- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Leginkább onnan, hogy egy leírásban ezt látom.
Prozessor Modell: AMD Turion Neo X2
Prozessorgeschwindigkeit: 1,5 Ghz
Marke: HP
Speichertyp: (I)DDR2 SDRAM(/I)
Modell: ProLiant MicroServer N40L
Herstellergarantie: 1 Jahr
Prozessor-Hersteller: AMDIgaz, van olyan sor is, amin nem tudom, sírjak, vagy nevessek:
Grafikkarte: ATI Radeon HD4200 (on Board) mit 256 MB GrafikkartenspeicherLehet elírás is, ezért kérdem, ha megveszem, nehogy valami régi modell legyen amiről nem tudtam..
-
gyurczy
őstag
-
kiskakas
senior tag
sellerbuyer, Fex:
azt gondolom,hogyha senki nem próbálna ki dolgokat és most maradjunk csak a microservernél, soha nem derül ki pl,h válogatott ddr3 modulokkal 16gigát is kezel, vagy pl, hogy a biost matatva natív sata portokká lehet heggeszteni a 2 belső portot, ésatöbbi..
6450-et direkt nem akartam, egy gyenge kártya, ez a 6570-es már elég erős, mai viszonylatban is.
Külföldi fórumokat is bújtam, többen erősebb és nagyobb TDP-s kártyát is használnak, igazából nem az alaplap nem bírná el, hanem a táp. Egy mai alaplapban már sokkal több biztonsági "fék" van, fesz/áram/hő figyelés, hogyha valami nem stim, előbb lekapcsolja, minthogy füst lenne..Tápokban szintén.
Jelenleg 5 hdd-vel, játék közben hajtva 60-65wattot eszik a gép, fogyasztásmérővel, a táp 150wattos, tehát mégha csak 50% hatásfokú tápról beszélünk és mondjuk 10-20%-ot csak a fogyasztásmérőm, akkor is bele kell férnie.
Ha mégsem és valami pukkan, az én saram, vállalom!
peace!
-
Az SFTP is FTP. A jelszó nélkül megosztott mappa pedig nem ugyanaz a kategória, mint a lefülelt jelszóval feltört FTP hozzáférés.
Ha erre megyünk, megemlíthetjük azt is, hogy az SSH sebezhetőségére is rámutattak már, de attól még az ezzel védett adatok nem minősülnek nyilvánosnak.
-
Thusor
őstag
Óh, köszi. Ezt benéztem
. Az volt a baj hogy nem a távoli asztalhoz írtam be. Így már tökéletesen működik. Még valami. Mennyire biztonságos így használni a gépet? Mondjuk csak felhasználónév és jelszó ismeretében lehet belépni a szerverre, de van még valami amit be lehet állítani, hogy biztonságosabban lehessen használni a távoli asztal kapcsolatot?
Azt hogy érted, hogy a telnet és nslookup a barátom?
-
Thusor
őstag
Köszönöm a választ. Megtaláltam az ingyenes részét. Beállítottam egy új hostot is az IP címemre. Beállítottam ezt a hostot a routerben is, de hiába írom be a böngészőbe a linket nem tudok kapcsoldóni: valami.dyndns-work.com:3389 (távoli asztalt szeretném). Mi lehet a probléma? A portot megnyitottam a routerben is.
-
PrinczA
őstag
Nekem most Ubuntu van rajta.
Ha egy ilyet bevásárolok: MICROSOFT Windows Home Server 2011 64bit 1pk DSP 10 Clt Magyar OEM jó lesz hozzá? -
KTTech
veterán
Ránéztem most Cactiban a szerverre, íme a mai nap, 5 perces bontásban, a mai napon kb. 11-13-ig és 23-tól volt használva, a többi időtartamban csak a transmission nyomult, csak upload irányban (max. 25Mbit) és esetleg FTP kapcsolat lehetett (ezt nem ellenőriztem) + a Cacti folyamatosan monitorozza az egész szervert. Az 5GB memória használtsága a következőképpen alakult:
A ZFS-t manuálisan állítottam be annak idején max. 4GB cache használatára, de a HDD-k hőmérői szerint nem nagyon ment a RAIDZ tömb:
-
KTTech
veterán
Ez az elv
ha sok a felhasználó, akkor stimmel is. De mivel ez otthonra van, ahol csak 2-3 felhasználó van, jó esetben, így nem érvényes. A másik NAS-ban 5GB RAM van, és általában csak a Transmission cache tölti meg... (4x2TB RAIDZ-ben).
+ én nem freeNAS-t használok, hanem Debian + ZFS kombót (a FreeNAS nálam szégyenletesen lassú volt SMB megosztáson, olvasásnál, ugyanezen a hardveren a Debian teper mint állat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest