- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitulabattyi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ha valakit esetleg érdekel egy hibátlan R61 HDD, gyári XP-s recoveryvel: [link]
Illetve x200s alkatrészei ugyanitt elvihetőek. (LCD csíkos, HDD, RAM, akku és töltő nélkül) -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
MrSealRD #44254 üzenetére
"A billentyűzet kiosztása nem befolyásolja a gép piaci árát...akinek meg igen az elfogult"
Szerintem, aki visszatérő thinkpad-tulaj, (saját gépként) az elfogult.
Nem azért veszek egy ilyen gépet, mert de szép színes, vagy de jól néz ki a billentyűzete, hanem mert elvárom a megszokott minőséget.
A lenovo pedig elindult a filléres kategória felé.
Milyen előnyei vannak az új billentyűzet-kiosztásnak?
Miért jobb az új zsanér-kialakítás?
Miért jó az a felhasználónak, ha egyben vagy a hang-kimenet és a mikrofon-bemenet?
stb...iscsu: Hely van a másik oldalon az antennának, csak a vezetékkel kell bohóckodni.
AFFS-t beszerelted már?Tp_fan: Javaslom áttanulmányozni ezt az oldalt!
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
CharlieDrop #43682 üzenetére
Tablet csak x van.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
SzalaiG #43636 üzenetére
Akkor Vezérlőpult--> Rendszer és biztonság--> Lenovo - Airbag Protection
Itt látod, hogy a mozgatás miatt parkoltatja-e az APS szenzor a HDD-t. (Ha egy kicsit megmozdítod a gépet)
Ha nem akkor a power manager(advanced módban) /idle timers/stop hard disk rotation-nál nézd meg nincs-e valami rövid idő beállítva. -
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
eric.cartman #43626 üzenetére
Jelenleg még ilyenek...
-
mitulabattyi
aktív tag
Van néhány eladó x200s alkatrészem:
-bluetooth modul
-1440x900-as LCDhez való karcmentes fedlap, ~új zsanér, és LCD-szalagkábel
-1280x800-as LCDhez való új fedlap, LCD bezel /LED-plate nélkül/ -
mitulabattyi
aktív tag
Tiltsd le a BIOSban, aztán pedig engedélyezd. Ha ez nem segít, akkor csak a linux marad... Ha linux alatt kikapcsolod a wwan-t, akkor a win nem látja sajnos, amíg vissza nem kapcsolod.
Én is ezzel szívtam, a BIOS-os kapcsolgatás ideiglenesen megoldota, de ilyenkor sleep után nem kapcsolt vissza.2009-től 2011-ig használtam win7-et T43-on. Minden driver elérhető hozzá Ati VGA-val az aero is működött , érezhetően gyorsabb az XP-nél, 2giga rammal a lapozófile is ki volt kapcsolva, SP1-ig /net, film, ilyesmi/, utánna már sokat panaszkodott a kevés ram miatt.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
CharlieDrop #39911 üzenetére
Szerintem fan error!
(T43-am csinálta annakidején, új ventivel ment tovább)
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #39308 üzenetére
"The battery has failed due to normal wear. The battery cannot be charged. Replace the battery."
Valószínűleg valamelyik (vagy több) cella meghibásodott. Nekem is volt ilyen T400 akkum. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Apollyon #39194 üzenetére
Szerintem normális a hőmérséklet. A portalanításhoz elég kivenned a billentyűzetet (~4 csavar) Az akkut rakd vissza nyugodtan, power managerben be tudod állítani, hogy pl ha 30% alá merül, akkor töltse fel pl 70%-ig.
Tim82: Én is ezt vettem észre elsőnek. És van rá system update, thinkpad driverek kellenek rá...
-
mitulabattyi
aktív tag
-
mitulabattyi
aktív tag
Van itthon egy R31. 2éve használja testvérem, azóta nincs különösebb baja. Az egyik zsanér eltört, de a másik így is erősen tartja az LCD-t, max 2 centi holtjátéka van! Nem tudom, ez jellemző-e erre a szériára.
/na ez a nem mindegy, egy 10 éves gép kijelzőjét egy zsanér is megfogja, a T400-ét meg kis használat után kettő se../ -
mitulabattyi
aktív tag
Az x200-ban a GPS csak akkor működik, ha kapcsolódva vagyok a mobilnetre?
A hét elején akartam használni külföldön, úgy hogy nem voltam mobilnetre kapcsolódva de egy simkártyát raktam bele (wifin viszont volt net), és nem akart műhodat találni.
Eddig úgy tudtam, hogy elég bele egy akármilyen sim és működik a GPS.Elég bosszantó volt, a saját kártyámmal nem akartam mobilnetre csatlakozni, biztos rohadt drága a roaming...
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Tikakukac #37371 üzenetére
Ebből szeritem annyi a valós, hogy "olcsóbb" a gyárnak. /Inkább úgy fogalmaznék, több haszon a gyárnak/
Az, hogy garancia-időn túl tönkremegy, nem jelenti azt hogy a gyártótól veszek bele új alaplapot! Volt egy T43-am ami alaplaphibás lett, hát a lenovo-szervíz olyan árat mondott (+szervízköltség) egy új lapra, hogy abból két T43-at is tudtam volna venni.Van egy 14" fujitsu notim, amit szerverként használok, ebben 256mb integrált RAM van, és nem is lehet bővíteni, már az xp-nek is kevés, pedig gyárilag azzal adták.
-
mitulabattyi
aktív tag
99%, hogy nem fog átcsúszni a vámon, én vettem egy komplett x200 kijelzőt, 100$ alatt volt postával de viszonylag nagy volt a doboza, szerencsére az áfát csak a kijelző árára számolták, a postaköltséget kihagyták...
mod: Ha pedig mindenképpen vámolnak, jobban megéri egybe venn az összeset, mert úgy 5db fölött ~12$ a postaköltség. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37059 üzenetére
A LED két oldalát nézd meg, máshol nem is lehet.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37049 üzenetére
Nem egy nagy történet, de /nekem/ nem mindegy, hogy 10 perc szerelés és egy kis forrasztás, vagy 6000Ft és még 2hét amíg megjön az új kábel.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
yodamastah #37042 üzenetére
Nem csak a LED ment tönkre? Vagy ha nyomkodásra megjavult, akkor talán csak elengedte a forrasztás. Ha az LCD kábel tört volna meg, akkor szerintem a képpel is bajok lennének, annyira közel vannak egymáshoz a "vezetékek".
-
mitulabattyi
aktív tag
Lenne egy kis problémám az egyik x200s-el:
Nem tudok mindent állítani a BIOS-ban. Többek között a supervisor passwordot sem, pedig a gép szerint disabled, ha beállítok egyet, kiírja hogy elmentve, de ugyanúgy disabled marad... És ezt csinálja a legtöbb beállításnál. Érdekes módon AHCI-módot, vagy boot-passwordot be tudom állítani. Felraktam a legújabb BIOS-t de az sem segített.Mi lehet a probléma? Valaki megbuherálta a gépet, vagy lezárták az eepromot?
Már két "szakértőnek" is írtam, de egyik sem vette a fáradtságot, hogy válaszoljon. -
mitulabattyi
aktív tag
Nincs valakinek egy hibás esata vagy usb3 expresscard-ja?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
bijesz #36852 üzenetére
Lehet driver-hiba.
Nálam az x200s csinálta, azt hittem hogy tönkrement az LCD, de amikor átraktam a HDD-t a másik x200s-be ott is csinálta.
Letöröltem a virtualbox-ot /ami mellesleg USB-problémákat is okozott/ meg az újonnan telepített drivereket/programokat és azóta működik megint... -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #36667 üzenetére
De akkor most világít halványan a hátérvilágítás, vagy egyáltalán nem?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #36659 üzenetére
Ha látható kép az LCD-n akkor csak a háttérvilágítással van a baj.
Ha win7-et használsz, akkor úgy próbáld a külső monitort használni, hogy win+p-vel bekapcsolod vagy a klónozást, vagy a kiterjesztést.
Ha biztosan jó az inverter, és amikor még működött, bekapcsolás után nem volt pirosas a kép az LCD-n akkor előfordulhat, hogy kiégett a háttérvilágítás biztosítéka az alaplapon.
Ez kb 20 forintos kategória, csak meg kell keresni. Elérhető a komplett alaplap kapcsolási rajza, ott fel van tüntetve mit, hol kell keresned. -
mitulabattyi
aktív tag
Kipróbáltam az előbb a másik gépet a következőképpen:
Mivel a "tartaléknak" jelenleg nincs kijelzője, ezért mindkét gépet külső monitorral használtam.
Ugyanaz a 2x4GB memória, 4cellás akku, és intel SSD volt a gépekben (és persze ugyanaz a win7 prof. 64bit)
A jelenleg is használt x200s-nek 4.08W lett az alja, a kijelző nélkülinek pedig érdekes módon 5.89W! -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
szmissz #35550 üzenetére
Tény az, hogy a többi thinkpadhez képest hamar kikopik a zsanér, vagy hogy az illesztések minősége nem a régi, de az hogy neked nem tetszik az asszimetrikus LCD-elhelyezés /T42-nek meg az LCD-kávája az asszimetrikus.../ vagy hogy lehagyták az egér-gombokról a piros csíkot, számodra kényelmetlen az audio-port használata /vegyél egy L-alakú átalakítót, vagy használj bluetooth-hejhallgatót pl/, csak a saját véleményed.
A T400 amúgy nem laptop, hanem notebook. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
szmissz #35481 üzenetére
Amiket felsoroltál, a hangkimenetet leszámítva, mind esztétikai jellegű szubjektív dolog.
A különböző méretű zsanéroknak sincs köze a kilazuláshoz, ha megnézed, a T43-nál sem egyforma, de jóval kisebb mint T400-nál, mégsem lazul ki.
Az asszimetrikus kijelző sem zavaró használat szempontjából.
És egy 14"-os gépet nem gyakran használnak ölben, arra van a sub kategória... -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Csedit #35477 üzenetére
A tapasztalatok azt mutatják, hogy zsanércserével a Deltához kell fordulni, az infoparkból valószínűleg elhajtanak, hogy ez normális holtjáték/ez nem garanciális hiba/akármi...
Törésre, repedésre nem szól a garancia, kivéve, ha gyárihibás/szériahibás.asci: ez jó kérdés, mert régen főalkatrész cserénél a főalkatrészre újraindult a garancia (pl alaplap), de azóta talán változtattak a dolgon, mert amikor nekem cserélték a T400-ban az LCD-t nem hosszabbították meg a garanciát /a kijelzőre/.
mod:
cadeyrn: Szerintem nem számít mennyi idő alatt érkezik meg az alkatrész, mert ha már felvették a gépet garanciaidőn belül, akkor utánna meg kell csinálniuk akkor is ha fél év alatt jön meg az alkatrész, mert amikor a javításba belefogtak, még garis volt a gép. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Shatterstar #35346 üzenetére
Jobb gombbal kattintasz a flash tartalmon, a settingsnél pedig kiveszed a pipát az enable hardware acceleration elől.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Napfénysüti #35325 üzenetére
Szerintem inverter probléma lesz. Pont van egy T400 bontás hardveraprón...
-
mitulabattyi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest