- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Én is árultam gyári akkukat bolti ár feléért vagy olcsóbban, senki nem hozta vissza hogy hamis lenne
A 97-98%-osoktól nem szabad vásárolni, max ha 50k feletti eladásuk van, akkor azért már beleférhet éppen. 98% alattitól én még nem vásároltam, nem is fogok. Coptam be már 99.9-essel is, de 98.5-esben is csalódtam kellemesen, ez benne van._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MC Pite
veterán
Többen említitek a win7 visszarakását, de engem még mindig érdekelne honnan szeditek a lenovo féle imaget ehhez, mert nem találom
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ezzel a Hotkey felrakással mindig bajba vagyok, mondjuk minden géphez eltér a felrakási módszer. Most adott egy régi R51 amire Win7-et raktam, 2 fajta Power Manager már fent van de még most sem engedi, mi kell még hozzá?
Előre is köszi.
-
PNP
őstag
válasz Chaser #49894 üzenetére
Persze, ezekre figyelek (amúgy én általában el szoktam érni a full refundot, csak kicsit fenyíteni kell őket), de szerinted hányan ellenőrzik le valójában, kétséget kizáróan, hogy tényleg eredeti-e? És persze az is sokat elmond az ebayről, hogy a kifejezetten ótvar eladóknak is 97-98%-os visszajelzésük van.
Viszont felmerül a kérdés a fél-harmad ár fényében, hogy hozzájuthat-e az eladó valóban gyári akkuhoz egyáltalán. -
PNP
őstag
-
Chaser
legenda
Nagy értékelésű eladó, genuine szó, sok baj nem lehet. Ha nem gyárit küldene nem olyan lenne az értékelése sem. Gépbe téve egyből látod gyári vagy nem. Ezeknek az árán is meglátszik általában, hogy nem ugy. Persze a rizikó ott van, hogy mégse olyat kapsz. Akkor eladod vakerán, de előtte kérsz az eladótól részleges kártérítést, nyilván visszapostázni nem fogod a ktsg. miatt. Ebaynek nem is kell szólni. Ha nagyobb részét visszaadja akkor adsz neki egy pozitívat, ha nem akkor negatívat és el van felejtve. Megveheted persze itthon is 2-3x áron.
szerk: #49895: A lenovo is kínai, haha
Ami nem Kínában készül az hamisítvány
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Veron
addikt
De ez nem szenzoros probléma.. van egyáltalán a T400-ban fényszenzor???
Vagy arról van szó, hogy nem jól skálázza a kis csúszkáját a Win8, vagy nem tudom olyan sötétre állítani a kijelzőt, amennyire lehetne."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
SNor
tag
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Senkinek sincs olyan gondja Win8 alatt integrált Intel VGA-val, hogy a skála nem minden egyes fokozatában állítja a fényerőt?
kösz![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
chab7
addikt
Időközben átköltözködtem az R52-ről a T500-ra Nagyon tetszik a masina. Kicsit még szokni kell a kicsit hangosabb és nagyon picit mozgósabb billentyűzetet, és még nagyon szokni kell a sokkal világosabb és sokkal részletgazdagabb kijelzőfelbontást.
Nekem már ez a felbontás is igen nagy, lehet egy FHD már kényelmetlen is lenne. Bár közelről (20-30cm) látni azért persze ezen is hogy pixelekből áll a kép, de így is olyan a felbontás, hogy néhol olyan aprók a betűk, hogy alig látom.
Már a jól megszokott xubuntu rendszerem van rajta és a betűk beállításánál 96-os dpi-ről felvettem 120-ra + böngészőben is 150%-os nagyítást tettem alapértelmezettre - így már nem kell "vaksiznom"
Amúgy meg visszaülve az R52 elé sem az igazi már, mert azon meg ordít a pixelrács fél méterről is
Ami még ilyen rövid használat után feltűnt, hogy halk, brutálisan halk a gép. Lehet már az R52 volt kicsit hangosabb mint fénykorában, de a T500-as nagyon nagyon halk. Ez tetszik az egész gépben a legjobban.
Viszont melegedni jobban melegszik. Azaz ha pontos akarok lenni akkor nem is jobban hanem hamarabb. Mert kb az R52-t sem érdemes csupasz lábbal (rövidgatyás viseletben) ölbe venni, mert egy kiadós használat mellett már süti a lábam. Na ezzel a T500 is így van, de lehet kicsit hamarabb el is éri ugyanazt az üzemi melegséget.
De gyorsan hozzá kell tennem, hogy ez a melegség még bőven, nem az a konzum kategóriás, még lehet hogy meg is pörköl szint, hanem csak annyi, hogy nem kellemesen hűs anyagot érzek, hanem egy kis hőt, ami majd télen lehet jól is jön Aztán gondolom szerepet játszik az erősebb belső is, végtére is két mag és használat közben nem 1,8-ra hanem 2,4-re ugrál fel a proci.
Na egyelőre ennyi, használgatom még mert szoknunk kell még egymástLenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Chaser
legenda
Vegyél, vagy be jön vagy nem. Ha esetleg belefolyik a gépbe IJB
szerk: Volt itt már más is aki toprated' sellertől vásárolt és még a fizikai mérete se volt jó az akkunak ezen nem kéne spórolni
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
Utángyártott ebayes akksitól féljek? Azon túl, hogy 99%+ eladótól vásárolok, mit tudok tenni, hogy ne nyúljak mellé? Megadott garanciaidő nem csak blöff? Gondolom nem sokan küldik vissza, az eladót se motiválja semmi 60 nap után.
-
lakkusjj
aktív tag
-
Taoharcos
aktív tag
Lenovo R61-ben a T7xxx-n kívül még milyen procik mennek? Pl: T9300, T9500?
-
Ed Parker
nagyúr
Nekem ugyanilyen gépem van,raktam bele egy ssd-t,ami sokat gyorsított rajta.
LR-ot több okból sem érdemes ezen erőltetni,egyrészt a mkll raw fájlai elég nagyok,amihez azert kell proci,gpu es ram is,hogy könnyen feltudd dolgozni,különben a 10-ik kép után olyan szinten be fog lassulni,hogy a szakállad kinőÉn mklll fájlokkal dolgozom,ami kb ua. talán picivel nagyobb,de erre van egy külön gépem i7qm 8g ram,nv 650gt,de ez is be tud lassulni ha sokat nagyítasz,vágsz,stb
Szóval én aztmondom ps munkára ez a gép kevés.
-
Teejay83
tag
hello
Van egy T60 masinám és a kijelző alatt lévő led-ek (hdd visszajelző stb..) nem világítanak már bekapcsoláskor sem. Ötlet esetleg valakinek mitől lehet?
A kijelző alatt ugye van egy panel az az inverter ha jól sejtem na azon vannak rajta ezek a ledek, lehet,hogy valami érintkezési probléma?DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Chaser
legenda
válasz MC Pite #49859 üzenetére
Én is sokat mozgatom a gépet, hdd-vel is régebben. Kikapcsoltam teljesen a rázkódásvédelmet sose volt gond. 1x sérült az új hdd-m amikor még rackben volt és lerántottam Alapértelmezettként sztem pár perc után lekapcsol a hdd, nálam ultrabayben mindig úgy volt állítgatás nélkül.
-
MC Pite
veterán
Srácok, X220 visszajött a szervizből, vinyó cserélve, de a win7 helyett egy három hónapos win8 lapul rajta.
Szeretném a normális win7et,lehetőleg a lenovo félét felrakni - le tudom ezt tölteni valahonnan?A másik kérdés hogy garancia msata ssd beszerelésekor is marad, ezt elvégezhetem házilag is?
szerk: audi100td, megnéztem, nálam sem százas 10es explorer a pöckös görgetéssel - de én operát használok, szal passz.
+1: Ha msatás ssd kerülne még bele, hdd (gari miatt főként) alkalmi tárolásra lenne használva, akkor mondjuk 5 perc után lekapcsoltathatom, vagy a saját védelme elég jól működik? Párom hozzászokott az az x120ban ssd-hez, és állandóan mozgatja a bekapcsolt gépet
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #49856 üzenetére
Chrome-nál nálam is ok, de kifejezetten IE érdekelne.
szerk: Driver-ből nem igen tudok válogatni, HD Graphics-nál az van amit win update vagy sys update felajánl. Intel honlapjáról nem lehet leszedni. Amúgy szerintem a Trackpoint driver nincs rá optimalizálva, vagy fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #49855 üzenetére
Megnéztem x200t-n, hw-es gyorsítás biztos van, chrome mellett semmi anomáliát nem tapasztalok. Más böngészdét nem használok.
szerk: Próbálj másik drivert. Én most olyat használok ami tökéletesen működik, de fény OSD nincs. Sysupdatessel van fényerő, csak úgy random dobálja a fényerőt főleg böngészde alatt, azt nem sokáig használtam. Lehet ott nálam is bugzana.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Használ valaki IE10-et? Trackpoint-tal a scroll kicsit darabos, nincs erre valami megoldás? Külső egérrel minden OK.
Az Office gombok grafikai hibáját megoldotta egy Win7 install, maradok is ennél a rendszernél, ezen a konfigon valahogy gyorsabb, problémamentesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
...elméletileg 8bit/chan, 40pin single channel LVDS...
Ez itt így szerintem ellentmondást tartalmaz: tudtommal az LVDS (vagy FPDL?) csak 3x6bitre képes - vagy valamit rosszul tudok. W520-tól az eDP persze már biztatóbban hangzik nekem.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Veron
addikt
válasz audi100td #49752 üzenetére
Nekem Win8 alatt a Firefox vissza gombja körül jelennek meg pici fekete, vékony, vízszintes csíkok. Gondolom szintén valami grafikai hiba, IE-ben eddig nem tapasztaltam. Integrált Intel 4500MHD VGA-val.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
veterán
helló,
tp x61 tabletbe milyen akksit érdemes venni manapság és honnan? esetleg felújítás?
köszi
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
YumeD
tag
Látott már valaki IPS LP156WF4-SLBx -et élőben? W510 mod-on gondkolkodom, elméletileg 8bit/chan, 40pin single channel LVDS, úgyhogy mennie kéne, de csak egy próba miatt kissé drága lenne bevásárolni belőle...
-
audi100td
nagyúr
Ezzel sem tudok egyetérteni. T510i-m van, ami a szérián belül a legolcsóbb kivitel volt, mégis NMB bill van benne és panasonic DVD író. Tapiból meg nem hinném, hogy több féle van, synaptics mindegyik. A kijelző sima HD, nyilván gagyi, de annyiba is került, kap majd egy FHD-t és akkor minden ok. A legtöbb komponensből kb. egy beszállító van, eddig csak kijelzőnél, billentyűzetnél, HDD/ODD-nél és korábban a zsanéroknál (mindkettő épp olyan tré volt, T61, T400/T500 stb) találkoztam eltérő beszállítókkal. Ez többnyire más gyártóknál is hasonlóan működik. És ennek nem hiszem, hogy az ár az oka, hanem ha egyik beszállító nem tud szállítani, akkor nem álljon le a gyártósor.
szerk: Az akksi maradt le, kb az tud lenni a legnagyobb szívás. Most Sanyo-t fogtam ki (legalább japán cellást, mindössze 32cc van benne, eddig ok), de ez sem a gép árától függ, simán belepakolják a legdrágább kivitelbe is.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz audi100td #49846 üzenetére
ja, szerintem csak félreértettél. nem globálisan mondtam, hanem a típuson belüli beszállítókat tekintve. szinte minden thinkpad komponensből van olcsó és ócska, illetve drága és minőségi, billentyűzetből, kijelzőpanelből, tapipadból, dvd íróból, és ahogy látom, az olcsóbb thinkpadekbe gépekbe az olcsót teszik.
pár éve simán kicserélték a billentyűzetemet az általam kért NMB típusra, fél éve annyit mondtak, hogy azt tudják belerakni ami jön, ami nyilván a legócskább Chicony. -
audi100td
nagyúr
Le lehet írni, de az, hogy a legolcsóbb és legócskább cuccok kerülnek egy TP-be egyszerűen nem igaz. Össze lehet hasonlítani egy 80-150k-s notival, elég nagy a difi. Egy negatív tendencia érzékelhető, de ebben a formában ez azért erős túlzás. Főleg ha azt is figyelembe veszzük, hogy van ami viszont minőségileg javult a korábbi szériákhoz képest, pl. zsanérok, repedező műanyagok az IBM időkből, egyre jobb kijelzők, stb.
szerk: Egyébként ha eltörik egy gomb, biztos vagyok benne, hogy simán cserélik gariban, ettől független gáz az tény.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz audi100td #49843 üzenetére
Véleményem van, abba az irányba meg nem szeretnék elmenni, hogy a ThinkPad topikban nem lehet a Lenovo-ról negatív véleményem.
Elég régóta használok laptopokat, láttam már egykettőt. A Dell-nek szarok a driverei, a HP meg egyszerűen nem jön be.
A Lenovo-val nincs különösebb bajom, de már nem olyanok, mint régen, sem ügyfélkezelésben, sem garanciális ügyintézésben.
Ennek ellenére a driverei és a gépei még mindig egészen jók, de simán belerakják a legócskább minőségű billentyűzetet a gépedbe. És már kérni sem lehet helyette normálisat, mint régebben, hogy cseréljék le. NMB-t majdnem 3 évig használtam, nem használódott el annyira, mint a Chinony 3 hónap alatt, például.
-
Chaser
legenda
T500-ba is három gyártótól volt elérhető billentyűzet, sőt új és régi szériával is, tehát összesen 6 fajta. Gondolom technikai okok miatt van egyes alkatrészekre több beszállító - pl környezeti katasztrófa, csőd stb -, az előírt minőséget hozzák, többivel meg régen se törődött a lenovo.
szerk: Jól látom én itt a manualban , hogy x200t-nél a ventihez ki kell venni a lapot is? Htőhöz tudtam hogy rögösebb az út, de reméltem magához a ventihez nem, ránézésre kijön könnyen, de lehet csak ránézésre
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz audi100td #49832 üzenetére
Többféle keyboard van a szigetesek közül is. Nekem van kétféle (lecseréltem a gyárit egy backlit-re), és a backlit sokkal kényelmesebb, finomabban járnak a billentyűk mint a non-backlit eredeti keyboardnál. A kiosztás megszokható (T42p után az elején fura volt a T430, de hamar átszoktam), a minőség meg gondolom gyártófüggő.
Nekem T430-am van, de van a cégnél T530 is, a FHD kijelző TN-ek között tényleg álom (a T430 HD+ kijelzője elbújhat szégyenében), de az alap kijelzővel nem találkoztam. A váz rendben van, zsanérok 10 hónap intenzív használat alatt nem gyengültek. Ha a billentyűzet nem deal breaker, akkor szerintem nem lesz gond vele.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
rgeorge
addikt
A 16:9-es aránnyal volt problémád vagy a felbontással? Én másfél éve használom az FHD-t, előtte 1680x1050 volt. Fejlesztek nagyrészt, és semmi gondom sincs se a felbontással se a képaránnyal.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tin
veterán
válasz rgeorge #49831 üzenetére
FHD-t biztosan nem akarok, pár éve 1 évig használtam egy Dell E6500-at FullHD felbontással 15.6 collon, ráadásul az még Dual CCFL-es volt, tehát jó erős fényű, de megváltás volt visszatérni az 1680x1050 felbontásra. Böngészésnél mindegy, de munkára használva, fejlesztőkörnyezetekben és egyebekben azért nagyon nem.
Építési minőségre, tartósságra érdekelne a dolog, a billentyűzetet meg meg kell szokni, mert most már ez lesz. A HP-k is ilyenek. Én sem értem, miért, de ez van.
-
audi100td
nagyúr
T510-ről tudok nyilatkozni, aminek nagyon hasonló a váza. Érzésre legalább annyira masszív mint a T500, a zsanér nem lazul ki, a műanyagok kevésbé hajlanak és nem annyira recsegősek. A billentyűzet is halkabban jár, részemről abszolút pozitív csalódás.
A szigetes bill meg olyan amilyen, nem volt még hozzá szerencsém, de rengeteg véleményt olvashatsz róla ha bepötyögöd a keresőbe. Nem egy példát olvastam arra, hogy egyeseknél letörtek gombok, szóval a béna kiosztás mellett valószínűleg a minősége sem a legjobb...
-
rgeorge
addikt
Két dolgot tudok: az FHD drága, de nagyjából a legjobb TN kijelző, ami létezik, IPS közeli minőség. A billentyűzet minősége jó, de a kiosztása a T500-hoz képest teljesen más, és nem könnyen szokható meg (a kijelzőről saját tapasztalat van, ilyen van az én notebookomban is, de az nem T530, a billentyűt csak rövid ideig láttam/próbáltam).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tim82
félisten
válasz Coccolino_O #49825 üzenetére
Ha Radeon-os a T60-ad, ezzel próbálkoztál már?
(Jah, hogy nem telepítettél VGA drivert - Lenovo honlapon csak Vistás van, ami működik 7 alatt is - többé-kevésbé, mert van, hogy több nap uptime esetén leáll a Catalyst.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
btudos
nagyúr
válasz Coccolino_O #49825 üzenetére
Ha megmondod konkrétan milyen konfigurációról van szó (bár lehet az sem árt hogy milyen gép, hogy ne az adatlapodról kelljen mindenkinek kilesnie), lehet hogy könnyebb lesz megoldást találni.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Coccolino_O
őstag
Hali! Érdeklődnék, hogy mit tudok tenni, mert egyszerűen még a leggagyibb játékok se futnak normálisan, szétesik a kép, vagy el sem indul. Dxdiagban azt írja, hogy ismeretlen a vga illesztőprogramja, a directx szolgáltatások pedig elérhetetlenek. Csináltam directx frissítést, de semmi eredménye nem volt. Valakinek van valami ötlete esetleg? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz Gondwana #49822 üzenetére
5D2 (21mpx) RAW (néha sRAW). A procival nincs mit tenni, kérdés, hogy a 4 és a 8 giga közti különbséget fogom-e érezni.
De ha például van rá esély, hogy lejjebb mennek a ram árak (emlékeim szerint karácsonykor sokkal olcsóbbak voltak), akkor várok.
Azért nyugtass meg, hogy SSD-t nem volt hülyeség venni bele. -
Gondwana
addikt
Még az 1.gen i5 procis gépek (pl. X201) sem kezelik a 8GB-os DDR3 modulokat, tehát X200-ban sem fog működni. A bluetooth modul a kijelzőkeretben lakik, kb. a ThinkVantage gomb felett, illetve az általad felsoroltakon kívül még balról, az ExpressCard54 alatti kapcsoló tilthatja le. Lightroom: nem az a kérdés, hogy milyen proci, hanem, hogy milyen gép milyen beállítású rawjait eteted vele, viszonyításként: P8600, EOS 7D, mRAW (10MPix), zajszűrés és torzításkorrekció nélkül a lapozás 3-4sec alatt van, X100s rawokkal meg majdnem 3x annyi idő, míg kiélesedik a belenagyított kép.
RAMoknál elvileg csak a különböző méretű modulok jelentenek problémát, tehát ha ugyanakkorák és ugyanannyin mennek (pl egyik lehet 1333-as, de úgyis mindkettő 1066-on fog menni), a képszéthullás nem fog jelentkezni.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
Az elsőre kapásból mondom, hogy 2*4-et és ugyanolyan modulokat. Különböző modulokkal érdekes megjelenítési hibákat fog produkálni a noti (meg igazából bármelyik ugyanilyen chipset-es, ugyanilyen integrált VGA-val rendelkező noti, mert ez a chipset gyártójának, az Intelnek a sara). Sebességben a 2*4 nagyon minimálisan jobb lehet a dual channel miatt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
PNP
őstag
Üdv!
Vettem egy használt X200-at, lenne felétek pár kérdésem:
- Jelenleg 2x2 GB RAM van benne, de különböző modulok (AIDA furcsa módon nem is részletezi őket, csak az összméretet írja ki). Lehet hogy indokolatlan, de engem ez zavar, egyúttal talán bővítenék is (nem tudom eldönteni, hogy kell-e a 8 GB, persze Photoshop és Lightroom biztosan meghálálja, de P8600 proci mellett nem tudom van-e értelme). Ha igen, két darab egyforma 4 gigásat érdemes venni, vagy egy 8-asat? Ahogy nézem, fajlagos ára ugyanannyi, nem tudom, sebességben van-e ennek jelentősége. Milyen típust érdemes amúgy keresni?
- Reset lassú, újraindulás előtt sokáig csak fekete képernyő van. Ez normális?
- Bal klikk eléggé nyöszörög, a billentyűzetet kiszedve ezt le lehet pattintani? Megtisztítanám, bekenném.
- Második nap előjött egy halott pixel, csúf zöld. Ezzel kapcsolatban igazából nincs kérdés, de ez egy picit az IPS panel beszerzése felé orientál, csak a végén az olcsó régi gépből egy elég drága régi gép lesz. SSD-t már kapott.
- Akku sem ártana majd. Utángyártott kerülendő? Érdemes esetleg egy nagyon halott gyárit venni (az enyém 39% elhasználódású), és azt felújíttatni, vagy csak a gyári új az igazi? Arra szerintem nem fogok tudni áldozni.
- Bluetooth zöld ikonra boot elején felvillan, BIOS-ban elvileg enabled (ha jó helyen kapcsoltam be), de W7 alatt nem tudom feltenni a BT software-t, azt kéri, hogy kapcsoljam be. De hogyan?
- BIOS update program nem települ fel, más belefutott már ebbe?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
chab7
addikt
T500-on a bluetooth-t hol kell bekapcsolni? (win7, és ehhez nem értek, nem találom )
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
solaris7
tag
ADATA SSD S599 55GB Szerintetek miért változtak ennyit az értékek 1 év alatt? Rendszer van rajta,más nem is fér
-
solaris7
tag
válasz norbyone #49805 üzenetére
Hát ez zsír új ehhez talán lehetne bízni Én már 2x vettem kijelzőt a T61-be ami most van abban is van egy-két halvány folt de nem vészes.Itt vettem az aprón de nagyon korrekt volt az eladó mert beszerelés után írtam neki hogy nem 100% a kijelző és visszautalt a pénzből
-
Francia91
veterán
A gyártó címszó mellett lévő azonosítóból tudhatod meg, hogy milyen paneled van
Az első képen a volt T60p-m LG-Philips kijelző adatai, a második képen a mostani T500-asom paneljának adatai, ami Samsung. Mindkét panel WSXGA+ (1680x1050) 15,4"T60p WSXGA+ LG-Philips
T500 WSXGA+ Samsung
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #49791 üzenetére
Semmi baj nincs az LG WUXGA panelek színhűségével TN-hez képest, barátnőm szintén LG-s T500-a nem szebb ebben a Z61p-m kijelzőjénél.
norbyone: Win 7-ben DPI-t is tudsz állítani, én azt tettem Z61p-n. Ha nem szeretnél állítgatni, akkor jobb az 1680*1050.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Az érdekelne alapvetően mi a különbség az R61 és a T61 között? A burkolat, bios? Nekem most egy R61 van 1680x1050-es kijelzővel, T7300 procival, Nvidia NVS140M-mel.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
T500-ról váltanék T530-ra.
érdekelne olyan véleménye, aki ilyet használ, hogy mire számítsak, miben nagyon más?
az 1680x1050-ről 1600x900-ra váltás tiszta, sajna ez van, az FHD drága és túl kicsik a pixelek.
a kérdés, hogy mennyire masszív a T530 háza, mennyire tartós maga a konstrukció, és milyen a szigetes billentyűzetet használni a régi után?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rufus
- Spórolós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Eredeti játékok OFF topik
- Sorozatok
- Házimozi haladó szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest