- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
audi100td #49498 üzenetére
T61-ben melyik a legjobb kijelző? Nekem most Samu van, de nem vagyok odáig érte...
Minképp matt-ot szeretnék és LG-t, csak nem tudom melyik az igazi, aminek tényleg szép szinei, illetve képe/fényereje van...
15,4 a kijelző méret 1680*1050 - ez van most: Samsung LTN154P2-L05
Talán ez: LG-Philips LP154W02-TL10...? -
Csedit
aktív tag
Létezhet, hogy ez IPS kijelzős???
Úgy tudom T60 után néhány tablet és az X230-ban van IPS, vagy AFFS panel. -
mutyuru
aktív tag
válasz
mutyuru #49476 üzenetére
Megvan a megoldas... nem szoftveres volt a problema, hanem hardveres. Az aku kinyirta magat es segitett a gepnek csontra fagyni. Fura, hogy csak a touchpad illetve a pocokeger hasznalatakor jelentkezett a problema.
Viszont kiveve a rossz aksit a problema elmulott.
Tudom, hogy nem teljesen idevag a dolog, de klonozott mar vki Win7-s OS-t? A problema ott jelentkezik, hogy keszit maganak a telepiteskor egy kulon particiot a vinyon a rendszerallomanyoknak. Ezt is klonozni kell?
Utoljara meg XP-vel csinaltam ilyet es ott Norton Ghostot hasznaltam. -
Tim82
félisten
válasz
milestone #49488 üzenetére
Ki tudod cserélni magadtól is, Hardware Maintenance Manual-ban megtalálsz minden szükséges lépést hozzá. Hardveraprón biztosan találsz ventit bontásból, esetleg eBay.
-
milestone
tag
Sziasztok,
Az 5 éves múlt R61-em ma bekapcsoláskor kiírta, hogy Fan Error...
Ki tudom én cserélni, laikusnak (PC-t gond nélkül szerelnék) is hozzáférhető helyen van? Honnan tudok ilyet ventillátort (gondolom a CPU Fan-ról van szó) beszerezni?
Ha nem, hol cseréltethetem (a Neumann J. u-i szerviz megvan még?) és mennyibe kerülhet?
Köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz
Teejay83 #49486 üzenetére
Egy kézzel tartva/fogva/lóbálva más irányból, más erők, más mértékben hatnak a kasztnira, mint két kézzel. Mindenképpen a legrosszabb egyébként pont a kijelzőkeretnél megfogva, egy kézzel lóbálni, úgy pont ki van téve az alaplap némi meghajlásnak.
Mivel utoljára gimnáziumban tanultam fizikát (és pontos, a fizika fogalmait használó magyarázatot én sem találtam rá), ezért nem fogom tudni jobban elmagyarázni. Itt egy elég átfogónak tűnő angol nyelvű topik a thinkpads.com-ról, ha érdekel a jelenség, de ugyanitt több hasonló topik is foglalkozik a témával.
Félre ne értsd amúgy, nem leoltani akartalak az egyszeri teszt miatt, csak jelezni, hogy általában véve ez nem tesz jót a gépnek.
-
Teejay83
tag
Értem amit mondasz csak azt nem, hogy miben más két kézzel mint egy kézzel,hiszen ez a kép csak zsanérok feszességét és a kijelző burkolat masszívságát szemlélteti
ezek szerint függőlegesen nem is tarthatom a notit? egyébként nem ez a kedvenc hobbim,hogy így emelgetem a gépeket, ez csak egy 1x alkalmi teszt,szerintem kapott ez a gép már többet is ettől
-
Tim82
félisten
válasz
Teejay83 #49484 üzenetére
Mert az alaplap kevésbé bírja a gyűrődést, mint a ház/burkolat, aztán keletkezik pár hajszálrepedés rajta. Ez két alaplapi probléma előfordulását is elősegíti: ha dedikált Radeon van benne, az szépen elhalálozhat, illetve az USB portok egyszer csak 2.0 helyett 1.1 sebességen lesznek csak hajlandóak működni.* Ebből az első nem fogja érinteni az R50e-t (mert abban nem Radeon, hanem Intel Extreme Graphics 2 videovezérlő van), de minek kockáztatni egy olyan használt géppel, amelyiknek az előéletéről valószínűleg nincsen túl sok infótok? Emelgessétek inkább két kézzel, nem kell vele legénykedni (én egyszer sem tettem volna a helyetekben) és akkor remélhetőleg még hosszú és produktív évek állnak az R50e előtt.
* Egyébként a felvázolt problémák nem Thinkpad-specifikusak, bármelyik 855GM/PM chipset-es alaplapú notival előfordulhatnak.
-
Teejay83
tag
hello
Egy kis érdekesség
Van most nálam egy IBM R50e,olyan mintha most vették volna ki a dobozból
Hihetetlen mennyire masszív,és elég nehéz : kép -
Chaser
legenda
-
cildren
tag
Beszereltem a Kingston V300-at a T61-esembe, 700Mhz mellett ennyit tud.
2Ghz melett pedig ennyit.
A régi 5400rpm-es Hitachihoz képest óriási különbség!
Véleményem szerint ajánlott vétel kb 25 ezresért, 3 év garanciával.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #49477 üzenetére
Még pár kép, meg kapható átalakítószett.
Azért elég meggyőzőnek tűnik, így megpiszkálva a színeket.
Persze este biztos vissza kell venni rendesen a fényerőt, hogy meg ne süljön az ember szeme, úgy meg nem tudom, hogy marad-e egyenletes kontraszt, színek, stb. Vagy kisebb fényerőre kell eleve kalibrálni. -
scarbantia
aktív tag
Na, úgy néz ki, hogy a T60p-m nem támogatja a T7400-as processzort.
Alaplap reviziója 03. A processzort más gépben nem próbáltam, de nem valószínű, hogy fél maggal megdögöljön.Más:
Hallott már valaki a Hydis HV150UX2-100 panelről?
15" UXGA IPS panel, LED háttérvilágítással.
A csatlakozókábeleit át kell alakítani, meg az invertert ki kell cserélni, és betehető 15" T60/T60p/Frankenpad gépekbe.
Igazából nem vagyok feltétlen oda érte, de kíváncsi vagyok, hogy mit tudhat.
Az biztos, hogy nagy fényerőt, egyenletes háttérvilágítást, talán jobb betekintési szögeket, 600:1-es kontrasztarányt(az UX1-es csak 400:1, vagy 500:1).
Persze a color gamut érdekelne, meg a kalibrálhatóság. A sima fehér LED háttérvilágítás miatt eleve szegény lehet a színspektruma, de ha nem rosszabb a hagyományosnál, akkor azért jó lehet.
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=21&t=109527&start=0 -
mutyuru
aktív tag
Hello!
Felhuztam egy T60-as gepet XP-vel es telepitettem a drivereket.
Viszont, amikor hasznalom a touchpadot vagy az egerpockot, akkor csontra fagy es csak a kikapcsolas segit.
Tippelnem, hogy az ultranav vagy a touchpoint driver szorakozik.
Volt vkinek hasonlo problemaja, hogy megerositsen benne? Es mi volt a megoldas?Udv,
M -
Tim82
félisten
válasz
EasyKnight #49470 üzenetére
Lehet, hogy csak a hátuljában lévő csatlakozót kell cserélni, nem a komplett alaplapot. Amúgy meg kellene nézni másik akkuval is. Ha budapesti vagy és nem túl sürgős, mindkettőben tudok segíteni (nem pénzért értem, természetesen, van egy elfekvő csatlakozóm, ami valószínűleg T60-hoz is jó - Z61p-ből van amúgy).
-
EasyKnight
tag
Sziasztok!
Már több, mint 2 éve használok egy T60-as modelt. Az alap konfighoz képest annyiban változott, hogy kapott pár új RAM-ot, meg egy nagyobbacska merevlemezt.
A napokban tapasztaltam pár problémát:
Valószínű, hogy összefüggenek, viszont gőzöm sincs, hogy mi történhetett, mivel nem az én felügyeletem alatt történt... (Konkrétan a hugicám elvitte nyaralni, és így kaptam vissza... Jó tinihez méltón tagad mindent)1) Az akkumulátor nem kap jelet, illetve nem tölt, vagy "nincs behelyezve" (pedig benne van)
2) A gép kikapcsol, ha hátuljában lévő csatlakozó megmozdul.Ripityára szedtem a gépet, megnéztem az akkut, kicsit meg is takarítottam.
Most szigszalag tartja a helyén a kábelt, így nem mozdul el, de ez nem a legjobb megoldás, ha az ember hordozni is akarja a hordozható számítógépét.Volt már valaki, aki hasonló helyzetből talált kiutat, vagy jöhet a teljes alaplap-csere?
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #49450 üzenetére
Igen, az WSXGA+ panelek közül tényleg jobbak az LG panelek, első ránézésre feltűnik a különbség. A T60p-ben, ami volt nekem, LG-Philips panel (1680x1050) volt, oldalról jó betekintési szögekkel, és szép színekkel. A mostani T500-asomban Samsung panel van (szintén 1680x1050), de fakóbbak a színei, és a betekintés oldalról elég gyér...
De azért láttam ennél sokkal rosszabb TN panelt eleget -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Chaser #49463 üzenetére
Azt azért mondtam, mert IPS kijelzőt akartam
Volt egy régi Fujitsu Siemens gépem, sztem abban is ilyen lehetett.
Nem IPS, de mai napig mikor ránézek, elcsodálkozom, hogy 2006-ban már milyen kijelzője volt.
Ez a TN valóban elég hitvány, akkor majd meglátom hogy sikerül vennem gépet.
Ha lesz x220, akkor abba veszek IPS-t, ha nem akkor keresek egy ilyet. -
Picco
addikt
kicsit szetneztem x szeriaban, ez pofatlanul jo aron van
asszem muvelodok meg egy kicsit es utana visszaterek, koszonom a segitseget
-
Chaser
legenda
válasz
Ed Parker #49461 üzenetére
Utoljára tán x230-ról beszéltél, azért mondtam azt. Ha beljebb nem is lennél, de állad kopogna az biztos
Itt elég sok emberke cserélte le a hitvány alap TN panelt erre. Nekem x200t van most, abban is ez van. Mit mondjak, felbontástól eltekintve nincs hiányérzetem
pedig finnyás vagyok a panelekre. Betekintési szögek, színek, minden ok. Majdnem 180 fokból látható minden irányból, a színek élnek, nem úgy mint a TN verzióknál. Valakinél biztos meg tudod nézni.
Na jó, T60 IPS jobban bejött, na de az egy csodaviszont engem abszolút nem zavar az antireflex glossy, teljesen más mint x61t-nél volt. Dob a színeken még az is.
szerk: Picco: Ok ezt nem tudtam, akkor 2. ha megfelel az nv vga. Gyártásra azért rákérdeznék, ritka az ami 2008 aug. utáni. Ha a 3.-at megkapod jó áron és személyesen át lehet venni az se rossz.
-
-
Picco
addikt
válasz
Chaser #49450 üzenetére
nv quadrot akkor hanyagolom szvsz. ugyis csak netezesre lesz max bongeszobol jatszok valamivel...
14-esbol 1440-es felbontasbol van a legtobb.
minden t61-es lapba bele lehet tolni a 800-as fsb-vel rendelkezo procikat?
bocsi a lama kerdesekert, de majd csak belejovok...3 kiszemeltem van, ezeket csak meg kell venni es upgradelni amit akarok.
1
2 ez 1680-as
3 ehhez van minden, meg drive bay is.ti melyiket valasztanatok ha az arat nem vesszuk figyelembe? koszonom turelmeteket
(btw: ssd-vel fogom hasznalni, es masodlagos vinyo megy majd a dvd helyere) -
Chaser
legenda
válasz
Ed Parker #49452 üzenetére
Nem mind az, IPS premium kategória még, sajnos. 35-40k körül van IPS panel bele ha jól rémlik.
audi100td: Most hogy mondod nvs140 tényleg van, FX meg T61p-ben, de az butított 14"-ban. 128MB ram, feleannyi számolóegység vagy felezett adatbusz, vagy mindkettő. akku persze csereszabatos 15"-hoz, a 14-15" wide verziókról beszéltem, azok nem.
-
Chaser
legenda
NVS140-ről amit tudni kell, 2008 aug. utániak már elvileg nem szériahibásak, előttiek igen. Gpu hajlamos elhalálozásra.
Ha 15"-osokat veszel ott csereszabatos az akku, 14-15" viszonylatában már nem. Ezekből ált-ban wide van csak, ritkás a 4:3-as T61. Abból tudtommal csak 14-es inteles verzió van. cpu terén érdemesebb beruházni egy 45nm-esre a kisebb hőtermelés, SSE4.1 utasításkészlet miatt, T8100, T8300 pl. SATA2-t is tudják ezek a gépek mod BIOS-szal, utána wifiből is mehet beléjük olyan amilyet nem szégyellsz. Illetve akár egy Crystal HD, ami HD filmeket és flash videokat gyorsít cpu válláról levéve a nagyobb terhet. Lehet ez megy mod nélkül is, wifi és SATA2 nem feltétlen. NVS140 nálam nemhogy gyorsította a HD filmek lejátszását, sokkal rosszabb volt mint cpu-val. Ha 15-ösben gondolkodsz LG panelest nézegess 1680-ast, samut láttam még az nekem nem jött be, LG az elég korrekt TN létére. Hirtelen ennyi jut eszembe.parkasz: Én is tervezek egyet, de moderáltat
-
Picco
addikt
válasz
Chaser #49443 üzenetére
koszi, meg 1 orat kuzkodtem vele, de semmit nem talaltam google segitsegevel.
masik kerdes, beruhaznek egy regi thinkpad t61-re, valami fullosabb kombinaciot szeretnek, amik viszont egyben itt(uk)ben iszonyat dragak, viszont ha en kukazom ossze magamnak mondjuk 2 peldanybol akkor nagyon jo aron kijonnek vele.
elkepzeles:
1440 v 1680 kijelzo
7100 es testvereinel erosebb proci, itt kernem a segitsegeteket h melyik az ajanlott.
nvidia quadro
4g ram
3g modem
dual band wifi.namarmost, par napja olvasgatok a thinkpad szeriarol, de egy kezdonek elkepeszto bonyolult ez a vilag, whitelist es baratai sem segitenek a dologban.
mennyire modularisak a thinkpad csalad tagjai? ha veszek kettol t61-et amibe teszem fel megvannak ezen konfighoz valo tartalmak, azokbol epithetek egyet? (pledaul: egyik mondjuk szep allapotu kivulrol de torott kijelzo, masiknak belul vannak finomsagok csak ugy nez ki mintha kutya szajabol szedtek volna ki)
adtam/vettem kislanykoromban nehany thinkpadet, supervisor passal is gyult mar meg a bajom, szerencsere sikeresen megoldottam, de minnel melyebbre asom most magam bele ebbe a bilagba annal bonyolultabbnak tunik a dolog.
-
Chaser
legenda
-
Picco
addikt
udvozlet a topiclakoknak.
vettem egy intel 5300-as wifi karit a dell d630-amba, sutasagom miatt nem lattam h lenovo firmware van a karin, ezt valamelyik guru megmondana nekem h at lehet e irni? google cserben hagyott, itt meg lattam h erintve volt mar a tema
-
-
ezsolti
tag
válasz
Intelligencs #49438 üzenetére
Simán felismeri. Én T430-ban cseréltem világítósra a billentyűzetet.
-
Tim82
félisten
válasz
opeter87 #49437 üzenetére
Szerintem elírás lesz. Gyárilag is volt ilyen kijelző T400-akban: [link] [link]
Viszont egyrészt elvileg LED-es háttérvilágítású kijelző (ha CCFL a jelenlegi, akkor azt hiszem, invertert/szalagkábelt is kell cserélned), másrészt Lenovo FRU-s darab kell neked, másmilyen panel jó eséllyel nem fog működni.
-
Van nekem egy X230-asom. Sajnos nem világítós benne a billentyűzet, pedig direkt olyat akartam, de mindegy. Ezzel kapcsolatosan lenne egy hülye kérdésem. Ha rendelek egy háttér-megvilágításos billentyűzetet, és kicserélem, akkor a számítógép honnét fogja tudni, hogy a thinklight gomb (FN+Space) funkciója megváltozott?
(Most ugye úgy működik, hogy egy gombnyomás, thinklight, következő meg kikapcsolja. De a világító billentyűzetes X230-aknál egy gombnyomás billentyűzet-megvilágítás, következő billentyűzet-megvilágítás erősebb fénnyel, következő gombnyomás thinklight, és csak a negyedik gombnyomásra kapcsolódik ki.)
-
zooleeb
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni .Szükségem lenne 2db T400-as alsó műanyag burkolatra akinek esetleg van elfekvőben vagy T61 14.1es-re igaz nem tudom kompatibilis-e egymással?!Aki tud segíteni megköszönném és keressen P.Ü-ben!
köszi:zooleeb
-
opeter87
senior tag
Ha már kijelző. Szerintetek ez milyen lenne T400-ba? (most a borzalmas 1280x800 gyári van)
-
_q
addikt
válasz
ezsolti #49423 üzenetére
Esetleg tudnál adni egy jó szerviz címet? Milyen gyorsan javítják, illetve ha csak néha jön elő akkor is ki tudják deríteni és nem küldik vissza hogy náluk bizony nem történt semmi baj? A gép amerikából való, de elvileg világ garancia van rá, tehát akkor elvileg ingyen megcsinálják? Köszi.
-
-
robesz26
tag
Szervusztok!
1,5-2 hónapja tanácsot kértem Tőletek gépvásárlás előtt. Több modell is szóba került de legtöbben a T400-at ajánlottátok. Megfogadva a tanácsotokat egy ilyen gépet választottam és már pár hetes használat után (közben kapott ssd-t) azt kell mondjam kitűnő gép, sokáig elég lesz hardveresen. A csendes működés pedig nem csak szóbeszéd, ilyen halk és hűvös gépem még sosem volt. A billentyűzet egyenesen kiváló.
Nagyon örülök, hogy hallgattam rátok és köszönöm mindenkinek aki tanáccsal látott el.Üdv,
Robi -
Francia91
veterán
Tilts le ideiglenesen amit gondolsz az automatikus indulásból, és nézd meg úgy.
BIOS frissítésnél két lehetőséged van: vagy sikerül, vagy nem
Meg lehet lépni, de a megfelelő módszerrel. Én pl még mindig a CD-ről bebootolok verziót használom, eddig mindig bevált, és még panaszt sem hallottam róla. BIOS frissítésnek meg nem kéne piszkálnia az nVidia-t, nem hallottam még ilyenről... -
_q
addikt
válasz
rgeorge #49418 üzenetére
Igen. Lehet hogy bios frissítést raktam fel még néhány hete és az a baj? Szokták azt is mondani hogy azt jobb nem bántani. Amúgy legfrissebb nvidia driver van fent. Játszottam a géppel azóta is és semmit nem vettem észre. Csak hogy néha beadja ezt a kék hátteres dolgot.
Még egy kérdés, miért lehet hogy nagyon lassan bootol be a windwos? lenovo driverekre tippelnék. Kb 1.5 perc. Ismerősömnek w500-a van ott is nagyon be van lassulva.
-
Francia91
veterán
Ez az nVidia-nak vmi cucca. Milyen driver van fent? Ha a legújabb, akkor próbálj meg egy régebbit, ha pedig régebbi van fent, akkor a legújabbat. Elsőre én ezt lépném meg.
Szokott ez a hiba előjönni asztali gépeknél nVidia VGA esetében, ott két lehetőség szokott lenni:
- Vagy meghalt a videokártya
- Vagy nem kap elég áramot
De ez asztali gép esetén szokott előjönni -
_q
addikt
Sziasztok!
W520nál már 3x kaptam "kékhalált". Vagy bekapcsolás vagy kikapcsoláskor, eddig miután a windwos betöltött nem jött még elő. Az áll a képernyőn, hogy nvlddmkm.sys error és 0x0000007E. Tudnátok segíteni mi lehet és hogyan orvosolhatám? Kb fél éves a windwos 7, gondoltam azzal lehet talán baj és újra kéne telepíteni, de azért érdekelne ti mit mondotok. Köszi.
-
Schuby
aktív tag
válasz
norbyone #49410 üzenetére
Én innen vettem gap padot de van neki kétoldalas hővezető ragasztó szalagja is
-
Valaki nemtud profi hővezető thermal pad ( gap pad ) -ot eladót? Vram-nál szeretném lecserélni majd...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
donjohnson #49403 üzenetére
gondolom ssd-hez nem kell
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged