Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Menotti
aktív tag
A régi routerem 1043nd volt, tökéletesen müködött...nem hiszem ,hogy neked valami extra:-) változatot sikerült venned.Valószínü csak beállitás kérdése.Ha átnézel ide egész biztosan kapsz segítséget.(Nekem vargalex segített, táveléréssel pikk-pakk beállitotta a routeremet)
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Ezt kifejtenéd, mert ez így hülyeség. Jöhet privát is, megjegyzem én is TP-link 1043ND-t használok OpenWRT-vel és bizony ez így nem igaz amit írtál.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
Fex
tag
Na, az ember mindig tanul valami újat, én ezt az OMV-t nem ismerem, és a linuxot is csak most kezdetem el nézegetni..
Köszi az infót...
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
csballago
csendes tag
Ezzel kezdtem a MS-el való ismerkedésem. Sajnos valami végett 24 óránként elérhetetlenné vált a server SSH és transmission kapcsolaton keresztül egyaránt. Próbáltam megoldást keresni rá, de nem igazán találtam. Így más (persze amúgy is akartam) op.rendszereket is tesztelgettem.
Lehet nekivágok megint ennek a projektnek....Mellesleg milyen megoldást javasoltok a rendszer adatok tárolására? Gondolok itt arra, hogy egyszerű pendrive-on legyen, vagy vegyek SSD-t neki? SSD-ből kisebbet és kettőt a RAID1 végett?
-
csballago
csendes tag
Sajnos én sem vagyok egy linux guru, de tegnap azért próbálkoztam pár dologgal. Sajnos sikertelenül, mert ha ment valami, akkor a másik nem indult el, vagy épp lépett hibára.
Most a WHS2011-eg gondolkodom..... lehet le is tesztelem.Szeretnék valami WEB Photo Gallery-t is üzemeltetni a tárolt fotókkal. Tudnátok erre javasolni valami jó megoldást?
-
-
Thusor
őstag
Dehát úgy fut. Leellenőriztem. Amit adtál linket az alapján csináltam mindent. Odáig jó is, hogy service-ként futtassam. De Web ui nem elérhető, se bejelentkezve és elindítva az utorrentet, se pedig kijelentkezve.
Közben egyébként megoldódott. Valamiért a 8080 alap portot nem szerette.
[ Szerkesztve ]
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
Webui-t semmi képpen sem tudom elérni, még normál esetben sem. Remotet használtam eddig az működött de távoli asztallal be kellett lépnem hogy induljon az utorrent. Ezt szerettem volna kikerülni.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
Amit kaptam tőled linket az alapján megcsináltam. De sajnos Web UI-val nem érem el. Szolgáltatásként fut az utorrent ez leellenőriztem de nem érem el. Mikor a http://szerverip:port/gui/ oldalra lépek ezt írja: The µTorrent WebUI does not seem to be installed. Click here to try to install it, or see the guide for more details. Mi lehet a gond?
zsolt501: Megcsináltam ahogy írtad, de még mindig nem látom távoli asztallal a hibernálás lehetőségét. Mi lehet a gond?
-
Thusor
őstag
Ez mitől jobb? Ha szolgáltatásként fog futni az utorrent akkor bejelentkezés nélkül automatikus elérhető lesz az utorrent?
Még egy kérdésem lenne. Alvó állapotba nem lehet helyezni a gépet Windows Server 2008 esetében, csak zárolni, újraindítani és leállítani?
-
-
-
nagyúr
Windowst semmiképp, mivel csak NAS-ként fog működni. Se torrent, se semmi egyéb nem lesz rajta. Amit esetleg még el tudok képzelni, az egy webszerver, de ez sem valószínű.
USB3-as kártyát érdemes belerámolni? Esetleg sata kártyát?Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
zsolt501
nagyúr
Akkor nálam miért működik rendesen???
Bírom az ilyen negatív megnyilvánulásokat, amit nem támaszt alá tényekkel, de mindegy ne is válaszolj, mert te szerinted csak rossz lehet.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Thusor
őstag
Köszi a választ. Akkor hagyok neki nagyobb helyet. De ugye nem hasznája ki mind a 160GB-ot hanem lesz rajta még azért hely 1-2 programnak is?
-
Honkydoo
őstag
Nem próbáltam, de pár éve jókat hallottam felőle.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
lovi27
addikt
Nem vagyok nagy letöltögető, ezért áruld már el, mi az plusz amit a µtorrent tud és a többi nem. Eddig az RRS feed-et említetted, de az Advanced RSS support with download filters (inc. regex) funkciót a qBittorrent is tudja. És ugyanúgy grafikus felületen lehet állítgatni, mint a µtorrent-tet, ezért is ajánlottam.
Mert most alapvetően nem Windosw vagy Linux problémáról van szó, hanem arról, ha egy elkényelmesedett, windowshoz szokott felhasználó nem kattogtathat grafikus felületen, felteszi a kezét és megadja magát. Nincs is ezzel semmi gond, csak nem szabad elfelejteni, hogy ez a HP mikroszerver - a nevéből adódóan - nem full grafikus kezelői felülethez lett tervezve, mert ahhoz erősebb, gyorsabb processzor és videokártya kell.
-
bugizozi
őstag
Szia!
Én ezen leírások alapján nézegettem a linuxot: Ubuntu server telepítés, itt van egy rövid,lényegtörő rész a samba-ról, itt pedig egy parancssoros torrent kliens, amint másik gépről, akár windows-osról is tudsz kezelni.
Ezek nekem beváltak, sikerült beüzemelnem amit akartam, viszont pontosan azért, amit te is mondtál, "hogy állandóan telepítési segédleteket nézegessek, akármilyen kicsi problémát kell is lin alatt megoldani", inkább a Windows mellett döntöttem.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Annyi jó torrent kliens van linuxra.Nem annyira jó az az utorrent.Csak néhányat ideírok:
Deluge,rtorrent+rutorrent,transmission,qbittorrent...
Mind nagyon jó,és talán jobbak is mint a wines vetélytárs.Csak azt kell eldöntened melyik tetszik.Az első három nagyon stabil, qbit pedig minden feature-t tud.Az a win emuláció utorrent-tel pedig hülyeség.Ez csak az én véleményem.Ha pedig 100 aktív torrent felett gondolkozol akkor már most kezdjél el ismerkedni a linux-szal.
Nézz ide [be]. -
lovi27
addikt
Nem asztali PC, de azért elég erős ez a hardver. A Windows szereti az erőforrásokat zabálni. Mivel nem használom a virtualboxot, így nem tudom mennyi szuflát fog hagyni, de ha hajlandó vagy újjal ismerkedni, az Xwindow (linux) és qBittorrent párossal nem lesz gond.
A qBittorrent egy µtorrent klón, aminek van linuxos változata is. Persze lehet, hogy valamennyit engedni kell a kényelemből - a fájlok helyrerakásából. -
goldnarmz
aktív tag
Tököm tele volt már a gyári táp hangjával. Lecseréltem a francba.
Eredeti táppal mért értékek: 45 dB
FSP fanless táppal mért érték: 32 dB
(Szutyok ájfónnal mérve, de viszonyításnak talán nem rossz)
Mostmár tényleg csak akkor hallani a hangját, ha nagyon fülel az ember. HDD a leghangosabb.
Elégedett vagyok a táppal.sxboy: Bocs, nem neked akartam írni, félrenyomtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Hibas Dell Optiplex 7010
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest