-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #46697 üzenetére
Emlékeim szerint a Crystal HD kártyáknak "rendes" mini PCI-e foglalat kell, így legfeljebb a wifikártya helyén működhet T60-ban. Whitelist-mentes BIOS mindenképpen kell, anélkül ugyanis csak megfelelő Lenovo FRU-s WWAN működik ott, de ha jól emlékszem, ez már adott a T60p-d esetében.
parkasz: ott elég konkrét infó van.
"In the first miniPCI-e port, it works.
Second miniPCI-e port does not work. I even tried the Wireless card into the second port to connect, did not worked. It seems so, that does not work the second. Does anyone have an idea."X60 tabletnél teljesen ugyanilyenek a mini PCI-e slot-ok, mint a T60-nál, onnan infó: "Yes, the broadcom card needs to be placed in the first slot to work. unfortunately, my x60 gets a terrible connection with many usb wifi adapters, so i may have to remove my broadcom to put back my wifi card."
-
Francia91
veterán
Átgondoltam, hogy mit lenne érdemes tenni a T60p-mben lévő 2. Mini-PCIe foglalat helyére.
Az itt leírtakban lévő HD dekóder működne-e? Határoz-e valamit, hogy nem "rendes" MiniPCIe foglalatról van szó? Whitelist mentes BIOS fent van, tehát az már nem akadály. Viszonylag sokat HD-zek FullHD monitorra kikötve a notit, és jól jönne, ha vmennyivel hűvösebb lenne üzem közben tartósan, mégiscsak egészségesebb neki -
parkasz
senior tag
bár lehet, hogy a bios mod kell hozzá, ha whitelist-es a cucc, ez a cikkből nem derül ki
de itt tuti kapsz rá választ, sőt gyakorlati tanácsokkal is tuti segítenek -
hito
nagyúr
Közben kedves ismerősöm közben ajánlotta nekem megoldásként a Broadcom-nak a miniPCI-e videógyorsító kártyáját. X300-ba szerintetek működne a dolog? Mert akkor nem kéne gépet cserélnem, tényleg nagyon szeretem. Ram mellett egy darab feles hely van szabadon, a másikon a wifi van. Gondolom ha megbontanám a gépet akkor a maradék egy helyen meg a WWAN lenne.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #46683 üzenetére
... meg a kijelzőt lezàrò retesz!
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #46680 üzenetére
Most Te maradtál le drága barátaim
Már jó, hiszen X200s-re szeretném cserélni az X300-at. Aztán meglátjuk mennyire lesz jó az a jó.
A DVD is egyfajta hűtés ha úgy nézzük
-
válasz
FoxiestFox #46680 üzenetére
Igen, valahogy elkeveredtem és láttam, hogy egy régebbi hsz.-re válaszoltam - amit kitárgyaltatok már. De a szándék a fontos!
mobal,
-
-
hito
nagyúr
Bíztam benne, hogy a 12.1"-on kb. olyan dpi értéket kapok 1280x800-as felbontás esetén, mint 13.3"-on 1440x900-asál. Kiszámoltam, sajnos nem így van. Panel tekintetében visszalépés lesz az X200s, már ami a pixelsűrűséget illeti
Megnéztem az AFFS panel tulajdonságait is. Elképedtem, hogy egy ilyen technológiájú és minőségű kijelzőnél a butább felbontást választják. Ha már létezik 1440x900-as 12.1"-os kijelző, akkor az AFFS miért nem ilyen? Érthetetlen. Nehogy véletlenül tökéletes legyen.
-
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem abban, h egy T430-ason a mikrofon némítás gomb mellett van egy másik (jobb szélső), kicsi süllyesztékben van. Mi a szerepe és hogy lehet használatra bírni?Köszönettel:
-
Tim82
félisten
válasz
Schuby #46669 üzenetére
Hasonló, de én csak T-s SIM-mel próbáltam, így automatikusan a T-Mobile magyar hálózatát jelenítette meg. T400-zal is működnie kell, abba ugyanúgy Ericsson F3507g modem való gyárilag.
Ha jól emlékszem, akkor vannak nem Lenovo-s alternatívák is, innen a fórumról többen használnak valamilyen Dell-es segédprogramot a mobilnetes modemhez.
-
Schuby
aktív tag
A fent említett országokban kapható, mindháromban használható. Csak sim, modem nem volt hozzá.
ez a Mobile Broadband Activation lesz a megoldás ha müködik t400 alatt is.
Régen volt egy ilyen független mobil net progi, MDMA vagy valami ilyesmi volt a neve. megjelentek az ablakban az elérhető szolgáltatók és csak rá kellett bökni melyikhez akarok csatlakozni. aztán a sim vagy engedte vagy nem. ez is valami ilyesmi? -
Tim82
félisten
válasz
Schuby #46662 üzenetére
Szolgáltató- és országfüggetlen mobilnetes SIM? Kell nekem is egy ilyen, már ha erre gondolsz a "D", "A", "I" alatt...
Linuxszal kapcsolatban tapasztalat hiányában nem fogok tudni neked válaszolni, Win 7 alatt T500-nál a Mobile Broadband Activation (vagy Activator, nincs most előttem a gép) nevű Lenovo-segédprogram kellett a szolgáltató hálózatának felismeréséhez.
-
pajan2
csendes tag
válasz
G-lader #46262 üzenetére
Hello,
Fel napja hasznalom a T430u-t, eddig megvagyok vele elegedve. Egyedul a kijelzot kritizaltuk, de egyaltalan nem tragikus. A feher tenyleg kek (blue) volt de a keket visszavettem -7-re a green-t pedig 5-re. Par percet meger vele jatszani.
Kerdesem lenne hogy milyen tipusu az SSD-je ? Olvastam 7 ill. 9 mm-esrol is (ASUS temaban). A jelen 128Gb lehet nem lessz eleg.
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #46622 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete?
Beállítom, hogy ugyan annyi legyen a képernyő frissítés akkuról, mint hálózatról. Érdekes, hogy akkor úgy is marad. Majd idő elteltével (újra indításnál biztosan) számomra hibásan kezd működni.
A W7 biztos újra gondol ilyenkor valamit, de mit, és hol? -
balaaazs
senior tag
Szasztok!
Két kérdésem lenne hozzátok, a masina egy t430i, 2 hónapos vásárlás kb. Egyrész van ez az access connections bizé, kell ez nekem, miben segít?
másrészt elégedetlen vagyok a wifivel mer csomószo nem csalakozik fel. pl elalszik és visszakapcsolom, már többször csak ujraindítás segített. van egy régi toshibám ubuntuval az tökéletesen veszi mindíg. nem jó a driver, vagy mi lehet? -
Schuby
aktív tag
azt olvastam minden t400 nál van 3g előkészítés ami azt jelenti nekem csak egy modemet kell bele vennem és egy simet beledugnom és szalad is
Igaz ez?
Kérdésem hogy különbözteti meg a szolgáltatókat honnan tudja mihez kell csatlakozni? -
audi100td
nagyúr
válasz
SüdiLaller #46650 üzenetére
Ott az is le volt írva, hogy nem azért süpped mert magyar
, hanem trehány az egyik beszállító. X60-nál nem süpped semelyik...
-
hito
nagyúr
Jé, most látom csak, hogy X200-on nincs touchpad
-
soldi3r
veterán
válasz
SüdiLaller #46650 üzenetére
az x200 klaviatura volt
-
SüdiLaller
aktív tag
válasz
Kiss67 #46649 üzenetére
Az X60-on itt figyel, és esti írásnál használtam is, de mióta felkentem a világító bill matricákat (a magyar ékezetek miatt) azóta nem igénylem a használatát, mert jobban látszanak a betűk, mint előtte thinklight-tal.
Ennek az lehet az oka, hogy fényesre pötyögtem a gyári gombokat. Most pedig szép matt az összes, és a kijelző lehúzott fényerővel is tündökölteti. Persze beismerem, hogy ez sokaknak ótvar-gány megoldás, de még mindig jobb, (nekem) mint a már említett silány,süppedős magyar kiosztású. -
Tim82
félisten
válasz
Kiss67 #46647 üzenetére
Ami a fedél kialakítását illeti, eléggé minimális erőfeszítés megoldani azt, hogy legyen kialakított helye a Thinklight-nak is rajta (X41 és X61 tablet alapján). Amúgy meg egy convertible cuccot is (mint ezek) használhat a tulajdonosa gépelésre. De persze értem a logikát a Lenovo részéről, csak nem értek vele egyet.
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok.
Valószínű azért nincs a Tablet szériában Thinklight, mert a fedél nem olyan kialakítású , hiszen nem is lehetne olyan. Meg abba minek világítás, aki Tabletet vesz valószínű a tablet funkciót használja, vagyis ujjal vagy tollal böködi az LCD panelt , az meg világít, főleg a képernyő billentyűzet. Ha Thinklight kell , akkor vegyen az ügyfél simát, amiben van bill világítás.
Valami ilyesmi lehet a koncepciójuk.
Különben nem lenne logikus a hiánya. -
Tikakukac
titán
A kérdés jó. Helyet alig foglal, nyilván ez is valami olyasmi, mint az akksi lötyögés. Halandók számára felfoghatatlan
audi100td: Én is csak onnan tudom, hogy kacérkodtam a gondolattal, milyen lenne utólag belefaragni. De aztán pofán gyűrtem magam, minden létező cuccom vagy agyig van moddolva szoftveresen vagy barkács van benne. Nem akartam megint átesni a paci másik oldalára.
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #46636 üzenetére
Miben nyilvánul meg a nagyobb masszívitás?
Csak a hűtőnél vastagabb a nagyobb bordázat miatt, cserébe hangosabb a venti és nem azért mert jobban melegszik, hanem más a lapátkialakítás, ahogy a beszállító is (Panasonic (X200s) vs. Toshiba (X200)).
hito: ThinkPad nem létezik ThinkLight nélkül, legalábbis vagy 10 éve biztos. Nem tudom pontosan mikor vezették be, de T20-ason már volt. Ez persze az A/R/T/X/W (és még talán 1-2) szériára vonatkozik.
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #46635 üzenetére
Ne is mondd, betegség
Most éppen azzal érvelek magamnak (és a ház úrnőjének) a csere mellett, hogy a kamerával felvett 1080p blu-ray formátumú videók akadnak az X300-om az X3100-es vezérlő miatt és így aztán tényleg nem lehet tovább élni.
Sima 1080p filmeket egyébként szépen elpörgeti, de ez a bitráta már sok neki.
soldi3r: nekem meg az S jön be jobban
De persze ugrik a terv ha nincs benne thinklight.
-
soldi3r
veterán
en meglennek nelkule, csak a 2nd hdd lehetoseg kell, pontosabban a harmadik hdd lehetosege
amiota tortent egy kis baleset a vilag vegen, azota 2 meghajton 2 oprendszer legalabb van nalam, de inkabb 3
egyebkent nekem szimpatikusabb az x200, masszivabbnak tunik, nem sokkal vastagabb es azt meg vissza lehet folytani -
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #46633 üzenetére
Itt b...szták el szegényt
Megnézzük mennyire tudok ezzel a megmásíthatatlan ténnyel együtt élni. Már annyit kaptam itt a topicban emiatt, hogy úgy érzem, tartozom ennyivel, hogy legalább megpróbálom
Tikakukac: bocs, most látom Te az 1440-esre értetted a 100eFt-os példányt, én meg a sima mezei X200s-re írtam, hogy nincs az annyi.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #46631 üzenetére
Biztos egyre gondolunk? X200s most is van fenn az apróba egész jó árban (igaz jegelve), de elvileg van még neki egy darab és ha minden jól megy jövő héten arra cserélem el az eladóval az én X300-amat.
Még egy fontos (és bizonyára amatőr) kérdés az X200s-el kapcsolatban: thinklight ugye van benne?
-
Tikakukac
titán
Volt egy gyötört példány amit cakk-pakk 100k-ból már újjá lehetett volna varázsolni. De sokkal előrébb azzal nem lettem volna, ips fontosabb volt.
Továbbá: ez a T60 IPS még mindig botrányosan jó. 2 órája ezen mókolok és tényleg marha jó. De még mindig piszok nehéz, 9 cellával főleg.
-
hito
nagyúr
Lehet, hogy kipróbálom a 12-es TP-et is. X200 és X200s között mi a különbség? Csak a CPU?
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
A power managerben is e lehet állítani, hogy a képernyő frissítés mennyi legyen akkuról, és mennyi hálózatról?
Csak mert a múltkor volt egy kis op. rendszer (W7 64bit) piszkálás, és azóta sötétedik, visszavált a képernyő, amikor hálózat, és akkus üzemmód közt vált.
Az intel vezérlőpulton hiába állítom be, nem marad úgy. Gondolom valami, valahol felül bírálja? -
hito
nagyúr
Ma lecseréltem a Sony-mat (11.1"-os TZ37, összesen 1.19kg beépített DVD íróval) egy X300-ra. Hát nagyon nem bántam meg. 1hete szenvedek a Sony feldriverezésével, csődöt mondtam, illetve az a kis szar mondott csődöt. Egy hét után se tudtam fényerő állítani FN gombok segítségével. Ezen kívül tetű lassú volt, hiába kb. ugyanaz a hardver és OS.
X300 rendszer telepítés + driverezés összesen kb. másfél óra volt. Ennek így kell működnie. Hiába csili-vili Made in Japan, meg bődületes design és anyaghasználat, ha nincs normális support egy forintot sem ér az egész.
-
lapa
veterán
-
ezsolti
tag
Nem találtam én se semmit! Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest