- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- SSD kibeszélő
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
És T60-hoz honnan tudok szerválni gyári hatcellás akkut?
Vettem egy gépet a héten, minden fasza volt, Win 2,5 órát írt. Használat közben aztán hirtelen leugrik 10% körülre. Gondolom cellahiba. Most formázom, de sokat nem remélek tőle.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
cadeyrn
aktív tag
eBayről szabad akksit rendelni, van valakinek tapasztalata?
A T400am akksija kezd erősen gyengülni, a 2 órát alig bírja a 6 cella enyhén visszavett teljesítménnyel (3at minimum illene), 9 cellásakat nézegetek, de ez mind utángyártottnak tűnik, és nem tudom, hogy megeszi-e az ilyet. -
-
Carline
őstag
válasz ^Clown #26388 üzenetére
Köszönöm a válaszokat BIOS frissítés témában.
Akkor nincs szó az akku üzemidő megváltozásról frissítés esetén.Még annyi hogy a töltőt csatlakoztassam a frissítés idejére vagy csak akkus üzem legyen?
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Chaser
legenda
-
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz Carline #26387 üzenetére
Szerintem rakd fel a legújabb biost!
Fontos változások:
<2.19> - (Fix) Fixed an issue where OS boot with Tivoli OS from USB memory key might fail.
<2.18> - (New) Supports Microsoft Windows 7. (addition)
<2.18> - (Fix) The computer with RICOH CardBus Controller has slow data transfer performance.
<2.17> - (Fix) The computer may hang while formatting CardBus ATA drive on Windows Vista 64-bit SP1. (BIOS)
<2.16> - (Fix) WOL(Wake on LAN) may fail. (BIOS)
<2.15> - (New) When Power button of Power Options in Control panel is set to "Do nothing" for "When I close the lid of my portable computer:" in Extended desktop, Extended desktop is kept even by closing portable computer. (BIOS)
<2.14> - (Fix) The process of Fingerprint authentication at power-on was improved. (BIOS)
- (Fix) Memory address more than 4GB can't be accessed under Vista WindowsPE. (BIOS)
- (Fix) Intermittent errors, such as device unrecognized, may occur at wake-up after BIOS configuration was changed in BIOS Setup during hibenation. (BIOS)
- (Fix) A Post error may intermittently occur at wake-up from hibernation after ThinkPad BIOS Setting for Windows was run. (BIOS)
- (Fix) This BIOS contains a workaround of resolution change issue. When using an Intel Graphics model on a minidock with an external monitor set to SXGA, the resolution will intermittently be changed in certain docking/undocking situations switch to XGA. (BIOS)
<2.13> - (Fix) The data transfer rate is extremely slow using IBA(Intel Boot Agent) PXE protocol. (BIOS)
- (Fix) An error may happen on updating the BIOS. (BIOS)
- (Fix) Provided BIOS level solution for the issue of extended video model disabled after undock/dock operartion. (BIOS)
- (Fix) Fingerprint authentication fails once at power-on time, power-on password prompt appears immediately. (BIOS)
<2.12> - (New) The firmware version of TPM chip was upped to 1.2.0B.0D. (BIOS) Note: BIOS update on the PC with Revision 0D TPM chip and with 7BETD1WW BIOS or later versions to 7BETD0WW or older versions is inhibited.
- (Fix) Even if the password was not actually changed under CSS (Client Security Solution), a message showing it being changed may appear and authentication may be failed even by entering the password. (BIOS)
<2.11> - (Fix) The system can fail to boot from an optical drive. (BIOS)
<2.10> [Important Updates]
- This BIOS contains a critical processor microcode update to improve system reliability. Lenovo highly recommends that you apply this BIOS update.
- (Fix) Upgraded to the latest microcode update for Intel Core 2 Duo processor.
- (Fix) The CPU clock may down during charging the battery. (EC)
<2.09> - (Fix) On a system with Windows Vista, the system may display the following error message during each power on, then cannot boot from the hard drive. 2100: Initialization error on HDD(Main hard disk drive)
- (Fix) On a system with Windows Vista, the display resolution changes to VGA mode(640x480) after the LCD cover is closed and opened. -
-
Carline
őstag
Az X60s gépemen még egy régi 2.08 BIOS van. Érdemes lehet frissíteni 2.19-re?
Van valami fontos dolog amit be kell tartani a frissítéssel kapcsolatban?
"Hallottam" olyat, hogy az akku üzemideje leromolhat az update után.
Ez remélem csak urban legend.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Tim82
félisten
válasz Ghostface #26383 üzenetére
Ha CPU-t cserélsz, pl. T5500, T5600, T7200, T7400 a számbavehető kompatibilis, de már 64 bites processzorok, akkor megoldható. Egyébként Chaser megválaszolta.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ghostface
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Még egy kérdésem lenne: Tudok rá telepíteni valahogy 64bit-es Win 7-et? Most XP-vel próbálkozom mert azt írt hogy a proci nem kompatibilis a 64-bites win 7-tel. De esetleg megoldható biosban valahogy hogy az legyen?
Köszi!PSN: Nifty_Ghostface
-
Tim82
félisten
válasz Ghostface #26377 üzenetére
Telepítő CD-t amúgy sem adtak hozzá, Recovery partíció volt gyárilag a vinyón (ami a formázással elveszett).
A többit már leírták előttem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Fifi
őstag
Megjött az upgrade kit (hun bill., 8GB RAM, Gobi kártya, mini dock) a T410s-hez, így bepakoltam az új cuccokat, frissítettem a drivereket és a BIOS-t is.
Ezen vérfrissítés miatt feleslegessé vált a német bill és 2 GB RAM, ha valakit érdekelne.
A két ünnep között lesz időm és linuxot telepítek rá, de addig is felmerült egy-két kérdésem:
1. Gyárilag egy 128 GB-os TOSHIBA THNS128GG4BAAA-NonFDE ssd szolgál benne.
Az első bekapcsoláskor települt win7 esetén ezt a sebességet hozta.
A frissítések telepítése után ezt mutatja a CrystalDiskMark.
Ezt lehetne még fokozni másik 1,8" ssd-vel? Ha igen, akkor ki mit ajánl? Én az Intel 320-as sorozatából gondoltam választani.
2. Ha Recovery DVD-t készítek, azzal tudok majd linux alatt virtualboxban windowst telepíteni vagy a lenovos recovery DVD-k teljesen eltérnek egy hagyományos telepítőkészlettől és erre alkalmatlanok? (Van egy eszközöm, amihez sajnos windows kell, de nem kenyerem a warez )[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nálam gugli első találat ez. Mindent innen töltöttem le xp és 7 alá is. Van 1-2 dolog amit system update-tel kell felrakni mert 1ébként nem megy, de a legtöbbje anélkül is használható. Értelemszerűen vga-nál azt választod ami a gépben van, vagy intel vagy ati. Persze ehhez net kapcsolat kell
Reálisan áraztam be ezt a csoda töltőt? Vagy valami gyíkja van ennek a verziónak amiről nem tudok? Nem akarja vinni senki, boltba pont duplájába kerül pedig.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HarryPotter
őstag
netre próbálj ethernet kábellel csatlakozni (routerbe legyen kötve a kábel), így valószínűleg menni fog a net. Ha megy, lenovo honlap, azon belül downloads. Ott add meg a tipus és szeriaszámot, és a honlap összegyűjti neked mindazt, ami kell. Ha a kábellel sincs net, akkor egy másik gépen csináld végig ugyanezt, ami neten van, és egy pendrive-ra tedd a drivereket, amit aztán a gépeden telepítesz.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Narancs
őstag
Cső!
T43P esetében 3 perc prime95 után 90 fok körüli CPU hőm lehet normális?Beauty is pain
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy használt Thinkpad T60 T2400-as laptopot. Mielőtt megkaptam a tulaj formázta a vinyót, és nem kaptam hozzá semmilyen telepítő cd-t. Tudnátok segíteni hogy honnan tudnám megszerezni a drivereket? Jelenleg csak egy xp-t tudtam rátelepíteni de még a netre se tudok kapcsolódni mert nem megy a wifi. Néztem az első hsz.-ben a "Parts lookup" oldalt, de hiába írom be a jó típus és sn számot, nem talál semmit. Egyébként a típus 1951-BY8, a szériaszám pedig: L3-FNP28-
Előre is köszi a segítséget!PSN: Nifty_Ghostface
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #26373 üzenetére
Ma délutánig kb csilliónyi e-bay hirdtést és mindenféle google által köpködött dolgot néztem át. Mer biztosra akarok/akartam menni.
Ilyen sűrű lapátos ventilátort kétféle bordában is láttam. Meg is zavart. Az egyik változat ami neked van és a képen is ez látszik. A másik változat aminek a vastag hővezető cső helyett két vékonyabb van. Ez kicsit megtévesztő, mert a 15" wide-okba is ilyen összesen három csőből álló borda van. DE Ez messze nem ugyanaz. A GPU csöve más ívben és lentebbről indul meg az én esetemben.
Találtam olyan ventilátort, ami elvileg sűrű és FRU(hahaha...) alapján passzol a hűtőmbe és nem lépcsős a széle. Viszont szerintem maradok egy olyan(ritka) lapátosnál amilyen volt benne eredetileg, mert nem akarok rizikózni. Viszont ez lépcsős kialakítású. FRU alapján egyébként szintén kompatibilis velem.
Amúgy ezek jók nekem : 42W2028 42W2820 42W2821 42W2823
Azt hiszem volt még olyan ami kompatibilis ezekkel...de mivel ezekkel is elégedett vagyok nem túrtam tovább.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
felvono
tag
válasz BalazsKKa67j #26368 üzenetére
-
MrSealRD
veterán
válasz ^Clown #26370 üzenetére
6458-Y56 15.4" wide-om van nvidia-val.
14" wide-hoz majdnem az összes e-bay-es venti jó lesz...legalábbis FRU alapján.Ami engem érdekelne, hogy a kétféle gyártó (Toshiba vs Furukawa) közül melyik a jobb. Egy külföldi fórumon valaki már felvetette de nem jött rá válasz.
Közben találtam egy bazi különbséget az én ventim és a kaphatóak között. Az aluminium tepsinek azt a részét kell nézni ami a két lamellás részhez ér hozzá.
Az enyém ilyen egyenes(a középső szakaszon kiálló kis pöcök sincs): [link]
Amiket árulnak az meg ilyen lépcsős(persze, tök más FRU...): [link]
Hogy van e jelentősége azt nem tudom.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #26367 üzenetére
"...Az új és a jó állapotban lévő régi venti kézzel meglökve is még egész sokáig forog. A zörgős lecserélt venti viszont azonnal megállt, mert szorult."
Az én ventilátorom kézzel pörgetve kb 2-4mp ig forog. Ennél tovább biztosan nem ment. Zsírozás után sem. Pedig adtam neki rendesen...
Nálad mennyi az a sokáig, kb mennyi ideig megy?Ja és figyelmetlen voltam mert a blokkon a narancs matricán van rajta, hogy 42W2028 -as fan kell...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy milyen processzorra tudnék váltani az R500-ban.Jelenleg egy P8700-as van benne.Van olyan proci ami ettől erősebb és a fogyasztása ugyanannyi vagy kevesebb, mint ennek és elviszi az alaplapom?
Köszönet! -
azbest
félisten
válasz MrSealRD #26365 üzenetére
Valószínűleg nehezen indul a venti vagy tényleg valami komolyabb baja lett. Ezeket a ventiket pwm módon szabályozza vajon a T61? Nem a feszültség változtatásával szabályozza a sebességét, hanem mindig ugyanolyan feszültséget és áramerősséget ad neki, de nem folyamatosan hanem annál gyakrabban minél gyorsabbat akar. A lényeg, hogy nem biztos hogy úgy működik mint az elemes próbánál. Szerintem nem kell még nagyobb bajra gondolni.
Az új és a jó állapotban lévő régi venti kézzel meglökve is még egész sokáig forog. A zörgős lecserélt venti viszont azonnal megállt, mert szorult.
-
MrSealRD
veterán
Ki volt szerelve a ventilátor(a problémás). Újrazsírozás után letettem az asztalra és két drótot dugtam bele a kis csatlakozójába(csak kettőt használtam). Rákötöttem az elemekre, hogy kipróbáljam működik e. A fenti módokban próbáltam ki és mivel a kék/piros verzióban szépen halkan működött kezdtem megörülni.
Ekkor még azt hittem, hogy jó lesz. Visszatettem mindent a helyére és összeraktam a gépet.
Indításkor ugyanúgy fan error-t mutatott( ), de ha Esc-t nyomok(ezt valamelyik lenovo-s fórumon írták) akkor továbbmegy és elindul a windows.
Itt nézegettem a hőmérsékleteket és a fentebb írt értékeket láttam.
Majd elindítottam, a stabilitás tesztet, hogy megnézzem bekapcsol vagy sem. Nem engedtem nagyon felmelegedni, mert emlékeztem egy korábbi tesztem alkalmával mennyi volt az az érték amin már mennie kellett volna. Szóval a ventilátor nem hajlandó elindulni a gép által, viszont kint asztalon elemről pörög.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Kicsit bohó voltam...
Utolsó kérdésemre a válasz, hogy hülye vagyok. A gép megy. Nem System Board fail.
"fan error" feliratnál Esc-t nyomva elindul a gép. DE!
Azonnal indítottam egy AIDA-t és lestem a hőfokokat.
Max Performance PM profil IDLE állapot.
CPU / 1.mag / 2.mag: 51/62/51
GPU / GPU dióda: 52/60 (ebben benne van, hogy váltogat a GPU a profilok között)Indítottam egy terhelési tesztet, hogy bekapcsol e a pörgettyű.
CPU: 80 GPU:68 Eddig engedtem, mert nem akartam megfőzni. Nem kapcsolt be.
Utolsó előtti kérdésemre a válasz, hogy valószínűleg baromira nincs rendben, hogy a másik szál esetén nem forog a venti...
Oknyomozásom itt végleg véget ért. Megdöglött a venti. Most már tényleg.Ökörállatkodásom:
höhö...ez így már olyan halk mint X200s.
Már csak a fogyasztáson kell faragni valahogy és akkor versenyzek egyet lapa-val...@tototos Nem volt még benne alaplapcsere. Leegyeztettem a központi szervizzel. Annyi gond volt/van vele, hogy elbarmolták a sorozatszámát. De minden ami benne van, azzal gurult ki a gyárkapun.
2 hónapja van nálam.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Ma megtörtént a nagy műtét. Újrazsíroztam a ventilátort.
Röviden: Az eredmény változatlan: "Fan error", és nem is pörög fel, ahogy előtte is volt.Élményeim:
1. A ventilátoron egyetlen címke sem volt. Így FRU sem. (he? )
2. A GPU-n nem volt gap pad. Közvetlenül a hűtővel van kapcsolatban. Viszont lentebb van egy chip amihez kell a gap. (északi híd) Ez csak érdekesség.
3. Van ez a tapadós ezüstfólia amit fel kell így szedegetni...hát szar egy meló ez. Arra gondoltam ha nagyon elszúrom akkor majd alufólia + kétoldalas ragasztó kombóval csinálok újat.Más:
A ventilátort beszerelés előtt kipróbáltam. Három vezetéke van az alábbi sorrendben:
Piros / Kék / Sárga(narancs)
A kék a negatív.
(Áramforrás 4db 1.2-V-os 850mAh-s AAA akku)
Egy drót a kékbe, egy drót a pirosba. Eredmény: Pörög a venti.(Megjegyzem szépen halkan)
Egy drót a kékbe, egy drót a sárgába. Eredmény: Mozdulatlan. Szóval ez így normális? Ha valaki próbált már ilyennel játszani...A lényeg, hogy rendelni fogok egy új légkeverőt bele, de van egy félelmem amit jó lenne ha megerősítene, vagy lehülyézne érte valaki. Előfordulhat SystemBoard fail, ilyen fan error üzenettel?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #26355 üzenetére
Az aida írja jól (throttlestop progiban látni ezeket). Amikor 800MHz-re visszavált a proci, azt úgy tudja megtenni, hogy 100fsb x 8. Ehhez SLFM (Super Low Frequency Mode)-ot használ. Ha a bios-ban nincs engedélyezve a fejlettebb energiagazdálkodás (nem ugrik be hogy hívják, a power részen van), akkor 6x200-ig megy csak le ahogy láttam.
Azt is láttam, hogy a cpu-z nem mutatja az ida módot (amikor egy maggal feljebb vált egy szorzót). Régebben mintha mutatta volna, mert emlékszem még abban is láttam T7100.at 2GHz-en, de talán újabb verzió már máshogy működik.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #26354 üzenetére
Azért nem teljesen...mármint a szorzó állítgatás. Nálam váltogatott az órajelek között. A probléma csak az, hogy valami oknál fogva 800MHz-t / 2.2Ghz /2.4Ghz / között váltogatott mintha más szorzót nem is ismerne. Még talán 1.6Ghz-et használta...Mindezt kb 10%-os terhelés esetén is, amikor talán elég lenne kevesebb is. Hozzáteszem jelenleg még semmilyen RMClock-ot vagy hasonló programot nem használok. Az van amit pusztán a WIN csinál.
Mondjuk szerintem nálam más gond is van: [link]
Szóval mintha a win, vagy a fene tudja mi, rosszul mutatná a külvilág felé a proci adatait...Majd ez alapján szeretnék valamit összepakolni: [link]
Csak azt nem értem, hogy nálam a SuperLFM-hez mért 0.96V-ot alkalmaz a 0.85 helyett a procim...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
-
A beígért teszt a 64Gb-os Samsung 830-ról. Durván hasít
-
Tim82
félisten
válasz sniphoe #26349 üzenetére
Amikor én linkeltem működött, ezt páran írták is utánam.
Mivel a múltkor nem működött (sőt, konkrétan a T60-am CPU-terhelése az egekbe szökött, olyan veszettül próbálta újra és újra letölteni az egyik BIOS-t - én még ilyet nem láttam fájlmegosztónál, hogy így megfogott volna egy C2D procit), némileg megalapozottan kételkedtem abban, hogy most fog. Gyakorlatilag ennyit írtam és mivel Te linkelted újra be, a Te hozzászólásodra reagáltam. Tőlem akár Mr. Steve Blood is linkelhette volna, akkor is ezt írtam volna, nem a hozzászóló személyére, hanem a hozzászólás tartalmára reagáltam.
Amúgy az utánad szólóknak el is hittem, érdekes, hogy az ezt nyugtázó reakciómra jött ki belőled a jómodor. Munkahelyi gépen sajnos szép nagy felirat közli velem a kattintásnál, hogy nincs hozzáférésem online tartalommegosztáshoz, így megerősítésre kell hagyatkoznom, mert magam nem tudom ellenőrizni onnan.
Szóltam hozzád? Nem.
Lejjebb linkeltem a nem-szólásodat. Ne zavarjanak meg a tények. Mindenesetre én kérek elnézést, a stílusodért is, nyilván én hoztam ki belőled rettenetes bűneimmel, például hogy feltételezni mertem, hogy ha múltkor már én is, meg a linkelést kérő kolléga is kipróbáltuk ugyanonnan a letöltést és nem működött, akkor valószínűleg nem változott a helyzet ahhoz képest.
Részemről meg ennyi.
-
sniphoe
aktív tag
Amikor én linkeltem működött, ezt páran írták is utánam.
Az, hogy te akkor nem nyomtál rá, nem az én bajom..Egyébként:
Működik a link? Igen.
Segítettem annak akinek akartam? Igen.
Szóltam hozzád? Nem.Részemről ennyi.
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
felvono
tag
majd ha a masik hiba elojon akkor eszembe jut
amugy sikeresen klonoztam a vinyom ami regebbi kerdesem volt. ez a lenovos migration nem valt be mert csak az adataimat rakja at egyik geprol egy masikra. az oprendszerhez nem nyul.
kis keresgeles utan raakadtam a driveimage xml ingyenes progira. a problemamat tokeletesen megoldotta. egy mar belott oprendszert at tudtam tenni egy masik ugyanolyan gepre cirka 3 ora alatt a backup nem sok ido inkabb a restore. ja es kozben szetcsesztem az mbr-t is, amivel egy napot kuzdottem ubuntuztam, persze nem mukodott utana sem. ekkor jott a mento otletem, a gyari vista lemezen talaltam egy funkciot ami 3 perc alatt helyrerakta a dolgokat.
igy utolag azt mondom megerte mert bar latszolag idot nem nyertem viszont ahelyett hogy a drivereket vadaszgattam volna, csak ketszer nyultam a gephez/ vinyohoz 2-2 percre. egyszer a backup egyszer pedig a restore inditasanal.
nem a sajat hulyesegemet reklamozom csak gondoltam leirom hanyattatasaimat masok okulasara -
Tim82
félisten
válasz sniphoe #26345 üzenetére
Nem voltam bunkó veled, te ellenben velem igen (külön köszi, simán személyeskedés egyébként azt feltételezni, hogy annyira hülye vagyok, hogy képtelen vagyok rákattintani egy linkre), úgyhogy simán te kezdted, ha már ennyire szeretnél belemenni az ujjal mutogatósdiba...
Btw, amikor a múltkor is ez az oldal lett linkelve, akkor is beírtam a topikba, hogy nem működik, valószínűleg azért, mert nem működött - ketten is megnéztük akkor.
Én amúgy gondolkodom, legfeljebb nem szólítalak fel ezentúl rá, hiszen vannak dolgok, amik egyes embereknek könnyebben, másoknak nehezebben mennek - Isten ments, hogy túlterheljelek!
-
felvono
tag
jut eszembe. ket furcsa dologgal talalkoztam ami talan tipushiba, vagy szoftveres....ha utobbi es off akkor bocs erte.
mind a ketto az explorerben jelentkezik. ez mar gyanus az egyik:
amikor megnyitok negy ot oldalt egy bongeszon belul akkor az utolso oldalon mar nem tudok semmit csinalni. se lefele gorgetes, se barmire klikkeles nem megy. se nyilakkal se semmivel. a kurzor a cimsorban marad. ilyenkor becsukom a ket utolso lapot es ujra nyitok egyet akkor mukodik.
a masik hiba ize ..... elfelejtettem[ Szerkesztve ]
-
Köszi mindenkinek a segítséget, az új BIOS szépen felkúszott. Gondwana fórumtársnak már megint (unalmas, hogy folyton... ) igaza lett, simán be tudtam tenni a 7mm-es SSD-t. Most épp települ a Win, aztán ha fent vannak a drájverek, tolok egy bencsmárkot, természetesen csakis pénisznövelő célzattal
-
felvono
tag
koszonom mindenkinek az erdemi hozzaszolasokat az x200s vs t400 temahoz.
az elhangzottak alapjan ugy dontottem maradok az x200s-nel. majd ha mar kezd kioregedni akkor megtamogatom egy ssd-vel. talan elobb is
beke veletek[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz sniphoe #26333 üzenetére
Természetesen, csakis az lehet, nyilvánvalóan. Te meg talán gondolkodj egy picit.
Btw, 2009 óta Mediafire-t használok, ha valamit meg akarok osztani...
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Én kb 11-16 USD tartományban keresem a leendő légkavaró berendezést...
-
-
MrSealRD
veterán
Akadt egy kis gondom a ventilátor kereséssel...
"T61 fan" kulcsszóval keresgélet az e-bay-en.
Adott FRU-s ventilátort láttam úgy hirdetve, hogy 14.1 wide only, és láttam úgy is, hogy T61 series..meg hasonló jó kiírások.
Próbáltam keresni kifejezetten 15.4 wide-hoz, de csak komplett hűtők vannak. Az nem jó. Csak venti kell.
Az FRU-k tengerében is rég elvesztem...Ráadásul van Thosiba meg Furakawa. Melyik milyen erről tud valaki valamit?A két ventilátor(14.1wide & 15.4wide) kompatibilis egymással? (Konkrétan egyforma venti kell mindkettőbe?
-
azbest
félisten
válasz tototos #26328 üzenetére
ha gyáti winyó van benne, akor az is le van korlátozva sata1-re... nekem az egyikben már újabb van, ott lehet hogy picit gyorsít a sata2 mód. Régebben gondolkodtam wifi kártya cserén is, de végülis bőven jó a g-s is, de ha mégis cserélném, akkor jól jön a whitelista mentesítés. Eredetileg egyébként a crystalhd kártya miatt raktam fel ilyen bios-t, de azóta kiderült hogy ahhoz sem lett volna szükséges.
-
-
Otisz
őstag
válasz N.GÁBOR #26317 üzenetére
Én Intel x320-at használtam, előtte egy 64-es Kingstonom volt. Az Intel érezhetően gyorsabb, így ha teheted, olyat nézz.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Tim82
félisten
válasz azbest #26327 üzenetére
Akkor a mediafire lehetett épp lent, amikor próbáltam, ha most működik...
-
-
azbest
félisten
Nálad lehet a hiba, a t61-es link most is működik.
(#26322) ^Clown:
Csak 32 bites win alól lehet frissíteni, 64-et nem támogatja. De van mellette iso is amit cd/dvd-re írva bootolva befrissíti. A napokban frissítettem mindkét t61-emet, mennek hibátlanul így is.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Nem értem. Én most próbáltam ki és működik a letöltés is, de le is mentettem még korábban. Hová küldhetem?
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz sniphoe #26323 üzenetére
Az megvan, hogy onnan már egyik letöltési link sem működik? Azbest kolléga linkelte már ugyanezt múltkor, akkor is megállapítottuk.
-
Uraim tudnátok linkelni egy T61 modbiost? Megjött az ssd-m, a gyári bios visszafogja Köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz N.GÁBOR #26317 üzenetére
Én az OCZ-kről olvastam meglehetősen negatív tapasztalatokat. Szerintem Intel, Samsung vagy Kingston a felsorolt lehetőségek közül. Amúgy egy régebbi X25-M G2 Intel SSD-vel sem jársz rosszul, ha tudsz tökéletes állapotút szerezni. (Nekem még a TRIM-re képtelen G1-gyel is hasít a T60-am.)
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni SSD témában. Annyi termék van, hogy az csak na, így fogalmam sincs, hogy melyik lenne a legjobb vétel.
Ár:
Olyan 35-lenne a teteje.
Méret:
Már jó a 64-es is, de ha nagyobb az csak jó.
Szempont:
A megbízhatóság az elsődleges, aztán a sebesség.Kiszemeltek:
-samsung 470-es széria 64gb
-samsubg 830-as széria 64 gb
-intel 320-Series 80GB 32900 Ft.lrt.(ez miért ilyen olcsó?)
-OZC Agility 3 Series 60GB
-Vertex Plus Series 60\120GBMivel a 80-as intel 32 900 lenne itt aprón, talán az a legszínpatikusabb. Lehet, hogy csak rémeket látok, de erről a szériáról mintha olvastam volna valami gubancot.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
lapa
veterán
válasz Andrewhouse #26315 üzenetére
ez kábé mint mikor én akarok nagyon valamit. lesz és kész, nincs kompromisszum.
énszerintem azért kell kivenni a fémházból, mert más síkban vannak az ide pinek. fémházzal hosszában még tán beférne, de magasságában nem.
szerintem kockáztass, max az ssd gar bukó ha mégsem megy bele házzal és lebontod róla.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem hogy valaki használ átalakító adaptert (Sata to IDE) thinkpad R52, T42-ben stb.........????
Ezt használnám:
Működésileg tudom hogy mükszik, inkább arra lennék kíváncsi hogy ezzel megoldással
a fém házas 2.5" SSD is belefog férni?????Egy úriember a thinkpadforum.com oldalán sikeresen megoldotta!!!
LINK:
Csak neki mezei nyáklap van benne fém ház nélkül.........Hát én inkább fém házast tennék bele........és ő is ugyanezt az adaptert használja (adapter Sintech JMicron)
Előre köszi a válaszokért.........
ÜDV. AndreW
-
Tim82
félisten
Na, akkor most én kérek egy kis segítséget troubleshooting-hoz.
Adott egy X61 tablet (7767-96U), ami teljesen jó lenne, ha nem volna törött a kijelzője. A kijelző boot után rövid ideig ad valamennyi képet (kb. 5 perc után megy el a kép, de színek-csíkok akkor is vannak - külső monitorral problémamentes a működés egyébként) és a Wacom digitizer panel is érzékel.
Adott egy Ebay-ről rendelt roncs X61 tablet (7763-AD6), amelyből engem a fizikailag szemlátomást ép kijelző érdekelt, ezért megvettem. A törött kijelző még SXGA+-os (P/N: 42T0464), az "új" XGA felbontású (P/N: 42T0436).
Ezen videó alapján dolgozva kicseréltem a kijelzőt (mármint a keretet szétbontva a panelt). Bekapcsolás után fehérség; az "új" kijelző egyáltalán nem ad képet (de a háttérvilágítás működik). A fehérség elvileg jelentheti azt is, hogy nincs minden rendesen bekötve (ezt többszörösen is leellenőriztem), vagy azt, hogy maga a kijelző kuka. Külső monitorra kötve a gép továbbra is jó.
A bennem felmerülő kérdések:
- hogyan lehet biztosan megállapítani, hogy az "új" kijelző hibás? Van-e rá valamilyen jó tesztelő módszer?
- vajon a "régi" kijelző működne-e rendesen, ha a panel előtt lévő törött plexit cserélem csak ki?
- elképzelhető, hogy a szalagkábelt is le kellene cserélni ahhoz, hogy az "új" kijelző működjön? (Elvileg amennyire én utánaolvastam, X60/X61 tabletek felbontástól függetlenül ugyanolyan szalagkábelt/invertert használnak.)
- van rá esély, hogy a "régi" és az "új" kijelzőből össze lehetne legózni egy működő és jó kijelzőt?Ha van bármi ötletetek, örülnék neki - szombaton fogok újra nekiülni a szerelésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Már mitulabattyi-val megegyeztünk.
Mikor kellene a Deltáék felé járni?
-
Otisz
őstag
válasz BalazsKKa67j #26296 üzenetére
Szívesen
(#26291) Tim82: nekem egy PCMCIA Qualcom Option adatkártyám van, és működik Win7 alatt. T-Mobile-os, de állítólag ezen könnyen lehet segíteni...
Mondjuk én nem használom. Tudnád hasznosítani?Más: jár valaki mostanában a Delta Services Kft környékén?
(OO[IIII][IIII]OO)
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz buvartacsko #26308 üzenetére
Nem tudom ezt honnan veszed?! Írtam is, hogy a hordozhatóság miatt cseréltem le egy x200s-re!
hétfőtől péntekig: reggel lecsuk, melóba bevisz, ott ~5-6x lecsuk/felnyit, majd ha vége a műszaknak, megint lecsuk, otthon megint felnyit. ehhez hozzá jött ha mentem valahova és a gépet is vittem, vagy ha az ágyban akartam filmet nézni. Ráadásul nem mindig azonos magasságból nézem a kijelzőt, ezért azt is mindig állítgatom. Mi ez, ha nem zsanérhasználat? -
Tim82
félisten
válasz buvartacsko #26308 üzenetére
Szerintem a "fontos volt neki a mobilitás"-ból valahogy nem az következik, hogy csak asztalon használta, de nyilván az én logikámmal van gond...
-
buvartacsko
addikt
válasz mitulabattyi #26307 üzenetére
Mivel asztalon használtad és nem használtad a zsanérokat, nem csoda hogy nem tudsz róla nyilatkozni.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz felvono #26302 üzenetére
Én T400ról (ATI VGA) váltottam X200s-re.
Teljesítményben semmi különbséget nem vettem észre, proci részéről. (p8400@2.26GHz vs. sl9400@1.86GHz)
Mindkettőt egy 80-as intel X25M-el használtam/használom, 8GB RAMmal.
Ha leginkább otthon használod, akkor a T400 lehet kényelmesebb, messzebről is látni a kijelzőt, rakhatsz bele egy második HDD-t dokkoló nélkül is. Nekem viszont fontos volt a "mobilitás", és a T400 már túl nehéz/nagy lett volna egy 9cellás akkuval a mindennapi cipeléshez /4cellással használtam, de úgy nekem kevés volt a kb 3óra/.
A zsanér (még?) nem volt kilazulva, ezért ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani. -
lapa
veterán
válasz felvono #26301 üzenetére
tekintve, hogy az x200s a legjobb thinkpad ever, akármire váltani róla nem túl nyerő ötlet. még ha t400s lenne azt mondom oké, de egy mainstream t400 azért nem egy kategória.
objektíve ugyanúgy lehet bele ssd-t + hdd-t rakni, meg ips panelt meg 7-12 órás üzemidőt. az a +300-600mhz nem jelentős különbség, pláne ha fele cache van csak. gondolom az egyetlen 25w / 6mb (p9500) cpu fehér holló jellegű, a többi meg ugyanmár.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz felvono #26302 üzenetére
Imádom a T400-am, de másik felem X201-ét elnézve én X200s-ről véletlenül sem váltanék, ha amúgy minden OK vele. (nekem kicsi és kényelmetlen a palmrest)
Jöhet még jól a kicsit és könnyen hordozható téma, pl. ha 4 év múlva felrakod a falra a konyhába TV-nek, ez a 15"-os régi HP-mal nem annyira ok, pedig beleéltem magam.Egyébként a T400 nincs annyira jól összerakva, mint az X200, a zsanér miatt szívnád a fogad szerintem.
-
felvono
tag
válasz Napfénysüti #26300 üzenetére
igazabol nem is a nagyobb kepernyo meret miatt gondolkodom. fokent azert mert eleve a gepet 100%ban itthon hasznalom, tehat 10 ora akku idore nincs szuksegem. bar jelenleg nem is bir ennyit . egy masik tenyezo pedig a dokkolo, es az ebbol fakado vastagodas.
szinten 99%ban dokkolon van, es ahogy elnezem igy oldalrol a vastagsagat szerintem 2 db t400 meg igy is vekonyabb
szoval amilyen kicsi es hordozhato annyira nem hasznalom ki.
DE
ha vennek egy t400at es megtoldanam egy ssd-vel akkor ugyanott vagyok talan arban, gyorsabb geppel, es megsem fekszik benne foloslegesen a penzem. ezt a dokkolot is azert vettem mert van rajta displayport ami ugye jol jon nagy felbontasu filmeknel. tippeljetek hanyszor hasznaltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Amatőr csillagászat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy ruhás topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest