-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
cellpeti #49097 üzenetére
én a T400s-t venném, de itt egy összehasonlító teszt.
-
Poo
senior tag
válasz
person #49098 üzenetére
Ha van rejtett partíciód akkor nagy valószínűséggel azon van a boot is és hiába mented a C-t ha gond lesz és vissza kell tölteni nem fog elindulni rosszabbik esetben.Én legyalulnám az egészet és újra csinálnám a partíciókat.Gyári telepítéseket nekem sosem sikerült úgy ghostoljak hogy az működjön(sosem bootolt be) bár túl nagy erőfeszítést nem tettem hogy utána járjak mi az ami nem frankó.
-
person
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.
Alany E535, Win7-et feltettem driverekkel és szeretnék egy "szűz" lemezképet csinálni c-ről de nem engedi mert a LENOVO_DOS rejtett partíciót is hozzávágja alapból de az FAT, ezért nem engedi a lemezkép létrehozást. Viszont a rejtett particiót nem lehet kizárni a mentésből. Mi a megoldás?
Ha nem a beépített win7-es megoldást választom lemezkép létrehozásra hanem az OneKey Recovery-t akkor hogy hozom elő a recovery menüjét boot-nál? Lehet full képet csinálni a C-ről?
Nekem első verzió szimpatikusabb lemezkép létrehozáshoz, régóta használom másik gépen, így az a megoldás jobba érdekelne.
Köszönöm a segítséget.
-
cellpeti
nagyúr
T400 vagy T400s???
-
Francia91
veterán
-
A régi Thinkvantage toolbox nincs valakinek meg véletlenűl?
-
Francia91
veterán
válasz
Beethoven #49077 üzenetére
A lényeg, hogy 9,5 mm magas, és SATA csatlakozós legyen a HDD, a tárhely teljesen mindegy. Én a T60p-mben 750 Gb-os WD Scorpio Black-et használtam, minden gond nélkül.
De akár egy WD Scorpio Blue 1 Tb-osat is beletehetsz (a 9,5 mm-es verziót, mert másmilyen is van), azt is gond nélkül bekajálja. -
Poo
senior tag
válasz
Tikakukac #49084 üzenetére
90fok az kemény
Én most takarítottam meg a t500-m belülről mert igen melegedett.
Nekem is volt szerencsém 90fokos hp-hoz csak az éppen a proci volt annyi :-D bekapcsolás után 10-12 perc és 88-90 fokosak voltak a magok...mondtam haveromnak lehet nem ártana szétszedni és megtakarítani...ezek után mindjárt csak 55 fok közt mozgott alapjáraton és a venti nem fütyült mint egy háborodott.... -
Poo
senior tag
-
laszak
tag
Sziasztok!
Még új vagyok, egy X200-as géppel.
Ilyen akkut esetleg használ valaki, akár a kisebb, 6, vagy 4 cellásat?
Vagy mindenképp menjen a gyári...
-
Beethoven
tag
T60-ba mekkora hdd tehető maximum?
-
cadeyrn
aktív tag
Na, kicikínaiakku tapasztalatok: töltés ok, menetidő ok.. DE.
Valami baromállat nem pont ugyanolyanra gyártotta a kallantyúkat, amik rögzítik az akksit, érts, enyhén lejt, aminek az eredménye az, hogy különösebb erőlködés nélkül ki lehet húzni az akksit a gépből!Küldöm vissza garral, hogy szar, mindenki maradjon a genuine-nél
-
Beethoven
tag
Hi!
T42 ill. T43-ba c2d proci tehető?
-
Chaser
legenda
válasz
norbyone #49068 üzenetére
Akkor kénytelen leszel 32-eset felrakni, vagy keresni olyat ami BIOS alól megy.
szerk: "Gond akkor, hogy most 64bit-es winfos van fent?" Igen, gond ha nem akarod megölni a gépet, nem véletlenül mondtam. A linkelt BIOS jó a gépedhez. 14-esre, 15-ösre is raktam már fel. NV verzióra, intelre is.
-
Tim82
félisten
válasz
norbyone #49059 üzenetére
Chaser kicsit félreérthetően fogalmazott, alapból 3 dologhoz kell a moddolt BIOS:
- vele megy a SATA 2, gyárilag nem (feloldja a gyári - szoftveres - korlátozást)
- feloldja a gyári whitelist-et, szóval innentől nem csak a Lenovo által meghatározott mini PCI-e eszközöket használhatod a mini PCI-e foglalatokban (ez jellemzően WLAN, WWAN kártyákat érint, de lehet akár DVB-T tuner vagy HD-lejátszást gyorsító kártya, esetleg SD vagy microSD olvasó is)
- innentől megy vele az IDA is.Az első kettő mindenképpen olyan perk, ami miatt érdemes megcsinálni, a menete pedig ugyanaz, mint a normál BIOS frissítésnek.
-
Chaser
legenda
válasz
norbyone #49049 üzenetére
7200rpm. A tény felett nem szabad elsiklani, hogy nem csak a szekvenciális sebességet kell nézni. Az csak egy dolog. Rendszernek a kis fájlok olvasása a fontosabb. Sajnos ebben 7k2 hdd-k is elég gyengék, de klasszisokkal jobbak egy ezer éves kis kapacitású 5k4-esnél. Az se mellékes, a max sebességet a lemez a szélein tudja, befele haladva egyre lassul. Ha olcsón akarod megúszni egy toshiba 7k2-es 250-es HDD és jó napot. Ha van zseton akkor SSD.
Sata2-t tudja a lap, modBIOS még annyit csinál hogy engedélyezi a dual-IDA-t, ez amolyan gyári turbi mint i5-öknél. Illetve az egyik verziónál fel lehet cserélni az FN és ctrl gombot.szerk: És kb bármilyen wlant használhatsz mod után.
-
Francia91
veterán
válasz
soldi3r #49052 üzenetére
5400 rpm és 7200 rpm között szerintem mindenhol érezhető a különbség. Most van egy 7200 rpm-es Scorpio Black, és egy 5400 rpm Scorpio Blue Wd-m. Ott is kb 20-25 Mb/s a különbség. A Scorpio Black elvileg az egyik leggyorsabb notivinyó, de 125-130 Mb/s-nál vége annak is
audi100td-nél is ez volt a Scorpio Black vége -
válasz
Francia91 #49050 üzenetére
Na valami ilyesmit olvastam én is... Nagyon hálás vagyok a válaszodért, hogy megerősítetted a gyanum, hogy nincs sok különbség.... Mert azt sem akarom, hogy veszek sata2-őt aztán semmi változás...Majd inkább akkor gyüjtögetek ssd-re, de nemtudom hogy a t61 alaplapja mit szól hozzá
-
Francia91
veterán
válasz
norbyone #49046 üzenetére
Nem fogsz érezni semmi különbséget, ugyanis a "hagyományos" HDD-k még a SATA-I elméleti sebességét sem érik el. Csak SSD-nél vennéd észre a különbséget. Tapasztaltam is, T60p-ről (SATA-I) váltottam nemrég T500-ra, a Western Digital Scorpio Black 750 Gb SATA-II 7200 rmp vinyóm megmaradt a T60p-ből a T500-ba. Használat közben sem lehet észrevenni gyorsulást, nyomattam Crystal Disc Mark tesztet, tizedre pontosan ugyanazt az értéket kaptam a SATA-II-es T500-ban, mint a SATA-I-es T60p-ben.
Még a 7200 rpm-es HDD-k is (ami simán HDD, és nem hibrid meghajtó) kifulladnak 125-140 Mb/s sebesség környékén, a SATA-I meg 150 Mb/s... -
Ma megpróbáltam beletenni a T61-be egy Velociraptort, de nem jártam sikerrel
Igen duci a rapi... Viszont olyan kérdésem lenne, hogy most a gyári vinyó van benne ( WD 80GB WD800BEVS ) és ez ha jól látom sata1-es ( 150mb ) Ha tennék bele egy sata2-es vinyót, érezhető lenne a különbség? Tudom-tudom ssd... de érdekel a sata2 is...
-
Poo
senior tag
válasz
Schuby #49041 üzenetére
Trusted Platform Module
Egy speciális biztonsági chip és egyben az ezt meghatározó specifikáció elnevezése, melynek feladat a mobil számítógépek adatainak védelme. A külön biztonsági chip magasabb biztonsági szintet képvisel, minden software-es megoldásnál.
Intel AMT
Egy hardware alapú technológia, mely hálózaton keresztül távolról elérhető hibakezelő rendszer. Az AMT segítségével egy megfelelő azonosítóval rendelkező adminisztrátor több mindent is végezhet a számítógéppel -
Schuby
aktív tag
válasz
janston #49040 üzenetére
Hali!
Szabadjára engedtem véletlenül az System Update Managert és azon kívül hogy agyonverte a trimmemet, felrakott valami Intel AMT és Intel TPM- et ami az óra mellett csücsül egy kék kulcs képében és halvány lila gőzöm sincs hogy mi az. Ha megnyitom, mindenféléről tájékoztat hogy engedélyezve meg müködik meg letiltva, meg nincs tulajdonos,de semmilyen változtatási lehetőség nincs.
Erről ha valaki tudna nekem egy mélyenszántó ám egyszerű szavakkal leírást adni? próbáltam megfejteni, de csak angol nyelvű leírást találtam, az meg túl sok szakkifejezést tartalmaz az én útszéli angolomnak. -
janston
aktív tag
Üdv!
Felraktam a legújabb intel drivert a HD3000-es csodához és a minimum fényerőm nagyon magas lett. Nem tudom lejjebb vinni. Lehet ezt orvosolni valahogy? Valamilyen reg beállítással esetleg? Köszönöm! -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #49029 üzenetére
Type B kellene. Vagyis csak a belső kis dolog mert arról tört le a kis pöcök. A poén: rénézásre egyforma amúgy, sőt, azt hiszed le is tudod cserélni, aztán mikor összerakod őket akkor: hát barátom nagyon nem
Tegnap lakótárs 20 percen keresztól röhögött, mert megállás nélkül szentségeltem.
Kis tesztelésér kaptam powerp4 fórumtárstól egy rossz tabletből, ha valakinek a kék gumikupakoshoz kell valami szóljon és adok belőle, azért van
-
-
Tikakukac
titán
Kedves Lenovo bekaphatod, hogy végre sikerült a föld alól előszedni egy elcseszett x200 billzetet és más a mechanika alatta, mint az enyém. Dühömben rendeltem 500-ér 1 darab gombot, pusztuljanak meg.
-
Chaser
legenda
A matricázásából. + ott a genuine szócska és nem lenne 15k eladása 99.9%-os értékeléssel ha valótlanokat állítana a hirdetéseiben. Már 1000 eladást is szép összehozni ilyen aránnyal.
Poo: Biztos ki lehet fogni, nekem azért többet érnek a gépeim hogy orosz rulettet játsszak velük. Az egy dolog hogy hamar tönkremehet, de hazavághatja a gépet is egy vacak ugy. Jobb esetben csak annyira béna utánzat hogy nem is lehet betenni a gépbe. Én inkább fizetek többet ha úgy adódik.
-
Chaser
legenda
Én például soha nem használok utángyártott akkut
Legtöbben originalként árulják az akkukat, amik többségükben mind ugy. verziók. Ha ott van a genuine szócska, azzal tisztában van az eladó, hogy nem tudja kidumálni. Kép alapján egyébként gyári. Nemrég innen vett valaki x200-ba akkut, neki bejött.
-
sss
őstag
Ki kell hogy ábrándítsalak benneteket.
Chaser: köszi, pont ezt néztem tegnap, csak nem tudom, hogy ez a "Genuine" tényleg jelent-e valamit. Mert ebayen annyi olcsó utángyártott akku van, gondolom azért elég nagy a szórás a minőségük tekintetében is. Szóval kicsit félek megrendelni, mert ugye gariztatni körülményes lenne. Te például utángyárott akkut használsz?
-
sss
őstag
Hali,
X61s-hez szeretnék venni akkut. E-bayről rendelt már vki ilyesmit? Vagy érdemesebb máshonnan venni?
-
r4z
nagyúr
Valami állandóan felülírja az eredeti, friss Synaptics driveremet a gyári, elavult UltraNavval. Már úgy letöröltem az UltraNav driverét, hogy a touchpad és a trackpoint létezéséről se tudott a rendszer, de hiába raktam fel tisztán a Synaptics drivert, megint UltraNavként ismeri fel, és nem megy a kétujjas görgetés. Van valami ötletetek, hogyan lehetséges ez?
-
Csedit
aktív tag
válasz
soldi3r #49003 üzenetére
Ilyet használok a T500 mellett másodgépnek. Nem vagyok hasraesve a nagyfelbontású 12"-os kijelzőtől. Sokkal többet vártam tőle.
A T500 1680x1050-es kijelzője klasszisokkal jobb.Mondom ezt úgy, hogy előtte két évig IPS T60-at használtam. Azt a kijelzőt a mai napig visszasírom.
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne T61-es alaplapot be lehet tenni R61-es gépbe természetesen a méret ugyanakkora?aki tud segíteni megköszönném!
zooleeb
-
soldi3r
veterán
koszi! meg alszok ra egyet
affs kijelzo belekerulne, de csak matt penel
foleg olvasasra keresek valamit, mert az e6330-at orakon keresztul nezegetve olyan erzes kerulget, hogy.... -
Tim82
félisten
-
soldi3r
veterán
az ebben levo kijelzo lenyegesen jobb mint az 1280-as?
-
Francia91
veterán
válasz
honfoglalo #49001 üzenetére
Elméletileg egységesen. Garanciában nem vagyok annyira otthon, azért nem ragozom túl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged