antennát raktam be a panel alá!Itt egy videó az LCD cseréjéről. Neked nem a zöld HERE feliratnál lévő csavarokkal kell foglalkoznod, hanem a jobb és bal oldalon alul, egészen a legszélen lévő összesen 4db csavarral!
Csak saját felelősségre!
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
-
franc0
őstag
-
Kbali
nagyúr
válasz mutyuru #47484 üzenetére
Mivel használod a tacspadot? Smirglivel? A 1,5 éves 420i-m tacspadja kopásmentes (igaz ritkán használom), de azon kollégáimé, akik rendszeresen használják, sem használódott el ennyi idő alatt, igaz már simább, mint az enyém.
Én most új bill-t kaptam a gépbe, mert egyszerűbb volt, mint egyetlen egyet cserélni, de ez sokkal zörgősebb, mint a régebbi volt. -
audi100td
nagyúr
válasz mutyuru #46877 üzenetére
Inkább Geizhals-on nézegess, több boltot listáz, kb mint az argep.hu csak sokkal rendszerezettebb.
Pl.: L430 589€-tól
JAGER 10: Lenovo partnernél lehet rendelni, de a gatyád is rámegy, ebay-t tudom ajánlani, viszont a minőség nem mindig ok.
[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz mutyuru #46718 üzenetére
Szia!
Volt a kezemben L430-as. Az anyaghasználata nekem bejött, a billentyűzete is. Akkor egyedül a kijelzője zavart, ami 1378x768-as volt, ha jól emlékszem. Masszív gépnek tűnt. A tesóm kapta a cégétől használatra.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
-
mustang28
tag
válasz mutyuru #43024 üzenetére
Apósomnak most telepítettem a Win7-et a T42-re! 1GB RAM, 1.7-es a proci! Google Chrome-mal olyan gyors, a böngészés, hogy meglepődtem! Kis elnyűhetetlen! Pedig Ő azt a gépet 5 éven keresztül hordta oda-vissza Gyöngyösről Pestre! Nem dokkolóval használta, hanem a gépet. A billzet olyan szinten megkopott, hogy az ujjaival egy kis gödröcskét koptatott néhány betűbe! Nagyon kemény! És még mindig tökéletesen ,műxik, csak a 40GB-os vinyo korlátozza le egy picit!
-
Gondwana
addikt
válasz mutyuru #42553 üzenetére
Persze, gond nélkül! F12 bootlogo közben, és kiválasztod. Ha nem jelenik meg a listában, BIOS, Startup, valószínűleg alul lesz az excluded listában, rábattyogsz és X-szel visszaaktiválod az USB-HDD opciót is. A CF és a PCMCIA slotja nem bootolható (az én kritériumjaimnak nem is életképes a 100%CPU-load=1.5MByte/sec sebességével, de ez egy másik történet, ezért tettem anno CF-et a HDD-je helyére)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Shadowfax
addikt
-
mutyuru
aktív tag
válasz mutyuru #40835 üzenetére
Kosz a valaszokat! Sajnos hasznalt nem igazan johet szamitasba, mivel nem bizik benne. Pedig tudom boven eleg lenne neki egy X201-es az x61 utan.
Szoval a 3 kozul, akkor melyik lenne szerintetek minosegre a legjobb vetel. A felszereltsegbe azt kap, ami epp a piacon van. Nagy kulonbsegek ugy sincsenek az alap kategoriaba.
M
-
Tikakukac
titán
válasz mutyuru #40835 üzenetére
Ezekből egyik sem igazi Thinkpad. Az első és utolsó pedig Ideapad, szóval főleg nem.
Másodsorban filmnézős dolgokra bőven jó egy használt és garis igazi Thinkpad, T500 akár. És az olcsó és tuti.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40610 üzenetére
LOL, az előbb írtam le mi a probléma.
Az összes memóriába a videó(kártyának szánt) memória is beletartozik!Ahhoz hogy használni tudd a 4GB-ot, nem fogod megúszni 64 bites rendszer feltelepítése nélkül.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40608 üzenetére
A problémát a 32bites oprendszer okozza. A 32bites rendszer csak 3,5GB memóriát tud megcímezni összesen. Tegyél fel egy 64bites Windows 7-et, ez már alap a 4GB RAM-hoz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Chaser
legenda
válasz mutyuru #40194 üzenetére
T500-at vettem nemrég. Se nem ropog, se nem recseg. Kib@szott halk, kvázi hangtalan net alatt intel vga-val. Bill tökéletes. T60-ból van ugye importálva. Touchpad super, bár én átálltam trackpointra ha nincs külső egér. Nem tudom milyen kijelzéseket hiányolsz, sztem rajta van minden. Nehéznek nehéz, 15" és rollcage együttese azért nem fog ultrabook tömeget adni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
Szerintem erősen túlzóra sikerült ez a kritika, 90%-ban nem tudom alátámasztani amit írsz, volt T510-em és T500-am is, de vegyük sorra:
"design nagyon leegyszerusodott - hianyolom a sok szep villogo jelzest"
Abszolút ízlés kérdése, szerintem korábban volt pár felesleges LED, érthető, hogy kicsit kigyomlálták, talán 1-2 maradhatott volna még, bár hiányérzetem nincs ezzel kapcsolatban.
"muanyag gagyi fajta es ugy nez ki, mintha mindjart torne"
Egyáltalán nem volt ilyen érzésem, sőt minőségre nekem egyértelműen jobbnak, masszívabbnak tűnt az elődnél. A T500 inkább recsegős/nyekergős, de az sem vészes. Ami viszont feltűnt, hogy izzad rajta a tenyerem, ami valóban nem pozitívum, szóval a tapintása jobb/kényelmesebb a T500-nak.
"nehez"
Pedig könnyebb mint a T500, 9 cellással nyom kb annyit mint a T500 6-ossal.
"billentyuzet indokolatlanul osszenyomoritott, holott meg boven lenne hely - sokszor felrecsapkodtam gepeles kozbe, ami nagyon idegesito. Tudom a hangszoronak ott a helye, de mehetett volna mashova."
Pár óra alatt meg lehet szokni, hogy sűrűbben vannak a gombok, de utána már nem fogsz visszavágyni a régire, szerintem a legjobb klavi ami valaha notebookhoz készült.
"touchpad szamomra egy kin volt kezelni, sokszor nem erzekelte, amikor iranyirani probaltam"
nekem ez is jobban bejött mint a régi, jobb a tapintása, a felülete is nagyobb, igaz egyiket sem használom gyakran, inkább a pöcök
"szallithatosaghoz pedig egy '90es evek elejei aktataska (amibe a portasok es gyari munkasok utobb szendvicset hordtak) szuksegeltetik"
ezt végképp nem értem, nem is tudom másképp értékelni, mint szimpla hülyeség
"Tobbi jobban sikeredett itt gondolok az 520ra pl?"
T520 felépítésben szinte egy az egyben egyezik a T510-zel.
-
btudos
nagyúr
Sok "szép" villogó jelzés? Karácsonyfát vagy munkagépet szeretnél?
A műanyag hogy hogy néz ki.... fekete. Gagyinak nem nevezném, nem tudom mihez nézed, de nem is az a lényeg, hanem a roll cage ami alatta van.
A billentyűzet mindegyiken akkora amekkora, megszokás kérdése, nekem nem nehezebb gépelni ezen mint más gépekén, amúgy azért akkora mert a 14"-os verzióra ugyanazt rakják
A szállíthatóságot nem értem, ez valami vicc akar lenni? Fogsz egy bármilyen 15,6"-os notebook táskát, és belemegy...
Touchpad meg energiatakarékosság miatt ha sokat nem nyúlsz hozzá, akkor kikapcsolja magát, 1 mp kell amíg feléled.
Szóval szerintem csak Te vagy nagyon kritikus, de jól is van ez így. Az igényeidnek válassz gépet, ha nem tetszik, nem kell megvenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest